Page 28

28

TOTCollserola REPORTATGES_RUTES_PROPOSTES_NATURA_EXCURSIONS_

Setmana Santa

Agenda verda

Proposta

Passejada per la vall de les Feixes Com viuen els esquirols del parc

TOT SANT CUGAT

01_04_10

Trobarem pel camí la reserva natural del Gran Bosc

Amb motiu de les vacances de Setmana Santa, el Club Muntanyenc no ofereix el seu passeig per Collserola habitual del cap de setmana. Des d’aquesta secció us proposem, però, una ruta pel parc per fer pel vostre compte a la vall de les Feixes, un dels paratges naturals i històrics més importants de la veïna localitat de Cerdanyola. DURACIÓ: 3 hores i mitja. Dificultat tècnica: mitjana DISTÀNCIA: 11,09 km DESNIVELL ACUMULAT: 300 metres ITINERARI: Sortim per la caseta d’informació del parc de la Riera, al final del passeig d’Horta de Cerdanyola, i prenem el camí de Can Catà. Passem la riera de Sant Cugat i per sota d’una de les arcades de l’aqüeducte de Canaletes. Arribarem a la masia de Canaletes i l’ermita de Santa Maria de les Feixes. Continuem cap a la masia de can Catà, on trobarem a l’altre costat del camí la reserva natural del Gran Bosc amb alguns pins centenaris. Passem el mas de can Lloses i ens dirigim al Forat del Vent, un espectacular mirador sobre Barcelona i el Vallès. Per tornar, continuem per la carena de la serra d’en Ferrer i arribarem al camí utilitzat per a l’ascens al Forat del Vent. Un cop allà, desfem el camí de l’anada fins a arribar a Cerdanyola.

FONT:

De Sant Llorenç de Munt a Collserola. 23 excursions per a totes les edats, guia editada pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental

TOT COLLSEROLA-C.indd 28

Excursió conduïda pels guies del Parc de Collserola i adreçada al públic en general. Es tracta d’una passejada d’una hora pels voltants del centre d’informació del parc, on es poden aprendre diferents temes sobre l’entorn del bosc.

Dissabte, 3 d’abril. Sortides a les 10.30 i a les 12 h. Activitat gratuïta, però amb places limitades. Reserveu el mateix dia de la sortida al taulell del centre d’informació.

Passejada al pantà de Vallvidrera Els guies del parc ens conduiran fins aquesta presa situada a la capçalera de la riera de Vallvidrera, el curs més important d’aigua de la serra.

Dissabte 10 d’abril. Sortides a les 10.30 i a les 12 h des del Centre d’Informació (93.280.35.52)

25/3/10 13:40:47

TOT Sant Cugat 1204  

TOT Sant Cugat 1204, edició 1 d'abril de 2010

Advertisement