Page 105

Combinar els colors al jardí Monocromatisme: És la combinació de diferents matisos d’un mateix color. Per exemple, diferents tons de verd. Aquesta homogeneïtat li confereix un ambient de tranquil·litat i calma al jardí, que fa sensació de repòs.

redacció

Un dels secrets d’un jardí bonic és la combinació de les plantes en funció del seu color. Per aconseguir els millors resultats existeixen una sèrie de tècniques que es poden seguir:

Colors anàlegs: Consisteix en la combinació de colors afins. Per exemple, la combinació de tons grocs i ataronjats proporciona efectes vívids i brillants. Policromatisme: Consisteix en l’ús de tots els colors. Són els jardins de més difícil elaboració i, si no es

plantegen bé, poden aparentar un efecte caòtic. Penseu també que les tonalitats diferents modifiquen l’atmosfera d’un jardí. Per exemple, el groc, el vermell i el taronja creen un clima alegre, mentre que el blau, verd i violeta són colors freds i relaxants, donen sensacions de frescor, amplitud i tranquil·litat.

JARDINERIA 105

jardins

Colors complementaris o contrastants: Es combinen colors diametralment oposats en el cercle cromàtic com són el blau i el vermell, o el groc i el violeta, i causen un gran impacte visual.

TOT SANT CUGAT

01_04_10

ESPA

JARDINERIA.indd 105

25/3/10 11:50:13

TOT Sant Cugat 1204  

TOT Sant Cugat 1204, edició 1 d'abril de 2010

Advertisement