Page 1

Korlátlan lehetőségek KERTÉSZETI ÉS ERDÉSZETI TERMÉKEK 2013


ÖRÖKSÉG ÉS FEJLESZTÉS

300 év tapasztalat...

A Husqvarna kiváló termékek előállítására irányuló törekvése nem változott az elmúlt 300 évben, de a gondolkodása igen, hála az erdészeti szakemberekkel és a háztulajdonosokkal való együttműködésnek. Kiváló konstrukcióval és intelligens funkciókkal rendelkező gépeket kínálunk, amelyek a legmegerőltetőbb használattal is megbirkóznak. Husqvarna felhasználóként Ön nagy teljesítményt és megbízható működést, valamint forradalmi technológiát várhat el tőlünk, amellyel minden kihívást jelentő munka könnyen és kényelmesen végezhető el.


...hogy megfeleljünk a mai kor elvárásainak.


Innovatív fűnyíró robotok.

Élenjárunk az innováció és a technológia terén A kivételes konstrukciós jellemzők, a minőségi mérnöki munka és az előre gondolkodás tette világszerte a Husqvarna gépeket a felhasználók által legkedveltebb termékekké. A precíziós mérnöki tevékenységgel és gyártással eltöltött évek és a kutatás-fejlesztéshez való innovatív hozzáállás a termékújítások élvonalában tartotta a Husqvarnát. A Husqvarna fűnyírók, kerti traktorok és erdészeti termékek minden felhasználói igénynek megfelelnek.

Erőteljes Husqvarna akkumulátoros termékek.


Láncfűrészek

6

Fűnyírási megoldások

10

Fűnyíró robotok

12

Fűnyírók

16

Riderek

18

A termékskála áttekintése

21 – 24

Kerti traktorok

26

Rider és traktor kiegészítők

28

Egy helyben megforduló fűnyírók

29

Hómarók

30

Erdészeti tisztítófűrészek / Bozótvágók / Fűkaszák

32

Védőruhák

36

Erdészeti kiegészítők

38

Sövényvágók

40

Lombfúvók / Kultivátorok

42 – 43


LÁNCFŰRÉSZEK

Nagyobb erő a jobb teljesítmény érdekében Figyelünk, meghallgatjuk a véleményeket, tanulunk. Így tudunk létrehozni olyan láncfűrészeket, amelyek funkciói valós igényeken alapulnak. A folyamatos fejlesztés során szorosan együttműködünk a gépeinkkel dolgozó professzionális fakitermelőkkel. Évről évre továbbfejlesztjük termékeink konstrukcióját és funkcióit, hogy olyan kimagasló teljesítményű és megbízható működésű gépeket gyártsunk, amelyek elvégzik a számukra kijelölt munkát.

NYERS ERŐ

X-TORQ ®  Az X-Torq® motortechnológia nagy nyomatékot biztosít, és akár 20%-kal is csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és 75%-kal a károsanyag-kibocsátást.

OPTIMÁLIS TELJESÍT

MÉNY

AUTOTUNE ™  Automatikusan vezérli a motort a hőmérséklet, az üzemanyag típusa, a szűrő állapota stb. függvényében.

GYORS FELPÖRGÉS

REVBOOST ™  Gyors felpörgést és nagy láncsebességet biztosít a még hatékonyabb gallyazáshoz.


Nézze meg az 560 XP®-ről szóló filmet, hogy lássa működés közben a láncfűrészt. Töltsön le egy ingyenes QR-olvasót az okostelefonjára, és olvassa be a kódot.

Termékfejlesztési megoldásaink problémamentes

indítás

SMART START ®  A motort és annak indító berendezését úgy tervezték, hogy a motor minimális erőfeszítéssel gyorsan beindítható legyen. Segítségével akár 40%-kal is csökken az indítózsinór ellenállása.

hosszabb üzemi

AIR INJECTION ™  Centrifugális légtisztító rendszer a kopás csökkentése és a szűrőtisztítások közötti hosszabb üzemidő érdekében. Hosszabb ideig tud majd dolgozni.

kényelmes használat

LOW VIB ®  A hatékony rezgéscsillapító rendszer elnyeli a motor rezgését, és ezáltal csökkenti a felhasználó karját és kezét érő terhelést, a kényelmesebb használat érdekében.

LÁNCFŰRÉSZEK | 7


LÁNCFŰRÉSZEK VALAMENNYI FELADATRA

Professzionális használat nap mint nap

Amikor erőre, teljesítményre és a legnagyobb fokú hatékonyságra van szükség, a legfejlettebb láncfűrészeink széles kínálatára nyugodtan számíthat. Kiváló tulajdonságaik alkalmassá teszik a professzionális fakitermelők által elvárt hosszú, megerőltető munkamenetekre. Az XP ® láncfűrészek a legújabb funkciókkal vannak felszerelve, hogy a teljesítmény minden helyzetben maximális legyen. Az Air Injection™ tisztán tartja a motort, a Low Vib® technológia csökkenti a rezgést és különlegesen sokoldalúvá teszi a gépet. Az AutoTune™ funkció biztosítja, hogy a motor minden időjárás esetén optimálisan működjön.

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW / 4,7 LE, vezetőlemez: 38 cm, 5,6 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq® és Low Vib®. Fűthető fogantyúkkal és karburátorral is kapható.

felső kategóriás TARTOZÉKOK

Öltözzön fel úgy, mint egy profi A Husqvarna modern tervezésű védőruhái a maximumra növelik a kényelmet és a biztonságot. Az alapanyagokat kimagasló minőségük és nagy kopásállóságuk alapján választják ki. Mindig használjon minősített védőfelszerelést, amikor láncfűrésszel dolgozik! A Husqvarna erdészeti kiegészítőkről bővebben a 39. oldalon olvashat.


Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Kevésbé gyakori professzionális használat Erőteljesek, robusztusak és ideálisak például a gazdálkodók és parkfenntartók számára. A professzionális teljesítményű láncfűrészeink olyan teljesítményjellemzőkkel bírnak, amelyek rövidebb ideig tartó használatra is tökéletessé teszik őket.

Sokoldalú felhasználás Könnyen indíthatók és manőverezhetők, és ideálisak azok számára, akik kevésbé rendszeresen használják őket. Mivel sokféle vágási feladatra tervezték ezeket a gépeket, nagyon jól használhatók metszésre, fadöntésre vagy tűzifa feldarabolására is. Az X-Torq ® motornak köszönhetően kényelmesebb a munkavégzés.

Alkalmi használat Ezek a láncfűrészek kiváló vágási teljesítményt nyújtanak, könnyen indíthatók és olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek kényelmessé és sokoldalúvá teszik a használatukat. Kényelmes használatuk és rugalmasságuk ideálissá teszi őket a könnyebb vágási munkákhoz, ideértve a kisebb fákat és a tűzifát.

innovációs HÍREK

100% Husqvarna teljesítmény, és sehol egy csepp benzin A Husqvarna Battery Series valami újat mutat be: benzinmotoros teljesítmény egy akkumulátoros láncfűrészben – egyedülálló kombinációja a hatékonyságnak és a tiszta működésnek. Egyszerre küszöböli ki a közvetlen károsanyag-kibocsátást, illetve csökkenti a zajszintet, a rezgést és a karbantartási igényt.

LÁNCFŰRÉSZEK | 9


A fűnyírási igényeire kínált lehetőségek Amikor fűnyírót keres, számos kérdés merül fel, de fűnyíróink széles termékskálája valamennyit megválaszolja. Az önjáró fűnyírók, a Riderek, a különböző vágási megoldások és szerszámok nagyobb sokoldalúságot és egész éves használatot biztosítanak. A Husqvarna mindenekelőtt azt jelenti, hogy biztos lehet benne, olyan gépet vásárol, amely megfelel igényeinek és hosszú éveken át működőképes marad.

Hagyományos fűnyírás egyszerűbben Azoknak, akik úgy döntöttek, hogy tolható fűnyírót vásárolnak, számos olyan gépet tudunk ajánlani, amely megfelel a sokféle pázsit ill. a felhasználó igényeinek egyaránt. Ha a különböző vágási módszerek sokoldalúságát szeretné, számos gépünkön elérhető a 3 az 1-ben vágási rendszer. Tudatában vagyunk annak, hogy minden pázsit más és más, ezért nálunk megtalálja azt a gépet, amely rendelkezik az Ön által igényelt jellemzőkkel, hogy az eredmény tökéletes, a munka pedig könnyebb és élvezetesebb legyen.

Élvezze a fantasztikus fűnyírást anélkül, hogy akár a kisujját is meg kellene mozdítania Ha mindig szeretett volna saját kertészt, most felvehet egyet a Husqvarna Automower ® személyében, amely az első fűnyíró robot, és még mindig vitathatatlanul vezet a technológia és a teljesítmény terén. Folyamatosan, éjjel-nappal képes dolgozni, miközben Ön mással foglalkozhat, tudva, hogy élvezheti az egészséges és jól karban tartott pázsit örömeit.


A kerti igásló Válassza a legjobbat kertjébe Ha élvezni szeretné a vezetést és könnyen ki szeretne kerülni minden akadályt, a Husqvarna Rider kétségtelenül az Önnek készült fűnyíró. Sok olyan funkcióval rendelkezik, mely nagy segítség a munka elvégzéséhez. A csuklós kormánymű könnyű fordulást, manőverező-képességet és kis fordulókört biztosít a Ridernek. Az előre szerelt vágóasztal könnyen megközelíti a nehezen elérhető helyeket. A bokrok alatt és a kerítés mentén is jól lehet dolgozni.

FŰNYÍRÓ

A kimagasló teljesítményű és könnyen használható Husqvarna traktorok sokoldalúságot visznek a kerti munkákba. A szerszámok széles választéka és a többféle vágási mód rendkívül sokoldalúvá teszi ezeket a traktorokat. Ideálisak a pázsit hatékony gondozásához és más különféle kerti munkákhoz. A Husqvarna traktorok felszerelhetők pótkocsival, szórógéppel, hómaróval és sok minden mással, amelyek egész évben használható munkagépekké teszik őket.

AUTOMOWER ®

RIDER

TRAKTOR

Kimagasló manőverező képesség Sokoldalú vágási rendszer Fűgyűjtő BioClip ® Egész éves használat Akkumulátoros

FŰNYÍRÁSI MEGOLDÁSOK | 11


fűnyíró robotok

A technológia élvonalában a robotfűnyírás területén A legelő bárány megmutatta, hogyan érhető el a tökéletesen nyírt pázsit véletlenszerű mozgással. Ennek az inspirációnak köszönhetően kifejlesztettük a Husqvarna Automower®-t, az eredeti és nemzetközileg elismert robot­fűnyíró családot. Az Ön igényeitől és a pázsit méretétől függően megtalálja azt a Husqvarna Automower® modellt, amely megbízható működéssel, bonyolult kertekkel is megbirkózik, minimális felügyelet mellett tökéletes eredményt nyújt. Valójában 20 év mérnöki munka és finomítások után már kapható a Husqvarna Automower® harmadik generációja, minden eddiginél fejlettebb jellemzőkkel.

CIÓK BIZTONSÁGI FUNK

Lopásgátló / GPS vezérlés  Éber lopásgátló rendszerrel van felszerelve, amely fokozza a fűnyíró védelmét. Egyes modellek GPS védelemmel is rendelkeznek.

T PÁZSIT TÖKÉLETESEN NYÍR

VÉLETLENSZERŰ MINTÁZATBAN NYÍR  Jobb vágási eredmény a láthatóan véletlenszerű mintázatban. Mindig csak egy kicsit vág le, így nem kell összegyűjteni a levágott füvet.

OS KÖRNYEZETTUDAT

Nincs közvetlen károsanyagkibocsátás / alacsony zajszint Káros anyagok kibocsátása nélkül és alacsony zajszinttel vágja le a füvet, ezért ideális lakókörnyezetbe és akár még a hálószoba ablaka alatt is dolgozhat.


Termékfejlesztési megoldásaink PROBLÉMAMENTES

Automatikus töltés  A robot tudja, hogy mikor kell feltölteni az akkumulátort. Szükség esetén automatikusan, észrevétlenül visszatér a töltőre.

ÉN GYÖNYÖRŰ EREDM

Y

EGYEDÜLÁLLÓ VÁGÁS  A három borotvaéles penge egyenletesen vágja le a füvet. A rövidebb nyesedék jobb trágyázást, tökéletesebb eredményt és kisebb energiafogyasztást jelent.

A munkaidő beáll

ítása

PROGRAMOZÁS  Ön dönti el, hogy a fűnyíró robot a hét melyik napján és milyen időszakban működjön.

FŰNYÍRÓ ROBOTOK | 13


fűnyíró robotok mindenfajta pázsitra

Így nyír utat magának a Husqvarna Automower® a kertben Nézze, ahogyan az Automower ® fűnyíró robot akár 35%-os emelkedőn is felmegy. Az érzékelőjével kikerüli a fákat, a bokrokat, sőt a virágágyásokat is, és az eső sem állítja meg. Üzembe helyezése is egyszerű. A lenyírandó terület megtervezése és a határoló vezeték lefektetése után az Automower ® készen áll a fűnyírásra. És amikor itt az ideje feltölteni, egy vezetőhuzal segít megtalálni a töltőállomást. A biztonság nem probléma: ha a gépet megemelik vagy felbillentik, a kések automatikusan kikapcsolnak.

Az üzembe helyezéssel és a zavartalan fűnyírással kapcsolatban nézze meg a Husqvarna Automower®-t munka közben.

hozza ki a legtöbbet az Automower®-ből

Intelligens kiegészítők. Fali akasztó, puha hordtáska, GPS kommunikációs egység, kerékkefe készlet, emelkedőre való kerekek, jelerősítő és sok más. Az intelligens kiegészítők széles választéka nem csak megkönnyíti az előkészületeket, hanem személyre is szabja és szórakoztatóvá is teszi a gépeinket. Miért ne rendelhetne egy fényes készülékházat az Automower ® színkollekcióból?


Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

A Husqvarna Automower® továbbra is vezető a fűnyíró robotok terén Automower ® 265 ACX Csúcsteljesítmény a valóban nagy területeken, nagyobb vágási sebesség és ultrahangos érzékelők. GPS-nyomkövetővel és SMS-funkcióval felszerelve. Terület: 6000 m2 +/- 20%. Emelkedő szöge: max. 35%.

Automower® 220 AC / 230 ACX / Solar Hybrid Nagyobb pázsitra: Automower® 220 AC. Vágási terület: 1800 m2 +/- 20%. Emelkedő szöge: max. 35%. Automower® 230 ACX dupla vezetőhuzallal, a nagyobb és tagoltabb füves területek lenyírásához. Terület: 3000 m2 +/- 20%. Emelkedő szöge: max. 35%. Automower® Solar Hybrid. Napelemmel és akkumulátorról egyaránt működik. GPS-nyomkövetővel és SMS-funkcióval felszerelve. Terület: 2200 m2 +/- 20%. Emelkedő szöge: max. 35%.

Új!

Automower® 305 / 308 Automower® 305, tökéletes a kisebb pázsitra. Terület: 500 m2 +/- 20%. Emelkedő szöge: max. 25%. A kompakt Automower® 308 nagyobb kapacitású. Terület: 800 m2 +/- 20%. Emelkedő szöge: max. 25%.

A FŰNYÍRÁS EGYRE INTELLIGENSEBB

iPhone App és GPS. Az ingyenes Automower® iPhone alkalmazás végigvezeti Önt a jellemzőkön, és segít megtalálni Önnek a kertje számára optimális Husqvarna Automower® modellt. Segítséget is kap az üzembe helyezéshez, és amint beállította, használhatja a GPS-funkciót a gép kezelésére.

FŰNYÍRÓ ROBOTOK | 15


fűnyírók

Fűnyíró igényes pázsithoz, gyakori használatra Valamennyi fűnyírónkat úgy tervezték, hogy a legnagyobb teljesítményt és hatékonyságot nyújtsák, átgondolt ergonomikus megoldásokkal. Nagy teljesítményű és könnyen indítható motorral, valamint robusztus vágóasztallal rendelkeznek, amelyek mindig első osztályú vágási eredményt nyújtanak. Függetlenül attól, hogy milyen Husqvarna modellt választ, olyan fűnyíróra számíthat, amely robusztus, megbízható, és amely az egészséges, jól gondozott pázsithoz szükséges eredményt nyújtja.

RENDEZET T KERT

FŰGYŰJTÉS  Segít megelőzni a gyomok elterjedését és rendben tartja a pázsitot azáltal, hogy összegyűjti a faleveleket és a gallyakat a tetszetős látvány érdekében.

egészséges pázsit

BioClip ®  A mulcsozás segít olyan tápanyagokat a talajba juttatni, mint pl. a nitrogén, amelyek kedvezően hatnak a pázsit növekedésére és általános egészségére, illetve megakadályozzák a gyomok elszaporodását.

zökkenőmentes fűnyírás

hátsó vagy oldalsó kidobás Ezek a vágási rendszerek nagy kapacitásúak, és alkalmasabbak nagyobb és durvább típusú, ritkán nyírt fű számára.


FŰNYÍRÓK VALAMENNYI GYEPTÍPUSRA Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Félprofesszionális sorozat Megerőltető használatra tervezett, robusztus fűnyírók fokozott strapabírással. Kompakt kivitelük kiváló manőverezhetőséget nyújt, és a rezgéscsillapított fogantyúk az összes műveletet kényelmessé teszik. Egyszerű és karbantartást nem igénylő elsőkerékhajtás jellemzi őket a könnyű manőverezés érdekében.

Modern fűnyírók igényes fűnyíráshoz Az ultramodern megjelenés és a nagy teljesítmény megbízhatóvá és hatékonnyá teszi ezt a fűnyírócsaládot. Az AFT technológia fűgyűjtés üzemmódban segít optimális szintre tölteni a fűgyűjtőt, így kevesebb ürítésre van szükség. Ezek nagykapacitású gépek, amelyekben megbízhat, és amelyek segítenek első osztályú fűnyírást végezni.

Fűnyíró vásárlásakor tartsa szem előtt: • Ha a pázsit közepes vagy nagy méretű, ajánlatos önjáró modellt vásárolni. • Ha a pázsit kisméretű, akkor megfontolhatja kézi fűnyíró vásárlását is, ami nem bocsát ki káros anyagot és nem zavarja a szomszédokat. • Ha a kertben több akadály van, egy kisebb modell hatékonyabb lehet. Ha nem biztos benne, hogy melyik vágási rendszer a legjobb Önnek, látogasson el a husqvarna.hu oldalra, ahol még több információt talál, amelyek alapján kiválaszthatja a pázsitjának legmegfelelőbb fűnyírót.

innovációs HÍREK

Az új LC 56 AWD a piacon eddig sohasem látott hajtási teljesítménnyel rendelkezik Összkerékhajtású, erőteljes, hatékony és nagy teljesítményű.  A Husqvarna legújabb fűnyíróját úgy tervezték meg, hogy a legnagyobb kihívást jelentő és legmegerőltetőbb terepen is helytálljon. Az összes kerékre ható intuitív sebességszabályozás és hajtási teljesítmény azt eredményezi, hogy a meredek lejtők és a ritkábban nyírt területek okozta nehézségek már a múlté. A gyors vágási sebesség, a széles vágóasztal és a 3 választható vágási mód csak néhány azon jellemzők közül, amelyektől más lesz a pázsitja.

FŰNYÍRÓK | 17


RIDEREK

Soha nem volt ilyen szórakoztató a fűnyírás A Husqvarna Riderek a kivételes konstrukciós jellemzőkről és a minőségi mérnöki munkáról híresek. Ön is látni fogja azonban, hogy a Husqvarna fűnyíró ennél sokkal többet jelent. Mivel valójában a füves területek és a munkakörülmények igen sokfélék lehetnek, gépeinket kifejezetten úgy terveztük, hogy különböző megoldásokat nyújtsanak a különböző igényekre. Biztosak vagyunk benne, hogy megtalálja a megfelelő gépet, mint ahogy abban is, hogy szórakoztató lesz vezetni egy Ridert.

Tudja meg mennyit szórakozhat egész évben a Husqvarna Riderrel.

KIMAGASLÓ SSÉG MANŐVEREZŐ KÉPE

CSUKLÓS KORMÁNYMŰ  A csuklós kormánymű első osztályú manőverező képességet biztosít és megkönnyíti az akadályok, például fák, bokrok és virágágyások kikerülését.

AKADÁLYMENTES FŰNYÍRÁS

ELŐRE SZERELT VÁGÓASZTAL Kitűnő rálátást biztosít a munkaterületre, ami lehetővé teszi, hogy a széleket is le tudja nyírni, illetve könnyen elérje a sarkokat és a bokrok alját.

OPTIMALIZÁLT VE POZÍCIÓ

ZETŐI

Kényelmes ülés Biztonság, stabilitás és tapadás mind sík talajon, mind domboldalon. A Rider alacsony tömegközéppontja hozzájárul a fokozott tapadáshoz és a vezetési kényelemhez.


RiDEREK vALAMEnnYi GYEPTÍPUsRA Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

legfejlettebb Ridereink

Fantasztikus eredmények egész évben

Végezze el a munkát minimális erőfeszítéssel

A 400-as sorozat ideális választást jelent telek- és kerttulajdonosok, sportklubok és szállodák számára, ahol professzionális teljesítményre, kényelemre és kapacitásra van szükség. Összkerékhajtásukkal kiváló eredménnyel, és mindenekelőtt könnyedén látják el a feladatukat.

A sokoldalú 300-as sorozatú gépek egész évben használhatók a kiegészítő szerszámok széles választékának köszönhetően. Három különböző méretű Combi vágóasztal között választhat mind a nagy-, mind a kisméretű pázsitok igényeinek megfelelően.

A 200-as sorozatú Riderek olyan kerttulajdonosoknak készültek, akik kimagasló hatékonyságot, könnyű használatot és első osztályú manőverező képességet és teljesítményt igényelnek. Válassza az összkerékhajtást, ha jobb tapadást, illetve az X-modellt, ha még nagyobb hatékonyságot szeretne.

Kisebb gépek a Riderek tulajdonságaival

Csendes és kényelmes Rider Akkumulátoros Rider a pázsit állapotától függően akár 90 percnyi üzemidővel. Ez az akkumulátoros Rider kényelmesen vezethető, alacsony zajszintű és nincs közvetlen károsanyag-kibocsátása. Élvezze a Husqvarna teljesítményét kiváló eredményekkel. Ideális gép a környezettudatos kerttulajdonosoknak. Magyarországon nem forgalmazzuk.

A 100-as sorozatba tartozó kompakt méretű gépek tökéletesek a kiskertekben, és rendelkeznek a Riderek mindazon tulajdonságaival, amelyekhez már hozzászokott, de kisebb és kompaktabb kivitelben.

innovációs HÍREK

A legújabb Rider, amely átveszi az irányítást a pázsit fölött A Husqvarna R 115B egyike a kategória legfejlettebb kompakt Ridereinek. A nagyfokú manőverező képesség biztosítja a hatékony fűnyírást és az intuitív használatot. Kimagasló minőségű alkatrészekből készült, és vonzó csomagban kínálja a Riderek valamennyi jellemzőjét. Felszerelhető hótoló lappal az egész éves használat érdekében.

RIDEREK | 19


legfrissebb hírek, terméktájékoztatók és súgó A Husqvarna weboldal tartalmazza az összes olyan termékinformációt, amelyet keres, de sok egyéb ötlettel is segít minden munkából kihozni a tökéletes eredményt. Rendszeresen talál akciós ajánlatokat, szaktanácsokat és egyéb támogatást. A gépekhez számos tartozék és kiegészítő kapható, amelyekkel felszerelve sokoldalúvá tehetők. Emellett megtalálja a professzionális védőruházat széles termékskáláját is. Amennyiben úgy dönt, hogy közvetlenül szeretne beszélni valamelyik szakkereskedőnkkel a szakkereskedő kereső megmutatja, hol találja meg a legközelebbi Husqvarna specialistát.

terméktáJékoztatÓk és használati utasítások Itt, a husqvarna.hu weboldalon letöltheti az összes Husqvarna gép kézikönyvét, valamint további tudnivalókat talál, amelyek segítik a munkáját.

alakítsa igényeihez a termékkeresést A legújabb keresési funkciónk lehetővé teszi a keresés leszűkítését, meghatározott információk alapján. Ez segít nekünk, hogy a keresett funkcióknak leginkább megfelelő géphez irányítsuk Önt.

LáToGAsson EL A MobiL oLDALAinKRA A keresett információk megszerzését a Husqvarnáról a lehető legkönnyebbé szeretnénk tenni vásárlóinknak. Mobil oldalunkat testre szabtuk valamennyi mobiltelefon, például az okostelefonok számára, hogy segítsünk különböző információs csatornákra csatlakozni, mint például a weboldal, a termékkatalógus és más nyomtatott anyagok, valamint a YouTube-ra és a Facebook-ra is.

20 | wEB


LÁNCFŰRÉSZEK Benzines láncfűrészek

HUSQVARNA 3120 XP® 118,8 cm³, 6,2 kW / 8,4 LE, 28" / 70 cm 10,4 kg. 

HUSQVARNA 395 XP® 93,6 cm³, 4,9 kW / 6,6 LE, 24" / 60 cm, 7,9 kg. 

HUSQVARNA 390 XP® G 87,9 cm³, 4,8 kW / 6,5 LE, 20" / 50 cm, 7,2 kg. 

HUSQVARNA 390 XP® 87,9 cm³, 4,8 kW / 6,5 LE, 20" / 50 cm, 7,1 kg. 

HUSQVARNA 576 XP® G AUtotUNe™ 73,5 cm³, 4,2 kW / 5,7 LE, 20" / 50 cm, 7 kg.

HUSQVARNA 576 XP® AUtotUNe™ 73,5 cm³, 4,2 kW / 5,7 LE, 20" / 50 cm, 6,8 kg. 

HUSQVARNA 576 XP® 73,5 cm³, 4,2 kW / 5,7 LE, 20" / 50 cm, 6, 6 kg. 

HUSQVARNA 372 XP® X-toRQ® 70,7 cm³, 4,1 kW / 5,5 LE, 20" / 50 cm, 6,4 kg. 

HUSQVARNA 372 XP® G X-toRQ® 70,7 cm³, 4,1 kW / 5,5 LE, 20" / 50 cm, 6,3 kg. 

HUSQVARNA 562 XP® 59,8 cm³, 3,5 kW / 4,7 LE, 20" / 50 cm, 5,7 kg. 

HUSQVARNA 560 XP® 59,8 cm³, 3,5 kW / 4,7 LE, 15" / 38 cm, 5,6 kg. 

HUSQVARNA 550 XP® 50,1 cm³, 2,8 kW / 3,8 LE, 15" / 38 cm, 4,9 kg.

HUSQVARNA 365 X-toRQ® 70,7 cm³, 3,6 kW / 4,8 LE, 18" / 45 cm, 6,4 kg. 

HUSQVARNA 460 RANCHeR 60,3 cm³, 2,7 kW / 3,7 LE, 18" / 45 cm, 5, 8 kg. 

HUSQVARNA 555 59,8 cm³, 3,1 kW / 4,2 LE, 15" / 38 cm, 5,6 kg. 

HUSQVARNA 450e 50,2 cm³, 2,4 kW / 3,2 LE, 15" / 38 cm, 5, 1 kg. 

HUSQVARNA 445 45,7 cm³, 2,1 kW / 2,8 LE, 15" / 38 cm, 4, 9 kg. 

HUSQVARNA 440e TRiobRaKE™ 40,9 cm³, 1,8 kW / 2,4 LE, 15" / 38 cm, 4,6 kg. 

HUSQVARNA 440e 40,9 cm³, 1,8 kW / 2,4 LE, 15" / 38 cm, 4, 4 kg. 

HUSQVARNA 435e 40,9 cm³, 1,6 kW / 2,2 LE, 15" / 38 cm, 4, 4 kg. 

HUSQVARNA 435 40,9 cm³, 1,6 kW / 2,2 LE, 15" / 38 cm, 4,2 kg. 

HUSQVARNA 135 40,9 cm³, 1,4 kW / 1,9 LE, 14" / 35 cm, 4, 4 kg. 

HUSQVARNA 236 38,2 cm³, 1,4 kW / 1,9 LE, 14" / 35 cm, 4, 7 kg. 

HUSQVARNA t540 XP® 37,7 cm³, 1,8 kW / 2,4 LE,  14" / 35 cm, 3,7 kg. 

Elektromos láncfűrész

HUSQVARNA t435 35,2 cm³, 1,5 kW / 2,0 LE,  14" / 35 cm, 3, 4 kg. 

Akkumulátoros láncfűrészek HUSQVARNA 436 Li 36 V, 330 W, 12" / 30 cm, 2.5 kg  akkumulátor nélkül. 

hUSQVaRNa 321 ELECTRiC 230 V, 2000 W, 16" / 40 cm. 

2× BLi 110 akkumulátorral és 1× QC 330 töltővel.  Kapható akkumulátor és töltő nélkül is.

HUSQVARNA 536 Li XP® 36 V, 330 W, 14" / 35 cm, 2.4 kg  akkumulátor nélkül.  2× BLi 110 akkumulátorral és 1× QC 330 töltővel.  Kapható akkumulátor és töltő nélkül is.

HUSQVARNA t536 Li XP® 36 V, 330 W, BLDC (szénkefe nélküli motor),  12" / 30 cm, 2.3 kg akkumulátor nélkül.   2× BLi 110  akkumulátorral és 1× QC 330 töltővel.  Kapható akkumulátor és töltő nélkül is. A BLi110 akkumulátor súlya 1.2 kg.


FŰNYÍRÓK

HUSQVARNA LC 53 e B & S, TwinControl, fűgyűjtés / BioClip® / hátsó kidobás, 53 cm. 

HUSQVARNA LC 53e e B & S, TwinControl, fűgyűjtés / BioClip® / hátsó  kidobás, elektromos indítás, 53 cm.

HUSQVARNA LC 48Ve B & S, fűgyűjtés / BioClip® /hátsó kidobás,  elektromos indítás, 48 cm. 

HUSQVARNA LC 48V B & S, fűgyűjtés / BioClip® /hátsó  kidobás, 48 cm. 

HUSQVARNA J 55SL B & S, BioClip® / oldalkidobás 56 cm.  HUSQVARNA LC 56 Honda, fűgyűjtés / BioClip® /oldalkidobás, 56 cm. 

HUSQVARNA R 52S B & S, fűgyűjtés / BioClip® / oldalkidobás, 53 cm. 

HUSQVARNA R 152SVH Honda, fűgyűjtés / BioClip® / oldalkidobás, 53 cm.

Robotfűnyírók HUSQVARNA AUtomoweR® SoLaR hYbRid 2200 m² (+/- 20 % ).

HUSQVARNA AUtomoweR® 265 ACX 6000 m² (+/- 20 % ).

HUSQVARNA AUtomoweR® 308 800 m² (+/- 20 %). 

HUSQVARNA AUtomoweR® 220 AC 1800 m² (+/- 20 % ).

HUSQVARNA AUtomoweR® 230 ACX 3000 m² (+/- 20 % ).

HUSQVARNA AUtomoweR® 305 500 m² (+/- 20 % ).

LoMbFÚVÓK

hUSQVaRNa 356bTX 51,7 cm³, 13, 4 m³/min,   10,4 kg. 

hÓMaRÓK

hUSQVaRNa 530bT 29,5 cm³, 10, 2 m³/min,  6,7 kg. 

hUSQVaRNa 125bVX 28 cm³, 12,03 m³/min,   4,35 kg. Szívókészlettel szállítjuk.

KULTiVÁToRoK

HUSQVARNA St 276ePt B & S, kétfokozatú, 76 cm.

HUSQVARNA St 276eP B & S, kétfokozatú, 76 cm.

HUSQVARNA tR 530 Subaru EX21, 53 cm.

HUSQVARNA tR 430 Subaru EX17, 43 cm.

HUSQVARNA 5524St B & S, kétfokozatú, 61 cm.

HUSQVARNA St 121e LCT, egyfokozatú, 53 cm.

HUSQVARNA tF 434P Subaru EP17, 80 cm.

HUSQVARNA tF 324 Subaru EP16, 60 cm (bővíthető).


RidEREK

HUSQVARNA R 422ts AwD B & S, 656 cm³, hidrosztatikus AWD,  112 – 122 cm.*

HUSQVARNA R 316ts AwD Kawasaki, 603 cm³,  hidrosztatikus AWD,  94 – 112 cm. *

nélkül szállítjuk.

HUSQVARNA R 216 AwD B & S, 500 cm³, hidrosztatikus AWD,  94 – 103 cm.*

HUSQVARNA R 316t AwD Kawasaki, 603 cm³,  hidrosztatikus AWD,  94 – 112 cm. *

HUSQVARNA R 111b B & S, 344 cm³, hidrosztatikus,  85 cm.**

HUSQVARNA R 213C 2013 B & S, Intek, 344 cm³,  hidrosztatikus,  94 cm.**

HUSQVARNA R 216 B & S, 500 cm³, hidrosztatikus,  94 – 103 cm.*

* Vágóasztal

HUSQVARNA R 320 AwD B & S, 500 cm³, hidrosztatikus AWD,  94 – 112 cm.*

HUSQVARNA RidER 422ts B & S, 656 cm³,  hidrosztatikus, 112 – 122 cm.*

* * Vágóasztallal együtt szállítjuk.

EGY hELYbEN MEGFoRdULÓ FŰNYÍRÓ TRaKToRoK

hUSQVaRNa MZ 28T B & S, Endurance V-Twin, 132 cm, 810 cm³. 

hUSQVaRNa EZ 24T B & S, Endurance V-Twin, 122 cm, 724 cm³. 

hUSQVaRNa RZ 19 B & S, Endurance, 107 cm, 500 cm³. 

hUSQVaRNa P-ZT 26 Kawasaki, FX Series, 132 cm, 726 cm³. 

TRaKToRoK

hUSQVaRNa YTh 224T Kawasaki, 726 cm³, hidrosztatikus, 117 cm. 

hUSQVaRNa YTh 184T Kawasaki, 603 cm³, hidrosztatikus, 107 cm. 

HUSQVARNA CtH 224t Kawasaki, 726 cm³, hidrosztatikus, 107 cm. 

HUSQVARNA CtH 184t Kawasaki, 603 cm³, hidrosztatikus, 107 cm. 

HUSQVARNA CtH 164t Kawasaki, 603 cm³, hidrosztatikus, 97 cm. 

HUSQVARNA CtH 174 Kohler, 597 cm³, hidrosztatikus, 97 cm. 

HUSQVARNA Ct 154 Kohler, 597 cm³, manuális, 97 cm. 

HUSQVARNA CtH 126 B & S, 344 cm³, hidrosztatikus, 77 cm. 

HUSQVARNA Ct 126 B & S, 344 cm³, manuális, 77 cm. 

HUSQVARNA LtH 154 Kohler, 597 cm³, hidrosztatikus, 97 cm. 

HUSQVARNA Lt 154 Kohler, 597 cm³, manuális, 97 cm. 

HUSQVARNA LtH 126 B & S, 344 cm³, hidrosztatikus, 77 cm.  HUSQVARNA Lt 126 B & S, 344 cm³, manuális, 77 cm.


MaGaSSÁGi ÁGVÁGÓK

ERdÉSZETi TiSZTÍTÓFŰRÉSZEK

HUSQVARNA 555FX 53,3 cm³, 2,8 kW / 3,8 LE, 8,9 kg.*

HUSQVARNA 327Pt5S Teleszkópos szár.  24,5 cm³, 0,9 kW / 1,2 LE, 7,3 kg.  Ergonomikus Balance Flex™ hevederrel szállítjuk.

HUSQVARNA 545FX 45,7 cm³, 2,2 kW / 3,0 LE, 8,1 kg.*

HUSQVARNA 327P5X Szétszedhető szár.  24,5 cm³, 0,9 kW / 1,2 LE, 6,4 kg.   Ergonomikus Balance Flex™ hevederrel szállítjuk.

* Scarlett 225-24T (1") fűrésztárcsával és ergonomikus Balance XT™ hevederrel szállítjuk.

boZÓTVÁGÓK / FŰKaSZÁK

HUSQVARNA 555RXt 53,3 cm³, 2,8 kW / 3,75 LE, 9,2 kg.**

HUSQVARNA 553RS 50,6 cm³, 2,3 kW / 3,1 LE, 8,6 kg.**

HUSQVARNA 345FR 45,7 cm³, 2,1 kW / 2,8 LE, 8,3 kg. ***

HUSQVARNA 535RXt 34,6 cm³, 1,6 kW / 2,2 LE, 6,2 kg. **

HUSQVARNA 545RX 45,7 cm³, 2,1 kW / 2,8 LE, 8,7 kg.**

HUSQVARNA 543RS 40,1 cm³, 1,5 kW / 2,0 LE, 7,4 kg.**

HUSQVARNA 535RX 34,6 cm³, 1,6 kW / 2,2 LE, 6, 1 kg.**

HUSQVARNA 533RS 29,5 cm³, 1 kW / 1, 3 LE, 7,1 kg.**

** Damilfejjel, fűvágó késsel és ergonomikus Balance XT™ hevederrel szállítjuk.

*** Damilfejjel, fűvágó késsel, fűrésztárcsával és ergonomikus hevederrel szállítjuk.

SZEGÉLYNYÍRÓK

HUSQVARNA 128LDX 28 cm³, 0,8 kW / 1,1 LE, 4, 9 kg.   Damilfejjel szállítjuk.

HUSQVARNA 128R 28 cm³, 0,8 kW / 1,1 LE, 5 kg.  Damilfejjel és fűvágó késsel szállítjuk.

HUSQVARNA 128C 28 cm³, 0,8 kW / 1,1 LE, 4, 4 kg.  Damilfejjel szállítjuk.

hUSQVaRNa 323R-ii 24,5 cm³, 0,9 kW / 1,2 LE, 5,1 kg.  Damilfejjel, fűvágó késsel és  ergonomikus hevederrel szállítjuk.

HUSQVARNA 327RDX 24,5 cm³, 0,9 kW / 1,2 LE, 5,6 kg.  Damilfejjel és fűvágó késsel szállítjuk.

HUSQVARNA 122C 21,7 cm³, 0,6 kW / 0,8 LE, 4,4 kg.  Damilfejjel szállítjuk.

HUSQVARNA 327LDX 24,5 cm³, 0,9 kW / 1,2 LE, 5,1 kg.  Damilfejjel szállítjuk.

Akkumulátoros szegélynyírók HUSQVARNA 536 Li R 36 V, 330 W, 25/35 min,  3.8 kg akkumulátor nélkül,  1850 × 211 × 291 mm. 

A BLi110 akkumulátor súlya 1.2 kg.

2× BLi110 akkumulátorral és 1× QC330 töltővel.  Kapható akkumulátor és töltő nélkül is.

HUSQVARNA 536 Li L 36 V, 330 W, 25/35 min, 3 kg akkumulátor  nélkül, 1850 × 211 × 291 mm.  1× BLi110 akkumulátorral és 1× QC330 töltővel.  Kapható akkumulátor és töltő nélkül is.

HUSQVARNA 136 Li C 36 V, 120W, 3.1 kg akkumulátor nélkül.  1× BLi 110 akkumulátorral és 1× QC 120 töltővel.  Kapható akkumulátor és töltő nélkül is.

SÖVÉNYVÁGÓK

HUSQVARNA 325HD75X 24,5 cm³, 0,7 kW / 0,9 LE, 73,5 cm, 5,9 kg.

HUSQVARNA 226HD75S 23,6 cm³, 0,85 kW / 1,1 LE,  75 cm, 5,9 kg.

HUSQVARNA 122HD60 21,7 cm³, 0,6 kW / 0,8 LE,  60 cm, 4,9 kg. 

Akkumulátoros sövényvágó

HUSQVARNA 327He4X 24,5 cm³, 0,9 kW / 1,2 LE,  55 cm, 6, 6 kg. 

HUSQVARNA 327He3X 24,5 cm³, 0,9 kW / 1,2 LE,  55 cm, 6,5 kg. 

HUSQVARNA 136 Li HD50 30/40 min, 3.8 kg (súly akkumulátor nélkül). A BLi60 akkumulátor súlya 0.8 kg). 1× BLi 60 akkumulátorral és 1× QC 120 töltővel.  Kapható akkumulátor és töltő nélkül is.


A Husqvarna szakkereskedők segítenek a legtöbbet kihozni a gépéből Valamennyi termékünket kizárólag regisztrált szakkereskedőinken keresztül értékesítjük, akik elvégezték továbbképzésünket az összes géppel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretekről. Biztos lehet benne, hogy megtalálja a legjobb megoldást az eltervezett munkához.

KEREssE MEG A legkÖzeleBBi husQvarna szakkereskedőt A Husqvarna weboldalon talál egy kereső funkciót, ahol mindössze csak az irányítószámát kell beírnia. Ekkor egy térképen részletes adatokkal megjelenik, hogy hol találja meg a legközelebbi Husqvarna szakkereskedőt.

MiT nYÚJTAnAK szakkereskedőink? Helyi képviselőink megválaszolják az összes kérdését, tanácsot adnak, és segítenek kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb gépet. Valamennyien rendszeres oktatáson vesznek részt, és rendelkeznek az összes Husqvarna géphez szükséges tudással, eszközzel és munkaerővel. Elvégre ők szolgáltató szakkereskedők, akiknek a szolgáltatás a névjegyük. ƒ segítség és tanácsadás az összes Husqvarna géppel kapcsolatban ƒ Pótalkatrészek és kiegészítők ƒ szervizelés és javítás

védőruha és védőfelszerelés a gépeinkkel végzett munkához A termékeinkkel a kiegészítők széles skálája használható a munkaruhától kezdve a pótalkatrészeken keresztül az erdészeti kiegészítőkig, hogy ne csak a funkciót, hanem a sokoldalúságot is élvezhesse. Az eredeti Husqvarna kiegészítők az elvárásoknak megfelelően teljesítenek, és velük mindig Ön van irányító helyzetben a kívánt eredmények elérése érdekében. A kiegészítők teljes útmutatója a husqvarna.hu oldalon található.

szolgálTATó szAKKEREsKEDőK | 25


KERTI TRAKTOROK

Kerti traktorok, melyek egész évben segítik Önt A kiegészítő szerszámok széles választéka, valamint a több beépített vágási mód közötti választási lehetőség, rendkívül sokoldalúvá teszi ezeket a kerti traktorokat. Ideálisak a pázsit hatékony ápolásához és más különféle kerti munkákhoz. Három különböző vágási rendszer közül választhat a pázsit ápolására, és pótkocsival, szórógéppel, hókotróval és sok minden mással egészítheti ki a fokozott sokoldalúság érdekében.

Nézze meg a Husqvarna traktorokat munka közben, egész éven át.

KE VESEbb ATlAn TERülET íR ny lE

KÖNNYŰ PEDÁLOS MŰKÖDTETÉS

ÚJ KORMÁNYZÁSI TECHNOLógIA Többet lehet elvárni az U-cut™ kormányzási technológiával rendelkező, felső kategóriájú kerti traktorainktól. Kevesebb lenyíratlan terület marad, mert javul a fűnyírási hatékonyság és a manőverező képesség.

PEDÁLLAL MŰKÖDTETHETŐ HIDROSZTATIKUS ERŐÁTVITEL A pedállal működtethető hidrosztatikus erőátvitellel könnyen szabályozható a sebesség és az irány. Külön előreés hátrameneti pedálok.

gÁS ELSŐ OSZTÁLYÚ VÁ

RObUSZTUS VÁgóASZTALOK A megerősített és porszórt vágóasztalok fokozottan tartósak és korrózióállók.


Kerti traktorok mindenfajta fű nyírására Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

BioClip® a pázsit trágyázására A BioClip® azt jelenti, hogy a kés a füvet apró darabokra vágja fel, amelyek lebomlanak, és természetes trágyaként szolgálnak a fű számára. Valamennyi Husqvarna kerti traktor képes BioClip® -es vágásra. A legtöbb beépített fűgyűjtős kerti traktorunkon a BioClip® gyári alaptartozék. Az oldalsó fűkidobós kerti traktorok esetén a BioClip® külön rendelhető.

Beépített fűgyűjtővel rendelkező kerti traktorok Ha szeretné összegyűjteni a levágott füvet és egyéb nyesedéket, beépített fűgyűjtős kerti traktort ajánlunk. A fűgyűjtő könnyen üríthető a vezetőülésből, és egy hangjelzés jelzi, hogy mikor kell üríteni.

Kerti traktorok oldalsó fűkidobással

Kompakt kerti traktorok

A magas, elvadult és erős fűvel benőtt, ritkán nyírt pázsit hatékony nyírására az oldalsó fűkidobós kerti traktor az ideális választás.

Ezek a kerttulajdonosok számára kifejlesztett kerti traktorok kényelmes fűnyírást biztosítanak kompakt formában. A méretük által könnyen manőverezhetőek még a legszűkebb területen is, és tárolásuk is egyszerűbb, ahol kevés hely áll rendelkezésre.

innováció

Husqvarna U-cut™ Az új Husqvarna U-cut™ kormányzási technológia segítségével szűkebben lehet kikerülni az olyan akadályokat, mint a fák, bokrok és virágágyások. A forduló­kör is kisebb, és ez más traktorokhoz képest hatékonyabb fűnyírást tesz lehetővé.

KERTI TRAKTOROK | 27


Rider és traktor kiegészítők Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Egy gép, sok opció A szerszámok széles választékával minden évszakban, sokféle feladatra fel tudja használni a Husqvarna Ridert vagy kerti traktort. A pótkocsikkal, forgókefékkel, hómarókkal, szórógépekkel, mohagereblyékkel és sok minden mással sokoldalúvá varázsolhatja gépét, amellyel így egymás után végezheti el a különböző munkákat.

Alváz A 300-as sorozatú Riderek egy alvázzal vannak felszerelve, hogy könnyen váltani lehessen a vágóasztal és az előre szerelt szerszámok, például a lengőkéses fűnyíró, a forgókefe, a hómaró és a hótoló lap között. szórógép Hatékony szórógép a pázsitápolási szerek, például trágyázó, vagy gyomirtó szerek egyenletes eloszlatására.

Forgókefe Forgókefe lomb, hó stb. söpréséhez. Bármelyik oldalra kihajtható.

HÓMARÓ Kétfokozatú hómaró, amellyel hatékonyan eltávolítható a hó a kocsibeállókról és a gyalogutakról.

pótkocsik Tágas pótkocsik ellenálló acélból. Lehajtható hátfal a könnyű fel- és lerakodás érdekében.

28 | RIDER ÉS TRAKTOR KIEGÉSZÍTŐK

Hótoló lap Erős, robusztus hótoló lap a járdák, kocsibeállók és egyéb területek tisztításához.


Egy helyben megforduló fűnyírók

Gyors fűnyírás kiváló mozgással Ezek a gépek az Ön igényei szerint működnek, könnyedén és hatékonyan forogva és elfordulva a pázsiton. Az egyedi hidraulikus kerékműködés nagyon precíz manőverezést tesz lehetővé, mely révén a gép a saját tengelye körül meg tud fordulni, és nem hagy lenyíratlan területet. Függetlenül attól, mekkora helyen kell megfordulni, vagy mekkora a pázsit.

Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Fűnyírás határok nélkül Az egy helyben megforduló fűnyírókat kifejezetten olyan kerttulajdonosok és gazdálkodók számára tervezték, akiknek nagy területet kell rendben tartaniuk. Az opcionális gyűjtőrendszerek tökéletessé teszik ezeket a gépeket a gyors és rendezett fűnyírásra.

Kényelmes ergon

ómia

kényelmes használat Ergonomikus vezetői pozíció és kiváló rálátás a munkaterületre. A vezető valamennyi kezelőszervet könnyen el tudja érni.

könnyű karbantartás

Könnyen elérhető szervizelési pontok Valamennyi karbantartási terület könnyen elérhető, hogy pillanatokon belül működőképessé lehessen tenni a gépet.

Nincs lenyíratlan terület

Precíziós vágás  A hidraulikus kerékhajtás lehetővé teszi, hogy a gép a saját tengelye körül megforduljon, és ne maradjon lenyíratlan terület.

Egy helyben megforduló fűnyírók | 29


hómarók

Élvezetesebbé tesszük a téli munkát Az első hó mindig kellemes meglepetésként érkezik, de az utána következő hosszú, hideg tél gyakran kemény munkát jelent. És a munkát többször, újra el kell végezni az időjárástól és az előrejelzéstől függően. A Husqvarna nagykapacitású hómarói nem rövidítik le a telet, de segítenek nem csak hatékonnyá, hanem élvezetessé is tenni a hóeltakarítással töltött órákat.

ÉNYEK VÁLTOZÓ KÖRÜLM LHATÓ NÁ KÖZÖTT IS HASZ

Hidrosztatikus erőátvitel  A kezelőpanelről botkormánnyal vezérelhető, változtatható előre-/hátramenet javítja a manőverező képességet és optimális teljesítményt nyújt.

Kimagasló g manőverező képessé

Szervokormánymű  A kényelmes, kapcsolóval vezérelhető szervokormánymű lehetővé teszi a kerekek/lánctalpak független működését akár 180° -os fordulóban is.

Közvetlen hómarás

pontos tisztítás  Az egyfokozatú modellünk könnyen használható, távolról forgatható kidobónyílással van felszerelve.


hómarók sokféle munkához Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Egy- vagy kétfokozatú hómarót válasszak? Ez egyszerű kérdés, és a válasz is egyszerű. A kétfokozatú hómarók hatékonyabbak, különösen, ha nagy területet kell megtisztítani. Az olyan háztulajdonosok számára, akiknek kis felületről kell havat takarítani, az egyfokozatú gép is megteszi.

Kétfokozatú rendszer A havat egy szállítócsiga viszi be a házba, ahonnan a lapátkerék távolítja el egy kidobónyíláson keresztül. Ez a legjobb megoldás a nagyobb terek és közterületek számára.

Lánctalpas hajtás  A bütykös lánctalpak még mély hóban és csúszós felületen is verhetetlen tapadást biztosítanak. Kiválóan leküzdik az emelkedőt és a nehéz terepet.

Egyfokozatú rendszer A talajjal közvetlen kapcsolatban lévő többrétegű megerősített szállítócsiga élek nagyon hatékonyan szedik fel a havat. Kiváló megoldás a kocsibejárók, kerti utak és teraszok tisztítására.

innovációs HÍREK

Tegye derűsebbé a világot! Hatékony LED lámpa, hogy a késő esti, vagy a kora reggeli sötétben is könnyen lehessen dolgozni.

HÓMARÓK | 31


ERDÉSZETI TISZTÍTÓFŰRÉSZEK, BOZÓTVÁGÓK, FŰKASZÁK

Kiváló eredmények körülményektől függetlenül A konkrét igényeknek megfelelő gép kiválasztása nehéz feladat lehet. Erdészeti tisztítófűrészeink, bozótvágóink és fűkaszáink egyesítik a nagy teljesítményt és a kis súlyt. Ergonomikus kialakításuknak köszönhetően könnyen kezelhetők, és biztos lehet benne, hogy olyan eredményt ér el, amelyre büszke lehet. Rendkívül tartósak és könnyen használhatók. És az újítások itt nem érnek véget. Annak érdekében, hogy a munka elvégzése a legkényelmesebb módon történjen, a Husqvarna ergonomikus hevedere optimálisan osztja el a súlyt a vállak, a mellkas és a hát között, hogy a munkavégzés a leghatékonyabb legyen.

nyers erő

Hosszabb használat

X-Torq ®  Az X-Torq® technológia akár 75%-kal is csökkenti a károsanyag-kibocsátást és 20%-kal az üzemanyagfogyasztást. Kényelmesebbé és gazdaságosabbá teszi a munkát.

Low Vib ®  A motorokat nagyon hatékony rezgéscsillapítókkal szerelték fel, amelyek elnyelik a vibrációt, védik a felhasználó karját és kezét, és kényelmesebb munkát tesznek lehetővé a hosszú műszakok alatt.

problémamentes

indítás

smart start ®  A motort és az indító berendezést úgy tervezték, hogy a gép gyorsan, minimális erőfeszítéssel beinduljon, így gyorsabban lehet hozzálátni a munkához.


Termékfejlesztési megoldások robusztus konstrukci

ó

profi minőség  Valamennyi Husqvarna bozótvágóra jellemző, hogy erőteljes és ergonomikus ipari gép, amelyet sokévi megerőltető munkára terveztek.

Jól kiegyensúlyozott konstrukció

Ergonómia  A fogantyúkat úgy tervezték, hogy állíthatók és rezgéscsillapítottak legyenek. A magasan elhelyezett keresztrúd azt is jelenti, hogy hatékonyabban lehet dolgozni a lejtőkön.

többfunkciós

SOKOLDALÚ  A levehető fogantyúszár megkönnyíti a szerszámok cseréjét. Nagyobb rugalmasságot is biztosít a munkában. A szállítás és a tárolás sohasem jelent problémát.

ERDÉSZETI TISZTÍTÓFŰRÉSZEK, BOZÓTVÁGÓK, FŰKASZÁK | 33


ERDÉSZETI TISZTÍTÓFŰRÉSZEK, BOZÓTVÁGÓK, FŰKASZÁK

Egyetlen géppel tud az egész kertben dolgozni

EGY GÉP SOKFÉLE MUNKÁRA A 327LDX egy könnyű és nagyteljesítményű kombi gép. Katalizátoros szabályozású károsanyag-kibocsátással rendelkező Husqvarna E-Tech® II motorral, valamint puha és kényelmes fogantyúkkal van felszerelve. Több tartozék kiegészítőként is kapható, amelyek révén a gép átalakítható sövényvágóvá, forgóseprűvé, szélezővé, magassági sövényvágóvá, kultivátorrá vagy ágvágó fűrésszé.

Ha olyan sokoldalú fűkaszát keres, amellyel könnyebben és kevésbé fárasztóan tudja elvégezni a nehézkes fűnyírási feladatokat, akkor a kombi fűkasza Önnek való. A cserélhető tartozékokkal ugyanazzal az alapmotorral tudja ellátni a fűkaszálási, sövényvágási, seprési, lombfúvási, fametszési, szegélynyírási és talajkultiválási feladatokat.

TARTOZÉKOK

Hadd mutassuk meg, hogy mennyire más a hevedert viselve dolgozni!

Fokozott hatékonyság, kényelem és biztonságosabb munka A megfelelő kiegészítők, védőfelszerelések és védőruhák biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a munkát. A tisztítófűrészeink, bozótvágóink és fűkaszáink termékskálája mindent tartalmaz, amire szüksége van a kellemes és termelékeny munkakörülményekhez. Tartalmazza a piacon kapható legfejlettebb ergonómiájú hevedereket, amelyek hatékonyan osztják el a gép súlyát a maximális egyensúly érdekében; emiatt a gép könnyebbnek érződik, jobban manőverezhető és kevésbé megerőltető dolgozni vele.

A Husqvarna erdészeti kiegészítőkről bővebben a 39. oldalon olvashat.


Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Erőteljes bozótvágók A Husqvarna bozótvágóknak sok arca van. Felszerelhetők könnyen csatlakoztatható vágókéssel, damilfejjel vagy fűrésztárcsával. Számos modell X-Torq® motorral van felszerelve, amely akár 75%-kal is csökkenti a károsanyag-kibocsátást és 20%-kal az üzemanyagfogyasztást. Fű

Bozót

Kis fák

A végső simításokhoz A fűkaszák e termékskálája még a legmegerőltetőbb szituációkban is garantálja a kiváló teljesítményt. Könnyen tárolhatók és kiválóak egy jól végzett munka végső simításaihoz. Fű

A terület kisebb fáktól történő megtisztítására Könnyen használható, robusztus és nagy teljesítményű erdészeti tisztítófűrész. Rövid és sima szár, amelynek végén a kúpfogaskerék szöge 24º-os, ami leegyszerűsíti az irányított fadöntést sűrű erdőben. Kis fák

innovációs HÍREK

A fűkaszák új termékcsaládja új áramforrással A Husqvarna Battery Series családon belül három akkumulátoros fűkasza közül választhat, amelyek mindegyike fontos közös jellemzőkkel bír: könnyű, tökéletesen kiegyensúlyozott, rendkívül nagy teljesítményű és optimális forgási sebességgel rendelkezik. Emellett nincs közvetlen károsanyag-kibocsátás, valamint kisebb a zajszint és a vibráció, illetve a karbantartási igény is.

ERDÉSZETI TISZTÍTÓFŰRÉSZEK, BOZÓTVÁGÓK, FŰKASZÁK | 35


védőruhák

Biztonságra tervezett és jó szabású védőruha A jó védőruhának ellen kell állnia a megerőltető körülményeknek és garantálniuk kell a szükséges biztonságot. Ezért kizárólag kiváló minőségű anyagokat használunk. Az egyes munkák követelményei eltérőek. A védőruháink tervezése során figyelembe vettünk mindenfajta elvégzendő munkát. Védőruháink kiterjedt termékcsaládja a legújabb innovációkat egyesíti tervezés és anyaghasználat terén, és olyan szintű védelmet és kényelmet nyújt, amire szüksége van a munka elvégzéséhez.


védőruhák különféle erdészeti munkákhoz Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Védelem tetőtől talpig Mi biztosítjuk Önt A különféle munkákhoz tervezett Husqvarna védőruhák széles választéka segít biztonságosabban, egyszerűbben és hatékonyabban dolgozni.

Komoly védelem a kemény munkához A Technical Extreme termékcsaládba megerőltető használatra tervezett munkaruhák tartoznak. A legfontosabb jellemzőjük, hogy erős anyagból készültek, testhezállóak és kényelmesek. Jellemzően vannak rajtuk víztaszító cipzárak és megerősítések minden kritikus helyen.

Egyensúly a védelem és a kényelem között A fejlett, láncfűrész ellen védő anyagokat alkalmazó Technical termékcsaládot úgy tervezték, hogy könnyebb, erősebb és rugalmasabb legyen. Ezek a jellemzők teszik őket mássá, amikor hosszú munkanapokon viselik őket.

Egyesíti a tartósságot és a védelmet A Functional termékcsaládba tartozó védőruhák robusztus és tartós anyagokból készülnek, testhezállóak és egész éves használatra tervezték őket.

Új!

Megfelel a biztonsági szabványoknak A Classic termékcsalád jól szellőző védőruhákat tartalmaz kedvező áron. Tiszta és modern vonalúak, részleteiben is minőségiek. Ez ideálissá teszi őket az alkalmi, de megerőltető munkára.

Kesztyű A Husqvarna új kecskebőr védőkesztyűit megerőltető munkára tervezték úgy, hogy mégis kényelmes legyen. Vágásvédelemmel is kapható.

kényelmes és ergonomikus

KÉNYELmes és védő ruhák  Olyan kényelmessé és ergonomikussá tesszük a védőfelszereléseinket, hogy használata közben nem érzi, hogy bármi is zavarná a munkában.

VÉdőbakancs Kiváló minőségű, vízhatlan bőr bakancs. A párnázás és a stabilitás miatt ezek a bakancsok tökéletesek a hosszú munkanapokra.

HALLÁSVÉdő sisak Valamennyi Husqvarna sisakot úgy tervezték, hogy optimális ergonómiát, kényelmet és megfelelő védelmet biztosítsanak.

magabiztos védele

m

RENdszeres bevizsgálás Valamennyi védőruhán szerepelnie kell a CE-jelölésnek. Az EuroTest® jelzés azt mutatja, hogy a termékeket rendszeresen bevizsgálja egy akkreditált intézet..

vÉDELEM

fokozatjelzéssel ellátott címkék mutatják a védelmi besorolást A besorolás attól függ, hogy az anyag milyen sebességű lánc megállítására alkalmas.

VÉDŐRUHÁK | 37


ERdészeti kiegészítők

minden munkafolya­ matban használható Husqvarna kiegészítők Az eredeti Husqvarna kiegészítők a magas szintű termelékenység biztosítása mellet maximálisan megfelelnek az egyes munkafolyamatokkal szemben támasztott elvárásoknak, igényeknek. Kiegészítőink széles választéka minden munkafolyamatban jól használható.

Nézze meg, hogyan dolgoznak a profik biztonságosan és hatékonyan a Husqvarna láncfűrésszel!


erdészeti kiegészítők SOKFÉLE munkához Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Fokozza a teljesítményt Az általunk forgalmazott damilfejeket, damilokat és vágókéseket kiváló minőségű munkára tervezték. Optimális teljesítményt és hatékonyságot biztosítanak minden szinten.

Robusztus erdészeti szerszámok A robusztus és megbízható szerszámok széles választékát kínáljuk, amelyek megkönnyítik a munkáját: balták, kések, emelőhorgok, törőrudak, stb.

Magas minőség A Husqvarna vezetőlemezeket és láncokat ugyanolyan magas minőségi szint jellemzi, mint a láncfűrészeket. A kiváló minőségű anyagok és a termékfejlesztés révén maximális hatékonyságot és biztonságot tudunk nyújtani a láncfűrészek terén.

innovációs hírek

Kimagasló teljesítményre optimalizált olajok A Husqvarna olajokat arra optimalizálják, hogy összhangban legyenek a motorok fejlesztésével. A konkurens olajokkal összehasonlítva az XP ® Synthetic olaj rendkívül jó kenést, alacsony füstölést, tisztább motort és kevesebb lerakódást biztosít a dugattyúban és a forgattyúházban.

erdészeti kiegészítők | 39


Sövényvágók

Biztos lehet benne, hogy a sövényvágás mindig kiváló eredménnyel jár A sövénynek időre és gondozásra van szüksége, hogy egészséges és szép maradjon. A jól karbantartott sövény egyrészt magánszférát biztosít, másrészt egyenes vonalakat és szép látványt kölcsönöz a kertnek. A különféle sövények más és más eszközöket igényelnek, és sövényvágó vásárlásakor a környezetet is figyelembe kell venni. Valamennyi Husqvarna sövényvágó erőteljes, precíz és hatékony, hogy mindig nagyszerű eredményeket biztosítson.

TARTÓS

robusztus konstrukció  A robusztus konstrukció növeli az élettartamot és felkészíti a sövényvágót a kemény munkára.

Ő KÖRNYEZETKÍMÉL teljesítmény

X-torq ®  Motortechnológia, amely akár 75%-kal csökkenti a károsanyag-kibocsátást és 20%-kal az üzemanyagfogyasztást.

Csendes környék

alacsony zajszint  Innovatív technológia, amely alacsony motorzajt eredményez. Ez fontos a lakókörnyezetben használt gépeknél.


SÖVÉNYVÁGÓK SOKFÉLE MUNKÁHOZ Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Rugalmas használat minden szögben

Egyenes vágások egyetlen mozdulattal

A kétoldalas sövényvágókat a sövények alakításához tervezték. Hatékony és kényelmes működést biztosítanak az olyan funkciókkal, mint a legtöbb modellen megtalálható Smart Start ® és a Low Vib ®.

Az egyoldalas sövényvágók megkönnyítik az egyenes és precíz vágást. A hosszabb vágóéllel egyetlen nagy mozdulattal lehet vágni velük a széles sövényeket.

Elér oda is, ahol a többiek csak küszködnek A magassági sövényvágók akkor használhatók tökéletesen, amikor bonyolult helyeket kell elérni teljesítményveszteség nélkül. Kiváló ergonómiájúak, könnyen indíthatók, magas és alacsony sövényhez egyaránt használhatók, és a behajtható vágófejjel könnyen tárolhatók és szállíthatók is.

INNOVÁCIÓS HÍREK

Az akkumulátoros sövényvágók ismertetése Alacsony zajszint. Nincs közvetlen károsanyag-kibocsátás. Alacsony vibrációs szint. Tökéletes egyensúly. Nagy teljesítmény. Ezt nyújtja a Husqvarna Battery Series sövényvágó. Az akkumulátoros szerszámok karbantartási igénye is alacsony.

SÖVÉNYVÁGÓK | 41


lombfúvók

Fújja el a nehéz munkát Szabaduljon meg a lomboktól, a szalmától, a fűtől, a pókhálótól, a homoktól, a kavicstól – és a nehéz munkától. A Husqvarna lombfúvók ergonomikus konstrukciójúak, hatékonyak és élvezetes velük dolgozni. És biztos lehet benne, hogy ezek a lombfúvók erőlködés nélkül megbirkóznak sokféle feladattal.

Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Dolgozzon könnyebben a nagyobb területeken A háton hordozható lombfúvók csendes gépek, amelyek teljes kontrollt biztosítanak a felhasználónak. Ideálisan használható nagy területeken és hosszan tartó, nehéz munkára.

NAGY TELJESÍTMÉNY

NAGYTELJESÍTMÉNYŰ MOTOR  Elég erőteljes ahhoz, hogy elfújja és felhalmozza a lombot és a kerti szemetet, bárhová is kell mozgatni azt.

42 | LOMBFÚVÓK

Sokoldalú és hatékony A kézi lombfúvóink tökéletes kialakításúak a kisebb kerti munkákhoz. Egyesítik a nagy teljesítményt és az ergonómiát, ami tökéletessé teszi őket számos könnyebb feladatra.

Fújás vagy szívás

szívási képesség  Néhány lombfúvó szívóberendezéssé alakítható a lehullott lomb összegyűjtése érdekében.

Csendes fújás

alacsony zajszint  A Husqvarna lombfúvók zajszintje alacsony, ami a lakókörnyezetben használt gépek esetén fontos.


kultivátorok

Erőteljes, sokoldalú kultivátorok A kemény munkára tervezett Husqvarna kultivátorokat úgy gyártották, hogy ellenálljanak a sok évig tartó intenzív használatnak. Kényelmes fogantyújuk és jól csoportosított kezelőszerveik miatt könnyű velük dolgozni. Az óramutató járásával ellentétesen forgó rotációs rendszer könnyen és hatékonyan feltöri a talajt.

Forgalmazott modelljeink a katalógus közepén lévő betétlapon láthatók Bővebben a husqvarna.hu oldalon

Nagyobb igénybevételhez

Kisebb gépek

A nagyobb és nyitottabb területeken a hátsó kapatagos kultivátor megadja a teljesítményt az összetömörödött talaj hatékony feltöréséhez. Ergonomikus konstrukciójának köszönhetően a kezelése kényelmes.

A sokoldalú kerti feladatokkal az elülső kapatagos kultivátor is megbirkózik. Kiegészítők hozzáadásával gereblyézhet, szélezhet, fellazíthatja a talajt, barázdát vághat és szánthat is.

teljesítmény

nagyteljesítményű motorok Erőteljes és megbízható Subaru OHV/OHC technológiájú motorok, terhelés alatt is alacsony károsanyag-kibocsátással.

CSENDES MŰKÖDÉ

S

Akkumulátoros kultivátor A csendes és környezettudatos használatért válassza a Husqvarna TB1000 akkumulátoros kultivátort.

ergonómia

ergonomikus fogantyú Ergonomikus kialakítású fogantyú kényelmes puha tapintással és könnyen elérhető kezelőszervekkel.

KULTIVÁTOROK | 43


Copyright © 2013 Husqvarna AB (publ). All rights reserved. Husqvarna and other product and feature marks are trademarks of the Husqvarna Group as displayed at www.international.husqvarna.com

581 14 44-58 HU.

Husqvarna Magyarország Kft. 1044 Budapest, Ezred u. 1–3.Tel: 251-4161, 414-2000, Fax 251-4144. www.husqvarna.hu

Kertészeti és erdészeti termékek 2013  

Husqvarna kertészeti és erdészeti termékek 2013

Advertisement