Page 1

glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka kärlek vänskap svek du&jag Gud glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden

konfirmation i Torslanda-Björlanda församling


vad bär du med dig från din konfirmation?

”Att träffa vänner och ha roligt. Det är skoj att få lära sig mer om vem Gud är.” Ludvig Eriksson, activegruppen

”Att få möjlighet att få kombinera sin konfatid med sitt fritidsintresse och att man får träffa sina kompisar på en plats IRL som inte är i skolan.” Marcus Odenmarck, friluftsgruppen

”Roliga läger, härliga minnen och go gemenskap!” Alma Klintbäck, tisdagsgruppen

”Det är väldigt skoj att öva teater och lägret va superkul!” Malin Falk, musikalgruppen

illustration: svenska kyrkan i göteborg, konfirmandkampanj 2014/2015 foto: dan olofsson. catrin mattsson. sandra mattsson. mikael svensson. josefin casteryd/ikon. magnus aronsson/ikon. jim elfström/ikon. linda mickelsson/ikon.


välkommen! Du är viktig! Vem är du? Får du vara dig själv? Varje människa behöver bli sedd, trodd och älskad. För vissa är vägen rak och enkel, för andra är den krokig och svår. Vad är det som gör att det blir så olika? Vi i kyrkan tror att Gud finns, men ibland kan det vara svårt att upptäcka Gud. Kanske letar vi efter fel saker eller tittar åt fel håll? Vi hoppas att du är nyfiken på frågorna om Gud, kyrkan och livet, för det pratar vi mycket om under konfirmandtiden. Vi förutsätter inte att du tror eller kallar dig kristen, men vi vill ge dig en chans att ta reda på vem Gud är och vad kristen tro innebär. Dina frågor är viktiga för oss! Vi vill skapa en öppen mötesplats där vi tillsammans i gruppen på olika sätt utforska livet. På våra träffar blandar vi lek och allvar, diskussioner och övningar. Vi vill att det ska vara roligt och lärorikt. Vi samtalar inte bara om Gud, utan med Gud i andakter och gudstjänster. Vi tror att Gud är nära oss, lika nära som syret vi andas. Vi vill erbjuda dig en karta att orientera efter. Vi vill dela med oss av vår erfarenhet och tillsammans med dig reflektera över trons mysterium.


en grupp för dig Konfirmationsundervisningen handlar om Gud och om det som du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro. Hos oss är det okej att fundera och fråga om allt. Amhultsgruppen

Start v36 - 2/9 2014 Häng på skönaste gruppen i stan! Vi kommer utifrån era drömmar, tankar och intressen forma våra träffar till att bli riktigt goa. Säkerligen med en hel del äventyr, musik, sport och andra galna upptåg. Tillsammans funderar och samtalar vi om livet och tron på Gud. Dag och tid: Tisdag kl. 16.00 – 18.00 i Amhults kyrka. Läger: 17 – 19/10 på Helsjöns kursgård och 14 – 18/6 på Öckerö. Konfirmation: 21/6 i Amhults kyrka. Kontakt: Dan Olofsson, församlingspedagog.

Aktivgruppen

Start v37 - 11/9 2014 Detta är en grupp som träffas varannan vecka där vi kommer fokusera på att mixa konfirmandpass med lek och sport. Vi kommer att börja träffen med fika, gruppsamtal och undervisning för att sedan övergå till lek & sportpass i Björlandagårdens idrottshall. Dag och tid: Varannan torsdag kl. 16.00 – 19.00 i Björlanda församlingshem. Läger: 10 – 12/10 och 27 – 29/3 på Helsjöns kursgård. Konfirmation: 30 – 31/5 i Björlanda kyrka. Kontakt: Frida Hardebrand, ungdomsledare.

Friluftsgruppen

Start v36 - 3/9 2014 Detta är något för dig som gillar att vara ute i skog och mark. Vi kommer att göra vandringar, vara på hajk och laga mat över öppen eld. Känner du dig lockad av att göra en annorlunda konfirmationsläsning? Detta är för dig! Vi kommer upptäcka Gud tillsammans i naturen som Han själv skapat. Dag och tid: Varannan onsdag kl. 16.00 – 18.00 i Björlanda församlingshem. Hajk: 20 – 22/9, 15/11, 12/3 och 13 – 18/6. Konfirmation: 27 – 28/6 i Björlanda kyrka. Kontakt: Frida Hardebrand, ungdomsledare.

Vägengruppen

Start v36 - 2/9 2014 Konfirmanderna får tillsammans fundera kring liv, tro, rättvisa och hopp. En sätt att beskriva livet är att använda sig av bilden av en väg. Livets väg, trons väg, kärlekens väg. Vi får mötas och vandra tillsammans – både i samtal, på vandring utomhus och genom musik och bild. Dag och tid: Tisdag kl. 16.00 – 18.00 i Björlanda församlingshem. Läger: 10 – 12/10 och 27 – 29/3 på Helsjöns kursgård. Konfirmation: 13 – 14/6 i Björlanda kyrka. Kontakt: Jeanette Borssén, församlingspedagog.


Musikalgruppen Start v36 - 3/9 2014 Tillsammans bygger och producerar vi en musikalföreställning där konfirmanderna får gestalta sina erfarenheter av konfirmandtiden och den kristna tron. Varvat med samtal och undervisning om Gud och livet, får du som konfirmand möjlighet att under året fördjupa dig i något särskilt: sång, kör, musik, dans, teater eller annan skapande scenkonst. Det är en fördel om du redan har ett brinnande intresse för något av detta, men du har också här en möjlighet att prova på något nytt som du kanske är nyfiken på. Inga krav på förkunskaper. Vi använder gemensam sång som ett inslag för alla. Dag och tid: Onsdag kl. 16.00 – 18.00 i Amhults kyrka. Läger: 19 – 21/9 på Helsjöns kursgård och 24 – 26/4 i Amhults kyrka. Konfirmation: Musikal 23/5, konfirmation 24/5 i Amhults kyrka. Kostnad: 800:– Avgiften täcker musikalproduktionens ljud, ljus och scen. Gruppfoto, DVD från musikalen samt fyra biljetter till din familj ingår. Kontakt: Sara Waldenfors, präst. Ridgruppen

Start v36 - 3/9 2014 Hästar, hästar, hästar… Detta är konfirmandgruppen för dig som gillar hästar! Om du är en van ryttare eller nybörjare spelar ingen roll. Tillsammans ger vi oss iväg på konfirmandtidens upptäcktsfärd. Ibland på hästryggen, ibland på egna ben men alltid tillsammans. Bit för bit får vi upptäcka vem Gud är och vad Gud vill dig och mig. Dag och tid: Onsdag kl. 16.00 – 18.00 i Björlanda församlingshem/Allebystallet. Läger: 17 – 19/10 i Allebystallet och 13 – 15/3 i Björlanda församlingshem. Konfirmation: 16/5 i Björlanda kyrka. Kostnad: 1500:– för ridlektioner under konfirmandtiden. Kontakt: Jeanette Borssén, församlingspedagog.

Torslandagruppen

Start v36 - 4/9 2014 Vi utgår från ungdomarnas intressen och tillsammans uttrycker vi oss kreativt. Film, foto, musik, bilder och berättande är vår metod när vi pratar om trons och livets stora frågor. Dag och tid: Torsdag kl. 16.00 – 18.00 i Torslanda församlingshem. Läger: 17 – 19/10 och 27 – 29/3 på Helsjöns kursgård. Konfirmation: 17/5 i Torslanda kyrka. Kontakt: Per Stjernkvist, fritidsledare.

Sommargruppen

Start v7 - 15/2 2015 Årets somrigaste grupp! En grupp för dig som känner att det är svårt att hinna med mitt i terminen. Vi träffas några gånger under våren, men det mesta är helt fokuserat till sommaren. I juni åker vi till Öckerö på ett riktigt roligt konfirmationsläger, efter det träffas vi på dagtid 22/6-3/7 i Torslanda församlingshem. Det blir sport, lek och allt som hör sommaren till. Tillsammans upptäcker vi vem Gud är! Dag och tid: Vi startar upp 15/2 och berättar mer om vårens träffar & gudstjänster. Läger: 14 - 18/6 på Öckerö. Konfirmation: 5/7 i Torslanda kyrka. Kontakt: Dan Olofsson, församlingspedagog.


Så anmäler du dig! Digital anmälningsblankett finns på:

www.svenskakyrkan.se/torslanda-bjorlanda Anmäl dig så snart som möjligt, senast 10 augusti. Ni får sedan en bekräftelse på att er anmälan kommit in och ett datum för den första träffen. Vi fyller grupperna utifrån det datum anmälan kommer in. Den som kommer sent med sin anmälan kan inte räkna med att få sitt förstahandsval. Varje grupp har ett minimum- och maxantal, därför är det viktigt att du väljer tre alternativ. Lägerdatum är viktiga datum, och vi räknar med din närvaro. Boka in dem i kalendern redan nu!

Förälder? Vi vill träffa dig! informationsmingel för konfirmander & föräldrar Tisdagen 27 maj kl. 17.00 – 19.00 i Björlanda församlingshem, eller måndagen 2 juni kl. 17.00 – 19.00 i Torslanda församlingshem. Denna kväll kommer de flesta ledare att finnas på plats för att ge information och svara på frågor. Du kan även lämna in din anmälan på plats!

Att ha en konfirmand i familjen kan ställa krav på dig som förälder. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, reflektera och ställa frågor om livet tillsammans med din tonåring! Du som är konfirmandförälder kommer att bli inbjuden till träffar under terminens gång. Håll utkik efter mer info om de träffar som gäller just dig. För att konfirmationstiden ska fungera så bra som möjligt för just ditt barn behöver vi veta om det är något speciellt som vi kan göra för att förenkla eller underlätta tiden vi har tillsammans. Det kan handla om koncentrationssvårigheter, sjukdomar, allergier eller dubbelt boende som kan påverka ditt barn i mötet med oss och med andra ungdomar.


övrig information Ej medlem Om du inte tillhör Svenska kyrkan är du ändå välkommen på konfirmandträffarna. Det är först i samband med konfirmationsgudstjänsten som du behöver bli medlem. Konfirmation och dop hör samman. Därför skall man vara döpt på sin konfirmationsdag. Det är dock inget hinder att börja som konfirmand om man inte är döpt. I nästan varje grupp finns ungdomar som inte är döpta och då kan de döpas under konfirmationstiden.

Kostnader I regel är konfirmationstiden kostnadsfri. Det som ni betalar i kyrkoavgift går bl.a. till denna verksamhet. Det finns dock två grupper där vi tar ut en avgift p.g.a extrakostnader: Musikalgruppen kostar 800:- och Ridgruppen kostar 1500:-. Om du av ekonomiska skäl har svårt att delta, kontakta Dan Olofsson. Vi ansöker om bidrag hos församlingens kyrkoråd för att du ändå ska kunna gå i den konfirmationsgrupp som du önskar. kontakt för ytterligare information Mer information lämnas av konfirmandsamordnare Dan Olofsson. Tfn: 031 - 731 90 11 Mobil: 0730 - 59 94 30. E-post: dan.olofsson@svenskakyrkan.se

övrigt | gymnasiekonfirmation En grupp för dig som är 16 – 20 år. Kanske missade du konfirmationen när du var 14 år? Nu har du chansen igen, det är aldrig kört! Gymnasiekonfirmation är ett samarbete mellan Hisingsförsamlingarna, men alla gymnasieelever i Göteborg är varmt välkomna. För mer information kontakta: Cecilia Cedergren. Tfn: 0737-73 86 95. Mail: cecilia.cedergren@svenskakyrkan.se. övrigt | Du som är funktionshindrad och har särskilda behov I Svenska kyrkan i Göteborg finns Guldhedskyrkan som en speciell plats där det samlats erfarenhet av konfirmandverksamhet för ungdomar med olika funktionsnedsättningar. För mer information kontakta: Nils Olandersson, diakon. Tfn: 031-731 86 29. Mail: nils.olandersson@svenskakyrkan.se


glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel dan jorden ansvar funderingar ondska tillsammans agneta samtal läger heléne Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek manilla andreas frida vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar anders ebbe Jesus sedd trodd funderingar samtal lägersara ondska tillsammans älskad glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden ansvar funderingar samtal läger ondska tillsammans Jesus sedd trodd älskad glädje lycka kärlek vänskap svek du&jag Gud glädje lycka sorg kärlek vänskap svek du&jag Gud himmel jorden JEANETTE

pelle

maria

KONFIRMANDTEAM 2014/2015 Du hittar våra kontaktuppgifter på församlingens hemsida. Vi hörs!

www.svenskakyrkan.se/torslanda-bjorlanda

facebook.com/konfagbg

Konfirmationsfolder 2014/2015  
Konfirmationsfolder 2014/2015  
Advertisement