Page 51

I kulissene på TORP TEKST: MARIANNE ROSENLUND HEGG FOTO: KASPER H. MARTINSEN, MADS ANDRESEN

Privatpiloter, organtransportører, fraktformidlere, globetrottere, trappebyggere … Man kan trygt si at the sky’s the limit for flygerne i Hesnes Air!

ET GYLLENT HELIKOPTER glinser i morgensola over åskammen. I hangaren litt nord for selve flyplassen, er det allerede hektisk aktivitet. Mye skal klargjøres før ”gullfuglen”, et Eurocopter AS 350 B3, kommer på vingene. Men når det først er i lufta, går det virkelig unna. – Helikopter er den beste og mest effektive måten å komme seg raskt til destinasjoner med vanskelig fremkommelighet på, bekrefter markedssjef i Hesnes Air, Benedicte Heyerdahl. Vi trenger kun grunneiers tillatelse og et område på ca. 20x20 meter for å lande. Det gir kundene våre større bevegelsesfrihet, bokstavelig talt, og oppdragene spenner fra å frakte materialer til å være flytaxi til hytta eller et møte, forteller hun. Speil, speil på fjellet der … hvem er stødigst i landet her? Nettopp dét var det store spørsmålet da de enorme solspeilene på Rjukan skulle fraktes til topps i fjor høst. Hesnes Air fikk sole seg i glansen! Dét er ikke første gang de erfarne pilotene har vært med på spektakulære oppdrag. – Da fire sterke sherpaer fra Nepal (!) arbeidet med å trappelegge 180 meter på Gaustatoppen i høst, bisto helikopteret vårt med de tyngste løftene. Slike oppdrag skaper en spennende og variert hverdag for våre ansatte, sier Heyerdahl fornøyd.

Men Hesnes Airs primæroppdrag er langt fra gullkantede kontrakter fløyet av en gullfugl. På det blankpolerte epoxygulvet i hangaren på Torp står det også ett jetfly og ett fly med turboprop. Begge disse brukes mye til charteroppdrag for privatpersoner, firmaer og artister, samt at turbopropen utfører mange cargooppdrag, i stor grad for oljebransjen. Flyr for livet Hesnes Airs siste jet-maskin har base på Oslo Lufthavn, der den står i beredskap for donorflyging 24/7. Selskapet har nemlig en kontrakt med Oslo Universitetssykehus på all donorflyging i Norge. – Det innebærer at vi på 2 timers varsel skal være klare til å fly legeteam rundt i Norge og Nord-Europa for å hente organer. En veldig meningsfylt del av jobben, forteller Heyerdahl. Men til daglig går det mest i persontransport. Vanlige rutefly går til ca. 400 flyplasser i Europa. Hesnes Air kan fly til ca. 4 000! Dét gjør fleksibiliteten stor, og prisen ofte lavere enn man tror. – Dersom om lag 6 personer fra samme firma skal til Nord-Europa, vil det ikke koste mer enn å reise med rutefly og kanskje måtte overnatte opptil to ganger for å få til møtene. I tillegg sparer man masse tid, avslutter hun overbevisende.

En vanlig dag i Hesnes Air! på jobben . . HVEM: Hesnes Air, en del av Hesnes Gruppen, som primært driver med shipping. Egen hangar på Torp, og er totalt 20 ansatte. HVA: Startet i -92 med ett helikopter, utvidet senere med to jetfly og én turboprop. HVORFOR: Utgjør et meget fleksibelt transport- og frakttilbud over hele Nord-Europa.

51

TakeOff 2/14  

Et gratis reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn.

TakeOff 2/14  

Et gratis reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn.

Advertisement