__MAIN_TEXT__

Page 1

ALICANTE / AMSTERDAM / ANTALYA / BERGEN / BUCURESTI / BULGARIA / GDANSK / GRAN CANARIA / KATOWICE / KRAKOW / KRETA –CHANIA / KROATIA-SPLIT / KØBENHAVN / LONDON / LUBLIN / MALAGA / MALTA / MANCHESTER / MILANO-BERGAMO / POZNAN / RIGA / RHODOS / SKOPJE / STAVANGER / STOCKHOLM / SZCZECIN / TROMSØ / TRONDHEIM / VILNIUS / WARSZAWA / WIEN / WROCLAW /

Vårtur til Stockholm RUTEN STARTER 30. MARS / SIDE 7

SOMMERPROGRAMMET FRA TORP / SIDE 36

N NORWEGIA ele på TORP h 2020

NORWEGIAN FRA TORP / SIDE 44

1-20 Gratis reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn


Eksklusiv hotellkjede i sterk vekst Den perfekte ramme på konferansepakker, selskaper og bryllupspakker På få år har Unike Hoteller vokst fra å være en drøm til å bli en hotellsuksess. Hotellkonsernet består nå av ni eksklusive hoteller som ligger som perler på en snor fra Leikanger som er vår nye perle «Leikanger Fjordhotell», og ned igjennom Vestfold til Arendal. Vårt tiende hotell er under planlegging og kommer til å stå ferdig ca 2022/2023 og blir da Kongsvingers nye storstue. – Hemmeligheten er å jobbe med hjertet og å gi det lille ekstra, røper hotelldirektør og gründer Morten Christensen

Konferanse

Konferansepakke og oppgradert kursopphold Bestill nå og få fri oppgradering i hele 2020 Se våre hjemmesider, www unikehoteller.no

Bryllup i fantastiske omgivelser

Be om tilbud på våre luksuriøse bryllupspakker

Hotel Wassilioff, Stavern Tlf.: 33 11 36 00 wassilioff.no

Grand Hotel Åsgårdstrand Tlf.: 33 02 07 40 unikegrandhotel.no

Hotel Kong Carl, Sandefjord Tlf.: 33 46 31 17 kongcarl.no

Midtåsen, Sandefjord Tlf.: 91 72 82 43 midtaasen.no

Hankø Hotell & Spa Tlf.: 69 38 28 50 booking@hankohotell.no

Seljord Hotel Tlf.: 35 06 40 00 post@seljordhotel.no

Arendal Maritime/Grand Hotel Tlf.: 37 02 53 15 resepsjon@arendalmaritime.no

Arendal Herregaard Spa & Resort Tlf.: 37 06 08 30 ah@arendalherregaard.no


Sjekk torp.no for flere gode reisetips og informasjon om våre destinasjoner og tilbud.

Innhold 7

ARTIKLER

7

TORP TIL MALAGA – til rideferie ved solkysten! NORD-NORGE – Ferien som aldri sover

16

24

Direkte fra Amsterdam – 5 DRØMMEDESTINASJONER

Fotografiska/Foto: Erik G Svensson

Vårtur til Stockholm

30

36 Charterprogram fra Torp 37 Direkteruter fra Torp!

Widerøe og Rolls Royce utvikler nullutslippsfly To BEethoven OR NOT To BEethoven

46 HURRA – Take Off 20 År 48 5 reiseopplevelser fra Torp 51 Middelhavsperlen Malta

41

38

24

FASTE SPALTER kulTUR

52

56 Mitt beste reisemål 59 Terminaloversikt 60 Transport og parkering 62

Anton Ligaarden VisitNorway

Hummer & kanari

2000 – 2020

ALICANTE / AMSTERDAM / ANTALYA / BERGEN / BUCURESTI / BULGARIA / GDANSK / GRAN CANARIA / KATOWICE / KRAKOW / KRETA –CHANIA / KROATIA-SPLIT / KØBENHAVN / LONDON / LUBLIN / MALAGA / MALTA / MANCHESTER / MILANO-BERGAMO / POZNAN / RIGA / RHODOS / SKOPJE / STAVANGER / STOCKHOLM / SZCZECIN / TROMSØ / TRONDHEIM / VILNIUS / WARSZAWA / WIEN / WROCLAW /

Vårtur til Stockholm RUTEN STARTER 30. MARS / SIDE 7

SOMMERPROGRAMMET FRA TORP / SIDE 36

NORWEGIAN e på TORP hel 2020

1-20 Gratis reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn

Ansvarlig utgiver: Sandefjord Lufthavn AS, Torpveien 130, 3241 Sandefjord, tlf: 33 42 70 00 Redaktør: Tine Kleive-Mathisen Redaksjon: Tine Kleive-Mathisen, Gudrun Westrum, Nicolay Skeie, BK Tekst: Heidi Meen, Cecilie Feen, Eiril Roberg, Tale B. Hansen Annonsesalg: Carina Svines tlf 928 36 144 / carina@bk.no Layout og trykk: BK.no Forsidefoto: Adobe Stock

NORWEGIAN FRA TORP / SIDE 44

3


JIMMY CHOO BLOSSOM

DP REKLAMEBYRÅ - www.d-p.no

PER DEAL SUPER DEAL SUPER DE HUGO BOSS MA VIE

EDP 60 ml

EDT L´EAU 50 ml

DAVIDOFF GAME EDT 100 ml

RALPH LAUREN BIG PONY WOMEN NO2 PINK EDT 50 ml

PACO RABANNE PACO EDT 100 ml

RALPH LAUREN BIG PONY BLUE EDT 50 ml

Torp Lufthavn Sandefjord Forbehold om feil i annonsen eller utsolgt.

THE DUTY FREE EXPERIENCE

In Norway you can purchase duty-free goods, both on arrival and departure


EAL SUPER DEAL SUPER DEAL SU LEDER

GODT NYTT ÅR TIL ALLE TORPFANS! Vi har lagt bak oss et meget godt 2019 med over 2 millioner reisende! Kundetilfredshetsundersøkelsen viser at dere reisende er mer fornøyd enn noen gang med favorittflyplassen - eller som Dag Nilsen sier på side 59: «Verdens beste flyplass»! For 2020 har vi flere spennende planer på tegnebrettet som vi vil fortelle mer om når detaljene er klare. Vi gleder oss over å få nok et flyselskap i vår portefølje og sammen med Braathens og Widerøe forbereder vi oppstart av ruten til Stockholm 30. mars. En rute med stort potensiale for næringslivet og en perle verdt et weekendbesøk. Stor glede ble det også da Norwegian annonserte at de fortsetter på Torp med rutene til Alicante og Malaga gjennom hele året - og Gran Canaria om vinteren. Vi håper du finner inspirasjon i vårt magasin til enda en reise fra Torp - vi byr på smakebiter fra Nord-Norge, Spania, Stockholm og langturer med KLM. For ikke å glemme Wien i et år preget av Beethovens jubileum!

Tenk Torp når du skal ut å fly, sjekk mulighetene herfra først, og ikke glem hvor enkelt det er å komme seg ut til resten av verden via Amsterdam eller København! Flyr du fra Torp er du med på å danne grunnlaget for videre vekst og utvikling av det lokale næringslivet og favorittflyplassen! Velkommen til oss på Torp og god reise!

markedssjef Tine Kleive-Mathisen

Flere togavganger Drammen-Torp Stasjon Nå er det blitt flere tidlige og sene togavganger på Vestfoldbanen. Det betyr at togene korresponderer med enda flere flyavganger fra Torp. Se om du kan ta toget til Torp på vy.no.

5


Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil.

Bare en svipptur unna! Roya l Dutc

h Airli ne

s

Tromsø

å eisen p Start r ner n fi her – o .n torp d og e tilbu du god asjon inform ig t t y n våre om alle . sjoner destina

Bodø

Trondheim

Bergen Stockholm

Stavanger

Riga København Gdansk

Vilnius

Szczecin Manchester London

Poznan Amsterdam

Warszawa

Wroclaw Katowice

Lublin

Krakow

Wien

Milano–Bergamo

Bucuresti Split Skopje

Bulgaria

Alicante Malaga Malta

Gran Canaria

Kreta

Rhodos

Antalya


Vårtur til Stockholm Når i Stockholm om våren, gjør som «stockholmerne»: Kom deg ut! Det er nok av utendørsaktiviteter å velge mellom i den svenske ­hovedstaden. Det samme gjelder om du foretrekker å være innendørs.

Tekst: Heidi Meen

Foto: Björn Olin, Visit Stockholm.

7


VÅRTUR TIL STOCKHOLM

Usbl + DNB = Sant Super rente på boliglånet Som medlem får du nå svært god rente på boliglånet ditt. Ta kontakt med DNB i dag for å se hvor mye du kan spare, enten du allerede er kunde eller ønsker å bli det!

Er du på flyttefot og skal selge boligen din? Med den nye DNB-avtalen får medlemmer nå hele 12 000 kroner i rabatt hos DNB Eiendom. I tillegg til rabatt får du gratis verdivurdering og finansieringsbevis.

Les mer på usbl.no/dnb Ikke m ed Bli med lem? usbl.no lem på /blime dlem og spa r penge r!


VÅRTUR TIL STOCKHOLM

Akkurat som her hjemme kommer våren offisielt til Stockholm 16. mars, under vårjevndøgn. Først to eller tre uker senere begynner de første vårblomstene å blomstre og de første bladknoppene å sprette ut. På denne tiden åpner også byens kafeer og restauranter sin uteservering. GRØNNE LUNGER Etter en kald vinter er stockholmerne ivrige brukere av byens grønne lunger. Mens de venter på at kirsebærblomstene skal slå ut i full skrud, brukes parkene til spaser-, sykkel- og joggeturer. Eller til lek, ballspill eller piknik. Den sentrale parken Kungsträdgården er et grønt midtpunkt i byen og en viktigt møteplass. Her foregår det festivaler, konserter og idrettsaktiviteter hele året.

Rosendals Trädgård er en av Stockholms virkelige perler. Kaféen ligger i fantastiske omgivelser og tilbyr salater, supper, smørbrød og bakverk laget i bakeriet ved siden av. Stedet bruker organiske og biodynamiske ingredienser, mange av dem kommer til og med fra stedets egen hage. Mange stockholmere foretar pilegrimsreisen til Rosendal på solfylte dager – men det er plass til mange. Se: www.rosendalstradgard.se. Rosendals Trädgård ligger på Djurgården. Den grønne øya har vært kongelig mark siden 1400-tallet og er i dag en rolig oase elsket av både stockholmere og turister. Her finnes flere av byens fremste museer og attraksjoner, samt en rekke trivelige spisesteder. Hit kan du enten gå til fots, ta en ferje fra Slussen i Gamla Stan, ta trikk fra Norrmalmstorg eller buss.

Frodige Rosendals Trädgård på Djursholmen er verdt et besøk. Foto: Foto: Jeppe Wikstrom, Visit Stockholm.

Kungsträdgården i all sin prakt under kirsebærblomstringen. Foto: Henrik Trygg, Visit Stockholm.

9


VÅRTUR TIL STOCKHOLM

FIKA Selv om temperaturen ennå ikke er den beste, tar stockholmerne seg gjerne et glass eller en «fika» utendørs. (Det finnes da tepper.) Fika er som mange vet en svensk tradisjon og innebærer å innta en kaffe, med kake eller gjærbakst, sammen med venner, familie eller kolleger. Når du selv blir smittet av stockholmernes fika-sug, er det ingen grunn til panikk. Det er nok av valgmuligheter når det kommer til inntak av bakverk, kaker, boller og kaffe. Er du for eksempel på Södermalm kan du teste ut Fikabaren. Er du i Vasastan kan du besøke Café Pascal, en prisbelønt kafé som er særlig kjent for sine velsmakende «smörgåsar» (smørbrød). Se: fikabaren.se og cafepascal.se.

I Stockholm kommer du gratis inn på over et dusin museer.

KULTUR I Stockholm kommer du gratis inn på over et dusin museer. Dette gjelder for eksempel Historiska Museet, Moderna Museet, Nationalmuseum, Arkdes (arkitektur), Medeltidsmuseet og Riksidrottsmuseet. Se: visitstockholm.com/sv/guider/museer-med-gratisintrade. Fotografiska har en av verdens største samlinger av moderne fotografi, og har hvert år fire hoved­ utstillinger og cirka 20 mindre utstillinger man kan besøke. På kafeen i øverste etasje kan du nyte både god kaffe og panoramautsikt over Stockholm og elven. Restauranten i samme etasje har nylig vunnet Gulddraken for beste restaurant i mellomklassen. Maten er grønnsaksog sesongsbasert. Se: www.fotografiska.com. ASTRID LINDGRENS LEILIGHET En av verdens mest berømte svensker, Astrid Lindgren, bodde i Dalagatan 46 i sine siste 61 år, det vil si fra 1941–2002. Leiligheten består av fire rom og kjøkken og ser ut akkurat som den gjorde mens hun levde. Her kan du se hennes skriveplasser, inkludert sengen hun gjerne skrev i om morgenen, stuen og kjøkkenet. Astrid Lindgren likte ikke å sløse, derfor fikk hun heller dyktige

10

snekkere hjemme i Småland til å lage noe lignende de møblene hun hadde sett i butikkvinduene i Stockholm. Hjemmet er åpent for publikum, men det er et begrenset antall plasser og billetter må bookes på forhånd. Dette kan gjøres på nett: www.astridlindgrenshem.se.

Astrid Lindgren bodde i Dalagatan 46 fra 1941–2002. Leiligheten står urørt og er mulig å besøke. Foto: Hollger Ellgaard.

SVENSK TRADISJON - VALBORG En annen ting stockholmerne gjør på våren er å ferie Valborg, en katolsk fest til minne om Sankt Valborg. Feiringen foregår på kvelden og natten før 1. mai. Da synges våren inn rundt valborgmessebålene. Bålene ble opprinnelig tent for å jage bort rovdyr og overnaturlige skapninger før dyrene ble satt på beite for første gang 1. mai. I dag er det universitetsbyene som tilbyr den mest intense feiringen, for dette har blitt studentenes dag med blant annet sildefrokost (med dram), korsang og studentlue. Vil du selv ta del i den tradisjonsrike svenske feiringen, kan du gjøre det på Skansen. Se: www.skansen.se/sv/valborg. TAKVANDRING Guidet takvandring er kanskje ikke det stockholmere flest driver med, men det er faktisk en mulighet for deg som vil oppleve noe utenom det vanlige. Godt forankret i sikkerhetssystemer kan du se Stockholm fra høyden sammen med andre og i følge med en guide. For deg som ikke er redd for høyder er dette en unik kombinasjon av klatring og sightseeing. Se: takvandring.com.


VÅRTUR TIL STOCKHOLM

Valborg-feiring på Skansen. Foto: Henrik Trygg, Visit Stockholm.

Bli med på en guidet takvandring og opplev noe utenom det vanlige. Foto: Visit Stockholm.

Gjør som stockholmerne, og alle svensker for øvrig, og ta en utendørs fika. Foto: Tove Freij, Visit Stockholm.

11


Besøk vår:

BOBIL MESSE 6. – 8.feb

Aktiv ferie – hele året med bobil!

Fyll dagene med opplevelser – sov i egen seng hver natt Med bobil har du din egen leilighet på hjul med kjøkken, soverom, bad og salong. Du kan fylle dagene med ulike opplevelser, og likevel sove i din egen seng hver natt. Legg gjerne inn både storbyer og fjellturer på reisen, og nyt opplevelsene på turen fra det ene målet til det andre.

NORGES STØRSTE INNENDØRS BOBILUTSTILLING Rett ved E18, Tønsberg I Åshaugveien 4, 3170 Sem tlf. 33 30 13 00 | www.askjems.no

Følg dine egne veier og stopp der hvor det er vakrest. Det er det vi kaller den gode ferieopplevelsen. Hos Askjems har vi Norges største utvalg av brukte og nye bobiler. Besøk oss, og vi hjelper deg å finne den bobilen som passer dine reiseplaner.


VÅRTUR TIL STOCKHOLM

RIDNING Du kan også se Stockholm fra hesteryggen – gjerne før byen våkner opp, for eksempel på noen av Djurgårdens stier eller i Lill-Jansskogen i bydelen Norra Djurgården. Mulighetene er mange, og om du vil forsøke deg på hesteryggen mens du er i Stockholm, kan du blant annet sjekke ut Stockholm by Horse og Häståkeriet.

SKÄRGÅRDEN Bare noen minutter fra Stockholm sentrum begynner skjærgården med alle dens tusenvis av øyer og skjær. Ta deg rundt i skjærgården ved hjelp av båt, buss, bil eller sykkel. Velg mellom for eksempel sightseeingtur, en overnatting eller flere dagers øyloffing.

På hesteryggen på Djurgårdens stier. Foto: Visit Stockholm.

Stockholms unike skjærgård er verdt et besøk. Foto: Helén Pe, Visit Stockholm.

Fakta

FRA TORP TIL STOCKHOLM

NOEN FAKTA OM STOCKHOLM

Widerøe har direkterute fra Torp til Stockholm inntil 3 ganger daglig 6 dager i uken. Fra 30. mars

• Innbyggere: 961 609 (2018) • Stockholm består av 14 øyer som bindes sammen av over 50 broer, og kalles derfor for Nordens Venezia. • Det er 96 strender i Stockholm og skjærgården består av over 30 000 øyer, holmer og skjær.

Billetter: Flybilletter kan bestilles på wideroe.no Pakketurer kan bestilles hos TORP Booking. Telefon: 33 42 70 80 / e-post: reise@torp.no. Se mer på torp.no

• Stockholm har en rik historie bestående av spennende arkitektur, museer, slott og den middelalder-urbane kjernen i Gamla Stan. • Trender innen musikk, design, mote og teknologi er født her, og verdensomspente innovasjoner er oppfunnet her.

Stockholm

13


Klassisk eller moderne – du finner det hos oss!

Østerøyveien 170, Sandefjord n www.mikkelmobler.no

Ut og reise? Reisevaluta veksler du raskt, enkelt og rimelig i våre automater på Torp Sandefjord Lufthavn.

Nordea Bank Abp, filial i Norge nordea.no | 232 06001


FOTO: EIRIK C. AGLEDAL

Tenk deg et sted med spennende bedrifter, mye bolig for pengene og kort vei til alt. Tenk Sandefjord!

#tenksandefjord tenksandefjord.no


FRA TORP TIL MALAGA

– til rideferie ved solkysten!

- Balsam for sjelen gir ny mening når hestenes hover former spor i sanden som skylles bort med bølgene fra Atlanterhavet!

Foto: Nicole Fiedler, Rancho la Paz

16


SPANIA TIL HEST

Med Torp Sandefjord lufthavn som utfartssted og Malaga som din destinasjon ligger hele Sør-Spania med sitt fantastiske landskap foran deg. Strandferie eller opplevelsesferie – valget er ditt!

TEKST: EIRIL ROBERG

Har du i tillegg hest som din hobby og lidenskap, innbyr området til rideopphold i vakre omgivelser. I denne avslappende delen av Sør-Spania vil du få en varm velkomst, nyte den behagelige atmosfæren og oppleve fantastisk ridning på veltrente Andalusiere. Det danske eventbyrået «Hippo Tours» har siden 2006 tilbudt rideferie til destinasjoner i store deler av Europa, Amerika, Afrika og Asia. I SørSpania frister de med alt fra ridning i fjellene til strandturer langs kysten, rideundervisning i små grupper, venneturer og turer for deg som reiser alene med ønske om å dele hobbyen din med andre. Valgmulighetene er mange og tilpasses den enkelte rytters erfaring og ønske om opplevelse og varighet. Her kan du dyrke din lidenskap i avslappet atmosfære med innkvartering på ranch tett på hestene. Ridningen foregår i fjellene og områdene i og rundt Andalusia. I et nettverk av sandveier og stier, mellom eukalyptustrær og oleander, nytes landskapet og utsikten fra hesteryggen med Marocco i det fjerne. Turmulighetene er mange. En todagers tur over fjellene til Alhurin med piknik underveis er en fjelltur for den erfarne rytter. Du tilbringer det meste av dagen i salen og bør ha godt med mengdetrening i forkant. I fjellene opplever du et rikt dyre- og fugleliv, og med en spektakulær utsikt anbefales det å ha kamera lett tilgjengelig. Den store strandturen til vestkysten er et høyde­

Foto: Nicole Fiedler, Rancho la Paz

17


SOLOPPGANGSKONSERT

KARI BREMNES PÅ VERDENS ENDE SØN 07. JULI KL. 04.00

SØN 05. JUL KL. 04.00

LØR 29. FEB KL. 20.00

NO. 4

FRE 06. MAR KL. 20.00

LØR 07. MAR KL. 20.00

FOTBALLKLUBBEN

MEZZOFORTE

LIVEPODCAST

LØR 21. MAR KL. 20.00

LØR 04. APR KL. 20.00

GÅTE

THE GREATEST LOVE OF ALL

AKUSTISK

STARRING BELINDA DAVIDS

Billetter: 33 40 20 01 • man - fre kl. 10.00 - 13.00 - 1 time før forestilling • www.nøtterøy.kulturhus.no


SPANIA TIL HEST

Tips! Velbrukt utstyr er bedre enn nytt og ubrukt, noe som kan gi deg gnagsår og ubehag! Ha alltid kamera lett tilgjengelig!

Innkvartering i sjarmerende spansk stil. Foto: Eiril Roberg

punkt for mange. Uttrykket ”balsam for sjelen” gir ny mening når hestenes hover former spor i sanden og skylles bort med bølgene fra Atlanterhavet. Friheten og samspillet mellom dyr og menneske forsterkes i slike omgivelser, og de gode ferieminnene rammes inn. Ridningen blir supplert med skritteturer gjennom små hvite og trivelige landsbyer underveis. Opphold der du kan kombinere rideundervisning i små grupper med turridning er for mange det rette. Her utfordres du av både hest og instruktør den ene dagen, og nyter avslappende rideturer i fjellene den neste. For den drevne rytter gir dette oppholdet påfyll til egen ridekunnskap og naturopplevelser verdt å oppleve. Friheten til å velge er den store styrken blant Sør-Spanias mange tilbud. I beste «Mesternes Mester»-stil samles ryttere til ­samling og måltid om kvelden, ofte under uteom­ rådenes svale pergolaer for en felles opp­summering av dagens aktiviteter. De fleste stedene har basseng – det kan være deilig med et forfriskende bad enten midt på dagen eller etter en lang dag i salen. HVEM MØTER DU PÅ REISEN? Ridning er en avslappende sport og heldigvis får flere og flere lyst til å prøve denne fantastiske ferieformen. Gjestene er mange og av ulik nasjonalitet.

Noen har hest selv, men du trenger verken å ha hest selv eller ha tilgang til hest for å få utbytte av rideferie.

I beste «Mesternes Mester»-stil samles ryttere til ­samling og måltid om kvelden, ofte under uteom­rådenes svale pergolaer for en felles oppsummering av dagens aktiviteter. HVEM KAN REISE? • Drevne ryttere som synes en tempofylttur er tingen • Tidligere ryttere som vil i gang igjen og kanskje ønsker å starte litt forsiktig • Foreldre/barn-turer hvor det ofte er barnets rideinteresse som lokker én eller begge foreldre med på tur • Familieturer hvor deler av familien rir, og resten foretar andre aktiviteter • Ryttere i alderen 6 til 70 år, både erfarne og uerfarne • Dressur- og sprangryttere som vil lære mer • Rideskoler som reiser på én eller flere rideferier i året • Vennegjenger som liker å reise sammen

19


www.seng.no I

TJORNBO

R

Flotte tresenger med praktisk oppbevaring -flere modeller

Båtmadrasser

Madrasser til bobil - campingvogn

Les mer på våre nettsider: www.seng.no/madrasser/formsydd_madrass/

Finesse

Gode tilbud!

GODE TILBUD PÅ LAGERVARER

-for omgående levering Alle dager 10-18(15) Ollebukta 2, Tønsberg 33 31 32 09

www.seng.no facebook.com/sengemakeriet

40 ÅR

1980

2020


SPANIA TIL HEST

• Single som trives med å foreta aktiviteter med like­sinnede Du trenger ikke å pakke all verden til denne type ferie. Det viktigste er ett par ridebukser, ridehjelm og ride/tursko med en liten hel. Ridestøvler med glatt såle kan ofte være upraktisk på tur i fjellene når du i de bratteste områdene må gå ved siden av hesten. En rumpetaske er mer praktisk enn en ryggsekk, mest for oppbevaring av mobil, kamera og drikkeflaske. Fritidstøy til hyggelig samling på kvelden kommer godt med, og husk nå endelig solbriller og solkrem – flere timer på hesteryggen i solen kan gi deg ubehag om du blir solbrent. RIDEERFARING Du får størst glede av oppholdet hvis din ride­ erfaring er tilpasset kravene og nivået på oppholdet du velger. Nivå 1 - Nybegynner Du er nybegynner, har aldri eller sjelden sittet på hest.

Nivå 4 - God rytter Du kan ri forskjellige typer hester i alle gangarter og i terreng. Du klarer deg selv med å sale opp og å gjøre hesten klar for dagen. Du rir regelmessig og mestrer 3-5 timer i salen i terreng og tempofylt uteridning. Nivå 5 - Erfaren rytter Du kan ri stort sett alle typer hester i alle gangarter. Du foretrekker kanskje de livlige og fremoverlente hestene og klarer deg selv med å sale opp og å gjøre hesten klar for dagen. Du rir regelmessig og mestrer 3-5 timer i salen i tempofylt uteridning. Du er i god form og vant til å ri i vanskelig terreng.

ADVARSEL Etter ditt første rideopphold i Spania - ja, så har du trolig blitt bitt av basillen! Fornøyde ryttere vender ofte tilbake!

Nivå 2 - Litt øvet Du har ridd, men for flere år siden eller du har kun tatt noen ridetimer på en rideskole. Du er ikke helt vant til å omgås hester, er ikke helt komfortabel med de tre gangartene skritt, trav og galopp, og har ridd lite i terreng. Nivå 3 - Øvet Du behersker hesten greit i alle gangarter, også i terreng. Du rir kanskje ikke regelmessig, men har gjort det tidligere og du har noe rideerfaring.

Foto: Melina Kirschnick

Nye vennskap etableres i stemningsfylte opplevelser.

Foto: Eiril Roberg

Foto: Eiril Roberg

21


BOOK DIN NESTE KURS- ELLER KONFERANSEDAG HOS OSS! Vi har møterom for små og store grupper. Kontakt oss i dag for tilbud på post@torphotel.no eller ring 33 48 90 60. Vi har stor gratis parkering, det er knutepunkt for buss rett utenfor døren og vi ligger ved avkjøringen til Torp Flyplass, rett ved E-18.

Anerkjent for vår gode husmannskost!

(tidligere Sandefjord Motor Hotel) Fokserødveien 21, 3241 Sandefjord

Miniekspress Thermo AS

din transportør i på kjøl og frys i Norge

VI HAR LEIEBIL - flyttebiler, varebiler, minibusser og personbiler

Borgeskogen 40 - 3160 Stokke Tlf. 333 60 680 www.miniekspress.no

Trygghet og trivsel for hunder og katter

STOKKE DYREPENSJONAT Tlf 930 83 526 / www.stokkedyrepensjonat.no

Velkommen til VI HAR LEIEBILER Rent-A-Wreck FOR - FOLK ditt smarte FLEST! leiebilvalg

Vi holder til i Sandefjord/Torp. Tlf. 33 47 15 11 www.rent-a-wreck.no

Se våre priser og bestill på: www.rentawrec tel : 33 47 15 11

epost : sandefjord@rentawreck.no

Vi holder til på Raveien 24


SPANIA TIL HEST

Rideballetten ”Ritmo a Caballo” har blitt fremført hver onsdag kl 17.45 uavbrutt i 26 år. Foto: Eiril Roberg

Mijas byr på en fantastisk utsikt mot Middelhavet. Foto: Adobe Stock

FRA TORP TIL MALAGA OPPLEVELSER I NÆRHETEN Selv om mye av tiden tilbringes med og på hesten, vil det alltid være tid til å besøke områdene i nærheten, og i hvert fall for dem som i reisefølget ikke skal tilbringe det meste av dagen i salen. Du kan eventuelt legge inn noen dager ekstra i ferien for å oppleve turistattraksjonene i nærheten før du reiser tilbake. Mijas, mest kjent som den «hvite by» er en stor turistattraksjon med de særegne hvite bygningene. Byen ligger 428 meter over havet og har en henførende utsikt over en stor del av Costa del Sol. Ved klart vær kan du se Gibraltar, den afrikanske kysten og Atlasfjellene. Med sine velkjente eseltaxier kan du enkelt forflytte deg rundt i byen som en nysgjerrig turist. Mijas Costa er verdt et besøk med bortimot 12 km lang kystlinje og med flere innbydende strender. Her kan du nyte solen og boltre deg med aktiviteter; seile, dykke eller surfe

i Middelhavet. Noen av strendene ­holder et høyt nivå og har blitt tildelt EU sitt miljø- og ­kvalitets­merket «Blått Flagg». Torremolinos tilbyr ”Ritmo a Caballo”, en rideballett som har blitt fremført her hver onsdag klokken 17.45 uavbrutt i 26 år. Du vil føle ærefrykt mellom Flamencoenes skjønnhet og rytternes manøvrering av de majestetiske hestene under en ca to timers live danseforestilling. Koreografien inneholder en blanding av cowboy­trekk og dressur til fengende spansk musikk.

Norwegian og Ryanair har direkterute fra Torp til Malaga 6 dager i uken i sommerperioden Billetter: Flybilletter kan bestilles på ryanair.com og norwegian.com Pakketurer kan bestilles hos TORP Booking. Telefon: 33 42 70 80 e-post: reise@torp.no. Se mer på torp.no

Andalucia er en respektert golf­ destinasjon. Skulle du finne tid, eller noen i reisefølge ditt ønsker andre aktiviteter, kan området skilte med ett titalls golfbaner i verdens­klasse. Den mest kjente er golfbanen Calanova Golf Club med sine nydelige omgivelser og Mijasfjellene i bakgrunnen. Malaga

23


Ferien som aldri sover Sommerdagene går umerkelig over i hverandre der midnattssolen så vidt berører horisonten. En ferietur i Nord-Norge i sommermånedene ber om så mange våkne timer som mulig. Her er opplevelsene uavhengige av tiden på døgnet, og de er like verdifulle alle sammen.

Tekst: Cecilie Feen

24


NORD-NORGE

Det er uendelig mange turmuligheter med ulike vanskelighetsgrader rundt Bodø. Bodø Turistforening har hytter for overnatting underveis. Foto: Andreas Wolden, Visit Norway

Verdens mest fantastiske utsikt får du fra Sandhornet, mener Cathrine Storbrua. Foto: Stine Feen

Fra inkluderende byliv i Tromsøs gater til lyden av jevne dypp fra padleåren under majestetiske Lofotalper. Fra nyfanget stortorsk til gastronomisk umami. Fra telt til boutique hotell, og fra fartsfylte Saltstraumen til stille vandring langs kritthvite strender. Norge er vårt nærmeste ferieland – kanskje også det råeste.

Cathrine Storbrua, reisekonsulent hos TORP Booking.

SOMMER MØTER VINTER – Enestående natur, spennende og variert vær, lite mennesker og en spektakulær utsikt. Det var definitivt høydepunktene ved turen til Bodø, sier

VELG VINDUSPLASS I fjor sommer dro Cathrine og fem venner på opplevelsestur, og målet var å gå Bodø Turistforenings 7-topptur på 25 kilometer. I løpet av fire dager la

– Det var sommer ved havet da vi startet oppstigningen til Sandhornet, men da vi nådde toppen på 1 000 meter var det vinter. Vi sto med snø under fjellstøvlene og verdens mest fantastiske utsikt mot hav og skarpe tinder.

25


peiskosen er kun en fyrstikk unna

C ONT U R A 3 20 T, F R A 2 5 90 0 ,-

R AIS V I S I O L , F R A 63 7 92 ,-

HWA M 36 40C, F RA 3 2 49 5 , -

T E RM AT E C H T T 20R, F RA 1 3 9 90,-

Vi hjelper deg hele veien Drømmer du om peiskos, og om å få det fint hjemme? Vi har hjulpet tusener med å finne peisen eller ovnen som passer for akkurat deres hjem, smak og lommebok. Ofte har vi levert og montert den også. Vi har sertifiserte montører som tar seg av hele jobben – trygt og enkelt.

Forbehold om feil

Stikk innom, da vel. La oss hjelpe deg også med å oppfylle peisdrømmen.

BR U N N ER U R F EUER ÅP EN P EIS , HJØRNE FRA 70 9 8 0,-

Varmefag Larvik Nansetgata 102, Larvik larvik@varmefag.no Telefon: 33 13 04 66

Varmefag Sandefjord Hegnasletta 2, Sandefjord sandefjord@varmefag.no Telefon: 33 42 00 20

Varmefag Tønsberg Semsbyveien 124, Sem tonsberg@varmefag.no Telefon: 33 33 30 30

Varmefag Skien Bedriftsveien 84, Skien skien@varmefag.no Telefon: 35 52 78 37

Norges største peiskjede


NORD-NORGE

Mersmak! Cathrine Storbrua har bestilt ny topptur til Nord-Norge. Foto: Cathrine Storbrua

Helgelandskysten er av mange kåret til det beste kajakkområdet i Norge. Store opplevelser for alle aldre. Foto: Visit Norway

de også inn RIB-tur på Saltstraumen og topp­ turer til Blåfjellet på Kjerringøy og Sandhornet på ­Sandhornøya. Base var livlige Bodø. Den storslåtte opplevelsen ga mersmak og i år har Cathrine bestilt ny tur nordover. Med gode støvler, telt og sovepose skal hun bestige Lofot-topper som hun lenge har drømt om å nå. – For å få maks ut av oppholdet i Nord-Norge anbefaler jeg god planlegging og forhåndsbestilling av aktiviteter. Husk klær for alle typer vær, og sørg for å få vindusplass på flyet for utsikten er spektakulær absolutt hele veien, sier Cathrine Storbrua. FERIE 24/7 Ferie i Nord-Norge i sommerhalvåret er full valuta for pengene. I prinsippet behøver du ikke å ta hensyn til når på døgnet du vil virvle i Saltstraumen, gå stien opp til Keiservarden over Bodø eller spise reker på bryggekanten i Tromsø. Lyset er med dere hele døgnet og gjør feriedagene uendelig lange og innholdsrike. Og det er bra, for Nord-Norge har så mye å by på at ingen kan sove bort sommernatten. FARE FOR SVARTISEN En helt spesielt vakker opplevelse er skitur over Svartisen i midnattssol. Isbreen er NordSkandinavias største, og som andre breer minsker den radikalt hvert år. Glasiologer advarer mot store endringer fremover, så ta turen før det er for

sent. Både på ski over flatene og med klatreutstyr mellom isblå vegger er Svartisen et sterkt møte med naturens kraft og skjønnhet.

Nord-Norge har så mye å by på at ingen kan sove bort sommernatten. ARCTICULATION 2024 Tilbake i Bodø venter kulturmangfoldet som er grunnlaget for at byen er kåret til EUs kulturhovedstad i 2024. «ARCTICulation» er navnet på søknaden som Nordlandsbyen sendte til EU, ordet er sammensatt av arctic, art, culture og communication. Og det sier alt om hva som venter deg i Bodø. Du kan vandre gatelangs og oppleve historie­ fortelling i veggkunst levert av verdenskjente street artister. Nyte uformelle omgivelser i vintagebakgården ved utestedet Dama di. Dypdykke i litterære opplevelser under Hamsundagene i august (i 2020 er det hundre år siden Knut Hamsun mottok Nobelprisen i litteratur). Du kan lytte til en mengde kjente artister ved musikkfestivalen Opptur i slutten av juli, eller få gåsehud med virtual reality-spenning i Bodø Actionhall.

27


NORD-NORGE

HAVØRNEN Rause Bodø er også det perfekte utgangspunktet for flere eventyrlige opplevelser. Ta en dagstur til Norges best bevarte kjøpmannssted på Hamarøy, gå barbeint på Mjelle strand eller bli en del av naturhemmeligheten Steigen, det beste stedet å se ørnen sveve et sted mellom himmel og hav foran Lofotveggen. PUDDERPIKE I NORDENS PARIS – Vi vet hvor vi bor, og er ikke bortskjemte med lange og varme sommermåneder. Derfor må de fine dagene utnyttes godt når de kommer, så da tar vi nettene i bruk, forklarer Hege Nilsen fra Tromsø, også kjent som Pudderpiken på Instagram. – Det beste ved Tromsø er nærheten til naturen og det sosialt uhøytidelige som gjør det lett å bli kjent med nye mennesker. Her treffer du mange nasjonaliteter som er en god blanding av studenter, internasjonale gjestearbeidere og turister. TA TRAPPEN TIL TOPPS Akkurat som Bodø er Tromsø en kombinasjon av rå naturopplevelser og et urbant byliv. Du kan padle mellom hval og stupbratte fjell, eller følge i reinflokkenes fotspor over viddene. 1000 trappetrinn tar deg opp til toppen av Fløya med utsikt over byen, fjellene og havet rundt. Er du redd for at melkesyren skal bite for hardt kan du ta den fire minutter lange turen opp med Fjellheisen. Både lokale og besøkende elsker Fløya, som gir

oversikt og inspirasjon til å utforske naturen rundt Tromsø. I byen er det alltid stemning for en utepils på folkelige Skarven, eller gastronomisk nytelse av lokale og sesongbaserte råvarer ved Restaurant Smak. Husk å ta deg en real bit av delikatessen tørrfisk, og nyt sommerjordbærene som er dyrket under midnattssolen. De sies å være Norges søteste. BO PRIVAT – Jeg har mine gjemte perler rundt Tromsø, de fleste av oss har det. Friluftsliv er en populær aktivitet for oss som bor her, og da er det alltid mye mennesker rundt omkring. Dra til steder utenfor allfarvei, og ta gjerne med mitt fortrukne overnattingssted; teltet, sier Hege Nilsen. Hun anbefaler også privat overnatting, og med gode bussforbindelser i og rundt sentrum er det enkelt å ta seg rundt. MAGIEN I ØYEBLIKKET – Vi har midnattssol her fra midten av mai til slutten av juli. Sol hele døgnet. Å sitte ute ved et bål hele natten i Telegrafbukta, eller løpe i fjellet klokken 02.00 kan føles som helt rett der og da. Her handler alt om å gripe øyeblikkene!

Tromsø er en god kombinasjon av sosialt byliv og rå naturopplevelser, mener Pudderpiken Hege Nilsen. Foto: Visit Norway og Hege Nilsen.

28


NORD-NORGE

Før du bestiller:

: Instagram Sjekk ut på norge @mittnord ken pi er dd @pu e.no @nordnorg

Visittromso.no. Visitbodo.no

UTENFOR TURISTSTRØMMEN Lofoten er et av Norges mest populære reisemål, og du må bestille tidlig for å sikre deg overnatting. Et bra alternativ er Steigen, like majestetisk og med spektakulær utsikt til Lofotalpene. POLARPERLEN MANSHAUSEN Med Manshausen har polfarer Børge Ousland skapt en arktisk naturperle for små og store. Her kan du fridykke etter kveite, seile med trimaranen «Northern Passage» eller hvile tankene bak glassfasadene som bringer havet rett inn på hotellrommet. Mashausen.no HISTORISK BOUTIQUE Villa Haugen er utsøkt overnatting med arktisk velvære i fokus. Her sitter storhetstiden fra 1920-årene i veggene, og kjøkkenet betjenes av Michelin-bekledde kokker. Villahaugen.com BRYGGERI 13 Bryggeriet er historien om en kjele som ble til to, en garasje som ble til et bryggeri og et bryggeri som endte opp som en scene i Skippergata i Tromsø. Lokalt og forfriskende. Bryggeri13.no FANG MIDDAGEN SELV Ferskere blir det ikke. Dra på fisketur i de arktiske fjordene, og få egen fangst servert til middag. Eller bytt hotellrommet i Tromsø med kabinen i en katamaran. Pukkatravels.com GAMMELBUTIKKEN PÅ STØTT Her nyter du havets delikatesser enten du sitter ute på brygge eller inne i de koselige lokalene til Gammelbutikken. Overnattingsmuligheter i Stabburet, Rorbua eller i Bakeriet. Stott.no

Kulinariske matopplevelser servert med et smil på restaurant Smak i Tromsø, overnatting i vannkanten ved Manshausen og storfangst i nord. Foto: Visit Norway

FRA TORP TIL NORD NORGE

Tromsø Evenes

Widerøe har direkteruter i skolens sommerferie. Bodø mandag - onsdag - fredag. Tromsø tirsdag - torsdag - søndag. Billetter: Flybilletter kan bestilles hos wideroe.no

Bodø

Trondheim

Pakketurer kan bestilles hos TORP Booking. Telefon: 33 42 70 80 / e-post: reise@torp.no. Se mer på torp.no

29


Direkte fra Amsterdam

5 DRØMMEDESTINASJONER

En kort flytur fra Sandefjord ligger porten til eksotiske byer og kontinenter. Vi har samlet spennende inspirasjon til fem levende byer som alle nås direkte med KLM fra Amsterdam.

Tekst: Cecilie Feen

Johannesburg – transfer fra 2t10min*

Foto: AdobeStock

Johannesburg Afrikanske vibber En langhelg i Johannesburg gir deg det beste av det afrikanske kontinentet, uten jetlag. Ta nattflyet til storbyen og kast deg ut i kontraster, sterk historie, villdyr og vin. ROSEBANK ROOFTOP MARKET Hver søndag arrangeres det et bærekraftig marked på toppen av Rosebank Mall, som oser av sørafrikanske vibrasjoner og variasjoner. Fra antikviteter til lokale matspesialiteter, fra brukt til nytt. Alt presentert med tradisjon og «fair trade» til rytmene fra underholdende musikere og dansere. En skikkelig søndagsfest for ­kulturshoppere. http://www.rosebanksundaymarket.co.za EN FARGET HISTORIE Med Nelson Mandela som frontfigur representerer Sør-Afrika undertrykkelsen av mennesker ved et helt kontinent. Ved inngangen til Apartheid Museum får du en billett som angir hvilken hudfarge du har fått tildelt ved besøket. Og opplevelsen din ved museet blir deretter. https://www.apartheidmuseum.org SYKKELTUR I SOWETO En tredjedel av innbyggerne i Johannesburg bor i Soweto, South Western Township. Bli med på en guidet sykkeltur i bydelen, og du får et oppriktig møte med en rik og levende kultur. Møt mennesker som smiler takknemlig

30

til livet til tross for begrenset levestandard, men som også representerer et mylder av entreprenørskap og muligheter. Soweto er et spennende møte med sterke ytterpunkter. https://www.sowetotour.co.za HOPP I DET Den tidligere kraftstasjonen Orlando Towers er blitt et landemerke i Johannesburg. Fra broen mellom tårnene kan du strikkhoppe under veiledning av kyndig personale, eller du kan utfordre deg selv i klatrevegger med ulike vanskelighetsgrader. Orlando Towers er en av Sør-Afrikas mest fotograferte severdigheter. HELT VILT Er du først i Sør-Afrika så må du legge inn et besøk i den autentiske villmarken. Du kan enten ta en morgentur med luftballong over de vakre områdene i Magaliesberg utenfor Johannesburg, eller ta en dagstur for å oppsøke «The Big Five» i Kruger nasjonalpark. Begge deler gir deg spektakulære opplevelser i villmarken. https://www.southafrica.net/gl/en/travel

* Minstetid


5 LANGDISTANSE MED KLM

Havanna – transfer fra 2t20min*

Foto: AdobeStock

Havanna Havana, Oh-na-na Lytt til Camila Cabello’s Havana, lukk øynene og drøm deg til et fargespekter av sugende rytmer og temperamentsfulle dansetrinn. Havanna er en eksplosjon av følelser. I BAKSETET Bare gjør det! Ta på den lette sommerkjolen eller lindressen og sett deg i baksetet på et ikonisk, gammelt dollarglis. La sjåføren kjøre dere langs kystveien El Malecon, og deretter inn i gamlebyen. Byen er nærmest upåvirket av tiden vi lever i, og den gamle bydelen er oppført på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Sug inn de fargerike inntrykkene, og la tiden stå stille der i baksetet. Havanacar.net SKÅL, HEMINGWAY Det sies at mojito opprinnelig kommer fra Havanna, og denne godsaken er helt riktig å innta i La Bodeguita. Baren var foretrukket mojito-sted for forfatteren Ernst Hemingway, som i mange år bodde i den cubanske hovedstaden. Når forfatteren ville ha en Daiquiri gikk han på El Floridita, som også i dag er tettpakket av festglade som nyter cubanske rytmer og rause drinker. https://whyweseek.com/best-bars-and-live-music-inhavana-cuba/

og gir overnattende innblikk i dagliglivet. Gjestfriheten er stor, og mange av stedene tilbyr hjemmelaget mat. Billigere enn mange av de store og statseide hotellene. https://www.casahavanaparticular.com CUBANSKE RYTMER I Havanna danses det salsa hele døgnet, og du kan se de lokales pasjonerte trinn på Paseo del Prado. Finn frem danseløven i deg, og ta et kurs med noen av verdens beste salsadansere. Utover natten kan du vise hva du har lært, her er det ingen dømmende blikk så lenge du har hjertet med i dansen. Google «Salsa lessons Havana» SIGAREN Du kommer ikke utenom den cubanske sigaren ved et besøk til Havanna. Real Fábrica de Tabacos Partagás har produsert sigarer i mer enn 160 år, og viser mer enn gjerne hvordan de håndruller de verdenskjente spesialitetene. Ved fabrikken Romio Y Julieta Cigar kan du lukte deg frem til din favoritt, mens du får servert cubansk rom i toppklasse.

LA CASA PARTICULAR Havanna har mange storslåtte privatboliger som nå er gjort om til gjestehus. De tilbyr private og hyggelige rom, * Minstetid

31


5 LANGDISTANSE MED KLM

Bangkok – transfer fra 1t15min* Foto: AdobeStock

Bangkok Sansenes by I Asias svar på Venezia trigges sansene mer enn noe annet sted i verden. Bangkok er en fryd for sinnet, en overflod av herlige inntrykk levert med store smil. CHATUCHAK MARKET Du behøver ikke å være shoppinggal for å trives på Chatuchak Market. Dette er Bangkok på sitt mest intense, tettpakket med mennesker og store inntrykk for både nese, ører, øyne og gane. Markedet har over 8 000 salgsboder som tilbyr alt fra sko til mat. Et godt tips er å ta med et kart over området, så finner du veien ut igjen etter endt handel. https://www.chatuchakmarket.org THE BANGKOK NATIONAL MUSEUM Alle som besøker Thailand blir slått av skjønnheten i både natur og mennesker. Ved The Bangkok National Museum opplever du dette presentert i kunst og kulturhistoriske gjenstander. Museet ble etablert av kong Rama V, som ønsket å vise gaver kongefamilien hadde mottatt gjennom mange år. Museet, som ligger i tidligere kongelige bygninger, er et av de største i Sørøst-Asia og har nylig gjennomgått en omfattende renovering. http://www.virtualmuseum.finearts.go.th/bangkok­ nationalmuseums MMMM, MASSASJE Visste du at thaimassasje er vel så mye en spirituell handling som en fysisk? Opprinnelig teknikk kommer fra India, og buddhistiske munker brakte massasjeformen til Thailand. Den henter elementer fra yoga, som fokuserer på å løse opp blokkert energi langs definerte linjer i kroppen. Ved press og trykk åpnes blokkeringer som forårsaker hodepine, rygg- og nakkesmerter og anspenthet. Det er uendelig mange steder som tilbyr thaimassasje i Bangkok. Be hotellet ditt om tips, eller sjekk Tripadvisor.

32

HELT PÅ TOPP Uansett reisebudsjett er det vel verdt pengene å nyte solnedgangen over Bangkok fra en takterrasse. På noen kan du både svømme, spise og få servert lekre drinker, mens andre har fest i fokus og kombinerer cocktails med DJs. En ennå litt ukjent hemmelighet er Three Sixty, Millenium Hilton Bangkok, med en fantastisk utsikt over byen og elven Chao Phraya. www.therooftopguide.com/rooftop-bars-in-bangkok GATEMAT Bangkoks gater er et livlig matfat. Bangkoks innbyggere spiser de fleste måltider ute, og det har bidratt til at den beste maten får du nettopp gatelangs. Men med over en halv million tilbydere av street food kan lommeboken fort bli slank og magemålet bredt. Et lite utvalg av de beste: Jay Fai, 327 Maha Chai Road. Kjent for sine fantastiske krabbeomeletter, men prøv også noodleretten Guay tiew pad kee mow. Vær klar til å betale restaurantpris for gatemat-boden er tildelt Michelin-stjerne. Hea’ Sa, Khwaeng Samphanthawong. Satay sticks er et «must» å spise i Bangkok. Velg mellom kylling, okse eller svin marinert i en kryddermiks med gurkemeie som hovedingrediens. Beste satay i byen. Pad Thai Nana, 152 Samsen Road. To søstre driver denne gateboden som lager den aller beste versjonen av Thailands nasjonalrett. Til skikkelig gatepris, koster under to dollar!

* Minstetid


5 LANGDISTANSE MED KLM

New York – transfer fra 1t10min*

Foto: AdobeStock

New York Åpen og intens Det sies at New York er den byen i verden som ser bedre ut i virkeligheten enn på postkort, og at søvn føles bortkastet når du besøker den. New York leverer 24/7. HØYTHENGENDE PUSTEROM I løpet av få år er The High Line blitt et ettertraktet pusterom for innbyggere og besøkende i New York. Den tidligere toglinjen som var tynget av godstrafikk, er blitt en 1,45 kilometer lang gangvei omkranset av inspirerende kunstinstallasjoner, vannspeil, liggebenker og varierte planter. Høyt over gateplan ser besøkende New York fra en helt ny vinkel. Få også med deg Hudson Yards Vessel – trappehuset som både er en bygning, et kunstverk og et monument. Thehighline.org LINCOLN CENTER Skal du unne deg en massiv kulturopplevelse i New York – opplev en operaoppsetning ved Metropolitan Opera House ved Lincoln Center. Inngangspartiet er overveldende i seg selv med sine dramatiske buer, og allerede her kan du skimte de enorme Swarovski krystallkronene og Marc Chagalls kunst. Senteret har hele 23 scener for ballet, film og musikk, og er landets største innen scenekunst. https://www.therooftopguide.com/rooftop-bars-in-bangkok. html WASHINGTON SQUARE PARK New York er kjent for sitt fargerike mangfold, og Washington Square Park er et godt sted å ta inn byens variasjoner. Finn deg en benk og nyt inntrykkene rundt deg. Parken brukes av lokale som lufter hundene sine, * Minstetid

studenter som slapper av mellom forelesninger ved New York University og gateartister som overrasker med spontan jazz, dans og poetisk høytlesing. Omgitt av nydelige bygninger er parken med sine vakre fontener og små gangstier verdt et besøk, på veien mellom Greenwich Village og Soho. INSTA-VENNLIGE WILLIAMSBURG Vil du besøke det kuleste området i New York akkurat nå, må du komme deg over på Brooklyn-siden av byen. Da boligprisene steg til himmels på Manhatten, flyttet den kreative eliten til den gang rimeligere Williamsburg. Nå er området blitt så trendy at selv Airbnb-prisene er skyhøye, men bydelen er absolutt verdt et besøk med sine kule gater spekket med vintage, mote og særegne spisesteder. Bor du på sofistikerte Wythe Hotel eller The Hoxton har du den aller beste utsikten til Manhattans skyline fra takterrassene mot East River. RESPEKT Vi kommer ikke utenom 9/11 Memorial. De to enkle, men betydningsfulle vannfallene står som tydelige fotavtrykk etter Twin Towers. 2 983 navn er markert i messingplatene rundt vannfallene, til minne om de som mistet livet under terrorangrepene. Det hviler en stille ro over stedet, og det er tankevekkende å gå der nede på den åpne plassen som omkranses av New Yorks himmelhøye bygninger.

33


WANG UNG & TOPPIDRETT

HUSK! MARS N

AD

SFR

N

K

1

E T IS

REISEN DIN STARTER PÅ WANG WANG er en relativt liten skole sammenliknet med andre videregående skoler, og vår erfaring er at dette er en av grunnene til det gode og inkluderende miljøet som eksisterer hos oss. Avstanden mellom elever og lærere er kortere, og den personlige oppfølgingen av hver elev blir dermed også enda grundigere. På WANG jobber vi knallhardt hver eneste dag for å bringe våre elever og utøvere i posisjon for å lykkes. Dette gjør vi med kompetanse og engasjement, gjennom en god dialog med utøveren selv og miljøet rundt. Vår jobb er å utfordre, engasjere og veilede elevene på denne reisen. Sammen lykkes vi!

WANG.NO


5 LANGDISTANSE MED KLM

San Fransisco – transfer fra 2t15min* Foto: AdobeStock

San Fransisco Den lille storbyen Det er lett å føle seg hjemme i San Fransiscos kuperte byliv. Spesielt fordi innbyggerne har tradisjoner for åpenhet og mangfold, og fordi bygninger og omgivelser er sukkersøte i farger og stil. THE GIANTS Er du så heldig å besøke San Fransisco på en dag hvor hele byens baseball-team har hjemmekamp må du få med deg The Giants på Oracle Park. Et fantastisk stadium beliggende mellom San Fransisco Bay og byen. Kampene byr på overveldende stemning, og området utenfor er spekket med restauranter og barer som syder av liv før og etter kampene. Kast deg ut i en ellevill opplevelse med hele USAs nasjonalsport. https://www.mlb.com/giants/ballpark EDLE DRÅPER Rett utenfor San Fransisco produseres noen av USAs aller beste viner, og selv om mange av disse serveres ved norske middager er det noe eget å få de presentert av vinmakerne selv. Napa og Sonoma Valley kan fint besøkes i løpet av en dag, og vi anbefaler å bli med på en organisert tur slik at du virkelig kan nyte de edle dråpene uten å tenke på bilturen hjem. Dette er gode smaker og interessant vininnsikt midt i Californias vakre natur. * Minstetid

OCEAN BEACH Du kommer ikke utenom Golden Gate når du er i San Fransisco, men hva med å oppleve den utenfor de store turiststrømmene? Ocean Beach er en stille, vakker og hvit sandstrand med få besøkende. I selskap med fugler og bølgeskvulp kan du vandre på den fem kilometer lange stranden, mens du ser verdens mest fotograferte bro, Golden Gate, foran deg. Bølgene inviterer til surfing, men pass på uforutsigbare strømmer. REGNBUEBYEN Hvilken annen by i verden har fotgjengeroverganger i regnbuens farger? Castro District er like fargerikt som flaggene som vaier her, et symbol på mangfold og frihet til å velge kjærlighet uavhengig av kjønn. Se en filmklassiker i ærverdige Castro Theatre, eller smak San Fransiscos beste kaker og makroner hos Hot Cookie. http://www.hiddensf.com/castro-district-best-things-to-do. html

35


DIREKTERUTE FRA TORP!

Nå gjør vi det enda enklere å planlegge din neste

DIREKTERUTER FRA TORP! Sommerprogram (gjelder for perioden april t.o.m. oktober)

DESTINASJON

MA

TI

ON

TO

FR

FLYSELSKAP

Alicante

Ryanair, Norwegian

Amsterdam

KLM

Milano-Bergamo

Ryanair

Bucuresti

Wizz Air

København

Widerøe

Gdansk

Ryanair, Wizz Air

Gran Canaria (vinterrute)

Ryanair/Norwegian

Krakow

Ryanair

Katowice

Ryanair, Wizz Air

London

Ryanair

Lublin

Wizz Air

Malaga

Ryanair, Norwegian

Malta

Ryanair

Manchester

Ryanair

Poznan

Ryanair, Wizz Air

Riga

Wizz Air

Skopje

Wizz Air

Stockholm

Braathens/Widerøe

Szczecin

Wizz Air

Vilnius

Wizz Air

Warszawa

Ryanair, Wizz Air

Wien

Lauda

Wroclaw

Ryanair, Wizz Air

*Med forbehold om ruteendringer. Rutetilbudet er noe endret i høytidene og skolens ferier, kontakt flyselskapene for mer informasjon.

36


CHARTERPROGRAM FRA TORP

Charterprogram fra Torp

Direkte til sol og varme med Apollo, Ving, TUI og Nazar.

Foto: Adobestock

Destinasjon

Dag

Vinter 2019/20

Operatør

Gran Canaria

Torsdag

24.10.19 - 02.04.20*

Ving

Gran Canaria

Lørdag

02.11.19 - 28.03.20

TUI

Destinasjon

Dag

Sommer 2020

Operatør

Kreta (Chania)

Fredag

08.05 - 25.09

Apollo

Split

Onsdag

24.06 - 05.08.*

Apollo

Rhodos

Onsdag

24.06 - 05.08*

Apollo

Antalya

Søndag

21.06 - 16.08

TUI/Nazar

Antalya

Lørdag

26.09

TUI/Nazar

Bulgaria NYHET!

Onsdag

24.06 - 12.08

TUI/Nazar

Kreta (Chania)

Torsdag

25.06 - 30.07*

Ving

Rhodos

Søndag

14.06 - 04.10

Ving

Kreta (Chania)

Torsdag

01.10

Ving

*

*

*

*dato er siste utreise

Foto: Adobestock

WEEKEND I RIGA Inkludert fly t/r og 2 netter på 4* hotell i dobbeltrom m/frokost og privat transport fra/til flyplassen. Fra kr

NYHET!

il Fra Torp t Bulgaria

Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil

TORP Booking

- vårt eget reisebyrå! Tlf: 33 42 70 80 E-post: reise@torp.no Nett: torp.no/torp-booking

2 700,-

37


Widerøe og Rolls Royce utvikler nullutslippsfly Innen 2030 skal mer enn 30 av Widerøe sine fly være erstattet av utslippsfrie elfly. Nå samarbeider de med Rolls Royce for å få fart på utviklingen.

TEKST: TALE B. HANSEN

Widerøe trafikkerer 42 lufthavner i Norge, og transporttilbudet til distriktene er bygd opp over mange tiår. På kortbanenettet flyr Widerøe både kommersielle ruter og flyvninger på anbud fra Samferdselsdepartementet. De korte rutene med relativt få passasjerer per flyvning er spesielt egnet som testmarked i utviklingen av kommersielt lønnsomme nullutslippsfly. HØYE NORSKE AMBISJONER Norske myndigheter har ambisiøse målsettinger for luftfarten. Innen 2040 skal alle norske innenriksflyvninger være utslippsfrie, men allerede i 2030 ønsker Widerøe å ha erstattet store deler av sin flyflåte med utslippsfrie elfly. Derfor har toppledelsen i Widerøe de siste årene jobbet mot leverandører som kan levere nullutslippsflyene. De nye elflyene skal erstatte mer enn 30 fossildrevne fly av typen Dash 8 på kortbanenettet. SAMARBEID MED ROLLS ROYCE Widerøe har inngått en samarbeidsavtale med det verdensledende teknologiselskapet Rolls Royce for å utvikle nullutslippsflyene. Rolls Royce bistår med kompetanse på design av elektriske systemer gjennom hele prosjektet. -Utviklingen av elektrisk luftfart ser lovende ut, men vi har behov for raskere utvikling. Det er derfor svært gledelig for oss i Widerøe å ha verdens mest velrennomerte flymotorprodusent med på laget på denne pioner-utfordringen på vår grønne reise, sier Andreas Aks, strategidirektør i Widerøe.

38

FORSKNINGSPROSJEKT Samarbeidet mellom de to aktørene er et felles forskningsprosjekt støttet av Innovasjon Norge. Prosjektet er forventet å vare i to år. Den første fasen av prosjektet omfatter operasjonelle studier og konseptutvikling. Team med eksperter fra både Norge og Storbritannia jobber aktivt sammen på prosjektet. Rolls-Royce har også etablert en høyteknologisk utviklingsenhet i Trondheim hvor en stor gruppe ansatte jobber med å finne løsninger for utslippsfri luftfart. -Målet vårt er å ha kommersielle nullutslippsruter i drift fra 2030. Partnerskapet med Rolls-Royce er et svært viktig skritt som beveger oss nærmere det målet, sier Aks. WIDERØE FRA TORP Frem til de elektriske flyene er i drift, flyr du komfortabelt med Widerøe fra Torp til destinasjonene København, Trondheim, Bergen og ­Stavanger. Widerøe flyr egne sommerruter til Tromsø og Bodø. Fra 30. mars kan du også fly direkte til Stockholm fra Torp, når Widerøe i samarbeid med Braathens setter opp en direkterute til den ­svenske hovedstaden.


NULLUTSLIPPSFLY

Grønt skifte: Flyene av typen Dash 8 skal etter planen erstattes av elektriske nullutslippsfly om 10 år. Foto: Sverre Hjørnevik, Widerøe

Unik mulighet: det norske kortbanenettet egner seg godt som testmarked for kommersielt lønnsomme elfly. Foto: Sverre Hjørnevik, Widerøe

39


IST...

inspiring students together Invest in your child’s future with quality international education at International School Telemark IST is situated at Hovet, Porsgrunn. Just a 30 minute drive from Torp.

Velkommen til Wilhelmsen House!

www.istelemark.org

Et automatisert overnattingssted i Tønsberg med egen WH Cafè som har åpent 7 dager i uken. Vi har rom fra 15-38m2, de fleste er utstyrt med minikjøkken. Alle gjester har tilgang til treningsrom og felles vaskeri med vaskemaskin og tørketrommel. 5 minutter fra tog- og busstasjon. 20 minutter fra Torp flyplass. Privat eller bedrift? Her er alle velkommen! Book rom på www.wh.no M: post@wh.no P: 971 35 000


KULTURELT INITIATIV

To BEethoven OR NOT

To BEethoven Ludwig van Beethoven ble født i Bonn – men han endte på toppen blant komponistene i den klassiske musikkens hovedstad – Wien. Han ble født den 16. desember 1770 og hans 250-årsjubileum vil bli feiret av en hel musikkverden gjennom hele 2020.

TO BEETHOVEN OR NOT

TEKST: KULTURELT INITIATIV

TO BEETHOVEN 1770 - 2020

SaNdEfjORd - NORwEgEN

DEN HEROISKE KONSERT Kulturelt Initiativ har lagt opp til en festival som strekker seg over hele jubileumsåret – fra den 29. januar til fødselsdagen i desember. Beethoven var en heroisk komponist, og ved en stor feiring som dette må vi også kunne kalle ham en keiser blant komponistene. Derfor starter rekken av symfonikonserter med Den Heroiske Konsert hvor Håvard Gimse er solist i den 5. klaverkonserten – Keiserkonserten – og Vestfold symfoni­ orkester presenterer Eroica-symfonien. Symfonien som skulle snu opp ned på hele musikkverden, og som er komponert til minne om en stor mann – Napoleon. Beethoven elsket de franske idealer: Frihet – likhet – brorskap!

Kulturelt PIANIST OG EN IMPROVISASJONENS MESTER InItIatIv Beethoven gjorde kjempesuksess som pianist da han kom til Wien i 1792. Hans improvisasjoner var makeløse selv i en by som fostret både Haydn og Mozart. Hans 32 klaversonater er derfor en svært viktig del av hans livsverk. Ønsket om å fremføre samtlige av disse ved en passende anledning har alltid vært Tor Espen Aspaas’ store drøm. Den blir oppfylt i pinsen 2020. Stedet er Den Grønne Sal på Park Hotel – en sal som har samme atmosfære som salene i slottene i Wien hvor Beethoven omgikk sine mesener. De 32 sonatene er en manifestasjon av hva den menneskelige sjel kan skape, og en fremføring av disse over fire dager er en manifestasjon av hva den menneskelige hjerne og fysikk kan gjenskape. En slik samlet fremføring er aldri tidligere gjort i Norge.

ET VÆRE ELLER IKKE VÆRE Musikkverden ble aldri den samme etter Eroica. Beethoven utvidet alt av musikalske former og uttrykk, bygde ut orkesteret – ja, ved ham ble det et være eller ikke være for den musikalske utvikling. 500-årsmarkeringen av Shakespeares død i 2016 satte oss på ideen til mottoet og logoen for vår festival: TO BEethoven – or not TO BEethoven. En logo som har vakt stor begeistring hos alle – både nasjonalt og internasjonalt!

Direktør for Beethoven-Haus og BTHVN2020, Malte Boecker, og Dag Nilssen.

41


Business Class Kontorhotell

Vi tilbyr enkeltkontorer i flere størrelser og varianter, samt større arealer for åpent kontorlandskap. Kontorplass kan leies på heltid eller deltid etter behov.

Coworking

Vi har coworking plasser ledig, for kortere og lengre avtaler. Faste eller drop-in plasser.

Møterom

Vi tilrettelegger for alle typer møter – med kapasitet fra 2 til 60 deltakere. Møterom inkludert i leiepris.

Restaurant

For å fungere godt i en travel jobbhverdag er trivsel avgjørende og lunsjen skal være et høydepunkt. I vår delikate restaurant serveres daglig varme måltider for ansatte og gjester.

Møbler/teknisk

Våre kontorer er fullt møblert og har alt nødvendig teknisk utstyr - inkludert tilgang på printer. Det eneste du trenger å ta med er eventuelt eget datautstyr.

Torp er et knutepunkt for både Vestfold og Østlandet. Buss- og togforbindelse til Oslo like ved og E-18 motorveien er kun tre minutter unna. Med Sandefjord Lufthavn som nærmeste nabo, er det også kort vei til resten av landet og Europa. God parkering. Alltid fly og helikopter i luften som utsikt! Vi lover en annerledes kontoropplevelse, hver dag! Vi tar uforbindende visninger og møter med interessenter når som helst, bare ta kontakt!

Hangarveien 21, 3241 Sandefjord Tjeran Haugen - Tlf: 400 42 010 • Ole Henrik Eftedal - Tlf: 901 91 960 • post@torppanorama.no


KULTURELT INITIATIV

NATURELSKER Beethoven elsket å gå ute i naturen. Det var her han fant mye av inspirasjonen til sine komposisjoner. Ikke minst Pastorale-symfonien. Da vi presenterte våre planer for ledelsen i Beethoven-Haus og den internasjonale festivalen BTHVN2020 i Bonn i september 2017 ble vi tatt imot med stor begeistring, og ble etter hvert utnevnt til en partner til deres festival. Det var et stort øyeblikk for oss da vi ble spurt om å ta del i den globale satsningen: Pastorale-prosjektet – i samarbeid med Beethoven-Haus og De Forente Nasjoner. På Verdens miljøvernsdag – den 5. juni – ønsker disse organisasjonene at Pastoralesymfonien framføres flest mulig steder globalt sett, for på den måten å sette fokus på miljøvern gjennom naturelskeren Beethoven. A Global Statement For The Preservation Of Nature. For å bli tatt opp som medlem måtte vi forfatte en tekst om bærekraftig miljøvern og Beethoven. Vårt bidrag er: Det nærmer seg et være eller ikke være, et To Be – or not To Be, for å ta vare på menneskenes eneste hjem: Jorden! Vi har bare denne ene kloden, så det haster med at vi alle og enhver tar ansvar og er delaktig i å skape et bærekraftig miljøvern for fremtiden! Gjennom våre kulturelle initiativ i 2020 ønsker vi å rette fokus mot miljøvern gjennom en naturelsker – og komponist av høyeste rang – ved vår helårige festival TO BEethoven - or not TO BEethoven

MIDTÅSEN KULTUR– OG BARNEFESTIVAL Finner sted i perioden 5. – 19. juli. Med fullmåne på åpnings­ dagen så er det klart at konserten Måneskinnssonaten i den praktfulle parken er den rette måten å starte det hele på. Vårt gode samarbeid med den tyske og østerrikske ambassade gjør at vi får besøk av musikere fra Beethovens to byer – Bonn og Wien. De leder an i kammerkonsertene sammen med en rekke av våre egne fremragende musikere. For barn i alle aldere blir det operaeventyret om Hans og Grete – og kanskje kommer Ludvig på besøk. Cafékonserter og Silence Concerts er også høydepunkter på den praktfulle eiendommen som nå er en kulturarena av rang. KAMMERKONSERTER – LANDSLAGET I MUSIKK Hver måned gjennom hele året vil de fremste solistene og ensemblene i landet gi oss smakebiter av Beethovens kammermusikk. Alt fra soloverk til kvintetter – med et spenn i tid fra Mozart og Beethoven og fram til nyskrevne verk. Spenningen og kontrastene er store og pirrende. På landslaget i musikk er også i høyeste grad Oslofilharmonien. De kommer på gjestespill med blant annet den fantastiske 5. symfonien - Skjebnesymfonien!

B 3 K – DEN YNGRE GENERASJON I HØYSETET Dagen etter Verdens miljøvernsdag leder ungdommer miljøvandringen B 3 K til fire symbolsterke arenaer i byen. Beethoven er kjernen i fokuset på de 3 K-ene: Klima – Kultur – Kreativitet. Det herlige engasjementet som i dag finnes hos den yngre generasjon vises da gjennom positive appeller, musikk, dans og drama. Se gjerne: Facebook.com/B3Ckultureltinitiativ

Måneskinnssonaten. Barnas festival - Prøysen på Midtåsen.

43


ALICANTE • GRAN CANARIA • MALAGA Fly direkte fra Torp til våre lave priser


KULTURELT INITIATIV

SNAKK HØYERE! – ROP! – FOR JEG ER DØV! Beethoven led den verste skjebne en komponist kan oppleve – han ble døv. Dette erkjenner han i det sterke Heiligenstadt-testamentet som han skrev til sine brødre i 1802. På døvesenteret Signo i Andebu ligger verdens første og eneste sansekirke, Tomaskirken. Der er 54 vibrasjonselementer bygd inn i gulvet slik at de døve skal kunne føle musikkens vibrasjoner på samme måte som Beethoven må ha gjort. Symbolsk sett blir en åpning av festivalen her en sterk opplevelse. Ja, så spesiell at lederen for Beethoven-Haus i Bonn og BTHVN2020, Malte Boecker, kommer ens ærend for å være med på seansen.

ODE TIL GLEDEN! Feiringen kulminerer med en hyllest til gleden – med mesterens 9. symfoni. 250 ungdommer fra de fire MusikkDans-Drama-linjene i regionen utgjør koret sammen med topp profesjonelle solister og orkester. Når de i sluttsatsens jubelbrus forkynner Schillers tekst: Alle Menschen werden Brüder – alle mennesker er venner og godt forlikte – til Beethovens udødelige frydtema, da ender vi også med en sterk symbolsk anledning. Dette er hele Europas nasjonalhymne, og vi setter ungdommen i høysetet og lar dem forkynne det sterke budskapet. Det er de som skal ta verden og kulturlivet videre! Året blir en musikalsk fryd – eller for å si det med Beethovens eget ord:

FREUDE! TOTALT 61 KONSERTER I LØPET AV 2020: Åpningskonsert, Tomaskirken, Signo i Andebu 29.1 Den Heroiske Konsert, Hjertnes kulturhus 15.2 Oslo strykekvartett, Park Hotel 15.3 Grieg Trio, Arnebergstuen, Midtåsen 19.4 Vårsonaten, Stokke kirke 10.5 32 klaversonater, Park Hotel 29.5 – 1.6 Pastoral konsert, Hjertnes 5.6 B 3 K, miljøvandring ved den yngre generasjon 6.6 Midtåsen kulturfestival 5. – 19.7 Midtåsen barnefestival 7. – 19.7 Ssens Trio, Andebu kirke 30.8 Trio Båtnes, Tuck, Gimse, Arnebergstuen, Midtåsen 20.9 Engegårdkvartetten, Park Hotel 9. – 11.10 Oslo Filharmoniske Orkester, Hjertnes 14.11 Beethovens 9. symfoni, Hjertnes 13.12 Ode til gleden for barn og unge, Hjertnes 16.12 www.kultureltinitiativ.no Facebook.com/kultint Facebook.com/B3Ckultureltinitiativ Kontakt oss: kultint@gmail.com Pastoral konsert. Arnebergstuen på Midtåsen.

45


MALTA

PSST - verdt å se og gjøre på Malta:

Foto: AdobeStock

• Vandre i de pittoreske gatene i hovedstaden Valletta • Omvisning i The Grandmaster’s Palace • Besøke grotten der apostelen Paulus oppholdt seg i tre måneder • Utflukt til naboøya Comino og Den blå Lagune med blåblått vann og hvit sand • Utflukt til naboøya Gozo med de urgamle Ggantija-templene • Dykking blant koraller og skipsvrak i krystallklart vann • Besøke filmsettet Popeye Village og møte Popeye i egen person

46


MALTA

Foto: AdobeStock

Middelhavsperlen Malta Malta er en perle i Middelhavet spekket med historie, flott natur og deilig klima hele året. Et vakrere, fredeligere og hyggeligere sted skal du lete lenge etter!

Litt sør for Sicilia, tre timer og femti minutter fra Torp ligger øya Malta, kanskje en av de mest innholdsrike destinasjonene vi har på Torpkartet. Her finnes verdens eldste bygninger og templer, eldgamle statuer, kunst og historie, og storheter som apostelen Paulus og Napoleon har satt sitt fotavtrykk her. På øya finner du gamle ridderborger, krystallklart vann, flotte strender, et imponerende utvalg av restauranter, barer og hoteller og et pulserende uteliv.

Perfekt for deg som vil bo nær både by og badeliv når du er på ferie. Malta er kjent for å være et paradis for dykkere og sikten kan bli opptil 30 meter; med koraller, vrak og grottedykking. Landskapet har vært kulisse for flere store filminnspillinger bl.a. serien Game of Thrones, Gladiator, Da Vinci-koden og Kon Tiki.

FRA TORP TIL MALTA Avgang hver onsdag til og med mars. Fra april avgang hver lørdag.

Billetter: Flybilletter kan bestilles hos ryanair.com Pakketurer kan bestilles hos TORP Booking. Telefon: 33 42 70 80 / e-post: reise@torp.no. Se mer på torp.no Malta

47


TAKE OFF 20 ÅR

HURRA – favorittflyplassens eget reisemagasin Take Off har vært med oss i hele 20 år!

Take Off

2000 - 2020

I løpet av disse årene har vi skiftet ham hvert femte år – og her viser vi de ulike forsidene fra starten og frem til i dag.

2000 – 2020

ALICANTE / AMSTERDAM / ANTALYA / BERGEN / BUCURESTI / BULGARIA / GDANSK / GRAN CANARIA / KATOWICE / KRAKOW / KRETA –CHANIA / KROATIA-SPLIT / KØBENHAVN / LONDON / LUBLIN / MALAGA / MALTA / MANCHESTER / MILANO-BERGAMO / POZNAN / RIGA / RHODOS / SKOPJE / STAVANGER / STOCKHOLM / SZCZECIN / TROMSØ / TRONDHEIM / VILNIUS / WARSZAWA / WIEN / WROCLAW /

Vårtur til Stockholm RUTEN STARTER 30. MARS / SIDE 7

SOMMERPROGRAMMET FRA TORP / SIDE 36

N NORWEGIAle på TORP he 2020

NORWEGIAN FRA TORP / SIDE 44

48

1-20 Gratis reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn


TAKE OFF 20 ÅR

Her starter reisen

– et utdrag fra de første tre årene 2002 Kari Traa åpnet ruten til Paris – Cheap var ikke lenger kjipt men chic’t.

Høytidelig når de kongelige reiser fra Torp.

Stille asfaltering - Den gang som nå var det ingen passasjerer som merket at rullebanen ble asfaltert.

2001 WF setter inn et flunkende nytt Dash 8 Q-400 (Q for quiet).

Nytt tårn sto klart.

Rutekartet anno 2000

2000

Egen frisør på Torp.

TORP Booking har vært agenter for Ryanair helt fra de kom til TORP i 1997.

Terminaloversikt og egen handlegate - med frisør, souvenirbutikk og klesbutikk

49


VEGG: LADY WONDERWALL 11175 ADVENTURE VEGG BAK: LADY WONDERWALL 11174 CURIOUS MIND

NYE LADY WONDERWALL

ENDA VAKRERE – LIKE ROBUST Nye L ADY Wonderwall har blitt enda mattere og lar fargene komme til sin rett. Med sine unike egenskaper og robusthet får du vakre vegger som tåler hverdagens bruk – uansett hva den måtte romme.

11175 Adventure

Foto: Line Klein

NYTT FARGEKART fra LADY presenterer 12 helt nye farger. Se alle fargene og få tips til fargevalg og kombinasjoner på lady.inspirasjonsblogg.jotun.no

NYE LADY WONDERWALL gir et varig vakkert, matt utseende. Ekstrem slitestyrke og suverene flekkavvisende egenskaper gjør nye LADY Wonderwall til markedets mest robuste veggmaling.

God smak fortjener det beste


5 REISEOPPLEVELSER FRA TORP

5 reiseopplevelser fra Torp Fra Torp har vi nå over 30 direkteruter, og hver og en har mye spennende å by på. Vi har plukket ut fem favoritter, så vær så god, her er noen tips til hva du kan bruke vinteren på.

Sol og varme i løpet av vinteren på Gran Canaria Med et gjennomsnitt på 350 soldager er det veldig god sjans for å få fylt opp sollageret i løpet av vinteren på Gran Canaria. Psst! Den spanske solkysten med Malaga og Alicante er tilgjengelig 6 dager i uken fra Torp, ikke dumt det heller!

Gdansk – et fullverdig feriemål Gdansk er blitt et populært feriemål. Kort flytur kombinert med lave priser og hyppige avganger gjør det enkelt å besøke byen igjen og igjen. Gdansk er en vakker kystby med sjarmerende kafeer, teater, kunstgallerier og historiske perler. De tre byene Gdansk, Sopot og Gdynia er knyttet sammen både historisk og med en sykkelsti, slik at det er enkelt å sykle fra by til by.

Historisk vandring i Warszawa Warszawa har en sønderskutt historie men en befolkning med vilje av rustfritt stål! Mye av det du ser når du rusler rundt i den ærverdige gamlebyen, lå faktisk i ruiner etter andre verdenskrig. For så å bli møysommelig bygget opp igjen som det var.

Musikaler i London Mamma Mia for et vanvittig utvalg av flotte musikaler! Lion King, Phantom of the Opera, The book of Mormon, Aladdin, Les Miserables og Wicked. Musikken, kostymene ja hele atmosfæren tar deg med storm, og du sitter bare og lurer på hvorfor du ikke har gjort dette før!

Ski og shopping i Italia Bergamo er et perfekt utgangspunkt for et vinterlig opphold i Italia, og Orobie-alpene ligger kun 45 minutter kjøretur unna. Veien er heller ikke lang til Milano – en italiensk metropol og moteverdens mekka. Eller bli i Bergamo og opplev gamlebyen med gode restauranter og kafeer; helt ypperlig for noen avslappende dager!

Hele ferieturen, med flybilletter, hotell og opplevelser, kan bestilles hos TORP Booking. Telefon: 33 42 70 80, e-post: reise@torp.no. Se mer på torp.no

51


VĂ…R 2020

KU

LT

UR

52

Foto kulturkalender: Adobe Stock.


KULTUR

DESIGN WEEK I STOCKHOLM 3.–9. FEBRUAR 2020 Stockholm Design Week er årets viktigste uke for skandinavisk design. Den er lagt til uke 6, samtidig som messen Stockholm Furniture & Light Fair. Denne uken fylles byen av alle som lever av eller er interessert i design, og det er flere hundre designrelaterte events, installasjoner og fester rundt om i byen. De fleste utstillinger er åpne for alle. For mer informasjon, se stockholmdesignweek.com.

BEETHOVEN 2020 I WIEN HELE 2020 Ludwig van Beethoven ble født i Bonn i 1770, men flyttet til Wien da han var 22 år for å gå i lære hos Joseph Hayden. Siden ble Wien Beethovens kreative sentrum og ramme for de fleste av hans premierer. I 2020 markeres 250-årsjubileet for hans fødsel. I Wien er sporene etter komponisten mange, både i form av bevarte boliger og eget museum, og i år tilbys det også en egen serie konserter, operaforestillinger og utstillinger for å hedre ham. For en oversikt over Beethoven-relaterte tilbud i Wien, se wien.info

EN SMAK AV STOCKHOLM 3.– 7. JUNI 2020 Smaka på Stockholm er en av verdens største matfestivaler. I fire dager tilbyr rundt 40 restauranter og foodtrucks fremtidens mat – med dyktige kokker fra hele verden bak grytene. Nytt av året er at store fryse- og kjøledisker fylles med «reddede» matvarer fra butikker og grossister. Dette skal være råvarer til gjestekokkene. Målet er zero waste og at flest mulig skal bli påvirket i positiv retning med tanke på å unngå at god mat kastes. Festivalen er gratis, og så mye som 350 000 besøkende ventes. For mer informasjon, se smakapastockholm.se.

53


KULTUR

Foto: Pixabay

WARSZAWA – KONGELIG OASE I WARSZAWA Midt i Warszawa sentrum finner du en grønn oase som omkranser et gedigent palass bygget i perioden 1774–1784. Denne parken har et nett av gangstier, to små vann, broer og karpedammer, vakre skulpturer, paviljonger, utendørs amfiteater, et stort orangeri og et kongelig teater. Bare for å nevne noe. Palasset og dets flotte samlinger av kunst og interiør er også åpent for publikum. Parken har hager i ulik stil og utforming, deriblant en kinesisk hage, en tradisjonell fransk hage og en engelsk park. Se mer på lazienki-krolewskie.pl/en.

BERGTATT I BERGAMO

Foto: Pixabay

Utsikt kan gi innsikt – spesielt når utsikten er så storslagen som den er fra flere utsiktspunkt i gamlebyen i Bergamo. For eksempel fra Torre del Gombito, tårnet rett ved torget. Du kan selvsagt besøke den høytliggende gamle bydelen i Bergamo på egen hånd, men det kan være ekstra fint å gå i følge med en guide som kjenner historiene og stedet. En 2,5-timers privat omvisning kan bookes på getyourguide.no.

MATMARKED I AMSTERDAM HVER LØRDAG FORMIDDAG Hver lørdag formiddag er det marked under trærne på den trekantede plassen Noordermarkt. Dette var landets første organiske marked da det startet opp i 1987. Varene på dette markedet er biodynamiske og økologiske, enten det er frukt, grønt, brød, meieriprodukter eller noe annet. Du kan også handle vintage og vakre håndlagede produkter. Husk en pust i bakken på kaféen Winkel på hjørnet. Den er berømt for sin fantastiske eplekake. Bydelen De Jordaan er for øvrig verdt et besøk i seg selv. For mer informasjon om markedet, se biologischenoordermarkt.nl.

54


KULTUR

FOTOUTSTILLING – MILANO 16.10.2019–15.03.2020 Er du først i Bergamo er Milano bare en kort tur unna. Byen er langt mer enn mote og shopping og tilbyr kultur i massevis. På MUDEC (Museum of Cultures) kan du nå få med deg fotoutstillingen Family – som består av 60 sort-hvitt fotografier som ifølge museet utforsker de forskjellige fasetter av det ineffektive, altomfattende konseptet «familie». Fotografen Elliott Erwitt (født 1928) er en amerikansk reklame- og dokumentarfotograf som er kjent for sine ærlige bilder av ironiske og absurde situasjoner i hverdagslige omgivelser. Se mer: www.mudec.it

MUSICAL – MANCHESTER 20.02.2010–17.05.2010 Manchester er mer enn fotball. Du kan for eksempel få med deg musikalen basert på film- og popkulturfenomenet «Tilbake til fremtiden» fra 1985. Musikaloppsetningen tar deg med på en reise gjennom tiden, fulgt av filmens ikoniske hits som for eksempel «The Power of Love», «Johnny B Goode», «Earth Angel» og «Back in Time». Som de skriver på nettsiden; «make a date with history – your future depends on it». Se mer på: www.backtothefuturemusical.com.

SIMPLE MINDS – STAVANGER 28.02.2020 Simple Minds tar med seg 40 år med hits på sin turné i 2020. Selv om historien er lang og hit’ene mange – noe som antagelig vil gjenspeile seg i konserten – ser bandet også fremover. Frontfigur og vokalist sier at han er gal nok til å tro at de fortsatt kan nå nye nivåer; står det i omtalen av konserten. 1. november i fjor kom de ut med samlealbumet «40: The Best Of – 1979–2019». BBC har beskrevet Simple Minds som et av de beste livebandene i verden. Møt et band som selger billetter som aldri før! Se mer på: www.stavanger-konserthus.no

55


HUMMER & KANARI

Hummer & kanari TEKST: REDAKSJONEN

UNG OG PÅ FARTEN?

NÅR DU REISER FRA TORP kan du, om du starter reisen med å fly til Schiphol med KLM, ganske enkelt komme deg videre til mer eksotiske steder. Fra denne flyplassen er det nemlig gode forbindelser videre til blant annet Tanzania. Med landets største by, Dar es Salaam, som utgangspunkt kan du fylle ferien med både safari og strandliv. Opplev den vulkanske nasjonalparken Ngorongoro der det er størst sjanse for å se «de fem store»; altså elefant, løve, leopard, neshorn og bøffel. Etterpå kan du fordøye inntrykkene på en av krydderøya Zanzibars mange kritthvite strender og bade i Det indiske hav. Fristende? Det er mulig. Vi bare nevner det.

Foto: Adobestock

WIDERØE FLYR TIL 41 DESTINASJONER I NORGE OG 8 I UTLANDET, og du som er under 26 år kan reise på ungdomsbillett. Er du student fra 26 til og med 31 år får du studentpris.

FRA TORP TIL TANZANIA

Jo tidligere du bestiller jo større er mulighetene for å finne ledige seter på de avgangene du foretrekker. Vær også oppmerksom på at prisene vil øke med ca. 100,- per flystrekning hvis du bestiller fem dager før avreise. Les mer om tilbud for unge på wideroe.no/ungdom og wideroe.no/student.

Foto: AdobeStock

Foto: AdobeStock

56


HUMMER & KANARI

VERDENS LENGSTE KUNSTUTSTILLING Her er noen av stasjonene som særlig anbefales et besøk: Blå linje:

Kungsträdgården, T-centralen, Rådhuset, Solna Centrum og Tensta Grønn linje: Hötorget, Thorildsplan og Bagarmossen Rød linje: Tekniska Högskolan og Stadion

Foto: visitstockholm.com

STOCKHOLMS UNDERGRUNN sies å være verdens lengste kunstutstilling – hele 110 kilometer lang. Drøyt 90 av de 100 stasjonene er nemlig dekorert med kunst fra 1950-tallet og frem til i dag. Du finner skulpturer, mosaikker, malerier, installasjoner, tegninger og relieffer utformet av drøyt 150 ulike kunstnere.

Foto: Adobestoc

VIL DU SE EN HEMMELIGHET? VED Å MELDE DEG PÅ EN AV DE GUIDEDE SPASERTURENE til Secret Vienna, kan du oppleve sider av Wien du ellers ikke ville ha oppdaget. Til faste tider og dager tilbys det turer som viser deg Wien fra kulissene. Få med deg hemmelighetene i hjertet av byen, Wiens 10 på topp og byens litt mørkere sider. Prisen er 18 euro per person over 13 år. Du kan også booke din egen private guide hvis du foretrekker det. Mer info finner du på: secretvienna.org

57


HUMMER & KANARI

UT I VERDEN – ved hjelp av Torp Booking HENNY BEATE JOHNSEN FRA BAMBLE ELSKER Å REISE. Hun lar seg ikke stanse av at hun fyller 80 år eller er litt dårlig til beins. Etter at moren hennes døde for litt over to år siden, tok hun opp reisingen igjen. Siden da har hun latt Torp Booking ta seg av det praktiske rundt bestillingene mer enn 25 ganger. Selv om jeg reiser alene, har jeg stor glede av å reise. I 2018 var jeg fem ganger i Makedonia. Jeg har reist mye i Øst-Europa. I januar i fjor var jeg i Skopje. Da bodde jeg rett ved basarene i Old City i Skopje og kunne lett komme meg dit og se på livet. Slike opplevelser koser jeg meg med å tenke på når jeg kommer hjem igjen, forteller Henny Beate til TAKE OFF.

Fjoråret brakte henne også til blant annet Bucuresti og Malta. - For meg er det viktig å kunne reise fra Torp. ­Gardermoen har altfor lang reisevei. Fra Bamble til Torp tar jeg enten taxi eller får skyss av noen jeg kjenner. - Jeg reiser med krykker, og sist gang jeg reiste til Molde var det både flybytte og mye venting - men TORP Booking ordnet en rullestol til meg, og det var veldig fint, sier Henny fornøyd. Hva 2020 vil by på av reising vet hun ikke ennå, men at Henny Beate har god lyst til å reise mer er det ingen tvil om. Vi ønsker henne fortsatt mange gode reiseopp­ levelser! Foto: Adobestoc

Da Henny Beate skulle fly fra Torp til Makedonia i oktober, ble hun gjort stas på av Torp Booking. Dette var tross alt den 25. turen hun hadde bestilt via dem. Foto: @torplufthavn (Instagram).

HOW TO PACK – Hvordan pakke for enhver reise LYST TIL Å BLI EN PAKKEPROFF? Enten du skal reise på en solfylt strandferie, en lat langhelg i storbyen eller en lengre ekspedisjon i villmarken, får du det du trenger av råd og vink til pakkingen i denne lille boken. Her finner du både pakkelister, pakkemetoder, tips til valg av type bagasje til ulike formål, samt illustrerte, enkle «how to»forklaringer. Boken How to Pack for Any Trip er utgitt av Lonley Planet og er skrevet/illustrert av Sarah Barrell og Kate Simon.

58


MITT BESTE REISEMÅL

PÅ ØSTERSBAR I AMSTERDAM I de smale gatene i den bohemaktige bydelen De Pijp i Amsterdam er det haugevis av spisesteder å velge mellom. En av dem er Brut de Mer – en liten bar og restaurant som er kjent for sin sjømat – og spesielt for sine østers. Her kan du sette deg ned på høye stoler ved bardisken og ta et glass vin og smake på et utvalg av de mange østerstypene, samtidig som kelneren lærer deg et og annet om nettopp østers. Du kan også spise annen sjømat om du ønsker det – utvalget er ferskt og rikholdig. Det siste gjelder også vinkartet. Nettsiden er på nederlandsk, men har engelsk meny: brutdemer.nl

MITT BESTE REISEMÅL DAG NILSSEN Dirigent og kunstnerisk leder for Kulturelt Initiativ. www.kultureltinitiativ.no

Verdens beste sted å reise til? Jeg elsker å reise for å få gode opplevelser. Derfor blir det større byer – kulturbyer – øverst på min ønskeliste. London, Wien, Berlin – og nå også Bonn i forbindelse med med Beethovens 250-årsjubileum. Siden jeg har bodd tre og et halvt år i London i forbindelse med mine studier, føler jeg stor tilknytning til denne herlige byen. Trenger vi varme, god mat og vin, reiser vi gjerne til Italia. Min merkeligste opplevelse. Jeg har dirigert en rekke konserter i St. Petersburg og Baltikum. Tidligere tok det svært lang tid å komme gjennom pass- og visumkontrollen. En gang jeg satt og ventet på flyplassen i Tallinn, hadde jeg på meg jakkemerket som var i form av halefinnen på en hval – et tegn på at man var ambassadør for Sandefjord. Betjenten brukte god tid på papirene, men plutselig pekte han på merket mitt og spurte

hva det var. Jeg svarte at det er emblemet for en Sandefjord-ambassadør. Da spratt han opp i giv akt og sa: Ambassador - this way please, Sir! Hva MÅ du ha med deg på reise? Aller helst min ekstremt mye bedre halvdel, Hilde. Reisebøker er viktig i planlegging av turene, så vi har en god samling av dem etter hvert. Og selvfølgelig min iPhone – det er der «hjernen» min er. Hva betyr Torp flyplass for deg? Torp er verdens beste flyplass! Siden jeg bor 200 meter fra Sandefjord jernbanestasjon, så tar det meg 15 minutter hjemmefra til jeg er i avgangshallen. Rask og god service fra hyggelige ansatte på flyplassen er en svært god start på reisen. Det blir ikke bedre enn det … foreløpig!

59


TERMINALOVERSIKT

innland 4 3, Gate 2, 1 Ankomst innland Gate 4Gate Gate 2, 13,Ankomst

O’Learys O’Learys

Gate 5

Gate 4

Gate 3, 2, 1 Ankomst innland Avgang inn-/utland 4 Avgang inn-/utland 11

4

UTLAND

1

5

O’Learys 13

13

Fra utland

Fra utland

Fra utland

Exit Exit

2

12

12

Innsjekk Caffè Ritazza Caffè Ritazza

1 Inngang/Utgang Inngang/Utgang 9 3

Handikaptoalet Handikaptoalett Butikker og serv Heis Heis13 Point-kiosk

4 Sikkerhetskontroll 4 Sikkerhetskontroll Billetter 10

5 Informasjon/Servicesenter Avgang innland 5 Avgang innland

10

Pass

Ank. Ank. utland utland

Exit Exit

Gate 11

6

6

9

2. ETG.

11

11

10

8

8

Ank. utland

Gate 22Avg. Avg. Non-Schengen Non-Schengen Gate Gate 23–2423–24 7

7

Gate Gate 25–2625–26 Avg. Avg. Non-Schengen Non-Schengen Café by Café by Newsbar Newsbar

Avg. Non-Schengen Gate 23–24

Exit

Ank. Ank. Non-Schengen Non-Schengen

6

11

Ank. Ank. Non-Schengen Non-Schengen

8

e

12

10 Ankomst utland

Vannpost

Bagasjeutlevering Passkontroll

12

Lekeområde Lekeområde Fasiliteter Røykeområde Røykeområde Toaletter

Møterom til le

12 Spesialbagasje

7

Internettstasjon Internettstasjon

Ved ankomst 11 Ankomst utland Non-Schengen 12

Ank. Non-Schengen

Ank. Non-Schengen

e

Postkasse Postkasse Kaffebar Minibank/Valut Minibank/Valuta/Veks Bespisning

Møterom Ved ankomst Møterom til leie til leie Ved ankomst 4 Sikkerhetskontroll Handikaptoale 10 Ankomst 10 Ankomst Vannpost utland Vannpost utland 5 Avgang Heis innland Pass 11 Ankomst 11 Ankomst utland Non-Schengen utland Non-Schengen 6 Avgang utland Postkasse Bagasjeutlevering i Bagasjeutlevering 7 Avgang Minibank/Valu Non-Schengen Gate 15 :_ g 10 12 Spesialbagasje 12 Spesialbagasje 8 Selvbetjent bagdrop Internettstasjo 6 9 j Gate 16 Passkontroll Passkontroll e Lekeområde Passkontroll J Toll Toll Røykeområde 9 Tagomat

Toll

Gate 25–26 Avg. Non-Schengen 60 Café by Newsbar

Pass

Avgang 6 Avgang utlandutland 16 Avgangsservice/Tapt bagasje i i 7 Avgang 7 Avgang Non-Schengen Gate 15 Non-Schengen Gate 15 :_ :_ g g 10 10 8 Selvbetjent 8 9 Selvbetjent bagdrop 6 bagdrop 6 Før avreise j Gate 16 j Gate 16

Passkontroll Passkontroll 2 Innsjekk J J Tagomat 9 9 Tagomat 3 Innsjekkingsautomater

Exit

Gate 20

3

12 1 Butikker og serve Billetter Butikker og servering Billetter 13 Point-kiosk Informasjon/Servicesenter 13 Point-kiosk Informasjon/Servicesenter Caffè Ritazza 13 1 Kaffebar Avgangsservice/Tapt bagasje 1 Avgangsservice/Tapt bagasje Kaffebar Inngang/Utgang Bespisning Bespisning UtgangFør avreise Før avreise Taxi og Buss 2 Innsjekk Fasiliteter 2 Innsjekk Fasiliteter Bilutleie 3 Innsjekkingsautomater Toaletter 3 Innsjekkingsautomater Toaletter

6

Gate 11 Gate 11

Gate Gate 22 22

18

Utgang Utgang Avgang inn-/utland 4 Taxi og Buss Taxi og Buss Bilutleie Bilutleie

13

Gate 9

9 INNLAND 9

6

Gate 9 Gate 9

2. ETG. 2. ETG.

13

1

1

3

Newsbar

6

2

Innsjekk Innsjekk

UpperUpper Crust Crust

13

8 2

8

5

5

Møterom til leie

UTLAND UTLAND

Newsbar Newsbar

Upper Crust

Gate Gate 20 20

INNLAND INNLAND

11

Møterom til leie

11

Møterom til leie

Gate 5 Gate 5


TERMINALOVERSIKT

På TORP skal vi gjøre alt for at starten og avslutningen på reisen din blir så enkel, effektiv og behagelig som mulig. Hos oss skal du alltid føle deg velkommen. God tur!

ND

1

P

Vi har online booking av parkering Forhåndsbestill parkering og få garantert plass til best pris! Bestill på parkering.torp.no minst 1 time før ankomst flyplassen.

m Møtero til leie

Møterom til leie

ering

Du kan koble deg gratis til vår WiFi i hele terminalområdet på Torp, så lenge du vil. Her finner du også informasjonsstasjoner med nyheter og fri bruk av internett.

Vi har små og store møterom til leie for grupper og enkeltpersoner, med projektor, lerret, flip-over og whiteboard. Bevertning kan bestilles. Booking: 33 42 70 00 (tast 2) eller post@torp.no.

12

tt

ng/Utgang

ta/Vekslingsautomat

n

Vi har eget servicesenter Vi kan oppbevare yttertøy, bagasje og små gjenstander mens du er på reise. Åpent alle dager kl. 06.00 til 22.00 (20 lørdag).

Butikker og servering

e er

13 Point-kiosk

Kaffebar

asje

Bespisning Fasiliteter Toaletter

Vi har selvbetjent bagdrop tilgjengelig for reisende med Widerøe, Norwegian, KLM og Wizz AirWiderøe og Sun Class

Handikaptoalett Heis

i :_ 6 e

Postkasse Minibank/Valuta/Vekslingsautomat Internettstasjon Lekeområde Røykeområde Møterom til leie Vannpost

Vi har vekslingsautomat og minibanker med utenlandsk valuta Du finner tre minibanker og en vekslingsautomat (som veksler til norske kroner) før sikkerhetskontrollen, og to minibanker etter.

engen

61


TRANSPORT OG PARKERING

PARKERING PÅ TORP Parkeringsplassene ligger i umiddelbar nærhet til terminalen. Vi tilbyr online booking av parkering, se torp.no/parkering. Parkeringen må bestilles minst 1 time før ankomst flyplassen. • Korttidsparkering • Langtidsparkering både utendørs og i P-hus (p-hus 2 er stengt frem til påske pga utbygging) • Gratis strømuttak for elbil For priser og mer informasjon, se torp.no Nytt parkeringssystem Et nytt og enklere parkeringssystem basert på skiltgjenkjenning (ANPR) er lansert på Torp. Gratis parkering i inntil 10 minutter. Les mer på torp.no

LEIEBIL Bilutleie ligger ved innkjøringen til langtidsparkeringen. Følgende leiebilfirmaer er representert på Torp: Avis, Budget, Europcar, Sixt og Hertz.

TRANSPORT TIL TORP Tog til/fra Torp stasjon Togene på Vestfoldbanen stopper på Torp stasjon, med bussforbindelse til flyplassen. Ankomst lufthavna vil være 8 min. etter togankomst, og bussavgang fra lufthavna er 8 min. før togavgang. Bussturen er inkludert i togbilletten. Tlf: 815 00 888. vy.no

62

Buss til/fra Horten Paulsen Buss har rute mellom fergeterminalen i Horten og Torp. Tlf: 33 04 11 99. paulsenbuss.no Buss til/fra Oslo Torp-Ekspressen har rute mellom Oslo bussterminal og Torp. Tlf: 67 98 04 80. torpekspressen.no Buss til/fra Telemark Telemarkekspressen har flere daglige avganger i hver retning mellom Telemark og Vestfold via Torp. Tlf: 35 06 54 00. telemarkekspressen.no Buss til/fra Stavern–Larvik–Sandefjord–Oslo TIMEkspressen har flere daglige avganger på denne strekningen. Bussen stopper ved E-18/ Fokserød. Tlf: 05070. timekspressen.no Buss til/fra Stavanger–Kristiansand–Oslo Lavprisekspressen kjører strekningen Stavanger– Kristiansand–Oslo. Bussen stopper ved E-18/ Fokserød. Herfra er det 5 minutter med taxi (eller eventuelt Telemarkekspressen) til terminalen på Torp. Tlf: 67 98 04 80. lavprisekspressen.no Taxi Vestfold taxi finner du rett utenfor hovedinngangen. For faste priser se vestfoldtaxi.no


Vil du være med på et offshoreeventyr? Vi søker dyktige mekanikere, rørleggere, platearbeidere og sveisere. Ta kontakt:

INDUSTRI MEKANIKK AS Mail: post@indmek.no Tlf: +47 33 48 56 80

Vi ønsker å rekruttere flinke motiverte fagarbeidere i fagene: • Industri rørlegger • Platearbeider • Sveiser • Mekaniker Industri Mekanikk AS Fokserødveien 35, 3241 Sandefjord Tlf: 33 48 56 80 Faks: 33 48 56 81

Fokserødvn. 35, 3241 Sandefjord • post@indmek.no • Tlf. (+47) 33 48 56 80 www.indmek.no • TENK SIKKERHET • www.im-ressurs.no


Åpningstider: Åpningstider: Åpningstider: Åpningstider: Torsdag 08.00-18.00 Torsdag 08.00-18.00 Torsdag 08.00-19.00 sdag 08.00-19.00 Fredag 08.00-16.30 Fredag 08.00-16.30 Fredag 08.00-16.30 edag 08.00-16.30 Lørdag 10.00-14.00 Lørdag 10.00-13.00 ørdag 10.00-14.00 Lørdag 10.00-13.00

8 p . S 2 5 r k r a 2 p 5 S r ! k , 0 r 0 a t ! s 8 p e B . V N l S i 2 t HELT NYE MA Z DA CX3 0 k 5 t s r 0 a 8il V0 tk.tp Spar k NB! Kun 15 1r 150 s2S NYE M{ZD{ 3 FRA NYE M{ZD{ 3 FRA

NB! K

Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100 km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. NOx 7-72 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km. nybilgaranti, Drivstofforbruk 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års Mazda veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. på X XXX,-. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan kombinert kjøring 3,9-5,6 l/100km. CO2 -utslipp 104-129 g/km, NOx 8-60 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års Mazda veiassistanse. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksemplet. avvike fra priseksemplene. Mazda Credit tilbyr finansiering.

MER SN A RT

Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100 km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. NOx 7-72 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km. nybilgaranti, Drivstofforbruk 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års Mazda veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. på X XXX,-. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan kombinert kjøring 3,9-5,6 l/100km. CO2 -utslipp 104-129 g/km, NOx 8-60 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års Mazda veiassistanse. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksemplet. Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, avvike fra priseksemplene. Mazda Credit tilbyr finansiering.

k 8 r . a 2 p 5 S r ! k , 0 r ou 0 10r 52 a f K t ! s 8 p e B . V N l S i unr15k t k t ! Ka s Bp 0 N S un 15 10 stk NtilBNV!eBKs!utfKnoul1dn5. 115 10 stk til Ves

T NYE MAZDA 5 1 . d n l u o f K E N D E L I GCX-30 A NsKO M M ET ! t ! s e B V N l i t tk

227227 300,300,-

Bommestad, Bommestad, Larvik Larvik Tlf.00 33 13 66 00 Tlf. 33 13 66 www.gjermundsen.no www.gjermundsen.no

! , 0 8 0 . 8 2 . 5 2 r ! 5 ! k , r , 0 r k 0 0 a 0 r 8 8 p a . . S 2 p 2 5 5 S r r ! k k , r 0 r s1t5fo1ld0,. s-tk!ldtil. Vestf0 a 0 a e ! V 8 p p il . , ! t S S k 2 0 t , s 5 0 0 0 . 1 8 n r 0 ld 5 . u 0 o 1 0 f k 8 tfo2,.2 n00 !t0K.s8 8 s12 . s5 0 u e B e r 5 V K 2 V N ! il a il t t r ! B 5 ! k N k p t t k , s r , r ! 5 ! S 0 r k k 1 , r 5 0 5 a 0 0 r r 1tilaN k 0 1 .o 8 n. 8 p nS 0 a 0 a ld . uld r us fKo 8 S 8 p 2 p2S 2 ! 0tK . . s!tV B e B 5 5 2 p 2 V N . 5 5 r S r ! ld k t . r k f r k ! t , s . k k e o , 0 r f 1 ld stfold. e r s 0 r 5 il fo 0 a V t t e 1 s V a il 0 a k 8 t e n p ! t il . V u s t k 8 p p t il K . , ! 0 s k t ! t 1 S S 0 k s 2 B 0 t 1 , 5 s N 0 1 5 5 . 0 1 . 0 nk8 osuld 0 1s5 f5 k B u1on0ld V5e Ku1n0r tilp a r!1s5Kt0 5s1!t0rfK20 kk tS N t. -VB!e0 0 r tr,ilk 021s5t,.k-18til!. 1NV5eBs1!t0foKsuldtnk. 1til Vestfold. 5 a .r1N

8 n. 8 p ldntfold. . uld uldn0 Keus S 2 p ! 0tK2 !tfKo0 B 5 5 VetBils!tVfo NV VeBsr N iltkN il a t r ! k t . k k , s r fo 1 s 5 a e 1 8 n p il . u KteB ks!ttfo 515K2S N1tB 0il! s nk. 1til5 V1e0sstfold. uld K u1n0 1s5 V N tkuld t s n. 15 10

elt nye Mazda CX-30 med den revolusjonerende motoren Skyactiv-X. En kompakt, men overraskende romslig mildhybrid SUV, med forhjuls. Standardutstyr inkluderer elektrisk bakluke, adaptiv cruise control, LED-frontlykter og mye mer. Hver detalj av det luksuriøse interiøret oser skunst.

omkostninger, årsavgift tilkommer. Drivstofforbruk komb. kjøring 5,9-7,0 l/100 km, CO2-utslipp 133-160 g/km og NOx 15,1-15,5 mg/km. Alle nye Mazda personbiler selges med mazda.no aranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti, 3 års lakkgaranti og inntil 10 års Mazda Veiassistanse. Forbruk og utslipp er målt iht. WLTP typegodkjenningsstandard. Forbehold om trykk-/skrivefeil.

Åpningstider: Åpningstider: Torsdag 08.00-18.00 Torsdag 08.00-19.00 Fredag 08.00-16.30 Fredag 08.00-16.30 Lørdag 10.00-14.00 Lørdag 10.00-13.00 Åpningstider: Åpningstider: Torsdag 08.00-18.00 Torsdag 08.00-19.00 Fredag 08.00-16.30 Fredag 08.00-16.30 Lørdag 10.00-14.00 Lørdag 10.00-13.00

131-180

Bommestad, Larvik Tlf. 33 13 66 00 www.gjermundsen.no

Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer.

mazda.no

Drivstofforbruk kombinert kjøring l/100km. COPriser 119-155 g/km.Årsavgift Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 2 -utslipp 12 års rustbeskyttelsesgaranti og 4,6-6,6 inntil 10 års veiassistanse. inkl. frakt og lev.omkostn. tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering. 12 års rustbeskyttelsesgaranti ogavvike inntilfra10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

M{ZD{ CX-5 – GJERRIG,

I følge konvensjonell tankegang bør en så sterk bil som Mazda CX-5 også være tørst. Men Mazdas I følge konvensjonell tankegang bør en så sterk bil som Mazda CX-5 også være tørst. Men Mazdas banebrytende Skyactiv-teknologi kombinerer rå motorstyrke og smidighet med lavt drivstofforbruk. banebrytende Skyactiv-teknologi kombinerer rå motorstyrke og smidighet med lavt drivstofforbruk. Med sterke Med motorer drikker den kun fra 0,46 liter pr mil! sterke motorer drikker den kun fra 0,46 liter pr mil!

til

NYE M{Z SKYAC Nå med NYE M{ZD NYE M{ZD{ CX-5 MED ! , jubileum 0 Nå med 0 8 . FRA KR 2 SKYACT 5 r k SKYACTIV-TEKNOLOGI r Nå med a ! p i30 90 hk CRDi kombi S 2.800, sNå med . inkludert tfold M{ZD{ CX-5 FRA 333 400,DIESEL AUTOMAT FRAFRA 374374 900,M{ZD{ CX-5 FRA 333 400,DIESEL AUTOMAT 900,-

335 0,K VeB5s!0tfo N

k til Vestf r a p S ! , 0 Nå med 0 5nkludert! -2!.s8NtfoBld! K. un 15 10 stk

MEN CX-5 ALLIKEVEL SÅ STERK M{ZD{ – GJERRIG, MEN ALLIKEVEL SÅ STERK

jubileumspakke NYE CX-5 MED 5 r til Ve M{ZD{ k r 10 s.tk a 5 ! 1 p n , u jubileumspa S K 0 ! Nå med B 0 N 8 .SKYACTIV-TEKNOLOGI !5 1S0 sptkatil rV.e8sktf0orld05,-2 2 , jubileumspakke 0 Nå med 0 8 . inkludert! 297 100,2 ! 1 Nå med . ld inkludert! -! jubileumspakke r 52 til Vestfo

n Auto Larvik AS 3270 Larvik ndsen.no NB! Kun

FRA KR

Bommestad, Ordinæri30 pris90inkl. jubileumspakke Larvik hk CRDi kombi FRA av KR Tlf. 33 13 66 00kr 272.700,Utdrag utstyrsn Ordinær pris inkl. jubileum i30 90 hk CRDi kombi www.gjermundsen.no

i30 90 hk CRDi kombi kr 272.700,stk Fabrikkgaranti: 5FIREH år Ordinær pris90inkl. jubileumspakke inkludert! FIREHJULSDRIFT, DIESEL ubileumspakke i30 hkAUTOMAT CRDi Utdrag av utstyrsnivå: l Vestfold. -kombi Cruisekontroll NB! Kun 15 1o0Ordinær ld. pris inkl. jubileumspakke

297 100,-

Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti,

- 17” aluminiumsfe

mazda.no

jubileumspakke inkludert! Fabrikkgaranti: inkludert! NYE CX-5 MED Fabrikkgaranti: 5 år /M{ZD{ 500 000 km eller mer!

Superpri Superp Superpris Superpris nå! Superpri 219. Superpris nå! 219 Superpris 219.9 Superpris nå! Superpris nå!Superpris Superpris nå! n 219. 219.900,Superpris nå! Superpris nå! Superpris nå! Superpris nå! Superpris nå! 219.9 219.900,Superpris nå! 219.900,Superpris nå! Superpris nå!Superpris Superpris 219.900,nå! 219.900, 219.90 Superpris nå! nå! 219.900,Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

ubileumspakke nkludert!

Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

Utdrag avjubileumspakke utstyrsnivå: mazda.no kr 272.700,FRA KR 403 800,Ordinær pris inkl. FRA KR - 17” aluminiumsfelger - Automatisk klima Utdrag av utstyrsnivå: kr90 272.700,17” aluminiumsfelger mazda.no i30 hk CRDi kombi kr 272.700,Fabrikkgaranti: 5 år / 50 - Cruisekontroll Ryggesensor FIREHJULSDRIFT, DIESEL AUTOMAT Utdrag av utstyrsnivå: 17” aluminiumsfelger il Ve - Cruisekontroll Ordinær pris inkl.mazda.no jubileumspakke mazda.noFRA KR 403 800,Automatisk klimaanlegg drag av utstyrsnivå: - Foldbare sidespe Fabrikkgaranti: 5 år - 17” aluminiumsfelger - Cruisekontroll - Automatisk klimaanlegg Utdrag av utstyrsnivå: kr 272.700,Nå med - Ryggesensor ALT DU TRENGER, UANSETT mazda.no HVOR SKAL 7” aluminiumsfelger Sentrallås med a - Cruisekontroll • Fantastiske kjøreegenskaper Nå DU med Automatisk klimaanlegg Ryggesensor NYE M{ZD{ CX-5 MED - 17” aluminiumsfelger i30 90 hk CRDi kombi mazda.no Fabrikkgaranti: 5 år / 500 000 km eller mer! jubileumspakke - Foldbare sidespeil med blinklys Nå med Nå med i30 90FRA hk CRDi kombi Automatisk klimaanlegg Cruisekontroll Skinnratt med • Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil Ordinær pris inkl. jubileumspakke KR tdrag av utstyrsnivå: Foldbare sidespeil medteb Ryggesensor - Cruisekontroll jubileumspakke Helt nye Mazda CX-30 medmazda.no revolusjonerende Skyactiv-X motor er enpriskompakt, men overraskende romslig SKYACTIV-TEKNOLOGI NYE M{ZD{ CX-5 MED Ordinær inkl. i30 jubileumspakke i30 90 hk CRDi kombi Nå med 90 hk CRDi kombi kr 119 272.700,Sentrallås med alarm Ryggesensor Automatisk klimaanlegg Tåkelys • CO -utslipp fra g/km inkludert! 17” aluminiumsfelger Sentrallås med alarm FIREHJULSDRIFT, DIESEL AUTOMAT jubileumspakke • Fantastiske kjøreegenskaper jubileumspakke 2 Foldbare sidespeil med blinklys Nå med Nå medSUV, med forhjuls- inkludert! - Automatisk klimaanlegg kr 272.700,pris inkl. jubileumspakke mildhybrid eller firehjulstrekk. Med dynamisk ytelse,Ordinær inspirerende pris inkl. jubileumspakke FRAOrdinær KR i30kjøreegenskaper, 90 KR hk CRDi FRA 403kombi 800,NåM{ZD{ med Nå medCX-5 Fabrikkgaranti: 5 år / 5 - kombi Skinnratt med teleskopfunksjon - SKYACTIV-TEKNOLOGI Foldbare sidespeil medjubileumspakke blinklys Nå med i30 90alarm hk CRDi kombi kr 272.700,Ryggesensor i30 90 hk MED CRDi • år i-stop (start/stopp) Cruisekontroll NYE - Skinnratt med teleskopfu • Drivstofforbruk fra000 0,46 l/mil Utdrag avKR utstyrsnivå: kr 272.700,Ordinær priskm inkl. jubileumspakke FRA - Sentrallås med - Ryggesensor Fabrikkgaranti: 5 / 500 eller mer! inkludert! FIREHJULSDRIFT, DIESEL AUTOMAT jubileumspakke meget god komfort oginkludert! sikkerhetjubileumspakke passer den like godt i byen som på fjellet. Standardutstyr inkluderer elektrisk i30 90 hk CRDi kombi Ordinær pris inkl. jubileumspakke Utdrag av utstyrsnivå: i30 90 hk CRDi kombi Ordinær pris inkl. jubileumspakke i30 90 hk CRDi kombi 17” aluminiumsfelger kr 272.700,Sentrallås med alarm - Tåkelys 403 800,Automatisk klimaanlegg jubileumspakke • CO fra 119 g/km inkludert! oldbare sidespeil med blinklys • Sterke motorer, 150000 hk km eller m FIREHJULSDRIFT, DIESEL AUTOMAT jubileumspakke Fabrikkgaranti: 5FRA år /KR 500 000 km eller mer! Nå med i30 90FRA hk CRDi kombi jubileumspakke 2 -utslipp Fabrikkgaranti: 5interiøret årdiesel /- Tåkelys 500 - Foldbare sidespeil med blinklys Nå med -utstyrsnivå: Skinnratt med teleskopfunksjon kr 272.700,Ordinær pris inkl. jubileumspakke KR -LED-frontlykter 17”272.700,aluminiumsfelger Ordinær pris inkl. jubileumspakke SKYACTIV-TEKNOLOGI Ordinær pris inkl. jubileumspakke FRA KR Utdrag av utstyrsnivå: Utdrag av kr E M{ZD{ CX-5 MED - Cruisekontroll inkludert! pakke bakluke, adaptiv cruise control, og mye mer. Hver detalj av det luksuriøse oser FRA KR 403 800,inkludert! Nå med Fabrikkgaranti: 5 år / 500 000 Skinnratt med teleskopfunksjon Ordinær pris inkl. jubileumspakke (380Nm), bensin fra 160 hk i30 90 hk CRDi kombi inkl. vinterhjul i30 90 hk CRDi i30 kombi Ryggesensor 90 hk CRDi-krkombi • i-stop (start/stopp) 272.700,Utdrag av utstyrsnivå: kr 272.700,Sentrallås med alarm kr 272.700,Cruisekontroll Sentrallås med alarm 17” aluminiumsfelger 17” aluminiumsfelger • Fantastiske kjøreegenskaper - Tåkelys - Automatisk klimaanlegg inkludert! inkludert! Fabrikkgaranti: 5 år / 500 000 km eller mer! inkludert! 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. Utstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

tofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, s rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. rivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO2 -utslipp 119-155 g/km. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, rsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

Norges mest solgte SUV i 2013

Norges mest solgte SUV i 2013

NYE M{ZD{SKYACTIV-TEKNOLOGI CX-5 MED SKYACTIV-TEKNOLOGI 297 100,NYE M{ZD{ CX-5 MED 297 100,E M{ZD{SKYACTIV-TEKNOLOGI CX-5 MED 297 100,- Servicepa SKYACTIV-TEKNOLOGI 297 100,- 297 100,- kr kun kr 4.9 FIREHJULSDRIFT, DIESEL AUTOMAT ubileumspakke jubileumspakke Fabrikkgaranti: 5 år / 500 000i km eller mer! • Tohjuls- kr 90 hk CRDiBiler kombi Servicepakke 3 år kr 272.700,Servicepakke prisavinkl. jubileumspakke Japansk håndverkskunst. Ordinær prisi30 inkl. jubileumspakke Ordinær pris inkl. jubileumspakke FRAOrdinær KRUtdrag 297 100,SKYACTIV-TEKNOLOGI utstyrsnivå: -Fabrikkgaranti: Tåkelys - Automatisk klimaanlegg - Cruisekontroll - Cruisekontroll eller firehjulsdrift FRA KR 403 800,jubileumspakke Foldbare sidespeil med blinklys •kr Sterke motorer, diesel 150000 hk km eller mer! Fabrikkgaranti: 5 år000 / Fabrikkgaranti: 500 kmmer! eller Nå med i30 90 hk CRDi kombi 5 mer! år / 500 5 år /- Ryggesensor 500 km000 eller - Skinnratt med teleskopfunksjon Skinnratt med teleskopfunksjon Ordinær pris inkl. jubileumspakke 297 100,ombi inkl. vinterhjul kr 272.700,Utdrag av utstyrsnivå: kr 272.700,kr 272.700,spakke 17” aluminiumsfelger inkludert! Ryggesensor Automatisk klimaanlegg Automatisk klimaanlegg Fabrikkgaranti: 5 år / 500 000 km eller mer! nkludert! FIREHJULSDRIFT, DIESEL AUTOMAT - Foldbare sidespeil blinklys Ordinær pris inkl. i30 jubileumspakke (380Nm), bensin fra 160 eller hk automatgir i30 90 hk CRDi kombi vinterhjul 90 hk CRDi kombi kr 272.700,å: •Kampanjerente 6 inkl. trinns manueltSentrallås med alarm Servicepakke i alarm 3medår 4,9 jubileumspakke - 17” aluminiumsfelger -blinklys inkludert! åkelys kr - Cruisekontroll jubileumspakke kr FRA 403 800,- Foldbare Fabrikkgaranti: 5Tåkelys år / 4.990,500 000 km ellermed mer! kr Ryggesensor Biler Ryggesensor Fabrikkgaranti: 5100,år /-KR 500 000 ellersidespeil Servicepakke i år kr 272.700,Fabrikkgaranti: 5 mer! årkun /-med 500 000 km eller mer! -3 Sentrallås Ordinær297 pris inkl. jubileumspakke Nå med Ordinær pris inkl.km jubileumspakke klare for Vikun treffes i kr 4.990,!kombi er • Tohjulseller firehjulsdrift Utdrag av utstyrsnivå: -klimaanlegg Cruisekontroll VELKOMMEN TIL PRØVEKJØRING! Fabrikkgaranti: 5 år / 500 000 km eller mer! Skinnratt med teleskopfunksjon Automatisk • 1800-2000 kg tilhengervekt Sentrallås med alarm - kr Foldbare sidespeil-med blinklys - Foldbare sidespeil med blinklys inkl. vinterhjul Skinnratt med teleskopfunksjon kr 272.700,272.700,inkl. vinterhjul For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Kampanjerente jubileumspakke Fabrikkgaranti: 5med år alarm /- 500 000 km eller mer! inkludert! 17” aluminiumsfelger - Automatisk klimaanlegg kun kr 4.990,•Kampanjerente 6 trinns manuelteller automatgir Servicepakke GUNNARSBØ4,9% ranti: 5med år /- Ryggesensor 500 000 eller mer!000 Sentrallås Skinnratt med l.ervicepakke jubileumspakke Biler - Sentrallås med alarm Nå i km 3Nå - Tåkelys i 3 år Tåkelys kr 4.990,kr • Klasseledende aktiv kr nlegg 5år år /--Fabrikkgaranti: 500 km eller5 mer! årkun /teleskopfunksjon 500 000med km eller mer! CruisekontrollFabrikkgaranti: med klare for Vi treffes i sikkerhet med - Ryggesensor inkludert! - Foldbare sidespeil med blinklys Skinnratt med teleskopfunksjon Tåkelys Skinnratt teleskopfunksjon levering kr inkl. vinterhjul • 1800-2000 kg tilhengervekt For prøvekjøring, send i30 til 201 jubileumspakke blant annet autobrems (SCBS) Fabrikkgaranti: 5 år / 500 000 km eller mer! Automatisk klimaanlegg inkl. vinterhjul PARKEN Foldbare sidespeil med blinklys For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Kampanjerente 4, jubileumspakke Servicepakke i 3 år - Sentrallås med alarm Pr i s f ra 3 3 5 5 0 0 , -mer! Tåkelys kun kr 4.990,- Tåkelys inkl. vinterhjul Kampanjerente 4,9% kr kr GUNNARSBØaranti: 5 år / 500 000 km eller Biler un kr 4.990,Nå med Servicepakke i 3 år med blinklys kr Ryggesensor inkludert! • Klasseledende aktiv sikkerhet med Servicepakke i 3 år Sentrallås med alarm klare for Vi treffes i - Skinnratt med teleskopfunksjon inkludert! inkl. vinterhjul inkl. vinterhjul Kampanjerente 4,9% levering kun kr 4.990,Fabrikkgaranti: 5 år / 500 km eller kr Velkommen til prøvekjøring! Forautobrems prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) m jubileumspakke Foldbare sidespeil- med blinklys annet (SCBS) Servicepakke i000 3 år Fabrikkgaranti: 5mer! år /i30 500til 000 km eller Servicepakke iServicepakke 3mer! år Bestill prøvekjøring, sei film, - Skinnratt med teleskopfunksjon PARKEN Tåkelys For prøvekjøring, send 2012 (sms) 3 årblant kr Kampanjerente 4,9% kun kr 4.990,Kampanjerente 4,9% kr kr-utslipp Fra-pris lev. omkostninger, årsavgift tilkommer. Drivstofforbruk komb. kjøring 5,9-7,0 l/100 km, CO 133-160 g/km og NOx 15,1-15,5 mg/km. Allei30 nye For prøvekjøring, send til 2012 (sms) kun kr 4.990,GUNNARSBØskopfunksjon Sentrallås med alarminkl. frakt- og Tåkelys inkludert! Servicepakke i 3 år og få mer informasjon her. kr inkl. vinterhjul klare for Vi treffes i Kampanjerente 4,9% Kampanjerente 4,9% kun000 krkm kun kr 4.990,4,9% Mazda personbiler selges med nybilgaranti, 12 rustbeskyttelsesgaranti, 3 årsVi lakkgaranti inntilsend 10 års Forbruk og utslipp er målt iht. Fori prøvekjøring, i30Mazda til Velkommen 2012Veiassistanse. (sms) Kampanjerente kun kr og 4.990,Fabrikkgaranti: 54.990,år / 500 i000 kmårseller mer! treffes Servicepakke i 53år/100 år til prøvekjøring! Skinnratt teleskopfunksjon levering kr Servicepakke 3 år inkl. vinterhjul Servicepakke i 3 år Bestill prøvekjøring, se film, For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) anti: 5 årmed / 500 000 km eller mer! kr Kampanjerente 4,9% typegodkjenningsstandard. Forbehold trykk-/skrivefeil. PARKEN kun kr For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms)For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Servicepakke i 3omår GUNNARSBØTåkelys inkl. vinterhjul GUNNARSBØkr WLTPkun kr og få mer informasjon her. kr4.990,Kampanjerente 4,9% Kampanjerente 4,9% Kampanjerente 4,9% kr 4.990,2 års rustbeskyttelsesgaranti og inntil 10 års veiassistanse. Priser inkl. frakt og lev.omkostn. Årsavgift tilkommer. tstyrsnivået på avbildet bil kan avvike fra priseksempelet. Mazda Credit tilbyr gunstig finansiering.

FIREHJULSDRIFT, DIESEL AUTOMAT Utdrag av utstyrsnivå: - 17” aluminiumsfelger • Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil FRA KR 403 800,FRA KRUtdrag av utstyrsnivå: - 17” aluminiumsfelger Utdrag av utstyrsnivå: - Cruisekontroll • Fantastiske kjøreegenskaper • CO2 -utslipp fra 119 g/km Cruisekontroll -FIREHJULSDRIFT, 17” aluminiumsfelger - 17” aluminiumsfelger • Fantastiske kjøreegenskaper - Automatisk•klimaanlegg DIESEL AUTOMAT Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil • i-stop (start/stopp) FRA KRUtdrag av utstyrsnivå: - Automatisk klimaanlegg - Cruisekontroll - Cruisekontroll • Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil FRA KR 403 800,- Ryggesensor • CO2 -utslipp fra 119 g/km • Sterke motorer, diesel 150 hk i30 90 hk CRDi kombi Utdrag av utstyrsnivå: -FIREHJULSDRIFT, 17” aluminiumsfelger • Fantastiske kjøreegenskaper - Ryggesensor - Automatisk klimaanlegg • CO2 -utslipp fra 119 g/km - Automatisk klimaanlegg DIESEL AUTOMAT • Fantastiske - Foldbare sidespeil med blinklys Ordinærkjøreegenskaper pris inkl. jubileumspakke (380Nm), bensin fra 160 hk vå: • i-stop (start/stopp) - 17” aluminiumsfelger - Cruisekontroll • Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil FRA -KR 403 800,- Foldbare sidespeil blinklys Ryggesensor • i-stop (start/stopp) -med Ryggesensor kr 272.700,Sentrallås med alarm • Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil • Tohjuls- eller firehjulsdrift lger • Sterke motorer, diesel 150 hk Utdrag av utstyrsnivå: i30 90 hk CRDi kombi Cruisekontroll - Automatisk-klimaanlegg • CO -utslipp fra 119 g/km Sentrallås - kjøreegenskaper Foldbare sidespeil-med blinklys • Sterke motorer, diesel 150 hk - Foldbare 90 hkmed CRDi kombi •Utdrag Fantastiske - Skinnratt 2med teleskopfunksjon • COi30 fraalarm 119 g/km sidespeil med blinklys Ordinær pris inkl. jubileumspakke (380Nm), bensin fra 160 hk 2 -utslipp av utstyrsnivå: • 6 trinns manuelt- eller automatgir - 17” aluminiumsfelger • Fantastiske kjøreegenskaper - Automatisk klimaanlegg Ordinærmed pris inkl. jubileumspakke (380Nm), bensin fra 160 hk - Ryggesensor • i-stop (start/stopp) - Sentrallås - Skinnratt teleskopfunksjon - Sentrallås med alarm kr 272.700,- Tåkelys •- Drivstofforbruk fra 0,46med l/milalarm 17” aluminiumsfelger • i-stop (start/stopp) • Tohjuls- eller firehjulsdrift kr 272.700,anlegg • eller 1800-2000 kg tilhengervekt - Cruisekontroll • Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil - Ryggesensor • Tohjulsfirehjulsdrift - Foldbare sidespeil blinklys • Sterke motorer, diesel 150 hk i30 90 hk CRDi kombi -med Cruisekontroll - fra Skinnratt med teleskopfunksjon - Tåkelys - Skinnratt med teleskopfunksjon inkl. vinterhjul •Fantastiske CO2 -utslippkjøreegenskaper 119 g/km • Sterke motorer, diesel 150 hk mbi Utdrag av klimaanlegg utstyrsnivå: • 6 trinns eller automatgir •Utdrag Klasseledende aktiv sikkerhet med - Automatisk Ordinær inkl.blinklys jubileumspakke • CO2 -utslipp fra 119 g/km (380Nm), bensinmanueltfra 160 hk - Automatisk klimaanlegg - Foldbare sidespeil med av utstyrsnivå: • 6 trinns•manuelteller automatgir - Sentrallås med alarm -pris Tåkelys -fra Tåkelys inkl. vinterhjul2 bileumspakke (380Nm), bensin 160 hk - 17” aluminiumsfelger • i-stop (start/stopp) kr 272.700,blant annet autobrems (SCBS) Ryggesensor • Drivstofforbruk fra 0,46 l/mil 17” aluminiumsfelger • 1800-2000 kg tilhengervekt il-med blinklys • i-stop (start/stopp) Ryggesensor • Tohjulseller firehjulsdrift - Sentrallås med alarm teleskopfunksjon - Cruisekontroll - Skinnratt med inkl. vinterhjul inkl. vinterhjul • 1800-2000 kg tilhengervekt -•-Cruisekontroll Foldbare sidespeil med blinklys • Tohjulseller firehjulsdrift Sterke motorer, diesel 150 hk • CO -utslipp fra 119 g/km arm • Klasseledende sikkerhet medVelkommen 2med teleskopfunksjon • Sterke motorer, diesel 150 hk - Foldbare sidespeil blinklys ombi Utdrag av utstyrsnivå: • 6 trinns manuelt- eller aktiv automatgir - Automatisk klimaanlegg - Skinnratt • Klasseledende aktiv sikkerhet med - med Tåkelys --Automatisk klimaanlegg til prøvekjøring! Sentrallås med alarm (380Nm), bensin fra 160 hk • 6 trinnsbensin manueltellerhkautomatgir jubileumspakke (380Nm), fra 160 - 17” aluminiumsfelger blant kg annet autobrems (SCBS) - Ryggesensor •--i-stop (start/stopp) Forautobrems prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) blant annet (SCBS) eskopfunksjon - Sentrallås med alarm Ryggesensor • 1800-2000 tilhengervekt Skinnratt med teleskopfunksjon - Tåkelys inkl. vinterhjul - Cruisekontroll - Foldbare sidespeil med blinklys Tohjulseller firehjulsdrift Foldbare sidespeil med blinklys • Tohjulseller firehjulsdrift • 1800-2000 kg tilhengervekt Fori prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Viinkl. treffes i •-•-Sterke diesel 150 hk Tåkelys motorer, Vi treffes - Skinnratt medmed teleskopfunksjon inkl. vinterhjul • Klasseledende aktiv sikkerhet medVelkommen til prøvekjøring! inkl. vinterhjul 131-180 vinterhjul - Automatisk klimaanlegg Velkommen til prøvekjøring! Sentrallås alarm er mer! Sentrallås med alarm ranti: 5- Ryggesensor år / 500 000 km eller mer! inkl. vinterhjul bensin fraeller 160 automatgir send i30 tilFor 2012 (sms) •(380Nm), 6vinterhjul trinns manueltprøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Forautobrems prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) • 6•prøvekjøring, trinns manuelteller Bestill prøvekjøring, se film, Klasseledende aktivautomatgir sikkerhet med blant annet (SCBS) - Tåkelys inkl. i 3 hk år For - Skinnratt med teleskopfunksjon -Servicepakke Skinnratt med teleskopfunksjon For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) - Foldbare sidespeil med blinklys •-•Tohjulseller kg firehjulsdrift annet autobrems 1800-2000 kg tilhengervekt 1800-2000 tilhengervekt Vi treffes ise film,(SCBS) Tåkelys prøvekjøring, - Tåkelys krblant og få mer informasjon her. inkl. vinterhjul inkl. vinterhjul •Bestill kun kr 4.990,Velkommen til prøvekjøring! - Sentrallås med alarm ller mer! Fori prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms)•og inkl.informasjon vinterhjul prøvekjøring, send til 2012 (sms) ••6Klasseledende trinns inkl. manuelteller automatgir Bestill sevinterhjul film, Viitreffes få mer her. Klasseledende aktiv i30 sikkerhet med aktiv Servicepakke i 3sikkerhet år Formed - Skinnratt med teleskopfunksjon For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Servicepakke 3 årprøvekjøring, Velkommen til prøvekjøring! prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) For prøvekjøring, i30 til 2012 (sms) blant annet autobrems For prøvekjøring, send i30 til For 2012 (sms) • 1800-2000 kg tilhengervekt blant annet autobrems Bestill prøvekjøring, se film,(SCBS) - Tåkelys krprøvekjøring, ogsend få mer informasjon her. Bestill se film,(SCBS) Kampanjerente 4,9% *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris kun kr 4.990,kun kr 4.990,For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Drivsto inkl. vinterhjul Viitreffes og få mer informasjon her. Klasseledende aktiv sikkerhet med og• få mer informasjon her. For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Servicepakke 3 åri Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. V Velkommen til prøvekjøring! For(sms) prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Velkommen til prøvekjøring! NYHET! prøvekjøring, send i30 tilBestill 2012 Forautobrems prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) blant annet 30 til 2012For (sms) Mazda pers prøvekjøring, se film,(SCBS)

erpris nå! 219.900,Superpris nå! Superpris nå! Superpris nå! 219.900,219.900,219.900,219.900,erpris nå! 219.900,Superpris nå! Superpris nå! 219.900,219.900,219.900,219.900,levering 219.900,Superpris nå! 19.900,219.900,219.900,rpris nå! 219.900,219.900,19.900,erpris nå! 219.900,19.900,-

kun kr 4.990,-kr Kampanjerente kun kr 4.990,ke i 3 år Servicepakke 3 år 4,9% PARKEN kun kr i4.990,PARKEN Servicepakke i kr 3 år Servicepakke i 3 årKampanjerente GUNNARSBØGUNNARSBØkr Kampanjerente 4,9% kr 4,9% 0,kke iKampanjerente 3 år kun kr 4.990,kr 4.990,Kampanjerente Kampanjerente 4,9% 4,9% Kampanjerente 4,9% 4,9% PARKEN M{Z kun kr PARKEN kun kr 4.990,- i Kampanjerente Servicepakke 3 år 4,9% GUNNARSBØ90,GUNNARSBØ4,9% Kampanjerente 4,9% Kampanjerente 4,9% PARKEN rente kun Kampanjerente kr 4,9% 4.990,PARKEN M{ZD{ CX-5, Norges mest solgte SUV GUNNARSBØ*) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drak Kampanjerente 4,9% erente 4,9% Økun kr 4.990,Drivstofforbruk si og få mer informasjon her. Ny kan nettside Avbildet modell avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold

19.900,0,0,-

m, ente 4,9% i30 til 2012 (sms) r. SBØtil 2012 (sms) film, rente 4,9% N her.

30 til 2012 (sms)

PARKEN

For prøvekjøring, send i30 til 2012 (sms) Velkommen til prøvekjøring!

www.gjermundsenauto.no M{ZD{ CX-5, Norges mest Fra solgte Frakr krSUV. 297 500, 500, Prøvekjør du også. 285

innti *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt til forhandler utenfor Oslo/Drammen ogMazda årsavgiftpersonbiler kommer i tillegg. se *) 4,9% nom. (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). forhandlermed utenfor- Oslo/Drammen og årsavgift i tillegg. Drivstoff Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. tar forbehold omrente trykkfeil og endringer. **) Vi dekker 20 000 km/12 mnd -0-14:00 40Frakt 000til km/24 mnd 60ONLINE 000 km/36 mndkommer intervallservicer Åpningstider MVi n-tors 09:00-18:00, fre 09:00-17:00, lør 10:

Frakr kr285 297 500,500,Prøvekjør du også. Fra

inntilDrivstofforbruk 10 års M 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen leveringsomkostninger 8.900,-). Frakti tillegg. til forhandler utenfor i tillegg. *) 4,9% nom. rente (fra *) Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Fraktinkl. til forhandler utenfor Oslo/Drammen(kr og årsavgift kommer Drivstofforbruk blandetOslo/Drammen kjøring: fra 0,43 l prog mil.årsavgift CO2-utslipp:kommer fra 113 g/km. BOOKING! *) om 4,9% rente (fra Santander). Pris Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (krFrakt 8.900,-). Frakt til forhandler Oslo/Drammen og årsavgift kd *) 4,9% 20 nom. rente (fra levert Santander). Pris km/24 levert Oslo/Drammen leveringsomkostninger (kr 8.900,-). forhandler utenfor og utenfor årsavgift kommer tillegg. Drivstofforbruk blandet kjørin Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. Vi tar kan forbehold trykkfeil og endringer. **) forbehold Vi dekker 000 km/12 mnd og - 40endringer. 000 mnd -Vi60dekker 000inkl. km/36 mnd intervallservicer (i30- diesel: Vi tildekker 30 000 km/12 mnd - 60 000 km/24 mnd - 90i 000 km/36 mnd). Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO -utslipp 119-155 g/km. Alle ny modell avvike franom. tilbudet. Vilevert tar om trykkfeil **)Drivstofforbruk 20 000 km/12 mnd 40 000 km/24 -Oslo/Drammen 60 000 km/36 mnd intervallservicer (i30 diesel: Vi 2 Åpningstider n-tors 09:00-18:00, fre 09:00-17:00, lørOslo/Drammen 10: 0-14:00 *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/DrammenAvbildet inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt til M forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra mnd 113 g/km. *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kri tillegg. 8.900,-). Frakt til forhandler utenfor og årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 113

Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer. **) Vi dekker 20 000 km/12 mnd - 40 000 km/24 mnd - 60 000 km/36 mnd intervallservicer (i30 dies

Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold om trykkfeil endringer. **) Vi**) dekker 000 km/12 mnd - 40km/12 000 km/24mnd mnd --6040 000000 km/36km/24 mnd intervallservicer (i30000 diesel:km/36 Vi dekker mnd 30 000 i Avbildet modell kantaravvike framnd tilbudet. Vi tar forbehold om trykkfeil ogog endringer. Vi 20 dekker 20mnd 000 mnd - 60 Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer. Vi dekker 000 fra km/12 mndVi- 40 000 km/24om - 60 000 km/36 mnd (i30 diesel: Vi dekker 30 km/24 000 km/12 - 60 km/36 000 km/24 mnd - 90 000 km/36 mnd). Vi dekker 30 000 km/12 mnd - 60 000 km/24 mnd - 90 Avbildet**)modell kan 20 avvike tilbudet. forbehold trykkfeil og endringer. **)intervallservicer Vi dekker 20 000 km/12 mnd - 40 000 mnd mnd - 60 000 intervallservicer (i30 diesel:

www.hjemmeside.no *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr000 8.900,-). til forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer i tillegg Mazda personbiler selges med 5 år/100 kmFrakt nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti o Drivstofforbruk kombinert kjøring 4,6-6,6 l/100km. CO -utslipp 119-155 g/km. Allefra nye 113intervallservice g/km. Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer. **) Vi dekker 20 000 km/12 mnd - 40 000 km/24 mnd - 60 000 km/36 mnd

*) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt til forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 113 g/km.

Avbildet modell kanFrakt avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer. **) blandet Vi dekker 20fra000 mnd - 40 000 km/24 mnd - 60 000 km/36 mnd intervallservicer (i30 diesel: Vi dekker 30 000 km/12 2 mnd - 60 000 km/24 mnd - 90 000 km/36 mnd). *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). til forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk kjøring: 0,43 lkm/12 pr mil. CO2-utslipp: 113 g/km. *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt til Pris forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgiftfrakommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 113 g/km. *) 4,9% (fra intervallservicer Santander). levert Oslo/Drammen 8.900,-). Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer. **) Vi dekker 20 000 km/12 mnd - 40 000 km/24 mnd - nom. 60 000rente km/36 mnd (i30 diesel: Vi dekker 30 000 km/12inkl. mnd leveringsomkostninger - 60 000 km/24 mnd - 90 000 (kr km/36 mnd). Frakt til forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp:

Avbildet kan avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold og endringer. **)modell Vi dekker 000 fra km/12 mndVii- tillegg. 40 km/24om mnd - 60blandet 000 km/36 mnd intervallservicer (i30 diesel: Vi dekker 30 000 km/12 - 60 km/36 000 Pris km/24 - 90 000frakt km/36 mnd). Avbildet kan avvike tilbudet. tar 000 forbehold trykkfeil ogwww.hjemmeside.no **) Vi0,43 dekker 20 000 km/12 mnd 000 km/24 mnd mnd - 60 000 mnd mnd intervallservicer (i30 diesel: Vi dekker 30 000 km/12 mnd - 60på 000 km/24 mnd - 90 000 Årsavgi *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. modell leveringsomkostninger 8.900,-). Frakt til om forhandler utenfor Oslo/Drammen og 20 årsavgift kommer Drivstofforbruk kjøring: fra l prårs mil. CO2-utslipp: 113 g/km. inntil 10 Mazda veiassistanse. inkl. og lev.omkostn. X XXX,-. m. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr (kr 8.900,-). Frakt tiltrykkfeil forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer iendringer. tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 113 g/km. Mazda personbiler selges med 5fra- 40år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti og km/36 mnd). rente (fra Santander). Pris levert (kr 8.900,-). Fraktmnd til forhandler utenforkm/24 Oslo/Drammen kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring:(i30 fra 0,43 l pr mil.Vi CO2-utslipp: g/km.km/12 mnd - 60 000 km/24 mnd - 90 000 km/36 mnd). Avbildet modell kan avvike fra tilbudet. *)Vi4,9% tarnom. forbehold om trykkfeil ogOslo/Drammen endringer.inkl. **)leveringsomkostninger Vi dekker 20 000 km/12 - 40 000 mndog-årsavgift 60 000 km/36 mnd intervallservicer diesel: dekker fra30113000 *) 4,9% nom. rente (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr Frakt forhandler utenfor- Oslo/Drammen og000 årsavgift i tillegg. blandet kjøring: fra 0,4330 l pr 000 mil. CO2-utslipp: fra 113- g/km. Avbildet modell kan avvike tilbudet. Vi tar forbehold trykkfeil og endringer. **) Vi 000 dekker 20km/12 000 km/12 mnd - 408.900,-). 000-km/24 mnd - 60 til 000km/24 km/36 mnd intervallservicer (i30 diesel: Vi dekker 30 km/12 mndkommer - intervallservicer 60 000 km/24 mnd - 90Drivstofforbruk 000 km/36(i30 mnd). diesel: odell kan tilbudet. Virente tar (fra forbehold om trykkfeil ogtil fraforhandler endringer. **)omVi dekker 20 mnd 40 000 mnd km/36 mnd Vifra dekker km/12Utstyrsnivået mnd 60 000 km/24 - 90 000bil km/36 *) 4,9% avvike nom. rente (frafra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer i tillegg. blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 113kommer g/km.60 i 000 tilkommer. på avbildet kan priseksempele Åpningstider: Man-tors 09:00-18:00, 09:00-17:00, lør 10:00-14:00 *) 4,9% nom. Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl.fre leveringsomkostninger (kr 8.900,-). FraktDrivstofforbruk til forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 mil. CO2-utslipp: 113 g/km. inntil 10l prårs Mazda veiassistanse. Pris inkl. frakt ogmnd lev.omkostn. påmnd). Xavvike XXX,-.fra Årsavgift

Avbildet modell avvike fra tilbudet. forbehold om(kr trykkfeil og endringer. **)tilViforhandler km/12 - 40 mnd 000- 90 km/24 mnd -årsavgift 60 000 km/36 mnd intervallservicer (i30 diesel: Vi dekker 30 000 km/12 mndfra - 600,43 000 km/24 mnd -CO2-utslipp: 90 000 km/36 mnd). nom. rente (frakanSantander). levert Oslo/Drammen inkl. 8.900,-). Frakt utenfor Oslo/Drammen ogmnd). kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: l pr mil. fra 113 g/km. Avbildet modell avvike fra tilbudet. Vi Pris tar forbehold om trykkfeil og endringer. **) Vikan dekker 20 000leveringsomkostninger km/12 mnd - 40 Vi 000tar km/24 mnd - 60 000 km/36 mnd intervallservicer (i30 diesel: Videkker dekker 3020 000000 km/12 mnd - 60mnd 000 km/24 000 km/36 Avbildet modell kan avvike fra Frakt tilbudet. Vi tar forbehold om Oslo/Drammen trykkfeil og endringer. **) Vi dekker 20 000 km/12Drivstofforbruk mnd - 40 000 km/24 mnd - 60 000 km/36 (i30113 diesel: Vi dekker 30 000 km/12 mnd - 60 000 km/24 mnd - 90 000 km/36 mnd). t Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). tilrente forhandler utenfor og årsavgift kommer i tillegg. blandet fra 0,43 l prmnd mil.intervallservicer CO2-utslipp: fra g/km. *) 4,9% nom. (fra Santander). Pris levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt tilkjøring: forhandler utenfor og årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,4330 l pr 000 mil. CO2-utslipp: fra 113- g/km. modell kan avvike tilbudet. Videkker tarxx, forbehold om trykkfeil og endringer. **) km/36 Vi dekker 20 km/12 mnd 40 000 km/24 -- Oslo/Drammen 60000 000 km/36 intervallservicer (i30 diesel: Vi dekker km/12Utstyrsnivået mnd 60 000 km/24 - 90 000bil km/36 mnd). Adresse Postnummer Poststed.Tlf. 00 00 00 00 *) 4,9% nom. renteog (frafra Santander). Pris **) levert leveringsomkostninger (kr 8.900,-). til forhandler utenfor og årsavgift kommer i000 tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l30 pr mil. CO2-utslipp: framnd 113 g/km. tilkommer. påmnd avbildet kan avvike Åpningstider: Man-tors 09:00-18:00, fre 09:00-17:00, lør(i30 10:00-14:00 forbehold om trykkfeil endringer. ViOslo/Drammen 20inkl.000 km/12 mnd - 40 000Frakt km/24 mnd - 60Oslo/Drammen 000 mnd intervallservicer diesel: Vi- dekker 000 km/12mnd 60 km/24 mnd -mnd 90 000 km/36 mnd).

Avbildet modell avvike fra tilbudet. forbehold omkm/36 trykkfeil og endringer. **) Vi 20 -g/km. 40 mnd 000 km/24 mndmnd). - blandet 60 000 km/36 (i30 diesel: Vi 30 000 km/12 mnd - 60 000 km/24 mnd - 90 000 km/36 mnd). modellFrakt kan avvike fra tilbudet. Vi tar forbehold Oslo/Drammen om trykkfeil og endringer. Vikan dekker 20kommer 000 km/12 mnd - 40 Vi 000tar km/24 mndtil - 60forhandler 000 mnd intervallservicer diesel: Videkker dekker 30 000000 km/12km/12 mnd fra - 60mnd 000 km/24 - 90 000 km/36 ninger (kr Avbildet 8.900,-). til Pris forhandler utenfor og**)årsavgift i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra(i30 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: 113 nom. rente (fra Santander). levert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk kjøring:mnd fra intervallservicer 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fradekker 113 g/km. vert Oslo/Drammen inkl. leveringsomkostninger (kr 8.900,-). Frakt til forhandler utenfor Oslo/Drammen og årsavgift kommer i tillegg. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2-utslipp: fra 113 g/km.

fra priseksempelet.

Profile for TORP Sandefjord lufthavn

Take Off nr 1 - 2020  

Torp Sandefjord lufthavns eget reisemagasin

Take Off nr 1 - 2020  

Torp Sandefjord lufthavns eget reisemagasin

Advertisement