Page 1

Ă–koiskolai esemĂŠnyek


A ZÖLD HÉT  Októberben Zöld Hetet rendeztünk, melyről az orosházi városi tévé is beszámolt. Erre az egy hétre iskolánkban kicsit átszerveztük az órákat úgy, hogy minden az egészségről, az egészséges táplálkozásról, a környezet- és a természetvédelemről szóljon.  Nagyon sikeres rendezvényeink voltak:


Bioételek bemutatója és kóstolója


A gyógyteák és gyógynövények napja  Ezen a napon a biológia órán mindenki a gyógynövényekről és a fűszernövényekről tanult.  Megismerhették a gyerekek ezeknek a növényeknek a főbb hatásait, hogy honnan ered a teakészítés és miként kell a főzeteket elkészíteni úgy, hogy értékes hatóanyagaik egészségünket szolgálják.  Végül a falusi vendéglátók jóvoltából sokféle teát meg is tudtunk kóstolni.


Salátakészítő verseny  A 11/3a osztály vállalta, hogy megszervezi idén a salátakészítő versenyt.  Többféle salátát is összeállítottak, nagyon finomra sikerültek, ahogy azt a képek is tanúsítják…


A finom saláták után a történelem és a gazdasági ismeretek óra következett …


Szervezetünk egészsége Az emberi test felépítése • Az egészség napján a kollégium épületében bárki

megmérethette a vérnyomását, a vércukorszintjét. • Megtanultuk hogyan lehet meghatározni a helyes testsúlyt, a testtömeg indexet. • Kitölthettünk kérdőíveket, totókat fertőző betegségekkel, alkohollal, drogokkal, dohányzással kapcsolatban. • Délután Bójás Andrea tanárnő egy rendhagyó fakultációt tartott az érdeklődőknek a légzési, keringési és kiválasztó szervrendszerrel kapcsolatban. Az órán ezeknek a szervrendszereknek a fő szerveit boncoltuk is, szöveteiket megvizsgáltuk mikroszkóp alatt.


Kémiai vizsgálatok 

Sokan nem is tudják mennyiféle vegyszerrel vagyunk körülvéve mindennapjainkban! A gyerekek saját háztartásukban gyűjtöttek különböző kémhatású anyagokat, melyek vizsgálatát Berkiné Huszka Cecília tanárnő mutatta be. Mindenki kipróbálhatta mit és hogyan jeleznek az indikátorok! A legfontosabb tudnivalókról a 10/1-2-3 osztály tanulói kiselőadásokkal készültek.


Ásványkiállítás és vásár • Első ásványkiállításunkat Dr. Szalay Tibor és több békés megyei gyűjtő gyűjteményéből rendeztük meg. • Ámulatba ejtő, hogy a természet mennyi csodálatos színt, formát tud létrehozni!


Kaktuszkiállítás  Kollégiumunk ebédlőjében rendeztük meg a kaktuszkiállítást.  A szervezésben a 11/3b osztályos tanulók segítettek.  A kiállított növények és képek Kiss László orosházi kaktuszgyűjtő büszkeségei, aki előadást tartott a gyerekeknek a kaktuszok elterjedéséről, ökológiai igényükről,különleges testfelépítésükről, gondozásukról…


Hulladékgyűjtő verseny • Májusban papírgyűjtést, pet-palack gyűjtést és

üveggyűjtést szerveztünk. Iskolánk részt vett az öblösüveg gyár rendezvényén. A gyerekek a megtalált üvegekkel 4 darab pólót kaptak ajándékba. • Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a hulladék papírt mostanában nagyon nehezen lehet értékesíteni, hiszen gazdasági válság van. Pedig a papír újrafeldolgozása hihetetlenül fontos lenne a környezetvédelem szempontjából! • Akciónknak komoly anyagi haszna nem volt. A versenyt a 9/b-es osztály nyerte, osztályfőnökük Makoviczki János tanár úr. Gratulálunk!!!


Grilleztünk a Német Imre Emléknapon.


Az Ökoiskola cím ünnepélyes átadása 

Iskolánk 2012-ben hatodik alkalommal nyerte el az Ökoiskola címet.

Nagyon fontosnak tartjuk a környezeti- és egészségnevelést és igyekszünk az oktatónevelő munkánk minden területén megvalósítani az ezzel kapcsolatos céljainkat.


Bundásavató  Minden kilencedikes első igazi bulija iskolánkban a bundásavató.  Idén a szakmájuknak megfelelően kellett vicces jelmezekbe öltözniük a tanulóknak.  A városban minden évben traktoros felvonulást tartunk, amit  Ezt követően a kilencedikesek és osztályfőnökeik vetélkedője követ.


Oroshaza  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you