Page 1

9 ÓRÁTÓL Egész délelőttös programok Program száma

9.1

Program neve

Program leírása

Résztvevők maximális létszáma

NOÉ Állatotthon

Ismerd meg Budapest legnagyobb állatotthonát! A bemutatkozó kisfilmben láthatod hogyan végezzük 1992 óta a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatok mentését. A Noé Állatotthon közel ezer kutya, cica, malac, kecske, juh, emu, strucc, nyuszi, tengerimalac, csirke, kacsa, liba, páva, pávián, vaddisznó, mosómedve, ormányos medve, borz, ló, póni, szamár, láma, díszmadár, galamb, varjú, egerészölyv, teknős, és szarvasmarha átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona. Gyere és beszélgessünk vagy pacsizz le Snow-val a vak kutyussal.

30

135 perces programok

Program helye

KÜLSŐ


Program száma

Program neve

9.2

Séta Budapest Zsidónegyedében

Program leírása Mitől zsidó a zsidónegyed? Helyszínek, történetek, hagyomány és közösségek Budapest történelmi zsidónegyedében.

Résztvevők maximális létszáma

Program helye

25

KÜLSŐ

Résztvevők maximális létszáma

Program helye

90 perces programok Program száma

9.3

9.4

Program neve

Program leírása

Börtön-mese

Gondolnád, hogy nagydarab, kigyúrt, tetovált férfiak örömmel bújnak Hófehérke szerepébe? Érdekel, hogy milyen az élet egy börtönben? Érdekel, hogy milyen élettörténetek állnak az egyes rabok mögött? A Feldmár Intézet programja játékos, interaktív módon betekintést nyújt ebbe a különleges világba. Ez a program ISMÉTLŐDIK 9 és 11 ÓRÁTÓL!

25

Szívdobbanás

A fiatalok életében lényeges szerepet játszanak a párkapcsolatok illetve a szexuális kapcsolatok, és sajnos sokan szenvednek el közülük erőszakot ezekben a kapcsolatokban. Bizonyított, hogy a tinédzserek épp olyan valószínűséggel válnak bántalmazás áldozatává, mint a felnőttek. Tudd meg, melyek a párkapcsolati erőszak figyelmeztető jelei, hogyan szállhatsz ki egy bántalmazó kapcsolatból, vagy hogyan támogathatod azon barátaidat/barátnőidet, akik bántalmazó kapcsolat áldozatai! Ez a program ISMÉTLŐDIK 9 és 11 ÓRÁTÓL!

15


9.5

9.6 9.7

Váltó-sáv

"A börtön a holtak háza" - írja Dosztojevszkij. Akik odakerülnek, azokról általában mindenki lemond, erkölcsi halottnak tekinthetők, s közülük csak igen keveseknek sikerül a "visszatérés". Gyere el és beszélgess börtönből szabadult fiatalokkal! Ismerd a történetüket és a mindennapjaikat a börtönön innen és túl! Ez a program ISMÉTLŐDIK 9 és 11 ÓRÁTÓL!

20

Feketén-fehéren

Sosem volt még Magyarországon akkora igény a társadalmi gondolkodás megváltozására, annak fejlődésére, mint napjainkban. Most lehetőségetek nyílik roma fiatalokkal találkozni és beszélgetni - tabuk nélkül.

30

Ki zsidó, és mi a zsidó identitás: Vallás? Nép? Kultúra? Sorsközösség? Mi van, ha valakinek egyik sem? És ki határozza meg egyáltalán mi az, hogy zsidó? Ezekről beszélgethetsz a HAVER Alapítvány önkénteseivel.

30

80

25

Hé HAVER!

9.8

Vak és aikido-mester ?!

Németh Vilmos, a világ egyetlen vak, fekete öves aikido-mestere. 16 évesen, egy betegség következtében fokozatosan elveszítette látását, de ez nem vette el életerejét és küzdőszellemét. Egy támadást követően elhatározta, hogy megtanulja megvédeni magát. Ekkor fordult az aikido felé, és mára az általa megismert különféle küzdősportok fogásaiból barátai segítségével - saját önvédelmi módszert fejlesztett ki, kifejezetten vakok számára. Vilmos azonban nem csak a tatamin küzd: elvégezte a jogi egyetemet és szeretne érvényt szerezni a fogyatékkal élők jogainak.

9.9

Vallások - Iszlám

Csador, terrorizmus, mecsetek, félhold… Neked mi jut eszedbe, ha az iszlám vallásra gondolsz? Gyere el és tedd fel a kérdéseidet - tabuk nélkül!


45 perces programok Program száma

9.13

9.14

9.15

9.16

Program neve

Program leírása

Résztvevők maximális létszáma

Vaktában

A Vakok És Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete egy interaktív, tabuk nélküli beszélgetésre invitál benneteket. Szeretnénk minden kérdésetekre válaszolni a látássérültséggel kapcsolatban és egy-két érdekes dolgot megosztani veletek. És ha mi nem tudunk mindenre válaszolni, akkor Dömper kutya megteszi helyettünk! Ez a program ISMÉTLŐDIK 9, 10, 11 és 12 ÓRÁTÓL!

30

Mi a tolerancia?

Biztosan hallottad már, hogy „Minden szőke nő buta” vagy „Minden palesztin terrorista”. Ismered önmagadat és az előítéleteidet? Te elég toleráns vagy? Miért jó, ha toleránsak vagyunk egymással? - Interaktív kikicsoda? Ez a program ISMÉTLŐDIK 9, 11 és 12 ÓRÁTÓL!

15

Miért vagy MÁS, mint amilyennek ismernek?

Előfordulhat, hogy egy barátod vagy egy családtagod nehéz élethelyzetbe kerül. Honnan veheted észre, ha ez a helyzet? Hogyan kell ilyenkor felé fordulni? Hogyan tudsz segíteni neki? - Gyere el és beszélgess egy negyven éve működő telefonos lelkisegélyszolgálat munkatársaival! Ez a program ISMÉTLŐDIK 9, 10 és 11 ÓRÁTÓL!

30

Függőségről másképp

Érdekel, hogyan lehet kezelni egy-egy káros szenvedélyt? Lehet szó alkohol, gyógyszer-, drog- vagy szerencsejáték függésről… Kíváncsi arra, hogyan kezelhetők a szenvedélybetegségek? Gyere el a „Függőségről másképp” interaktív beszélgetésre! Ez a program ISMÉTLŐDIK 9, 10 és 11 ÓRÁTÓL!

20

Program helye


9.17

9.23

9.25

9.27 9.28

Elég volt? Nem bírod? Mielőtt útnak indulsz vagy nagyobb bajba kerülsz, hívj minket! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány éjjel-nappal várja gyerekek és fiatalok hívását. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan kik ülnek a vonal két végén, ha érdekel a segítés, ha kipróbálnád, hogy milyen hívónak lenni vagy hívást fogadni egy segélyvonalon, gyere és beszélgess velünk! Ez a program ISMÉTLŐDIK 9, 10 és 11 ÓRÁTÓL!

15

Ébredések

Gyakran látni utcán búskomor ábrázatokat, ijesztő szemeket, szorongó egyéneket, furcsa magatartásokat, gyakran hallani is baráti társaságban, családban, médiában depresszióról, öngyilkosságról, nagy problémákról. De mi is az a pszichiátriai zavar? Valami énidegen dolog vagy talán csak emberi gond? Küzdjünk, tegyünk ellene, segítsünk embertársainkon, önmagunkon. Ez a program ISMÉTLŐDIK 9 és 11 ÓRÁTÓL!

30

Vallások - Metodista

Emlékszel John Wesley-re a töriórákról? Hallottál már a metodizmusról? Tudtad, hogy 75 millió metodista van világszerte? Ismerkedj meg ezzel a protestáns vallási irányzattal, amely a 18. században keletkezett Angliában, John és Charles Wesley kezdeményezésére! Ez a program ISMÉTLŐDIK 9 és 10 ÓRÁTÓL!

15

Diszkrimináció? Egyenlőség? Mit tehet az ember ha hátrányos megkülönböztetés éri azért, mert férfi / nő / kisebbségi / fogyatékos / öreg / fiatal stb.?

30

Mit csinál a Bohócdoktor? Miért megy (önszántából) kórházba? Egy kis ízelítő a bohócdoktor munkájából.

30

Sok a problémád? Nincs, aki meghallgasson? – hívd a Kék Vonalat!

Egyenlő Bánásmód Hatóság Piros Orr Bohócdoktorok

9 órától  
9 órától  
Advertisement