Page 1

Øvre V ang

GÅRD

Vi tilbyr kurs & konferanse, Barnedåp, konfirmasjon, bryllup og andre store begivenheter, som skreddersys for deg!


PÅ ØVRE VANG GÅRD liker vi å si at vi satser stort på et mindre antall gjester. Det gir oss muligheten til å kunne gi bedre og mer personlig service. Og det gir dere som gjester muligheten til å ha hele stedet for dere selv, og forme oppholdet etter egne ønsker. Øvre Vang gård er en av de eldste storgårdene i dette området ca. fra 1500 tallet. Den klassiske hovedbygningen er nå totalrenovert og fremstår i gammel storhets prakt.

Gården er i full drift med hester og mohai geiter og det dyrkes økologiske produkter. Øvre Vang har en beliggenhet som gjør at du lett kan komme deg bort, uten å måtte reise så langt. Stedet ligger på østsiden av Randsfjorden ved Jevnaker på Hadeland, bare en time fra Oslo. Eiendommen har 1000 meter strandlinje mot Randsfjorden med strandhus og brygge. Det er også kort avstand til den høyeste og vakreste delen av Nordmarka.

Øvre Vang har 10 sengeplasser på gården og ytterligere overnattingsmuligheter i nærheten. Møterom, grupperom og teknisk utstyr er naturlig-vis tilgjengelig for 20 personer.

“Hvis en trenger fred og ro til å gjøre en god jobb, er ikke alltid jobben det rette stedet.”


Vakre epleblomster fra et av våre mange eple trær.

Ridning i vakker natur er også et tilbud ved gården.

Bilde er tatt fra Øvre Vang gård.

Bildet er av Øvre Vang gård

Aktiviteter & opplevelser

Bildet er tatt under hagevandring som er en av aktivitetene på gården.

Hadeland er et område med mange og spennende aktivitetstilbud. Bare to minutter unna ligger tradisjonsrike Hadeland Glassverk. AKTIVITETER I OMRÅDET På Hadeland Glassverk tar de gjærne imot mindre grupper til private omvisninger og glassblåsing, design konkurranser er også populært. En annen attraksjon er Kistefos-Museet som ligger i naturskjønne omgivelser ved Randselva, bare ti minutter fra gården. Det er for øvrig muligheter for sykkelleie, kano-padling, skiaktiviteter og mye annet i umiddelbar nærhet til gården.

AKTIVITETER PÅ GÅRDEN Gården er i full driftmed dyr, vi har hester og mohairgeiter og det dyrkes økologiske produkter. Eiendommen har 1000 meter strandlinje mot Randsfjorden med strandhus og brygge. Det er også kort avstand til den høyeste og vakreste delen av Nordmarka. Vi arrangerer gjerne fiske- eller roturer på fjorden eller hva med lagkonkurranser på tunet? Om vinteren er det kanefart og flotte skiløyper venter ikke langt fra gården. Vi arrangerer gjerne jakt på rådyr og storfugl, det er også muligheter for elgjakt.


Norsk tradisjonskost med lokal forankring!

Stekt laks fra Oldemors Karjol

Oldemors Karjol serverer Øvre Vang gård norsk tradisjonskost basert på oldemors kokebok. De har hovedansvar for menyen som lages etter ønske fra gårdens kunder. Målet til vertskapet på gården og Karjolens eiere er å lage god gammeldags mat etter gamleoppskrifter og å bruke lokale, ferske råvarer. De fleste råvarer er levert av lokale bønder. Kjøttet som brukes kommer fra Hadeland Viltslakteri, og gården bruker Leiv Vidar på en del pølseprodukter. Til rakfisken som produseres på Øvre Vang gård, kan gården skilte med økologiske rødbeter fra lokale bønder. Vi har også poteter fra Raknerud gård som vi i tillegg selger her. Ideen vi hadde opprinnelig var å ha et lite utsalg av varer til salgs her ute, slik at bøndene som leverer varer til oss også kunne ha nytte av turen hit, forteller vertskapet på gården.

Oldemors Karjol ble hedret avbondekvinnelaget da de i 2010 ble kåret til beste spisested langs vei og vann i Innlandet. De er etter hvert blitt godt kjent gjennom tv3 programmet “Hellstrøm rydder opp” fra 2008 og “Jul med Hellstrøm” fra 2010. Her lages det nydelige retter på kjøkkenet hos Oldemors Karjol

Velkommen til Annes Hage

Oldemors Karjol

Stekt flesk fra Oldemors Karjol

På Øvre Vang Gård, rett ved Jevnaker og flott beliggende høyt over Randsfjorden, produserer vi delikatesse-rakfisk av norsk ishavsrøye. Vi tilbyr også Catering & Kokk hjem samt et utvalg hjemmelagede matprodukter. Besøk gjerne vår gårdsbutikk som har åpent i rakfisksesongen og ellers på forespørsel. Annes Hage har siden starten i 2005 vært medlem av MatRike Ringerike som er en sammenslutning av lokale matprodusenter på Ringerike og Hadeland. I 2006 ble kokeboken "MatRike Ringerike - ekte smak ekte opplevelse" utgitt. Denne presenterer et mangfold av dyktige, lokale produsenter. Hadeland Reiseliv er en viktig samarbeidspartner for Annes Hage og gården. Se www.visithadeland.no

Vi er også stolte næringsmedlemmer i Norsk Kulturarv, se www.kulturarv.no


Mat & drikke

Vi ønsker våre gjester velkommen til bords i vår vakre spisestue.

På Øvre Vang gård prøver vi i størst mulig grad å benytte oss av lokale råvarer. Vertskapet benytter lokale råvarer der det er mulig og kjøkkensjefen serverer gjerne rådyr, elg og orrfugl fra egen skog, samt kreps fra Randsfjorden. En stor kjøkkenhage sørger for frukt, bær, urter og grønnsaker til våre gjester. Kjøkkensjefen tar gjerne imot mindre grupper på kjøkkenet, og vi skreddersyr matkurs etter våre gjesters ønsker.


Kultur & vertskap

Øvre Vang Gård ligger vakkert til på østsiden av Randsfjorden og er en av de eldste storgårdene i dette området, med historie tilbake til 1500-tallet. Den klassiske hovedbygningen er nå totalrenovert og fremstår i gammel storhets prakt.

PÅ ØVRE VANG GÅRD liker vi å si at vi satser stort på et mindre antall gjester. Det gir oss muligheten til å kunne gi bedre og mer personlig service. Og det gir våre gjester muligheten til å ha hele stedet for seg selv, og forme oppholdet etter egne ønsker. Et dedikert vertskap står for hele arrangementet og er med fra første henvendelse og til det hele er gjennomført. Slik sikrer vi tilfredstillte gjester.


På Øvre Vang sover du godt i naturskjønne omgivelser. Filosofien er at du skal sove like godt som hjemme!

Overnatting

Bildet er av et av badene på gården

Her ser vi et av soverommene på Øvre Vang gård

KAPASITET Det er 18 sengeplasser på gården fordelt på 10 komfortable og individuelt innredede værelser. Vår filosofi er at våre gjester skal sove minst like godt her på gården som hjemme i sin egen seng. Her våkner man opp til fuglekvitter og naturskjønne omgivelser.


Vi er håndplukket! Øvre Vang har lagt til rette for at de besøkende skal kunne arbeide effektivt i vakre omgivelser.

Møter, kurs og konferanser

Olavsrosa våre beste opplevingar

Olavsrosestadene er fyrtårn i Norsk Kulturarvs produktspekter. Innehavarar av kvalitetsmerket Olavsrosa har ein sterk profil i formidlinga av norsk kulturarv. Mottoet "Olavsrosa – våre beste opplevingar" stiller høge krav til produktkvalitet og vedlikehald av denne kvaliteten. Tildeling av Olavsrosa skjer etter ei streng kvalitetsvurdering, og eit kvalitetssikrings- og oppfølgingssystem sikrar at kvalitetskrava blir haldne ved like. Dette er viktig både for den enkelte, og for å sikre at Olavsrosa blir truverdig i framtida. Norsk Kulturarv er opptatt av å byggje eit sterkt nettverk mellom brukarane av kvalitetsmerket Olavsrosa. Gjennom seminar og kurstilbod tar vi sikte på å styrke gjensidig kjennskap og kunnskap om kjerneprodukt og formidling.

ROM Møterom, grupperom og teknisk utstyr er tilgjengelig i kårboligen, opprinnelig en skysstasjon fra 1700-tallet. Vakre stuer er tilgjengelig for uformelle diskusjoner og pauser.

KONTAKTINFORMASJON Øvre Vang Gård Vertskap: Anne Hasselknippe og Ole-Ivar Bakken 3520 Jevnaker Tlf: 913 20 515 E-post: booking@ovre-vang-gaard.no

Denne folderen laget av Toril Kristensen

INNOVASJON NORGE har plukket ut deltagere til Håndplukket nettverket. Stedene representerer alt fra kystkulturbedrifter til gjestegårder. De har alle sin egenart og sjel, og det stilles strenge krav til kvalitet i alle ledd der både stedets egenart og personlighet, vertskapet, møtefasiliteter, aktiviteter og kulinariskeopplevelser vektlegges. Håndplukket er et nettverksprosjekt i regi av Innovasjon Norge for særegne og annerledes kurs og konferansesteder som skreddersyr møter og incentivreiser for bedrifter. Dette skal være et faglig nettverk der medlemmene kan videreutvikle og profesjonalisere seg, og samtidig utveksle erfaringer. Håndplukket videreføres som prosjekt i to nye år. Prosjektdeltagerne er en kombinasjon av elleve nye deltakere av året, og fire deltakere som allerede har vært med i én prosjektperiode. Bedriftene kan være med i prosjektet i maksimalt fire år, og de som har deltatt i to prosjektperioder går naturlig ut, og gir andre bedrifter anledning til å delta. De bedriftene som tidliger har vært med i Håndplukket prosjektet, men som nå står på egne ben refereres til som tidligere Håndplukket. Prosjektet er basert på et samarbeid mellom Landbruks og matdepartementet og Innovasjon Norge, og målsetningen er å gjøre disse stedene bedre kjent og slik medvirke til økt salg og bedret lønnsomhet for den enkelte bedrift. I dag er Øvre Vang Gård en av bedrifter som er med i Håndplukket. www.ovre vang gaard.no

Profile for Toril Kristensen

Folder for Øvere Vang Gård  

Skoleoppgave, folder

Folder for Øvere Vang Gård  

Skoleoppgave, folder

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded