Page 14

Rekkeviddeangsten som forsvant

Tekst: ASTOR LARSEN Foto: TOR BERGLIE

Bjørn Engdal kjører selvsagt Volkswagen, en e-Golf. Det samme gjør fotograf Berglie, og begge er svært fornøyd med bilen.

Slik ser det ut. Batteriet som ligger under setene i Elgolfen og driver den lydløst fremover. Ikke veldig stort, men det veier 300 kg!

- Jeg er jo en Golf-fan, forteller Bjørn Engdal. – Jeg har kjørt Golf i mange, mange år. - Men er ikke rekkevidden til elektriske bilder et minus? - Nå er jo rekkevidden blir så stor at dette knapt er et problem. Og når infrastrukturen blir utbygd, altså nok hurtigladestasjoner kan man jo bare stoppe, ta en kopp kaffe og en matbit og roe seg ned en halvtime. Og vips er det bare å kjøre videre. - Hva med hybridbilder? - De er jo jo mer komplekse med to drivlinjer. Men det fins jo ikke noe som heter rekkevideangst med hybrid.

14

Salg - Dere selger mest elektriske bilder? - Ja, det går flest av dem. Men det vil alltid være en andel som kjører bensin eller diesel Hysteriet om at absolutt alle skal kjøre elektrisk har vel lagt seg, sier Bjørn De fleste har vel hørt om «diesel-gate» og Volkswagen. Helt enkelt sagt: Det var ikke samsvar mellom virkelige utslipp og hva som ble oppgitt fra fabriken. - Hvordan påvirket denne saka Mæller-konsernet? - Det var jo trasig. Og det ble en periode mye å

gjøre. Mange bilder skulle jo inn til oss og programvare skulle sjekkes. Men Møller la en plan som ble gjennomført. Og alle visste jo at det ikke var vår feil. Jeg tror ikke det hadde noen nevneverdig innvirkning på salg av biler.

Bilgal Det nærmer seg slutten av samtalen. En omvisning i lokalene står på planen. - Vi gjør jo det meste her. Vi selger biler, vi reparerer dem. Det er bare å sette inn bilen her og uansett hva som er feil ordner vi det, alt fra skifting av frontrute til oppretting av karosseriskader. Vi har også utviklet et system som gjør at kunden kan sette inn biler – eller hente en –

Profile for Forbundet for Ledelse og Teknikk

Ledelse og Teknikk nr 3 - 2019  

Medlemsmagasin for Forbundet for Ledelse og Teknikk

Ledelse og Teknikk nr 3 - 2019  

Medlemsmagasin for Forbundet for Ledelse og Teknikk