Page 10

Høyt tempo i Region Øst

Ved Mjøsas bredd

Tekst: ASTOR LARSEN Foto: TOR BERGLIE

Det er hennes siste dag som avdelingsleder. Hun har hatt vervet i fire år, men i mars i år ga Gro Henriksen stafettpinnen videre. Men aktiv kommer hun til å være videre.

J

eg har en tendens til å få tillitsverv, forteller Gro. Jeg tror jeg pleier å si følgende: Hvis ingen andre kan eller vil så tar jeg oppgaven. Og da kan du være sikker på at ingen verken kan eller vil. Men for fire år siden stilte hun også krav.

- Jeg forlangte å få med Jon Haugom i styret, han har lang erfaring, og han har vært til god hjelp. Det har vært gull å ha med Haugom som pensjonistrepresentant Ledelse og Teknikk er på Quality Hotel Strand i Gjøvik. Det ligger ved Mjøsas bredd og Gro er resepsjonssjef. - Vi er fem FLT-medlemmer her, og har verdens beste jobb, ellers hadde jeg ikke vært her så lenge. Hun begynt som resepsjonist på hotellet allerede i 1987, 10 år seinere var hun sjef for resepsjonen. Hun startet fagforeningskarrieren i Hotell og Restaurantarbeiderforbundet (som ble en del av Fellesforbundet i 2007). Hun gikk over til FLT i 1997 og har altså vært medlem i 22 år.

10

Gode forhold Hun kan fortelle at alle de fem FLT-medlemmene har tariffavtale. Det er et godt arbeidsmiljø på hotellet, det er ikke mange konflikter å snakke om. - Og hva er utfordringene i jobben din? - Det er et stort arbeidspress, forteller hun, Arbeidsmengden kan noen ganger bli for stor. Hotellet har 151 rom, og det dekker et stort område. De fleste besøkende er på forretningsreise, kan hun melde. – Jobben har forandret seg enormt mye siden jeg startet her i 1987, forteller hun Og alle som har vært på et hotell, og det gjelder vel de fleste, vet hvor mye en resepsjonist må kunne. Ikke bare om hotellet, men om severdigheter i området, om kollektivtrafikk, eller raskeste vei mellom A og B. Hvor er stedets beste restaurant - og så videre i det uendelige. - Men det er mye moro også. Hvert eneste år arrangerer Petter Stordalen en mellomlederkonferanse i Stockholm, alltid i Stockholm. Og Stordalen vet å lage god stemning.

Profile for Forbundet for Ledelse og Teknikk

Ledelse og Teknikk nr 3 - 2019  

Medlemsmagasin for Forbundet for Ledelse og Teknikk

Ledelse og Teknikk nr 3 - 2019  

Medlemsmagasin for Forbundet for Ledelse og Teknikk