Page 20

Store forventninger til den store dag

Tekst: Nik Vistisen

Ea Søndergaard Skal ikke konfirmeres

Maya Rønnow Bang Skal konfirmeres Hvorfor skal du konfirmeres? Det er meget normalt at blive konfirmeret, og så tror jeg en smule på kristendommen. Hvad glæder du dig mest til ved at blive konfirmeret? Jeg glæder mig meget til festen, men jeg tror også at det er lidt specielt at være pige, for så skal man jo ud at prøve kjoler, og det glæder jeg mig også til. Er det vigtigt at være kristen for at blive konfirmeret? Det vil jeg sige. Jeg mener ikke, at man skal blive konfirmeret, hvis man ikke tror bare en lille smule på gud.

Hvorfor skal du ikke konfirmeres? Jeg føler ikke, at jeg hører hjemme i den almindelige folkekirke, så jeg skal igennem et anderledes proces i min egen kirke, som er en slags pinsekirke, hvor man ikke skal igennem alt det der med trosbekendelsen, så det er lidt anderledes, Er der en fest bagefter? Jeg skal holde en fest bagefter, og det skal de andre i kirken også. Hvad glæder du dig mest til? Det er nok at holde festen. Hvad er dine gaveønsker? Det er bl.a noget udstyr til kaniner, nogle penge til en hest og hesteudstyr, og så noget tøj.

Hvad er dine gaveønsker? Jeg er ikke sikker endnu, men jeg kunne godt tænke mig nogle penge og en højttaler. Jeg har dog ikke bestemt mig endnu.

Olivia Lund Andersen Skal konfirmeres Hvorfor skal du konfirmeres? Fordi at jeg tror på den kristne tro, og fordi at jeg gerne selv vil sige ja til gud, i stedet for at mine forældre gør det for mig. Jasmin Chantell Højer Hansen Skal ikke konfirmeres Hvorfor skal du ikke konfirmeres? Det er fordi at jeg er Jehovas Vidne. Skal du noget andet i stedet for at blive konfirmeret? Nej, det skal jeg ikke. Hvad betyder tro for dig i hverdagen? Den betyder meget for mig. Jeg er til møde i min kirke hver søndag og torsdag, i en sal næsten ved siden af skolen.

Hvad glæder du dig mest til ved at blive konfirmeret? Jeg glæder mig mest til det sker efter kirken. Festen og alt det der. Hvornår mener du, at man kan kalde sig kristen? Når man er blevet konfirmeret. Er det vigtigt at være kristen for at blive konfirmeret? Man kan jo ikke have en anden tro og blive konfirmeret, så det er det. Hvad er dine gaveønsker? Penge, rejser, en computer og smykker.

20

TJECK teens nr. 1_januar 2019  

Magasinet til de 13-16-årige om mode, studievalg, efterskole, konfirmation, mode, skole og meget mere

TJECK teens nr. 1_januar 2019  

Magasinet til de 13-16-årige om mode, studievalg, efterskole, konfirmation, mode, skole og meget mere

Advertisement