Page 1

Tora & Camilla

en miljรถsmart idrottssatsning


Sommarens häftigaste sport - beachvolley Beachvolley är den häftiga sommarsporten som växte fram på Kaliforniens stränder i slutet av 1920-talet. Fortfarande idag förknippas sporten med surfing, sol och stränder men utvecklingen har varit enorm. Sedan 1996 är sporten en officiell OS-gren och i dag turnerar Swatch FIVB World Tour runt på alla kontinenter och har över 100 miljoner kronor i prispengar. I Sverige är Swedish Beach Tour (SBT) ett av sommaren häftigaste sportarrangemang och spelas från Malmö i söder till Umeå i norr. Häng med oss och låt Er inspreras av allt positivt beachvolley har att erbjuda!


Beachvolley är unikt Jämställdheten. Herrar och damer får lika mycket prispengar, uppmärksamhet och sändningstid i TV. Publiksiffrorna. Upp till 2500 personer i publiken lever sig med under en dammatch. Folkfesten. Evenemanget genomförs i en ung och trendig miljö för en målgrupp som uppskattar livesportunderhållning. Flexibiliteten. Den svenska touren spelas både på stränder och mitt inne i stadskärnor där mycket folk rör sig. Kombinationen. Beachvolley förknippas med sol, bad och unga människor samtidigt som den är en officiell OS-gren och är fri från droger och doping. Populariteten. Under OS i Aten 2004 och i Peking 2008 var beachvolley en av de populäraste tv-sporterna.


Tora Född: 1987 Längd: 180 cm Spelartyp: Blockspelare Meriter: 19:e EM-final 2010. 1:a Beachmasters Slovenien 2010. Fyra 25:e platser Världstouren. 1:a SBT Sundsvall 2009. Årets genombrott 2008. JSM- guld 2007. USM- guld 2004 & 2005.

Under tiden på volleybollgymnasiet i Falköping var jag även lagkapten i juniorlandslaget. Att byta inomhusskorna mot sand mellan tårna var inget svårt beslut. Jag gillar att vi bara är två på planen och allt eget ansvar det innebär. Satsningen tillsammans med Camilla känns spännande, utmanande och helt rätt. Jag har alltid tränat mycket och har svårt att tänka mig något annat.

Uppvuxen: Hjärup


Camilla Född: 1984 Längd: 173 cm Spelartyp: Försvarsspelare Meriter: 19:e EM-final 2010. 1:a Beachmasters Slovenien 2010. Fyra 25:e platser Världstouren. 1:a SBT Sundsvall 2009. SM-guld 2008 och 2006. 9a U23 EM 2006. Årets genombrott 2005. JSM- guld 2005.

Efter tio år som lovande simmare började jag istället av en ren slump att spela beachvolley. Sen den dagen har jag varit fast och har aldrig haft svårt att motivera mig till en träning. Nio år, många träningstimmar och två SM-guld senare har jag äntligen träffat Tora som älskar det här livet lika mycket som jag och beachvolley har aldrig varit roligare.

Uppvuxen: Söderhamn


Miljösmarta framgångar Vår sportsliga vision är att tävla i beachvolley vid OS, VM och EM. Vi vill genomföra den satsning som krävs för att nå dit på ett miljösmart sätt. Det innebär enkelt uttryckt att vi vill hitta vägar framåt i vår satsning som leder till en mer hållbar och effektiv användning av vår planet och dess resurser. Vi tror att vi kan bidra på följande sätt; • Sträva efter att välja miljösmarta alternativ för boende, resor och mat. • Samarbeta med företag och organisationer som erbjuder effektiva och hållbara lösningar. • Vara förebilder för och sprida kunskap om en hållbar livsstil.

Genom vår miljösmarta satsning skapar vi en hel del uppmärksamhet och kan på så sätt även påverka andra.


Beachvolley året runt Sand mellan tårna och en tropiskt inredd lounge och bar. Kan inramningen bli bättre till firmafesten, konferensdagen eller kundbjudningen? Beachhallen i Södertälje erbjuder ovanligt trevliga festmöjligheter där ditt event får en fantastisk inramning som för tankarna till ett semesterparadis. Spela turnering tillsammans med Tora/ Camilla och välj mellan gourmetkök eller enkel buffémeny. Ger ni oss förtroendet att hjälpa er med ert event så lovar vi er full uppmärksamhet och en häftig upplevelse utöver det vanliga. Läs mer på beachvolley.se/event Välkommen “hem” till oss!


Swatch FIVB World Tour Swatch FIVB Beach Volleyball World Tour är namnet på den internationella världscupen. Här tävlar de bästa spelarna i världen om prispengar, ära och värdefulla rankingpoäng för att kvala in till VM och OS. Varje år spelas cirka 20 damtävlingar och 20 herrtävlingar mellan april och november runt om i hela världen. Världstour på hemmaplan Paf Open är en av deltävlingarna för damer och herrar i den internationella världscupen. Evenemanget arrangeras på Åland och samlar årligen beachvolleyns absoluta världselit. Det känns helt fantastiskt för oss att få möjligheten att spela en Världstour på hemmaplan där Svenska och Finska Volleybollförbundet delar på världsskapet.


Tourfakta: Antal tävlingar: 9 Totalt antal besökare: 119 500 Snitt/event: 13 278 Sändningstid i TV4 Sport: 21h Räckvidd TV4 Sport: 47 333 (snitt/sändning)


Swedish Beach Tour Swedish Beach Tour är Svenska Volleybollförbundets största satsning någonsin inom OS-sporten beachvolley. Enbart de absolut bästa svenska spelarna kvalificerar sig och vid varje deltävling deltar inbjudna utländska lag för att göra konkurrensen ännu hårdare. Deltävlingar spelas uteslutande på sommardestinationer och i större städer. Touren täcker stora delar av landet och är därmed en nationell företeelse, vilket borgar för stor uppmärksamhet såväl lokalt som nationellt. Spelplatser 2011 kommer bland annat vara Uppsala, Stockholm, Malmö (SM), Umeå och Halmstad. Spelområdet är utformat för att ge en skön och genuin beachvolleyupplevelse för besökare, tv-publik och spelare.


Vi syns Varje event på Swedish Beach Tour bevakas av alla större lokala medier (tidning, radio och tv) från respektive tävlingsstad. Det finns ett stort intresse kring vårt lag och vi syns ofta i olika medier. Vårt miljösmarta tänk har också gett oss mycket positiv uppmärksamhet. Vi har varit exponerade i bl.a: - City Malmö Lund - Expressen - Hela Hälsingland - Jönköpingsnytt - Kvällsposten - Newz Södertälje - Nya Åland - Skånska dagbladet - SR P4 Malmö - Sydsvenskan - Svenska Dagbladet

- Söderhamns Kuriren - TV 4 Syd - Ålandstidningen


Häng med på vår resa! Med över 170 000 besökare per år driver vi Sveriges största beachvolleyblogg. Här kan man följa med oss till stränder över hela världen och bli inspirerad av våra häftiga liv som beachproffs där träning, hälsa och miljö står i fokus.


Sponsorstrategi För oss är det viktigt att värna om miljön i många olika sammanhang och att ha ett socialt engagemang. Det vill vi även att våra samarbetspartners känner. Miljö, idrott och näringsliv är en kraftfull och nytänkande kombination där alla blir vinnare. Att vi miljömärker vår satsning är en styrka som våra partners kommer att kunna associera sig till. Miljöarbete inom näringslivet är redan på stark frammarsch och nu vill vi addera idrott till den kombinationen för att göra något helt unikt. Låt Er inspireras av oss i form av events, beachlektioner, underhållande matcher och mycket annat. Samtidigt blir ni en del av Sveriges första miljösmarta idrottssatsning.


Erbjudanden Möjligheter Sponsring handlar inte bara om att exponera sitt varumärke med ett framgångsrikt lag. Därför är vi måna om att vara kreativa tillsammans med våra partners och kunna erbjuda något unikt. Några exempel på samarbetsmöjligheter: - Associationsrätt till Tora & Camilla - Events - Föreläsningar - Exponering på matchkläder - Exponering på hemsida/blogg - VIP biljetter Tillsammans syr vi ihop något som passar just Er!


Kontakt Tveka inte att kontakta oss, eller vår manager Simon, om ni vill ha mer material eller har frågor angående ett samarbete. Om vi inte svarar så är det för att vi är fullt upptagna med att träna men givetvis ringer vi tillbaka till er så fort vi har borstat av oss sanden. Simon Dahl Tel: 0766 - 37 37 01 | mail: simon@toracamilla.com Tora Hansson Tel: 0730 - 28 10 72 | mail: tora@toracamilla.com Camilla Nilsson Tel: 0739 - 77 45 81 | mail: camilla@toracamilla.com

Besök oss på vår hemsida toracamilla.com


Stort tack till vår miljövänliga samarbetspartner:

toracamilla.com

Tora & Camilla  
Tora & Camilla  

Sveriges första miljösmarta idrottssatsning

Advertisement