Toptaste Magazine 01/03/2019

Page 6

6

TOPTASTE RAVINTOLAT

MAINOSLIITE

Käy lukemassa lisää ravintolamaailman uutisia Toptaste.fi-palvelusta!

Lähi-Idän ruokia syödään yhdessä - myös arjessa TEKSTI MIA HEISKANEN

Yhdessä syömisen ei tarvitse olla ennalta suunniteltua ja monimutkaista. Baban tuotteilla loihdit arjen kiireessäkin helposti maukkaat ateriat yhteiseen pöytään.

Moni muistaa lapsuudestaan sen, miten pihan lapset huudettiin aina iltapäivisin kotiin syömään. – Yhdessä syömisen kulttuuri on ollut olennainen osa suomalaisten arkea, mutta tuntuu, että se on nyt hieman kadoksissa, Ronit Hovav-Halonen Baba Foodsista tuumailee. Arjen kiireessä ja aikataulupaineissa ruuan laittaminen voi toki tuntua monimutkaiselta puuhalta, joka vain nipistää aikaa muulta puuhastelulta. – Baban tuotteet nojaavat Lähi-Idän keittiöön, joten niiden avulla on helppo loihtia maistuvia ja monipuolisia aterioita ruokapöytään. Baban hummukset, falafelit, salaatit ja marokkolaiset porkkanat ovat nimittäin valmista syötävää. Erilaisilla tahnoilla saa puolestaan näppärästi makua ja vivahdetta muihin pääruokiin.

HUMMUS ON LUOTU JAETTAVAKSI Baban tunnetuin tuote hummus ei ole Lähi-Idän keittiössä pelkkä leivän kaverina nautittava levite, vaan yhdessä jaettava ruoka. – Hummus tuodaan oikeaoppisesti pöytään lämpimänä isolla lautasella koko pöytäkunnan jaettavaksi. Ennen tarjoilua se herätetään henkiin pyöräyttämällä isolla lusikalla, jotta se saa luonteen takaisin. Sen jälkeen lusikalla voi tehdä kauniin pyöreän juovan hummuksen keskelle ja lorauttaa koloon hyvää oliiviöljyä ja vaikkapa siemeniä, paprikajauhetta ja persiljaa. Baba Harissa -chilitahnalla voi tehdä vielä ns. hillosilmän keskelle. Näin syntyy

herkullisen makuinen ja näköinen yksityiskohta vaalean hummuksen pintaan. Hummuksen seuraan kuuluu olennaisesti laadukas, tuore leipä, jolla itse kukin voi kaapaista hummusta reilusti suoraan lautaselta.

RUOKAA, JOKA TUNTUU HYVÄLTÄ KEHOSSA Kaikki Baban tuotteet ovat vegepohjaisia ja ravitsevia. Hummuksen sydän on kikherne, jossa on papujen tapaan paljon kuituja ja proteiiniar-

vot kohdallaan. Hummuksessa on myös paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja, proteiinia ja B-ryhmän vitamiineja. Tahini on puolestaan ravinteikas ruoka, jota voi käyttää kastikkeena, salaatin kera ja lämpimien ruokien lisukkeena. Se on hyvin ravintorikas ja helppo tuote, ja loistava kalsiumin ja kaliumin lähde.

BABA FOODS

BABA ON PARAS SUOMALAINEN HUMMUS Tiesitkö, että Baba Original Hummus rankattiin aivan hiljattain Helsingin Sanomien makuraadissa parhaaksi kotimaiseksi hummukseksi? ARJEN VINKKI! Tuunaa Baba Original hummusta oman maun mukaan pyöräyttämällä sekaan sitruunaa, yrttejä tai valkosipulia.

www.baba.fi

Use the best you can and don´t screw it up! Tällä reseptillä David Smithin ja Eero Kokkosen luotsaama Daddy Greens Pizzabar on eittämättä yksi mielenkiintoisimmista pizzaravintoloista Helsingissä. Huhtikuussa kaksikko avaa laadukkaan pizzan ystäville uuden pyhiinvaelluspaikan Iso-Roballe. TEKSTI MIA HEISKANEN

Humalistonkadun Daddy Greens Pizzabar on oudosta sijainnistaan huolimatta vetänyt väkeä tasaisena virtana Töölöön jo 1,5 vuoden ajan. Maine on kiirinyt, sillä Daddy Greens on rankattu useissa arvosteluissa yhdeksi parhaista pizzaravintoloista Helsingissä.

TAIKINASSA ON TAIKAA!

Hei! Daddy Greens avaa uuden ravintolan huhtikuussa osoitteeseen Iso Roobertinkatu 26. Stay tuned @daddygreens.fi

Daddy Greensin juttu perustuu napolilaistyylisessä kaasulämmitteisessä uunissa paistettuun pizzaan, jossa on mukana Davidin kotikaupungin New Yorkin twistiä. –Teemme kaiken maku ja laatu edellä, ja väitän, että meillä on paras kaupungin paras luomupizzataikina, jonka valmistusprosessin olemme hioneet äärimmilleen. Taikina on New York-napolilaistyylinen hybridi, jossa yhdistyvät sitko ja rapsakkuus, Smith kertoo. Smith ja Kokkonen suhtautuvat tinkimättömästi raaka-aineiden laatuun. – Hyväksymme vain tuoreet, korkealaatuiset raaka-aineet, joista luomme makuyhdistelmiä, joihin ei välttämättä muissa pizzaravintoloissa törmää. Sesonkisajattelu näkyy vahvana ja ostamme mielellämme raaka-aineet suoraan maanviljelijöiltä. Kampaamme maahantuojien valikoimat löytääksemme ne kaikkein parhaat komponentit pizzoihimme. Välillä se on toki aikaa vievää puuhaa.

SIBELIUS MEETS JESUS Daddy Greensin pizzalista on todellakin mielenkiintoinen yhdistelmä klassikoita, italialaisia, suomalaisia ja jenkkivaikutteisia komboja Meat Jesuksesta Parmajean Sibeliukseen. Inspiraation lähteenä voi toimia vaikkapa Philadelphia Provolone pork sandwich tai vastaava, David kertoo. Ruokalista vaihtuu 4-6 kertaa vuodessa ja listalla pyörii yleensä 10-13 pizzaa. - Uskallamme heivata listalta myös bestsellereitä ja pizzaidoleita, sillä muutoin käy niin, että jämähdämme paikoillemme.

DADDY GREENS PIZZABAR Humalistonkatu 3, 00250 Helsinki www.daddygreens.fi +358 50 468 7122