Issuu on Google+

ISBN 978-975-8550-38-8

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550326

9 789758 550388

MATEMATİK 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

SOSYAL BİLGİLER 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-32-6

ISBN 978-975-8550-38-8

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

9 789758 550388

İNGİLİZCE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-36-4

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-39-5

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

9 789758 550364

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550395

TÜRKÇE - MATEMATİK - SOSYAL BİLGİLERi - FEN VE TEKNOLOJİ TÜM DERSLER SORU BANKASI 4. SINIF

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

İNGİLİZCE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

FEN VE TEKNOLOJİ 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550326

am Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

er: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-32-6

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

SOSYAL BİLGİLER 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

LIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

MATEMATİK 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

TÜRKÇE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

am Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

er: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

TÜRKÇE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

LIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ ISBN 978-975-8550-22-7

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

9 789758 550227

ISBN 978-975-8550-34-0

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-39-5

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

9 789758 550340

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550395

TÜRKÇE - MATEMATİK - SOSYAL BİLGİLERi - FEN VE TEKNOLOJİ TÜM DERSLER SORU BANKASI 4. SINIF

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-36-4

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550364


İLKOKUL 4. SINIF

Haluk Erhan ERKAYA

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ Dr. Faik Muhittin Adam Cad. Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 425 79 63 - 445 91 12 - 441 27 42 www.kartopuyayincilik.com


ISBN 978-975-8550-36-4 Sertifika Numarası - 18125

© Bu kitabın her hakkı saklıdır ve Kartopu Yayıncılık Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketine aittir. İzin alınmaksızın yazı, resim, soru ve şekilleri elektronik ya da mekanik yollarla hiçbir şekilde alıntı yapılamaz, çoğaltılamaz, basılamaz.

Editör Hasan PAÇAL - Alim BAYDAR - Funda PAÇAL

Yazar Haluk Erhan ERKAYA

Görsel Tasarım Emel SARI - Ozan SARI - Mete ERDEN

Baskı Özden Ofset Matbaacılık ve Ambalaj San. Koll. Şti./İZMİR İzmir, 13.10.2012

2


İSTİKLÂL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Bastığın yerleri “toprak!” diyerek geçme, tanı:

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl!

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?

Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!

Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl...

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,

Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Ruhumun senden, İlâhi, şudur ancak emeli:

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli.

Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.

Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli-

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

O zaman vecd ile bin secde eder - varsa - taşım,

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Her cerîhamdan, İlâhi, boşanıp kanlı yaşım,

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,

Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na’şım;

“Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?

O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!

Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.

Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın...

Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!

Mehmet Âkif ERSOY

3


Mustafa Kemal ATATÜRK 4


İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1: KENDİMİ TANIYORUM Bölüm 1 Bireysel Farklılıklarım – Ben ve Arkadaşım ............................................. 7 Test

1 .................................................................................................................. 9

Bölüm 2 Duygularımız ve Düşüncelerimiz ........................................................... 13 Test

2 ................................................................................................................ 15

Bölüm 3 Kimliğim ................................................................................................. 19 Test

3 ................................................................................................................ 21

ÜNİTE 2: GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM Bölüm 4 Ailemizin Tarihi ....................................................................................... 25 Test

4 ................................................................................................................ 27

Bölüm 5 Geçmişten Geleceğe Kültürümüz ......................................................... 31 Test

5 ................................................................................................................ 33

Bölüm 6 Millî Mücadele ve Atatürk ...................................................................... 37 Test

6 ................................................................................................................ 39

ÜNİTE 3: YAŞADIĞIMIZ YER Bölüm 7 Yönler, Şekiller ve Semboller ................................................................. 43 Test

7 ................................................................................................................ 45

Bölüm 8 Doğa ve İnsan ........................................................................................ 49 Test

8 ................................................................................................................ 51

Bölüm 9 Doğal Afetler .......................................................................................... 55 Test

9 ................................................................................................................ 57

ÜNİTE 4: ÜRETİMDEN TÜKETİME Bölüm 10 İhtiyaçlarımız ve İsteklerimiz ................................................................. 61 Test

10 ................................................................................................................ 63

Bölüm 11 Bir Ürünün Yolculuğu ............................................................................. 67 Test

11 ................................................................................................................ 69

Genel Değerlendirme Testi 1 ................................................................................... 73 5


ÜNİTE 5: İYİ Kİ VAR Bölüm 12 Teknoloji ve Hayatımız ........................................................................... 75 Test

12 ................................................................................................................ 79

Bölüm 13 Teknolojiyi Doğru Kullanmak ................................................................. 81 Test

13 ................................................................................................................ 83

ÜNİTE 6: HEP BİRLİKTE Bölüm 14 Çevremizdeki Sosyal Gruplar ................................................................ 87 Test

14 ................................................................................................................ 89

Bölüm 15 Benim Dünyam ...................................................................................... 93 Test

15 ................................................................................................................ 95

ÜNİTE 7: İNSANLAR VE YÖNETİM Bölüm 16 Yerel Yönetim ......................................................................................... 99 Test

16 .............................................................................................................. 101

Bölüm 17 Kamuoyunun Gücü .............................................................................. 105 Test

17 .............................................................................................................. 107

Bölüm 18 Egemenlik Milletindir ........................................................................... 111 Test

18 .............................................................................................................. 113

ÜNİTE 8: UZAKTAKİ ARKADAŞIM Bölüm 19 Yurdumuz ve Diğer Ülkeler................................................................... 117 Test

19 .............................................................................................................. 119

Bölüm 20 Bayramlar ve Özel Günler .................................................................... 123 Test

20 .............................................................................................................. 125

Genel Değerlendirme Testi 2 ................................................................................. 129

Bulmaca

.............................................................................................................. 131

Cevap Anahtarı ....................................................................................................... 132 6


SOSYAL BİLGİLER

KENDİMİ TANIYORUM BİREYSEL FARKLILIKLARIM - BEN VE ARKADAŞIM

ÇÖZÜMLÜ AÇIKLAMALI SORULAR 2.

1.

Ünite 1 BÖLÜM 1

Yeşil gözlerimi herkes beğeniyor. Ali

Yukarıda farklı meslek gruplarına ait resimler bulunmaktadır. Bu resimlere bakarak hangisini söyleyemeyiz?

Selim

Öğretmenim, uzun boylu olduğum için beni basket takımına seçti. Açık tenimden dolayı güneşte fazla kalamıyorum.

A) İnsanların ilgi ve yeteneklerindeki farklar onları farklı mesleklere yönlendirmiştir. B) İnsanlar arasındaki bu farklılıklar sayesinde ihtiyaçlarımızı karşılayacak mesleklerde çalışan insanlar ortaya çıkar. C) Farklı mesleklerin ortaya çıkması ile bireyler arasındaki çatışmalar artar. D) Bireyler arasındaki ilgi ve yetenek farkı ile farklı mesleklerin ortaya çıkması toplumu geliştirir.

Yiğit Nerede sahipsiz hayvan görsem alır, eve götürür, beslerim. Beyza

Yukarıdaki çocuklar kendi özelliklerinden söz etmektedir. Hangisinin söylediği özelliği diğerlerinden farklıdır? A) Ali C) Yiğit

Cevap: Biz insanlar, toplu hâlde yaşarız. Hepimizin benzerlikleri ile birlikte farklılıkları da vardır. Bu farklılıklar sonucu, ihtiyaçlarımızı giderecek meslekler ortaya çıkar. Eğer farklı meslekler olmasaydı (terzi, çiftçi, doktor, fırıncı, öğretmen, polis, asker, mimar) ihtiyaçlarımızı tam karşılayamaz, toplumsal yönden eksik olurduk. Bireysel farklılıklarımız sonucu çatışmalar olmaz. Bu yüzden doğru cevap “C” seçeneğidir.

B) Selim D) Beyza

Cevap: Ali, Selim, Yiğit, fiziksel özelliklerinden; Beyza ise duygusal özelliğinden söz etmektedir. Doğru Cevap “D” seçeneğidir.

3.

Esin, farklı özelliklerinden söz etmiştir. Saydıklarından hangisi bireyler arasındaki farklar arasına girmez? A) B) C) D)

Bilgi Notu: Toplumları oluşturan, benzerlikleri ve farklılıkları ile diğer insanlardan ayıran her bir insan “birey” olarak adlandırılır. Bireyler bir arada toplulukları oluştururlar. Bireyler arasında; fiziki, duygusal ve ilgi-yetenek yönünden farlılıklar vardır. İlgi; insanın sevdiği, beğendiği, yapmak istediği bir şeyi yapmasıdır. Yetenek; bir iş ya da mesleği yapabilecek yeterlilikte olmaktır.

Koştuğum zaman yorulurum. Çok iyi yüzerim. Siyah saçlı, yeşil gözlüyüm. Köpeklerden çok korkarım.

Cevap: Çok iyi yüzmek her bireyin yapabileceği iş değildir, farklılıktır. Siyah saçlı, yeşil gözlü olmak da Esin’e ait farklı, fiziksel bir özelliktir. Herkes köpeklerden korkmaz. Köpeklerden korkması da Esin’e ait farklı bir özelliktir. Koşunca yorulmak ise bütün bireyler için benzer özelliktir. Doğru cevap “A” seçeneğidir.

7


SOSYAL BİLGİLER

KENDİMİ TANIYORUM BİREYSEL FARKLILIKLARIM - BEN VE ARKADAŞIM

ÇÖZÜMLÜ AÇIKLAMALI SORULAR

Ünite 1 BÖLÜM 1

Cevap: Öğrenciler içinde Yağmur ve Beyza başkalarının etkisiyle kulüp seçmişler; Suat ise yanlış kulüp seçmiştir. İlgi ve isteğine uygun kulüp seçimini Umut yapmıştır. Doğru seçenek “A” seçeneğidir.

Bilgi Notu: Hepimizin farklı bir dış görünüşü vardır. Kısa veya uzun olmak, zayıf veya şişman olmak, saç rengimiz, göz rengimiz, gözümüzün, yüzümüzün, kulağımızın şekli bütün bunlar fiziksel özelliklerimizi ve farklılığımızı oluşturur. Kaygılarımız, üzüntülerimiz, heyecanlarımız, sevinçlerimiz, şaşkınlıklarımız bizim duygusal yönlerimizdir. Her birey olaylar karşısında farklı duygusal tepkiler verebilir. Bunlar, “duygusal farklılıklarımız” olarak adlandırılır. Kimimiz müzik ile uğraşmaya, kimimiz spor yapmaya istekli oluruz. Bazılarımız top oynamayı, bazılarımız da kitap okumayı sever. Resim yapma, bisiklet sürme, fotoğraf çekme vb. isteklerimiz, hepimizin aynı değildir. Bütün bunlar “ilgi yönünden farklılıklarımızı” belirtir. Bazen ilgimiz olsa bile fiziksel yapımız, becerilerimiz, yeterliliklerimiz o işi yapmak için yeterli olmayabilir. Örneğin bir müzik aleti çalmayı istemekle onu çalabilmesi; yüzmeye istekli olan kişinin yüzmeyi becerebilmesi; resim yapmaya ilgi duyan öğrencinin güzel resim yapabilmesi ... yetenek gerektirir.

Bilgi Notu: Hoşgörü, başkalarının duygu ve düşüncelerine karşı anlayışlı olmadır. Herkesi farklılıklarıyla kabullenmedir. Türk tarihinde “Mevlâna”, “Yunus Emre”, “Hacı Bektaş-ı Veli” gibi sayısız hoşgörü sembolü kişilikler vardır. Bu kişiler; insanı sadece insan olarak seven, hataları affetmenin ve tüm canlıları sevmenin ibadet olduğunu işleyen düşünceleriyle, dünyaca tanınırlar. Farklılıklarımız, toplum için zenginliktir. Farklılıklarımız bizi eşsiz ve özel kılar. Farklılıklarımızı kabul etmek ve hoşgörülü olmak barış ve huzur içinde bir arada yaşamamızı sağlar.

4. Kulüp çalışmaları için öğrenciler, kurulan kulüplerin arasından seçim yaptılar. Hangisi seçiminde, ilgi ve isteklerini ön planda tutmuştur?

5. Aşağıda ilgi ve yetenek eşleştirmeleri yapılmıştır. Hangi eşleştirme yanlıştır? A) Basketbol oynama – Uzun boylu olma B) Müzik aleti çalma – Televizyon izleme C) Bisiklet sürme – Dengesini iyi kurma D) Futbol oynama – Topa ayağı ile istediği yönü verme

A) Umut: Resim yapmayı seviyorum. Okulda, okullar arası yarışmalarda derece alıyorum. Bu yüzden Resim Kulübünü seçtim. B) Yağmur: Arkadaşım Elif’i çok seviyorum. O, Tiyatro Kulübünü seçince ben de Tiyatro Kulübü’nü seçtim. C) Beyza: Kulüp seçimleri bitince öğretmenim, “Satranç Kulübünde boşluk var girer misin?” deyince Satranç Kulübü’nü seçtim. D) Suat: Spor yapmayı çok seviyorum. Bu yüzden Fotoğrafçılık Kulübünü seçtim.

Cevap: Basketbol oynama, uzun boylu olmayı; bisiklet sürme, dengesini, bisiklet üzerinde durmayı; futbol oynama da topa ayağıyla hakim olup yön verebilme yeteneğini gerektirir. Müzik aleti çalabilmek için iyi bir müzik kulağı ve nota bilgisine ihtiyaç vardır. Bu yüzden doğru cevap “B” seçeneğidir.

8


SOSYAL BİLGİLER

KENDİMİ TANIYORUM BİREYSEL FARKLILIKLARIM - BEN VE ARKADAŞIM

TEST 1

1.

4. Farklı bireylere örnek verir misiniz?

Öğretmenin sorduğu soruya öğrencilerin verdiği örnekten hangisi yanlıştır? A)

B)

Okulumuzun basketbol takımı.

C)

Fabrikada çalışan işçilerin her biri.

D)

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

Ailemizden kardeşim Furkan.

5.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 1. soruyu incele.

Saç rengi

Ellerimiz

I

II

Ayaklarımız

Burnumuz

III

IV

Elif, yeni doğan kardeşini inceledikten sonra günlüğüne şunları yazdı: “Onun da iki eli var benim de. Parmaklarımızın sayısı aynı. İki ayağı var, benim gibi. Gözleri yeşil, benimki kahverengi. İkimizin saçları da kumral.” Elif’in yazdıklarından hangisi farklılıklarını belirtmektedir? A) Saçlarıyla ilgili olanlar B) Elleri ile ilgili olanlar C) Gözleri ile ilgili olanlar D) Parmak sayıları ile ilgili olanlar

Sınıfımızdaki her bir öğrenci.

2.

Farklılıklarımız zenginliktir. Yukarıdaki sloganla ilgili olarak öğrencilerin söylediklerinden hangisi doğru örnek olamaz? A)

Bazı arkadaşlarımız yaptıkları resimlerle, bazıları da şiirlerle panomuzu süsler.

B)

Okulumuzdaki bazı öğrenciler sportif başarılarıyla bazıları da çalışkanlıklarıyla okulumuzu temsil eder.

C)

Kimi arkadaşlarımız alay ederek diğer aradaşlarımızı kızdırır. Kimi arkadaşlarımız da güçleri ile diğer sınıfları korkuturlar.

D)

Bazı arkadaşlarımız müzikle uğraşmayı sever ve koroda görev alırlar. Bazı arkadaşlarımız da tiyatro çalışmalarına katılarak gösteri yaparlar.

Yukarıda verilenlerden hangileri benzerliklerimizdir? A) I – II C) I – II – III

B) II – III D) II – III – IV

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

3. Aşağıdakilerden hangisi ilgi ve yetenek gerektiren bir faaliyet (etkinlik) sayılamaz? A) B) C) D)

Ünite 1

Resim yapma Gitar çalma Voleybol oynama Ağaç dikme

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 4. soruyu incele.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 4. soruyu incele.

9


SOSYAL BİLGİLER 6.

KENDİMİ TANIYORUM TEST 1 8.

Fazla kilolarımdan dolayı yüzme kursunda başarılı olamadım. Görkem Uzun boylu olduğum için basketbol takımına seçildim.

Ayhan

9. Acıklı filmlerde hemen ağlıyorum.

Faruk

Yukarıdaki öğrencilerden hangisi veya hangileri duygusal farklılıklarından söz etmiştir? Filiz ve Ayhan Ayhan ve Faruk Faruk ve Görkem Filiz ve Görkem

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 5. soruyu incele.

7. Barkın, jimnastik yarışmaları için okul takımına seçilmek istiyordu. Çok çalışmıştı. Ancak seçmelerin sonucu açıklandığında, seçilemediğini öğrendi.

C)

D)

Sınıfımızdaki her öğrencinin duygusal yönden benzerlikleri olduğu gibi farklılıkları da vardır. Aşağıdakilerden hangisi duygusal yönden bir farklılık sayılamaz? A) Gökhan sınavda çok heyecanlıdır ama Semih sakindir. B) Volkan örümcek görünce korkudan havaya sıçrar. Batuhan ise örümceği eliyle tutabilir. C) Mehmet ve Selin, kendilerine hediye alındığında çok mutlu oluyorlar. D) Barış düşük not aldığında üzüntüsünden ağlar. Osman ise hiç umursamaz. Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 3. soruyu incele.

Barkın’ın yüz ifadesi aşağıdakilerden hangisi olamaz? B)

B) III – IV D) II – IV

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

Karanlıktan korktuğum için ışık açık uyuyorum.

A)

I. İnsanların ağırlıkları vardır. II. Hepimiz çok güzel resim yapabiliriz. III. Geceleri uyuyup dinleniriz. IV. Hepimizin boyu aynıdır. Yukarıda verilenlerden hangilerini benzerliklerimiz olarak söyleyemeyiz? A) I – II C) II – III – IV

Filiz

A) B) C) D)

Ünite 1

BİREYSEL FARKLILIKLARIM - BEN VE ARKADAŞIM

10. Aşağıdaki örneklerden hangisi duygusal yönden olumlu bir tepki değildir? A) İstediğimiz bir şey alınmayınca haykırarak ağlamak B) Yarışmayı seyrederken heyecanlanmak C) Tuttuğumuz takım gol atınca “Gool!” diyerek sevincimizi belli etmek D) Uzun zamandır görmediğimiz bir arkadaşımızı gördüğümüz zaman boynuna sarılmak

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 3. soruyu incele.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

10


SOSYAL BİLGİLER 11.

KENDİMİ TANIYORUM BİREYSEL FARKLILIKLARIM - BEN VE ARKADAŞIM

TEST 1

Yiğit, sınıfımızın en alıngan öğrencisidir. Öğretmenimiz: “Okuma yaparken vurgu ve tonlamalara biraz daha dikkat etmelisin!” dediği zaman hemen küser ve bir daha okuma yapmak için parmak kaldırmaz. Öğretmenimiz onun alınganlığını yenmek için çok uğraşır.

13.

A) Yiğit, alınganlık gösterdiğinde bizi yanlış anladığını alınganlığının gereksiz olduğunu anlatırız. B) Yiğit’in alınganlık gösterebileceği söz ve davranışlardan elimizden geldiğince kaçınmaya çalışırız. C) Yiğit, alınganlık gösterdiğinde biz de ona küser, aklı başına gelinceye kadar onunla konuşmaz, oynamayız. D) Yiğit’e, benzer durumlarda diğer öğrencilerin gösterdiği tepkileri örnek gösterir, onu incitmeden yaptığı davranışın doğru olmadığını anlatırız.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 3. soruyu incele.

14. Aşağıdakilerden hangisi özelliklerimizdeki farklılığımızı anlatır? A) Her insanın yaşama hakkı vardır. B) Dünyaya gelen her çocuğun annebabası vardır. C) Kız ve erkek bütün çocuklar, belli bir yaşa gelince okula giderler. D) Kızlar bebekle, erkekler arabayla oynamayı sever.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

Bu yıl sınıfımıza Trabzon’dan bir arkadaş geldi. Bizden farklı konuşuyor. Alışkanlıkları farklı...

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 5. soruyu incele.

Yeni gelen bu öğrenciye yapılacak en uygun davranış hangisidir? A) B) C) D)

İnsanların fiziksel özellikleri farklı olduğu gibi duygusal özellikleri de farklıdır. Onları üzen, sevindiren, şaşırtan, kızdıran şeyler kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.

Aşağıdaki örneklerden hangisi yukarıdaki açıklamaya uygun bir örnek oluşturmaz? A) Bazıları yüksekte bulunmaktan büyük heyecan duyarken bazıları çok korkar. B) Herkes doğayı sever. Kırlarda, çiçekler ve yeşillikler arasında bulunmaktan zevk duyar. C) Yaptığımız bir şakaya birisi gülerek tepki verirken bir başkası kızarak tepki verebilir. D) Arkadaşlarımdan bazılarının severek izlediği filmi başka arkadaşlarım sıkıcı bulabilir.

Yukarıda anlatılanlara göre, Yiğit’le ilgili hangi davranışımız doğru olmaz?

12.

Ünite 1

15. İnsanların duygusal özellikleri vardır. Aşağıdakilerden hangisi duygusal özellik değildir? A) Boyumuz B) Ağlamamız C) Yüz buruşturma, beğenmeme D) Heyecanımız

Her zaman konuşmasını düzeltmek Konuşmasıyla alay etmek Oyunlarımıza almamak Farklılıklarını kabullenip onu aramıza almak

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 5. soruyu incele.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 4. soruyu incele.

11


SOSYAL BİLGİLER

Ünite 1 TEST 1

KENDİMİ TANIYORUM BİREYSEL FARKLILIKLARIM - BEN VE ARKADAŞIM

DOĞRU YANLIŞ - BOŞLUK DOLDURMA - EŞLEŞTİRME

A. Aşağıdaki tümcelerden doğru olanların başına (D) yanlış olanlara (Y) harfini yazınız. 1) ( 2) ( 3) ( 4) ( 5) ( 6) (

) Hepimizin bir isminin olması farklılıklarımızdandır. ) Hayatımızı devam ettirmek için beslenme, barınma, giyinme gibi ihtiyaçlarımız benzer özelliklerimizdendir. ) Bir sınıftaki öğrencilerin farklılıkları ne kadar azsa o sınıfta başarı ve huzur o kadar fazla olur. ) Dünyadaki tüm insanların parmak izleri aynıdır. ) İlgi ve yetenek farklılıkları, farklı mesleklerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu da toplumu zenginleştirir. ) Bir alanda başarılı olmak için yetenek şarttır. Çalışma ile başarılı olunmaz. Yetenekliysek çalışmamız gerekmez.

B. Aşağıdaki tümcelerde boş bırakılan yerlere, kutular içindeki uygun kavram ve sözcükleri yazınız. fiziksel

duygusal

bireylerden

yetenek

ilgi

farklılıkları

1) İnsanların benzerliklerinin yanında ................... da vardır. 2) Saç rengimiz, göz rengimiz, boyumuz, kilomuz, ten rengimiz, organlarımızın şekli yani dış görünüşümüz ................... farklılıklarımızdır. 3) Bir futbol maçı seyrederken atılan gole birimiz üzülürken diğerlerimizin sevinmesi ................... farklılığa örnektir. 4) İçinde yaşadığımız toplum ................... oluşur. 5) İnsanların sevip yapmak istedikleri şeylere ...................; bir işi, mesleği yapma konusundaki beceri ve yeterliliklerine ................... denir. C. Aşağıdaki kavram ve bilgileri eşleştirerek kutucuğa yazınız. 1) Birey

a) İnsanlar arasında beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlar

2) Benzerlik

b) Toplumu oluşturanlardan her biri c) Beğenip yapmak istediklerimiz

3) Farklılık

ç) Yapabilme becerisi

4) İlgi

d) Cinsiyet, yaş, zevkler, yetenekler, duygusal ve fiziksel özellikler

5) Yetenek

e) Başkalarına karşı anlayışlı olup onların duygu ve düşüncelerine saygı gösterme

6) Hoşgörü 12


SOSYAL BİLGİLER

Ünite 1 BÖLÜM 2

KENDİMİ TANIYORUM DUYGULARIMIZ VE DÜŞÜNCELERİMİZ

ÇÖZÜMLÜ AÇIKLAMALI SORULAR

1. Ayşe, okula geç kalmaktan korkuyordu. Okula geldiğinde, diğer öğrencilerin henüz sıra olmaya başladığını görünce çok sevindi. Hemen sıraya geçip diğerleriyle birlikte, coşku içinde “Andımız”ı söyledi. Sınıfa girdiğinde arkadaşlarından bazılarının sıra olmak için aşağı inmediğini görünce üzüldü. Yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi.

Cevap: Burada, sokakta gördüğümüz kediye acımamız, fidanın yeşermesi sonucu duyduğumuz mutluluk, aldığımız yüksek nottan dolayı duyduğumuz sevinç duygusu, bizi olumlu düşünme ve davranışta bulunmaya yönlendirir. Bu yüzden olumlu duygulardır. Golü atamayan arkadaşımıza kızmamız ise olumsuz düşünce ve tepki doğurur. Doğru Cevap “B” seçeneğidir.

Yukarıdaki metinde, Ayşe’nin yaşadıklarından bir bölüm aktarılmıştır.

Bilgi Notu: İnsanların bir olay karşısında; bir olgu, durum ile ilgili olarak bir problem ya da sorunla ilgili olarak ürettikleri çözüm veya önerilere “düşünce” denir. Duygular, düşünceleri doğurur ya da etkiler. Düşüncelerimiz ise bizi davranışlar yapmaya iteler.

Hangi seçenekte Ayşe’nin yaşadığı duygulardan biri verilmemiştir? A) Korku

B) Sevinç

C) Kızgınlık

D) Coşku

Cevap: Metinde Ayşe’nin sırasıyla; “korku, sevinç, coşku, üzüntü” duygularını yaşadığını ama “kızgınlık” duygusunu yaşamadığını anlıyoruz. Doğru cevap “C” seçeneğidir.

3.

Bilgi Notu: Olgular, olaylar ve insanların yaptıklarının, söylediklerinin insanın iç dünyasında uyandırdıklarına, “duygu” denir. Sevgi, saygı, üzüntü, heyecan, karamsarlık, şüphe, korku, öfke, ... bütün insanlarda olan duygulardan bazılarıdır.

I. II. III. IV. Yukarıdaki kutularda davranış, duygu ve düşüncenin oluşum sırası verilmiştir. Hangi kutudaki sıralama doğrudur?

2. Bazı duygularımız olumlu, bazıları da olumsuzdur. Aşağıda yaşanan duygulardan hangisi olumsuz duyguya örnek olarak verilebilir?

A) IV

B) III

C) I

D) II

Cevap: Bir olay karşısında hissettiğimiz “duygular” bizim “düşünce” üretmemize, düşüncemiz de “davranış”ta bulunmamıza neden olur. Doğru cevap “C” seçeneğidir.

A) Sokakta gördüğümüz kediye acımamız B) Golü atamayan arkadaşımıza kızmamız C) Diktiğimiz fidanın yeşermesi ile duyduğumuz mutluluk D) Aldığımız yüksek nottan dolayı duyduğumuz sevinç

Bilgi Notu: Olaylar karşısında herkes farklı duygu ve düşünce gösterebilir. Farklı düşüncelerimizi, doğru şekilde aktarabilmek, çevremizle iyi iletişim kurmamızı sağlar. İyi iletişim kuranların kendilerine güven duygusu gelişir.

13


SOSYAL BİLGİLER

KENDİMİ TANIYORUM DUYGULARIMIZ VE DÜŞÜNCELERİMİZ

ÇÖZÜMLÜ AÇIKLAMALI SORULAR

Ünite 1 BÖLÜM 2

5. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin davranışı, duyarlı davranışa örnek değildir?

Bilgi Notu: Başkalarının duygu ve düşüncelerine saygılı olma ve onları anlayışla karşılamaya “hoşgörü” denir. Başka insanların mutluluk ve üzüntülerini paylaşmaya “duyarlılık” denir.

4.

A)

Okul dönüşü yol kenarında rastladığım kedi yavrusunu, ezilmesin diye güvenli bir yere götürdüm.

B)

Yolun ortasında bırakılan taş, araçlar için tehlike oluşturuyordu. Babamla birlikte taşı kenara çektik.

C)

Mahallemizdeki ağaçların kurumasına çok üzülüyordum. Tarım müdürlüğüne haber vererek ağaçları ilaçlattık.

D)

Sinema çıkışında arkadaşım elindeki boş mısır kutusunu koltuğun üstüne bıraktı. Ben de aynısını yaptım.

Duyarlı davranışa kim örnek verecek?

Öğretmenin sorduğu soruya verilen hangi cevap yanlış olur? A) Arkadaşım hastalandığı zaman, telefonla arayıp “Geçmiş olsun!” diyorum. B) Beklediği notu alamayan arkadaşımın üzüntüsünü paylaşıp onu teselli ediyorum. C) Tuttuğumuz takımlar karşılaşırken benim tuttuğum takım gol atınca sevincimi aşırı göstermiyor, arkadaşımı kızdırmıyorum. D) Yere düşen arkadaşım ağlarken, “Nasıl olsa başkası yardım eder.” diyerek oradan uzaklaşıyorum.

Cevap: D seçeneğindeki çocuğun yaptığı davranış duyarlılığa uygun değildir. Doğru cevap “D” seçeneğidir.

Cevap: A, B ve C seçeneğindeki örnekler duyarlı davranışlardır. D seçeneğinde yapılan ise “duyarsızlıktır. Doğru cevap “D” seçeneğidir.

Bilgi Notu: Duyarlılık sadece insanlara karşı değil canlı cansız bütün varlıklara karşı göstermemiz gereken bir davranıştır. Çevremizde hâlâ dilenen insanlar varsa bu duyarsızlığın sonucudur. Yerlere, parklara hatta sınıflara çöp atılıyorsa duyarsız davranışlarımızdan kaynaklanıyordur. Duyarlı insanlar başkalarının neden olduğu olumsuzlukları da gidermeye çalışırlar.

Bilgi Notu: Duyarlılık başka insanların duygularını paylaşmaktır. Duyarlı insanlar toplumda yalnız kalmaz, sevilir ve sayılırlar. Duyarlılık, dünyada yeteri kadar gelişseydi pek çok sorun çözüme kavuşurdu. Açlıktan insanlar ölmezdi. Bazı canlı türleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmazdı.

14


SOSYAL BİLGİLER 1.

KENDİMİ TANIYORUM DUYGULARIMIZ VE DÜŞÜNCELERİMİZ

Ünite 1

TEST 2

Yıllardır görmediğim halamı göreceğim.

En sevdiğim elbisem yırtıldı.

I

II

Matematik sınavından beklediğim notu aldım.

Çok geç oldu ama annem gelmedi.

4.

Aslı, doğum gününü kutlamak için hazırlıklarını yaptı. Ailesi yanındaydı ama hiçbir arkadaşı doğum gününe gelmedi. Telefonla bile aramadılar. Aslı’nın arkadaşları için hangisi söylenemez? A) Doğum gününü unutmuşlardır. B) Aslı’ya karşı duyarlı davranmışlardır. C) Arkadaşlarını yalnız bırakmışlardır. D) Duyarsız davranmışlardır.

III II Yukarıda verilen tablolardaki durumlara ait duygular hangi seçenekte sırasıyla doğru olarak verilmiştir? A) Heyecan - üzüntü - sevinç - endişe B) Korku - üzüntü - endişe - şüphe C) Heyecan - öfke - endişe - korku D) Mutluluk - sevinç - kızgınlık - heyecan

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 4. soruyu incele.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 1. soruyu incele.

5. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Yukarıdaki atasözünde hangisi anlatılmış olamaz?

2. Uzun süre görmediği babasını otobüs garajında bekleyen Göksel, arabanın yolda kaldığı haberini alıyor. Uzun bir bekleyişten sonra babasını getiren otobüsü ve babasını görüyor.

A) Öfkemize hakim olmalıyız. B) Gereksiz yere öfkelenmek kendimize zarar verir. C) Öfke bize bir şey kazandırmaz. İnsanları kırar, dostlukları kaybederiz. D) Öfkelenirsek para kaybederiz.

Göksel, sırasıyla hangi duyguları yaşamıştır? A) Heyecan - mutluluk - endişe B) Heyecan - endişe - korku C) Mutluluk - heyecan - korku D) Heyecan - endişe - sevinç

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 1. soruyu incele.

6. Öğretmenlerinin sesi kısılmıştı. Öğrenciler her zamankinden daha sessiz, öğretmenlerini dinliyorlar, gereksiz sorular sormuyorlardı.

3. Biri bana çelme takıp düşürdüğünde; ? Soru işareti yerine hangi duygu gelir?

Öğrencilerin davranışı için hangisini söyleyemeyiz?

A) Sevinirim. C) Korkarım.

A) Duyarlı C) Hoşgörülü

B) Öfkelenirim. D) Pişman olurum.

B) Sorumlu D) Anlayışlı

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 3. soruyu incele.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

15


SOSYAL BİLGİLER 7.

KENDİMİ TANIYORUM TEST 2 9.

Köpeklerden korkuyorum. Bu yüzden köpek beslemeyi düşünmüyorum.

Yandaki resimde gördüğümüz çocuğun mutlu, sevinçli olmasının nedeni, aşağıda verilenlerden hangisi olamaz?

Ali

Arzu

Filiz

Semih

Ünite 1

DUYGULARIMIZ VE DÜŞÜNCELERİMİZ

En çok mavi rengi severim. Elbise alırken mavi renkli almaya dikkat ederim.

A) İstediği bir oyuncağın alınmış olması B) Sevdiği arkadaşlarıyla birlikte zaman geçiriyor olması C) Annesinin sevdiği yemeği pişirmesi D) Yazılı sınavdan zayıf not alması

Acıyı hiç sevmem. Bu yüzden lahmacunuma bol bol biber koyduracağım. Basketbolu çok seviyorum. Yaz tatilinde basketbol kursuna katılacağım.

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 3. soruyu incele.

Yukarıdaki çocukların hangisinde duygu ve düşünce çelişkisi vardır? A) Ali

B) Arzu

C) Filiz

D) Semih

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 2. soruyu incele.

8. Hasan, 10. katta oturan amcasını çok seviyor, sık sık kendilerine gelmesini istiyordu. Hele amcasının oğluyla oynamaya bayılıyordu. Yengesi de ona annesi kadar yakındı. Ama Hasan, amcalarına gideceği zaman türlü bahaneler uyduruyor, tek katlı evinin bahçesinde üzgün üzgün, kendi başına oynuyordu. Yukarıdaki metne göre, Hasan’da hangi duygunun olduğunu söyleyebiliriz? A) Yükseklik korkusu B) Amcasını sevmediği C) Başkalarıyla bir arada bulunmaktan hoşlanmadığı D) Yengesini sevmediği Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 1. soruyu incele.

16

10. Ayla, okuldan eve gelirken yaramaz çocukların, kuyruğuna teneke bağladıkları kediciğin perişan hâlini gördü. Babasına haber verdi. Kediyi teneke kutudan kurtarıp karnını doyurdular. Ayla hangi duygusundan dolayı kediye yardım etmiştir? A) Sevinç

B) Acıma

C) Korku

D) Endişe

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 3. soruyu incele.

11. Süha, birleştirilmiş sınıflı okulu olan bir köyden okulumuza gelmişti. Derslerde bizden biraz gerideydi. Öğretmenimiz, Süha’ya soru sorduğunda çoğunlukla bilemezdi. Bu durumda bize kızdığı hâlde Süha’ya hiç kızmazdı. Yukarıda, öğretmenin davranışı için hangisini söyleyemeyiz? A) Adaletsiz C) Anlayışlı

B) Hoşgörülü D) Merhametli

Not: Bu soruyu hatalı çözdüysen çözümlü test 1. soruyu incele.


ISBN 978-975-8550-38-8

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550326

9 789758 550388

MATEMATİK 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

SOSYAL BİLGİLER 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-32-6

ISBN 978-975-8550-38-8

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

9 789758 550388

İNGİLİZCE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-36-4

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-39-5

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

9 789758 550364

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550395

TÜRKÇE - MATEMATİK - SOSYAL BİLGİLERi - FEN VE TEKNOLOJİ TÜM DERSLER SORU BANKASI 4. SINIF

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

İNGİLİZCE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

FEN VE TEKNOLOJİ 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550326

am Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

er: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-32-6

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

SOSYAL BİLGİLER 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

LIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

MATEMATİK 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

TÜRKÇE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

am Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

er: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

TÜRKÇE 4 ÖRNEK ÇÖZÜMLÜ SORU BANKASI

LIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ ISBN 978-975-8550-22-7

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

9 789758 550227

ISBN 978-975-8550-34-0

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

ISBN 978-975-8550-39-5

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR

9 789758 550340

Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550395

TÜRKÇE - MATEMATİK - SOSYAL BİLGİLERi - FEN VE TEKNOLOJİ TÜM DERSLER SORU BANKASI 4. SINIF

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-22-7

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550227

KARTOPU YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ

ISBN 978-975-8550-36-4

Dr. Faik Muhittin Adam Cad. (850. Sokak) Nu.: 38/104 Konak - İZMİR Telefon ve Belgegeçer: (0 232) 489 37 37 www.kartopuyayincilik.com

9 789758 550364


Sosyalbilgiler4 soru bankasi