__MAIN_TEXT__

Page 1

PEDERSHOLM ROSKILDEVEJ 161 3600 FREDERIKSSUND

www.frederikssundmarineforening.dk


TØRDOKKEN - det lokale medlemsblad for Frederikssund Marineforening. Ansvarshavende redaktør: Tonny Poulsen Mølleparken 5, Ganløse 3660 Stenløse Tlf.: 30312183 e-mail : toerdokken@webspeed.dk INDLÆG - FOTO m.m. til næste nummer af TØRDOKKEN der udkommer d. 3. december 2017 skal være redaktøren i hænde SENEST d. 1. november 2017 på ovenstående adresse.

I dette nummer kan du bl.a. læse :

Side 11

Side 3

Formandens 2 minutter.

Side 4

Bal på Dækket.

Side 5

Fregatskydning.

Side 6-8

Vi kipper med flaget.

Side 12-13

Formanden til mathelevtræf i Ebeltoft.

Side 14-17

Tilbageblik på sommeren 2017.

Side 18-19 Opslagstavlen. Side 20

Agterdækket.

Marineforeningens tur til Kolobrzeg.

Side 9

Slopkisten.

Side 10

Husk kryds i kalenderen.

Forsidebillede: Mønstring ved årets Fregatskydning. 2


Om hundrede år er alting glemt – eller hvad?

Det kan godt være, at søfarten ikke længere fylder så meget i Frederikssund Marineforening, men det handler stadig om kammeratskab, kvikke bemærkninger, latter, klap på skuldre og hjertelig håndtryk. Så vi arbejder stadig på at marineforeningen er et historisk bevis på Frederikssund tilknytning til havet og søfart, og derfor allerede i gang med nytænkning og fremtidssikre marineforeningen de næste 100 år.

I dagligdagen anvendes ofte denne vending ”Om hundrede år er alting glemt”, og ofte i et sammenhæng med noget der ikke altid var så vellykket og helst skulle glemmes ret hurtig. For nu snart 100 år siden, nærmere den 5. maj 1918 på Hotel Isefjord, tog nogle brave mænd initiativet til oprettelse af ”Marineforeningen for Frederikssund og Omegn”. I 1999 blev der truffet beslutning om, at ændre navnet til ”Frederikssund Marineforening”.

Bestyrelsen er nu i fuld gang med at planlægge vores100 årsjubilæum. Det festligholder vi med en reception på Elværket, Søværnets Tamburkorps vil spille ved minen på havnen og march gennem byen og jubilæumsgallafest for forenings medlemmer med pårørende. Nærmere om dette vil følge senere.

Hvorfor nu denne historiebeskrivelse, vil nogen spørge, det er jo snart hundrede år siden og for længst gået over i historien. Nej, vi er ikke glemt – jeg mener ikke at de ni orlogsgaster der startede op i 1918 var noget uheldige, en døgnflue, eller noget herom man kunne sige ”Om hundrede år er alting glemt”

I Frederikssund Marineforening kan vi i skrivernes stund tælle over 100 medlemmer, og det på trods af mulighederne for at hverve nye og yngre medlemmer er noget reduceret, grundet politiske vilkår, som har gjort Søværnet til en brøkdel af, hvad det har været tidligere. Takket være ihærdige medlemmer på alle niveauer, er det lykkedes at holde skruen på ret køl i snart 100 år.

Nej, Frederikssund Marineforening er ikke glemt. Om end vi ikke er så mange orlogsgaster tilbage, så vokser vores medlemstal støt og rolig, og der er der stadig liv og godt humør, når de gæve medlemmer af marineforeningen, mødes i vores arrangementer, som f.eks. vores fregatskydning, bal på dækket og vores udflugter (som tit er overtegnet)..

At styrke interessen i befolkningen for Søværn og Søfart - det maritime Danmark 3


Pris pr. person er kun 50,- kr. for en glad aften med fantastisk musik lever af Kapelmester og pianist, Allan Steen, med 39 ürs erfaring. Husk at medbringe madpakke og det gode humør. Drikkevarer købes i baren til Marineforeningens altid latterlig lave priser. Tilmeld dig via: Tilmeldingsliste Marinestuen, tlf. 47529946 - 21292641 eller kurts@mail.tele.dk

4


D

en 12. august var der 30 morgenfriske gutter og damer der entrede bussen på Frederikssund station, med Hugo ved rattet, der skulle til fregatskydning på skydebanen i Tollerup, sammen med kollegaerne fra Hundested og Frederiksværk Marineforening.

Det sidste skud mod fregatten blev affyret af, kasserer Kjeld Jensen Hundested Marineforening, en ren pletter – så var fregatten sænket og Kjeld blev kåret som den nye ”Fregatkaptajn”. Til gengæld ødelagde fregatskytterne fra Frederikssund og Frederiksværk ikke noget som helst.

Klokken 10. kunne formanden, Jens Hyldborg Hundested Marineforening, således mønstre 45 skytter til fregatskydning og Søren fra Hundested, der for 25 gang som leder af korvetskydningen, mønstre 17 piger.

”Er det kun løs krudt” syntes Jørgen Jørgensen at spørge, mens Gunnar konstaterer, at der heller ikke denne gang blev krummet et sejl på fregatten.

På korvetten, skød Margaretha Hansen Frederikssund Marineforening, sejl nummer 1 og 5 ned, så alt i alt, blev det alligevel en god dag for Frederikssund Marineforening. Korvetkaptajn blev Vivian Lok Olsen fra Hundested. Stor tak til bestyrelsen og vores medlemmer der er med til at bakke op om vores arrangementer. Kurt

Også i år kunne man få helstegt pattegris med tilbehør. Vejret var mest gråt, men skydningen blev gennemført uden regn/ byger. Man havde dog sikret sig med et nyt stort telt.

Følgende numre blev udtrukket:

1132 – 474 – 1170 – 315 – 748 – 438 – 185 – 34 – 186 – 621 – 771 Gevinster indløses hos bestyrelsen. 5


For andet år i træk, har Frederikssund Marineforening og Kisser og Sørens Venner (K&S venner), været på fælles busrejse til Polen. Et stykke dansk kulturhistorie, når det gælder rejseform som mange tror ingen dyrker mere, men i virkeligheden lever i bedste velgående.

om, hvordan de forestående dage skulle foregå, god musik og højt humør. Det gik bare stille og rolig fremad, men under turen oplyste vores dygtige og venlige chauffør at han kun havde fået én enkeltbillet, til færgeoverfarten af busselskabet. På dette tidspunk vidste vi så ikke,

Meget tidlig fredag morgen, den 15. september 2017, stod 47 personer klar ved Frederikssund Station, for at stige om bord på den store dobbeltdækkerbus fra Jens Koll’s Turist, med chauffør Jack ved roret, for at drage mod sydlige himmelstrøg – nærmere betegnet den polske by Kolobrzeg ved Østersøen. Det blev starten på fire fantastiske dage med dejlig solskin, hvor der var blæst til afgang klokken 05.45. På Roskilde Station stod rejsearrangør Conni Andersen fra Kippinge (Hotel New Scanpol) ombord og på Ølby station stod K&S venner ombord (Gitte Kaufmann), som var kommet med en opsamlings bus fra Jylland og Fyn, samt et par medlemmer fra Køge og Københavns Marineforening, og nu var bussen fyldt med 79 personer. Herefter gik turen til Gedser – Rostock, hvor en del havde bestilt morgenbuffet om bord. Så gik det hurtig syd- og senere østover med én nødvendig pause. Vi kom jo både gennem det gamle DDR og Polen, og det meste af det vi så, var landbrugsland med en masse vindmøller. Undervejrs blev vi orienteret

om vi havde råd til billetten hjem med Scandlines? Så vi kunne ikke fortsætte turen før hovmester Henning, havde solgt hele sit amerikanske lotteri. Nej, det var en vits, overskuddet gik til vores fælles hygge-banko på hotellet. Vi ankom til Hotel New Scanpol sidst på eftermiddagen, hvor vi fik tildelt vore værelser, som lå på 1, 2 og 3 etage. Kl. 18.30 var der buffet i Zelandia, og derefter underholdning med Kisser & Søren. Dag 2, 3 og 4. Efter en god nats søvn, og en gang morgenmad, var der tur til den nedlagte russiske by, hvor vi stadig kunne se noget af én ”enkelt” landingsbane. Så var vi på 6


som Conni havde planlagt, skulle vi selv sørge for mad og drikke, midt på dagen. Mange fandt vist frem til nogle steder som Conni foreslog,. og vi fik god – og rigelig – mad overalt. Der var også god tid til at drikke kaffe (Kawa) – og besøge Jensens bar på hotellet. Det polske sprog er jo ikke helt let at tyde, servitricerne taler flydende polsk og ikke andet, og det samme gælder menukortet. Heldigvis lærer vi hurtig at sige ”dva” (2) ”Piwo” (øl) og får afværget to Tuborg til fordel for velsmagende polsk øl, Polsk øl er ikke så humlestærkt som f.eks. tjekkisk Urquell, men fyldig med masser af frugt. Lørdag kl. 16.30 var der lokal underholdning med Tirlitonki polsk sang og dansegruppe i Zelandia.

besøg i Netto og det russiske marked Priserne er generelt en hel del lavere end i Danmark, og der kommer mange turister til den gamle kurby, så der var masser af smart tøj, sko og tasker, og Henning var igen på jagt efter et ”ægte” Rolex lommeur til 54,-DKK. Om søndagen var vi på byrundtur, med den lokale guide (svensk) i Kolobrzeg, som ligger på den polske Østersøkyst ved udmundingen af floden Parseta, som har givet anledning til, at der er opstået en havn og by for over 1000 år siden. Her kunne man nyde et ophold på den lange mole, eller besøge fyrtårnet, inden man måske hygger sig på en af de mange cafeer i byen. Under 2. verdenskrig blev 85 % af byen ødelagt, men den er siden genopbygget efter gamle tegninger.

Nogle af de mange muligheder var at besøge Krigsmuset (læs artiklen i TØRDOKKEN), saltminen, lystbådehavnen, marinehavnen, med den store strandpromenade. Alle var enige om at vi godt kunne bruge et par dage mere da der var mange ting at se.

Så var det jo dem der lige skulle benytte hotellets fitnessrum, med behagelig massage både her og der, indpakning i varmt mudder, frisørbesøg, fiskespa og andre spændende ting. Nogle havde tilpasset deres behandlinger i løbet af de tre dage, men jeg nåede det ikke, da jeg har fået mudderbad nok, hjemme i Skibby, i sommer!

Lørdag aften var der igen buffet i Zelandia, hvor man så rigtig hyggede sig med de to foreninger, men nogle fra Marineforeninger, rykkede op på værelse 105, hvor der ikke var ro, før meget sent på aftenen?

Bortset fra morgenmad og aftensmad, 7


gens slagsang ”Susanne, Birgitte og Hanne. Kan lige hilse og sige at K&S vennerne er nogle dejlige mennesker at være sammen med, højt humør, der var parate til at feste sammen med os, der blev danset kædedans og skålet i store polske ølglas. I det hele taget festet igennem. Det

Kisser og Søren spredte godt humør Søndag eftermiddag var der arrangeret banko med en yderst underholdene banko -opråber, Søren Elsig, som på en meget humoristisk måde styrede slagets gang. Her sponserede Frederikssund Marineforening gaver for 1,000 kr. (overskud fra lotteriet). Om aftenen kunne man byde på en festaften, med 3 retters fest menu, med alt det der hører til. Herefter blev der lagt op til en fantastisk musik aften med velkendte melodier, hvor alle klappede og sang med, men også fyldte dansegulvet godt op, da det populære jyske par, Kisser & Søren sørgede for aftenens underholdning de første par timer, og herefter dans til polsk musik. Alle fik en forrygende aften med masser af populær dansktopmusik, men parret, Kisser & Søren, formåede også at blande nogle af de gamle ”eviggrønne” sange ind i deres festlige underholdning sammen med nogle af deres egne mange danske hit, som de selv har skrevet, som handler om et liv som er genkendeligt for deres fans. Et feststemt og medlevende publikum blev rystet rigtig godt sammen på kryds og tværs, og hermed sætte stemningen ekstra i vejret, men også den gennemmusikalske kendte eller berygtet trio, ”Ham, dig og mig”, repræsenteret ved Benny, Henrik og Hans Ulrich, måtte naturligvis synge forenin-

var endnu en succes aften, alle var begejstrede for den gode mad og den supergode musik. Hjemturen den 18.sep. 2017. Men alt godt får jo en ende. Vi mødtes ved morgenmaden, og herefter gik turen tilbage til Danmark igen. Vi havde en rolig hjemtur, med én passende pause, som på udturen. På grund af vi kørte 2 X 30. km forkert, blev standset af en toldkontrol og der var masser af vejarbejde, så blev der ikke tid til at handle i bordeshoppen Rostock. Da vi forlod Gedser og satte kursen nord på, blev der mere og mere ro efterhånden som vi nærmere os Ølby/ Frederikssund. Vi fik sagt pænt farvel til K&S venner fra Fyn/Jylland, og vores veje skiltes. Der skal lyde en stor tak til chauffør Jack, Conni og Gitte Kaufmann, samt tak til jer alle der deltog med jeres gode humør, fra Frederikssund Marineforening. Kurt

8


C02 Cardigan

C12 Poloshirt

C23 Windbreaker

C2 & C21 Skjorter med korte og lange ærmer, hvid eller lyseblå A 04 Mini emblem A 05 Kendingstegn D 01 Blazeremblem D 02 Hue emblem D 03 Slips D 04 Blazerknap sæt D 05 ”Begyndersæt” blazer D 07 Skulderdistinkt. D 08 Badges D 09 Booswik læder bælte, sort D 10 Lærredsbælter, m-blå, sort D 11 Seler, blå, sort D 12 Dametørklæde F 01 Indkøbspose F 02 Messeforklæde F 09 Damenål, broche F 10000 Vedhæng kendingstegn F 10100 Vedh. Kendingst. Forgyldt BR Slipsenål BR Manchetknapper RO Autoemblem AM 05 Nøglering + vognmønt

C 01 Sweatshirt, marine

Miniemblem F01 Indkøbspose

D01 Blazeremblem

Slips

Herudover sælges der: C 05 Pullover; C 06 Slipover; C 13 T-shirt marine og hvid; Kasketter, Bordflag + stang. Priser spørg kassereren. Varekatalog i farver hos kassereren. Hvis ikke varen er hjemme, kan der bestilles hos kassereren.

9


Torsdag d. 26. oktober kl. 19.00 Pudseaften Kaffe og ostemad.

Lørdag d. 4. november kl. 17.00* BAL PÅ DÆKKET i Valhal

Torsdag d. 30. november kl. 19.00 Filmaften

Søndag d. 3 december kl. 14.00 Julebanko m/Risalamande

* HUSK TILMELDING 10


...og siger TILLYKKE med fødselsdagen til: Martin Hernvig med de 40 år d. 6. oktober Niels Holger Larsen med de 70 år d. 20. oktober Hans Erik Andersen med de 80 år d. 24. oktober Lotte Riisholt med de 60 år d. 16. november samt til Knud Mørkeberg Henrik Holmgaard Leif Hansen Birgit Nielsen Hardy Højsgaard Egon Krüger Johansen Asger Knudsen Ellen M. U. Sørensen Niels Garboe Ellen Sørensen Per Erik Hansen

01. oktober 02. oktober 05. oktober 07. oktober 07. oktober 17. oktober 23. oktober 26. oktober 26. oktober 26. oktober 27. oktober

Claus Stig Riisholt Holger Frederiksen Kurt Terkelsen

07. november 11. november 19. november

Benny Hansen Jørgen C. Jacobsen Nanok Franch Larsen Claus Søren Madsen

02. december 13. december 13. december 20. december

11


Formand Kurt Terkelsen har været til træf med de gamle mathelever.

de i egne biler, vi mødtes ved Ebeltoft marineforeningens lokaler på havnen. Efter et glædeligt gensyn, fortrak vi til marinestuen, hvor vi spiste en rigtig lækker frokost, og snakken gik lystigt, det var jo 2½ år siden vi sidst var sammen.

V

ed vort 55 års træf i Frederikshavn den 7. og 8. januar 2015 besluttede vi at mødes igen den 8. juli 2017 i Ebeltoft, dette var da 57½ siden vi mødtes første gang på eksercerskolen i Auderød. Deltagerne denne gang var: OK Leif Hoel, OK Knud Thomsen, OS Jørgen Munter, OKS Kurt Terkelsen, OKS Kjeld Ørnø, OS Aage Mikkelsen. Leif havde arrangeret opholdet i Ebeltoft. Vi ankom lørdag formiddag til byen, nogle havde rejst med toget, og andre køren12


Efter frokosten var Leif guide ved en rundvisning på havnen. Klokken 14.00 ankom vi til Fregatten Jylland, hvor OK Paul Erik Christensen, havde arrangeret en rigtig fin tur rundt på fregatten, og hvor vi fik fortalt mange spændende historier om livet på dette prægtige skib. Rundvisningen afsluttedes med, at orlogskaptajnen skød salut med en fregattens gamle kanoner.

var vært ved en pilsner. Klokken var nu blevet 12.00, men frokost var der ikke tid til, Leif startede bilen, og så gik det ud i Mols Bjerge, ved Sletterhage fyr var der da heldigvis en pølsevogn, og den værste sult blev stillet, men videre gik det ud i bjergene, først skulle vi op på Tre Høje, da vi nåede toppen var der ikke meget luft tilbage, men til gengæld en fantastisk udsigt over Aarhusbugten, derefter gik turen til et andet udsigtspunkt Agri Bavnehøj, men da var vi også helt flade, kun Leif havde lidt luft tilbage, men han er også den unge, han er 1.år yngre end os andre. Nu var tiden efterhånden blevet hen på eftermiddagen, og Leif satte kurs mod Aarhus, så Keld, Kurt og Aage kunne komme med toget til Sjælland. Jørgen var tidligere på dagen taget med færgen til Sjællands Odde, og Knud forlod os lørdag aften, fordi han skulle hjem til familiefest om søndagen.

Derefter kørte vi til Danhotel Ebeltoft, hvor vi blev indkvarteret. Klokken 17.00 blev vi afhentet, og kørt til Anne Sine og Leif Hoels dejlige hjem i Ebeltoft. Efter en rundvisning i haven og en velkomst drink, satte vi os til bords, og nød en dejlig middag med fortræffelige vine til. Det blev næsten midnat inden vi brød op, efter en rigtig hyggelig aften, hvor snakken gik lystigt, og der blev fortalt en masse ”løgnehistorier”, det er som om historierne bliver bedre og bedre, som årene går.

Allerede lørdag aften var vi blevet enige om, at vort næste træf finder sted den 29 og 30. august 2020, det er i forbindelse med veteranstævnet på Holmen. Ref. Aage Mikkelsen Køge Marineforening

Næste morgen søndag den 9. juli spiste vi først et godt morgen måltid på Danhotel, og klokken 10.00 blev vi hentet af Leif, som ville vise os den gamle del af Ebeltoft, en fin tur, hvor vi fik gået rigtig meget. Byen ligger jo i et kuperet terræn, så lidt trætte i benene blev vi, men heldigvis kom vi forbi restaurant Molboerne, hvor Jørgen 13


Sixtus saluterede, og på kajen ud for museums – ubåden ”Sælen” ventede omkring 100-200 kollegaer, familie og venner på de to besætninger. Marineforeningerne stillede med 11 flag fra ti forskellige afdelinger, herunder Frederikssund, ligeledes havde man tilladt opstilling på bakken på fregatten ”Peder Skram”, hvorfra det var flot at hilse på de to sejlskibe velkommen hjem. På det sidste ben fra Rungsted til København havde de fået følgeskab af den nyudnævnte kontreadmiral og chef for marinestaben, Torben Mikkelsen, på ”Svanen” og chefen for 1.eskadre, kommandør Lars Henrik Hansen, på ”Thyra”.

F

rederikssund Marineforenings to flaggaster, Poul Carsten Hasfeldt og Birger Tykskov, tog den 29. juni 2017 imod Søværnets to sejlkuttere Y 101 ”Svanen” og Y102 ”Thyra” da de vendte hjem til Marinestation Holmen efter at have tilbagelagt næsten 13.000 sømil på et togt, der varede næsten ni måneder med besøg i 13 lande i 26 havne. ”Thyra” og ”Svanen” togt gik gennem Den Engelske Kanal via Portugal, Gran Canaria, Barbados, Puerto Rico og de tidligere dansk vestindiske øer over USA, Bermuda, Azorerne til England og via Kielerkanalen hjem til Danmark. Sejladsen var tilpasset så skibene kunne deltage i markeringen af 100-året for overdragelsen af de tidligere Dansk Vestindiske Øer til USA den 31. marts 2017. Klokken var omkring 11.30, da først ”Svanen” og kort agten for hende ”Thyra” rundede fregatten ”Peder Skram” på vej mod kajen på Nyholm ud for Søværnets Officersskole Batteriet

Søværnet sejler træskibe til Caribien for at lærer unge sømænd gamle dyder: Udover et fast mandskab udgør besætningerne nemlig hovedsagligt af skiftende hold af kadetter fra Søværnets Officersskole, der sejler med for at lære om sømandsskabets gamle dyder og om 14


ledelse og navigation. ”Svanen” og Thyra” er bygget først i 1960erne, på Hundested Bådebyggeri, 32 tons, besætning: 4 mand, heraf 1 officer, samt 6-8 elever (kadetter) en noget nær perfekt platform til netop det formål. Her lærer man det primitive, hårde sømandsskab og ikke mindst de mange gode traditioner i Søværnet. Det handler også om at presse folk, så de lærer nye sider af sig selv. Søværnet har brug for officerer, der kan tænke selv. Begge sejløvelsesfartøjer besøgte Frederikssund i 2010, hvor besætningerne blev inviteret ud i vores Marinestue. For besætningen betyder det et frirum fra hverdagen

om bord, når byens marineforening hilser besætningen velkommen til nogle hyggelige timer i vores lokale. Kurt

over. Ikke mindst fordi, man hos Margaretha og Benny altid føler sig velkommen. Én ting er, at man altid er velkommen i Frederikssund Marineforening, men når man kommer næsten et halvt hundrede mennesker til grillparty hos et værtspar, der tager imod med åbne arme, kan man næsten ikke forlange mere. Når Henning så samtidig også havde sørget for, at der var kolde ”Hoffer” på flaske i baren, er det meget svært, at finde noget at beklage sig over.

H

ele 42 sommerglade gæster lagde vejen forbi Benny og Margaretha’s have, der, lørdag d. 10. juni, lagde græs til Marineforeningens Grillfest på Snerlevej. Det var femte år i træk, vi kunne tænde op i grillen her, og vel at mærke, femte år i træk med solskin. Denne tradition, med havefest i solskin, må gerne fortsætte frem-

Så vil jeg hellere rette opmærksomheden mod de mange glade og muntre gæster, der nok en gang var med til at fyre godt op under et festligt arrangement. Her var der 15


men bekendt af redaktionen), stående med sin portemonnee fremme i fuld dagslys, i færd med at betale bartenderen Lille Per for to bajere. Undertegnede, der selv befandt sig mellem de få øjenvidner til denne begivenhed, kan stå inde for, at hverken Lille Per eller nogen andre tilstedeværende ydede nogen som helst form for fysisk tvang. ikke mange, der tænkte på valg i England og Frankrig, eller gad spilde en tanke på cirkus Trump i USA. Her gik snakken om langt mere jordnære og hyggelige emner rundt om grillen eller ved de mange border i haven. Der blev grinet over de mange anekdoter og pussige historier, der blev luftet denne herlige eftermiddag, hvor der også blev budt velkommen til endnu et nyt medlem Mona Mosgaard.

Til sidst skal der lyde en stor tak til alle jer, der deltog i festen, ikke mindst til Margaretha og Benny, bestyrelsen og Lille Per. Tonny

Som eftermiddagen skred frem og det svandt i de kolde øller, og mens kvinderne blev kønnere og kønnere, og hvad man ellers plejer at se af syner i en sådan tilstand, fik andre nærmest en åbenbaring. En enkelt svor, at det fra nu af var slut med alkohol. Det febersyn der frembragte denne tilstand kan ses på nedenstående billede. Jeg sætter min redaktørstilling ind på, at der IKKE er brugt fotoshop eller andre former for fotoredigering. Billedet viser et kært medlem - (navnet udeladt,

16


S

om lokalrepræsentant i DanmarksSamfundet, Halsnæs-Frederikssund Egedal, uddeler jeg hvert år på Valdemarsdag den 15. juni, faner og flag til Hjemmeværnet, foreninger, spejdergrupper med flere, ved flagfest på Valdemarsdag. Danmarks-Samfundet blev startet den 10. juni 1908 og er en upolitisk forening der har til formål at: Styrke kendskabet til og respekten for Dannebrog og dansk kultur. Arbejde for at udbrede kendskabet til Dannebrogs betydning som nationens samlingsmærke og kendskabet til korrekt brug af Dannebrog. Uddeler Dannebrogsfaner og – flag til organisationer og foreninger m.fl. Danmarks-Samfundet i Frederikssund har i mange år deltaget i flagfester i Frederikssund, Frederiksborg Slot i Hillerød, og siden 2010 på Kronborg i Helsingør. Vores nuværende Orlogsflag fik vi overtragt, da Frederikssund Marineforening i 1988 kunne fejre 70 årsdag. Tilstede ved overrækkelsen var Danmarks Marineforening formand, kommandør Preben Heise, som ønskede tillykke med foreningens jubilæum og det nye flag, samt al mulig lykke fremover. På Valdemarsdagen i år var der et par hundrede mennesker der gik i den smukke sommeraften i optog gennem Helsingør

og ud til Kronborg, anført af Helsingør Pigegarde og med en lille snes flag og faner, herunder Frederikssund Marineforenings flag med flagbærer, Hans Ulrich Christen og Ove Kragh, som her repræsenterende foreninger, som tidligere har modtaget dem. Det danske flag tilhører danskerne og ikke noget politisk parti, fastslog formanden for Danmarks-Samfundet Helsingør, Tim Hvolgaard, da han bød velkommen til det, der ikke blot var Dannebrogs fødselsdag men også Genforeningsdagen. Jeg fyldes af stolthed over at være med til at fejre flaget her på Kronborg, sagde Helsingørs borgemester Bennedikte Kiær, i sin tale for flaget til DanmarksSamfundets Valdemars parade. Der var fællessang, og faneandagten blev holdt af sognepræst, Karin Christiansen. Fanerne/ flagene blev til slut rullet sammen, med trommehvirvel, af Helsingør Pigegarde. Udover Pigegarden spillede Helsingør Jernbaneorkester, som trådte til med kort varsel, da Hjemmeværnsdistrikt Nordsjælland har valgt at nedlægge musikkorpset, som har eksisteret i knapt 60 år, og som plejer at spille i slotgården. Halsnæs-Frederikssund – Egedal kunne i år uddele flag og faner til CUK -Naverne -Frederiksund, Kregme Gymnastikforening og Plejecenter Solhjem i Melby. Kurt 17


Frederikssund Marineforening Byder velkommen om bord til:

Tony Larsen Anny Lydia Breiting Bent Kruse-Nielsen Aage Brodersen Peter Christian Koch Tag godt imod vore nye medlemmer.

KU N

40,-

Husk tilmelding til Leif pĂĽ Tlf. 5127 2389 Senest d. 22. november 18

kr.


Med sorg må vi meddele at vort medlem siden 2016, deltaget i mange arrangementer i Marineforeningen gennem årene.

Jytte Føhns Poulsen Er afgået ved døden den 17. juli 2017

Æret været hendes minde På bestyrelsens vegn Kurt Terkelsen

Med sorg må vi meddele at vort medlem siden 2016, deltaget i mange arrangementer i Marineforeningen gennem årene.

Iris Kristensen Er afgået ved døden den 23. september 2017

Æret været hendes minde På bestyrelsens vegn Kurt Terkelsen 19


diskuterede ni og Søren n va io G , rd Gera kvinder. , hvis an en mand k , g ri k n ra nå hele Gerard: I F - Far, h e om livet, d in v k en vorfor g han holder år på heste t. nes ben du og mærker , men vejen rund og - Det er ore hænder st r a h n a h fordi, je bagdele? nke om Ikke fordi g måske en af de inder er sla v k e sk n vil købe m, lille a Ole fordi de fr - Så tro r jeg, po . livet. stbudde mor. t vil køb de side aliensk kvin it en is v H helt ned Giovanni: kan hun nå l, to rs a b der på en Følgende ordudvikling fandt sted mellem tole, men til gulvet. lt lave bars Henning og Jørgen Bang ved sidste års Bal ie ec sp e k ben. Vi har ik nge slanke la på Dækket: så r a h e kvindern et dask i er lillemor iv H - Hvorfor blev du sur på den dejlige pig g je is v ejde om Søren: H går på arb ge, du var sammen med? g je r å n del stadig bagdelen hendes bag r J - Hun spurgte, om jeg kunne danse. å st så , hjem fra morgenen g kommer je H - Var det noget at tage så nært? r å n r re og vibre J - Vi dansede, da hun spurgte! en stor arbejde. in kone har m i rd fo e k i DanDet er ik arbejdstiden i rd fo n e m bagdel, kort. Henning trajk Jørgen Bang til side og sagde: mark er så Hvis kærlighed gør blind.. - Hvad skal man så med frækt undertøj?

- Der findes utrolig mange piger, som ikke vil giftes. - Hvordan kan du vide det? - Jeg har spurgt dem! Formand

Kurt Terkelsen

47 52 99 46

kurts@mail.tele.dk

Næstformand

Benny Hansen

47 31 13 74

bennyh6@hotmail.com

Kasserer

Henrik Holmgaard

30 49 25 36

hcholmgaard@sport.dk

Sekretær

Bent Hansen

27 26 27 80

bhel@godmail.dk

B-medlem

Hans Ulrich Christensen

38 71 15 17

ulrich@biobiler.dk

B-medlem

Henning Mørch

20 12 04 93

aase41@paradis.dk

B-medlem

Jørgen Bang

20 27 47 60

joebang@live.dk

Suppleant

Leif Hansen

51 27 23 89

irenalundberg@yahoo.dk

20

Profile for Tonny Poulsen

Tørdokken on line nr 4 17  

Tørdokken on line nr 4 17  

Profile for topo198
Advertisement