Page 7

ligger omkring en gammel tørdok foran Kronborg. Her mødte vi en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortalte om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid.

V

i var i god tid da 34 personer samledes ved Frederikssund Station, lørdag morgen den 7. marts, for at deltage i udflugten til Museet for Søfart i Helsingør. Præcis kl. 07.30 ruller bussen ind på stationen, med næstformanden, Benny Bengaard Hansen, som ”rorgænger”, der er styrmand på turen. Turen begyndte kl. 08.00 og da søfartsmuseet først åbnede kl. 11.00 så havde vi rigelig tid til at nyde den smukke nordsjællandske natur. Da vi kørte gennem Gribskov, lægger Benny pludselig roret hårdt til styrbord og kaster anker ved en rasteplads i skoven. Her var der mulighed for, at strække ben, nyde en forfriskning, samt brænde lidt tobak af. Men inden turen fortsatte mod Helsingør, havde formanden, aftalt med pens. Sektionschef, Erik Molin, om et besøg på Civilforsvarets mobiliseringsstation i Esbønderup, som var et oprindeligt depot for materiel til Civilforsvaret, det blev bygget i 1959 og blev oprettet som Museumsdepot i 1997. Her fik vi et godt foredrag om Civilforsvarets uddannelse, indsats, beredskab og så en større samling af historiens køretøjer, materiel, uniformer, mundering, radioer, telefonudstyr og meget andet.

Men som bekendt – uden mad og drikke, dur helten ikke. Så efter det imponerende besøg, var alle godt sultne, derfor satte vi kurs mod Gilleleje Marineforening. Her blev vi modtaget af formand Steen Møller, og man havde sørget for en god frokost, som der blev gået til med glubende appetit. Nogle gik en tur på havnen inden der var kaffe og kage. Da klokken nærmere sig 16.30, var det blevet tid til at tage afsked og sige tak for dejlig mad og god behandling, før vi atter gik ombord i bussen, som Benny med sikker hånd, kørte hjem til Frederikssund. Her skal lyde en tak til museumsdepotet, og en tak til folkene i Gilleleje Marineforening, og det kan varmt anbefales andre MF, at besøge Civilforsvarets Mobiliseringsstation i Esbønderup, M/S Muset for Søfart og vore venner i Gilleleje. Der skal også lyde en stor tak til sektionschef, Erik Molin, samt tak til alle jer der deltog med jeres gode humør.

På turen blev der traditionen tro solgt amerikansk lotteri med fine gevinster, af Henning og Henrik inden turen fortsatte mod Helsingør og M/S Museet for Søfart, og her fik vi også en oplevelse for fuld kraft, dette er en underjordisk verden af søfart. Danmarks nye søfartsmuseum

Kurt 7

Tørdokken on line 2 2015  
Tørdokken on line 2 2015  
Advertisement