Page 6

holde en tale, om de faldne i frihedskampen i 1940 - 45 og knyttede tråde til dagens kamp for fred og frihed i flere brændepunkter i verden, hvor danske mænd og kvinder deltager i dens kamp – og vil mindes ofrene for denne indsats, orlogspræst, Frank Bjørn Christensen, vil holde en lille andagt "for de danske sømænd og de danske soldater", denne dag vil stadig blive ved at være en ganske særlig historisk dag. Til sidst vil Hans Ulrich Christensen blæse ”The Last Post” og landssekretær fra Danmarks Marineforening, Birger Tykskov, vil lægge en krans ved mindesmærket "Minen" på Sydkajen.

T

raditionen tro bliver der igen i år afholdt 4. maj aften i Frederikssund. og igen i år vil arrangementet blive afviklet sammen med Nordsjælland Gardeforening, Gardehusarforeningen, Flyvevåbnets Soldaterforening, De Danske Forsvarsbrødre for Frederikssund og Omegn, De Blå Baretter Nordsjælland og Frederikssund Marineforening, som vil stille med faner og flag.

Når vi her 70 år efter befrielsen, tænder lys i vinduet, så gør vi det for at de mange danske søfolk og frihedskæmpere, som gav deres liv, for at vi andre kunne leve i et frit og demokratisk Danmark, aldrig må blive glemt, uanset om vi befinder os på den ene eller anden politiske fløj, så er friheden det bedste guld.

Arrangementet starter ved minen på havnen klokken 18.30, hvor borgmester John Schmidt Andersen, holder tale om 70 året for Danmarks befrielse, major, Jørgen Bech, Flyvervåbnet vil

Aftenen slutter med en mindeaften i soldater/ marinestuen på PEDERSHOLM.

Tørdokken’s on-line service - til dig der har det med at glemme. Hører du til dem, der gerne vil være fri for at glemme et arrangement i Marinestuen, er hjælpen nær. Send et par ord til:

toerdokken@webspeed.dk Så sørger jeg for, at du modtager en mail med en reminder, ca. 1 uge før et arrangementet løber af stablen. På den måde får du en chance for, at blive mindet om, hvad og hvornår der sker noget i Frederikssund Marineforening. Ordningen er gratis. Med venlig hilsen Tonny

6

Tørdokken on line 2 2015  
Tørdokken on line 2 2015  
Advertisement