Page 56

Rezultatele perioadei de diseminare I

n cadrul activitățlor de diseminare am încercat să acoperim un public cât mai larg, iar astfel am accesat media variate, atât fizice cât și digitale, operând pe cât mai multe canale de comunicare pentru a eficientiza transmiterea mesajului proiectului nostru. Prezentari publice: • Făgăraș - Ca parte integranta a programului schimbului de tineri a fost prevazuta o prima manifestare publica in penultima zi a perioadei de activitati, in Cetatea Fagarasului si la Muzeul Fundatiei Negru Voda, Fagaras. Au fost prezentate fotografiile și filmele de scurt-metraj ale participanților • București - Ca parte a activitatilor de diseminare, a fost organizata o prezentare in Bucuresti la Casa de Cultura Friedrich Schiller, Casa minoritatii germane din Bucuresti, unde a fost intreprinsa o descriere detaliata a activitatilor, rezultatelor și impactului social al proiectului • București - A fost susșinută o prezentare în fața elevilor Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, în care le-au fost prezentate oportunitățile programului Tineret în acțiune. • Cluj - O alta prezentare publica a avut loc in incinta Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, proiectul fiind prezentat in fata studentilor Facultatii de Litere. • Riga - Liderul de grup al grupului AEGEE-Riga a intreprins o ampla prezentare in cadrul unei intalniri inter-organizationale ce avea ca element central programul Tineret in actiune, Actiunea 1.1, Schimburi de tineri • Salaspils - Voluntarii AEGEE-Riga au intreprins la randul lor o prezentare in orasul Salaspils, Letonia, in fata unui grup de strudenti. • Poznań - Au fost organiyate o serie de prezentări in cadrul Universitatii de Arte si a Caminului studentesc al Politehnicii din Poznań, Polonia.

Documentar Transilvania Live Ca parte a procesului de popularizare am lansat un comunicat de presă agențiilor media. Am fost contactați de către doamna Elena Stanciu, producător la postul de televiziune Transilvania Live! Dansa ne-a oferit tot sprijinul necesar mediatizării proiectului, oferindu-se chiar să dedice un episod întreg al emisiunii sale proiectului nostru. A parcurs drumul Cluj - Făgăraș și astfel, chiar în ziua evenimentului public de la Cetatea Fagarasului a sosit îm-preună cu cameramanul, au filmat cele 42 de minute de documentar și au luat interviuri liderilor de grup, organizatorilor și participanților. La trei săptămâni distanță a rulat 4 zile consecutive in cadrul emisiunii TransEuropa, pe data de 18 octombrie. A fost lansat simultan in mediul on-line, unde a strâns de asemenea o audiență numeroasă. Am reușit astfel să promovăm proiectul la nivel național, cumulând vizualizările de pe internet cu cele de la televiziunea națională. Interesul televiziunii transilvănene față de proiectul nostru ne-a incurajat și ne-a impulsionat să ne ridicăm standardele legate de desfășurarea proiectului și, mai ales, a evenimentului final.

56

Pentru a face publicul conștient de acest proiect, Fundația Culturală Negru-Vodă a dezvoltat mijloace de informare, afișe, a elaborat comunicate de presă și a publicat ediția de față a ziarului fundației Negru-Vodă, ce are ca subiect central activitățile și obiectivele proiectului. Proiectul are o pagina de Facebook și un blog dedicat. Expunerea rezultatelor proiectului in cadrul perioadei de diseminare a fost popularizată prin postere, anunțuri pe site-uri de socializare și pe blogul proiectului.A fost elaborata o siglă a proiectului. Materiale promotionale continand sigla proiectului si cea a Tineret in Actiune: afise, stickere, mape, carnete, pixuri. Proiectul a fost popularizat prin intermediul afișelor, stickerelor, a media convenționale (ziare, radio) cât și prin intermediul site-urilor web și a rețelelor de socializare. Proiectul a facut subiectul unei serii de reportaje difuzate de catre televiziunile locale: TV Fagaras si Nova TV.

Apariții în presa scrisa si presa online: Buna Ziua Fagaras, Buna Ziua Brasov Stiri Azi, Time 4 News. Reportaje radio: Star FM. Asocierea imaginii programului Tineret în Acțiune cu Fundația Culturală ”Negru-Vodă” a popularizat acest program pe plan local și național și în rândul elitelor istorice și științifice. Promovarea programului in cadrul unei emisiuni televizate pe un post national si o postare a emisiunii pe internet care a adunat peste 670 de vizualizari. Promovarea in mediul online a proiectului ce a strans o audienta de peste 21.000 de oameni. De asemenea, proiectul nostru a fost preluat si popularizat pe alte site-uri preocupate de activitatile de tineret si educatie asigurand astfel o raspandire si in domeniul lucratorilor de tineret la nivel national si international (Non-Formalii, România Pozitivă, AEGEE-București, ONG România, Blogunteer,, etc.), sporind astfel vizibilitatea proiectului nostru și a programului Tineret in Actiune.

Fundatia Culturala Negru Voda - nr.1 - Ianuarie 2013  

Prima editie a ziarului Fundatiei Culturale Negru-Voda, Fagaras, lansat cu ocazia incheierii proiectului Tineret in Actiune, Actiunea 1.1, "...

Advertisement