Page 1

Barnvagnar 2012

1


2


Snart bรถrjar det.

3


4


Drömmar. Lek. Tårar. Skratt. Trots. Glädje. Skrubbsår. Kärlek. Och så lite jordgubbar på allt. Snart börjar det. Livet. En enda lång upptäcktsresa, för alla inblandade. Till och med för oss. Det är en resa vi känner igen, ändå är den aldrig sig lik. Varje nytt barn som föds upptäcker världen på sitt lilla vis. Varje familj gör sin resa. Full av förväntan, full av vilja, full av kärlek. Mer än så behövs inte för att leva livet. Och för att välja rätt barnvagn. Vi tar det från början.

5


6


7


Det var en g책ng en sp책nkorg.

8


Man brukar säga att vissa saker går i arv. Att vi föds med en del egenskaper och att livet ger oss resten. Arv och miljö. Så kanske det är. Varje dag arbetar vi med att föra vidare den idé som ligger till grund för alla våra leksaker, möbler och barnvagnar. Vi kan inte förlita oss på att några gener ska göra jobbet. Vårt fina arv hamnar inte i produkten per automatik. Men, vilket arv pratar vi om? Allt började för 127 år sedan med en ung man som hette Ivar Bengtsson. Han sålde spånkorgar av finaste kvalitet. Men för Ivar räckte det inte med finaste kvalitet. Han brukade alltid säga att det är greppet som säljer korgen. Ivar lade ner extra mycket arbete på att förstärka korgarnas handtag så att de med all säkerhet höll för mer än vad de lovade. Många tyckte nog att det var lite onödigt mycket omsorg om små­saker, men de som använde Ivars spånkorgar uppskattade det starka handtaget. Han hade visat att han förstod kunden bättre än någon av konkurrenterna. När sönerna tog över döptes företaget till Bröderna Ivarsson Osby, förkortat BRIO. Sönerna förde vidare faderns speciella passion för kvalitet och kom att utveckla BRIO till en hel värld av rejäla och fina saker för barnens första år. Bland annat barnvagnar. Vi är stolta över vårt arv. Det är nog därför som vi är så djupt passionerade i allt vi gör. Från minsta lilla söm till mjukaste fyllning, ingen detalj lämnas åt slumpen. En del skulle beskriva det som en näst intill onödig omsorg om småsaker. Men vi tror att du som ska använda våra barnvagnar verkligen upp­ skattar det. Därför fortsätter vi att hålla vårt löfte vid liv. I varje vagn, ända ut i varje liten eker. I generationer. 9


En liten bit svensk designhistoria.

10


Vi svenskar är kända världen över för vår design. Vi är också berömda för vårt säkerhetstänkande, för att vi gärna hänger upp oss på detaljer och för att vi aldrig skulle bryta ett löfte. Men det skulle vi aldrig skryta med. Sådana är vi. Och kanske är det just därför som svensk design med tiden har kommit att få en djupare innebörd. Idag förväntar man sig att det är bland det bästa man kan få för pengar. Sakerna ska helt enkelt hålla för det de lovar. Vad det än må kräva. Våra barnvagnar är designade i Sverige. Så har det alltid varit. Men vi är inte bäst på allt i det här landet. Vi skulle inte släppa ifrån oss en eker utan att vara säkra på att den håller högsta kvalitet. Därför samarbetar vi med dem som är bäst i världen på det de gör. Men det räcker inte. För att vara säkra på att våra produkter ska hålla för vad vi lovar, jobbar vi tillsammans med världsledande leverantörer och testinstitut. Sammantaget blir det en rejäl barnvagn, som BRIOs grundare Ivar Bengtsson skulle ha sagt. Du kan läsa om alltihop här i katalogen, om varenda liten detalj, om varför du ska välja just BRIO. En vagn av världsklass, från Sverige.

11


12

Sekelskiftet

1920-talet

1930-talet

1940-talet

1940-talet

1950-talet

1960-talet

1960-talet

1970-talet

1980-talet

1990-talet

2000-talet


Hur gamla är vi egentligen? Vårt företag grundades 1884. Då var det mest spånkorgar för hela slanten, men med tiden blev det allt fler produkter. Främst leksaker, även om en och annan barnvagn dök upp kring sekelskiftet. På ett sätt skulle man kunna säga att vi började vår barnvagnskarriär på allvar 1920. Då kunde man i BRIO-katalogen se de första vagnarna som var importerade från Tyskland. För oss finns dock en viktig milsten; dagen då vi började tillverka våra egna barnvagnar i fabriken hemma i Osby 1935. Det är vår riktiga födelsedag.

13


14


15


Sm책 saker, stor betydelse.

16


Den tekniska utvecklingen har kommit långt idag och det har gått mer än 70 år av barnafödande sedan vi började vår egen vagntillverkning i Osby. Den bästa av barnvagnar borde stolt ha rullat på stadens promenadstråk för längesedan kan man tycka. Men det är ständigt nya tider och trender. Och det föds ständigt nya barn. Allteftersom vårt samhälle förnyas, förfinas våra insikter om livet. Att göra barnvagnar är så klart inte samma sak som att tillverka leksaker. Men för oss har de alltid haft en sak gemensamt; om­ tanke om varje liten detalj. Våra vagnar ska liksom våra leksaker präglas av en ren form, genomtänkta funktioner och genuin kvalitet rakt igenom. Stöttade av vårt arv och guidade av vår erfarenhet testar, vänder och vrider vi på varenda sak. Mer än någonsin, ska kanske tilläggas. När vi gör en barnvagn måste vi tänka på allt. Till och med på de små saker som inte ens du i din vildaste fantasi kan komma på. För i slutändan, är det just de små sakerna som gör skillnad och skapar betydelse för dig. En sak som vi har lärt oss med åren, är att en familj kan se ut lite hur som helst – men det kan inte en barnvagn. Familjer har alla lite olika behov, är olika många, bor på olika ställen och har olika bilar. Eller ingen bil alls. Oavsett hur det ser ut så ska barn­ vagnen fungera perfekt i alla lägen. Den ska hålla om det du älskar mest av allt.

17


18


Och nu då?

Börja här Att tänka på Detaljerna Tillbehören

Tillbehör 20 22 24

Bilbarnstolar

Sitt- och liggvagnar Happy Go Sing

28 40 50

Primo 86 Zento 87 Caro 88 Pilo 89

Möbler

Sittvagnar Spin Race Sitty

Skötväskor 74 Åkpåsar och sittdynor 76 Speciellt för Go 80 Övrigt 82

58 60 62

Sängar Skötbord Stolar

92 95 96

Syskonvagnar

Översikt

Twin Sitty 66 Double Wave 68 Duette 69

Sitt- och liggvagnar 99 Sittvagnar 108 Syskonvagnar 111 Bilbarnstolar 112 Skötselråd 114

19


Om valet av vagn. Och din magkänsla. Att välja vagn, är som att upptäcka sig själv igen. Alla familjer har olika behov. Man bor olika, man har olika förutsättningar. Det här är kanske ert första barn, eller tredje. Vi kan lova att alla våra vagnar är bra. Men det är du som väljer vilken som är bäst. Här får du en liten lätt guide på vägen, och svårare än så behöver det inte vara. Bläddra lugnt vidare och upptäck vår värld och alla möjligheter. Steg för steg, så är du snart där. Och glöm inte en viktig liten sak – din egen magkänsla.

20


1 2

När kommer vagnen? Ofta går det att förutspå ganska exakt när ett barn kommer till världen. Under tiden passar ni på att i lugn och ro planera vilken barnvagn det ska bli. Beställ vagnen i god tid så att ni hinner bekanta er med den ett tag innan födseln. Men framförallt för att det nya lilla livet inte ska behöva vänta så klart.

Är det ditt första barn? Då är valen begränsade till en liggvagn för den första tiden eller en kombivagn med lift som klarar hela resan. Annars är det fritt fram. Våra syskonvagnar är perfekta för dig med fler barn.

Hur bor du?

3 4 5 6

Bor du trångt? Är porten bred men hissen smal? Då kan en smidig och lätt vagn för stadslivet göra stor skillnad. BRIO Go passar utmärkt. Eller kanske en BRIO Happy kombivagn med swivelchassi. Bor du på landet eller i villa, eller bara kräver en vagn som klarar lite tuffare terräng? Börja titta på en klassisk Happy. Ska du gå hela vägen från affären till lägenheten? Som tur är har de flesta av våra vagnar en rejäl varukorg.

Hur stor är bilen? Det kan vara bra att titta lite extra på hur liten vagnen blir när du har fällt ihop den. Måste hjulen gå att ta av eller får du in hela vagnen hopfälld med insats­ delen monterad? Det bästa är ändå att ta med sig bilen och prova på plats.

Blir det en del resande? Då blir det nog en BRIO Go. Speciellt om du flyger en del, så har vi en resväska till Go som underlättar. Annars är BRIO Sing mångas favorit. Båda bygger på ett system som gör det lätt att byta mellan olika delar och dessutom sätta bilbarn­ stolen direkt på chassit.

Vem kör? Är det bara du, eller är ni fler? Kanske mormor och farfar? Barnvakten? Ta en extra titt på vagnarnas olika justerbara handtag och skjutstångshöjder.

Grusväg, asfalt eller en salig blandning?

7

Var du kör är avgörande för både val av modell, chassi och hjul. BRIO Go och BRIO Sing kommer båda med swivelchassi. Blir det ofta långa promenader i parken och äventyr på snåriga stigar? På BRIO Happy kan du välja det chassi och de hjul du behöver. Lufthjul ger en stötdämpande effekt och en skön färd. EVA-hjul är lite hårdare men samtidigt punkteringsfria. Ett swivelchassi är mer perfekt för trängseln i både affärer och på gatan.

21


76 år av förbättringar. Bara för din skull. GJORD FÖR ATT HÅLLA ”Det är grepen som säljer korgen” brukade alltid vår grundare Ivar Bengtsson säga. Han var noga med att förstärka handtagen på de spånkorgar som det lilla företaget skulle sälja vidare. Även i dagens barnvagnstillverkning lägger vi stor vikt på just handtaget. Handtag och skjutstång är viktigare än vad man kan tro. Förutom att de ska vara ergonomiskt designade och ställbara för att att vem som helst ska kunna köra, ska de också hålla. Därför utsätter vi våra handtag för näst intill onödigt mycket extra påfrestningar, en bra bit över standardkraven EN1888. Ivar hade varit stolt.

BRA SMÅ SAKER

Endast det bästa är nog för en svensk barnvagn, om vi så ska paddla till andra sidan jordklotet. Vi använder oss av flera världsledande tillverkare för att få varje liten detalj så bra som det bara går – blixtlås, tryckknappar och kardborrband är bara några exempel. Kardborrband är en fantastisk holländsk uppfinning som med sin enorma greppstyrka öppnar helt nya möjligheter. Bra till gymnastikskor som du säkert känner till, men också ett oumbärligt material i rymdfärjor. Och våra barnvagnar så klart. Oavsett vilken konstruktion vi använder oss av, är målet alltid att alla lås- och öppningsfunktioner blir säkra, maximalt smidiga och praktiska att använda.

MJUKT, LUFTIGT OCH TORRT

Det finaste som finns, intill det finaste som finns. Så tänker vi när vi väljer det tyg som ska vara närmast huden. Därför blir bomull det naturliga valet. Samtliga av våra tyger uppfyller EU-direktivet REACH och motsvarar Oeko­-­Tex hårda krav. Våra madrasser är mjuka, ventilerande och transporterar bort fukt från bebisens hud. Bottenplattans ventilationshål hjälper också till att hålla torrt.

90 000 STABIL PÅ RIKTIGT

Om du vill ha en stabil vagn, leta inte efter en som känns stabil. Tänk så här: när vi var små lärde vi oss att vi skulle stå med böjda knän i skidbacken. Vagnen måste kunna flexa i både höjdled och sidled. Då blir den stabil, skön att köra och bekväm att åka i. Vi testkör våra vagnar med extra vikter och extra länge på en rullbana som närmast kan beskrivas som en hinderbana. Först efter 90 000 hinder ger vi oss, vilket motsvarar 15,7 mil. Allt för att säkerställa att de klarar standardkraven, och långt där över.

22


AVVISANDE PÅ MÅNGA SÄTT

DUBBELT SOLSKYDD

Ena stunden blåser en kall hagelskur förbi, andra stunden är det dags för en glass i vårsolen. Vårt svenska klimat har lärt oss att inte kompromissa, utan skapa den perfekta balansen mellan olika viktiga egenskaper. En BRIO-vagn innebär att din bebis är skyddad av en slitstark, vindtät, vattenavvisande textil som dessutom andas bra.

I Sverige älskar vi när solen tittar fram. Därför har vi ett speciellt starkt UV-skydd för våra textilier i framförallt suffletten. Detta för att barnet ska få ett extra bra skydd mot solen men också för att tyget ska hålla färgen länge. En solskyddsfaktor på UPF 50+ kanske låter lite som att ta i, och det är det också. Graderingen står för Ultraviolet Protection Factor och våra textilier håller för de högsta kraven på skalan, och mer än så. Barnet är även skyddat genom att tyget har hög trådtäthet, är kraftigt och lagt i flera lager.

50+

FÖRST GODKÄNT, SEDAN KONTROLLERAT

Även om Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har godkänt varje ny vagnmodell in i minsta detalj, så utför vi stickprover genom hela resan. Skulle vi hitta minsta defekt på en vagn så stoppas produktionen tills felet är åtgärdat.

OK!

EN VIKTIG REFLEKTION

Det här med reflexer är på tapeten just nu. Många pratar om mörka reflexer, för att de inte ska synas. Som om reflexer vore någonting att skämmas för. Vi arbetar med världens ledande tillverkare, 3MTM ScotchliteTM, och vi kan lova att att silverreflektorer fungerar bättre än mörka reflexer. Med våra reflexer kommer du att synas. Var så säker.

PLATS FÖR LIVET

Vi jobbar mycket på det där lilla extra. En sådan sak är plats. För om det är någon som vill ha med sig mycket leksaker, blöjor, extra ombyten och dessutom halva affären hem, så är det föräldrar. Därför har det blivit rymliga varukorgar och många smarta fickor med åren.

ORUBBLIG

Vid minsta lilla fel på bromsarna, tar det tvärstopp i vår produktion. Vi genomför kontinuerliga stickprovstester enligt alla tänkbara standarder. Våra egna krav sträcker sig alltid en bra bit över normen. Det är först när vi uppfyller dem som vi känner oss helt trygga. Många av våra vagnar är utrustade med kugghjulsbroms vilket ger en jämn och trygg bromsverkan.

HAR VI GLÖMT NÅGOT?

Våra vagnar har vunnit både priser och hjärtan i över 76 år. Men det hjälper ju inte om vi inte vinner ditt. Du är välkommen att höra av dig om du upptäcker något. Jämför också gärna våra vagnar med andra märken. Det tål de.

23


Pricken över i. Den lämnar vi till dig.

Det krävs så lite för att göra en barnvagn personlig. Det är ju detaljerna som gör intrycket. Gör din vagn extra mysig och praktisk både för dig och ditt barn med någon av våra sköna tillbehör. Vi har mycket att välja på, du hittar dem allihop på sidorna 70–83. Vilken detalj är du?

24


SKISSBILD

25


26


Sitt- och liggvagnar

27


28


BRIO HAPPY En klassisk vagn på dina villkor. Blir din första vagn en Happy? Då har du en bra grund att stå på. Happy är en klassisk barn­ vagn som har allt man kan önska. Forma den efter din familj, era önskemål och behov så har du en rejäl vagn som hänger med så länge det krävs. Från första barnet till sista blöjbytet. Hur är det möjligt? För det första finns Happy både som liggvagn och sittvagn. Allt beror ju på om ert barn just mött solens varma strålar för första gången eller redan hunnit med första kalaset. Det fina är att Happy också finns som kombivagn. På så sätt får du både en ligg- och sittvagn för hela slanten. Välj sedan ett chassi och hjul som passar dig, textil och så lite färg på det. Nu är det du som bestämmer hur en klassisk barnvagn ska se ut. Länge leve Happy och din familj!

Liggvagn Sittvagn Kombivagn

29


30


NY FÄRG

BRIO HAPPY LIGGVAGN

Det här är en riktigt klassisk barnvagn med en stabil, praktisk och ombonad liggdel. Mjukt vitt bomullsfoder, en bekväm madrass, vindskydd och en sufflett med inbyggd solkeps omhuldar din bebis. På liggdelen finns det flera praktiska förvaringsfickor. Bara det bästa till dig och ditt nyfödda barn. FUNKTION. Stor och rymlig varukorg. Liggdel med förvaringsfickor både inuti och utanpå. SOLSKYDD. Sufflett med UV-skydd UPF 50+. Inbyggd solkeps som ger extra skydd åt barnet. REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten.

VENTILATION. Ventilationshål i korgbotten. Ventilationslucka med insektsnät (gäller Classic och Harmony). Madrassen är ventilerande och transporterar bort fukten från barnets hud.

BRIO HAPPY LIGGVAGN TEXTIL CLASSIC 36423 (bilden) FÄRGER

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 (bilden) NY

Sand Beige 275 NY

TEXTIL HARMONY 36412 FÄRGER

SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM runt hela varu­korgen för bättre synlighet. Uppfällbar reflexkant runt hela suffletten. Separat och tvättbar madrass.

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 NY

TEXTIL. Slitstarkt och avtorkningsbart yttertyg. Mjukt innerfoder som är avtagbart och tvättbart.

Navy 281 NY

MÅTT & VIKT: BÄDDMÅTT 74 x 32 cm VIKT LIGGDEL 5,6 kg REK ÅLDER/VIKT 0 mån–9 kg. Övriga mått och vikter se sidorna 36–37.

TEXTIL MIXED 36413 FÄRGER

Black 489

Red 483 NY

Olive Night 487 NY

31


32


NY FÄRG

BRIO HAPPY SITTVAGN

Nästa steg i livet kräver lite mer plats. Det spritter i benen och det är dags att börja upptäcka världen. Då är det bra med en rejäl sittdel som går att vända i båda färdriktningarna. Ryggstödet justeras enkelt mellan sittläge, viloläge och fullt liggläge. Fempunktssele med vadderade axel­ kuddar ingår. Det är skönt när allt sitter som det ska. FUNKTION. Ryggstöd, justeras mellan sitt-, vilooch liggläge genom ett enkelt enhandsgrepp. Fullt liggläge med automatiskt aktiverat huvud­s­kydd. Ställbart och låsbart fotstöd, justerbart i två lägen genom ett enkelt enhandsgrepp. Stor och rymlig varukorg. Fotsäck och fempunktssele med vadderade axelmuddar ingår. SOLSKYDD. Sufflett med UV-skydd UPF 50+. Inbyggd solkeps som ger extra skydd åt barnet.

VENTILATION. Expanderbar ventilationslucka med nät i sufflettens underkant. Extra ventilationslucka med insektsnät (gäller Classic och Harmony). SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM runt hela varu­korgen för bättre synlighet. Uppfällbar reflexkant runt hela suffletten. TEXTIL. Yttertyget är tvätt- och avtorkningsbart. Sittextilen är avtagbar och maskintvättbar.

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten. MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 26 x 32 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 100 cm VIKT SITTDEL 6,0 kg REK ÅLDER 6 mån–3 år+ Övriga mått och vikter se sidorna 36–37.

BRIO HAPPY SITTDEL TEXTIL CLASSIC 36424 (bilden) FÄRGER

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 NY

Sand Beige 275 NY

TEXTIL HARMONY 36479 FÄRGER

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 NY

Navy 281 NY

TEXTIL MIXED 36480 FÄRGER

Black 489

Red 483 (bilden) NY

Olive Night 487 NY

33


NY FÄRG

BRIO HAPPY KOMBIVAGN

Om du redan nu vet att det blir Happy hela vägen, så kan en kombivagn vara smart. Kombivagnen är precis som en sittvagn med alla dess funktioner och fördelar. Du lägger bara till en mjuklift eller en hårdlift för barnets första månader. Liften är lätt att lyfta ur och underlättar till och med för livet utan hiss. Med en Happy kombivagn får både du och barnet något att växa i – en flexibel liggvagn samt en robust och smidig sittvagn i ett. FUNKTION. Ryggstöd, justeras mellan sitt-, vilo- och liggläge genom ett enkelt enhandsgrepp. Fullt ligg­ läge med automatiskt aktiverat huvud­skydd. Ställbart fotstöd, justerbart i två lägen. Går att låsa när liften är monterad. Stor och rymlig varukorg. Fotsäck och fempunktssele med vadderade axelmuddar ingår. SOLSKYDD. Sufflett med UV-skydd UPF 50+. Inbyggd solkeps som ger extra skydd åt barnet.

VENTILATION. Expanderbar ventilationslucka med nät i sufflettens underkant. Extra ventilationslucka med insektsnät (gäller Classic och Harmony). SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM runt hela varukorgen för bättre synlighet. Uppfällbar reflexkant runt hela suffletten. TEXTIL. Yttertyget är tvätt- och avtorkningsbart. Sittextilen är avtagbar och maskintvättbar.

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 26 x 32 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 100 cm VIKT SITTDEL 6,0 kg REK ÅLDER/VIKT 6 mån–3 år+ (sittvagn), från 0 mån–9 kg (med lift). Övriga mått och vikter se sidorna 36–37.

34

BRIO HAPPY KOMBIVAGN TEXTIL CLASSIC 36424 (bilden) FÄRG

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 NY

Sand Beige 275 (bilden) NY

TEXTIL HARMONY 36479 FÄRG

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 NY

Navy 281 NY

TEXTIL MIXED 36480 FÄRG

Black 489

Red 483 NY

Olive Night 487 NY


NY FÄRG

BRIO HAPPY MJUKLIFT 36136 TEXTIL CLASSIC (bilden) FÄRGER

BRIO HAPPY MJUKLIFT Gör hela dagen lätt med en mjuklift. Lätt att ta ur, lätt att bära och lätt att tvätta. Dessutom kan du förvandla din mjuklift till sittdyna, använda den som åkpåse eller till och med som lekmatta. Matcha din vagn med en lift i den färg och textil som du tycker passar. FUNKTION. Multifunktionell. Lätt att omvandla till åkpåse eller lekmatta. Bärremmar som gör den lätt att ta med sig, och som är avtagbara vid behov. Bärande sidoväggar för stabilitet som enkelt kan tas ur. Förvaringsfickor på utsidan. Säkerhetsstroppar för att fästa liften i vagnen. Passar även i Happy liggdel.

TEXTIL. Slitstarkt yttertyg som är tvättbart i maskin. Vadderat innerfoder som är avtagbart och tvättbart.

MÅTT & VIKT: BÄDDMÅTT 73 x 29 cm VIKT 2,2 kg REK ÅLDER/VIKT 0 mån–9 kg

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 NY

Sand Beige 275 (bilden) NY

TEXTIL HARMONY FÄRGER

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 NY

Navy 281 NY

TEXTIL MIXED FÄRGER

Black 459

Red 483 NY

Olive Night 487 NY

NY FÄRG

BRIO HAPPY HÅRDLIFT 36178

BRIO HAPPY HÅRDLIFT Hårdliften är lite större än en mjuklift och har dessutom en avtagbar sufflett som gör liften ombonad och skyddar barnet mot solen även utanför vagnen. En hård bottenplatta och stabila sidor gör den stadig ifall du bär långt och ofta. FUNKTION. Stabil och praktisk. Hård bottenplatta

SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM.

och stabila sidor. Bärremmar som gör den lätt att ta med sig. Praktisk ficka på fot­änden.

TEXTIL. Slitstarkt och avtorkningsbart yttertyg.

SOLSKYDD. Skyddande sufflett som är avtagbar

Vadderat innerfoder som är avtagbart och tvättbart. Separat och tvättbar madrass.

TEXTIL CLASSIC (bilden) FÄRGER

Black 259

Charcoal Grey 268

Deep Ocean 272 NY

Sand Beige 275 (bilden) NY

TEXTIL HARMONY FÄRGER

Black 269

Steel Blue 260

Brown 276 NY

Navy 281 NY

TEXTIL MIXED FÄRGER

vid behov.

Black 459

VENTILATION. Madrassen är ventilerande och transporterar bort fukten från barnets hud.

Red 483 NY

Olive Night 487 NY

MÅTT & VIKT: BÄDDMÅTT 76 x 29 cm VIKT 2,4 kg REK ÅLDER/VIKT 0 mån–9 kg

35


BRIO HAPPY CHASSI OCH HJUL

Sist men inte minst – grunden. Alla Happy-chassin är konstru­e­ rade för att matcha dina behov på alla sätt och vis. De är stabila, ergonomiska att köra och har ett gediget mjukt gung som gör resan bekväm inte minst för ditt barn. Många år av noggranna tester och utveckling har resulterat i att du kan välja mellan tre olika modeller beroende på hur du bor, var du kör och vem du är. Glöm inte hjulen. Nu rullar du snart iväg med din nya vagn.

36

1. KNÄLEDSCHASSI

2. TELESKOPCHASSI

3. SWIVELCHASSI

4. HJUL


1. KNÄLEDSCHASSI Handtagets höjd justerar du genom att fälla det uppåt eller nedåt (handtaget viks som ett knä, därav namnet) genom ett enkelt tryck på knapparna. Du får stor valmöjlighet att välja i vilken höjd du vill placera handen. Det blir även lättare att få plats i trånga utrymmen när chassit är hopfällt. Välj mellan helgjutna EVA-hjul av lätt vikt eller stålekrade lufthjul för bra stötdämpning. ERGONOMI. Justerbar skjutstång med knäledsfunktion, vilket gör att höjden går att justera och att chassit blir mindre när det är hopfällt. Knäleden är förstärkt invändigt för extra bra hållbarhet. Ergonomiskt greppvänligt handtag. PACKA. Rymlig och lättillgänglig varukorg. Smart ficka på insidan för dold förvaring av exempelvis regnskydd. Bakkanten kan höjas så att din packning ligger tryggt och säkert. KÖRA. Kugghjulsbroms som är lättmanövrerad. Mjuk fjädring. Lätt att fälla ihop. Chassi­låset är säkert och enkelt att använda när du fäller ihop vagnen. SYNLIGHET. 3MTM ScotchliteTM -reflexer runt hela vagnen ger extra bra synlighet. MONTERING. Lätt att fälla ihop. Sittdelen och liggdelen är enkla att montera av och på tack vare det smidiga Click-in-systemet. Hjulen är enkla att ta av tack vare den praktiska Quick-­release-funktionen.

HAPPY KNÄLEDSCHASSI, SVART MED EVA-HJUL 36412-093 HAPPY KNÄLEDSCHASSI, SVART MED LUFTHJUL 36412-893 SKJUTSTÅNGSHÖJD 88–107 cm VIKT CHASSI + EVA-HJUL 8,0 kg VIKT CHASSI + LUFTHJUL 9,4 kg MÅTT HOPFÄLLT (LxBxH) CHASSI + HJUL 80 x 60 x 41 cm CHASSI + HJUL + SITTDEL 99 x 60 x 51 cm CHASSI + HJUL + LIGGDEL 90 x 60 x 59 cm

2. TELESKOPCHASSI Med höj- och sänkbar skjutstång av teleskopmodell anpassar du enkelt höjden på handtaget åt föraren. Du kan välja mellan två olika typer av däck; antingen de helgjutna EVA-hjulen av lätt vikt eller stålekrade luftdäck för extra bra stötdämpning. ERGONOMI. Höj- och sänkbar skjutstång med teleskopfunktion, vilket innebär att även den längsta föraren har rätt höjd och plats för benen. Ergonomiskt greppvänligt handtag. PACKA. Rymlig och lättillgänglig varukorg. Smart ficka på insidan för dold förvaring av exempelvis regnskydd. Bakkanten kan höjas så att din packning ligger tryggt och säkert. KÖRA. Kugghjulsbroms som är lättmanövrerad. Mjuk fjädring. Lätt att fälla ihop. Chassi­låset är säkert och enkelt att använda när du fäller ihop vagnen. SYNLIGHET. 3MTM ScotchliteTM -reflexer runt hela vagnen ger extra bra synlighet. MONTERING. Lätt att fälla ihop. Sittdelen och liggdelen är enkla att montera av och på tack vare det smidiga Click-in-systemet. Hjulen är enkla att ta av tack vare den praktiska Quick-­release-funktionen.

HAPPY TELESKOPCHASSI , ANTRACITGRÅ MED LUFTHJUL 36411-883 HAPPY TELESKOPCHASSI , SVART MED EVA-HJUL 36411-093 HAPPY TELESKOPCHASSI , SVART MED LUFTHJUL 36411-893 SKJUTSTÅNGSHÖJD 97–104 cm VIKT CHASSI + EVA-HJUL 8,1 kg VIKT CHASSI + LUFTHJUL 9,5 kg MÅTT HOPFÄLLT (LxBxH) CHASSI + HJUL 83 x 60 x 41 cm CHASSI + HJUL + SITTDEL 98 x 60 x 55 cm CHASSI + HJUL + LIGGDEL 88 x 60 x 60 cm

3. SWIVELCHASSI De svängbara framhjulen gör att du smidigt manövrerar vagnen och tar dig fram lätt även i trånga utrymmen. Fäll in och bocka ner handtaget så blir ditt hopfällda chassi ännu mindre när det ska få plats i till exempel bilen. Happy swivelchassi är utrustat med lätta och smidiga EVA-hjul. ERGONOMI. Justerbar skjutstång med knäledsfunktion, vilket gör att höjden går att justera och att chassit blir mindre när det är hopfällt. Knäleden är dessutom förstärkt invändigt för extra bra håll­ barhet. Ergonomiskt greppvänligt handtag. PACKA. Rymlig och lättillgänglig varukorg som är expanderbar för mer utrymme. KÖRA. Framhjulen är swivelhjul som svänger smidigt runt sin egen axel. Swivelhjulen är låsbara i rak position vid behov. Kugghjulsbroms som är lättmanövrerad. Chassilåset är säkert och enkelt att använda när du fäller ihop vagnen. Punkteringsfria EVA-hjul. SYNLIGHET. 3MTM ScotchliteTM -reflexer runt hela vagnen ger extra bra synlighet. MONTERING. Lätt att fälla ihop. Sittdelen och liggdelen är enkla att montera av och på tack vare det smidiga Click-in-systemet. Hjulen är enkla att ta av tack vare den praktiska Quick-­release-funktionen.

HAPPY SWIVELCHASSI , ANTRACITGRÅ 36413-083 HAPPY SWIVELCHASSI, SVART 36413-093 SKJUTSTÅNGSHÖJD 88–107 cm VIKT CHASSI + EVA-HJUL 7,8 kg MÅTT HOPFÄLLT (LxBxH) CHASSI + HJUL 75 x 57 x 36 cm CHASSI + HJUL + SITTDEL 97 x 57 x 46 cm CHASSI + HJUL + LIGGDEL 88 x 57 x 55 cm

4. HJUL EVA-HJUL, ANTRACITGRÅ. Helgjutna EVA-hjul betyder att de varken behöver pumpas eller riskerar att punkteras och de är gjorda av ett mycket lätt material. Hjulen är enkla att montera av och på tack vare den lättanvända Quick-release-funktionen.

MÅTT (Ø) EVA-HJUL 29 cm LUFTHJUL 30 cm SWIVELHJUL 17,5/29 cm

LUFTHJUL, ANTRACITGRÅ ELLER SVART. Hjulen liknar cykelhjul och är luftpumpade. Lufthjulen ger en bra stötdämpning och därmed en mjukare körning. Hjulen är enkla att montera av och på tack vare den lättanvända Quick-release-funktionen.

37


Exempel på några lyckliga kombinationer. Som vi sa i början av kapitlet är Happy en klassisk vagn på dina villkor. Det är vår gåva till oliktänkandet och den fria viljan. Svårt att välja? Lugn, det är enkelt, ta bara ett steg i taget. Först väljer du typ av vagn, sedan ett chassi, efter det tittar du på textil och färg. Här ser du några exempel på fina kombinationer. När du är klar med ditt val är du välkommen att kika på de fina tillbehören på sidorna 70–83. Sedan är det bara att rulla i väg, stolt och lycklig.

38


Insats: Sittdel Textil: Classic, Sand Beige Chassi: Teleskop, antracitgrå Hjul: Lufthjul, antracitgrå Lift: Mjuklift, Deep Ocean Väska: Go skötväska, Sand Beige

Insats: Sittdel Textil: Harmony, Brown Chassi: Swivel, svart Hjul: EVA, antracitgrå Åkpåse: Basic, Black Väska: Messenger Style skötväska, Deep Ocean

Insats: Liggdel Textil: Mixed, Olive Night Chassi: Knäled, svart Hjul: EVA, antracitgrå Väska: Basic skötväska, Brown Harmony

39


40


BRIO GO Snygg, smart och smidig. Go tar dig från mormor till farfar, in i bilen, upp i lägenheten, ner för den lilla kullerstens­ gränden, in i bageriet, genom mataffären, hela vägen till Rom och hem igen. Utan minsta lilla gnäll. Och om vägen blir lite slirig, lås bara de följsamma swivelhjulen så håller du kursen. Go levereras med sittdelen. Lägg till en liggdel och en bilbarnstol så har du en vagn för allt. Tack vare det speciella adaptersystemet byter du snabbt mellan liggdel, sittdel och bilbarn­ stol. Alla funktioner och former är genomtänkta in i minsta detalj och hela vagnen är designad för att vara ergonomisk. Snygg, smart och smidig – hela vägen i mål.

Go med sittdel

Liggdel

Babyskydd

41


42


NY FÄRG

BRIO GO SITTVAGN

Sitta kan man göra på många olika sätt. Mest beror det på ålder, dagsform och personlighet. Men det är också bra att variera sig. Go ställer du enkelt in i olika rygglägen, fotlägen och med bara ett klick vänder du på hela sittdelen för att ändra barnets färdriktning. Dessutom kan du fälla ihop hela vagnen med sittdelen monterad, packa ner den i en Go resväska och checka in hela kalaset på flyget. Trevlig resa! FUNKTION. Ergonomiskt och anpassningsbart handtag gör vagnen lika lätt att köra för alla. Rygg­ stödet justeras steglöst och fotstödet har tre lägen. Adaptersystem som gör av- och påmontering av sittdel, liggdel och babyskydd snabb och smidig. Vändbar sittdel. Swivelhjul gör vagnen smidig och lättmanövrerad. Låsbara vid behov. Rymlig och färgmatchad fotsäck ingår i baspaketet. SOLSKYDD. Sufflett med UV-skydd UPF 50+.

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten. VENTILATION. Ventilationslucka med insektsnät. SYNLIGHET. Reflexband 3M Scotchlite runt hela varukorgen för bättre synlighet. Reflexer på hand­ tagets knäled och på framhjulsfästet. TM

TM

TEXTIL. Slitstarkt och avtorkningsbart yttertyg.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 23 x 32 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 98 cm VIKT SITTDEL 3,9 kg REK ÅLDER/VIKT 6 mån–3 år+ Övriga mått och vikter se sidan 48.

BRIO GO SITTVAGN (Baspaket) CHASSI SVART 36484 (bilden) FÄRGER

Black 159

Bright Blue 170** (bilden) NY

Red 153

Moss Green 157

Sand Beige 155

Grey 158

Brown 156

Cool Blue 151

CHASSI VITT 36486 FÄRGER

Black 159

Bright Blue 170** NY

Berry 174* NY

Grey 158** NY

Navy 150

Cool Blue 151

Red 153

CHASSI BROWN METALLIC 36489 FÄRG

Brown 156

* Släpps i nov 2011. ** Släpps i feb 2012.

43


NY FÄRG

44


NY FÄRG

BRIO GO LIGGDEL

Go kommer utrustad med sittdelen, välj till en liggdel så har du en vagn som hänger med i svängarna från första början. Snabbare gjort än sagt – med ett litet klick har du monterat liggdelen som har gott om utrymme för ditt barn. Här finns också en skön madrass som håller sig torr i alla lägen.

BRIO GO LIGGDEL 36475 FÄRGER

Black 159

Bright Blue 170** NY

Berry 174* NY

Navy 150

Red 153

Moss Green 157

Sand Beige 155

Grey 158

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten.

Brown 156

Cool Blue 151

VENTILATION. Ventilationslucka med insektsnät.

* Släpps i nov 2011. ** Släpps i feb 2012.

FUNKTION. Stabil liggdel som står stadigt på olika underlag när den är avlyft från chassit. Praktiska fickor ut- och invändigt på liggdelen. SOLSKYDD. Sufflett med UV-skydd UPF 50+.

TEXTIL. Slitstarkt och avtorkningsbart yttertyg. Mjukt vadderat innerfoder som är avtagbart och tvättbart. Separat och tvättbar madrass, som är självventilerande och fukttransporterande för att hålla babyns hud torr.

MÅTT & VIKT: BÄDDMÅTT 76 x 32 cm VIKT LIGGDEL 4,9 kg REK ÅLDER/VIKT 0 mån–9 kg. Övriga mått och vikter se sidan 48.

45


BÄST I TEST

BRIO GO BABYSKYDD 0–13 kg

FUNKTION. Vaggningsfunktion när du har fällt upp handtaget. Ergonomiskt handtag gör den lätt att bära nära kroppen. ”Bäst i test” (Nov. 2009) för säkraste bil­ barnstol i sin klass av Tysklands största testinstitut ”Stiftung Warentest”. Godkänd enligt ECER44 Rev 04 för barn upp till 13 kg.

SOLSKYDD. Sufflett med UV-skydd UPF 50+. TEXTIL. Nack- och huvudkudde samt stoppad sits ger ett bekvämt stöd åt de allra minsta. Avtagbar och tvättbar klädsel

BRIO GO BABYSKYDD 36466 FÄRGER

Black/Black 159

Black/Red 153

Black/Brown 156

Black/Navy 150

Black/Grey 158 (bilden)

ADACmotorwelt 11/2009

BRIO Primo (Go)

Gewichtsklasse bis 13 kg (0+)

gut

www.adac.de

När man väl har somnat, är det skönt att få sova vidare. Go babyskydd monterar du lätt på och av barnvagnens chassi, in i bilen utan att väcka någon och tillbaka på barnvagnen igen. Montera den med bilens vanliga säkerhetsbälten eller med hjälp av basenheten BRIO Base (sidan 86). Bilbarn­ stolen är perfekt för dig som vill vara riktigt säker på att göra hela resan bekväm och smidig.

10 Kindersitze im Test

MÅTT & VIKT: BILBARNSTOL 4,0 kg

46

Testresultatet gäller både BRIO Go och BRIO Primo babyskydd, då båda stolarna har identisk konstruktion ur säkerhetssynpunkt. ADAC = Allgemeiner Deutscher Automobilclub.


47


Go i ett ord: klick, klick, klick.

+

+

Go kommer alltid utrustad med sittdelen. Liggdelen och bilbarnstolen är tillbehör som kan inkluderas från början eller köpas till efter behov. Allt är genomtänkt för livets alla lägen, till och med måtten. Vagnen är optimerad för att vara så rymlig som möjligt för bebisen, och så smidig som möjligt för dig.

48

MÅTT & VIKT

MÅTT HOPFÄLLD

VIKT

SITTDEL 23/98 x 32 cm REK ÅLDER/VIKT 6 mån–3 år+ LIGGDEL 76 x 32 cm REK ÅLDER/VIKT 0 mån–9 kg SKJUTSTÅNGSHÖJD 90–110 cm HJULDIAMETER 17/28 cm

CHASSI, HJUL 78 x 61 x 50 cm CHASSI, HJUL, SITTVAGN 78 x 61 x 50 cm

CHASSI, HJUL 8,1 kg CHASSI, HJUL, SITTVAGN 12,0 kg CHASSI, HJUL, ADAPTER, LIGGDEL 13,0 kg CHASSI, HJUL, ADAPTER, BILBARNSTOL 12,6 kg BILBARNSTOL 4,0 kg


Go som du vill.

Alla delar finns i ett antal olika färger för att matcha din personliga stil. Välj samma färg på allt eller låt fantasin flöda. På sidorna 70–83 hittar du alla fina tillbehör som gör livet lättare, mer praktiskt och lite snyggare.

49


50


BRIO SING Så enkelt det kan bli. Är du medlem i familjen fart-och-fläkt? Då blir det säkert en Sing. Det här är en enkel vagn som gör dig fullt utrustad för det ombytliga livet. Fäll ihop den med ett enkelt litet grepp för att få med den på resan. Sing är den smarta vagnen till ett oslagbart pris.. Tack vare det fiffiga Click-in-systemet byter du lätt och ledigt mellan liggdel, sittdel och bilbarnstol. Smarta swivelhjul gör den lätt att manövrera på trånga ytor. En barnvagn, förlåt tre, som gör livet lättare. Det enda du behöver tänka på är att välja färg. Enklare kan det inte bli.

Sing med sittdel

Liggdel

Babyskydd

51


52


NY FÄRG

BRIO SING SITTVAGN

BRIO Sing kommer med chassi, sittdel och regnskydd. Byt färdriktning på sittdelen med ett enkelt handgrepp. Vagnen är både stabil och smidig. Hopfälld blir den perfekt på långresan. Lägg till den rymliga liggdelen och vårt smarta babyskydd BRIO Primo så har du ett komplett system för alla äventyr – BRIO Sing Travel System. Övriga tillbehör hittar du på sidorna 70–83. Mixa och matcha som du vill! FUNKTION. Det praktiska Click-in-systemet gör att av- och påmontering av sittdelen går snabbt och lätt. Ställbar sittdel. Två sittpositioner och en liggposition. Byt färdriktning på sittdelen med ett enkelt handgrepp. Höj- och sänkbar skjutstång med teleskop­funktion, vilket innebär att även den längsta föraren har rätt höjd och plats för benen. Swivelhjul gör vagnen smidig och lättmanövrerad. Låsbara vid behov. Fempunktssele med vadderade axelkuddar ingår.

SOLSKYDD. Sufflett med UV-skydd UPF 50+. Inbyggd solkeps som ger extra skydd åt barnet.

BRIO SING SITTVAGN (Baspaket) SILVERCHASSI 36607 FÄRGER

Black/Brown 656

Black/Red 653

SVART CHASSI 36606* FÄRGER

Black/Black 259

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil, som även skyddar mot vind. Regnskydd medföljer. Svart fotsäck finns som tillbehör.

Black/Sea Blue 651 NY

Black/Sand Beige 675* NY

Black/Grass Green 667

SYNLIGHET. Reflexband 3M Scotchlite , som dekorband på textilen och reflexer runt hela vagnen för bästa synlighet.

* Bilden

TM

TM

TEXTIL. Slitstarkt och avtorkningsbart yttertyg.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 23 x 31 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 98 cm SITTVAGN HOPFÄLLD 86 x 69 x 43 cm VIKT CHASSI INKL. HJUL 10,2 kg VIKT SITTDEL 3,2 kg REK ÅLDER/VIKT 6 mån–3 år+ SKJUTSTÅNGSHÖJD 103–109 cm HJULDIAMETER 20/28 cm

53


BRIO SING LIGGDEL

Köp en liggdel till din Sing så får ditt barn en mysig resa den första tiden. Insidan är ombonad och bekväm med mjuk madrass och ett avtagbart innerfoder. Det smarta handtaget som är integrerat i suffletten gör korgen lätt att bära med sig. Sing liggdel är enkel att montera av och på tack vare det smidiga Click-in-systemet. Skönt för ditt barn, enkelt för dig. FUNKTION. Smart bärhandtag integrerat i suffletten. SOLSKYDD. Fodrad sufflett med UV-skydd UPF 50+. Solkeps som ger extra skugga åt barnet. REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil, som även skyddar mot vind.

SYNLIGHET. Reflexband 3M Scotchlite på suffletten TM

TEXTIL. Slitstarkt yttertyg. Sufflett, vindskydd och innerfoder kan tas av och tvättas.

MÅTT & VIKT: BÄDDMÅTT 76 x 34 cm VIKT LIGGDEL 4,0 kg REK ÅLDER/VIKT 0 mån–9 kg

54

TM

BRIO SING LIGGDEL 36608 FÄRGER

Black 259

Brown 656 (bilden)

Red 653

Sea Blue 651 NY

Sand Beige 675 NY

Grass Green 667


BÄST I TEST

BRIO SING TRAVEL SYSTEM

FUNKTION. Vaggningsfunktion när du har fällt upp handtaget. Inbyggda trepunktsbälten. Ergonomiskt handtag gör den lätt att bära nära kroppen. TEXTIL. Nack- och huvudkudde samt mjuk stopp­ ning. Avtagbar och tvättbar klädsel.

SÄKERHET. BRIO Primo är godkänd enligt ECE R44 Rev 04 för barn upp till 13 kg. ”Bäst i test” (Nov. 2009) för säkraste bilbarnstol i sin klass av Tysklands största testinstitut ”Stiftung Warentest”.

BRIO PRIMO BABYSKYDD 36822 FÄRGER

Black/Black 349

Black/Grey 348

Black/Jeans Blue 340

Black/Red 343 (bilden)

Black/Green 347

ADACmotorwelt 11/2009

BRIO Primo (Go)

Gewichtsklasse bis 13 kg (0+)

gut

www.adac.de

En unik sak med Sing är att den är kompatibel med BRIO Primo babyskydd. Du klickar lätt fast Primo på vagnens chassi utan att väcka den som sover sött. Tillsammans med liggdel och sittdel har du ett komplett system som kan anpassas efter behov och önskemål – BRIO Sing Travel System. Montera Primo i bilen med de vanliga trepunktsbältena eller med hjälp av basenheten. Läs mer på sidan 86.

10 Kindersitze im Test

MÅTT & VIKT: BILBARNSTOL 3,7 kg

ADAC = Allgemeiner Deutscher Automobilclub.

55


56


Sittvagnar

57


58


NY FÄRG

BRIO SPIN

Livet går av bara farten, hänger du med? Spin är en stabil och smidig sittvagn och passar såväl krypglada kottar som bentrötta busfrön. Tack vare swivelhjulen styr du lätt genom shopping­ rundan och i andra trånga utrymmen. Den nätta konstruktionen gör sig även påmind när den är hopfälld. Nytt för i år är de fina hjulen med ekrar. Låt dem rulla! FUNKTION. Ny hjulmodell med ekrar. Låsbara vid behov och enkla att ta av. Ordentligt liggläge med automatiskt aktiverat huvudskydd. Stabilt chassi gör vagnen lätt att manövrera. Höj- och sänkbar skjut­ stång med teleskopfunktion, vilket innebär att även den längsta föraren har rätt höjd och plats för benen. Fempunktssele med vadderade axelkuddar ingår. Enkel att fälla ihop. Förvarings- och transportspärr. Ställbart fotstöd, justerbart i två lägen genom ett enkelt enhandsgrepp. Fjädring på bakhjulen. Rymlig varukorg.

BRIO SPIN 36537 FÄRGER

Black/Black 259

Black/Deep Ocean 672 NY

Black/Violet 674 (bilden) NY

SOLSKYDD. Rymlig sufflett med UV-skydd UPF 50+.

Black/Sand Beige 675 NY

Black/Sea Blue 651

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten.

Black/Red 653

SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM, runt hela varukorgen för bättre synlighet. TEXTIL. Avtagbar och tvättbar sittklädsel. Vadderad klädsel med huvudkudde och mjuka armstödsdynor för extra komfort. Fotsäck, som skyddar mot väder och vind, finns som tillbehör.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 25 x 28 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 104 cm SITTVAGN HOPFÄLLD 89 x 53 x 35 cm SKJUTSTÅNGSHÖJD 99–108 cm HJULDIAMETER 17/24 cm VIKT INKL. HJUL 11,1 kg REK ÅLDER 6 mån–3 år+

59


NY FÄRG

BRIO RACE

Den första egna bilen eller den första snabba promenaden, det beror nog på vem man frågar. Race är bästa kompis med Spin. Det som skiljer dem åt i stora drag är hjulen och suffletten, förutom att Race också går att utrusta med en lekfull ratt för barnet. Tack vare de kraftiga hjulen som är parallellt placerade, håller sig Race på banan. Fäll ihop och du har en reskamrat som inte gör mycket väsen av sig. FUNKTION. Ordentligt liggläge med automatiskt aktiverat huvudskydd. Stabilt chassi gör den lätt att manövrera. Kraftiga hjul för stabil färd som är lätta att ta av. Höj- och sänkbar skjutstång med teleskopfunk­ tion, vilket innebär att även den längsta föraren har rätt höjd och plats för benen. Fempunktssele med vadderade axelkuddar ingår. Enkel att fälla ihop. Förvarings- och transportspärr. Ställbart fotstöd, justerbart i två lägen genom enkelt enhandsgrepp. Fjädring på bakhjulen. Rymlig varukorg.

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten. SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM, finns på suffletten, på handtagsbågens tyg och runt hela varukorgen för bättre synlighet. TEXTIL. Avtagbar och tvättbar sittklädsel. Vadderad klädsel med huvudkudde och mjuka armstödsdynor för extra komfort. Fotsäck, som skyddar mot väder och vind, finns som tillbehör.

SOLSKYDD. Rymlig sufflett med UV-skydd UPF 50+.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 25 x 28 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 104 cm SITTVAGN HOPFÄLLD 92 x 53 x 35 cm VIKT INKL. HJUL 11,0 kg HJULDIAMETER 24 cm SKJUTSTÅNGSHÖJD 100–109 cm REK ÅLDER 6 mån–3 år+

60

BRIO RACE CHASSI SVART 36525 FÄRGER

Black/Black 259

Black/Deep Ocean 672 NY

Black/Violet 674 NY

Black/Sea Blue 651

Black/Red 653

CHASSI ANTRACIT 36524 (bilden) FÄRGER

Black/Black Harmony 269 (bilden)

Black/Brown 656

Black/Charcoal 668


61


62


NY FÄRG

BRIO SITTY

Den här trettioåriga klassikern är vår lättaste sittvagn, perfekt för de lite större barnen som kan sitta stadigt på egen hand. Den enkla konstruktionen och den låga vikten gör vagnen till en dröm att köra, enkel att fälla ihop och smidig att ta med sig på resan. Sufflett finns att köpa till som skydd för solen eller bara lugn och ro i vagnen.

BRIO SITTY CHASSI SVART 36530 (bilden) FÄRGER

Black/Black 259

Black/Deep Ocean 672 (bilden) NY

FUNKTION. Ställbart fotstöd. Kraftiga hjul för stabil färd, lätta att ta av. Sele ingår. Enkel att fälla ihop. Förvarings- och transportspärr.

SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM finns på handtagsbågens tyg och runt hela varukorgen för bättre synlighet.

Black/Violet 674 NY

Black/Sea Blue 651

Black/Red 653

SOLSKYDD. Sufflett finns att köpa till.

TEXTIL. Avtagbar och tvättbar klädsel. Vadderad klädsel med huvudkudde och mjuka armstödsdynor för extra komfort.

CHASSI ANTRACIT 36520 FÄRGER

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten.

Black/Black Harmony 269

Black/Brown 656

Black/Charcoal 668

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 25 x 28 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 99 cm SITTVAGN HOPFÄLLD 81 x 49 x 32 cm VIKT INKL. HJUL 8,8 kg HJULDIAMETER 23 cm SKJUTSTÅNGSHÖJD 103 cm REK ÅLDER 1–3 år+

63


64


Syskonvagnar

65


66


BRIO TWIN SITTY

Den här syskonvagnen gör det lätt att samsas i trafiken. Utan att ta för mycket plats rymmer den två livliga barn och lite till. Att den är enkel att fälla ihop och ta med sig i bilen gör den perfekt för såväl staden runt som jorden runt. FUNKTION. Ställbart fotstöd. Kraftiga hjul för stabil färd, lätta att ta av. Enkel att fälla ihop. Förvaringsoch transportspärr. Bara 12,2 kg – väger mindre än de flesta syskonvagnar. Selar ingår. Rymlig varukorg i metall. SOLSKYDD. Rymlig sufflett finns att köpa till.

BRIO TWIN SITTY 36697 FÄRGER

Black/Black 259

Black/Brown 656

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten. SYNLIGHET. Reflexband 3MTM ScotchliteTM finns på handtagsbågens tyg för bättre synlighet. TEXTIL. Avtagbar och tvättbar sittklädsel. Vadderad klädsel med huvudkudde och mjuka armstödsdynor för extra komfort.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 25 x 50 cm SITTDELENS LÄNGD 99 cm SITTVAGN HOPFÄLLD 83 x 74 x 35 cm VIKT INKL. HJUL 12,2 kg HJULDIAMETER 24 cm SKJUTSTÅNGSHÖJD 103 cm REK ÅLDER 1–3 år+

67


BRIO DOUBLE WAVE Oj, det blev visst två! Double Wave är vagnen som får allt från tvillingar till syskon i olika åldrar att samsas under ett och samma tak. Med två uppsättningar rygg- och fotstöd som ställs in oberoende av varandra klarar den de flesta olika viljor och behov. Kombinera med en mjuklift eller två, så får du både ligg- och sittvagn.

BRIO DOUBLE WAVE 36673 FÄRGER

Black 259

Black/Charcoal Grey 668

BRIO DOUBLE WAVE MJUKLIFT 36132 Mjuklift med sidofickor och en ficka med reflexband i fotändan. Mjukliften fästes med sidoband och är lätt att lyfta i och ur med hjälp av bärremmarna. Liften kan även göras om till åkpåse om man tar ur bottenplattan. BRIO DOUBLE WAVE CHASSI HOPFÄLLD Double Wave är enkel att fälla ihop och fälla upp. De stora luftpumpade hjulen gör den extra lättkörd och komfortabel. Silvergrå lack. FUNKTION. Höj- och sänkbart teleskophandtag som också är vändbart. Stor och rymlig varukorg med plats för det mesta. Lätt, stabilt och starkt aluminium­chassi. SOLSKYDD. Rymlig sufflett med UV-skydd faktor 50+. REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten. Fotsäck ingår.

VENTILATION. Ventilationslucka med insektsnät.

BRIO DOUBLE WAVE MJUKLIFT 36132

SYNLIGHET. Reflexband 3M Scotchlite runt hela suffletten för bättre synlighet.

TM

TEXTIL. Avtagbar klädsel. Slitstarkt, snabb­torkande och tvättbart yttertyg.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 25 x 52 cm SITTDELENS LIGGLÄNGD 98 cm SITTVAGN HOPFÄLLD 102 x 78 x 55 cm VIKT INKL. HJUL 19,8 kg HJULDIAMETER 29 cm SKJUTSTÅNGSHÖJD 98–106 cm REK ÅLDER/VIKT 0 mån–9 kg (med lift), 6 mån–3 år+

68

TM

FÄRG Black 279


BRIO DUETTE Förskolornas superhjälte! Duette är konstruerad för tunga lass, långa sträckor och fartfyllda äventyr i alla väder. Sittdelen erbjuder rejält med plats, även för lite större barn och tjocka vinterkläder. Handtaget är höj- och sänkbart för att passa olika förare. En kollega att lita på – både i förskolan och familjen. FUNKTION. Ställbart handtag som kan anpassas efter förarens längd. Rymlig varukorg av metall och nät. Kromat chassi skyddar mot repor. Fällbar handtags­ båge gör det lätt att lyfta barnen i och ur vagnen. Stål-ekrade EVA-hjul som inte behövs pumpas.

BRIO DUETTE 36774 FÄRG

499 Black Leather

REGN & BLÅST. Smuts- och vattenavstötande textil. Impregnering som skyddar mot både vind och vatten. TEXTIL. Slitstarkt, snabbtorkande och tvättbart yttertyg.

SOLSKYDD. Rymlig sufflett med UV-skydd faktor 50+.

MÅTT & VIKT: SITTMÅTT 27 x 51 cm VILOMÅTT 98 x 51 cm HOPFÄLLD 90 x 75 x 45 cm SKJUTSTÅNGSHÖJD 93–101 cm VIKT 18,7 kg REK ÅLDER/VIKT 6 mån–3 år+

69


70


Tillbehรถr

71


72


Vilken detalj är du? Det krävs så lite för att göra en barnvagn personlig. Det är ju detaljerna som gör intrycket. Sätt din egen prägel på din vagn med något av våra sköna tillbehör. I år har vi laddat sortimentet med skötväskor i nya fina färger, åkpåsar i nya material­ kombinationer och sittdynor med nytt mönster. Kombinera och mixa som du tycker passar dig och ditt barns behov.

73


Praktiska och rymliga väskor som sväljer allt. Och när barnet har blivit lite större kan du använda dem för din dator eller varför inte träningskläderna. Välj mellan tre olika modeller; den klassiska skötväskan BRIO Basic, BRIO Messenger, eller sköt­väskan till BRIO Go som faktiskt passar alla vagnar. Alla väskorna har en separat, vadderad skötdyna och flera praktiska fickor för förvaring. Enkla att hänga på vagnen eller över axeln. Komplettera gärna med den praktiska BRIO Stroller Organizer för det som du vill ha närmast till hands.

74


SKÖTVÄSKOR

BRIO MESSENGER STYLE SKÖTVÄSKA 36169 Praktisk skötväska i cykelbudsstil med gott om utrymme för förvaring. Vadderad skötdyna i nylonpåse ingår. Justerbart axelband och karborrband för stabilt fäste på vagnen. Ny färg: Deep Ocean 272.

36169-272 Deep Ocean NY

36175-518 Gold

36169-259 Black

36169-256 Brown

36169-261 Navy

36175-554 Brown Metallic

36169-268 Charcoal Grey

36159-269 Black Harmony NY

36159-276 Brown Harmony NY

36159-259 Black

BRIO BASIC SKÖTVÄSKA 36159 Vår klassiska skötväska med dragkedja och öppning i toppen. En praktisk och rymlig väska med många fickor. Vadderad skötdyna ingår. Justerbart axelband. Nya färger: Black Harmony 269 och Brown Harmony 276.

BRIO GO SKÖTVÄSKA 36179 Praktisk skötväska i samma material som alla Go-vagnar gör att den matchar perfekt. Passar även till övriga vagnar. Många fack och bred öppning i toppen. Vadderad skötdyna i egen förvaringspåse ingår. Smart separat fack för flaskan.

BRIO STROLLER ORGANIZER 36106 En nätt men rymlig väska att fästa på vagnens handtag. Med separata fickor för flaskor. Perfekt för alla viktiga saker som mobiltelefon, vattenflaskor och våtservetter. Till och med din take-away-kaffe. Praktiskt tyg som är lätt att torka av.

36179-153 Red

36179-155 Sand Beige

36179-156 Brown

36179-158 Grey

36179-159 Black

36179-150 Navy

36106-259 Black

75


Åkpåsar är nog det perfekta tillbehöret. Dels för att sätta en personlig prägel på din vagn men också för att de är praktiska på många olika sätt. Åkpåsar kan användas i princip året runt. De håller små fötter varma under långa promenader men kan också användas som en skön liten sovsäck under svala sommar­ kvällar. Komplettera med någon av våra färgglada sittdynor så är du redo.

76


ÅKPÅSAR OCH SITTDYNOR

BRIO BASIC ÅKPÅSE 36157 Vår åkpåse Basic har varm och mysig stoppning som håller kylan ute. Den är enkel att sätta fast, passar alla BRIO-vagnar och ger din vagn en personlig prägel. Hål för säkerhetsselen vilket gör att både åkpåsen och barnet sitter stadigt. Vindskyddet kan tas av så att åkpåsen även kan användas som sittunderlag. Smutsavvisande tyg i bottendelens insida. Åkpåsen Basic har foder i 100% bomull, förutom årets nyhet Black/­ Harmony som är fodrad med mjuk microfleece. Tvättbar i maskin. FÄRGER

36157-269 Black / Harmony NY

36157-259 Black

36157-268 Charcoal Grey

36157-256 Brown

36157-261 Navy

36157-259 Black

36157-269 Black/Harmony NY

36145-789 Black Harmony NY

36145-782 Deep Ocean Harmony NY

BRIO FLEECE ÅKPÅSE 36145 Det lättare alternativet är åkpåsen Fleece. Med två lager microfleece håller den värmen året runt och har samtidigt god ventilation. Tvättbar i maskin. Hål för säkerhets­selen vilket gör att både åkpåsen och barnet sitter stadigt. FÄRGER

36145-779 Black NY

36145-784 Berry Harmony NY

36145-782 Deep Ocean Harmony NY

36145-789 Black Harmony NY

36145-766 Pink Sunwheel

36145-749 Black Sunwheel

36145-784 Berry Harmony NY

BRIO BASIC SITTDYNA 36073 Ett annat enkelt och lätt sätt att göra sittvagnen extra bekväm, varm och mjuk för ditt barn är genom några av våra varma sittdynor. Samma design som tidigare med slitstarkt tyg på ena sidan och fleecetyg på andra som värmer under kallare dagar. Nytt fleece­ mönster Harmony Fleece i tre nya färgställningar. FÄRGER

36073-759 Black/Black

36073-749 Black/Black Sunwheel

36073-789 Black/Black Harmony NY

36073-784 Black/Berry Harmony NY

36073-782 Black/Deep Ocean Harmony NY

36073-784 Black/Berry Harmony NY

36073-782 Black/Deep Ocean Harmony NY

36073-759 Black/Black

FÄRGER SOM INTE VISAS I BILD KAN DU SE PÅ WWW.BRIO.NET.

77


36158-751 Sea Blue/Black

36158-755 Brown/Beige

36158-754 Brown Metallic/Black

BRIO SHINY ÅKPÅSE 36158 Vår kanske stiligaste åkpåse. Det perfekta tillbehöret för en personlig prägel på din vagn men också praktiskt för att det håller värmen bra. De senaste färgerna i ett blankt och vattenavvisande material, fodrad med mjukaste microfleece. Anti-glid på bak­ sidan, hål för säkerhetssele och lättare än du kan föreställa dig. Tvättbar i maskin och passar alla våra barnvagnar.

78

36158-779 Black/Black

36158-772 Deep Ocean/Black NY

FÄRGER

36158-779 Black/Black

36158-774 Violet/Black NY

36158-778 Grey/Black NY

36158-772 Deep Ocean/Black NY

36158-718 Guld/Black

36158-719 Silver/Black

36158-754 Brown Metallic/Black

36158-755 Brown/Beige

36158-750 Navy/Steel Blue

36158-763 Pink/Black

36158-753 Red/Black

36158-757 Lime/Black

36158-751 Sea Blue/Black


36158-763 Pink/Black

36158-719 Silver/Black

36158-718 Guld/Black

36158-750 Navy/Steel Blue

36158-774 Violet/Black NY

36158-778 Grey/Black NY

36158-753 Red/Black

36158-757 Lime/Black

79


SPECIELLT FÖR GO

BRIO GO SKÖTVÄSKA 36179 Praktisk skötväska i samma material som din vagn gör att den matchar perfekt. Passar även till övriga vagnar. Många fack och bred öppning i toppen. Vadderad skötdyna i egen förvaringspåse ingår. Smart separat fack för flaskan.

BRIO GO SITTDYNA 36482 Stilren och mycket bekväm sittdyna i samma material som din vagn. Sittdynan är enkel att ta av och tvätta och fungerar dessutom som ett bra skydd för din vagn. Förändra uttrycket på vagnen efter din egen smak genom att till exempel färgmatcha din vagn med en olikfärgad dyna.

80

36482-150 Navy

36482-153 Red

36482-155 Sand Beige

36482-156 Brown

36482-158 Grey

36482-159 Black

36179-153 Red

36179-155 Sand Beige

36179-156 Brown

36179-158 Grey

36179-159 Black

36179-150 Navy


SPECIELLT FÖR GO

BRIO GO VARUKORGVÄSKA 36468 Speciellt framtagen väska för att man ska få plats med många varor eller saker på en och samma plats – under vagnen. Den expanderbara inner­ påsen gör att väskan kan bli extra stor och rymlig. Med blixtlåsförslutning och en praktisk axelrem blir väskan även enkel och smidig att bära med sig när du måste lämna kvar vagnen. Färg: 099 Black.

BRIO GO REGNSKYDD LIGGVAGN 36490 Transparent regnskydd med svart bas som täcker hela liggdelen. Även praktiskt mot snö och vind. En smart lucka i regnskyddet gör att du enkelt kan titta till ditt barn. Färg: 099 Black/transparent.

BRIO GO REGNSKYDD SITTVAGN 36477 Praktiskt transparent regnskydd för sittvagn. Lätt att trä över vagnen. En smart lucka i regnskyddet gör att du enkelt kan titta till ditt barn. Färg: 099 Black/transparent.

BRIO GO MYGGNÄT 36470 Fästes enkelt på vagnen. Håller ditt barn fritt från mygg, knott och flugor. Färg: 198 Silver.

BRIO GO STÅBRÄDA 36473 Smart ståbräda i plast för det äldre syskonet. Enkel att montera och lätt att ta med sig.

BRIO GO RESVÄSKA LIGGDEL 36472 Även en liggdel ska resa med smidighet. Praktisk resväska skyddar liggdelens textil och hjälper dig att bära den med dig i ett nätt paket. Väskans dimensioner är (LxBxH) 56 x 7 x 45 cm. Färg: Black 099.

BRIO GO RESVÄSKA SITTVAGN 36469 Res lätt, packa smidigt. Praktiska resväska i slit­ starkt material som skyddar chassi och sittdel. Extra bra vid flygresor när vagnen ska checkas in. Väskans dimensioner är (LxBxH) 82 x 36 x 55 cm. Färg: 099 Black.

81


TILLVAL FÖR ALLA

50+

BRIO MYGGNÄT 37094 Myggnät, enkelt att förvara och lätt att trä på vagnen. Skyddar mot stick och surr när det är dags för en tupplur. Levereras i praktisk förvaringspåse som lätt fästes på vagnen när myggnätet inte används. Färger: Enkelvagn 099 Black, syskonvagn 299 Black.

BRIO REGNSKYDD FÖR SITTVAGNAR 37027 Vattenavstötande regnskydd med vattentäta sömmar som fungerar för alla våra sittvagnar. Har reflexer som gör vagnen synlig i mörker. Lätt att trä över vagnen. Finns för både enkel- och syskon­ vagn. Levereras i praktisk förvaringspåse som lätt fästes på vagnen när regnskyddet inte används. Färger: Enkelvagn 099 Black, syskonvagn 299 Black.

BRIO NÄTKASSE 37095 Praktisk nätkasse med gott om utrymme. Fästen för olika rördimensioner medföljer. Finns till både enkelvagn och dubbelvagn. Färg: Enkelvagn 099 Black, syskonvagn 299 Black.

82

BRIO SOLSKYDD 36041 Två lager UV-skyddande textil och nät som släpper igenom luft, ger skugga och avskildhet. Solskydd UPF 50+ när båda lagren är nedfällda. Praktiskt förvaringsfack framtill som även fungerar som förvaringsficka när solskyddet inte används. Färg: 099 Black.

BRIO REGNSKYDD FÖR HAPPY LIGGVAGN OCH HAPPY SITTVAGN 37024 Vattenavstötande regnskydd med vattentäta sömmar. Har reflexer som gör vagnen synlig i mörker. Levereras i praktisk förvaringspåse som lätt fästes på vagnen när regnskyddet inte används. Färg: 099 Black.

BRIO NYLONKASSE 37096 Samla allt viktigt i en rymlig nylonkasse som stängs med hjälp av kardborrband. Fästen för olika rördimensioner medföljer. Finns till både enkel­ vagn och dubbelvagn. Färg: Enkelvagn 099 Black, syskonvagn 299 Black.

50+

BRIO SOLKEPS 36042 Praktisk skärm i textil med enkel avoch påfästning som passar alla vagnar. UV-solskydd UPF 50+. Färg: 099 Black.

SUFFLETT SOM PASSAR BRIO SITTY 36613 SUFFLETT SOM PASSAR BRIO TWINSITTY 36691 Stor och praktisk sufflett som skyddar mot väder och vind. Färg: 199 Black.


TILLVAL FÖR ALLA

50+

BRIO PARASOLL 36037 Ge familjens yngsta skydd och svalka med ett klassiskt parasoll. Enkelt att flytta omkring på vagnen, går bra att vinkla. UV-Solskydd UPF 50+. Färger: 259 Black, 253 Red, 256 Brown och 261 Navy.

BRIO HJULSKYDD 37084 Praktiskt när du t ex vill skona mattor och golv. Levereras i praktisk förvaringspåse som lätt fästes på vagnen när hjulskyddet inte används. Färg: 099 Black.

BRIO SPORTRATT 36035-099 Passar till BRIO Race, BRIO Sitty och BRIO Twinsitty. Färg: 099 Black.

BRIO STÅBRÄDA I SVART PLAST 36060-000 BRIO STÅBRÄDA I METALL 36058-093 Ståbräda i plast, väger mindre och är lätt att ta med. Finns även i stryktålig metall. Båda alternativen är enkla att montera på och av.

BRIO SKYDDSSELE 37097 Sele som låter barnet röra sig fritt samtidigt som det sitter stadigt och säkert. Färg: 099 Black.

83


84


Bilbarnstolar

85


BÄST I TEST

ADAC = Allgemeiner Deutscher Automobilclub.

BRIO PRIMO BABYSKYDD 0–13 kg

Att ge sitt nyfödda barn det bästa skyddet är en självklarhet för alla föräldrar. Primo är utvecklad för att ge det nyfödda barnet ett säkert skydd och bekväm komfort i bilen. Extra kuddstöd för det lilla barnet, mjuk stoppning och ett integrerat solskydd utgör det lilla extra. Nytt för i år är den förlängda solkepsen som ger ett bättre solskydd i bilen. Primo ingår även i BRIO Sing Travel System.

86

FUNKTIONER. Internt trepunktsbälte som är justerbart i tre höjder för anpassning till barnets stor­ lek. Med uppfällt handtag har Primo en gungfunk­ tion som enkelt låses genom att fälla ner handtaget. Det ergonomiska handtaget gör Primo mycket lätt att bära nära kroppen. Avtag­bar och tvättbar klädsel.

MONTERING. Kan monteras som bakåtvänd bilbarnstol på alla platser i bilen som har trepunkts­ bälte och är utan krockkudde (airbag). I BRIO Primo Base med Isofix monteras BRIO Primo snabbt och säkert med ett Click-in-system. För monterings­ anvisning läs manualen som med­följer bilbarnstolen.

SÄKERHET. Höga sidor för extra sidokrockskydd. BRIO Primo och BRIO Base är godkända enligt ECE R44 Rev 04 för barn upp till 13 kg. ”Bäst i test” (Nov. 2009) för säkraste bilbarnstol i sin klass av Tysklands största testinstitut ”Stiftung Warentest”.

TILLBEHÖR: BRIO BASE 36821. BRIO Base är ett smidigt tillbehör för extra säker montering av BRIO Primo och BRIO Go babyskydd i bilen på platser som inte har krockkudde (airbag). BRIO Base monteras enkelt i bilens isofix-­fästen eller med bilens trepunkts­ bälte. Den är utrustad med en stödbåge som sätts mot bilsätets rygg och ett justerbart stödben undertill.

BRIO PRIMO BABYSKYDD 36862 FÄRGER

36822-349 Black/Black

36822-343 Black/Red (bilden)

36822-348 Black/Grey

36822-340 Black/Jeans Blue

36822-347 Black/Green

BRIO BASE 36821


BRIO ZENTO KOMBISTOL 0–25 kg

BRIO Zento är en av marknadens mest flexibla kombistolar. Den passar de flesta bilar och är godkänd att användas för barn upp till 25 kg som bakåt- och framåtvänd bilbarnstol samt som bältesstol. Alla delar på Zento är integrerade. FUNKTIONER. Bilbarnstolen har ett internt fem­ punkts­bälte som enkelt manövreras med en hand och är justerbart i fyra höjder. Internbältet har mjuka vadderade axelmuddar. En bekväm nackkudde ger extra stöd för huvudet. Zento står stadigt i sätet och är utformad för att ge både barnet och föraren god sikt. Avtagbar och tvättbar klädsel. MONTERING. Zento kan monteras bakåtvänd för barn 0–25 kg med bilens trepunktsbälte och förankringsband. Som framåtvänd bilbarnstol monteras Zento med bilens trepunktsbälte. Barn mellan 15–18 kg använder stolens internbälte. Som bältesstol, för barn mellan 15–25 kg, spänns

både bilbarnstolen och barnet fast med bilens trepunkts­bälte. En praktisk bältesklämma gör monteringen enkel. Zento kan användas på platser utan krockkudde (airbag). För monteringsanvisning läs anvisningen på nackkuddens baksida.

BRIO ZENTO KOMBISTOL 36862 FÄRGER

36862-309 Black/Black

36862-308 Black/Grey

36862-330 Black/Jeans Blue

36862-347 Black/Green

36862-393 Black/Red (bilden)

SÄKERHET. Zento uppfyller det senaste ECE-kravet, ECE R44 Rev 04. Bakåtvänt åkande ger betydligt bättre säkerhet eftersom nacken på små barn inte är färdigutvecklad. Om du skulle behöva bromsa hårt trycks barnet säkert bakåt mot stolens rygg istället för att ramla framåt. TILLBEHÖR: Solskydd och sparkskydd finns som tillbehör.

87


BRIO CARO BÄLTESSTOL 15–36 kg

När ditt barn blir större är det viktigt att känna att det fortfarande kan färdas säkert i bilen. I Caro bältesstol sitter ditt barn tryggt och bekvämt på en bälteskudde med ryggstöd som har extra sidoskydd för huvudet. FUNKTIONER. Caro har löstagbar rygg vilket gör att bälteskudden kan användas separat. Bältes­stolen har avtagbar och tvättbar klädsel. Två utdragbara mugghållare. MONTERING. Caro kan placeras på alla säten i bilen som har trepunktsbälte och som inte har krockkudde (airbag). Både barnet och bältes­stolen spänns fast med bilens trepunktsbälte. Diagonalbandet placeras

88

i bälteskroken i huvud­stödet och därefter under det motsatta arm­stödet. Höft­bandet placeras under båda arm­stöden. SÄKERHET. Huvudstöd med extra sidoskydd är justerbart i sex olika höjder. BRIO Caro är godkänd enligt ECE R44 Rev 04 för barn mellan 15–36 kg.

BRIO CARO BÄLTESSTOL 36840 FÄRGER

36840-309 Black/Black

36840-308 Black/Grey

36840-340 Black/Jeans Blue

36840-343 Black/Red (bilden)


BRIO PILO BÄLTESKUDDE 15–36 kg

Centralt för barns säkerhet i bilen är rätt sitthöjd mot bältet. Med BRIOs lätta och smidiga bälteskudde Pilo sitter barn tryggt och säkert i bilen. Pilo har en praktisk bärrem som gör den lätt att ta med. FUNKTIONER. Pilo är en bälteskudde som passar alla bilsäten. Det medföljande support­bältet hjälper till att ställa in rätt höjd på bilens diagonalbälte, så att det passar barnets längd. Kudden har avtagbar och tvättbar klädsel.

bälte. Därefter spänns både barn och kudde fast genom att dra höftbältet under armstöden och dia­ gonalbältet passerar ovanför armstödet på kudden.

BRIO PILO BÄLTESKUDDE 36845 FÄRGER

36845-379 Black/Black

36845-308 Black/Grey

36845-340 Black/Jeans Blue

36845-393 Black/Bright Red*

*bilden

SÄKERHET. BRIO Pilo är godkänd enligt ECE R44 Rev 04 för barn mellan 15–36 kg.

MONTERING. Pilo kan placeras på alla säten i bilen som har trepunktsbälte och inte har krockkudde (airbag). Bälteskudden läggs på sätet och bilens diagonalbälte fästs i kuddens justerbara support­

89


90


Mรถbler

91


Det är lätt att slumra in i en barnsäng från BRIO. Mjuka täcken, fluffiga kuddar i trygg miljö är rena drömvärlden. BRIO Sleep är dessutom en säng med tre olika funktioner; spjälsäng, dagbädd/soffa och juniorsäng. Med andra ord en säng att växa i. Sängens avtagbara sidor gör den enkel att förvandla till en dagbädd eller en juniorsäng. Med en höj- och sänkbar bottenplatta och stabila metallben, kan du justera så att den passar dina önskemål för stunden.

92


BRIO SLEEP

1

SPJÄLSÄNG Som spjälsäng har BRIO Sleep en botten­ platta som kan justeras i tre olika höjder, så att man enkelt kan sänka den i takt med att barnet utvecklas.

2

DAGBÄDD ELLER SOFFA Med den ena långsidan borttagen kan det större barnet på egen hand krypa upp och ner i sängen. Sidorna ger om­bonad miljö. Kan även användas utan den medföljande sängskärmen.

JUNIORSÄNG Alla sidor kan monteras bort för att skapa en stilren juniorsäng. Medföljande säng­skärm kan enkelt monteras även på junior­sängen för att barnet ska känna sig tryggt och förhindra att barnet rullar av sängen.

3 FUNKTION OCH DESIGN Den moderna designen bär klassiska drag och är framtagen för att – precis som funktionen – hålla i många år. Trots den stora flexibiliteten har vi inte kompromissat en tum på sängens säkerhet, användar­ vänlighet och komfort. BRIO Sleep säljs utan madrass och sängkläder. Design: Matti Klenell och Peter Andersson för BRIO 2008

BRIO SLEEP 37255 MÅTT & VIKT MÅTT (LxBxH) 144 x 74 x 89 cm REKOMMENDERAT MADRASSMÅTT 140 x 70 cm REKOMMENDERAD ÅLDER 0–6 år MATERIAL Poppel och metall FÄRG

009 White

PREMIUM MATTRESS SMALL OCH PREMIUM MATTRESS LARGE En antibakteriell madrass med en sommar- och en vintersida. Madrassen är 10 cm tjock och gjord av polyester med ett överdrag i bomull/polyester. Madrassen är Oeko-Tex-certifierad. Den fodrade vintersidan har ett extra fiberlager mellan madrassen och överdraget. Sommarsidan är ofodrad vilket ökar ventilationen och hjälper till att hålla madrassen svalare. Madrassen levereras i en praktisk förvarings­ väska. Överdraget är tvättbart. PREMIUM MATTRESS SMALL 37342-120, (LxBxH) 120 x 60 x 10 cm PREMIUM MATTRESS LARGE 37342-140, (LxBxH) 140 x 70 x 10 cm CLASSIC MATTRESS SMALL En 10 cm tjock madrass i polyester med tvättbart överdrag i 100% bomull. CLASSIC MATTRESS SMALL 37341-120, (LxBxH) 120 x 60 x 10 cm

93


BRIO COT ONE 37261 En säng med nattro men utan krusiduller. En trygg plats för vila. Med bottenplattans två höjdlägen är den anpassad för ditt barns utveckling, från sitta till stå och klättra. Rekommenderad storlek på madrass 120 x 60 cm. Yttermått: (LxBxH) 124 x 66,5 x 89 cm. Material: Poppel. Färg: 009 White.

BRIO COT TWO 37262 För den lilla sömnen. Söt och smart. Enkel och fin. Bottenplattan kan ställas i två olika lägen för att hålla jämna steg med ditt barns utveckling. Föräldravänlig, barnsäker långsida som enkelt sänks med hjälp av två knapptryckningar. Inget ljud. Ingen skakning. Rekommenderad storlek på madrass 120 x 60 cm. Yttermått: (LxBxH) 125,5 x 66 x 97 cm. Material: Poppel. Färger: 009 White och 099 Black.

BRIO COT THREE 37263 Tyst, tryggt och trevligt. Allt du behöver när det är vilodags. Ombonat med hela gavlar. Smart med hängare för filtar och handdukar. Föräldravänlig, barnsäker långsida som enkelt sänks med hjälp av två knapptryckningar. Inget ljud. Ingen skakning. Bara mer tid för vila. Även för dig. Bottenplattan kan ställas i två olika lägen. Rekommenderad storlek på madrass 120 x 60 cm. Yttermått: (LxBxH) 128 x 65,5 x 100,5 cm. Material: Poppel. Färg: 009 White.

BRIO TRAVEL BED LIGHT 37218 En smart och praktisk rese- och extrasäng som är en av marknadens lättaste. Konstruktionen i aluminium gör sängen lätt och smidig att bära med sig. Enkel att montera upp och fälla ihop. Sängen har en liten lucka med dragkedja som gör det möjligt för det lite äldre barnet att krypa in och ut. Levereras i en praktisk väska med vatten­tät botten, myggnät och en bekväm madrass. Mått monterad (LxBxH) 120 x 60 x 82 cm, mått hopfälld 81 x 25 x 26 cm. Vikt endast 7 kg. Färger: 102 Blue och 199 Black.

BRIO VYSSAN LULL/BED ROCKER 37200 Med BRIO Vyssan Lull förvandlas en vanlig spjälsäng till en rogivande vagga på bara några minuter. Du kan vagga barnet till sömns utan att behöva rulla vagnen i sovrummet. BRIO Vyssan Lull fungerar på de flesta spjälsängar med träben och är enkla att montera. Färger: 104 Pink, 107 Green, 109 White och 199 Black.

ALLA PRODUKTER SÄLJS UTAN SÄNGKLÄDER, MADRASS OCH ÖVRIGA TILLBEHÖR OM INGET ANNAT ANGES.

94


BRIO CHANGING TABLE 37435 Står stadigt med stor skötyta för att byta. Två fasta hyllplan, en låda och medföljande handdukshållare ger plats för allt. Rekommenderad max storlek på skötbädd: 75 x 55 cm. Mått: (LxBxH) 78 x 63 x 96 cm. Sköthöjd 88 cm. Material: Poppel. Färg: 009 White. BRIO CHANGING TABLE TWO 37436 Enkelt, snyggt och stabilt även i stressiga stunder. Stor yta och två fasta hyllplan ger gott om plats för allt du behöver. Rekommenderad max storlek på skötbädd: 75 x 55 cm. Mått: (LxBxH) 81 x 66 x 98 cm. Sköthöjd 88 cm. Material: Poppel. Färg: 009 White.

BRIO CHANGING TOP 37438 Finurlig användning ovanpå spjälsängar. Lägg på sköt­ bordet, lyft upp ditt barn, byt blöja och gosa en stund. Filttyget undertill förhindrar repor och slitage på spjälsängen. Passar de flesta 60 och 70 cm breda spjälsängar. Rekommenderad max storlek på skötbädd 78 x 55 cm. Mått: (LxBxH) 82 x 58 x 18 cm. Material: Poppel. Färg: 009 White.

BRIO CHEST OF DRAWERS 37437 Förvaring är tricket. Funktion är hemligheten. Skötbord över. Byrå under. Två stora lådor och två mindre. Vik, lägg ner eller göm. Allt får plats. Ta av skyddskanterna och byrån passar även större barn och vuxna. Rekommenderad maxstorlek på sköt­bädd 61 x 84 cm. Mått: (LxBxH) 65 x 90 x 96 cm. Sköthöjd: 88 cm. Material: Poppel. Färg: 009 White.

BRIO PREMIUM CHANGING MATTRESS Skötbäddens överdrag är vattenavvisande och lätt att torka av. Överdraget är avtagbart och tål maskintvätt. Textilen är Oeko-Tex-certifierad. Premium Changing Mattress large är framtagen för att passa Changing Table, Changing Table Two och Changing Top. PREMIUM CHANGING MATTRESS SMALL, 37344, 50 x 63 cm. Färger: 009 White/Brown/Black, 008 Grey/White, 003 Red/White. PREMIUM CHANGING MATTRESS LARGE, 37345, 54 x 74 cm. Färg: 009 White/Brown/Black

BRIO WALL 37403 Nästan magiskt skötbord – tar ingen plats men ger stort sväng­ rum och har gott om praktisk förvaring. Sitter fint och hänger stadigt ut från väggen. En stor liten lösning för små utrymmen. Skötbädd ingår. Material: Vitlackerad metall. Mått hopfälld (LxBxH) 82 x 58 x 17 cm, mått utfälld 80 x 58 x 78 cm. Material: Vitlackerad aluminum. Vikt: 16,2 kg. Färg: 000 White.

95


BÄST I TEST

Det här är stolen som växer i takt med ditt barn. Med sitt- och fotplatta som kan justeras vid behov, och en lätthanterlig bygel är den lika lätt och säker att använda genom barnets alla åldrar. De rundade benen är inte bara sköna för ögat, utan gör också stolen mycket stabil. Design med hjärta och hjärna, skapad av Fredrik Mattson för BRIO. En önskepresent till dopet, namn­ givningen eller första födelsedagen. Bygel, bricka och dyna säljs separat. Rekommenderas från ca 6 månader.

96


BRIO SIT

BRIO SIT SAFETY BAR 37504 (Tillbehör) Flytta in, flytta ut. Lätt att få på plats, lätt att ta bort. En flexibel bygel som underlättar att placera barnet. Ergonomiskt smart håller den ditt barn på rätt plats. Säkerhetsbälte medföljer stolen. Färg: 500 White.

BRIO SIT CUSHION 37524 (Tillbehör) Sittdynan som gör det skönare och bekvämare att sitta i stolen. Klarar sig fläckfritt genom frukost, lunch och middag. Inget fastnar på dynan, som sitter stadigt fast på stolen. Färger: 003 Red och 099 Black.

BRIO SIT FOOD TRAY 37504 (Tillbehör) En matbricka som står er till tjänst. För att servera lunch, lägga upp leksaker eller kanske söla lite grann. Tas enkelt bort för att diskas. Tål maskindisk. Färg: 600 White.

FUNKTION OCH DESIGN Den moderna designen bär klassiska drag och är framtagen för att hålla i många år och sitta bekvämt i. Den är ergonomisk för barn såväl som vuxen och de rundade benen gör stolen mycket stabil. Sitsen är lätt att justera och benen lätta att montera. Säkerhetsbälte medföljer. Ytterligare tillbehör som Safety Bar, Cushion och Food Tray gör Sit mångsidig. Design: Fredrik Mattson för BRIO 2008 BÄST I TEST I ett test utfört av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) i samarbete med Vi föräldrar och Norska TV2 hjelper deg fick BRIO Sit bästa betyg. BARN- ELLER JUNIORSTOL Sit är lätt att montera och enkel att bygga om till den typ av stol man behöver. Med enkla grepp blir BRIO Sit en juniorstol som håller! Tål en maxvikt på 100 kg.

BRIO SIT 37504 MÅTT & VIKT MÅTT (LxBxH) 56 x 46 x 84 cm VIKT 8 kg MAXIMAL SITTHÖJD REK. ÅLDER/VIKT 6 mån–100 kg MATERIAL Bok och stål FÄRGER

199 Black/Black

103 Red/White

109 White/White

97


Ă–versikt

98


BRIO HAPPY LIGGVAGN

NY FÄRG

NY FÄRG

Classic 36423-272 Deep Ocean

Classic 36423-275 Sand Beige

NY FÄRG

NY FÄRG

Harmony 36412-276 Brown

Harmony 36412-281 Navy

NY FÄRG

NY FÄRG

Mixed 36413-483 Red

Mixed 36413-487 Olive Night

Classic 36423-259 Black

Classic 36423-268 Charcoal Grey

Harmony 36412-269 Black

Harmony 36412-260 Steel Blue

Mixed 36413-489 Black

FÖR ATT SE VILKA OLIKA CHASSIN OCH HJUL SOM DU KAN VÄLJA MELLAN, KIKA PÅ SIDORNA 36–37.

99


BRIO HAPPY SITTVAGN

NY FÄRG

NY FÄRG

Classic 36424-272 Deep Ocean

Classic 36424-275 Sand Beige

NY FÄRG

NY FÄRG

Harmony 36479-276 Brown

Harmony 36479-281 Navy

NY FÄRG

NY FÄRG

Mixed 36480-483 Red

Mixed 36480-487 Olive Night

Classic 36424-259 Black

Classic 36424-268 Charcoal Gray

Harmony 36479-269 Black

Harmony 36479-260 Steel Blue

Mixed 36413-489 Black

FÖR ATT SE VILKA OLIKA CHASSIN OCH HJUL SOM DU KAN VÄLJA MELLAN, KIKA PÅ SIDORNA 36–37.

100


BRIO HAPPY KOMBIVAGN

NY FÄRG

NY FÄRG

Classic 36424-272, 36178-272 Deep Ocean

Classic 36424-275, 36178-275 Sand Beige

NY FÄRG

NY FÄRG

Harmony 36479-276, 36178-276 Brown

Harmony 36479-281, 36178-281 Navy

Classic 36424-259, 36178-259 Black

Classic 36424-268, 36178-268 Charcoal Grey

Harmony 36479-269, 36178-269 Black

Harmony 36479-260, 36178-260 Steel Blue

NY FÄRG

NY FÄRG

Mixed 36480-483, 36178-483 Red

Mixed 36480-487, 36178-487 Olive Night

Mixed 36480-489, 36178-459 Black

FÖR ATT SE VILKA OLIKA CHASSIN OCH HJUL SOM DU KAN VÄLJA MELLAN, KIKA PÅ SIDORNA 36–37.

101


BRIO HAPPY MJUKLIFT

102

NY FÄRG

NY FÄRG

Classic 36136-272 Deep Ocean

Classic 36136-275 Sand Beige

NY FÄRG

NY FÄRG

Harmony 36136-276 Brown

Harmony 36136-281 Navy

NY FÄRG

NY FÄRG

Mixed 36136-483 Red

Mixed 36136-487 Olive Night

Classic 36136-259 Black

Classic 36136-268 Charcoal Grey

Harmony 36136-269 Black

Harmony 36136-260 Steel Blue

Mixed 36136-459 Black


BRIO HAPPY HÅRDLIFT

NY FÄRG

NY FÄRG

Classic 36178-272 Deep Ocean

Classic 36178-275 Sand Beige

NY FÄRG

NY FÄRG

Harmony 36178-276 Brown

Harmony 36178-281 Navy

NY FÄRG

NY FÄRG

Mixed 36178-483 Red

Mixed 36178-487 Olive Night

Classic 36178-259 Black

Classic 36178-268 Charcoal Grey

Harmony 36178-269 Black

Harmony 36178-260 Steel Blue

Mixed 36178-459 Black

103


BRIO GO SITTVAGN

NY FÄRG

36484-170** Bright Blue/Black chassi

36484-153 Red/Black chassi

36484-157 Moss Green/Black chassi

36484-155 Sand Beige/Black chassi

36484-158 Grey/Black chassi

36484-156 Brown/Black chassi

36484-159 Black/Black chassi

36484-151 Cool Blue/Black chassi

NY FÄRG

NY FÄRG

36486-170** Bright Blue/White chassi

36486-174* Berry/White chassi

36486-150 Navy/White chassi

NY FÄRG

36486-159 Black/White chassi

36486-151 Cool Blue/White chassi

* Släpps i nov 2011. ** Släpps i feb 2012.

104

36486-158** Grey/White chassi

36486-156 Brown/Brown Metallic chassi


BRIO GO LIGGVAGN

NY FÄRG

NY FÄRG

36475-170** Bright Blue

36475-174* Berry

36475-150 Navy

36475-153 Red

36475-157 Moss Green

36475-156 Brown

36475-155 Sand Beige

36475-158 Grey

36475-159 Black

36475-151 Cool Blue

36475-158 Grey 36486 White chassi

36475-158 Grey 36484 Black chassi

DU KAN SÅ KLART VÄLJA VILKEN FÄRG DU VILL PÅ LIGGDELEN OAVSETT VILKEN FÄRG DU HAR PÅ SITTVAGNEN.

BRIO GO BABYSKYDD

36466-150 Black/Navy

36466-153 Black/Red

36466-156 Black/Brown

36466-158 Black/Grey

36466-159 Black/Black

105


BRIO SING SITTVAGN

106

NY FÄRG

NY FÄRG

36606-675 Black/Sand Beige Black chassi

36606-651Black/Sea Blue Black chassi

36606-259 Black/Black Black chassi

36607-653 Black/Red Silver chassi

36607-656 Black/Brown Silver chassi

36606-667 Black/Grass Green Black chassi


BRIO SING LIGGVAGN

NY FÄRG

NY FÄRG

36608-675 Sand Beige

36608-661 Sea Blue

36608-653 Red

36608-656 Brown

36608-259 Black

36608-667 Grass Green

NY FÄRG

NY FÄRG

36608-675 Black/Sand Beige Silver chassi

36608-661 Black/Sea Blue Silver chassi

36608-653 Black/Red Silver chassi

36608-656 Black/Brown Silver chassi

36608-259 Black/Black Silver chassi

36608-667 Black/Grass Green Silver chassi

DU KAN SÅ KLART VÄLJA VILKEN FÄRG DU VILL PÅ LIGGDELEN OAVSETT VILKEN FÄRG DU HAR PÅ SITTVAGNEN.

107


BRIO SPIN SITTVAGN

108

NY FÄRG

NY FÄRG

NY FÄRG

36539-672 Black/Deep Ocean Black chassi

36539-274 Black/Violet Black chassi

36539-675 Black/Sand Beige Black chassi

36535-259 Black/Black Black chassi

36535-651Black/Blue Black chassi

36535-653 Black/Red Black chassi


BRIO RACE

NY FÄRG

NY FÄRG

36525-672 Black/Deep Ocean Black chassi

36525-674 Black/Violet Black chassi

36525-259 Black/Black Black chassi

36525-651 Black/Sea Blue Black chassi

36525-653 Black/Red Black chassi

36524-269 Black/Black Harmony Anthracite Grey chassi

36524-656 Black/Brown Anthracite Grey chassi

36524-668 Black/Charcoal Grey Anthracite Grey chassi

109


BRIO SITTY

110

NY FÄRG

NY FÄRG

36530-672 Black/Deep Ocean Black chassi

36530-674 Black/Violet Black chassi

36530-259 Black/Black Black chassi

36530-651 Black/Sea Blue Black chassi

36530-653 Black/Red Black chassi

36520-269 Black/Black Harmony Anthracite Grey chassi

36520-656 Black/Brown Anthracite Grey chassi

36520-668 Black/Charcoal Anthracite Grey chassi


BRIO TWIN SITTY

36697-656 Black/Brown

36697-279 Black/Black

BRIO DOUBLE WAVE

36673-259 Black

36673-638 Black/Anthracite

36132-279 Black

BRIO DUETTE

36774-499 Black Leather

111


BRIO PRIMO BABYSKYDD

36822-348 Black/Grey

36822-349 Black/Black

36822-340 Black/Jeans Blue

36822-343 Black/Red

36822-347 Black/Green

BRIO ZENTO KOMBISTOL

36862-308 Black/Grey

36862-309 Black/Black

36862-330 Black/Jeans Blue

36862-347 Black/Green

36862-393 Black/Red

BRIO CARO BÄLTESSTOL

36840-308 Black/Grey

36840-309 Black/Black

36840-340 Black/Jeans Blue

36840-343 Black/Red

BRIO PILO BÄLTESKUDDE

36845-308 Black/Grey

112

36845-379 Black/Black

36845-340 Black/Jeans Blue

36845-393 Black/Bright Red


113


Sköt om dig. Och din vagn. Lycka till med ditt val av vagn. Vi lovar, vad du än väljer så kommer allt att bli bra. Våra vagnar är hårt testade enligt alla lagar och följer de regler som finns. Med råge. Men precis som barn, behöver din vagn din omsorg och kärlek. Då håller den även för framtida äventyr. Hur ska du göra då? Enkelt. Även världens bästa solskydd håller inte hur länge som helst. Undvik direkt solljus under längre tid, både för barnets och vagnens skull. Och även fast tyget tål en del vatten, använd alltid regn­ skydd när det regnar eller snöar. Tvätta och rengör vagnen enligt råden för varje enskild vagn. Och passa på att kontrollera funktionerna efteråt. Förvara gärna vagnen torrt, speciellt efter att du har rengjort den. Länge leve din nya vagn och nya familj!

114


Vi på BRIO bedriver en ständig utveckling av våra produkter. Det kan innebära att sortimentet, design och fakta som anges i katalogen kan förändras. Vi reserverar oss även för eventuella färgavvikelser som kan ha uppkommit av trycktekniska skäl. Tryck: STIGE S.p.A. Idé & produktion: Top Dollar Creative Agency. Fotograf: Max Alm / Top Dollar Studio, Sweden.


TOP DOLLAR

www.brio.net

BRIO AB, Box 305, 201 23 Malmรถ, Sweden

BRIO 2012 SE  
BRIO 2012 SE  

BRIO:s barnvagnskatalog 2012

Advertisement