Page 1

Manualul de instalare si activare a receptorului BOOM

Recomandari tehnice Va recomandam KIT-ul nostru de instalare (Antena Gibertini OP80, LNB SkyWare, cablu coaxial Andrew, suport zincat termic). Altfel, pentru o buna receptie a pachetelor BOOM, puteti folosi o antena tip offset de minim 90 cm, un LNB de tip UNIVERSAL, cablu coaxial de foarte buna calitate cu lungime maxima de 60 m. Instalare 1. Conectarea 1.1 Conectarea la TV Conectarea la TV se poate realiza prin RF ( RF OUT), EUROSCART (recomandata) sau RCA (VIDEO L-AUDIO R-AUDIO) . 1.2 Conectarea la linia telefonica Pentru realizarea interactivitatii, receptorul digital trebuie conectat la linia telefonica prin intermediul mufei marcate pe panoul spate cu MODEM si a unui cablu telefonic. In acest fel se vor putea comanda evenimente in regim PayPerView folosind telecomanda si utilizand un numar TelVerde. 1.3 Conectarea la reteaua de alimentare Se introduce stecherul aparatului in priza. Se actioneaza comutatorul receptorului pe pozitia ON (1). In cateva secunde se va face initializarea receptorului si apoi va apare acest ecran:

1.4 Selectarea semnalului. Se urmeaza succesiunea de comenzi: MOSAIC - OPTIUNI - SELECT SIGNAL - OK - PIN CODE( 0 0 0 0 ) - OK si se selecteaza cu sagetile SUS, JOS transponderul AMOS-2 TX24L78.

Prin apasarea tastei OK se obtine ecranul alaturat. Dupa cateva secunde, daca antena a fost pozitionata pe satelitul AMOS 2, pe coloana din mijloc va apare numele providerului (DTH Grup Romania). Se apasa apoi OK. Pentru o buna receptie, indicatoarele de semnal trebuie sa indice cel putin cat cele din figura alaturata.

1


1.5 Soft upgrade Se parcurg pasii de la 1.4, se apasa tasta BACK, apoi se deconecteaza si conecteaza la retea STB-ul. In cateva secunde, va incepe initializarea. 1.5.1 Initializarea Acest proces incepe aproximatix la 15 secunde de la conectarea la retea.

Daca procedura de up-grade de soft se va face automat, dupa initializare pe ecran va apare un contor care se va incrementa pina la 100%, apoi va restarta automat receptorul.

Daca nu se efectueaza automat aceasta procedura, ea trebuie executata manual astfel: la aparitia “Please Wait Initializing …” se tasteaza BACK BACK, apoi 2 4 8 5 din tastele telecomenzii. Daca succesiunea a fost executata correct, va apare acel contor pe ecran, se va autoincrementa si va restarta receptorul automat. 1.6 Activarea receptorului

Se noteaza seria cartelei. Seria este cea subliniata cu rosu.

2


Inserarea gresita genereaza un mesaj de eroare.

Se parcurg din nou pasii de la 1.4, apoi cu sageata stanga se ajunge la submeniul CANALE si se selecteaza canalul 4 ( TVR1 ) ca in figura alaturata‌

Apoi, apasandu-se OK apare ecranul alaturat.

Pentru activarea serviciului BOOM, se va apela numarul de telefon vor comunica catre Call Center urmatoarele date:

__________ si se

–

nume, prenume, adresa, numar contract, serie smartcard. In momentul in care apare imagine pe TVR 1, se verifica functionarea celorlalte canale din pachetele achizitionate. Dupa ce aceasta a fost constatata, se telefoneaza a doua oara la Call Center, se comunica din nou datele de identificare si se confirma reusita activarii.

2. Operatiuni post activare 2.1 Restartarea In caz de blocare a receptorului (fluctuatii de tensiune, descarcari electrice etc.), se va efectua procedura de restartare. Aceasta consta in scoaterea receptorului din priza si conectarea lui din nou la retea dupa aproximativ 1 minut. Apoi, daca este necesar, se repeta operatiunile de la paragraful 1.4.

2.2 Alte situatii In cazul unei instalari nereusite sau a altor probleme tehnice, puteti suna la Call Center pentru a solicita interventia unor specialisti autorizati care sa remedieze situatia.

3


Transmisie Pachetele BOOM se transmit pe satelitul AMOS 2 (4°W), pe urmatoarele transpondere : 10842 H 27500 7/8 10889 H 27500 7/8 10924 H 27500 7/8 De asemenea, in pachetele noastre sunt introduse si canale “free“ de pe satelitul AMOS1. Transponderele acestora au frecventele: 11443 H 3702 ¾ 11652 H 16100 ¾ 11672 H 6900 ¾

4

Manual Boom  

Scurta prezentare a Boom si a STB-ului.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you