Page 1

INTERVIU: 5 ANTREPENORI DE TOP CARE CONDUC FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

TOP

FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA COVER STORY: 100 DE AFACERI ÎN FRANCIZĂ DE SUCCES ÎN ROMÂNIA EXCLUSIV: TOP 10 CELE MAI CĂUTATE FRANCIZE ÎN 2011 BONUS: STUDIU DE PIAȚĂ AL AFACERILOR ÎN FRANCIZĂ ÎN ROMÂNIA

Pentru prima dată în România, compania de consultanță pentru afaceri în franciză - Thinkbig Internațional realizează un clasament al celor mai de succes și de notorietate branduri în franciză ce activează în România.


1 / 1 A ) M m A m L 7 C 9 E R x2 0 1 (2


FOOD

EDITORIAL 4

i or

c / al

t i Ed

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

h Te


6

COVER STORY

R E V O C

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


COVER STORY

7

Y R O T S

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FOOD FOOD

9

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

McDonald’s este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, care operează peste 31.000 de restaurante servind mai mult de 58 de milioane de clienţi în 118 ţări în fiecare zi. Primul restaurant deschis în România a fost în anul 1995. În prezent compania are 60 de restaurante deschise, în 21 de orase, care servesc mai mult de 140.000 de clienţi zilnic. Conducerea McDonaldd’s a anunţat că vizează deschiderea a încă 5 unităti în următoarea perioadă. Restaurantele McDonald’s dispun de asemenea şi de o zonă special amenajată destinată copiilor, zonă în care se organizează diferite evenimente dedicate copiilor precum: aniversări, serbări, care aduc un plus de bucurie şi de aceea zilnic, sute de copii se bucură de atmosfera placută din interiorul restaurantelor Mc Donald’s.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Kentucky Fried Chicken operează sub un contract de franciză prin care licenţa este acordată companiei US Food Network SA. Primul restaurant a fost deschis în aprilie 1997 pe Bd.Magheru din Bucureşti. În 2004 KFC deschide al şaptelea restaurant al său, în Constanţa, la Tomis Mall, primul în afara capitalei. În prezent, compania US Food deţine 25 restaurante KFC, dintre care 11 în Bucureşti şi celelalte în Constanţa, Timişoara, Oradea, Iaşi, Braşov, RâmnicuVâlcea, Ploieşti, Piteşti, Cluj, Bacău şi Târgu Mureş. Calitatea produselor, modul excepţional de servire şi standardele menţinute la un nivel constant ridicat au îndreptăţit echipele KFC din România să câştige numeroase premii europene şi mondiale în competiţia cu celelalte restaurante KFC din lume pentru Restaurant Excellence. În prezent colectivul KFC România cuprinde peste 800 de oameni.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FOOD 10 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

PHD este un concept de livare creat de Pizza Hut ce furnizează produse numai La Pachet şi prin Livrare la Domiciliu. Anii îndelungaţi de experienţă au ajutat conceptul PHD să creeze o reţetă unică: o pizza specială preparată cu un aluat nou cu ulei de masline, cu o textură perfectă; pufos la interior, dar crocant pe exterior. PHD asigură întotdeauna un produs proaspăt şi fierbinte. Anul 2006 reprezintă anul în care începe să se scrie istoria PHD prima unitate deschisă a fost în India. Expansiunea mondială PHD continuă şi încă alte 10 ţări îmbrăţişează proiectul “Pizza livrată fierbinte!”. În prezent PHD se mândreste cu 277 de unităţi în 19 ţări. În România prima unitate PHD a fost deschisă în 2007 PHD Vitan, pentru ca în prezent să ajungă la un număr total de 7 unităţi, ultima deschisă fiind PHD Pipera tot în 2010.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Începând cu 1972, compania a activat cu succes în sectorul de catering, unde ideile, atitudinea şi întreaga prezenţă a angajaţilor săi au fost întotdeauna un avantaj competitiv. Astfel, managementul Gregory’s este consţient că principalul factor în succesul Gregory’s Food Service Group îl reprezintă angajaţii companiei, de aceea se oferă instruire permanentă, oportunităţi de specializare, posibilităţi de avansare şi un mediu de lucru plăcut şi dinamic. La Gregory’s se implementează în permanenţă metode şi sisteme moderne de management, există o permanentă adaptare la schimbare astfel incât să fie perfecţionate procedurile de lucru. Astfel, sistemul de francizare Gregory’s acordă francizaţilor, oportunitatea de a intra în contact cu sisteme performante de management şi producţie care îmbinate garantează succesul Francizei Gregory’s.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Burger King este al doilea lanţ de restaurante fast food ca mărime din lume, având peste 11.300 de restaurante în Statele Unite şi în alte 69 de ţări. Aproximativ 90% din restaurantele BURGER KING® sunt administrate şi operate de deţinători de franciză indepedenţi, în multe cazuri fiind afaceri de familie, care funcţionează de zeci de ani. De peste 50 de ani, BURGER KING® este căminul lui WHOPPER® burgerul autentic american ce a fost creat în 1957 şi a devenit rapid unul dintre cei mai cunoscuţi burgeri din lume. Oaspeţii au la dispoziţie 221.184 de combinaţii posibile atunci când vor să comande un WHOPPER® Original. Peste 11 milioane de clienți intră în fiecare zi în restaurantele BURGER KING® din lumea întreagă.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

FOOD


FOOD

11 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

La 23 aprilie 1896 la iniţiativa lui Adolf Vinnen, un grup alcătuit din armatori şi negustori din Bremen pun bazele Companiei “Deutsche Dampffischerei-Gesellschaft NORDSEE”. În acelaşi an se deschide în Bremen primul magazin de peşte NORDSEE. NORDSEE continuă energic să-şi implementeze conceptul în construcţia restaurantelor sale, lărgind astfel numărul de restaurante. Astfel in anul 1955, compania ajunge să dețină o reţea de peste 250 de restaurante în Germania de Vest. In 1996, NORDSEE sărbătoreşte 100 ani de aniversare. În luna aprilie a anului 2008 se deschide primul restaurant din România. Cu peste 100 de ani de experienţă în preparatele şi specialităţile din peşte, NORDSEE a dezvoltat o varietate de mancăruri tradiționale si salate pe bază de pește.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Fondată în 1960, Domino’s Pizza, liderul mondial de necontestat în livrări de pizza, operează o reţea de peste 9000 de magazine proprietate a companiei şi în franciză, atât în Statele Unite cât şi pe pieţele internaţionale. Viziunea Domino’s Pizza se bazează pe echipe de profesionişti de o calitate excepţională cu misiunea de a deveni cea mai bună companie de livrări pizza din lume. Lanţul de pizerii Domino’s Pizza este considerat liderul mondial în livrare la domiciliu atât în Statele Unite ale Americii cât şi pe piaţa internaţională.Viziunea Domino’s Pizza ilustrează o companie cu oameni excepţionali care vor să demonstreze că sunt numarul 1 în livrări de pizza. Franciza Domino’s Pizza vizează o dezvoltare a reţelei de franciză şi pe piaţa din România.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Magazinele Paul au intrat pe piaţa din România precum o briză de aer proaspăt în peisajul local al brutăriilor, aducând cu sine experienţa acumulată pe parcursul a cinci generaţii. Povestea începe în 1889 în nordul Franţei, în acelaşi an în care se finaliza construcţia Turnului Eiffel şi la împlinirea a 100 de ani de la Revoluţia Franceză. 120 de ani mai târziu, brutarii francezi deschid două magazine cu vitrine negre şi în Bucureşti, în Piaţa Dorobanţi şi în centrul comercial Baneasa Shopping Center. Produsele marca Paul prezintă o savoare specifică datorită ingredientelor folosite, cu excepţia legumelor şi fructelor proaspete aduse din regiunea nordică a Franţei de unde se trimite materia primă în toate ţările în care sunt prezente magazinele Paul. Secretul din spatele reuşitei unei reţete este folosirea unui singur tip de făină în procesul de producţie.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FOOD 12 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Societatea Comercială FORNETTI ROMÂNIA S.R.L s-a înfiinţat în anul 2001 ca master-franciza a FORNETTI Kft. cu sediul in Ungaria. Succesele distribuţiei de produse tip FORNETTI în România au facut necesară deschiderea unei capacităţi de producţie. Avantajele asocierii sistemului de Franciză Fornetti sunt complexe, putând enumera: apartenenţa la un sistem unitar, sigur şi dezvoltarea unei afaceri profitabile, asigurarea succesului afacerii prin renumele mărcii şi calitatea produselor; posibilitatea de a muta franciza dintr-o locaţie in alta, transportul gratuit al produselor asigurat la magazinul francizatului; consultanţă în privinţa amenajării magazinului; instruirea gratuită a personalului din magazine, etc. Franciza Fornetti se remarcă atât prin calitatea produselor cât şi prin serviciile primite de la Francizor.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Compania Trotter Consulting, care face parte din Grupul City Grill, a deschis în luna iunie, în Capitală, prima unitate sub franciza firmei germane BackWerk, cu o investiţie de circa 150.000 de euro, se arată într-un comunicat al Trotter Consulting. Compania Trotter Consulting, deţinută de omul de afaceri Dragoş Petrescu, are master franciza BackWerk în România. Lanţul de brutării BackWerk deţine în prezent 275 de magazine în toată Europa şi comercializează produse de panificaţie, patiserie, sandwich-uri, snacks-uri şi produse de cofetărie. Trotter Consulting va deschide 25 de brutării în 10 oraşe din România până în 2015, prin intermediul francizaţilor. Contractele de franciză au o durată iniţială de cinci ani. Investiţia francizatului va fi cuprinsă între 100.000 -150.000 euro, în funcţie de suprafaţa locaţiei BackWerk.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Istoria City Grill începe în 2004 când s-a materializat ideea de a oferi clienţilor un loc potrivit pentru a invita un partener de business la masă, la o cafea, de a crea un loc de relaxare în pauza de masă atât cu familia cât şi cu prietenii. Afacerea a fost gândită de la bun început, ca un lanţ de restaurante şi cafenele, plasate în locuri aglomerate: Centrul Bucureştiului, centre comerciale, clădiri de birouri. City Grill/ City Cafe este cea mai mare reţea cu capital integral românesc din domeniu. Accesând proiectul de franciză City Grill, francizatul va beneficia de întreg Programul de Suport Financiar Special al Francizorului. În funcţie de profilul vocaţional, francizatul poate opta pentru achiziţionarea unui tip de sistem dintre sistemele de afacere dezvoltate în sistem de franciză, pornind de la un capital propriu de numai 50.000 Euro.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

FOOD


FOOD

13 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Franciza Cinnabon prezentă acum şi în România, reprezintă un lanţ internaţional de brutării cu o extindere foarte rapidă în toată lumea însumând peste 600 de brutării în peste 30 de ţări. Preparate dupa o reţetă unică, produsele Cinnabon au devenit cunoscute, datorită ingredientelor folosite la prepararea lor. În fiecare brutărie Cinnabon, produsele sunt preparate chiar în faţa clienţilor. Cinnabon este lider în rândul rulourilor cu scorţişoară în întreaga lume. Fondată în Seattle, Washington în 1985, Cinnabon şi-a deschis prima brutărie pe 4 decembrie la Sea Tac Mall. La acea vreme nu se serveau decât rulourile cu scorţişoară Cinnabon Clasic. De atunci, marca s-a extins extraordinar de mult ajungând în prezent cu peste 600 de brutării peste tot în lume. Aceste brutării se găsesc oriunde in SUA, în Porto Rico şi în peste 30 de alte ţări.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Restaurantul a intrat pe piaţa românească pe 4 noiembrie 2002 când s-a deschis primul restaurant Ruby Tuesday în sistem de franciză deţinut de către firma Ruby-Food Co. Impex. Ca urmare a succesului repurtat cu cel dintâi restaurant, în toamna anului următor firma a deschis cea de-a doua locaţie în Bucureşti Mall. În 2010 s-a deschis cel de-al treilea Ruby Tuesday în Bucureşti în Plaza România. Brandul Ruby Tuesday este întemeiat pe calitate, pasiune şi mândria de a servi clienţilor o mâncare făcută din cele mai proaspete şi mai bune ingrediente, într-un loc ospitalier unde se simte şi se vede prospeţimea. Produsele preparate în stil American şi servite în cadrul Restaurantelor Ruby Tuesday fac dovada prospeţimii şi a calitaţii superioare, ingredientele perfecte pentru a obţine cele mai bune referinţe din partea clienţilor.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Prezent în 15 ţări din toata lumea, Vapiano a fost declarat cel mai inovativ concept din industria ospitalităţii din Europa Centrală şi de Est. Prezent în peste 15 ţări din întreaga lume, Vapiano este un nou concept european inovator în materie de paste, pizza şi salate, ce promovează un model sănătos de alimentaţie. Vapiano susţine relaxarea urbană şi stilul de viată sănătos. Mica fabrică de paste se află în apropierea barului şi este un spectacol în sine pentru oaspeţi. De altfel, întrega bucătărie deschisă cu staţiile de salate, paste şi pizza este o invitaţie culinară, invitaţilor preparându-li-se fiecare fel de mancare “la vedere”. Vapiano devine gazda perfectă şi pentru cei mici care se pot delecta cu surprize culinare special create pentru ei dupa o porţie sănătoasă de interactivitate la locul de joacă dedicat lor, unde sunt ingrijiţi atent de personalul Vapiano.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FOOD 14 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Membră a renumitului grup Le Duff, cu o mare tradiţie pe piaţa franceză, Brioche Dorée işi deschide prima unitate la Brest începând cu anul 1976. Leader pe piaţa franceză în sectorul restaurantelor cu servire rapidă, Brioche Dorée devine prezentă zi de zi in viaţa multor clienţi care păsesc pragul restaurantelor Brioche Dorée care de ataţia ani apreciază calitatea produselor Brioche Doree. Succesul înregistrat de grupul Brioche Dorée atât pe piaţa de origine, cât şi pe piaţa internaţională a apărut ca urmare a unei game variate de produse gândită pentru a răspunde cerinţelor culinare ale clienţilor, frecvenţei cu care gama de produse este reînnoită pentru fiecare sezon, alături de adoptarea în stilul culinar a elementelor tradiţionale, cu precădere în coacerea diferitelor tipuri de pâine cu un mare conţinut în fibre.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Broaster and Daylight Company este un restaurant tip fast-food cu francizele originare din SUA, cu numeroase locaţii în întreaga lume. În anul 1999, franciza Broaster Chicken a intrat pe piaţa românească cu produsele originale Broaster: cartofi, aripioare de pui, strips, toate preparate din produse proaspete şi naturale, cât şi celebrele donuts-uri americane: Honey Buns, Long John, Rossettes, Bismarks, Sunday cu un aspect şi o aromă deosebită. Conceptul este bine optimizat pentru suprafeţe medii oferind o rentabilitate excelenta. Meniul cu produse din pui atrage o clientelă proprie iar controlul continuu al alimentelor şi calitatea ireproşabilă fac din Broaster Chiken un concept de franciză deosebit de interesant. Broaster Chicken este un restaurant fast-food specializat în preparatele din pui şi are până în prezent peste 4500 de locaţii.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

În anul 1999, în nordul Portugaliei, la Aveiro, se deschidea primul restaurant Quasi Pronti de catre familia Ribeiro. Reţetele îmbină într-un mod inedit influenţa italiană cu obiceiurile braziliane, datorate anilor petrecuţi de familia Ribeiro în Brazilia. Folosirea ingredientelor proaspete, produse de înaltă calitate precum marca Barilla, a permis obţinerea unor produse excelente, apreciate de consumatori. Principalele produse oferite sunt pastele si specialitaţile de paste, completate de pizza. În timp, marca Quasi Pronti a fost puternic consolidată prin calitate dar mai ales prin loialitatea clienţilor săi. Încurajată de succesul avut, conducerea companiei a decis, să extindă reţeaua şi la nivel internaţional, astfel ne putem mândri că România este prima ţară din Europa de Est în care intră acest nou concept! Franciza Quasi Pronti fiind disponibilă şi pentru România în orasele cu peste 50.000 locuitori.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

FOOD


FOOD

15

IN

R TE

U I V

D O FO

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FOOD

17

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

La mama s-a născut pe 27 februarie 1999, dintr-o idee simplă, aceea de a transforma mâncatul în oras dintr-un lux intr-o normalitate. Într-o piaţă într-o continuă schimbare, La Mama a rămas fidelă princiipiilor sale: atmosfera prietenoasă, mâncare bună, preţuri rezonabile. Într-o piaţă în care doar ce era străin era bun, La Mama a demonstrat că brand 100 % romanesc este o sintagmă realistă. În anul 2000 apare prima campanie de marketing din istoria brandului La mama, în mesajul acesteia regăsindu-se elementele conceptuale care au dat notorietate restaurantelor de-a lungul vremii. În anul 2008, Restaurantul La mama integrează în sistemul lor şi livrările la domiciliu, ce aduce un plus în faţa clienţilor care s-au obişnuit cu produsele marca La mama dar şi cu clienţii care sunt obişnuiţi să ia masa « La domiciliu ».

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

În anul 1955 se deschide prima locaţie WienerWald. Restaurantele Wienerwald au fost printre pionerii conceptului de franciză în Germania. În următorii 10 ani, Franciza Wienerwald a ajuns să deţină 174 de locaţii in Germania. În 2010, compania cunoaste o dezvoltare foarte mare şi în Turcia însumând 33 de locaţii urmând ca apoi în luna aprilie a anului 2011 să se deschidă porţile primului restaurant Wienerwald si în Bucureşti.Acest prim restaurant a necesitat o investiţie de 150.000 Euro. Acesta este primul restaurant din cele 10 pe care compania doreşte să le deschidă anul acesta şi se doreste ca să se ajungă la peste 30 de restaurante în urmatorii 3 ani. Wienerwald doreste să le ofere oamenilor o alternativă pentru a-şi extinde obiceiurile: consumul de mâncare delicioasă, sănătoasă şi servită rapid”, spune Ali Capa, Partener Wienerwald România.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Haagen Dazs, deţinut de gigantul american General Mills deschide primul concept store în Brooklyn în 1976. De-a lungul anilor, Haagen Dazs a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă atât în Statele Unite ale Americii cât şi în alte 54 de ţări unde compania acordă francize. În prezent, toate magazinele sunt operate în sistem de franciză şi pot fi găsite peste tot în lume. Filosofia după care se ghidează compania, şi care a făcut din îngheţata Haagen-Dazs cea mai bună îngheţată cu iaurt din lume este aceea de a identifica cele mai bune şi naturale ingrediente şi de a le uni astfel încât să se obţină cea mai naturală şi fină ingheţată. Brandul super premium de îngheţată Haagen Dazs a intrat recent şi pe segmentul cafenelelor, prima locaţie Haagen Dazs Café fiind prezentă în România în Băneasa Shopping City din nordul Capitalei.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FOOD

18 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

O gamă fină de preparate autentice realizate dupa reţetele tradiţionale ale artizanilor francezi, o paletă de gusturi şi texturi reinnoite permanent. Franciza French Bakery îmbină gustul autentic al produselor de patiserie cu ingredientele specifice pentru a obţine cele mai bune produse de patiserie. French Bakery aminteşte de celebrele cafenele pariziene din Montmartre, unde trecătorii se opresc pentru a savura o cafea cu lapte şi un croissant. Brandul a fost dezvoltat de la zero, iar pentru conceptul de patiserie şi brutarie a apelat la maestri cofetari din Franta, responsabili de instruirea personalului şi de realizarea portofoliului de produse, ulterior brandul French Bakery s-a remarcat prin produsele de brutarie şi patiserie vândute către sectorul hotelier şi în supermarketuri. Există două tipuri de concepte: French Bakery Patisserie Fine şi French Bakery Restaurant.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Societatea Ana Pan a apărut în 2007 prin crearea unei reţele de Franciză şi de distribuţie de produse proaspete de cofetărie, patiserie şi panificaţie. ANA PAN identifică zi de zi parteneri francizati, care se aliniază la standardele de calitate în ceea ce priveşte produsele şi serviciile oferite şi să susţină strategia de brand dezvoltată până în prezent de către acesta. Atractivitatea afacerii de franciza ANA PAN se manifestă, în esentă, prin: puterea brandului, existenţa unui profil bine definit de consumator fidel, existenţa parghiilor de diferenţiere faţă de concurenţă, asistenţă permanentă oferită de francizor, produsele unice şi înalt calitative oferite în reţeaua de unităţi ANA PAN, instruirea personalului partener, consultanţă privind amenajarea şi decorarea magazinului şi sprijin juridic pe probleme de alimentaţie publica, igiena alimentelor şi protecţia muncii.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Trattoria Il Calcio este fondată în 1996 odata cu deschiderea primului restaurant din lanţ. O data cu deschiderea restaurantului Il Calcio, a fost introdus pe piaţa locala, modelul de restaurant tip ‘Trattoria’ ce inseamna un loc popular, cu preturi mai mici decat cele ale unui restaurant, însa cu servicii şi mâncare de foarte bună calitate. Numele de Trattoria Il Calcio vine din pasiunea pentru bucataria italiană, pentru ingredientele şi mâncărurile fine italieneşti. Lanţul de Trattorii Il Calcio s-a dezvoltat de-a lungul timpului, ajungând în prezent ca să deţină mai multe puncte atât în Bucureşti dar şi în provincie. Restaurantele Il Calcio sunt disponibile şi în sistem de franciza şi vizează deschiderea de restaurante în locaţii cu foarte bun vad atât în Bucureşti cât şi în orasele mari din provincie.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FOOD

FOOD 20 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Sistemul de franciză al afacerii se bazează pe experienţa numerosilor ani de operare cu succes a magazinelor GOLDEN PIE S.A. Proiectarea magazinelor este inovatoare şi schimbă imaginea magazinelor de patiserie tipice. Magazinele GOLDEN PIE S.A. oferă posibilitatea realizării unei investiţii reduse cu marje de beneficii mari. Design-ul inovativ al magazinelor, mediul lor prietenos şi marfurile pe care le oferă le asigură un loc de frunte în preferinţa clienţilor. Sistemul de franciză oferă viitorilor investitori: produse unice în raport cu lanţurile de franciză existente, perspectiva unor beneficii mari, realizarea unui profit mare în urma investiţiei, amortizare rapidă, exploatare susţinută de o producţie stabilă şi dezvoltată, sprijin constant şi îndrumare prin intermediul unui sistem de informatizare central, pachet educational complet.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Casa Tradiției a luat naştere din dorinţa de a oferi clienţilor săi produse alimentare de cea mai bună calitate, preparate exclusiv prin metode tradiţionale (băitarea cărnii în mirodenii exclusiv naturale, afumarea în afumatori speciale numai cu lemn şi rumegus de fag şi cireş, maturarea pe îndelete a produselor din lapte proaspăt în încaperi cu temperatură şi umiditate controlate). Sub brandul Casa Tradiţiei au fost reunite produse, gusturi şi obiceiuri culinare din diferite zone ale ţării. Franciza Casa Tradiţiei este o franciză 100% romanească, realizată pe gustul românilor, gradul de satisfacţie al clienţilor fiind unul foarte ridicat, rata de revenire a clienţilor fiind una destul de mare. Conceptul de Franciză Casa Tradiţiei oferă clienţilor un sistem foarte bine dezvoltat de management ce va ajuta Francizatul în administrarea cât mai eficientă şi productivă a unei locaţii Casa Tradiţiei.

WORLD FRANCHISE AWARDS organized by WORLD FRANCHISE INTERNATIONAL in association with THINKBIG INTERNATIONAL

BRAND

DF

NA

WO

RL

L

FRANCHISE OF THE YEAR 2011 RAN

C HISE INTER

NA

TI O

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

BUCHAREST 2011


COFFEE COFFEE 21

COFFEE

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Starbucks Coffee Company este liderul mondial în comercializarea şi prăjirea cafelei, dar şi o marcă de cafea de renume, cu mai mult de 14.000 de cafenele în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, America Latină şi Coasta Pacifică. Misiunea Starbucks Coffee este aceea de a deveni lider mondial în vânzarea cu amanuntul şi prăjirea cafelei. Compania deţine în prezent 62 de locaţii Starbucks în Grecia, 9 în Cipru, 8 în România şi 3 în Bulgaria, mai multe locaţii urmând a fi deschise în următoarea perioadă. Starbucks deserveşte zilnic sute de mii de clienţi în toata lumea, clienţi ce apreciază pe langă cafeaua Starbucks şi atmosfera şi poziţia cafenelei.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

De mai bine de 30 de ani, Gloria Jean’s Coffees este cunoscută pentru cafeaua ei excepţională. Azi oferă consumatorului o gamă de peste 150 de produse incluzând băuturi espresso calde şi reci, boabe proaspete de cafea premium, o selecţie vastă de ceaiuri gourmet, produse de patiserie şi cafea. În prezent, Gloria Jean’s Coffee este prezentă în peste 40 de ţări de pe toate continentele având deschise peste 1000 de locaţii. În 2004 grupul de firme Gourmet a semnat un contract de Master Franciză cu Gloria Jean’s Gourmet Coffees din SUA acoperind România, Ungaria şi Bulgaria. În 2005 primul coffee-shop Gloria Jean’s din România şi-a început operaţiunile în Plaza România.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


COFFEE

23

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Înfiinţat în 1998, în inima Constanţei, grupul Bourbon este în prezent unul dintre cele mai mari lanţuri naţionale de cafenele, cuprinzând 20 de locaţii realizate sub trei tipuri de concepte separate dintre care: una Bourbon House şi 16 locaţii Bourbon Cocktails & Coffee şi încă 3 locaţii Bourbon Summer Breeze. Conceptul Bourbon Cocktails & Coffee a fost dezvoltat pentru prima dată în Constanţa, ulterior deschizând şi în alte locaţii în sistem de franciză în toată ţara. În prezent, grupul Bourbon deţine locaţii în franciză în Constanţa, Cluj Napoca, Iaşi, Suceava, Bacău şi Bucureşti iar dezvoltarea francizei continuă, vizând deschideri de cafenele şi în alte oraşe din ţară.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Primul coffee shop Segafredo Zanetti Espresso a fost deschis la Paris în 1988, în prezent lanţul de cafenele italian numărându-se printre primele trei din lume, cu 800 de locaţii deschise în toata lumea iar esenţa lui a fost şi este şi astăzi prezentarea stilului de viaţă italian din cafenele. Prima franciză a lanţului italian de cafenele Segafredo Zanetti Espresso în România s-a deschis pe 6 iunie la Timişoara. Caracteristicile brandului Segafredo Zanetti Espresso sunt calitatea produselor oferite, eficienţa serviciilor şi atmosfera specială a localului, la care se adaugă angajamentul faţă de piaţă şi de nevoile clienţilor.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Istoria Lavazza începe încă de la 1894 când Luigi Lavazza punea bazele firmei care a revoluţionat conceptul de cafea espresso şi care continuă să fie cel mai important punct de reper pe piaţa de cafea premium la nivel mondial. Cu peste 100 de ani de tradiţie, Lavazza devine cunoscută atât în Statele Unite cât şi în peste 80 de ţări unde se consumă zilnic câteva zeci de milioane de ceşti de cafea Lavazza. Compania Lavazza este într-o continuă schimbare din dorinţa de a satisface toate pretenţiile clienţilor ei şi se adaptează treptat la noile cerinţe ale acestora, rămânând în acelaşi timp unul dintre brandurile premium de cafea .

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


COFFEE

24

U I V R

E IN

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

O C

E E FF


COFFEE

25

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Costa Coffee a fost înfiinţată în anul 1971 în Londra de catre Sergio şi Bruno Costa care au dat numele cafelei pe care o foloseau Mocha Italia care reprezintă pe langă cafea un întreg concept de preparare a cafelei. În România, Costa Coffee a fost adusă în 2006, iar în 2009 Costa Coffee avea o reţea de 12 cafenele deschise atât în zona centrală a Bucureştiului dar şi în alte oraşe. Investiţia medie întro cafenea este de 120.000-150.000 de euro iar suprafaţa necesară a unei cafenele fiind în jur de 100 metri pătraţi. Cafeneaua Costa Coffee vizează o dezvoltare a numărului de unitaţi in franciză, în următoarea perioadă, atât pe zonele centrale ale ţării cât şi în oraşe cum sunt: Constanţa, Timişoara, Brasov.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Illycaffe a fost fondată în 1933 de catre Francesco Illy. Un adevarat inventator şi lider al industriei, Francesco Illy a patentat primul aparat automat de cafea, şi l-a numit “Illetta”. Cu sediul în Trieste, illycaffe produce şi vinde cafeaua Arabica, fiind leader de calitate în domeniul cafelei. illycaffe oferă cunoscătorilor o experienţă totală, autentică, a cafelei italieneşti. Cafeaua illy este disponibilă în peste 41.000 de restaurante şi cafenele, fiind vândută în peste 140 de ţări din lume. Zilnic în lume se servesc peste 6 milioane de ceşti de cafea espresso illy. La nivel global illycaffe are peste 780 de angajaţi. Cafeaua illy poate fi savurată în peste 1300 de cafenele, restaurante, hoteluri de top din România.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

De peste 125 de ani, Pascucci înseamnă tradiţia unei cafele care cultivă gustul pentru excelenţă şi răsfaţul reţetelor originale inovatoare pentru iubitorii de cafea din toate colţurile lumii. Pascucci înseamnă tradiţie pentru perfecţiunea produselor şi serviciilor, pasiune şi dorinţa constantă de a-i răsfăţa pe iubitorii de cafea cu cele mai savuroase reţete. Prima cafenea Pascucci a fost deschisă acum 5 ani la Rimini, iar succesul acesteia, a încurajat o extindere rapidă astfel încât acum există în peste 120 de cafenele în cele mai diverse oraşe de pe glob: Hong Kong, Moscova, Londra, Malaga, New York. Pascucci este deschisă şi în România pe unul din cele mai mari bulevarde : Dorobanţi.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


COFFEE

26 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Hard Rock Café a fost fondată în 1971 la Londra într-un fost showroom Rolls Royce de lângă Hyde Park, de către doi americani: Isaac Tigrett şi Peter Morton. Restaurantul a fost de la început conceput ca “tipic american” pentru londonezi, ulterior cei doi asociaţi reuşind performanţa de a-l transforma într-un simbol naţional şi în Statele Unite. 30 ani mai târziu, Hard Rock Café ajungând să deţina peste 138 cafenele şi 15 hoteluri creând astfel un adevărat fenomen în mai multe ţări. Conceptul de franciză este disponibil tuturor celor cărora le place muzica rock şi apreciază specificul şi designul deosebit al acestui concept de cafenea.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Coffe Republic şi-a deschis porţile în 1995 în Marea Britanie la iniţiativa a doi fraţi: Bobby şi Sarah Hashemi. Încă de la începuturi, Coffe Republic a încercat să se facă cunoscută prin calitatea cafelei folosite dar şi prin locaţia cafelei Coffe Republic. Ulterior, pe langă cafenele din Londra, Coffe Republic a cunoscut o dezvoltare energică şi în ţările nordice precum Scoţia, Irlanda dar şi în alte regiuni precum : Cipru, Arabia Saudită, Kuwait. În România, Coffe Republic este prezentă prin cafeneaua din cadrul centrului comercial Baneasa Shoping City din nordul capitalei.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Fondată în 1882, de Domenico Vergnano, strămoş al familiei Vergnano, a stabilit sediul activităţii sale prin deschiderea unui mic magazin alimentar în orasul medieval Chieri, din jurul Torino. Magazinul a început rapid să se specializeze în prăjirea şi vânzarea de cafea iar mai târziu compania a avut capacitatea de a se transforma într-unul dintre cei mai cunoscuţi producători de cafea din Italia. Astăzi, în topul celor mai bune companii de cafea italiană, cu peste 8000 de metri pătraţi pentru fabricare şi 11 linii automate de producţie, a patra generaţie a familiei dezvoltă cu succes viitorul, sub brandul 1882 Caffe Vergnano.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


COFFEE

27

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Filicori Zecchini a fost fondată la Bologna în 1919 de către Aldo Filicori şi Luigi Zecchini. Filicori Zecchini, una dintre cele mai vechi fabrici de prăjit cafea din Italia, este condusă şi astăzi de aceleaşi familii. Compania a devenit foarte repede în Bologna un sinonim pentru “cafea”. Producţia Filicori Zecchini se adresează în principal domeniului HoReCa. Filicori Zecchini se poate mândri cu colaborarea cu parteneri din peste 19 ţări, dezvoltând cu aceştia relaţii de afaceri solide ce se consolidează în fiecare zi. În România Filicori Zecchini este prezentă încă din 1997 şi deserveşte peste 2000 de restaurante, puburi, cluburi şi alte locaţii în cadrul cărora este comercializată cafeaua Filicori.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Compania este fondată încă din anul 1934 de Luigi Musetti în Italia cu numele Casa del Caffe urmând ca apoi să îşi schimbe numele în Mussetti, cafea ce devine 70 de ani mai târziu, cunoscută atât în Statele Unite cât şi în alte ţări. Familia Musetti care deţine şi brandul Mussetti continuă dezvoltarea acestui concept în toată lumea, atât prin investiţii proprii cât şi în sistem de franciză. Cafeaua Mussetti are la bază, folosirea celor mai bune ingrediente dar şi tehnologii cât mai avansate de cultivare, măcinare, prăjire şi preparare. Disponibilă şi în România, franciza Mussetti atrage potenţiali investitori atât prin calitatea produselor cât şi prin designul şi tematica locaţiilor.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Nescafe s-a născut în 1938 şi este deţinută de compania Nestle, companie care dezvoltă conceptul de Café Nescafe în toată lumea prin deschiderea de locaţii noi dar şi prin prezenţa cafelei Nescafe în diferite cafenele şi restaurante. Cu peste 70 de ani de tradiţie, şi cu investiţii anuale de peste 200 de milioane de dolari, compania a dezvoltat diferite concepte ale cafelei Nescafe introducând pe piaţă, multe tipuri de cafea Nescafe, sub diferite sortimentaţii, arome şi gusturi. Puterea brandului Nescafe a determinat compania Nestle să investească permanent în tehnologii performante care să păstreze gustul şi aroma cafelei ce este distribuită în peste 50 de ţări.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


COFFEE

28 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

În 1981 în Viena, Andrew Demmer înfiinţează Compania de ceai Demmer. În scurt timp această companie primeşte numele definitiv DEMMER TEEHAUS. În decursul anilor, Demmer Teehaus şi-a creat o bază stabilă de clienţi fideli, creând o necesitate nu numai pe teritoriul Austriei ci în toată Europa şi peste ocean, devenind azi una dintre cele mai cunoscute companii producătoare şi importatoare de ceai. Viziunea Francizei Demmer Teehause în România, se bazează pe crearea unei reţele naţionale de distribuţie de ceai din dorinţa de a deveni liderul de piaţă în retailul de ceai, atât la nivel local cât şi la nivel naţional.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Istoria Alloys Dalmayer datează încă din anii 1930 în Munhen şi a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai mari şi mai cunoscute mărci germane de cafea, Dallmayr şi-a asigurat o poziţie stabilă şi în domeniul HoReCa. Compoziţiile cafelei Dallmayr sunt apreciate din ce în ce mai mult atât în cafenele, cât şi în hoteluri, restaurante sau localuri moderne. Dallmayr foloseşte pentru toate compoziţiile sale numai cele mai bune cafele, crescute la mari altitudini în cele mai bune regiuni de cultivare din lume. Predilecţia Dallmayr este aceea de a folosi sortimentele de vârf din regiunea deluroasă a Etiopiei, străvechea patrie a cafelei.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Prima cafenea Cafepedia s-a deschis în 2006, în Bucureşti întrun spaţiu generos, prima cafenea a lanţului a fost amenajată ca o combinaţie între o cafenea clasică şi un lounge, scopul fiind de la început de a creea o altă atmosferă faţă de cafenelele din Bucureşti. De la bun început, Cafepedia a dorit să fie o “cafea la un strop de cultură”. Cafepedia este disponibilă şi în sistem de franciză iar prima unitate deschisă în franciză a fost în Constanţa. Investiţia medie necesară pentru o cafenea este în jur de 100.000 de euro. Cafepedia îşi propune planuri mari pentru dezvoltarea lanţului de cafenele în România, atât prin investiţii proprii cât şi în sistem de franciză.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


1 / 1 A ) M mm A L 7 C 9 E R 0x2 1 (2


COFFEE


RETAIL RETAIL

31

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL

32 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL

33

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL

34

L I TA

V R

E R IU

E T IN

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL

35

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL 37

RETAIL ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL 38 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

RETAIL


RETAIL 39

RETAIL ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as Wpores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL

RETAIL 41

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


RETAIL

1 / 1 A ) M m A m L 7 C 29 E R 0x 1 (2


MOBILIER MOBILIER

MOBILIER 43

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Fondată la 1980, compania Neoset deschide prima fabrică în Grecia. În perioada 1986-1990 compania continuă să se extindă în toată Grecia, cu noi locaţii deschise în franciză iar în 1991 compania Neoset îşi deschide porţile şi în România. Expansiunea reţelei de vânzări prin franciză propulsează compania în poziţia de lider pe piaţa de mobilier pentru locuinţe iar în 1999 deschide prima fabrică de mobilier în Romania. În prezent, Neoset este un concept de magazin în sistem de franciză, cu o gamă largă de produse de mobilier destinate locuinţelor, hotelurilor, birourilor, detinând o reţea de peste 100 de magazine Grecia, România, Canada, Bulgaria, Rusia, Cipru, Ecuador şi Emiratele Arabe.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

S.C. ELVILA SA, companie romanească fondată încă din 1990 este una dintre principalele mărci din domeniul producţiei şi comercializării mobilei în România. Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă producerea şi comercializarea mobilierului pentru casă şi birou. În prezent, Elvila deţine un număr de 44 de magazine la nivel naţional, din care 23 magazine proprii şi 21 de magazine în sistem de franciză şi distribuitori. Compania Elvila are în plan deschiderea de noi locaţii în sistem de franciză şi işi doreste parteneri care să distribuie în exclusivitate numai produsele marca ELVILA şi să respecte standardele de expunere şi vânzare ale acestui brand.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


MOBILIER

MOBILIER 44 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

KA International este cel mai important grup de decoraţiuni interioare la nivel mondial şi liderul european în domeniu. Extinderea reţelei Ka International a început din Madrid în 1986, iar în prezent sunt mai mult de 450 de magazine, în 50 de ţări din toată lumea. Decoraţiunile interioare constituie un domeniu fascinant şi cu laturi din ce în ce mai surprinzătoare. Pentru o persoană pasionată de această diversitate, franciza KA International este un model verificat de a transforma pasiunea într-o afacere profitabilă. Ka International este disponibilă în sistem de franciză şi în România şi oferă francizaţilor produse şi servicii de înaltă calitate, metode de operare eficiente şi asistenţă continuă.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

BoConcept este o marcă ce aparţine celui mai răspândit nume de retailer la nivel internaţional din Danemarca, având mai mult de 340 de unităţi în peste 50 de ţări. Primul magazin BoConcept a fost deschis la Paris în 1993. Magazinele BoConcept oferă clienţilor o colecţie impresionantă de accesorii şi mobilier cu design personalizat, unitar şi accesibil. Toate magazinele BoConcept sunt situate în locaţii cu trafic intens, în timp ce studiourile de inspiraţie sunt magazine mai mici, aflate în zone centrale uşor de vizitat. Franciza BoConcept este disponibila acum şi în România şi vizează deschiderea de noi magazine în sistem de franciză în toată ţara.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Berloni S.p.A este o companie care de peste patru decenii reprezintă o marcă de referinţă pe piaţa italiană şi pe plan internaţional în sectorul producţiei de mobilier de bucătărie modular dar şi în furnizarea de soluţii complete de mobilare pentru întreaga casă. Cu o istorie ce datează încă de la 1960, Berloni cunoaste o răsunătoare ascensiune 30 de ani mai târziu, când achiziţionează mai multe linii de producţie de mobilier şi începe expansiunea numărului de magazine Berloni atât în Italia cât şi în alte ţări. În 2004, fabricile Berloni produceau în jur de 240 de bucătării zilnic, urmând mai apoi produsele Berloni să fie vândute în peste 50 de ţări.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


FRANCIZA

cellulem block bellezza o investiţie inteligentă pentru un succes garantat Deschide-ţi afacerea într-un sector cu o clară tendinţă de creştere. Cellulem Block Bellezza este alături de tine. AVANTAJE COMERCIALE exclusivitate pe o zonă vastă, pentru a-ţi proteja afacerea preţuri competitive cu marjă atractivă echipamente de calitate, testate în centrele proprii KNOW-HOW formare continuă, oferită la sediul central manuale tehnice (operaţiuni, formare, tratamente, proceduri) desch i

de la 17000 €

Piaţa Victoriei, strada Buzesti, nr. 59 Bucureşti

ru

CB BELLEZZA,

-ţi propriul e d

nt ce

serviciu tehnic la nivel naţional

Cellulem Block a adaptat conceptul de franciză posibilităţilor tale de investiţie :

CB Fotoepilare

17.000 euro

CB Anticelulită

33.000 euro

CB Anticelulită Premium 50.000 euro CB Bellezza Preţurile nu includ TVA. Toate conceptele includ Fotoepilare.

Foloseşte-te de avantajul unei experienţe de peste 15 ani în domeniul esteticii, alăturându-te echipei internaţionale Cellulem Block Bellezza, prezente în peste180 de centre în Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Maroc, Andora şi România. Pentru detalii descarcă prezentarea francizei de pe www.CellulemBlock.ro şi contactează-ne la franciza@cellulemblock.ro sau la 0725.117.001.

70.000 euro


BEAUTY BEAUTY 46

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Nomasvello este o marcă internaţională specializată în tratamente de epilare definitivă şi de reîntinerire a pielii cu lumina intens pulsată–IPL. Evoluţia companiei este spectaculoasă. În doar 5 ani, Nomasvello a depăşit 1.000 de centre în Spania, Portugalia, Brazilia, Mexic, Bulgaria, Polonia, Bosnia, Italia, UK, Elveţia, SUA şi România, ceea ce situează marca pe o poziţie de conducere la nivel global în acest sector. Avantajele intrării în reţea sunt: consiliere în alegerea locaţiei potrivite pentru deschiderea cabinetului, training pre şi postdeschidere, consiliere în vederea amenajării spaţiului, inclusiv design interior şi exterior, campanii naţionale de marketing, supervizare şi suport în administrarea afacerii.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Cellulem Block a luat naştere în 1993, devenind una dintre companiile de estetică cele mai solide de pe piaţă, recunoscută la nivel internaţional. Cu peste 15 ani de experienţă în domeniul esteticii, are o reţea de peste 180 de centre în Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Maroc, Andorra şi România. Cellulem Block este o franciză spaniolă de înfrumuseţare Lider în fotoepilare IPL, tratamente anticelulită şi de slăbit, dezvoltată de fondul european de investiţii GED Private Equity, cu peste 12 ani de experienţă pe piaţa românească. Franciza se distinge prin flexibilitatea investiţiei, rigurozitatea în dezvoltarea afacerii, sprijinul oferit francizatului şi mai ales calitatea ridicată a serviciilor la un preţ competitiv.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

BEAUTY


BEAUTY 47

BEAUTY

E B IU

V R TE

IN

Y T AU

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


BEAUTY 49

BEAUTY ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

GETT’S, un veritabil trend-setter în domeniul serviciilor de înfrumuseţare din România, cu o experienţa de peste 14 ani este liderul pe piaţa locală de profil şi deţine un lanţ de 7 saloane: 6 în Bucureşti şi unul în Cluj. GETT’S dezvoltă primul program de fidelizare prin acumulare de puncte bonus cu peste 15.000 de membrii activi dupa 9 ani de la implementare. Lanţul de saloane GETT’S are în portofoliu 2 branduri: GETT’S Hair Studio şi GETT’S Color Bar. Francizatul beneficiază de : manualul de operaţiuni ce explică procedurile pentru fiecare departament : management, administrativ, operaţiuni financiare, marketing şi comunicare, control-verificare şi inventar precum suport şi expertiză IT, ce include softul de management al salonului.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

În 2000 Perfect Nails a deschis primul salon specializat în manichiură şi pedichiură din Bucureşti. Inspiraţi de conceptul american de afaceri, Perfect Nails oferă servicii de îngrijire de peste 10 ani. În prezent deţin 14 saloane cu peste 100 tehnicieni în cele mai importante oraşe din ţară: Bucureşti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Timişoara. Franciza Perfect Nails este disponibilă pentru toate oraşele din ţară mai puţin Bucureşti. Prin conceptul de franciză Perfect Nails, francizatul beneficiază de cele mai bune produse de îngrijire pentru mâini şi picioare dar şi de consultanţă în deschiderea locaţiei, trainingul şi instruirea personalului, consultanţă in alegerea locaţiei.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Primul club Fit Curves a fost deschis în 1992 în Harligen, Texas. Fiind o afacere de familie, scopul a fost acela de a ajuta femeile să fie sanatoase şi în formă. În peste 15 ani Franciza FitCurves a devenit cea mai mare franciză de fitness din lume, lider de piaţă în SUA, Canada, şi în peste 25 de ţări. În ultimii 15 ani, FitCurves a fost recunoscută drept franciza cu cea mai rapidă creştere din lume. FitCurves este un brand care se bucură de recunoaştere şi încredere pe nişa pe care activează. În prezent FitCurves are în jur de 11.000 de cluburi în peste 70 de ţări, cumulând aproximativ 4 milioane de membri. Franciza Fit Curves este disponibilă şi pentru România, prima unitate în franciză a fost deschisă în 2009.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


AUTO

AUTO 50

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Sixt este lider în furnizarea serviciilor de mobilitate, înfiinţat în 1912, cu sediul central în Germania. Compania operează în peste 90 de ţări şi este numarul 1 în servicii de rent a car din Germania încă din 1996. Sixt, oferă spre închiriere autoturisme din peste 3.500 de locaţii global şi deţine cea mai mare flotă de maşini premium din lume, achiziţionând anual peste 150.000 de autovehicule. În România, SIXT Rent a Car a intrat pe piaţă în aprilie 2006 având în prezent 9 locaţii. În perioada imediat următoare, Sixt România are în plan înfiinţarea de noi locaţii în sistem de franciză în marile oraşe ale ţării vizând astfel o mărire a reţelei de locaţii de închiriere de maşini.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Programul de franciză Premio a fost implementat prima dată de organizaţia German Goodyear-Franchise (GDHS), în 1996 şi este un concept al companiei Goodyear, furnizat partenerilor în sistem franciză. În 2002, Premio Elveţia a fost primul pas spre pieţele internaţionale. La nivel European, există aproape 4.000 de magazineservice Premio, HiQ sau Vulco, din care peste 300 lansate numai în anul 2009. În prezent, magazine service Premio sunt funcţionale în 6 ţări din Europa de Est. Acum reţeaua Premio este activă şi în 16 magazine-service din România. Magazinele Premio sunt proiectate ca să deservească nevoile şi confortul individual al fiecărui client.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

AUTO


AUTO 51

AUTO

A IU

V R

E T IN

O T U

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


AUTO

AUTO 52 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Mr. Cap este o firmă suedeză de franciză fondată în 1990 specializată în aplicarea de tratamente şi cosmetica auto. Activitatea tehnică şi produsele care sunt folosite în toate locaţiile Mr. Cap sunt licenţiate şi certificate de Mr. CAP. Mr CAP este liderul de piaţă în segmentul “Car Appearance™”, iar un tratament Mr CAP contribuie atât la conservarea automobilului, cât şi la reducerea impactului negativ asupra mediului, multumită unei necesităţi mai scăzute de spalare, care implică un consum de detergenţi. Prima Franciză Mr. Cap a fost deschisă şi în România şi necesită o investiţie medie de 50.000 de euro pentru o suprafaţă medie de 100mp.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

De la înfiinţarea lui din 1971, în Franţa, filozofia grupului Point S a fost bazată întotdeauna pe o independenţă financiară faţă de oricare furnizor, sau industrie. Domeniul de bază al grupului Point S îl reprezintă service-ul de anvelope, şi din acest motiv colaborează cu toţi producătorii de top din lume. Conceptele şi serviciile grupului PointS se bazează pe comercializarea şi service-ul de anvelope, motiv pentru care grupul este prezent în peste 18 ţări cu peste 1800 de puncte de vânzare în toată Europa şi cu peste 11 milioane de anvelope vândute în fiecare an. Marca Point S a devenit în ultimii 36 de ani simbolul experienţei şi standardelor înalte de calitate a serviciilor oferite.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Hertz Lease a fost înfiinţată în România la începutul anului 2007 şi într-o perioadă scurtă de timp a reuşit să devină un jucător important pe piaţa de leasing operaţional şi management de flotă. Hertz Lease este una din subsidiarele companiei Autohellas ATEE din Grecia, companie membră a Grupului Th. Vassilakis, care deţine franciza Hertz Rent a Car şi Leasing pentru Bulgaria, Cipru şi Serbia. Autohellas ATEE este lider pe piaţa din Grecia, poziţie ocupată de o perioadă lungă de timp, având o flotă de peste 26.500 de autoturisme. Autotechnica BG şi Demstar sunt considerate a fi printre primele companii de Rent a Car şi Leasing Operaţional din Bulgaria, respectiv Cipru. Grupul administrează o flotă de peste 32.000 de autoturisme în toate cele cinci ţări.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


GAS BENZINĂRII

BENZINĂRII 53

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


BENZINĂRII

BENZINĂRII 54 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


SERVICII SERVICII 56

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Înfiinţat în anul 1968 în Franţa şi cumpărat ulterior de o companie Elveţiană, conceptul 5àSec s-a dezvoltat ca un serviciu unic pe piaţa de tratamente textile la acea vreme, garantând clienţilor eficienţă şi calitate la preţuri accesibile. Astăzi 5àSec este numele de referinţă în industria curăţării chimice şi a tratamentelor textile, un model de business replicat cu succes în întreaga lume. La fiecare 3 zile, în lume se deschide câte un magazin 5aSec. În iunie 2009, compania Dry Cleaning Services SRL a semnat cu 5àSec Group contractul de Master Franchise pentru România, propunându-şi să dezvolte o reţea de cel puţin 25 de magazine la nivel naţional în următorii 5 ani, atât în regim propriu cât şi în sistem de franciză.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Sign A Rama a fost fondată în 1986 de către Ray şi Roy Titus. Sign A Rama a început cu un singur magazin în Farmigdale la New York şi apoi au urmat deschideri de noi locaţii şi în alte state ale Americii ajungând ca în câtiva ani francizele SignA Rama să fie cunoscute în mai multe ţări. Sign A Rama este, conform revistei Entrepreneur, cea mai mare franciză de producţie publicitară din lume, cu aproape 1000 de locaţii în peste 50 de ţări, având sediul central în Florida, USA. Franciza Sign A Rama este acum disponibilă şi pentru piaţa din România şi vizează deschideri de noi centre în toate oraşele ţării dar mai ales în: Bucureşti, Constanţa, Braşov, Iaşi,Timişoara.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

SERVICII


SERVICII

SERVICII 58 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Societatea a fost înfiinţată în scopul oferirii unor servicii complete de asigurare pentru posesorii de echipamente specializate pentru transportul terestru, feroviar, naval şi aerian. Începând cu anul 2008, SAFETY Broker a dezvoltat propriul concept de franciză de retail în asigurări, având marca „Experţi Asigurări Grele” înregistrată la OSIM. Safety Broker de Asigurare îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional, având puncte de lucru în Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Targu Mureş, Targu Jiu, Sebeş, Odorheiul Secuiesc şi Timişoara. Safety Broker a dezvoltat mai multe parteneriate de tip franciză în oraşele mari din România şi are în vedere deschideri în toate oraşele din ţară.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Încă de la lansarea oficială în SUA franciza educaţională FasTracKids a fost inclusă în topul celor mai bune francize americane, fapt relatat de mass-media internaţională de prestigiu: BBC, MSNBC, NY Times, International Herald Tribune, CBS, Entrepreneur Magazine. Iar succesul nu a întârziat să apară, astfel că, în doar 12 ani FasTracKids a ajuns pe toate continentele globului în peste 40 de ţări având o reţea de peste 300 centre în care se pregătesc anual peste 35.000 copii. În România, Franciza FasTracKids este prezentă încă din Martie 2007 iar în cei 4 ani de funcţionare, dintre care doi în plină criză macroeconomică, numărul de centre deschise la nivel naţional a fost de 14 iar numărul de copii cursanţi în România a depăşit 2000.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Cu sediul în Toronto, Canada, WSI Internet Consulting & Education a dezvoltat soluţii de internet profitabile începând de la mijlocul anilor ‚90. Reţeaua de Consultanţi de Internet certificaţi este cea mai mare de acest tip, iar revista lider în domeniu Entrepreneur considera Compania WSI numarul 1 la nivel mondial în domeniul Serviciilor de Internet pentru Afaceri. WSI are personal tehnic cu înaltă calificare şi beneficiază de contracte de asistenţă în situaţii de urgenţă cu furnizori recunoscuţi la nivelul acestei industrii. Franciza WSI este disponibilă şi în România şi are în plan noi deschideri pentru perioada următoare.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


IMOBILIARE IMOBILIARE 60

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Century 21 Real Estate LLC este cel mai mare francizor de imobiliare, având mai mult de 8.000 de agenţii deţinute şi administrate independent în mai mult de 72 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Century 21 Real Estate LLC este o subsidiară a Realogy Corporation, USA. Century 21 Real Estate LLC a atins un remarcabil nivel de popularitate printre clienţii din piaţa imobiliară. Prin personalul din domeniile asistenţei de franciză, consultanţei la sediul agenţiei, marketing-ului şi recunoaştere a activitaţii depuse, Century 21 România oferă francizaţilor, managerilor şi agenţilor din sistem, servicii la cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

În 1995 RE/MAX s-a extins şi în Africa de Sud, Europa şi Israel. Expansiunea a continuat cu birouri operând în America Centrală şi Australia şi până la sfarşitul anului RE/MAX avea birouri în 20 de ţări de pe cinci continente, depăşind 119.400 de agenţi, 6740 de birouri în peste 63 de ţări. Conceptul de bază a permis lui RE/MAX (Real Estate Maximum) să devină cea mai productivă organizaţie cunoscută în industria imobiliară. Dave Liniger, fondatorul birourilor RE/MAX a gândit ca structura costurilor să fie împarţită în mod egal între agenţii agenţiei, idee care a generat succesul agenţiilor RE/MAX.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

IMOBILIARE


IMOBILIARE

62 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

De la întemeiere, în 1985, concentrarea HomeLife Realty Inc. a fost dintotdeauna axată pe clienţi. La cinci ani dupa debutul în lumea imobiliară canadiană în 1985, HomeLife s-a remarcat în industria de imobiliare prin achiziţia furtunoasă a peste 200 de birouri. Astăzi, HomeLife este una dintre cele mai importante Francize în domeniul imobiliar de pe continentul nord-american, cu peste 1000 de afiliaţi. HomeLife şi-a început extinderea globală încluzând în prezent Statele Unite, Canada, Panama, Germania, Portugalia, România, Bulgaria şi China, totalizând peste o mie de birouri asociate cu peste 10.000 de agenţi în toată lumea.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Compania REALPRO a fost fondată în anul 2002, în Râmnicu Vâlcea. În 2003, REALPRO a devenit prima companie imobiliară din Vâlcea iar în 2004 se situa deja în primele 20 de companii imobiliare din România. În 2006 a fost implementat Sistemul REALPRO de vânzare garantată de case, bazat pe reprezentarea imobiliară a vânzătorilor şi cumpărătorilor. Din toamna anului 2010, REALPRO este prezentă şi în Bucureşti. REALPRO este un sistem de franciză imobiliară personală care permite reprezentarea clienţilor la standarde înalte prin servicii şi rezultate garantate contractual. Sistemul de vânzare de case REALPRO înseamnă productivitate maximă şi rezultate garantate pentru clienţi.

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Antreprenor imobiliar în construcţia de case individuale tradiţionale/clasice în Franta cu o experienţa de peste 20 ani în acest domeniu de activitate. A dezvoltat în piaţa de origine o reţea de peste 120 de parteneri care comercializează acest produs în regim de franciză şi care construiesc peste 2.500 de case individuale anual, într-o economie de piaţă adevarată. Din 2004 a început implementarea şi dezvoltarea acestui produs în pieţe precum USA, Elveţia, Liechtenstein, Spania, Maroc, Anglia şi România. Mikit este acum disponibilă şi în România, şi oferă clienţilor săi proiecte executate cu mare profesionalism şi implicare.

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


HOTEL

HOTEL

HOTEL 63

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA


HOTEL

HOTEL 64 ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE:

Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

ANUL LANSĂRII ÎN ROMÂNIA: ȚARĂ ORIGINE: LOCAȚII ÎN ROMÂNIA: NUMĂR FRANCIZE: NOTORIETATE: Volupta dolupta ssitatur, cor aut venimen dipist, omnis sitatur mod ut es aut eumquam dolendio es invelles pore eos as pores ut ut et ipsunt id quiatiam non con conet libus, optatur, seque et laborpo rectur rest, ne exerund aniendis aut ea plate consequi idistem ducienda evero blacest, cusdaeptatem reicto berspiendic te volorem et a nonsequosam qui rem fuga. Namus et andemque dolestio et fuga. Mil iunt lamusda ad ex eum rerspiet providit volorro vitateceatis reni optae ium aceperias moloriatur archit faccata turem. Iciatem faccus ilis et que net erspedic to est, ipienie nistem. Lam, eos ratem quo is dollectur molo te et dolum rerrovid ut fugit, to ipsa sitatem evella voluptates mos corpori inimus sed qui nonseque poresenihil in pressimporia aperuntio te venda cus. Assum non num quae sae endae quas qui de velicae moditia quae audam nusapidusam aspedis quodis doluptati bla demolorepuda. Sinverit ut dolorpo rionet essum nonsect oremper undipsamet la

TOP 100 FRANCIZE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA

Top 100 Francize  

Top 100 Francize

Top 100 Francize  

Top 100 Francize

Advertisement