Page 1

P

O

R

T

F

O

L

I

O T O N J E

T O R K I L D S E N


Innhold

Om meg s. 4 Magasindesign s.6 Identitet Teateret s.12 Rabalder s.20 Illustrasjon Portrett s.28 Julekort s.32 Street Art s. 40 Fotografi s. 44


Om meg

Mitt navn er Tonje Torkildsen. Jeg er 20 år og kommer fra en liten by i Vest-Agder kalt Flekkefjord, som ligger midt mellom Kristiansand og Stavanger. For tiden befinner jeg meg i Kristiansand der jeg studerer Grafisk Design 2. året på Noroff. Jeg har tidligere gått på Medier og kommunikasjon fra 2013-2015 i Kvinesdal, som var da jeg virkelig startet å interessere meg for Grafisk Design. I Kvinesdal var jeg med i en ungdomsbedrift kalt Coloursound. Der vant vi 1. plass for beste logo på Fylkesmessen. I ettertid har jeg deltatt på Sabla Bra sin konkurranse der jeg fikk Sølv i Visuell identitet med Rabalder/ Buen Kulturhus.


Magasindesign

Vi fikk en oppgave på skolen der vi skulle utvikle og designe vårt eget magasin. Jeg valgte å lage et magasin om kosmetikk med målgruppen kvinner i alderen 25-40år som er interessert i hudpleie og spesielt fra merket Deciem. Tanken var at magasinet skulle ha fokus på Deciem og deres produkter, men det skulle også være andre generelle hudpleietips. Magasinet skulle være gratis å bli gitt ut til kunder som handler hos dem. Det ville komt ut nye magasiner regelmessig. I magasinet mitt har jeg holdt et ryddig og rent design, som passer til temaet, og i tillegg forsøkt å følge stilen til Deciem.


Identitet Te a t e r e t

Vi fikk i oppgave på skolen å designe ny identitet for Teateret, som er et nyetablert kulturhus i Kristiansand. Jeg har hatt studenter som målgruppe, men samtidig så er målgruppen for teateret så mye større så det har jeg hatt i bakhodet. Designet jeg har laget er kult, moderne og annerledes. Spesielt siden jeg har tatt i bruk mønsteret og de fargene så gjør det det mer spesielt og unikt. Fargene passer bra sammen å gir et sprekt uttrykk. Logoen kan samtidig ha en sammenheng med de geometriske formene på fremsiden av bygget.


Identitet Rabalder

Vi fikk i oppgave på skolen å designe identitet for Rabalder, som er en helt ny kulturfestival for barn i Mandal. Kunden ønsket at identiteten skulle være både original og nyskapende, kommunisere godt med målgruppene, være leken og samtidig ta barn på alvor. Vi skulle ha fokus på gutter og jenter fra 1. Til 10. Klasse. Jeg har forsøkt å ha en blanding mellom det barnslige og det litt mer voksne ved å legge til en liten snakkeboble som snakker til de litt eldre. Jeg har også fått Mandal inn i bilde ved å bruke dialekten deres, den populære rogna og fargene til Buen kulturhus. Jeg har fokusert på at ting skal være gøye og morsomme ved å bruke de rare figurene, som folk etterhvert vil kjenne igjen hvor er fra.


Illustrasjon Por trett

PĂĽ videregĂĽende, Medier og Kommunikasjon, fikk vi en oppgave der vi skulle lage en illustrasjon av et portrettbilde vi valgte selv. Jeg endte opp med et bilde av Martina Dimitrova. Dette laget jeg i 2015.


Illustrasjon Julekor t

Disse tegningene laget jeg egentlig bare for gøy og fordi jeg gledet meg så til jul. Jeg prøvde å lage en slags sammenhengende serie som så fine ut ved siden av hverandre.


Illustrasjon Street Ar t

Vi fikk i oppgave på skolen å velge en stil fra designhistorien som vi ville jobbe med. Jeg valgte Street Art. Her skulle jeg prøve å få frem hva stilen handler om å bruke det til å fremme noe som er aktuelt i dag. Når vi jobbet med oppgaven var det mye drama rundt H&M og deres hettegenser der det stod: coolest monkey in the jungle. Personen som hadde på genseren var en mørkhudet liten gutt. Dette skapte kaos. Jeg har gjort om bilde til en illustrasjon og endret teksten.


Fotografi

Vi fikk i oppgave på skolen å designe ny forside til D2magasinet. Jeg har fokusert på kroppspress blant unge i dag, å det å prøve og endre synet på kropp, til noe mer positivt. For å få frem dette har jeg brukt fotostudio og sprutet litt med maling på en modell, som et slags lerret. Jeg ville få frem det sårbare men samtidig selvtillit.


Portfolio  
Portfolio  
Advertisement