Page 1

Caracol manzana Pomacea Insularum

originari d'aquesta zona

Què és? Com va arribar?

més informació

És originari de Brasil, Bolívia, Perú i Paraguai. Primer es va escampar per Hawaii (1960), sud-est d'Àsia i Florida (1980) fins que va arribar a Espanya. A Catalunya un dels llocs més freqüents de cargol poma és al Delta de l'Ebre (2009).

Es tracten de cargols d'aigua dolça originaris de l'Amèrica del Sud. Són molt freqüents en aquaris ja que els neteja. És un mol·lusc gasteròpode. És una espècie generalment aquàtica però també pot viure a terra. Té respiració branquial i pulmonar. S'alimenta de vegetals aquàtics.

Representa una amenaça perquè: S'exten mol fàcilment pels arrossars ja que cada cargol hi deixa varis conjunts de ous durant l'any. Es reprodueixen molt fàcilment i és una amenaça a la gent que treballa als arrossars perquè se'ls hi mengen el cultiu jove i les plantes no poden créixer. Pot causar la malaltia de la meningitis. cie è p es tona c autò açada n ame

arrossars


Representa una amenaça perquè:

Cranc americà

Cranc americà Originària d'aquesta zona Com va arribar?

Originari dels pantans i rius del nord-est de Mèxic i del centre-sud dels Estats Units. Ha estat introduït a molts llocs del món, com ara la península Ibèrica, on arribà l'any 1974. A Menorca fou introduït a principis dels anys 80.

Procambarus clarkii Què és i com és?

És un cranc d'introducció recent que s'ha estès de manera molt ràpida pels Països Catalans. És de color vermellós fosc encara que el seu color és molt variable depenent de l'edat i el sexe.

Autor: Adrià Vallès Sánchez

L'impacte ecològic causat pel cranc americà, ja que els seus costums poden modificar totalment l'hàbitat, és que transforma físicament l'entorn: altera la disponibilitat de recursos per a d'altres espècies, elimina les plantes de les maresmes (alimentació) i s'enterra durant l'època reproductora (construeix galeries que modifiquen la circulació de l'aigua) i és una espècie molt agressiva que està fent desaparèixer els amfibis d'algunes zones. Espècie autòctona amenaçada Viquipèdia: CRANC AMERICÀ!

unió  

treball pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you