Page 1

O k t o b e r 2 0 10

|

N r. 1 0

|

97. årgang

Væddeløbsbladet

Kern holdt sit løfte - vandt Dansk Trav Kriterium med Partout Simoni

KRAFFT www.krafft.nu

Effektiv fodring giver vinder!


Stop lige en halv,

Knight Spring

Peter Visti Af: Teit Rasmussen Det en kendt sag, at ATAKs Fødselsdagsløb på Jydsk Væddeløbsbane er landets bedst betalte amatørløb. Den samlede præmiesum er på 125.000 kroner, hvis ellers man tæller de indledende afdelinger, trøstfinale og finale med. Den århusianske travamatørklubs løb blev i år vundet af hjemmebanekusken Peter Visti, en meget rutineret herre på 61 år med licens siden 1974. Det skete i selskab med Action Hall-hingsten Knight Spring, som for besværet fik 30.000 kroner sat ind på sin præmiekonto. Nu var det ikke første gang, Peter Visti vandt finalen. Det gjorde han også i 2004 med Day Spring, som er storesøster til Knight Spring. Nu ligger landet sådan, at det er ikke er Peter Visti, som alene ejer Knight Spring, det gør han sammen med en flok på otte andre i Stald Dusin.

Der er noget med, at I alle er arbejdskolleger på Varo Specialmaskiner A/S, en maskinfabrik i Hornslet?

- Ja vi var oprindeligt 12 kolleger alt i alt - et dusin - som til at starte med havde Day Spring og siden Knight Spring og nu også Odyssee Spring. Men siden er et par stykker faldet fra, så vi er nu nede på at være ni mand om hestene. Vi har ikke hest for, at det skal give overskud, det ville være dejligt, hvis det gjorde. Det er det sociale, hyggen, som er i højsædet for os. Ikke om hesten vinder, er nr. to eller tre, men det gør det jo bare endnu sjovere.

Har I fået fejret sejren?

- Træner Thomas Bonde har jo hjulpet mig med Knight Spring, så jeg var i stalden hos ham om lørdagen med rundstykker, men mine kolleger har da været efter mig også. Men planen er at kalde alle sammen til lidt frokost en af de kommende løbsdage ude på banen.

Men det er vel stort at vinde ATAKs Fødselsdagsløb?

- Jeg er i forvejen ikke med i de store løb herhjemme, så at vinde et løb med så meget i førstepræmie og mod landets bedste amatører er stort for mig. Siden vi tilbage i april anmeldte hestene til løbet, har mange af

Cheval Liberté

GOLD Grand Comfort

Cheval Liberté

os jo gået og drillet hinanden med, hvem der i år skulle løbe med sejren, fortæller han.

Så det var et løb, som du helt bevidst er gået efter?

- Knight Spring stod jo til 40 meter tillæg, hvis han tjente ret meget mere inden den indledende afdeling, så jeg var nødsaget til at gemme ham væk og kun træne i næsten seks uger, men det gik.

Men du havde så også et hemmeligt våben gemt væk?

- Mit oplæg var jo at køre og holde lidt øje med Askø Bond og Jimmi C. Nielsen, som var favoritter, så jeg valgte at køre passivt fra start og så vente til rette tid med at køre frem. Men Knight Spring har aldrig fået trukket vattet, når jeg har kørt, det fik han første gang i forbindelse med en Billund-start for Thomas Bonde tilbage i juni, hvor han vandt på 1.16,3/2000 meter. Jeg valgte så at trække vattet i sidste sving, og det reagerede han jo ret voldsomt på, og meget mere end jeg havde regnet med. Han fløj bare af stad og var lige ved at løbe hen over Naval og Iver Jessen, som heldigvis trak ud, så jeg kunne komme indvendigt for og siden finde hullet og værsgo’!

Men nu fik han lige 30.000 kroner oveni for sejren?

- Jeg synes jo, når han kan løbe 1.16-17- stykker med lidt over 40.000 kroner på nakken, så kan han vel også gøre det, når han har tjent lidt over 70.000 kroner. I den klasse løber de jo i forvejen ikke ret meget stærkere, så det skal nok gå, håber jeg.

Hvordan skal det gå amatørsporten fremover?

- Før i tiden kunne man jo slet ikke være der for hinanden, når man tog ind på banen for at træne. Nu er der altså ikke ret mange tilbage, og når først rødderne går ud, så bliver det svært at få gang i noget nyt. Det er svært at sige, hvor man lige skal starte med forbedringer, men præmierne er jo et godt sted. Jeg så forleden i et program fra 1974, at førstepræmien var på 4.500 kroner - over 30 år senere er den blot 5.000 kroner. Det er skræmmende.

HESTEVELFÆRD PÅ HJUL! - FRA HESTEFOLK TIL HESTEFOLK

- til 1, 2, 3 eller 4 heste

Køreglæde, Komfort & Kvalitet - i mange år!

Multirampe med solid afstivning og en kraftig 18 mm plywood beklædning på alle ramper. Optimal konstruktion og materialevalg, som holder til hyppig og kraftig spidsbelastning i mange år. Gummimåtten er forsynet med riller og strøer, og rækker med en ekstra forstærkning helt ud over kanten for optimal kantbeskyttelse. Bunden i traileren er støbt, forseglet og skridsikker. Alubund og Pullman hjulophæng er standardudstyr på alle modeller.

Lys og rummelig standardindretning. Sidepolstring og høje sparkeplader er med til at sikre ekstra beskyttelse og lang levetid. www.cheval-liberte.dk - info@cheval-liberte.dk - tlf. 9740 6800

2 Væddeløbsbladet


– flere hestekræfter Et komplet og unikt ernæringsprogram til højtydende heste læs mere på www.nobelfood.dk

Fugdalsvej 19 DK - 7250 Hejnsvig

Tlf: +45 76 50 46 95 Fax +45 75 33 61 61


Et år med svingende kurver

Indhold

S

22 28

6

16æsonen 2010 synger efterhånden på sidste vers. Godt nok er der små tre måneder tilbage af året, men med størsteparten af storløbsdagene afviklet kan man så småt begynde at gøre status over udviklingen for hestevæddeløbssporten og spillet på heste herhjemme i indeværende sæson. Rent sportsligt står dansk hestevæddeløbssport fantastisk stærkt - både på opdrætterfronten og med en række dygtige trav- og galoptrænere. Men. Spillet på danske væddeløb - og dermed også den generelle interesse for sporten - har det i lighed med foregående år ikke alt for godt.

F

30

[side 2] Stop en halv!

[side 6] O  pdrætterforeningens Åringsauktion

[side 10] N  yheder fra væddeløbsverdenen

[side 12] Dansk Trav Kriterium 2010

[side 16] Solen skinner på Praëm

[side 22] Et anderledes anpartsprojekt

[side 26] DM i Ponytrav

[side 28] G  rand Circuit 2010 – det lugter af Lisa America

[side 30] O  dyssee Eastwind - at skynde sig langsomt

[side 39] N  y storløbssejr til derbyvinderne

[side 36] Travkalender

E-mail: vb@trav.dk www.travoggalop.dk Nordea reg. 2191 8474287549 Girokonto: 60007217 Ansvarshavende redaktør: Henrik Ebbesen Mobil 26 65 71 91 E-mail: henrik.vb@trav.dk I redaktionen: Teit Rasmussen Mobil 28 60 20 82 E-mail: teit.vb@trav.dk Annoncesalg Mads M. Jensen, tlf. 27 85 00 41 E-mail: mads.vb@trav.dk

ra årsskiftet står Danske Spil, der også i fremtiden skal arrangere alt spil på heste herhjemme, i en helt ny markedssituation med den delvise liberalisering af spillemarkedet. Kampen om spillernes kroner bliver formentlig endnu hårdere, og Danske Spil får med garanti brug for at lægge sig ekstra i selen i bestræbelserne på at bevare deres nuværende markedsandele. I forhold til hestespillet så er det fortsat mit håb, som nævnt i en tidligere leder, at nogle af de udenlandske bookmakere, der åbner spillebutikker her i landet efter årsskiftet, får mulighed for at blive DanTotoforhandlere. Det kan være med til at skabe flere terminaler med hestespil, større udbredelse og nye kunder i butikken.

I

første omgang betyder den aftale, der er indgået om fordeling af tipsmidlerne i forbindelsen med den nye spillelovgivning, flere penge i hestevæddeløbssportens kasse i de kommende år. Vores ”bistandshjælp” stiger med andre ord. Spilleloven, der fortsat sikrer hestevæddeløbssporten et fast årligt beløb, skal imidlertid igennem en politisk genforhandling i løbet af 2014. Det betyder, at hestevæddeløbssporten i løbet af de kommende tre år ikke kan tillade sig at sidde med hænderne i skødet. Der skal præsenteres forbedrede resultater. Hestespillet i Danmark skal helt enkelt løftes, så hestevæddeløbssporten i højere grad bidrager til overskuddet i Danske Spil - og dermed gør sig fortjent til at få de penge, den i dag overlever på.

D

en sæson, vi i øjeblikket er i gang med, er den første af i alt fem inkluderet i ”HFFs Handlingsplan 2010-2015”. Planen, der skal ende med at være katalysator for en progressiv udvikling i sporten, startede med, at landets baner blev opdelt i fokus- og ikke-fokusbaner. Det gav lidt ævl og kævl i

Væddeløbsbladet udgives i samarbejde med Det Danske Travselskab Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund Tlf. 39 96 02 02 Jydsk Væddeløbsbane Observatorievejen 2, 8000 Århus C Tlf. 86 14 25 11 Billund Trav Nordmarksvej 1, box 94, 7190 Billund Tlf. 75 33 13 11 Royal Canin Arena Fyens Væddeløbsbane Prins Haralds Allé 51B, 5250 Odense SV Tlf. 66 17 17 22

slutningen af sidste sæson, og denne baneinddeling har endnu ikke rykket hestevæddeløbssporten nævneværdigt på nogen måde. Der er derimod flere interessante tiltag i støbeskeen i samarbejde mellem Danske Spil, HFF og forbundene, og udseendet af den kommende sæsonplan, øgede midler til støtte af fokusbanerne, etableringen af et medieselskab i hestevæddeløbssporten, en ungdomssatsning og igangsættelsen af anpartsprojektet ”Danmarkshestene” vil helt sikkert være med til at give grobund for at bruge ordet ”handling”, når snakken falder på ”HFFs Handlingsplan.” Hestevæddeløbssporten er langt nede i øjeblikket, men noget tyder på, at HFF - kraftigt opildnet af kommerciel direktør Troels Troelsen - har indset vigtigheden af, at det nu er tid til at satse. Fonden er nu på vej til at gå fra at være en lettere passiv pengeuddeler, der bl.a. har lukket huller hist og her, til at være en aktiv medspiller, der er klar til at poste penge i nogle af de projekter, som skal bringe hestevæddeløbssporten ”ud over kanten” til den almindelige dansker.

M

ed udgangen af september blev årets unghesteauktioner afsluttet. Som beskrevet i seneste nummer af Væddeløbsbladet kom DTCs Derbyauktion ud med et forbedret resultat i forhold til 2009-auktionen, og selvom flere af sportens normale rækværkskommentatorer vanen tro har tordnet mod auktionen (det er vel nærmest tradition, når ”de ansvarlige” i DTC foretager sig noget), så var forbundet samt et flertal af opdrætterne tilfredse med priser og salgsprocent. Ugen efter DTCs Derbyauktion var det tid til Dansk Galops Åringsauktion, og den kunne også vise forbedrede cifre i forhold til året før. Ikke den store og prangende fremgang, men dog en stigning i gennemsnitsprisen på godt 6.000 kr. i forhold til 2009. I slutningen af september vendte Opdrætterforeningen tilbage på banen som auktionsholder med deres åringsauktion på Lunden i forbindelse med kriteriet. Priserne nåede ikke rekordhøjder, men en del heste skiftede ejer, og det var et af de absolutte succeskriterier for Opdrætterforeningen. Derimod var auktionen på Skive Trav i forbindelse med ”Hestens Dag” ikke den store succes på nogen måde, og med årets resultat in mente er det nok ganske tvivlsomt, om banen forsøger sig som auktionsarrangør igen til næste år. Henrik Ebbesen, redaktør

Skive Trav Flyvej 2, 7800 Skive Tlf. 97 52 08 99

Dansk Travsports Centralforbund Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund Tlf. 39 96 20 20

Aalborg Væddeløbsbane Skydebanevej 25, 9100 Aalborg Tlf. 96 30 37 00

Travsekretariatet Observatorievejen 2, 8000 Århus C Tlf. 86 15 99 30

Nykøbing Falster Travbane Gedser Landevej 22, 4800 Nykøbing Falster Tlf. 54 17 72 15

Dansk Galop Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund Tlf. 39 96 20 20

Bornholms Travbane Segenvej 41, 3720 Åkirkeby Tlf. 56 97 49 20 Klampenborg Galopbane Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund Tlf. 39 96 02 17

Sats og layout GB•Grafisk, Søndergade 25, 8464 Galten Tlf. 86 94 30 88, www.gbgrafisk.dk Tryk CS Grafisk

Væddeløbsbladet påtager sig intet ansvar for fejl i travkalender og leveringsforsinkelser. Eftertryk uden tilladelse forbudt – ISSN 0042-2118

Traverbanevej 10 • 2920 Charlottenlund • Tlf. 39 96 20 20 • Abonnement og bogholderi 39 96 20 20 • Email: vb@trav.dk

4 Væddeløbsbladet


LEASING MTM - Topudstyret hestetransporter

kr.

, 0 0 5 2 g

talin

dbe %iu 0 2 d dr. ve + moms m r p

Travdiscount Kinnerupvej 5 9310 Vodskov Tlf: +45 98286244 Mob:+45 40986244 www.travdiscount.dk


10

Kriterie auktion

Fornuftig repremiere på Kriterieauktion Selvom priserne ikke nåede de store højder, var der generel tilfredshed med afviklingen af Opdrætterforeningens auktion, der løb af stablen på Charlottenlund Travbane lørdag 25. september. 35 ud af 65 fremstillede heste endte med at blive solgt på auktionen. Af Henrik Ebbesen Foto: Opdrætterforeningen Efter flere års pause som auktionsholder genoptog Foreningen af Travopdrættere i Danmark, Opdrætterforeningen, i år denne rolle. Deres åringsauktion fandt sted dagen før Dansk Trav Kriterium og Dansk Opdrætningsløb, og den var henlagt til Charlottenlund Travbanes arealer. Kataloget indeholdt 73 heste, men efter otte afbud endte 65 heste med at komme under hammeren. Af de fremstillede heste blev 35 - svarende til 54 % - solgt til en gennemsnitspris på 24.800 kr. Da det var første gang i mange år, at foreningen afholdt auktion, var det umiddelbart svært at give et endeligt bud på, om auktionen var en succes eller ej, men Opdrætterforeningens formand, Mikkel Stub Jørgensen, synes tilfreds med udfaldet.

6 Væddeløbsbladet

- Det er klart, at priserne på ingen måde var prangende, men jeg tror, at niveauet var et meget godt udtryk for markedsprisen i øjeblikket - og det må vi så stille os tilfredse med, forklarer han.

Flere afsætningsmuligheder

Opdrætterforeningen havde ikke sat auktionen i værk for at skaffe høje gennemsnitspriser, så salgsprocenten var klart et vigtigere succesparametre. - Vi lavede auktionen for at give opdrætterne flere afsætningsmuligheder. Udover de 35 heste, der blev solgt på selve auktion, blev der handlet flere heste bagefter, så cirka 40 heste skiftede ejere i løbet af lørdagen - hovedparten af disse til danske hesteejere, siger Mikkel Stub Jørgensen. Foreningen fik efter auktionen positive tilbagemeldinger fra flere sider, og med dem i bagagen vil man arbejde videre på at lave en auktion igen til næste år. - Det virker som om, at der er behov for en auktion af denne type, så vi arbejder på en gentagelse, fortæller Mikkel Stub Jørgensen.

Små skønhedsfejl

Frem mod det kommende års auktion er der flere ting, der skal rettes til i konceptet. - Det var flere ting, der skal laves om eller kan gøres bedre en anden gang. Vi må gøre brug af de erfaringer, vi fik i år, siger Mikkel Stub Jørgensen. I år var auktionsringen opstillet foran hovedtribune på Charlottenlund Travbane, og det

betød en ganske lang transportvej, når åringerne skulle fragtes fra staldterrænet. - Det var lidt for ”spændende” at skulle gå så langt med de unge heste, og derudover havde vi i starten ikke nok folk til fragte hestene til auktionsringen. Derfor skal hestene nok være opstaldet tættere på selve auktionsringen ved fremtidige auktioner. - Derudover havde vi ikke fået lyden fra auktionarius ind i PitStop’en, og det kunne have været en fordel, da mange trak ind i varmen, efterhånden som aftenen skred frem, siger Mikkel Stub Jørgensen. - Til gengæld fik vi stor ros for vores valg af auktionarius, Alex Kjær fra Campen Auktioner. Han styrede auktionen med hård hånd, og det foregik hurtigt og præcist, forklarer Mikkel Stub Jørgensen.

Én over 100.000 kr.

Ved auktionen var der kun en enkelt hest, der opnåede en slagspris over 100.000 kr. Det blev ikke overraskende hoppen Savanna Bee (Great Challenger - Song Of Winter e. Gusto B). Jens Hansen i Tappernøje betalte 110.000 kr. for hoppen, der er søster til derbyvinderen Okay Bee, og som er opdrættet af Bent Ole Pedersen. Den næst dyreste hest blev hingsten Soul Artist (Danish Delight - Yankee’s Aunt e. Muscle Yankee). Den var opdrættet af Tapani Raunio i Finland og blev købt af Jägersro-træner Palle Günther for 67.000 kr. Derefter fulgte hoppen Silk Line (Great Challenger - Hey Day Dust e. Alf Palema) opdræt-


10

Kriterie auktion Auktionsringen var opstillet foran Cafe PitStop på Lunden. Her var der besøg af et ganske pænt antal gæster, der her ses umiddelbart før auktionens start.

tet af Jørn Borch på Fyn. Hesten, der er helsøster til vinderen af Opdrætningsløbet, Rusty Dust, blev solgt for 60.000 kr. til dennes træner, Tomas Malmqvist fra Jägersro. Som den fjerde dyreste hest fulgte hingsten Shogun Østervang (Dream Vacation - Brunet Østervang e. Buckfinder), der er opdrættet af Lasse Pedersen og som Lunden-træneren Magnus Ladegaard betalte 58.000 kr. for, mens den femte dyreste blev hingsten Silver Line (Dream Vacation - Hot Music e. Dancer’s Victory) - sidstnævnte er opdrættet af Jørn Borch og køber var Lars Marcussen med en pris på 45.000 kr. Det fuldstændige auktionsresultat kan ses på de næste sider.

Før auktionen var det muligt at besigtige de forskellige heste på Lundens staldterræn. Hesten i billedet er Earthquake-sønnen Sir Scharstein, der vises frem af Henning Scharstein. Den endte med at blive solgt til den svenske Axevalla-træner træner Katarina Aurell for 11.000 kr.

VIND 200.000 KRONER - PÅ DANSKE VÆDDELØBSBANER

Danske Spil udlover en gevinstgaranti på 200.000 kr. på samtlige danske baner, hvis der kun er én kupon med alle fem vinderheste i V5-spillet.

Væddeløbsbladet 7


10

Kriterie auktion

Opdrætterforeningens Åringsauktion 2010 Nr.

Åring

Køn

Far - Mor

1

Stella Garbo

Hoppe

Legendary Lover K - Shane Garbo

Tilbage

2

Savanna Østervang

Hoppe

Dream Vacation - Emma Østervang

Tilbage

3

Salamon Toft

Hingst

Storstadsbusen - Herona Toft

4

Sasha

Hoppe

Great Challenger - Athene Trøjborg

5

Safran Tamsen

Hoppe

Legendary Lover K - Cecilia Frost

6

Salvador

Hingst

Trophy Catch - Gladys

7

Sach Byvang

Hingst

Great Challenger - Cowgirl Frøkjær

33500

Kim Sørensen, København

8

Soffy K

Hoppe

Adams Hall - Farina K

11000

Per Nielsen, Sorø

9

Soimoni‘s Commander

Hingst

Juliano Star - Rona Dirt

10

Speedy Star

Hingst

Deliberate Speed - Speedy With Care

11

Seven Jersey

Hingst

Re Dei Jet - Regina Roy

Tilbage

12

Silke EC

Hoppe

Catch As Catch Can - Vega

Tilbage

13

Simone Tårs

Hoppe

Trophy Catch - Nutria Sund

14

Sara EC

Hoppe

Double Eagle - Ivette Hornline

5000

Erik Malver, Herlev

15

Surviver Lund

Hingst

Dream Vacation - Vincent Hoff

32000

Preben Kjærsgård i kommision

16

Sinette Speed

Hoppe

Deliberate Speed - Virginia Crown

17

Safe Shadow

Hingst

Gigant Neo - Baltic Express

18

Skella

Hoppe

ENS Snapshot - Tahay‘s Blue Spring

14500

Kent Friborg i kommission

19

San Diego

Hingst

Up Front Larry - Gæve Bangsbo

11000

Thomas Fischer

20

Siv Gilbak

Hoppe

Self Possesion - Pretty Løjbjerg

21

Speedy Child

Hingst

Valley Sentry - Best Child

22

Savannah

Hoppe

Up Front Larry - Lotus Flower

23

Sic

Hoppe

Double Eagle - Keigas

Tilbage

24

Sweet Vacation

Hoppe

Dream Vacation - Omega Sund

Tilbage

25

Starfighter

Hoppe

Juliano Star - Bajonet Lund

Tilbage

26

Sigi Tiki

Hoppe

Great Challenger - Siralli

Tilbage

27

Such A Surprise

Hingst

Extreme Aunou - Hipper Dipper Dust

Tilbage

28

Simoni‘s Grace

Hoppe

Gill‘s Victory - Delta Crown

29

Silk Line

Hoppe

Great Challenger - Hey Day Dust

60000

Thomas Malmquist, Sverige

30

Sonny K

Hingst

Adams Hall - Alema Hjerl

20000

Grekos Hälsokost och Trav

31

Sorlando Tiki

Hoppe

Orlando Vici - Cindy Canyon

20000

Flemming Reinholt, Højbjerg

32

Stalon

Hoppe

Alesi Om - Green Power

33

Sly Way

Hingst

Chipmate - C Monza Hoff

9000

Jens Laursen, Sverige

34

Sally K

Hoppe

Armbro Goal - Ina Topspin

18000

Palle Günther, Sverige

35

Sunshine Sally

Hoppe

Gidde Palema - Blues

8000

Kent Friborg i kommission

36

Shogun

Hingst

Gentle Star - Ladygill

23500

Magnus Ladegaard i kommission

37

Simoni‘s Spice

Hoppe

Gill‘s Victory - Kiss Simoni

20000

Christoffer Eriksson, Sverige

38

Stefanie Gilbak

Hingst

Great Challenger - Chalaika Gilbak

10000

Kaj Jensen i kommission

39

Shania

Hoppe

Quite Easy - Laterna Magica

40

Strong Winner

Hingst

Great Challenger - Crown‘s Girl

41

Sanne Toft

Hoppe

Trophy Catch - Hera Toft

42

Saigons Destry

Hoppe

Voici du Niel - Nasa Josselyn

43

Simona EC

Hoppe

Double Eagle - Floris Star

44

Sir Blue Moon

Hingst

Double Eagle - Rocket d‘Amour

45

Sus Elholm

Hoppe

Hr Siem - Andie Brogård

46

Simoni‘s Euro

Hoppe

Gill‘s Victory - Taxe de Baune

Tilbage

47

Succes Tempo

Hoppe

Chipmate - Intens Tempo

Udgået

48

Sogni

Hoppe

Dream Vacation - Sherbie Boko

49

Samson K

Hingst

Great Challenger - Golden Lady Diamant

25000

Steen Juul

50

Storm Bee

Hingst

Global Glide - Thea H

20000

Kent Friborg i kommission

51

Sergio H

Hingst

Gigant Neo - Gipsy Lady

28000

Dennis Kristiansen, Højslev

52

Solstrålen

Hoppe

Timberland - Michelle

15000

Palle Günther, Sverige

53

Sir Mosebo

Hingst

Chipmate - Frk Mosebo

54

Strong Shadow

Hingst

Alesi Om - Circle Of Game

55

Silver Line

Hingst

Dream Vacation - Hot Music

56

Shesa Vixi

Hoppe

Dream Vacation - Wanetta

57

Snappy Rose

Hingst

Dream Vacation - Queen Yatzee

8 Væddeløbsbladet

Pris

Køber

Tilbage 15000

Karsten Holm, Århus Tilbage Tilbage

Tilbage 27000

Magnus Ladegaard i kommission

Tilbage

Tilbage Udgået

Tilbage Udgået 9500

John Ø Jensen, Sverige

Udgået

Tilbage

Tilbage 42000

K. Grandahl Tilbage Tilbage

7000

Magnus Ladegaard i kommission Udgået

10000

Emil Mählisen, Malling

Tilbage

Tilbage Udgået 45000

Lars Marcussen Tilbage

41000

Jeppe Juel


10

Kriterie auktion

Nr.

Åring

Køn

Far - Mor

Pris

Køber

58

Søs Siem

Hoppe

Carmody Lobell - Grevinde Siem

17000

Axel Jacobsen

59

Sir Scharstein

Hingst

Earthquake - Daytona

11000

Katharina Aurell, Sverige

60

Sveskan

Hoppe

Trophy Catch - Frederikke Fønix

Tilbage

61

Super Toft

Hingst

Dream Vacation - Tas Shamrock

Udgået

62

Starry Night Vixi

Hoppe

In Dix Huit - Fireworks

Tilbage

63

Sabrina Trøjborg

Hoppe

Chipmate - Daisy H

64

Soul Artist

Hingst

Danish Delight - Yankee‘s Aunt

65

Smukke Tamsen

Hoppe

Valley Sentry - Scan Dreamgirl

66

Savanna Bee

Hoppe

Great Challenger - Song Of Winter

110000

Jens Hansen, Tappernøje

67

Sune Elholm

Hingst

Timberland - Express Elholm

10000

Rene Jonassen

68

Souris De Vie

Hoppe

Quite Easy - Nebula Of Music

69

Shewhomustbeobeyed

Hoppe

Gidde Palema - Facet

70

Speedy Frederik

Hingst

Frække Frederik - Gaia Poppelgård

5000

Peter Simoni

71

Speedaway

Hoppe

Global Glide - Turtle Pitt

10000

Kaj Jensen i kommission

72

Sir Henry

Hingst

Dream Vacation - Kama Sutra

73

Shogun Østervang

Hingst

Dream Vacation - Brunet Østervang

Antal solgte Antal udgået Antal tilbagekøb Totalomsætning Gennemsnitspris

Tilbage 67000

Palle Günther, Sverige Tilbage

Tilbage Tilbage

Udgået 58000

35 8 30 868.000 kr 24.800 kr

Magnus Ladegaard i kommission

Salgsprocent 54%

Mangler du en bedre Hesteforsikring? beDre Dækning First Horse dækker ekstra godt ved tab af anvendelighed – hvis du vælger at beholde hesten, får du udbetalt hele 60%. Hvis hesten aflives, får du naturligvis 100% af forsikringssummen udbetalt.

Den beDste forsikring – Den beDste pris First Horse tilbyder en bredere forsikringsløsning til en meget skarp pris. Den lovpligtige ansvarsforsikring er naturligvis inkluderet. First Horse giver dig store fordele som hesteejer og en god dækning af din hest.

HeltiDsforsikring eneståenDe kolikDækning First Horse har som de eneste på markedet en akut kolikoperationsdækning på livsforsikringen – også selvom du ikke har tegnet sygeforsikring på din hest!

Wiegaarden.dk . TSJ . 125811

First Horse tilbyder et heltidsulykkesprodukt som alternativ til den meget begrænsede rytterulykkesforsikring. Denne dækker dig døgnet rundt og giver dig tryghed i arbejdet med hestene og dækker samtidig i alle hverdagens andre situationer. First Horse tilbyder også den mere begrænsede rytterulykkesforsikring.

læs meget mere om hele DaNmarKs hesteForsiKriNg på www.Firsthorse.DK first Horse A/s er en Del Af first MArine A/s - Nytorv 3 - 1450 KøbeNhavN K - tel +45 70 70 24 70 - Fax +45 70 70 24 71

First Horse Trav.indd 2

26/08/10 9:24:57

Væddeløbsbladet 9


Nyheder fra væddeløbsverdenen Nobel Food

Nu er det slut med hovedregning for at finde km. tiden. Når hesten bevæger sig vises i displayet den aktuelle tid/hastighed. Endelig et alternativ til stopuret, nu skal du ikke længere sidde og have styr på stopuret. Få kontrol med hasitigheden i løb, daglig træning og den aktuelle km. tid.

Nyt Müeslifoder

Special udviklet til trav. Trot Tracker gør din træ­ning meget mere enkel. For mere info kontakt Travdiscount 40986233

ns e d ! r Ve hed ny helt frem til Pine Chip sønnen Makarov, som vandt Derbyet. Big City Rambler fik samme tid som vinderen Makarov, 15.0 a på 2600 m. Big City Rambler blev solgt af stutteri Spring/Tårs til May og Trond Gjervan efter derbyaktionen i Norge 2007. Trond og May har indkørt og trænet Big City Rambler hele vejen til i dag. Noget særligt ved Rambler er at han aldrig er blevet ledbehandlet efter 21 starter og rek 15.0 og 554.000 nkr. på kontoen!!

Big City Rambler (Storstadsbusen) startede søndag d. 19 sep i det Norske Trav Derby på Bjerke travbanen. Big City Rambler havde nr. 9 efter startvognen og fik et inderbane løb nede i feltet. Gennem sidste sving gik han til angreb via 3. spor og speede

Storstadsbusen ældste afkom er 4 år og tæller 7 afkom i Sverige (2), Norge (2) og Danmark (3) og alle er kommet til start. Storstadsbusen har 25 afkom i startberettiget alder i DK. Storstadsbusen’ s afkom har i alt tjent 942.000 dkr. på nuværende tidspunkt. For mere info se www.springtaars.dk

Nobel Food introducerer nu en helt ny kornfri müesliblanding: ”Nobel Cereal Free”, der er et nyudviklet specialfoder, beregnet til både almindelige som højtydende heste, som ikke tåler stivelse fra kornprodukter. Foderet er rigt på både omega 3 (linolensyre) og Omega 6 fedtsyrer (linolsyre) og har et højt indhold af fordøjelige cellevægge og fibre. Det høje olieindhold giver en langvarig og skånsom energitildeling, der forøger konkurrencehestens udholdenhed. Foderet er også meget velegnet til ”varme” urolige heste, ældre heste samt heste med tendens til mavesår eller forfangenhed. Nobel Cereal Free Müesli er en velsmagende og velduftende blanding, som sikrer en god ædelyst. Nobel Cereal Free Müesli er en velsmagende og velduftende blanding. For yderligere information: Tlf:76504695 - Mail: salg@nobelfood.dk www.nobelfood.dk

PanaVET® Økologisk tilskudsfoder til heste PanaVET® Økologisk tilskudsfoder til heste indeholder 14 % økologisk fedtsyrer – nemlig Omega 3 og Omega 6 fra hørfrø, solsikke og sesam samt 8,2 % urter. Idéen bag PanaVET® er at komme så tæt på vildhestens foder som muligt. Når du giver din hest PanaVET® Økologisk tilskudsfoder til heste, fodrer du derfor med den vilde naturs alsidige plantebestand, der omfatter mange græsarter og mange forskellige urter. En sammen­sætning, som virker både beroligende, præstationsfremmende og er godt for restitutionen. Økologi er godt for mennesker – og ligeså godt for dyr! Økologi forebygger nemlig sygdomme, hormonforstyrrelser og øger ædelysten, fordi produkterne ikke indeholder rester af sprøjtegifte. I stedet kan du og din hest glæde dig over rene nærings- og smagsstoffer i naturens egen balance. For yderligere information se www.panavet.dk

10 Væddeløbsbladet


7NAIL begrænser uønsket slitage af hoven,og tillader samtidig det naturlige hovspil. Lektor emeritus, Hans Henrik Smedegaard der har været ansat ved KVL og med ansvar for faget beslaglære i en periode fra 1972 til 1995, hvor han underviste dyrlæger og beslagsmede. Smedegaard er begejstret for 7nail og nævner eksempler hvor beslaget kan anvendes med succes. - ”Ingen har før Kjeld Thorlund Jensen anbragt søm lignende genstande i hove med det formål at nedsætte sliddet. Ideen er original og udformningen af 7nail er genial, fordi dets udformning betinger at beslaget er urokkeligt fastgjort til hoven” skriver Hans Henrik Smedegaard. Hør meget mere på Skovbo 7. oktober eller Skive Trav 12. oktober . For yderligere oplysninger se www.7nail.com eller ring 82 30 77 70

• 7NAIL nedsætter sliddet af hornvæggen væsentligt, hvor dette måtte ønskes. • 7NAIL låser ikke hovmekanismen/hovspillet. • 7NAIL kan isættes hvor som helst i hovens hornvæg, dér hvor man måtte ønske sig et mindre slid af hoven. Dog frarådes isættelse i dragtvæggen. Dette grundet den tynde bevægelige væg. • 7NAIL er perfekt til at rette tåakser, – dér hvor disse må og skal rettes. • 7Nail vil på et tidligt stadie kunne afhjælpe føl og plage med uheldige – afvigende benstillinger, – og dét endda særdeles skånsomt og nænsom. • 7NAIL kan med fordel anvendes ved afskoning af heste. • 7NAIL kan anvendes til modificering af bagtil brudte tåakser på beskoede heste.

Bestil træpiller til fyret når du bestiller foder til hesten I samarbejde med German Pellets kan HH Care nu også tilbyde træpiller til fyring. Træpillerne er fremstillet af tørret ubehandlet træ som giver mest mulig varme og minimal aske. Det betyder ikke mindst en bedre brandværdi på mere end 5 Kwh. Ring og få et tilbud på hele træk eller det antal paller du har brug for. Kontakt HH Care på tlf. 70 26 30 09 eller se mere på www.hhcare-traepiller.dk

Amer I can, ny American Winnersøn i dansk traveravl

Stald Strø Tørv skal ikke udskiftes som halm, pga. den store sugeevne. Brug af tørv giver mindre mødding og det er meget lettere at komme af med. Tørv som staldstrøelse letter arbejdet med udmugning betydeligt. Tørv er et fuldstændigt rent naturmateriale, som er brugt til strøelse gennem generationer. Vi forhandler tørv i bedste kvalitet og i sorteringerne 0-20 mm og 0-30 mm for bedste sugeevne. Vores tørv er lys og letomsat. Der er tale om 100 % ren naturtørv fra arealer der aldrig har været agerbrug på. Tørven er pakket i vejrbestandige indpakninger, hvorfor det kan stå ude, kun frost skal man tage højde for. Grogodt importerer tørv og træpiller fra Baltikum, til det danske marked. Se desuden mere på: www.staldstroe.dk

Ny spændende hingst, hvis afkom går fra sejr til sejr, indkøbt til Danmark af hingsteholder Leif Olsen, Skive. I nærmeste fremtid ankommer den 12-årige AMER I CAN til Leif Olsen, Skive, hvor den næste år skal opstaldes som avlshingst. Amer I Can har rekord 1.11.0 og har tjent 464.730 dollars i 93 starter i USA. Siden 2005 har AMER I Can virket i avlen i Finland og i Sverige, og AMER I CAN er kåret i Sverige i den bedste klasse samt i Finland. Her i september måned er hans afkom vældigt i vælten. I Finland har den 4-årige Amerque vundet tre sejre i træk – bl.a. i 1.18.8/3100 meter I snorene, og den 3-årige Ultimo Brodde har vundet sine fem sejre i træk, senest i 1.15.8a/2100 m – hvor den var storfavorit til odds 1,30! Tiden var samtidig dagens hurtigste vindertid. For yderligere info kontakt Leif Olsen på tlf. 21783717

Væddeløbsbladet 11


Dansk Trav Kriterium 2010

Dramatik igen - selv om storfavoritten vandt Af Teit Rasmussen - Foto: US-Photo

Partout Simonis modvilje mod fotografen er ikke til at tage fejl af, men derfor vandt hingsten alligevel meget sikkert.

Sidste års udgave af Dansk Trav Kriterium blev meget dramatisk med en diskvalifikation af Onion F H fra førstepladsen, og selv om den store favorit Partout Simoni som ventet tog sig af dette års udgave, så udeblev dramatikken på ingen måde. Nu er der tale om 3-årige heste med få starter på bagen, og det kan meget muligt være hovedårsagen til de mange galoperende heste,

som løbet desværre i år fik i den indledende fase. Det startede allerede, før bilen slap feltet, med galop for Peak. Så fulgte kort efter galop for Picasso Sisa. Det fik både Pele D K, Prada Secret og Poker Siem til at gøre det samme, og godt ind i første sving var det så Pikachu C Ns tur. Det efterlod Pleasedon’thitme i spids, men Gordon Dahl havde aldrig i tankerne at køre i

front og afgav hurtigt til Partout Simoni, da den efter 500 meter kom frem for Klaus Kern. Siden skulle den 55-årige tysker med licens på Kalmar blot styre sin hingst rundt, men det havde han de sidste 2000 meter også sit hyr med. Den friske Peter Simoni-opdrættede hingst efter Jag de Bellouet var meget optaget af de ting, som foregik på inderkredsen, bl.a. et par fotografer lige efter målpassage, men Klaus Kern holdt sit ord, da han tidligere havde udtalt, at han ville komme til København og vinde dansk travsports mest meriterende 3-årsløb. Selv om Partout Simoni ned gennem det lige trak længder fra, var hingsten stadig en anelse bange og brød midt på opløbet et spor ud i banen. Ikke noget, der fik betydning for løbets resultat, og der var da heller intet at udsætte på hestens trav, og Partout Simoni kom også hjem i ny dansk rekord med tiden 1.15,3a/2500 meter efter 1.15,6 den sidste kilometer. På andenpladsen efter en rolig styring i inderbanen sluttede Poeten Blåbjerg godt af for Birger Jørgensen, en hest der var handlet i træning hos Frantz Praëm dagen inden. Tredjepladsen gik til den store overraskelse Pleasedon’thitme, som dermed kunne traske lidt op af årgangens rangstige.

Resultat Dansk Trav Kriterium 2010 1

Partout Simoni

Klaus Kern

2500

1.15,3

360.000

18

2

Poeten Blåbjerg

Birger Jørgensen

2500

1.15,5

170.000

408

3

Pleasedon’thitme

Gordon Dahl

2500

1.15,8

80.000

2022 405

4

Palermo Tårs

Steen Juul

2500

1.15,9

45.000

5

Pele D K

Jörgen Sjunnesson

2500

1.15,9g

36.000

59

6

Pondus Bork

Henrik Lønborg

2500

1.16,0

29.000

635

Picasso Sisa

Rene Kjær

2500

1.16,0g

42

Prada Secret

Ole Bender

2500

1.16,1g

424

Pavarotti

Knud Mønster

2500

1.16,4

1305

Pikachu C N

Flemming Jensen

2500

1.17,1g

64

Poker Siem

Vidar Hop

2500

1.17,4g

685

Peak

Kenneth Haugstad

2500

opg g

110

12 Væddeløbsbladet


Efter en ny dansk rekord kan man da altid række lidt tunge!

Partout Simonis opdrætter Peter Simoni og ejerkredsen efter sejren i Dansk Trav Kriterium.

En stolt træner løfter på hjælmen og kan køre på æresrunde efter sin tredje sejr i hoppekriteriet. Første gang var i 1986 med Karola.

Galop for favoritten

I Dansk Hoppe Kriterium viste Picture F H sin styrke og ikke mindst hurtighed, da hun vandt for sin træner Axel Jacobsen. Først blev hoppen bedt om at tage spids og fik denne efter lidt kamp, men på første langside trykkede Flemming Jensen på med Pearly Dust, og det stod hurtigt klart, at han gerne ville til vinderhullet. Og det kom han efter 550 meter, da Picture F H havde åbnet efter 1.13,5/500 meter. Galoperende heste gennem første sving satte også sit aftryk, men dog ikke i nær samme grad som i hovedløbet. Med Pearly Dust i vinderhullet blev favoritten Peak Performance efterladt i dødens, og ind i sidste sving forbi Skjoldgården galoperede Steen Juuls hest. Dermed kunne Pearly Dust komme ud til angreb, og det fik også Pepita D med, men ingen af dem var til slut en trussel for Picture F H, som vandt i 1.15,2a/2000 meter. Eftermiddagens sidste storløb var Dansk Opdrætningsløb, og her blev der heller ikke sparet på dramatikken, selv om den desværre var mere til at forudse. Robin Laser var des-

Axel Jacobsen har vattet i behold på sin Picture F H, mens Flemming Jensen og Jeppe Juel har hevet, hvad der kan hives ved målpassage.

værre en stor galop og nåede aldrig i trav og blev hurtigt diskvalificeret. Foran var Rusty Dusty spilstyrende hele vejen og vandt let i

1.16,3a/2000 meter for Thomas Uhrberg, som kørte hesten for trænerkollega Tomas Malmqvist.

Solanum

performance-& plejeprodukter

AKTUELT

Flex – guf for ledene No Stress – nervøsitet/stress Detox – udrenser/neutraliserer syrer Muscle Toner – muskelopbyggende Energy Booster – pulver el. gel i sprøjte Mega Biotin – kraftigste biotinprodukt Colon Aid – tarmflora / sandkolik

L-Carnitine – performance Mud Block – muksalve Air – luftveje

Rheumacure A/S www.rheumacure.com

T: 55868011

Væddeløbsbladet 13


Ole Bender vandt Kriterium Consolation med Prada Cloc. Hoppen sad perfekt placeret i vinderhullet undervejs og kunne til slut speede forbi anpartshesten Pinnochio H J. Prada Cloc satte dansk rekord med sejren i 1.14,4a/2000 meter.¨

1.13,0a/2500 meter lød tidsnoteringen på Local Conch, da den for Flemming Jensen overbevisende og i ny dansk rekord vandt Wedellsborg Mindeløb.

Christian Lindhardt har i Ronja Sali en lovende 2-åring. Den viste sin lyst til at gå hele vejen og tog karrierens første sejr i Opdrætningsløb Consolation. Det fik smilet frem på træneren i vindercirklen.

Dansk Opdrætningsløb gik til Sverige og Rusty Dust. Yderst i banen ses en meget fin afslutning for Randi Bork og Morten Friis, der sammen hentede andenpladsen.

Resultat Dansk Hoppe Kriterium 2010 1

Picture F H

Axel Jacobsen

2000

1.15,2

200.000

2

Pearly Dust

Flemming Jensen

2000

1.15,3

95.000

50

3

Pepita D

Jeppe Juel

2000

1.15,3

44.000

126

4

Pila Lane

Ken Ecce

2000

1.15,8

24.000

562

5

Parks Winner

Nicolaj Andersen

2000

1.15,9

20.000

604

6

Patricia Hastrup

Odd-Arne Aagholen

2000

1.16,2

17.000

6749

Pinette

Birger Jørgensen

2000

1.16,7

Princess V P

Rene Kjær

2000

1.17,2g

Peak Performance

Steen Juul

2000

g9

Puk

Henrik Lønborg

2000

g6

187

Perilous

Preben Kjærsgaard

2000

g

176

Pif

Anders F. Jensen

2000

g 11

14 Væddeløbsbladet

38

623 493

24

86


DE RIGTIGE DÆKKEN TIL DEN RIGTIGE PRIS

220 kr.

380 kr.

+ moms

+ moms

Udedækken med 300 G foer

Udedækken / Overgangsdækken med Fleecefoer

85 kr.

105 kr.

+ moms

Fleecedækken

+ moms

Ulddækken

450 kr. + moms

Udedækken. Regntæt og 300 g foer, rigtig god kvalitet

Ring tlf. 98 28 62 44 / 40 98 62 44

450 kr. + moms

Ulddækken (Nu også i Sort med Hvid)

www.travdiscount.dk


Solen skinner på

Praëm

Det er muligt, at der ikke er så meget at fejre bare fordi, man har været travtræner i fem år. Men når kalenderen rammer 1. december, så har Frantz Praëm rundet de første fem år som træner på det, der dengang var Fyens Væddeløbsbane, men som i dag er Royal Canin Arena. Hovedkonklusionen er, at det er gået over al forventning. Der er hele tiden en god blanding af nye og gamle heste i stalden hos Frantz Praëm.

Tekst og fotos af Teit Rasmussen

Når vi træder ind i julemåneden, så er det præcis fem år siden, at fynboen Frantz Praëm startede som træner på Royal Canin Arena. Men det skete ikke som total grønskolling og med nul heste på træningslisten, at han 1. december 2005 trådte ind i de professionelles rækker. - Jeg har jo haft med travheste at gøre i snart 40 år, så jeg havde da en god fornemmelse af, hvad der ventede mig både af positive og negative ting. Jeg vil sige, at det faktisk er gået over al forventning, og jeg er meget glad for at være blevet herre i eget hus, indleder Frantz Praëm. Til at begynde med var det dog ikke på fuld tid, at Frantz Praëm virkede som travtræner. Han havde et vist økonomisk sikkerhedsnet under sig som deltidsansat på Danish Crowns nu nedlagte slagteriafdeling i Odense. - Den kombination passede mig rigtig godt, men da slagteriet så pludselig lukkede, var situationen en anden. Men det var ikke bare

Der er hele tiden en god blanding af nye og ældre heste i stalden hos Frantz Praëm.

16 Væddeløbsbladet

ren logik for mig at ændre trænerbutikken til at være åben på fuld tid, men da jeg havde en del gode heste, bl.a. A’mi, Asbjørn T, Chialto, Hebron West, Ekko Egeby og Emma T og samtidig havde den nødvendige tur i den, så gav det lidt sig selv alligevel, fortæller han. Og siden er Louise Andersen via Per ”Dragon Flamingo” Nielsen kommet til stalden som ansat i et flexjob. Det har være med til at give hestene og Frantz endnu bedre betingelser. - Kunsten har så været siden at holde så meget kog i gryden, at jeg har kunne fastholde grundlaget for løn til både Louise og jeg selv, siger han. Og da snart 49-årige Frantz Praëm nu kan se frem til et 5-års trænerjubilæum, så er flammen heldigvis stadig tændt.

”Hold dig væk”

Frantz Praëm begyndte sine unge travår som stalddreng hos daværende træner Ole Petter, som var kommet til Fyn fra Amager Travbane.

Og der gik ikke lang tid, før drømmen om først at blive jockey og siden træner havde bundfældet sig. - Tit og ofte kom jeg i stalden om eftermiddagen og også fra tidlig morgen, hvor skoletasken forinden var blevet smidt ind i hækken. Jeg fik ret hurtigt sagt til Ole, som dengang havde Palle Günther ansat som jockey, hvad jeg gik og drømte om, men han opfordrede mig til det modsatte, fordi der ingen penge var i at være travtræner. En sang som jeg siden har hørt mange andre trænere synge, inklusive mig selv overfor mine egne børn, griner træneren. At Frantz Praëms nu to voksne sønner, Martin og Mikkel, som han har sammen med sin hustru gennem 25 år, Stine, har hørt efter, er en helt anden sag. I vid udstræk har Frantz også lyttet til de formanende ord fra Ole Petter, for det var først mange år senere - i 2005, at han tog skridtet og valgte travet som levevej. - Stine og jeg var enige om, at nu giver vi det en chance uden på forhånd at kunne ane, at slagteriet kort tid senere ville lukke. Stine havde sit faste arbejde, og da vores restgæld på gården ikke var nær så stor, som da vi var unge, så kunne det i tilstrækkelig grad forsvares, siger Frantz. - Jeg vil skynde mig at sige, at trænergerningen ikke vendte fuldstændig op og ned på Stine og min tilværelse. Inden springet gik al fritiden efter arbejde med heste i forvejen, nu går al min tid med heste! Det er jo bare dejligt at kunne leve af sin hobby. Jeg tænker ikke længere over, at det, som engang var min hobby, er blevet mit arbejde, fortæller han. Og som det sikkert er tilfældet med mange af Frantz’ kolleger, så har det været småt med ferie siden. - Det klart, at livet som travtræner kan gå ud over familielivet, med mindre ens familie er indstillet på, at sådan er vilkårene. Om man arbejder med galop-, trav- eller rideheste på fuldtid, så er det mere en livsstil end noget andet. Min butik indeholder levende væsner,


”I gamle dage vrimlede det jo med hesteejere, og hver mandag var Fyens Væddeløbsbane fyldt med slagtermestre og hestehandlere, som kom med heste, de til billige penge havde købt på Kvægtorvet. De øjnede en hurtig og god forretning og satte dem i træning. Der kom så mange mennesker, at der hver dag kom en lokal slagter bare for at sælge madpakker. Det er jo fantastisk at tænke tilbage på”.

Væddeløbsbladet 17


som man ikke bare lige kan forlade. Selvfølgelig kan man planlægge sig til at holde fri engang i mellem, men som person har jeg det sådan, at jeg gerne vil være med, hvor tingene foregår. Og på mange områder har det at være travtræner i dag iflg. Frantz ikke ændret sig. - Det er stadig et arbejde, hvor du et eller andet sted konstant kæmper for at overleve. Man skal hele tiden forsøge at tiltrække nye kunder og finde nye heste til gamle kunder. At være i slagteribranchen var bestemt heller ikke nogen dans på roser. Det var fysisk hårdt, så jeg er i dag glad for at være sluppet for akkordordninger og evindelige rationaliseringer og fyringsrunder.

At være servicemindet

Inden sit karriereskifte var Frantz Praëm en særdeles aktiv amatør med mange sejre bag sig. Han har således prøvet at stå på den anden side af disken som kunden i butikken hos den professionelle. - Min fordel frem for unge, som i dag vælger at gå ind i trænerfaget, er, at jeg p.g.a. min alder og erfaring fra tidligere nok er mere kundemindet. Det er i hvert fald det, jeg bilder mig selv ind. Jeg har jo selv prøvet at være kunde hos diverse trænere og ved, hvilke forventninger, behov og mulige frustrationer, som går igennem hoved på en som hesteejer, når ting ikke går, som man håber. Hesteejerne betaler trods alt penge hver måned for det arbejde, som en træner udfører, så jeg gør da hele tiden mig tanker om, hvordan jeg som hesteejer selv gerne vil behandles. Og det forsøger vi alle med tilknytning til stalden at gøre noget ved. Som regel foregår der altid noget socialt i stal-

den hos Frantz Preäm, og på løbsdage kan man altid være sikker på, at der er frisk kaffe på kanden og noget til maven, og det ligegyldigt, om man er fast kunde eller en Peter Rudbeck, som tilfældigt har fået tildelt en gæsteboks i stalden. - En kop kaffe løser selvfølgelig ikke alverdens problemer, men det er et godt sted at starte, lige som der altid skal være tid til at snakke. Det er vigtigt for mig, at mine kunder ved, at de og deres heste er vigtige. En del af mine kunder kigger ofte forbi en lørdag formiddag bare for at snakke og få et lille pusterum. Og selv om snakken godt kan begynde om alt muligt andet fra folks dagligdag, så ender den som regel altid med hestene. Enten dem, som har startet eller står overfor en ny opgave.

Hverdagstrav kontra årgangsløb

At være travtræner handler meget om at få hverdagen til at fungere. Det er kun meget få trænere og ditto hesteejere beskåret at vinde de store årgangsløb, eftersom der ikke er så mange af dem. Drømme om sejre i årgangssammenhæng har Frantz Praëm naturligvis også. - Inden jeg blev træner, handlede det primært om ordinære heste i ordinære løb, og min fornemmelse siger mig, at der er kommet meget mere fokus på storløbene. Og det er måske logisk nok, da der i dag velsagtens kun er det halve antal løbsdage at tage af i forhold til for fem eller 10 år siden. - Før i tiden kunne jeg nemt blive mæt med løb hver uge og længere tilbage, løb to gange om ugen. Havde du heste, som ikke kunne klare sig i årgangssammenhæng, så kunne du altid finde opgaver i de ordinære løb. Men nu er der altså kun det halve ”af de almindelige løb” tilbage, og det giver automatisk mere opmærksomhed på storløbene - og pengene, mener Frantz. Sporten er i Frantz Praëms øjne blevet så meget mere en ”pengesport”. Hesteejere betaler dyrt for deres hobby og efterspørger derfor ikke længere bare flot sølvtøj og friske blomster. - Sporten er jo i takt med pengene blevet mere og mere professionaliseret, og da det er en dyr sport og hobby, så skal der også et eller andet sted være mulighed for at få dækket bare nogle af sine udgifter ind. Travsporten er nok stadig ”fattigmandssport”. Vinder din hest ikke en præmie i ny og næ, så er det ikke sikkert, at man som træner har hesten og sin hesteejer ret meget længere.

Egen ”storhesteejer”

Et par forholdsvis store og pengestærke nye hesteejere har i de senere år gjort deres entre i dansk travsport. Der er måske faldet enkelte hesteejere for brystet, at man nu om stunder næsten kan købe sig til storløbssejre, men det

18 Væddeløbsbladet

Stald Butcher og Frantz Praëms derbyhåb i 2011, Poeten Blåbjerg. (Foto: US-Photo)


Det er ifl. Frantz Praëm gået over al forventning siden starten i 2005 som træner på Fyn.

er nu engang konditionerne og markedskræfternes frie spil, og sådan har det egentlig altid været. - Jeg har fået en hesteejer ind i stalden, som måske endnu ikke kan måle sig med flere af de store navne kvantumsmæssigt, men jeg er meget glad og stolt over også at have heste for Stald Butcher. Der er tale om nogle folk, som er på vej til at etablere sig i Jylland, og de har valgt at sætte en del heste i træning hos mig. Yderst behagelige mennesker, som har givet mig fuld råderet over deres heste. Mine ord er ikke lov, men jeg har ret så frie tøjler i forhold til at føre hestene frem, og det er meget inspirerende, fortæller Frantz Praëm. På spørgsmålet om pengestærke hesteejere er vejen ud af sportens dynd, er Frantz Praëm lidt mere tvivlende. Det kan også have sine ulemper. - Det er altid rart at have folk med penge på lommen tilknyttet sin stald. Det giver mulighed for at investere i nye og spændende heste, men lige så meget som det kan være en styrke, kan det også være en svaghed. Jeg er ikke nogen stor træner, så skulle jeg lige pludselig miste fire heste fra dag til dag, så kan det naturligvis mærkes, siger han.

Det var tilfældighedernes spil, der gjorde, at Stald Butcher valgte Frantz som træner for deres heste. En kammerat til Frantz havde tilfældigt en dag hørt, at Stald Butcher ville ind og træne på Royal Canin Arena og anbefalede dem at slå forbi Frantz’ stald. En kop kaffe kunne de i hvert fald altid få. - Og det gjorde så, at de valgte mig. Lige nu har de fire heste hos mig, og inden længe kommer Lucys (Spotlite Lobell) første afkom efter Love You ind til tilkøring. Lucy tjente selv over en kvart million kroner, så det bliver spændende at få lov at arbejde med Shelovesyoubutcher, siger Frantz. Dagen før Dansk Trav Kriterium blev Stald Butcher en hest rigere, da kriterumsdeltageren Poeten Blåbjerg (Lindy Lane) blev købt af Stald Blåbjerg. En hest ud af en meget stærk søskendeflok med navne som derbyvinderen Home Blåberg (2,8 mio. sek.) Kimberly Blåbjerg (449.375 kr.), Lightyear Blåbjerg (283.946 kr.), Nemo Blåbjerg (358.518 sek.). - Det er klart, at han er købt med henblik på at have en kandidat allerede til næste års danske travderby, siger træneren.

Ikke længere lokalpatriotisme

Storebæltsforbindelsen har fået skyld for meget siden indvielsen for nu 12 år siden. Mobiliteten mellem landsdelene er blevet så meget bedre og hurtigere, og det har også smittet af på, hvor i landet folk har hest i træning. - Men antallet af hesteejere er blevet mindre på Fyn, ja i hele landet, det kan der ikke være to meninger om. Men der er jo alligevel en del fynboer, som stadig har heste, ikke bare hos mig, men spredt rundt om i landet. De tider er for længst forbi, hvor man som hesteejer troligt holdt fast i de lokale folk. Førhen var det jo et rent mareridt at tage færgen til Lunden. Det er jo ikke længere så besværligt for hesteejere eller trænere at komme rundt, det tager ”bare” noget tid og koster penge. Omvendt er der så også både sjællændere og jyder, som har heste i træning hos mig og mine kolleger, og det er altid forfriskende med nye input udefra, siger han. Men har banen nogen særlig forpligtigelse i at arbejde på, at du og dine kolleger kunne få flere heste i træning? - Det er svært at svare på. Det ville da være dejligt, hvis banen også kunne være med til at lokke nye hesteejere til og ikke kun et spillende publikum. Vi kæmper jo hele tiden for at få

Keep it simple! Fodring er ikke nødvendigvis en videnskab. Med Marstall Haferfrei, havre og godt hø er hesten dækket med vitaminer, mineraler og masser af energi til at klare de store præstationer. ”Hos Team Jensen bruger vi Marstall Haferfrei, hestene fungerer optimalt med Haferfrei, de har gnist, styrke og energi og tømmer krybben hver gang.” Flemming Jensen.

Succesen vil ingen ende tage hos Team Jensen! Vi ønsker et stort tillykke med sejrene i Dansk Trav Derby 2010, Dansk Hoppe Derby 2010, NKI Ålborg Store Pris 2010 og NKI Ålborg Hoppe Championat 2010.

Flemming Jensen og Odyssé Eastwind Foto: Martin Timm

HH CARE, Hestlundvej 2, 7323 Give Telefon: 7026 3009, Mail: hhcare@hhcare.dk www.hhcare.dk

Væddeløbsbladet 19


fingre i nye hesteejere, og det er jo en balancegang mellem at overbevise nye folk om at træde ind i sporten, og at de selv kommer og byder sig til. Det handler om at møde folk på de rigtige tidspunkter og fornemme, hvornår de er modne, så det ikke minder om ren tiggergang. - Når man ikke er mange til at klare stalden og dagligdagen, så bliver der endnu mindre tid til at lave det nødvendige opsøgende arbejde, og her kunne banen velsagtens være et supplement. Banen kan kun have interesse i de spillebrikker, som vi er med til at samle, så vi er jo et eller andet sted afhængige af hinanden. Og vi trænere kan jo heller ikke undvære hinanden, selvom man engang imellem godt kan have et horn i siden på hinanden. Et af de første tiltag, som Frantz i øvrigt lavede i sin egen stald, var at samle folk i Stald Mingus. Og det er gået rigtig godt for Stald Mingus, hvis hest Mingus T hidtil nu har indløbet over en kvart million og vundet hele 13 løb. Det har fået anpartsstalden til at erhverve Star Life Waltz (Gill’s Victory-Chika Waltz). Her overvejer man i øjeblikket at navneskifte hesten til Sugnim. Det skulle være ordet ”mingus” stavet bagfra!

Et erhverv under pres

Som træner udsættes man dagligt for en vis risiko. En travhest er trods alt et stort dyr, og man kan nemt komme til skade og efterfølgende skulle risikere at være sygemeldt i en længere periode. Frantz Praëm har derfor valgt at stå i A-kasse, men ikke i nogen fagforening. - Jeg tror, at mange unge mennesker i dag ikke synes, det er besværet og økonomien værd at

være med i en A-kasse. Der er mange, som stadig siger, at der er arbejde til dem, der gider arbejde, men den går nok ikke ret meget længere alligevel. Frantz har tidligere været sikkerhedsrepræsentant, da han arbejdede som portør, så den side af arbejdslivet interesserer ham. - Jeg blev på en af de første generalforsamlinger, som jeg som var med til, hurtigt opfordret til at tage del i arbejdet i Trænerforeningens bestyrelse, men den opfordring gik nok mere på, at andre ikke gad. Jeg skal ikke afvise, at jeg en dag siger ja til at være med i bestyrelsesarbejdet, men ikke lige nu. Men er det en mangelvare, at travtrænere af i dag mere ser hinanden som konkurrenter end kolleger, der burde stå sammen i tykt og tyndt? - Det lugter det meget af for tiden, synes jeg. Vi er i forvejen i en situation, hvor sporten og vores levebrød konstant er under pres, og det er jo i de situationer, at man skal stå sammen i stedet for at mele egen kage. Jeg ved godt, at det kan være svært at skulle være tvunget til at skulle samarbejde, når man lige har mistet en hest til konkurrent, men det er nødvendigt. Frantz Praëm ligger ikke skjul på, at det gik ham en del på, da han første gang oplevede, at en hest forlod stalden for at fortsætte hos en kollega. - De var da lidt af et chok, når man nu var overbevist om, at det var en hest, som man skulle beholde og lave resultater ud af. At man så senere fik en hest i træning fra en anden kollega, var ikke nok til at opveje tabet, det tog jeg bare som en ”selvfølge”. Men med tiden har jeg jo lært, at det jo er hesteejerne, som bestemmer. Det kan ikke være anderledes.

Kontrakt med sine hesteejere

Det at fiske heste fra hinanden er ikke videre omfattende herhjemme, men dog et eksisterende fænomen, og hvorfor skulle en travtræner ikke kunne gøre det, hvis han har held og dygtighed til at finde kunder i sin butik til at betale for en talentfuld hest. Frantz Praëm foretrækker dog, at hans kollegaer spiller med åbne kort og henvender sig til den aktuelle træner frem for at gå direkte til hesteejeren. Han har derfor leget lidt med tanken om at indgå kontrakter med sine hesteejere. - Det kunne være nyskabende, hvis man på en eller anden måde kunne opstille en række betingelser i kontraktform både til gavn for træneren, men selvfølgelig også for hesteejerne, som i sidste ende stadig betaler, siger han. Det kunne være noget med opsigelsesfrister, hvor træningsprisen var afhængig af, hvor lang opsigelsen var. Det kunne være forhold vedr. dyrlæge- og smederegninger, eller mere resultatbaserede kontrakter, hvor træneren garanterede en vis indtjening osv. - Som træner kan man have en stram økonomi, og det kunne da være en hjælp også for nye og unge folk, hvis man mere kontraktmæssigt vidste, hvad man havde at gøre med - også i forhold til ens ansatte. Men det er jo lige, om tiderne er til sådanne tanker. Det kan jo godt være, at man kunne skabe et marked for nye private hesteejere eller store firmaer, mener Frantz Praëm. Frantz Praëm er i øvrigt en af de få trænere herhjemme, hvis ikke den eneste, som selv laver sine månedsregnskaber og selv udsender regninger på mail for sit arbejde.

”Man kan jo aldrig vide, hvad fremtiden bringer, og hvad der sker i morgen, men som tingene er nu, hvor jeg primært træner og andre kører mine heste, er fuldt tilfredsstillende for mig. Jeg kan ikke forestille mig, at det skulle blive ret meget anderledes”.

En sjælden gang trækker træneren selv i uniform og kører løb.


Det er mest i den mere anonyme trænerrolle, at man finder Frantz Praëm.

- Det gør jeg dels for at spare nogle penge i administration, men jeg føler også, at jeg på den måde har bedre styr på, hvad den enkelte hesteejer skal betale.

Der skal virkelig held til

Frantz Praëm har i dag en mindre gård få kilometer fra væddeløbsbanen. Her har han mulighed for træne på en 600 meter strækning med pæn stigning, lige som der er folde til ældre løbsklare heste. Det kombinerer han med de træningsfaciliteter, som er inde på banen inklusive eget løbebånd. Men hvornår kommer der en årgangshest fra stalden? - Jeg synes, at jeg allerede nu har heste og har haft heste i stalden, som har potentiale til at være med fremme i årgangssammenhæng. Det er egentlig ikke så svært at lave en god hest, hvis man har materialet. Det, som er svært, er at ramme heldet. Det har virkelig overrasket mig meget, hvor meget held betyder de dage, hvor de vigtige løb afgøres lige fra startspor til dagsformen. Hvis flere af mine heste havde haft mere held på dagen, så har jeg jo kunne konstatere, at de tidsmæssigt i hvert fald ikke løb fra mine. Det er så afgørende med heldet på dagen med mindre, at man har så store stjerner, at man bare kan spænde

for og køre ud og vinde uanset hvad. Så gode har mine heste trods alt ikke været, og der går jo også lang tid mellem de virkelige stjerne i en årgang, mener han. Frantz Praëm har tidligere opdrættet en del heste, men lige nu fylder den del af sporten ikke så meget. A’mi, som selv vandt 31 løb og tjente lidt over 280.000 kroner, er foræret væk som følhoppe til Stald Butcher. - Det kan være, at det kommer til at fylde lidt igen på et senere tidspunkt. Set med mine briller ser jeg en del potentiale i hendes afkom O’tsunami (Earthquake), men hun gik i styk-

Henrik Lønborg

Verdens nyhed

ker op til hoppederbyprøven og hænger nu i en tynd tråd p.g.a. halthed. Hende kan jeg ikke umiddelbart få vekslet til kroner og ører og nænner heller ikke at slagte hende, hvis hun definitivt skal stoppe karrieren. Hun kunne jeg godt vælge at trække et føl på, siger han. O’tsunami havde inden sin skade vundet tre løb i 10 starter og samtidig hentet fire andenpladser og sat rekord 1.15,0ak. Samtalen på kontoret inden på banen er ved at være til ende. Det passer fint. Mobilen ringer. Det er smeden, som lige skade vide, hvad han skal lave hjemme på gården. Det bliver slutsignalet.

Trot Tracker giver mig den faktiske tid og hastighed i træning, så jeg har helt kontrol over farten i det daglige arbejde med mine heste. Jeg mener også, Trot Tracker er helt ideel til træning hjemme på gården, hvor der ikke er pæle at måle efter. – Den viser distance, tid og hastighed hele tiden.

Sættes på din arm som et ur

Få styr på hastigheden og distancen i træning – og løb. Se hvilken hastighed, du kører med din hest. Endeligt et alternativ til stopuret. Specielt udviklet til travsporten. Gør din træning meget mere enkel. Enkel at betjene, nem at bruge. Godkendt til brug i løb i Skandinavien. Trot Tracker forhandles af Travdiscount.dk Preben tlf: 40 98 62 44

kr. 3000,+ moms

TROT TRACKER


”En naturtraver, der har meget let ved jobbet.” Sådan beskriver travtræner Henrik Lønborg Rhea. I hoppens prøveløb kørte han i 1.19-fart med hesten over den sidste kilometer, og det gjorde hoppen uden at blive det mindste anstrengt.

Et anderledes anpartsprojekt Af Henrik Ebbesen - Foto: Ole Hindby

I Århus har en gruppe hesteejere med tilknytning til travtræner Henrik Lønborgs stald netop søsat et nyt og ganske interessant anpartsprojekt. Hesten i projektet, den topafstammede toårige Love Youhoppe Rhea, er lejet af opdrætteren for et fast årligt beløb. Hvad koster en startklar toårige hoppe med den franske tophingst Love You som fader og hoppederbyvinderen Alfa GT som moder? Umiddelbart må det betegnes som en hest i liebhaverklassen med pris på den rigtige side af 200.000 kr. - ja, måske nærmere 300.000 kr. De penge har en gruppe på ti hesteejere dog ikke haft oppe af lommen for hoppen Rhea, der er andet afkom efter Alfa GT. I stedet for at lægge en stor pose penge på bordet til opdrætter Bent Lindhardt har Stald Rhea, som anpartsstalden nu hedder, indgået en lejeaftale, hvor prisen for at leje hesten er fastsat til 50.000 kr. pr. år.

22 Væddeløbsbladet

En af anpartshaverne, Dan Hygum, fortæller om projektet: - Aftalen er egentlig ganske enkel; vi betaler 50.000 kr. om året for at leje hesten. Lejeaftalen løber i hestens tre, fire- og femårssæson, og derefter skal den leveres tilbage til opdrætteren. Efter hver af de tre sæsoner skal vi bestemme, om lejeaftalen skal fortsætte i det efterfølgende år, og hvis vi vil det, så forfalder lejen på de 50.000 kr. - Hvis vi ikke vil fortsætte, f.eks. efter fireårssæsonen, kan vi på det tidspunkt vælge at levere hesten tilbage til opdrætteren. Så i princippet har vi indgået en aftale på samlet tre år, der bliver forlænget hvert år.

- Alle de præmier, hesten indløber i perioden, tilfalder anpartsstalden. Ingen procenter til opdrætteren. Han får kun lejeafgiften. - Denne konstruktion har givet os muligheden for at få fat i en hest, som vi normalt ikke ville have mulighed for at købe på grund af prisen, siger han.

Kender omkostningerne

De ti anpartshavere indbetaler hver 1.000 kr. om måneden. Derudover skal hver enkelt af med 5.000 kr. én gang om året til den årlige lejeudgift.


- På denne måde ved vi helt præcist, hvad det koster at være med i hesten. 17.000 kr. om året pr. part, siger Dan Hygum. Med en månedlig indbetaling på 10.000 kr. fra anpartshaverne, bliver der med tiden oparbejdet et lille overskud i klubkassen. - Selvom hun er meldt i alle danske årgangsløb samt i nogle E3- og Breeders Crown-løb i Sverige, så regner vi med, at der er hver måned - når træningspenge mv. er betalt - er lidt penge i overskud. - Derudover kan vi så håbe på, at hun også tjener nogle penge hen ad vejen, og evt. præmier går også i kassen, forklarer Dan Hygum. Da alle anpartshavere tidligere har været med i flere travheste, så kender de til gamet - også op- og nedture som hesteejere. - Vi har startet denne anpartsstald for at få nogle gode oplevelser. Det sociale liv i anpartsstalden spiller naturligvis også en væsentlig rolle. Vi regner ikke med at få overskud på dette projekt, men hvis hesten bliver god og tjener fornuftige penge, så er grunden lagt til at starte endnu en anpartsstald, hvis der skulle være stemning for dette, siger Dan Hygum.

Skal tilbage som følhoppe

Hele idéen med denne lidt specielle lejeaftale er fostret af hestens opdrætter, den fynske dyrlæge Bent Lindhardt. Han har i en lang år-

række satset på kvalitetsopdræt med en række gode følhopper, og han har brugt en række dyre avlshingste. - Jeg vil gerne have muligheden for at bruge Rhea i avlen efter endt løbskarriere, og derfor ville jeg være ked af at skulle sælge hesten. - Igennem de senere år har jeg investeret en del penge i mit opdræt, men da det samtidig er en rimelig bekostelig affære at holde en løbshest, så udfærdigede jeg en model, hvor det blev muligt for nogle andre at leje Rhea i hendes løbskarriere, forklarer Bent Lindhardt. Opdrætteren fremlagde modellen for JVBtræner Henrik Lønborg, der i løbet af kort tid fik samlet en kreds af interesserede hesteejere. - Dy nye lejere af hesten har haft mulighed for at se hende an, og da hun er ganske tæt på at være startklar, så varer det ikke lang tid, før de forhåbentlig får glæde af at se hende på væddeløbsbanerne, siger Bent Lindhardt. Lejeaftalen løber som tidligere nævnt i hoppens tre, - fire- og femårssæson, men ifølge opdrætteren har parterne oprettet en fornuftig ”elastik” i aftalen. - Hvis hun ikke lever op til forventningerne som væddeløber, eller hvis hun bliver skadet, så kan anpartsstalden jo vælge at levere hesten tilbage efter et af de tre år. - Hvis det derimod viser sig, at hun gør det rigtigt godt, og anpartsstalden evt. har interesse i at leje hende i hendes sjette leveår, så

må vi jo snakke om sagerne på det tidspunkt, siger Bent Lindhardt.

En sydamerikansk struds

Bent Lindhardt navngiver alt sit opdræt med navne fra dyreriget. Det er også tilfældet med navnet Rhea, der er den latinske betegnelse for strudsearten Nandu, der lever på pampassen i det østlige Sydamerika. Moderen Alfa GT’s første afkom er Armbro Goal-sønnen Perfect Goal, der i træning hos Knud Mønster i Skive. Derefter følger Rhea, og i fjor fik Alfa GT Muscles Yankee-datteren Sika. - Sika er tilkørt hos Henrik Lønborg, og hun ser også rigtigt godt ud, forklarer Bent Lindhardt. I år har Alfa Gt så fået en helbror til Rhea efter Love You. - Alfa GT er en sund og rask hoppe, der ikke har problemer med at komme i fol. Til gengæld har hun af forskellige årsager ikke kunnet bære sine føl, og hver gang, hun har været i fol, har hun tabt føllet på et tidspunkt, fortæller Bent Lindhardt. Dyrlægen har derfor benyttet embryotransplantation, dvs. overførsel af befrugtet æg til rugemor, til alle Alfa GT’s afkom. - Rhea er f.eks. blevet båret af en hoppen af racen dansk varmblod, siger Bent Lindhardt, der igen i år har benyttet embryotransplantation i forbindelse med Alfa GT.

Se det komplette program på

www.equidana.dk Englands største producent af hestetrailere- og biler til markedets bedste priser

SONIC

SHOW-TREKA, 2-hestes trailer med siderampe og separat "living" med bænkesæde, der let ændres til 2 køjer, bord og køkkenenhed m. vask og kogeplader. Fås også som SpaceTreka uden living til priser fra kr. 62.900 ex. moms.

Pris fra kr. 84.900 ex moms.

TRAIL-TREKA,

Kompakt, stilfuld hestetransport opbygget på fabriksnyt Peugeot chassis med 2 års garanti. 3500 kg/alm. kørekort/ personbils takst på Storebælt. Totalt separat sadel/omklædningsrum.

Nu introduceres vores geniale nye letvægtstrailer med siderampe. Med en totalvægt på 2000 kg. trækkes den let og stabilt efter en større bil el. mindre 4x4.

Pris fra kr. 272.000 ex. moms

Pris fra kr. 49.900 ex moms

Equidana Horse Homes ApS Tel: 6616 6902 / 66 166300

Elmelundhaven 26 Fax: 6616 6900

5200 Odense V Denmark E-Mail: info@equidana.dk

Alle heste har ret til en fed trailer med siderampe for optimal sikkerhed! Vi har dem til den rigtige pris, vægt, kvalitet og med udstyr efter ønske !

Væddeløbsbladet 23


Kan nå langt

Træneren af Rhea, JVB-træner Henrik Lønborg, havde selv fornøjelsen at sidde bag moderen Alfa GT ved flere af dens sejre, bl.a. i hoppederbyet. Han ser flere lighedspunkter mellem mor og datter. - Rhea har - på samme måde som Alfa GT et imponerende godt trav. Det er en type, der virkelig ”lægge noget jord under sig”, og hendes teknik er rigtig god, siger han. Alfa GT havde til tider et ganske vanskeligt temperament, men den kedelige egenskab har datteren ikke arvet. - Nej, umiddelbart ikke. Hun er en meget omgængelig type, der er let at arbejde med i det daglige, siger Henrik Lønborg. JVB-træneren har indtil videre været godt tilfreds med Rheas udvikling, og i slutningen af september sendte han hoppen i prøveløb på Jydsk Væddeløbsbane. Her kom den hjem i tiden 1.24,3 med en indlagt galop.

- Hendes eneste minus er, at hun fortsat ikke bryder sig om at få grus i hovedet. Jeg kørte derfor helt bevist i ryg med hende i prøveløbet, og det kostede altså en galop. Efter fejlen kørte jeg 1.19,5/1000 meter, og det gjorde hun ganske let, forklarer Henrik Lønborg.

Et årgangsemne

Med Rheas afstamning er der helt naturligt visse forventninger til hestens fremtid, og Henrik Lønborg har da også store planer for hoppen. - Hun er på ingen måde hårdt tunet endnu, men jeg regner med, at hun får et par starter i denne sæson. Derefter bliver hun pakket sammen henover vinteren, og så er det helt klart vores håb, at hun i de kommende sæsoner kan være med blandt de bedste hopper i årgangen. - Når man får fat i en hest af denne kaliber, så er det med håbet om, at hesten kan være med i de store løb. Jeg vurderer, at Rhea har alle

forudsætninger for at blive en årgangshest, og det er naturligvis en meget spændende hest at arbejde med, siger træneren. Henrik Lønborg betegner anpartstanken, der ligger bag ”Stald Rhea”, som ganske fornuftig. - Jeg synes, at folkene i anpartsstalden og opdrætter Bent Lindhradt har fundet en udmærket løsning. Der er tale om en hest, der med sin afstamning in mente, skal koste en del penge, og det indskrænker naturligt kredsen af købere. - Og med lejeprincippet i en angiven periode, så kender alle anpartshavere deres nøjagtige udgifter hele tiden, og opdrætteren får - som han gerne vil - sin hest tilbage igen på et tidspunkt. - Anpartshavernes hovedinteresse er at have en løbshest, og med denne ordning er de fri for at bekymre sig om, hvad de skal stille op med hesten efter endt løbskarriere, siger Henrik Lønborg.

Den forventningsfulde kreds af anpartshavere i ”Stald Rhea” - og hunden Zenta - var samlet på Jydsk Væddeløbsbane, da Rhea havde været i prøveløb.

24 Væddeløbsbladet

R


t d n u R om a e h R

Rhea slægter på mange måder sin fader på. Hovedet fortæller om et typisk Love You-afkom.

Rhea har en af de bedste moderlinjer, der findes i Danmark. Moderen Alfa GT (Buckfinder) var selv en fantastisk væddeløber, der vandt flere storløb, bl.a. Jydsk 4-Årings Grand Prix og Dansk Hoppe Derby i 1997. Moderen til Alfa GT er tophoppen Gloria GT (Tarok), der vandt hoppederbyet i 1984 med sin ejer Mogens Laursen i sulkyen. Gloria GT er udover Alfa GT moder til topheste som Power GT (Speed Merchant), Tøjeksperten (Crown’s Best), Von GT (Meadow Roland) og Jupiter GT (Crown’s Best). Derudover har hun også haft stor succes som mormoder til bl.a. Mano (Coktail Jet), Falco (Lindy’s Crown), G.Moll (S.J.’s Photo) og Luscinia (Gobernador). Gloria GT, hvis mormoder er legendariske stamhoppe Gertrud Toft (Kuno), er også søster til Ecco G.T. (Pay Dirt), er er udnævnt til Elitsto i Sverige og blandt sine afkom har Elitloppsvinderen Remington Crown. Fra Gertrud Toft-linjen, der må betegnes som en af de absolut bedste i dansk traveravl, kommer også en masse andre topheste, bl.a. de svenske milliontravere Starlet (Spotlite Lobell), Chrissi Silvio (Lindy’s Crown) og danske Nashville (Copperfield).

Love You

Faderen til Rhea er tophingsten Love You, der i denne sæson har kostet 35.000 euro at bedække ved i sit hjemland Frankrig, og dermed er den verdens dyreste avlshingst. Den havde selv en særdeles stærk væddeløbskarriere i Frankrig specielt som tre, - fire- og femåring. Her opnåede den 22 sejre i 57 karrierestarter, en indtjening på 1.416.537 euro og rekord 1.10,2. Blandt dens sejre var triumfer i de franske storløb Prix Kalmia, Prix Jacques Vauloge, Prix de Milan, Criterium Continental, Prix Jockey, Prix des Ducs de Normandie, Prix Marcel Laurent, Prix de Croix, Prix Robert Auvray, Prix des Ducs de Normandie og Criterium de Vitesse de Basse Normandie. Som fireåring endte den endvidere på en tredjeplads i Europaderbyet. Love You, der i øvrigt er født i 1999, har tophingsten Coktail Jet som fader og And Arifant-hoppen Guilty Of Love som moder. Moderen, der selv tjente godt 54.000 euro, er søster til en række topheste, bl.a. In Love With You (Coktail Jet), Keystone Dream (Quito de

Talonay), Our Love (Extreme Dream) og Private Love (Goetmals Wood). Love You er Guilty Of Loves første afkom. Derudover er hun også moder til flere gode heste som Nice Love (Coktail Jet), In Dix Huit (Pine Chip), Perhaps Love (Coktail Jet) og Repeat Love (Coktail Jet). Love Yous første afkom er født i Frankrig i 2004, og allerede i den første årgang var succesen hjemme. Her fik den årgangsstjerner som tophopperne Qualita Bourbon (1.12,3 - 1.538.000 euro) og Queen’s Glory (1.11,5 - 414.600 euro) og hingstene Quaker Jet (1.10,8 - 1.027.900 euro) og Quick Wood (1.13,0 - 334.100 euro). Siden avlsdebuten har Love You indtaget en fast plads i toppen af den franske hingstestatistik. Der har dog også været en række Love Youafkom fra andre lande end Frankrig, der har markeret sig stærkt. I Tyskland står derbyvinderen Nu Pagadi stærkest i billedet. En hest,

der nu i Stig H. Johanssons regi bl.a. har vundet Copenhagen Cup og har udviklet sig til at være en af Europas bedste heste. Love You har også to hoppederbyvindere i Tyskland; Ini Lou og Kataja. I Sverige har Love You - afkom som Vanessa du Ling, My Love Di Quattro, Lovely Lidob, Amour Rapide og Sanity. I Danmark er Love You indtil videre registreret som fader til 62 afkom, men den har endnu ikke præsteret en danskfødte stjerne. De bedste danske Love You-afkom har til dato været Nouveax de Vie, Nesmil Hanover og Orca. Derudover skal nævnes afkom som Notice Flying P H, Opossum. Opal Line, Orange Avenue og Obsession. I R-årgangen, hvor Rhea er en af 29 Love Youafkom, kan vendepunktet sandsynligvis komme for Love You. Blandt dens afkom i denne årgang findes en række velafstammede heste, der med tiden kan vise sig at blive gode reklamesøljer for faderen.

Væddeløbsbladet 25


DM i Ponytrav 2010 Stemningen var i top. Solen skinnede fra en stort set skyfri himmel. Ponyerne var gjort klar til dagen. Familien og venner fyldte lægterne godt op. Det var hovedingredienserne, da DM i Ponytrav blev afviklet på ponybanen ved Vilhelmsborg udenfor Århus lørdag 4. september.

Af Henrik Ebbesen Foto: Sarah Roliggaard og Henrik Ebbesen Landets travkuske (de voksne altså) bør tænke sig om en ekstra gang, hvis de går og overvejer at smide deres gamle køredragt ud. Hvis den ikke er slidt totalt op, kan den i hvert fald gives videre til en af landets mange ponytravkuske, der med garanti vil få glæde af udstyret fra ”de voksnes rækker.” At køredragterne sagtens - måske med lidt sytråd, fingersnilde og småjusteringer - kan bruges i ponysporten fik man syn for ved DM i Ponytrav 2010, hvor flere af de deltagende kuske kørte i aflagte klæder fra voksne profiler som bl.a. Erik Adielsson, Magnus Ladegaard, Thomas Uhrberg, Palle Günther og Kenneth Nielsen. Og der blev gået til stålet! Dagsprogrammet til DM i Ponytrav indeholdt hele 17 løb - alle

var dog ikke DM-løb - og de deltagende kuske, deres forældre, venner og familie levede med og gik med stor intensitet op i duellerne på ovalen.

Fine rammer

Jydsk Pony VæddeløbsForening (JPVF), der har hjemsted på den flotte ponybane ved Vilhelmsborg udenfor Århus, var arrangør af årets DM. Egentlig skulle ponytravklubben på Bornholm have arrangeret DM i denne sæson, men da den århusianske ponytravklub i år havde 40 års jubilæum, blev DM-stævnet henlagt til Vilhelmsborg - bornholmerne får til gengæld æren at være DM-arrangør i 2011. Ved årets DM var der fyldt godt op på tilskuer­ pladserne, i staldene og i sekretariatsbygningen. Jess Seiersen, der er medlem af bestyrelsen i Jydsk Pony VæddeløbsForening samt i ponyklubbernes fælles forbund, Dansk Pony

Væddeløbs Forbund, var en af bagmændene bag årets DM. Han forklarer: - Ved DM var der repræsentanter til stede fra samtlige landets otte ponytravbaner. Der var 75 ponyer tilmeldt, og vi blev dagen igennem vidner til rigtig flot sport.

En familieudflugt

En god tommelfingerregel siger, at hver deltagende pony følges af tre medrejsende personer - både kuske, familie og venner. - Efter afviklingen af DM holdt vi fest om aftenen på Vilhelmsborg. Festen havde deltagelse af 173 betalende personer, og da der var lidt flere til stede under selve løbene, så regner jeg med, at vi havde godt 300 mennesker forbi DM-stævnet i løbet af dagen, siger Jess Seiersen. Bag staldene på Vilhelmsborg var der opstillet en række telte og campingvogne som det

Der blev kørt hårdt om positionerne undervejs i DM-løbene.

26 Væddeløbsbladet


klare bevis på, at DM i Ponytrav for mange deltagere og deres familier var mere end blot en dagsudflugt. - En række af deltagerne, bl.a. fra Falster og Bornholm, kom allerede om fredagen, og et sådant arrangement bliver for fleres vedkommende til en tre-dages tur, fortæller Jess Seiersen.

Tilskud fra flere sider

Det er ikke gratis at afvikle et DM i Ponytrav, og det er den arrangerende klubs ansvar at få enderne i økonomien til at hænge sammen. - Til DM har vi været rigtigt godt hjulpet af både HFF, der gav 35.000 kr. i tilskud, og DTC, der støttede os med 5.000 kr., forklarer Jess Seiersen. En stor del af tilskuddene gik til løbspræmier mv., men JPVF var derudover også selv på jagt efter flere midler til arrangementet. - Det gælder om at få fat i en masse sponsorer, både lokale og nationale, og derudover skal der skabes indtægter via spil, lotteri mm., siger Jess Seiersen. Han håber, at JPVF slipper fra rollen som DM-arrangør uden skrammer på økonomien. - Ridecentret Vilhelmsborg, som vi lånte staldfaciliteter og lokaler til festen af, har efterfølgende villet have over 40.000 kr. i leje, og det er rigtigt mange penge for et arrangement af denne karakter. Jeg håber derfor, at vi kan få handlet denne pris lidt ned, så DM-arrangementet samlet set kan blive en økonomisk nulløsning, lyder det.

Venter sig en del af fremtiden

Lille, men effektiv. Verdens mindste pony, Hannibal, stred det bedste, den havde lært. Det rakte dog ikke til en DM-titel i denne omgang. I sulkyen sad Iben Engholm.

- Vi stiller gerne op, når hovedbanerne vil have ponyløb på programmet på deres løbsdage, men nogle baner er bedre til at få ponytravet synliggjort og profileret end andre, siger Jess Seiersen. Han vurderer, at pengene til den ungdomssatsning, som Troels Troelsen med støtte fra HFF vil sætte i værk i 2011, vil være givet godt ud. - Et tættere parløb mellem landets væddeløbsbaner og ponysporten, og flere nye tiltag, der kan knytte ungdomssporten sammen hovedsporten, vil give en række positive effekter, slutter Jess Seiersen.

SJÆLLANDS

I ponysportens rækker ser man ganske optimistisk på fremtiden. Omkring de otte lokale ponytravbaner i Danmark foregår der en række aktiviteter, og der er masser af unge mennesker i ponysporten. Inden DM-arrangementet gik i gang, på Vilhelmsborg lagde den nye kommercielle direktør i HFF, Troels Troelsen, vejen forbi ponytravbanens klubhus på Vilhelmsborg. Her gav direktøren hovedbestyrelsen i ponyforbundet indsigt i de planer, han har for ponysporten i Danmark. - Vi kan kun hilse de nye planer velkomne. Vi har i dag en velfungerende ponysport, og vores samarbejde med DTC fungerer også upåklageligt, men nogle gange mangler koblingen fra ungdomssporten over til de voksnes rækker, mener Jess Seiersen.

Attila med Erik Rasmussen, søn af Skive-træner Peter Rasmussen, hjemførte DM-sejren i klassen under 128 cm med ponyen Attila.

Sjællands Hesteslagteri Modtager og afhenter slagteheste overalt på de østlige øer. Henrik Hansen A/S Nybyvej 15 • 4390 Vipperød Tlf. 57 80 10 28

HESTESLAGTERI

Væddeløbsbladet 27


Grand Circuit 2010:

Det lugter af Lisa America

Grand Circuit-løbsserien nærmer sig sin afslutning. Der resterer nemlig kun en afdeling, og den bliver på italiensk grund, hvor 13. afdeling er Nationernes Pris den 7. november i Milano. I toppen af pointlisten efter de 12 første afdelinger finder man superhoppen Lisa America, der trænes i Italien af amerikanske Jerry Riordan. Af Teit Rasmussen Lige nu er det hoppen Lisa America, som topper Grand Circuit-pointlisten, en løbsserie primært for Europas bedste heste. Serien blev indledt midt i februar i Paris med Prix de France og slutter med 13. afdeling og Nationernes Pris på San Siro-banen i Milano i Italien. Hvis det skulle lykkedes hoppen at vinde løbsserien, så vil det i givet fald være første gang,

en hoppe har gjort det, siden Grades Singing gik til top i 1987. Det var det år, hvor fynske Hairos slog til i Copenhagen Cup med sejr netop før Grades Singing og Mack The Knife.

Lisa America var også forrygende gående i heat 2 i Åby Stora Pris, som hun vandt for Torbjörn Jansson under Jerry Riordans træning. Da hun også havde vundet heat 1, var modstanderne sat skakmat. (Foto. Kanal 75)

Mod Nationernes Pris

Eftersom Lisa America trænes i Støvlelandet, så er store chancer for, at hun naturligvis slutter med også at være til start i Grand Circuit-finalen og vinder samlet. Der er lige nu trængsel i toppen, så det bliver spændende at se, om Torvald Palema, Brioni og Meaulnes du Corta kommer til finalen. Træner Jerry Riordan er ikke i tvivl om den videre matchning af Lisa America efter sejren i Åby Stora Pris, der var 12. afdeling. - Det bliver perfekt med en pause frem til det Nationernes Pris. Derefter vil jeg begynde at se lidt på, hvad der er af muligheder vinteren over i Paris, sagde Jerry Riordan efter Åby Stora Pris, hvor hoppen tog pynten af sine modstandere, ikke bare en, men to gange på samme dag. Og hvorfor skulle den stærke

hoppe ikke kunne gøre sig gældende i eksempelvis Prix d’Amerique. Hun er stærk som få hopper, og det har hun givet efter sin far, Varenne. Det lykkedes trods flere storløbssejre aldrig for Varenne at vinde Grand Circuit.

Lisa America 28 Væddeløbsbladet


Grand Circuit-stillingen efter 12. afdeling 1. Lisa America - Italien 2. Torvald Palema - Sverige 3. Brioni - Tyskland 4. Meaulnes du Corta - Frankrig 5. Italiano - Italien 6. Nu Pagadi - Deutschland

15 point 14 point 12 point 10 point 8 point 6 point

7. Iceland - Sverige Lavec Kronos - Sverige Looney Tunes - Italien Oceano Nox - Frankrig Quilien d’Isques - Frankrig

5 point 5 point 5 point 5 point 5 point

Meaulnes du Corta vinder let Grand Criterium de Vitesse før Brioni og Priscilla Blue. (Foto: Kanal 75)

Meaulnes du Corta indledte bedst

Franske Meaulnes du Corta er kommet i gang igen efter en pause, og det var faktisk Pierre Levesque hest, som indledte Grand Circuit stærk ved at vinde både 1. og 2. afdeling, som var hhv. Prix de France og siden Grand Criterium de Vitesse. Men det er mere end tvivlsomt, om den går efter start i Nationernes Pris. Lisa America vandt 4. afdeling, Oslo Grand Prix for Jorma Kontio, og det var først i forbindelse med Elitloppet og Copenhagen Cup, at de nordisktrænede heste trådte ind på arenaen. Her var det som bekendt Iceland, som tog publikum med storm for gæstekusk Johnny Takter og træner Stefan Melander, og siden Stig H. Johansson-trænede Nu Pagadi og Erik Adielsson i Copenhagen Cup. I Kymi Grand Prix, som var 7. afdeling, tog

Brioni fat for Joakim Lövgren, mens Åke Svanstedt tog over i Forus Open med Torvald Palema. Lavec Kronos vandt 9. afdeling, Hugo Åbergs Memorial, og det i løbsseriens hurtigste vindertid i år med 1.09,9a/1609 meter. Grand Prix de Wallonie er et af de mindre opgør i løbsserien og nr. 10 i rækken. Her vandt Quilien d’Isques et knapt så mindeværdigt Lutfi Kolgjini med en frisk Lavec Kronos efter sejren i Hugo Åbergs Memorial. (Foto: USPhoto)

løb i 1.14,2a/2300 meter for Jean Michel Bazire. I Campionato Europeo, som i lighed med Åby Stora Pris er et heatløb, var Looney Tunes og Italiano ude tre gange med førstnævnte som endelig vinder for Mike Esper. Dermed er der lagt op til en Lisa America-triumf i starten af november, men det kræver ikke nødvendigvis sejr for at vinde Grand Circuit sammenlagt. Det afhænger at hvilke heste, der startmeldes løbet. Der gives fem point for sejr, og siden 3, 2 og ét point for de næste placeringer. Løbet blev i fjor et rent svensk anliggende. Løbet blev vundet af overraskelsen Opal Viking og Roberto Andreghetti før Triton Sund og Torvald Palema. Legendary Lover K er i øvrigt den hest, som i de sidste mange år, har skrabet suverænt flest point sammen. Ved den samlede sejr i 2002 blev det til i alt 29 point, ni mere en Varenne og hele 14 point mere end Fan Idole på tredjepladsen.

Tidligere vindere af Grand Circuit 2000

Victory Tilly - Sverige

20 point

2001

Victory Tilly - Sverige

15 point

2002

Legendary Lover K - Danmark

29 point

2003

Gidde Palema - Sverige

18 point

2004

Gidde Palema - Sverige

19 point

2005

Steinlager - Norge

18 point

2006

Jag de Bellouet - Frankrig

13 point

2007

Oiseau de Feux - Frankrig

13 point

2008

L’Amiral Mauzun - Frankrig

23 point

2009

Torvald Palema - Sverige

22 point

Nu Pagadi svæver hen over banen og er på vej mod sejren i Copenhagen Cup 2010 for Erik Adielsson. (Foto : TR Foto)

Væddeløbsbladet 29


præsenterer Månedens Hest, august:

Odyssee Eastwind

(Foto: US-Photo)

– at skynde sig langsomt

Af Teit Rasmussen Historien om Odyssee Eastwind i regi Flemming Jensen starter 1. juli. Her er der knap to måneder til, at Dansk Hoppe Derby skal afvikles på Charlottenlund Travbane. Trænerkollega Anders Pedersen havde inden haft træneransvaret for hoppen, siden hun som åring blev købt på auktion, men da han netop 1. juli startede som førstemand i stalden hos Flemming Jensen, så fulgte Odyssee Eastwind med. - Vi skulle jo til at skynde os lidt langsomt med hende, da der kun var kort til derbyprøverne, som var det første delmål med Odyssee East-

30 Væddeløbsbladet

wind. Det trak faktisk lidt ud med at få hende startklar, så starten i Billund den 4. august var lidt lige som blevet sidste udkald for at få en start i kroppen i hende inden derbyprøven, fortæller Flemming Jensen. Men starten i Billund kunne ikke gå bedre, da hun trods en lidt regnvåd bane vandt ganske let i 1.15,8a/1900 meter før New Star D K. - Mit indtryk af hende efter den start var meget positivt. Det er jo en lille og lidt spinkel hest, men jeg havde jo set inden fra sidelinien i et par af de starter, som hun havde gjort for Anders og vidste derfor godt, at der var tale om en lidt speciel hest. Men at det skulle falde

så heldigt og godt ud i starten i Billund, som det gjorde, var rart, og det føltes rigtigt godt, da vi forlod Billund, husker Flemming Jensen.

Ikke alt for taktisk

Odyssee Eastwind er en meget hurtig og letbenet hoppe, og prøver på hendes starthurtighed fik man bl.a. i hoppederbyprøven, hvor hun åbnede de første 500 meter efter 1.13,9 og kilometeren efter 1.14,0. De tider blev næsten kopieret i Danske Hoppe Derby, hvor Odyssee Eastwind åbnede efter 1.14,0 de første 500 meter og 1.14,7 den første kilometer.


Flemming Jensen har helt styr på sine konkurrenter efter 750 meters kørsel i Dansk Hoppe Derby. (Foto: TR Foto)

- Da vi var kommet over lodtrækningen til hoppederbyet og havde fået spor to i finalen, så var jeg godt klar over, at der ikke var nogen længere ude på vingen, som på en normal dag og i normal forfatning kunne tage en længde på hende. One Winner, som havde indvendigt spor, blev jeg dog lidt i tvivl om, da hun er ret så starthurtig på sine gode dage. Men det var mit indtryk, at hvis Bent Svendsen skulle få spids, så ville han også have sluppet til mig, så jo jeg var på forhånd ret så sikker på, at jeg kunne få spids, fortæller Flemming Jensen. Så taktikken til selve derbyet var på forhånd også rimelig givet? - Det var det sådan set også til prøven, hvor der blevet kørt hele vejen. Og det blev også fællesnæveren for derbyet, hvor der blev kørt jævnt til hele rejsen, så det ikke skulle blive alt for taktisk. Jeg føler, at hun er mere stærk end speedy, når det skal være, forklarer Flemming Jensen. Men at konkludere, at hun kun går fra spids qua sin starthurtighed, det kan man vel ikke, når hun efterfølgende kunne vinde fra anden række i Aalborg Hoppe Championat? - Nu blev det jo perfekt for hende i netop det opgør, hun gik godt og gjorde, hvad hun skulle, men det blev jo også kørt til hendes fordel. Nu må vi se, jeg har lidt svært ved at vurdere, i hvilken position hun er bedst. Man kan i hvert fald svagt konkludere på de to sidste starter, at hun i hvert fald fungerer både fra spids og bagfra, fortæller Flemming Jensen.

Mentalt stærk

Træningen hos Flemming Jensen er som de fleste ved lagt an på galoptræning i sand. Flemming Jensen bestræber sig på selv at ridetræne alle heste, eller som minimum selv at gøre det hver andet arbejde. Hvor meget træning tåler Odyssee Eastwind? - I en alder af fire år så synes jeg, at Odyssee Eastwind befinder sig på et ganske højt niveau. Jeg synes, at der er en hel del at gøre endnu, men det betinger, at hun kropsmæssigt kan følge med. Hun er som sagt lettere spin-

Flemming Jensen er ikke i tvivl om, at Odyssee Eastwind kunne have hentet en præmie i det åbne derby. (Foto: Ole Hindby)

kel, og det gør jo, at det, man egentlig godt kunne tænke sig at byde hende nu, må vente lidt endnu, siger han. I forhold til sine ben og mentalt virker hun imidlertid meget stærk, mener Flemming Jensen. - Fortsætter det, og kan man gøre hende endnu mere stærk, så bliver der virkelig tale om en god hest på sigt, fortæller Flemming Jensen. Med sådan en karakteristik føler man sig foranlediget til at tro, at der kunne være endnu en Mathilde Trøjborg på vej fra stalden, men det er nok lettere ønsketænkning. Men hvad skal hun lave, hvis hun fortsætter i din træning vinteren over? - Det vil være en traditionel vintertræning, hvor man forsøger at bygge flere og større muskler på, altså ren styrketræning. Men det kan man ikke bare sådan lige på forhånd sige, at nu gør man det og det. Det er lidt forskelligt, hvornår hver enkelt hest ligesom begynder at tage imod og kropsmæssigt bliver god nok. Hun er stadig ung endnu, men der er ret så gode chancer for, at det hen over vinteren kan lykkedes.

En regning skal betales

For en staldmand er Odyssee Eastwind ret så ukompliceret. Der skal i hvert fald ikke spændes alt for meget ekstraudstyr på hoppen ud over en sele og et hovedlag. - Hun har jo tidligere gået med halvlukket hovedlag og måske også lukket, det sidste ved jeg faktisk ikke med sikkerhed, men vi har jo åbnet hende fuldstændigt op med et åbent hovedlag. Det mener jeg simpelthen er det bedste for hende. Jeg synes, at jeg på den måde har mere kontakt med hende. Hun er en hest, som man vitterligt kan have kontakt med undervejs i et løb, og det gør det hele bare endnu lettere. Som kusk kan du så måske også bruge mere koncentration på det taktiske? - Man er helt sikkert fri for at skulle hive både i det ene og andet, men i stedet koncentrere sig om farten og sine modstandere. Men det vil helt

sikkert også have en effekt, hvis man en dag brugte et norsk hovedlag på en type som hende. Jeg synes bare, at man bagefter får en regning, hvor man kan risikere i næste start at få en hest med lidt modvilje til at løbe fremad. Derfor er norsk hovedlag noget, vi aldrig bruger. Går hun med eller uden sko? - Jeg ved egentlig ikke, hvordan hun har gået tidligere, men for mig har hun jo udelukkende gået uden sko, og det er også den balance, som hun skal gå med.

Præmietager i det åbne derby

Flemming Jensen havde en fremragende derbyweekend, hvor han ud over sejren i hoppederbyet med Odyssee Eastwind som bekendt også kørte Bent Ole Pedersens Okay Bee til sejr. Ville Odyssee Eastwind have haft en chance i det åbne derby? - Jeg vil sige, at hun ville have haft en fornuftig chance blandt de fire første, fordi hun er så starthurtig, som hun er, og det ville have sikret hende en god position. Så hun ville givet kunne have fået ryg undervejs på Okay Bee, men næppe være løbet fra ham til slut. Den sidste omgang i et derby er jo hård, så det ville have været synd og skam at have budt hende de 3000 meter, siger træneren. Nu vandt hun også derbyrevanchen for hopper i Aalborg, men hvad fremover? - Som tiderne er, så kan vi næsten ikke forlange flere årgangsløb end de eksisterende 2-, 3- og 4-årsløb, men jeg ville da være et skarn, hvis jeg sagde nej tak til en løbsserie for 5-årige. Vi kan som trænere og hesteejere ønske os alt muligt, men travsporten i Danmark har bare lige nu ikke de økonomiske midler til det, siger Flemming Jensen. Og snakken om for eller imod lige præmiesummer i de to store derbies. - Som reglerne er, havde Odyssee Eastwind jo faktisk mulighed for at starte i det åbne derby, men det valgte vi fra til fordel for hoppederbyet. Hvis man havde valgt noget fra for eksempelvis Okay Bee, så var der ingenting eller

Væddeløbsbladet 31


forskellige mennesker, at det var helt overvældende. Jeg synes på den anden side heller ikke, at jeg har haft behov for at skulle forsvare mig som hesteejer p.g.a. formandskasketten i DTC. Hun har gjort det godt, haft gode startspor, og set i bakspejlet var jeg egentlig også glad for, at hun efter derbyet i Aalborg Hoppe Championat viste, at hun kunne løse opgaven fra anden række og et på papiret dårligt startspor, siger hesteejeren Knud Erik Ravn.

Fik købt den forkerte hest

Trine Urth ved Odyssee Eastwinds hoved i­nden starten på Dansk Hoppe Derby. (Foto. TR Foto)

et skridt ned til Consolation. Jeg har godt set den diskussion, der har været om ens præmiesummer, men den synes jeg er helt forfejlet. Så selvfølgelig skal der være forskel.

Bare et arbejde

Flemming Jensens kælenavn er også nået til Sverige. Ordet ”ismanden” kan jo tolkes vidt forskelligt, men der er ingen tvivl om, at når Flemming Jensen sætter sig i en sulky og begiver sig ud til et løb, så er han professionel til fingerspidserne. - Det er jo en stor tilfredsstillelse at vinde et så stort løb som en hoppederby. Men for mig er der jo ”bare” tale om et stykke arbejde - og det hele vejen igennem lige fra fodermester til det øvrige personale, der seler hesten ud og videre til mig, som tilfældigvis kører. Jeg ved ikke, hvordan journalister har det, når de har skrevet en god artikel. De sidder nok ikke med hænderne i vejret og jubler. Det at skrive er også bare et arbejde for dem. Det kan godt være, at du en dag kan se mig med armene i vejret efter et storløb, men det kræver nok, at jeg selv har opdrættet og haft alt arbejdet fra bunden med hesten. Nok ikke før ... og i tilfældet Odyssee Eastwind var det trods alt en hest, som jeg fik tre måneder før derbysejren. Misforstå mig ikke, selvfølgelig er jeg rigtig glad for, at det gik så godt, men det er trods alt kun et arbejde for mig. Og apropos arbejde, så glemmer Flemming Jensen ikke at påpege, at der var nogen, som havde hesten før ham. - Hvis Anders og Trine ikke havde passet hesten og gjort det rigtigt, så havde jeg jo ikke kunne vinde derby med hende. Så jeg kan jo kun sige, at alt, hvad de har gjort med hesten,

32 Væddeløbsbladet

har været rigtigt. Omvendt skal der jo også så utrolig lidt til at sætte en hest bag ud eller helt ødelægge den, så de har helt sikkert haft en stor andel i hendes flotte resultater også. I de to måneder, som hun var hos mig inden derbyet, kunne jeg ikke nå at ændre det helt vilde, slutter Flemming Jensen.

Vil bare gerne være hesteejer

Stald Cowboyland med base i Aalborg ejer Odyssee Eastwind, og bag det pseudonym står Knud Erik Ravn. Han er samtidig formand i Dansk Travsports Centralforbund, og at skille rollen som almindelig hesteejer fra rollen som DTC-formand kan være lidt af en balancegang. - Stald Cowboyland er jo en slags reklamesøjle for den virksomhed, jeg driver, og når en hest i Stald Cowboylands regi vinder løb, så er det mig som person, der træder frem. Men da Odyssee Eastwind vandt hoppederbyet, kunne jeg ikke dæmpe mig, fordi jeg var så forbandet glad. Men set i lyset af at man samtidig er formand for DTC, så er det jo en balancegang, hvor man nok skal holde sig fra i hvert fald at gå på hænder i vindercirklen. - Men ellers vil jeg bare gerne have lov til at være en ganske almindelig hesteejer som alle andre. Og når noget så stort sker, som ens hest vinder derby, så er man jo glad. Mine heste vinder jo ikke, fordi jeg er formand for DTC. Det er jo træneren og hestens fortjeneste, siger Knud Erik Ravn. Men har du oplevet, at nogen har været misundelige? - Det kan godt være, at der i starten var nogle, som så lidt skævt til mig, men det tror jeg ikke er tilfældet mere. Jeg fik så mange lykønskninger efter Odyssee Eastwinds derbysejr og fra vidt

Knud Erik Ravn købte Odyssee Eastwind på derbyauktionen i 2008. En sjov historie knytter sig faktisk i forbindelse med erhvervelsen af Odyssee Eastwind, og den kan ejeren lige så godt fortælle selv. - Jeg havde set mig lidt varm på katalog nr. 36 i kataloget, men var ikke opmærksom, da den skulle under hammeren. Pludselig var der en, som sagde til mig; ”den er i ringen nu, og der bydes” - så jeg skyndte mig ind og så på hesten i ringen og sagde til mig selv, at den ville jeg i hvert fald godt byde op til 50.000 kroner for. Den var på det tidspunkt oppe i 30.000 kroner, men jeg fik den så for 35.000 kroner. Og da jeg så skulle til at skrive under på købet, kom opdrætteren til den hest, jeg oprindeligt ville have budt på, hen til mig. Jeg får sagt, at ”den fik jeg da vist stjålet fra dig” ... men han svarede ... ”næ for den er først kommet i ringen nu!”. Jeg havde med andre ord budt og købt den forkerte hest, lyder det med et grin fra Knud Erik Ravn, en historie han siden har måtte høre meget for. Bagefter var Knud Erik Ravn dog aldrig i tvivl om, at han skulle beholde Odyssee Eastwind, selv om han kun havde set hoppen den ene gang i ringen. Og den, som han ville have købt, blev også købt, men gik p.g.a. en skade i bentøjet i stykker og blev desværre aldrig til travhest. - Så købet af Odyssee Eastwind blev lidt til held i uheld! Og hendes stamme fejlede bestemt ikke noget med en Super Bowl-hoppe som mor og Cygnus d’Odyssee som far. Det var jo rent guld og en dyr hest at lave, og helt ærligt så havde jeg også troet, at hun ville blive en relativ dyr hest.

Væddeløb, siden avl

Med sine tre starter og sejre i august måned landede Odyssee Eastwind på en samlet indtjening på 509.000 kroner, men fremtiden tegner meget mere lys for hoppen, men efter endt væddeløbskarriere er der trods mange heste stadig plads under Knud Erik Ravns vinger. - Jeg kan godt se hende i rollen som en fremtidig følhoppe, men jeg kan også godt se hende på væddeløbsbanerne et par år frem endnu. Det er jo en hest, som har et kæmpe talent og virkelig har stået for den specielle hårde galoptræning, som Flemming har givet hende. Hun var meget speciel og vanskelig, da hun blev kørt til og var noget hård ved Anders.


- 559.000 kr. - rek. 1.14,1am Royal Sport blev registreret død i 2008.

Far til Jardy

Sådan så det ud, da Flemming Jensen første gang satte sig bag Odyssee Eastwind. (Foto: KM FOTO)

Men han tog hende helt roligt og fik hende bragt på plads. Men når hun ikke mere skal løb væddeløb, så står hun klar til at blive følhoppe i Stald Cowboyland. Men kan du også finde på at sælge hende? - Jeg skal bestemt ikke udvide bestanden af følhopper bare for hendes skyld, og man ved jo aldrig, om der kommer en opdrætter, som kan være interesseret i købe hende som følhoppe. Der var efter Aalborg Hoppechampionat en føler ude fra en potentiel køber, men ikke noget konkret. Det var der derimod ved årets Derbyauktion. Her købte Knud Erik Ravns svensk-registrerede selskab, Rivers Helsingborg AB, to åringer for hhv. 60.000 og 80.000 kroner, således et sted mellem det, der endte med at blive auktionens gennemsnitspris på 66.286 kroner. - Hos Schumann og Scott Ø var det Ganymede, som jeg faldt for. En hingst som jeg mægtig godt kan lide og faktisk også deres moderlinier. Schumann er jo bl.a. lillebror til Opal’s Pride. Scott Ø er Komigens (Zoot Suit) første afkom, fortæller han. Scott Ø er i træning hos Anders Pedersen, mens Schumann er hos Pauli Andersen. Men som hesteejer med jern i ilden rundt om på kloden, så bliver det næste for Knud Erik Ravn de store auktioner i USA. - Jeg skal til USA senere i år, og der vil der nok ske et eller andet. Jeg har været så heldig i år at få solgt en fin 2-åring i USA, og da Wishing Stone samtidig har gjort det godt, så har jeg en lille smule at købe ind for på de kommende auktioner, slutter hesteejeren Knud Erik Ravn. Og at hans engagement som hesteejer ikke bare kommer til udtryk i Danmark og i USA, viste han i forbindelse med den store derby/ kriteriums-weekend i Norge midt i september. Her købte han i et nystartet norsk/dansk konsortium fire norske åringer efter hingste som Andover Hall, Kadabra, Conway Hall og Alesi OM.

Ikke mange danske afkom

Moderen til Odyssee Eastwind er Super Bowl-

datteren Royal Sport. Hun blev født i USA i 1989 på White Horse Farms, og som åring blev hun solgt på Tattersalls Select Yearling Sale for pæne 48.000 dollars. Royal Sports moder er Noble Victory-datteren Killbuck Princess, der i alt nåede at få hele 17 afkom. Killbuck Princess er selv ud af en ganske god moderlinje, der bl.a. har fostret avlshingsten Sirocco Spur (Joie de Vie) og Peter Haughton Memorial-vinderen Keyser Lobell (Speedy Somolli). Blandt Royal Sports søskende noterer vi hingstene Investmenst Banker (Super Bowl) og Killbuck Count (Speedy Crown). To gode væddeløbere, der begge har virket i avlen efter endt løbskarriere. I Royal Sports søskendeflok findes også to hopper, der også har vist sig særdeles værdifulde i avlen. Den ene er Killbuck Queen (Speedy Crown), der er moder til den danskopstaldede avlshingst, Golden Globe, samt Lively Princess (Joie de Vie), der er moder til den tyskfødte tophest, Unforgettable (Lanson), som vi så vinde på Copenhagen Cup-dagen i år. Royal Sport endte efter salg på auktion i USA i Tyskland, hvor hun dog ikke gjorde det store væsen af sig som væddeløber. Det blev blot til få starter, rekord 1.18,3ak og en samlet indtjening på 1.413 euro. Hun nåede inden eksporten til Danmark at blive moder til ni tyskregistrerede afkom, hvoraf fem har været bragt til start. Hendes suverænt bedste tyske afkom er uden tvivl hingsten Roy Bourbon (Cygnus d’Odyssee) - altså en helbror til Odyssee Eastwind. Den var en sand sejrshest for Gerhard Biendl med 23 sejre i 45 karrierestarter, en indtjening på 136.126 euro og rekord 1.12,2ak. Af Royal Sports øvrige tyskfødte afkom har hoppen Reine Bourbon (Best Bourbon) klaret sig bedst med en indtjening på 16.736 euro og rekord 1.15,8an. Royal Sports danske afkom: 2004: Majestic Eastwind (Love You) - ustartet 2005: Navigator Eastwind (Royal Prestige) 32.637 kr. - rek. 1.14,5ak 2006: Odyssee Eastwind (Cygnus d’Odyssee)

Faderen til Odyssee Eastwind er Cygnus d’Odyssee, der er født i Frankrig i 1990. Den er en blanding af det amerikanske og franske blod, idet den har den amerikanskfødte Speedy Crown-søn Workaholic som fader, og den helfranske Seddouk-datter Nymphe d’Odyssee som moder. Cygnus d’Odyssee havde selv en god væddeløbskarriere med en samlet indtjening på 729.833 euro og rekord 1.13,9. Den blev bragt til start som toåring uden den store succes, startede 14 gange som treåring med pæne resultater, men som fireåring slog den for alvor igennem. Her vandt den halvdelen af sine 12 sæsonstarter, og sejrede bl.a. i de klassiske løb, Criterium des 4 ans og Prix de Selection tilbage i 1994 for sin kusk og træner Jean Phillipe Dubois. Sejren i Prix de Sélection (Gruppe 1) kom i hus før en vis Coktail Jet. Som ældre heste opnåede den ingen nævneværdige resultater og klarede sig i øvrigt bedst i montédisciplinen. Cygnus d’Odyssees første afkom blev født i Frankrig i 1996, og den blevet fader til lidt over 100 afkom, der hver har tjent over 50.000 euro. Dens klart bedste afkom til dato er hingsten Jardy, der har tjent over to millioner euro, men også heste som Ludo de Castelle og hoppen Leda d’Occagnes har begge gjort det godt - begge med en indtjening over 800.000 euro. I Danmark i 2006, O-årgangen, kom der således inklusive Odyssee Eastwind blot tre afkom til verden, hvor af det kun er Odyssee Spring, som hidtil har startet. Blandt tidligere afkom, som har slået deres folder på dansk grund, finder man franskfødte Kalia (251.866 kr.). I alt har Cygnus d’Odyssee blot 10 danskfødte afkom, hvor Odyssee Eastwind klart er bedste afkom. Forhåbentlig er der flere gode sæsoner endnu i Odyssee Easwind, men efter endt væddeløbskarriere kan hun være et avlsemne hos Stald Cowboyland. (Foto: US-Photo)

Væddeløbsbladet 33


Aalborg Store Pris-løbene 2010:

Ny storløbssejr til derbyvinderne Af Teit Rasmussen - Foto: Ole Hindby Flere kuske var forud for NKI Kloak og Industriservice A/S’ Aalborg Store Pris 2010 indstillet på at tage revanche overfor derbyvinderen Okay Bee, men når det kom til stykket, var der ikke bare tale om tomme trusler, men et reelt udtryk for, at man på forhånd havde opgivet kampen mod overmagten. Steen Juul tog front med Onion F H, men kunne i første sving ikke gøre sig meget andet end at slippe til Okay Bee, hvis han ville have en præmie med hjem. Men det hjalp lige meget. Okay Bee overlod som i derbyet siden intet til sine modstandere og anlagde et tempo i den høje ende. I sidste sving kunne Flemming Jensen endda uden at animere sin hest øge farten til sejr i ny løbs- og banerekord 1.13,9a/2100 meter. Dermed kunne Bent Ole Pedersen tilføje nok en storløbstitel til den i forvejen imponerende række, pudsig nok var det som i derbyet før-

ste gang, at en af hans heste vandt Aalborg Store Pris. På de næste pladser fulgte O O Seven V P og Ophoto Brogård, som dermed var de eneste heste, som reelt fik oprejsning og et lille stænk af derbyrevanche.

Odyssee Eastwind også sikker

løbsrekord og banerekord - før Mystic Cruise og On-Off. Næste skridt i storløbssammenhæng for Oårgangen bliver Grand Circle 4-års championaterne, som for hingste og vallakker afvikles i Aalborg mandag den 4. oktober, mens hoppernes opgør køres på Skive Trav mandag den 11. oktober.

Traditionen omkring Aalborg Store Pris-dagen byder også på et revancheopgør for hopperne, men i NKI Kloak og Industriservice A/S’ Aalborg Hoppechampionat 2010 var billedet som i hoppederbyet det samme. Hoppederbyvinderen Odyssee Eastwind fik efter 550 meter ryg i 2. par udvendigt på Opal Fine, men en omgang senere trykkede Flemming Jensen for alvor på i tredje spor og overtog let fronten fra førende Global Lady. Siden blev det ganske let i 1.14,1a/2100 meter - ny

nge. tig mange ga n prøvet rig de gs ån rin rh -å te 4 nsen ef l Jydsk Flemming Je esejret siden prøven ti ub Okay Bee og r ee B ha y n io ka O at Denne situ Store Pris er n i Aalborg Med triumfe . ni ju i e tilbag Grand Prix

34 Væddeløbsbladet

Det var tæt på, at NKI Racing Arena ­Aalborg havde fået sig en absolut banerekord, men trods et ihærdigt forsøg af Mars, så manglede der lige det sidste. Mars skabte selv løbet og vandt for træner Knud Mønster i 1.12,5a/1600 meter.

En fartfyldt St ore Priseftermiddag blev indledt med en ny ba nerekord for de 2-årig e. Her vandt Rambo Flex m ed vattet i ørene for Re ne Kjær i 1.17,6a/2100 meter før Ratata. Rambo Flex trænes i Billund af Gi tte Madsen.

ing Meget stod i Flemm rby de og n, teg s Jensen te vis ch Ou deltageren n helt også tænder, da de yersta t nd va et ubesvær r i ny løbet for sin træne årige banerekord for 4med r ke llak va hingste og 0 meter. tiden 1.17,0/310


Store Pris. ing i Aalborg . Dermed sn vi op n si il efter 00 kroner et stort sm k på 100.0 ser vejen og også en chec et 1,3 mio. kroner. te lg fu Okay Bee vi rd ko 010 indløb i ny banere ter hidtil i 2 Med sejren ne syv star si i ee B y har Oka

Flemming Jens en viste allere de vejen til en vandt hopper succesfuld ef nes derbyrev termiddag, da anche med O var der hele 2, dyssee Eastw han 21 gange peng ind. For vinder ene igen at he spillere nte i totalisat oren.

I Sharp Aalborg Store Pris Consolatio n 2010 var det også hjemmebanen, som blev sejrherre. Steen Juul førte Jens Jørgen Nielsen-trænede Odin Rush til sejr i 1.13,4a/1600 meter - tæt på bane rekorden for de 4-årige hingste/vallakk er.

Selv om det primært var favo ritterne der boltrede sig, så kilede der sig en stor overraskelse ind i 2. løb, hvo r Papaya P og Johnny Jørg ensen vandt til 36 gange pengene. Den røde hoppe trænes og ejes af Verner Ped ersen.

e lænel har ikk Jeppe Ju hjemorg som gere Aalb cielt da. Men offi mebane, er han stadig ind løb det v rge. I exit til No satte t si s d o tr ce ra e d n tte det afslu ans & HansH ld han Sta gate ind Overthe trænede 100 2 / a ,8 .15 i flotte 1 nden række. a meter fra

Væddeløbsbladet 35


Travkalender Travkalender

TRAVKALENDER PROPOSITIONER NOVEMBER Løbsdage i november Mandag Onsdag Fredag Søndag Mandag Onsdag Torsdag Fredag Søndag Mandag Onsdag Torsdag Fredag Søndag Mandag Onsdag Fredag Søndag Mandag

Udgivet af

36 Væddeløbsbladet

1. 3. 5. 7. 8. 10. 11. 12. 14. 15. 17. 18. 19. 21. 22. 24. 26. 28. 29.

Aalborg Odense Århus Lunden Skive Billund Nykøbing Århus Lunden Aalborg Odense Nykøbing Billund Lunden Skive Billund Århus Lunden Aalborg

kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 13.00 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 13.00 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 13.00 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 18.15 kl. 13.00 kl. 18.15

Dansk Travsports Centralforbund

Hestesportens Hus Traverbanevej 10 - 2920 Charlottenlund

Startmeldingsdatoer til løb i november Onsdag 27. oktober:

Aalborg 1. november Odense 3. november

Mandag 1. november:

Århus 5. november Lunden 7. november

Onsdag 3. november:

Skive 8. november Billund 10. november

Mandag 8. november:

Nykøbing 11. november Århus 12. november Lunden 14. november

Onsdag 10. november: Aalborg 15. november Odense 17. november Mandag 15. november: Nykøbing 18. november Billund 19. november Lunden 21. november Onsdag 17. november: Skive 22. november Billund 24. november Mandag 22. november: Århus 26. november Lunden 28. november Onsdag 24. november: Aalborg 29. november Odense 1. december

Tlf. 39 96 20 20 Telefax: 39 96 20 44

TELEFONTID: Mandag - Fredag: 8.30 - 14.00


11. løb

91. løb - Prøveløb

3-12-årige højst 625.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

DET DANSKE TRAVSELSKAB Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund TLF. 39 96 02 02 - FAX 39 96 02 08 E-mail: es@travbanen.dk www.travbanen.dk

STARTMELDING: Tlf 86 15 99 30 - Fax 86 15 03 20 E-mail: kp@travsek.dk

Søndag 7. november kl. 13.00 Startmelding: Mandag 1. november kl. 8.30-11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 29. oktober kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb

2-12-årige højst 2.500 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

2. løb - 3-års Løb

3-årige højst 17.500 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 5.251 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250-750 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

3. løb

2-12-årige højst 7.500 kr. 2000 m. Autostart. Grundlag 2.501 kr. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

4. løb

2-12-årige højst 15.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

5. løb - Hoppeløb

2-12-årige hopper højst 180.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 20.001 kr, 40 m ved 50.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

6. løb

2-12-årige højst 90.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 30.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb - Amatørløb

3-12-årige højst 110.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 40.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

8. løb

2-12-årige højst 60.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

9. løb

3-12-årige højst 150.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2000 m. Voltestart. 12 startende.

Søndag 14. november kl. 13.00 Startmelding: Mandag 8. november kl. 8.30-11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 5. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb - 2-års Hoppeløb

2-årige hopper. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.0001.200 (6 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

2. løb

2-12-årige højst 6.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 1.901 kr 12 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb - 3-års Løb

3-årige. 2000 m. Tillæg 20 m ved 7.501 kr, 40 m ved 20.001 kr, 60 m ved 60.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250-750 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

4. løb

3-12-årige højst 28.000 kr. 2500 m. Tillæg 20 m ved 12.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

5. løb

2-12-årige højst 19.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

6. løb

2-12-årige højst 42.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb - Ruder Konge Pokalen

3-12-årige. 2500 m. Tillæg 20 m ved 55.001 kr, 40 m ved 150.001 kr, 60 m ved 525.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

8. løb

3-12-årige højst 80.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

9. løb

3-12-årige højst 125.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

10. løb - Amatørløb

3-12-årige højst 175.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3-12-årige højst 400.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr. 2-12-årige. 2000 m. Voltestart. 12 startende.

Søndag 21. november kl. 13.00 Startmelding: Mandag 15. november kl. 8.30-11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 12. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb

2-12-årige højst 5.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 1.101 kr 12 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

2. løb

2-12-årige højst 10.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb

2-12-årige højst 51.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 17.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

4. løb - 4-års Løb

4-årige. 2000 m. Tillæg 20 m ved 20.001 kr, 40 m ved 60.001 kr, 60 m ved 240.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250-750 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

5. løb

2-12-årige højst 25.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

6. løb

2-12-årige højst 36.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb - Amatørløb

3-12-årige højst 142.500 kr. 2500 m. Tillæg 20 m ved 60.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

8. løb

3-12-årige højst 70.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

9. løb

3-12-årige højst 105.000 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

10. løb

3-12-årige højst 200.000 kr. 2500 m. Autostart. Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

11. løb - Nationalløb

3-12-årige danskfødte. 2000 m. Autostart. Præmier: 25.000-12.500-6.000-4.000-2.500 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2000 m. Voltestart. 12 startende.

Væddeløbsbladet 37

Travkalender

11. løb

3-12-årige højst 250.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

Travkalender

10. løb


Travkalender Travkalender

Søndag 28. november kl. 13.00

Fredag 12. november kl. 18.15

Startmelding: Mandag 22. november kl. 8.30-11.00

Startmelding: Mandag 8. november kl. 8.30-11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 19. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb

2-12-årige højst 3.750 kr. 2000 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 5. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

Observatorievejen 2 - 8000 Århus C Tlf. 86 14 25 11 - Fax 86 14 55 03 E-mail: jvb@trav.dk www.jvb-aarhus.dk

2. løb - Amatørløb

3-12-årige højst 85.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 12.001 kr, 40 m ved 30.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

STARTMELDING: Tlf 86 15 99 30 - Fax 86 15 03 20 E-mail: kp@travsek.dk

3. løb - 3-års Løb

3-årige højst 45.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 15.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250-750 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

4. - 8. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 225.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

9. løb - Amerikanerløb

1. løb - 2-års Løb

2-årige højst 13.000 kr. 1800 m. Tillæg 20 m ved 4.001 kr 12 startende. Præmier: 10.000-5.000-2.500-1.500-1.000-600 (6 præmier) Indskud: 400 kr.

2. løb

2-12-årige højst 7.500 kr. 2300 m. Tillæg 20 m ved 2.501 kr 12 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb - ATAKs Amatørserie

Fredag 5. november kl. 18.15 Startmelding: Mandag 1. november kl. 8.30-11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 29. oktober kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

3-12-årige højst 90.000 kr. 1800 m. Tillæg 20 m ved 10.001 kr, 40 m ved 30.001 kr Præmier: 5.000-3.000-2.000-1.000-600-400 (6 præmier) Indskud: 200 kr. Gavekort til vinderens ejer udsat af ATAK.

4. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 15.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

1. løb

5. løb - Amerikanerløb

3-14-årige. 2000 m. Monté. Tillæg 20 m ved 75.001 kr, 40 m ved 225.001 kr, 60 m ved 675.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

2. løb - 4-års Løb

6. løb - Amerikanerløb

91. løb - Prøveløb

3. løb

7. løb - Amerikanerløb

4. løb

8. løb - Amerikanerløb

5. løb - Hoppeløb

9. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

6. løb

91. løb - Prøveløb

3-12-årige højst 800.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

10. løb - Monteløb

2-12-årige. 2000 m. Voltestart. 12 startende.

2-12-årige højst 4.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 4-årige højst 25.000 kr. 1800 m. Tillæg 20 m ved 8.001 kr Præmier: 10.000-5.000-2.500-1.500-1.000-600 (6 præmier) Indskud: 400 kr. 2-12-årige højst 30.000 kr. 2300 m. Tillæg 20 m ved 12.501 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 2-12-årige højst 54.000 kr. 1800 m. Tillæg 20 m ved 18.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 2-12-årige hopper højst 40.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 3-12-årige højst 95.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb

3-12-årige højst 175.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

8. løb - Monteløb

3-14-årige. 1800 m. Monté. Tillæg 20 m ved 50.001 kr, 40 m ved 150.001 kr, 60 m ved 450.001 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

9. løb - Formløb Klasse 2 Amatør/Jockey

5-12-årige lavest 25.000 kr. 1800 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 1800 m. Voltestart. 12 startende.

38 Væddeløbsbladet

2-12-årige højst 25.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 2-12-årige højst 45.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 3-12-årige. 2300 m. Tillæg 20 m ved 70.001 kr, 40 m ved 280.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 3-12-årige højst 140.000 kr. 2300 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. 7-12-årige lavest 25.000 kr. 1800 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud. 2-12-årige. 1800 m. Voltestart. 12 startende.


Fredag 26. november kl. 18.15 Startmelding: Mandag 22. november kl. 8.30-11.00

1. løb - Poul Kraghs Mindeløb - 2-års Løb 2-årige. 1800 m. Autostart. Præmier: 25.000-12.500-6.250-3.750-2.500 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer og kusk.

2. løb

2-12-årige højst 11.000 kr. 1800 m. Tillæg 20 m ved 3.001 kr 12 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb

2-12-årige højst 62.000 kr. 2300 m. Tillæg 20 m ved 21.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

4. løb - 3-års Løb

3-årige. 2300 m. Tillæg 20 m ved 30.001 kr, 40 m ved 120.001 kr Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.0001.200 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

5. løb

2-12-årige højst 39.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

6. løb

3-12-årige højst 80.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

7. løb - 4-års Løb

4-årige højst 90.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.0001.200 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

8. løb

3-12-årige højst 115.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

9. løb - Stayermesteren 2010

3-12-årige. 3380 m. Tillæg 20 m ved 175.001 kr, 40 m ved 475.001 kr Præmier: 75.000-37.500-19.000-11.000-7.500 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, træner og kusk.

10. løb

3-12-årige højst 380.000 kr. 1800 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

11. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey 7-12-årige lavest 25.000 kr. 2300 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 1800 m. Voltestart. 12 startende.

BILLUND

Nordmarksvej 1 - 7190 Billund Tlf. 75 33 13 11 - Fax 75 33 84 50 E-mail: billund@trav.dk www.billundtrav.dk

STARTMELDING: Tlf 86 15 99 30 - Fax 86 15 03 20 E-mail: kp@travsek.dk Onsdag 10. november kl. 18.15 Startmelding: Onsdag 3. november kl. 8.30 - 11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 2. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

10. løb - Markedsrestaurationen Brørup Grand Circle 3 års Hoppechampionat 2010

3-årige danskfødte hopper. 1900 m. Autostart. Forventet præmiesum 200.000 kr. Indskud: 2.500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, træner, kusk, staldmand og opdrætter. Dækken og laurbærkrans. Se de vigtige datoer op til Grand Circle 3 års Championat 2010. Der skal meldes til pointberegning onsdag 27. oktober inden kl. 15.30.

11. løb - Ove Bruun Tømrer- og Snedkerforretning - Formløb Klasse 3 Amatør/ Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2000 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2000 m. Voltestart. 12 startende.

Fredag 19. november kl. 18.15 Startmelding: Mandag 15. november kl. 8.30 - 11.00

1. løb - Nobel Foods 2 års Løb

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 12. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

2. løb

1. løb

3. løb

2. løb - Amerikanerløb

2-årige. 1900 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer. 2-12-årige højst 3.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. 2-12-årige højst 70.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 7.001 kr, 40 m ved 22.001 kr Grundlag 3.001 kr. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

4. løb - Vejle Amts Folkeblads Ærespræmie - 3 års Hoppeløb

3-årige danskfødte hopper højst 20.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 15.000-7.500-3.750-2.250-1.500 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer. Hopper der er blevet tvangsslettede i Grand Circle 3 års Hoppechampionat 2010 har fortrinsret til start og kan starte i løbet uanset startpræmiesum.

5. løb - Goodwood Gulves Ærespræmie - 4 års Løb

4-årige. 2000 m. Tillæg 20 m ved 40.001 kr, 40 m ved 140.001 kr Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

6. løb - OK Snacks Ærespræmie

3-12-årige højst 126.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 42.001 kr Præmier: 10.000-5.000-2.500-1.500-1.000 (5 præmier) Indskud: 400 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

7. løb - Den Jydske Marathon

3-12-årige. 3600 m. Tillæg 20 m ved 65.001 kr, 40 m ved 130.001 kr, 60 m ved 265.001 kr, 80 m ved 601.001 kr Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

8. løb - Travdronningen

3-12-årige hopper højst 350.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 80.001 kr Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

2-12-årige højst 5.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 1 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. 2-12-årige højst 10.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

3. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 20.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

4. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 38.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

5. løb - Amerikanerløb

3-12-årige højst 70.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr. Hestene med færrest point har fortrinsret til start.

6. løb - Amerikanerløb

3-12-årige højst 120.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

7. løb - Amerikanerløb

3-12-årige højst 220.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

8. løb - Evalds Vandrepokal - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2500 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud. Vandrepokal til vinderens kusk. Dækken.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2000 m. Voltestart. 12 startende.

Væddeløbsbladet 39

Travkalender

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 19. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

3-12-årige. 1900 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

Travkalender

9. løb - Vejle Kommunes Ærespræmie


9. løb - Albani Mesterskab for Fyn

Onsdag 24. november kl. 18.15

3-12-årige. 2640 m. Tillæg 20 m ved 70.001 kr, 40 m ved 190.001 kr, 60 m ved 795.001 kr Præmier: 37.500-18.750-9.500-5.500-3.750 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

Travkalender Travkalender

Startmelding: Onsdag 17. november kl. 8.30 - 11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 16. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb

2-12-årige højst 2.500 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

2. løb

2-12-årige højst 15.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 5.001 kr 12 startende. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr.

FYENS VÆDDELØBSBANE Prins Haralds Allé 51 B - 5250 Odense SV Tlf 66 17 17 22 - Fax 66 17 32 63 E-mail: fvb@trav.dk www.fvb-odense.dk

STARTMELDING: Tlf 86 15 99 30 - Fax 86 15 03 20 E-mail: kp@travsek.dk

3. løb - Royal X-mas Løb

2-12-årige højst 27.000 kr. 2000 m. Tillæg 20 m ved 9.001 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

4. løb - Nobel Foods Amatørserie, Finale

3-12-årige. 2000 m. Tillæg 20 m ved 30.001 kr, 40 m ved 90.001 kr, 60 m ved 270.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Intet indskud. Ærespræmie til vinderens ejer. Dækken. Se reglerne for serien på www.billundtravklub.dk.

5. løb - Nobel Foods Amatørserie, Trøstfinale

3-12-årige. 2000 m. Tillæg 20 m ved 30.001 kr, 40 m ved 90.001 kr, 60 m ved 270.001 kr Præmier: 6.000-3.000-1.500-900-600 (5 præmier) Intet indskud. Ærespræmie til vinderens ejer. Dækken. Se reglerne for serien på www.billundtravklub.dk.

6. løb

3-12-årige højst 51.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

7. løb

3-12-årige højst 85.000 kr. 1900 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

8. løb - Atlantic Airways Hoppernes Record Race 3-12-årige hopper højst 150.000 kr. 1600 m. Autostart. 10 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

9. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2000 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2000 m. Voltestart. 12 startende.

Onsdag 3. november kl. 18.15 Startmelding: Onsdag 27. oktober kl. 8.30 - 11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 26. oktober kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb - 2 års Løb

2-årige højst 22.500 kr. 1640 m. Tillæg 20 m ved 7.501 kr Præmier: 15.000-7.500-3.750-2.250-1.500-900 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

3-12-årige 36.001 - 93.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. De 5 bedst placerede heste er forpligtet til start i finalen 17. november fra distancen 2660 meter. Se reglerne for serien under propositionerne for 17. november.

11. løb - STARK Odense Ny Tømmergård Serien, indl. afd.

3-12-årige 93.001 - 255.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. De 5 bedst placerede heste er forpligtet til start i finalen 17. november fra distancen 2680 meter. Se reglerne for serien under propositionerne for 17. november.

12. løb - Evalds Vandrepokal - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2640 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud. Vandrepokal til vinderens kusk. Dækken.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2140 m. Voltestart. 12 startende.

2. løb

2-12-årige højst 3.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb

2-12-årige højst 21.000 kr. 2140 m. Tillæg 20 m ved 7.001 kr Grundlag 3.001 kr. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

4. løb - 3 års Løb

3-årige højst 15.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.0001.200 (6 præmier) Indskud: 500 kr.

5. løb - STARK Odense Ny Tømmergård Serien, indl. afd.

3-12-årige højst 36.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. De 5 bedst placerede heste er forpligtet til start i finalen 17. november fra distancen 2640 meter. Se reglerne for serien under propositionerne for 17. november.

6. løb - Fyens Travklubs Amatørserie

3-12-årige højst 135.000 kr. 2140 m. Tillæg 20 m ved 45.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. Gavekort til de deltagende kuske i henhold til reglerne for serien.

7. løb - Royal Canin Danmarks Ærespræmie 3-12-årige højst 165.000 kr. 2140 m. Tillæg 20 m ved 55.001 kr Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

8. løb - 4 års Løb

4-årige højst 60.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

40 Væddeløbsbladet

10. løb - STARK Odense Ny Tømmergård Serien, indl. afd.

Onsdag 17. november kl. 18.15 Startmelding: Onsdag 10. november kl. 8.30 - 11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 9. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb - 4 års Løb

4-årige. 2140 m. Tillæg 20 m for hingste og vallakker. Præmier: 37.500-18.750-9.500-5.500-3.750 (5 præmier) Indskud: 500 kr.

2. løb

2-12-årige højst 7.000 kr. 2140 m. Tillæg 20 m ved 1.851 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb - Stutteri Lines Ærespræmie

2-12-årige højst 48.000 kr. 1640 m. Tillæg 20 m ved 14.001 kr Præmier: 10.000-5.000-2.500-1.500-1.000 (5 præmier) Indskud: 400 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

4. løb - Dansbo Enterprises Ærespræmie 3-12-årige højst 345.000 kr. 2140 m. Tillæg 20 m ved 27.001 kr, 40 m ved 81.001 kr Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

5. løb - THERMO TRANSIT danmark Stayer Cup Trophy 3-12-årige. 3140 m. Tillæg 20 m ved 42.001 kr, 40 m ved 105.001 kr, 60 m ved 320.001 kr, 80 m ved 1.200.001 kr Præmier: 30.000-15.000-7.500-4.500-3.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie og vandrepokal til vinderens ejer.


6. løb - Sponsorklubben Travdanmarks Ærespræmie

7. løb - Royal Canin Danmarks Ærespræmie - Hoppeløb 3-12-årige hopper. 2140 m. Tillæg 20 m ved 320.001 kr Præmier: 25.000-10.000-7.500-5.000-2.500 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

8. løb - STARK Odense Ny Tømmergård Serien, finale

3-12-årige højst 255.000 kr $Startpræmiesum per den 27 oktober 2010 kl. 24.00. 2640 m. Tillæg 20 m ved 36.001 kr, 40 m ved 93.001 kr Præmier: 37.500-18.750-9.500-5.500-3.7502.500 (6 præmier) Intet indskud. Ærespræmie til vinderens ejer. Fra hver af de tre indl. afd., der afvikles 3. november, er de fem bedst placerede heste forpligtet til start i finalen (ved dødt løb går hesten eller hestene med flest point på startmeldingsdagen for den indl. afd. videre, således at der går fem og kun fem heste videre fra hver indl. afd.). I finalen gælder det, at hestene placeres efter deres indtjening på startmeldingsdagen for de indl. afd. Der trækkes lod om startpladserne i finalen. Ophæves/ aflyses en indl. afd. opnår de fem heste med flest point på startmeldingsdagen for den indl. afd. startret i finalen. Evt. tvivlsspørgsmål afgøres af DTC.

9. løb - Grand Circle 3 års Championat for hingste og vallakker 2010

3-årige danskfødte hingste og vallakker. 2140 m. Autostart. Forventet præmiesum 200.000 kr. Indskud: 2.500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, træner, kusk, staldmand og opdrætter. Dækken og laurbærkrans. Se de vigtige datoer op til Grand Circle 3 års Championat 2010. Der skal meldes til pointberegning onsdag 27. oktober inden kl. 15.30. Startmelding onsdag 3. november kl. 8.30 - 11.00 på tlf. 86 15 99 30 eller kp@travsek.dk.

10. løb - Grand Circle 3 års Championat Consolation

3-årige danskfødte. 2140 m. Autostart. Præmier: 25.000-12.500-6.250-3.750-2.500 (5 præmier) Intet indskud. Ærespræmie til vinderens ejer, træner, kusk, staldmand og opdrætter. Se de vigtige datoer op til Grand Circle 3 års Championat 2010. Der skal meldes til pointberegning onsdag 27. oktober inden kl. 15.30. Startmelding onsdag 3. november kl. 8.30 - 11.00 på tlf. 86 15 99 30 eller kp@travsek.dk.

11. løb - Monteløb

3-14-årige. 2140 m. Monté. Tillæg 20 m ved 80.001 kr, 40 m ved 240.001 kr, 60 m ved 725.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

12. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey 7-12-årige lavest 25.000 kr. 2140 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2140 m. Voltestart. 12 startende.

Flyvej 2 - 7800 Skive Tlf 97 52 08 99 - Fax 97 51 19 56 E-mail: skive@trav.dk www.skive trav.dk

Indledende afdelinger: Højst 150.000 kr. 2100 meter. Tillæg ved 50.001 kr. Højst 65.000 kr. 2100 meter. Autostart. Højst 125.000 kr. 2500 meter. Autostart. 2100 meter. Tillæg ved 40.001 kr. 140.001 kr. Højst 80.000 kr. 1700 meter. Autostart. 2500 meter. Tillæg ved 60.001 kr. 180.001 kr. Højst 45.000 kr. 2100 meter. Autostart. 1700 meter. Tillæg ved 70.001 kr. 375.001 kr. Højst 35.000 kr. 2100 meter. Autostart. 2100 meter. Tillæg ved 75.001 kr. 255.001 kr.

STARTMELDING: Tlf 86 15 99 30 - Fax 86 15 03 20 E-mail: kp@travsek.dk

Til Skivehesten med flest point efter de indl. afd. er der udsat 1 stk. sele. Til nr. 2 og nr. 3 fra Skive er der udsat et hovedlag. Tvivlsspørgsmål omkring ekstrapræmierne afgøres af Skive Hesteejerforening.

Mandag 8. november kl. 18.15

Finale og trøstfinale: 2500 meter. Tillæg ved 50.001 kr. 125.001 kr. 550.001 kr.

Startmelding: Onsdag 3. november kl. 8.30 - 11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 2. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb - Diges Tømmerhandels Ærespræmie

2-12-årige højst 5.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 1.901 kr 12 startende. Præmier: 6.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, kusk og staldmand.

2. løb - Dane Smedens Ærespræmie - alt i bokse og udstyr - 3 års Løb 3-årige højst 30.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 8.501 kr Præmier: 9.500-3.750-1.900-1.100-750-450 (6 præmier) Indskud: 300 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, kusk og staldmand.

3. løb - Vestsalling Tømrerforretnings Ærespræmie - alt i stalde og ridehaller

2-12-årige højst 25.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 10.001 kr Præmier: 9.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, kusk og staldmand.

Præmiesummer: Indledende afdelinger 10.000 kr. Indskud 250 kr. (50 kr. går til finalepræmiesummen) Finale 25.000 kr. Intet indskud. Trøstfinale 13.000 kr. Intet indskud. I alle løb udsættes der dækken samt en vingave til vinderens kusk. Pointregler: De startende heste tildeles point efter følgende skala: 20-15-10-7-5, 3 point til øvrige fuldførende med noteret tid samt 1 point til øvrige startende. I finalen og trøstfinalen har hestene, der har opnået flest point i de indledende afdelinger startret - og kun heste der har startet i en indledende afdeling kan starte. Dog skal de 15 heste med flest point fra de indl. afd. starte i finalen, såfremt der er plads i volterne (har samme kusk to heste blandt de 15 skal hesten med flest point starte i finalen og hesten med færrest point må derefter starte i trøstfinalen). En hest skal i finalen og trøstfinalen køres af en kusk, der har kørt hesten i en indledende afdeling. Dog kan Skive Hesteejerforening give dispensation i tilfælde af sygdom eller udelukkelse. Er der ledige pladser efter anmeldelsesfristens udløb forbeholder Travsekretariatet sig ret til at opsøge flere startende heste blandt de startberettigede heste. Ret til ændringer forbeholdes.

4. løb - Nykredits Ærespræmie

2-12-årige højst 48.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 16.001 kr Præmier: 9.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, kusk og staldmand.

5. løb - Roslev Trælasts Ærespræmie - Skive Amatørserie 2010, 10. indl. afd.

3-12-årige. 2100 m. Tillæg 20 m ved 75.001 kr, 40 m ved 255.001 kr Præmier: 6.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 250 kr. Ærespræmie til vinderens ejer og staldmand. Vingave til vinderens kusk. Dækken.

8. løb - Byggefirmaet Knudsgaards Monteløb

3-14-årige. 2100 m. Monté. Autostart. 10 startende. Præmier: 6.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, rytter og staldmand.

6. løb - Salling Banks Ærespræmie

9. løb - HUK A/S Ærespræmie - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7. løb - Moland Byggevarers Ærespræmie

91. løb - Prøveløb

3-12-årige højst 80.000 kr. 1700 m. Autostart. Præmier: 9.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, kusk og staldmand. 3-12-årige. 2100 m. Tillæg 20 m ved 135.001 kr, 40 m ved 540.001 kr Præmier: 9.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. Ærespræmie til vinderens ejer, kusk og staldmand.

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2100 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud. Ærespræmie til vinderens ejer, kusk og staldmand. 2-12-årige. 2100 m. Voltestart. 12 startende.

Fortsættes næste side

Væddeløbsbladet 41

Travkalender

Skive Amatørserie 2010 afvikles med 10 indledende afdelinger samt finale og trøstfinale. Løbsserien er åben for alle amatørkuske.

Travkalender

Skive Amatørserie 2010

3-12-årige højst 130.000 kr. 1640 m. Autostart. Præmier: 20.000-10.000-5.000-3.000-2.000 (5 præmier) Indskud: 500 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.


Travkalender Travkalender

Mandag 22. november kl. 18.15

Mandag 15. november kl. 18.15

Startmelding: Onsdag 17. november kl. 8.30 - 11.00

Startmelding: Onsdag 10. november kl. 8.30 - 11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 16. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 9. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb - Personalets Vandrepokal - 2 års Løb 2-årige højst 10.000 kr. 1700 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750-450 (6 præmier) Indskud: 300 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

2. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 7.500 kr. 2100 m. Autostart. Grundlag 0 kr. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

3. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 13.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

4. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 60.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 20.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

5. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 108.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 36.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

6. løb - Amerikanerløb

3-12-årige højst 250.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb - Skive Amatørserie 2010, finale 3-12-årige. 2500 m. Tillæg 20 m ved 50.001 kr, 40 m ved 125.001 kr, 60 m ved 550.001 kr Præmier: 12.500-6.250-3.150-1.850-1.250 (5 præmier) Intet indskud. Vingave til vinderens kusk. Dækken. Se reglerne for løbsserien.

8. løb - Skive Amatørserie 2010, trøstfinale

Skydebanevej 25 - 9100 Aalborg Tlf 96 30 37 00 - Fax 96 30 37 11 E-mail: info@aav.dk www.aav.dk

STARTMELDING: Tlf 86 15 99 30 - Fax 86 15 03 20 E-mail: kp@travsek.dk

Mandag 1. november kl. 18.15 Startmelding: Onsdag 27. oktober kl. 8.30 - 11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 26. oktober kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb - Halloween Løbet

2-12-årige højst 3.750 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

2. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 20.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 7.501 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 13.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3-12-årige. 2500 m. Tillæg 20 m ved 50.001 kr, 40 m ved 125.001 kr, 60 m ved 550.001 kr Præmier: 6.500-3.250-1.650-950-650 (5 præmier) Intet indskud. Vingave til vinderens kusk. Dækken. Se reglerne for løbsserien.

4. løb - Amerikanerløb

9. løb - Formløb Klasse 2 Amatør/Jockey

3-12-årige højst 60.000 kr. 1600 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

5-12-årige lavest 25.000 kr. 2100 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2100 m. Voltestart. 12 startende.

2-12-årige højst 140.000 kr. 1600 m. Tillæg 20 m ved 35.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

5. løb - Amerikanerløb

6. løb - Amerikanerløb

3-12-årige højst 380.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 95.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb - Formløb Klasse 2 Amatør/Jockey

5-12-årige lavest 25.000 kr. 1600 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2100 m. Voltestart. 12 startende.

42 Væddeløbsbladet

1. løb

2-12-årige højst 5.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 1.101 kr 12 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

2. løb - 3-års Løb

3-årige højst 48.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 4.001 kr, 40 m ved 12.001 kr 12 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750-450 (6 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb

2-12-årige højst 10.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

4. løb - Amatørløb

3-12-årige højst 32.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 13.001 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

5. løb

2-12-årige. 2100 m. Tillæg 20 m ved 17.001 kr, 40 m ved 50.001 kr, 60 m ved 125.001 kr, 80 m ved 500.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

6. løb

2-12-årige højst 28.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb

3-12-årige højst 80.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

8. løb

3-12-årige højst 192.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

9. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2100 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2100 m. Voltestart. 12 startende.


Torsdag 18. november kl. 18.15

Startmelding: Onsdag 24. november kl. 8.30 - 11.00

Startmelding: Mandag 15. november kl. 8.30-11.00

1. løb - 2-års Løb

2-årige højst 18.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 5.001 kr 12 startende. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750-450 (6 præmier) Indskud: 300 kr.

2. løb

2-12-årige højst 5.700 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 1.901 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

3. løb

2-12-årige højst 31.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 11.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

4. løb

2-12-årige højst 22.000 kr. 1600 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

5. løb

3-12-årige højst 41.000 kr. 2100 m. Autostart. Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

6. løb

3-12-årige højst 240.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 70.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

7. løb

3-12-årige højst 750.000 kr. 2100 m. Tillæg 20 m ved 110.001 kr Præmier: 7.500-3.750-1.900-1.100-750 (5 præmier) Indskud: 300 kr.

8. løb - Monteløb

3-14-årige. 2100 m. Monté. Tillæg 20 m ved 34.001 kr, 40 m ved 102.001 kr, 60 m ved 306.001 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

9. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2100 m. Voltestart. Præmier: 2.500-1.250-650-350-250 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2100 m. Voltestart. 12 startende.

Gedser Landevej 22 - 4800 Nykøbing F. Tlf 54 17 72 15 - Fax 54 17 75 53 E-mail: nft@trav.dk - www.nykftrav.dk

Torsdag 11. november kl. 18.15 Startmelding: Mandag 8. november kl. 8.30-11.00

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 5. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb - Fødselsdagsløbet

2-12-årige højst 3.500 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

2. løb

2-12-årige højst 10.000 kr. 2140 m. Autostart. Grundlag 3.501 kr. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr.

3. løb

2-12-årige højst 22.000 kr. 1640 m. Autostart. Grundlag 10.001 kr. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr.

4. løb

2-12-årige højst 36.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr.

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest fredag 12. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

1. løb

2-12-årige højst 7.500 kr. 2140 m. Tillæg 20 m ved 2.501 kr 12 startende. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr.

2. løb - Novemberpokalen

3-12-årige. 2640 m. Tillæg 20 m ved 30.001 kr, 40 m ved 80.001 kr, 60 m ved 240.001 kr, 80 m ved 720.001 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

3. - 7. løb - Amerikanerløb

2-12-årige højst 250.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr.

8. løb - Amerikanerløb

3-12-årige højst 700.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr.

9. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2140 m. Voltestart. Præmier: 2.250-1.150-600-300-200 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2140 m. Voltestart. 12 startende.

5. løb - Guldborgsund Kommunes Ærespræmie

3-12-årige højst 190.000 kr. 2140 m. Tillæg 20 m ved 67.001 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. Ærespræmie til vinderens ejer.

6. løb

3-12-årige højst 100.000 kr. 2140 m. Autostart. Præmier: 4.000-2.000-1.000-600-400 (5 præmier) Indskud: 160 kr.

7. løb - Stall Ghias Vandrepokal

3-12-årige. 1640 m. Tillæg 20 m ved 325.001 kr Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Indskud: 200 kr. Vandrepokal til vinderens ejer.

8. løb - Monteformløb

3-14-årige. 1640 m. Monté. Voltestart. Præmier: 3.500-1.750-900-500-350 (5 præmier) Intet indskud.

9. løb - Formløb Klasse 3 Amatør/Jockey

7-12-årige lavest 25.000 kr. 2640 m. Voltestart. Præmier: 2.250-1.150-600-300-200 (5 præmier) Intet indskud.

91. løb - Prøveløb

2-12-årige. 2140 m. Voltestart. 12 startende.

Væddeløbsbladet 43

Travkalender

Heste i udenlandsk træning og heste, der senest har startet i udenlandsk træning, skal være startmeldt senest tirsdag 23. november kl. 10.00. Startmeldes hesten senere end dette kan startmeldingen afvises af praktiske årsager (opdatering af hesten i Travdata).

Travkalender

Mandag 29. november kl. 18.15


Travkalender Travkalender

DE KLASSISKE ÅRGANGSLØB GRAND CIRCLE P ÅRGANGENS KLASSISKE LØB 2011 GRAND CIRCLE 4-ÅRS CHAMPIONAT, HOPPECHAMPIONAT OG CONSOLATIONSLØB Indskud 25. oktober: 700 kr.

P J BIT P K HILL PABLO GT PABLO H PABLO LA MARC PABLO TRØJBORG PACE OF MUSIC PAGE ONE PALEMA ØSTERVANG PALERMO PALERMO CÆSAR PALERMO ROLD PALERMO TÅRS PALOMA ØSTERVANG PAMELA PAN PAN HASTRUP PANAMA PANDORA PANIQUE DE VIE PAPA DE LA CHICA PAPA’S ROSE PAPAI BEE PAPAYA D PAPAYA DERM PARDON MY DUST PARIS PARIS DALIMO PARIS LASER PARTOUT SIMONI PAS PÅ HANSEN PASCAL PASCAL LASER PASCHA PASS ME NOT PASSE’ LOLLIPOP PASSION PASSION FLAME PASSION WAY PASSTHEMONEY PASSWORD PASTTHEGATE PATIENCE LA MARC PATRICIA HASTRUP PATRICK PAULA VANG PAULI JUNIOR PAULINE PAVAROTTI PAVIE VANG PAW K PAX TINGHØJ PAY ATTENTION T M PAYTHEBUTCHER PEACHY DUST PEAK PEAK PERFORMANCE PEAK SHADOW PEARL FLAME PEARL LASER PEARL MACOY PEARLY DUST PEDER STENAGER PEDRO PEGASUS PEGASUS LYKKEGÅRD PEGASUS N B PEGASUS SHADOW PELE DERM PELE HASTRUP PEMA PENETTA PENNY COLLECTOR PENTAGON FLAMINGO

44 Væddeløbsbladet

PER MENTO PERCY ROLD PERFECT DESIGNA PERFECT GOAL PERFECT LADY PERFECT ONE PERFECT STRANGER PERFECT WEE PERFEKTION PERHAPS PERLEN PETER PAN PETITE EPICE PETRI PETRONELLA PETULA RIGHT PHANOU PHANTOM K D PHANTOM LANGBORG PHETCHABURI PHILADELPHIA LOVE PHILAI HIGH PHILIPPA TIKI PHILLY PHONE PIA PIAF PIAF LYNGHØJ PIANO DILLI PICA PICASSO PICASSO JETSET PICASSO SISA PICASSO TRØJBORG PICTURE PERFECT PIF PIKANT BROGÅRD PILA LANE PILARDI EG PILBROS PRIDE PILOT ESTEREL PIN UP GIRL PINDUS PINEHURST GREEN PINETTE PINGUS VANG PINOCCHIO DAY PINOCCHIO H J PIONEER SHADOW PIPER C FLAMINGO PIPPELINE PIPPI CREAM PIPPI GAMMELSBÆK PIPPI SKOVSENDE PIPPIN PIRAT VIVA PIROL PITEZZA PITSTOP GLOSTRUP PIVO ROY PIXI VANG PLATON PLAY GROUND PLAYBOY MACOY PLAYER SIMONI PLEASE ME PLEASE PERFECT PLEASEDON’THITME PLEASURES WAY POCAHONTAS POETEN BLÅBJERG POINTING SHADOW POKER AVALON POKER KORSDAL

POKER SIEM POMEROL POMONA SIEM POMPANO BEE PONDUS PONDUS BORK PONDUS K PONTIAC PONTOPPIDAN POPE DALIMO PORSCHE TAMSEN PORTER HEJBØL POSEIDON POSEIDON NEERGÅRD POSITIVE C POUL POT POWER C N POWER KNIGHT POWER V P POWERFUL S H PRADA CLOC PRADA DIRT PRADA SECRET PRADA VANG PRAKAS D K PRESIDENT BRAVUR PRESIDENT GILBAK PRESTON PRETTY COWBOYLAND PRETTY GIRL PRETTY KANE PRETTY LINE PRETTY PERFECT PRETTY SLEIPNER PRETTY WOMAN PRIDE LENDALUND PRIMA SMED PRIMAS PRIMULA SAFIR PRINCE FLIRT PRINCESS BEAT PRINCESS BUTCHER PRINCESS GRACE PRINCESS LIGHT PRINCESS SALLØV PRINCESS V P PRINCETON PRINS SNAPSHOT PRINS TANDAL PRINS TRØJBORG PRINSESSE BIT PRINSESSE ULKÆR PRIVATE DANCER PROFESSOR G K PROFF BEE PRONTO PROSPERITY PROTECT IT PROUD BEE PRÆCIS FØNIX PRØV HR SIEM PUCCINI ØSTERVANG PUELLA PUK TOFT PUMPKIN STAR PUNKT 1 PUNKTUM SKALFLEX PURE GOLD L PURE VACATION PURPLE PATCH

GRAND CIRCLE R ÅRGANGENS KLASSISKE LØB 2011 GRAND CIRCLE 3-ÅRS CHAMPIONAT, HOPPECHAMPIONAT OG CONSOLATIONSLØB Indskud 25. oktober: 800 kr.

RACE CHIP RACE COWBOYLAND RACE ME RACE PERFECT RACING CARMODY K K RACING WINNER RACY WEE RADETZKY LOBELL RADIO GOLD RADIO HASTRUP RADIS STENAGER RADISSON RAFOLO RAGNA OPAL RAINER RAISA RAKEBACK RAKET LUND RAKETTEN LENDALUND RALEIGH RAM JAM RAMAZOTTI RAMAZZOTTI RAMBO RAMBO D G RAMBO FLEX RAMBO NEERGÅRD RAMBO VICTORY RAMBO VIXI RAMONA RAMONA DJUHM RAMOS BOY RAMOS CÆSAR RAMU RANDI BJERREGÅRD RANDI BORK RANDY RANGER BEE RANGY RAPIDE BROGÅRD RAPIDO LADY H RAPUNZEL AVALON RASMINE RASMINE MANBJERG RASMINE P P RASMINE STEENSGÅRD RASMINE VANG RASMUS KLUMP RASMUS TOFT RASSER VANG RASSIE RATATA RATATA ØRSØ RATATOUI RAVAGE RAVELLO GT RAVENNA GARBO RAXWILL MONEY RAY DAMGÅRD RAY OF LIGHT RAY-BAN RAZIA RAZOR SHADOW READY TO DISTURB READY TO RUMBLE READYTORHUMBLE REAL ARTIST REAL CHILD REAL DILLI REAL WEE REALITY CLOC REAN K REBECCA LA MARC REBECCA VIXI

REBEL REBUS RECALL LASER RED BULL RED LOVE RED MILE RED RAPIDE RED RUNNER MORGAN REEZANN F F REGAL DEVIL REGGAE LA MARC REGINA REGINA ESTEREL REGITZE D RELEASE MOLAR RELOADED RELOADED MOLAR REMAIN GARBO REMANIE VICI REMEE REMEE TORP REMEMBER BORK REMEMBER C N REMEMBER DALIMO REMEMBER LASER REMEMBER RUSH REMEMBERILOVEYOU REMIND LA MARC RENAULT RENNA RENOIR REPAY MERCI REPEAT POSSESSED REPRISE RESERVELAGERET G K RESPEKT G K RETSINA RANDI RETURN TO SENDER RETURNTOTHEGATE REUMERT REVAL SMED REVOLUTION REVUE DE VIE REX KØRUP REX NEO REX O’MALLEY REX ROYAL REX RØNNOW REX STENAGER REX TINGHØJ REYKJAVIK RHAPSODIA LASER RHAPSODY SIMONI RHEA RIALTO DERM RICARDO MOLS RICH MAN RICKI JERSEY RIDDICK S L RIDDLE RIE ØSTERVANG RIFIFI RIGBY RIGHT ON TIME RIGHT ON TIME S M RIHANNA LOBELL RIKKE BLÅBJERG RIKKE K RIKKE PARTY RIKKI RIKKI TIKKI TAVI RINA CHEN HAI RINGER’S RUBIN RINGO MOSEBO


Travkalender

RUN FOR CARLOS RUN FOR GOLD RUN MISTER P RUN WINNER RUNA STENSBÆK RUNAWAY A M RUNAWAY SHADOW RUNE RUNFORTHEBUTCHER RUNGFMULTISERVICE RUSH HIGH RUSSIAN DESIGN RUSSIAN ROULETTE RUSTY RUSTY DUST RYTHM OF T’NIGHT

Travkalender

RINNIE RIO RIO D’CHANELL RISING FLAME RITA ULKÆR RITCH BITCH RITE LINE RITMO P D RIVAL LUND RIVER KEMP RIVERDANCE ROAD SIMONI ROADSTERGIRL HALL ROADSTERWAY HALL ROBBIE CATCH ROBBIE WILLIAMS JR ROBERTO ROBERTO RY ROBIN HOOD DAMHUS ROBIN T ROBIS PELE ROBOCOP ROBUSTO ROCK O’KAY ROCKEFELLER ROCKING SIMONI ROCKMAMMA ROCKY EGEDAL ROKKA JERSEY ROLEX BOY ROLIN ROLL THE DICE ROLLS DE RUNE ROLLS ROYCE ROMANCE LA MARC ROMEO V P RONA SIMONI RONALDO BLÅBJERG RONALDO C N RONALDO HYDRUP RONALDO SOLACE RONDO BYRDS RONJA BROGÅRD RONJA HOLMSMINDE RONJA SIEM RONSON CLOC ROO ROSA SIEM ROSALINA V P ROSAMUNDI ROSANNE GILBAK ROSBORG ROSEMARY DAY ROSEMONT ROSIE JERSEY ROSITTA KÅSGÅRD ROSITTA TAX ROSSI TRØJBORG ROSSINI CUP ROSSO GARBO ROUSSEL SIMONI ROXY DERM ROXY HOLMSMINDE ROXY LASER ROYAL BEE ROYAL BLUE ROYAL EXTREME ROYAL FINE ROYAL FLUSH ROYAL MACOY ROYAL MATE ROYAL ONLINE ROYAL PEAK ROYAL SIMONI ROYAL SUGAR ROYAL TINGHØJ ROYAL TROPHY ROZANNA LOBELL ROZEL RUB DIG T M RUBIN RUBIN HOFF RUBIN SIEM RUBIN T H RUBINI DE GUEZ RUBINSTEIN RUBY BIANCA RUDOLF B S RUDOLF ØRBÆK RUDOLPHO VIVEL RUDWICKSQUAREBARN RUN AGRITEAM DK

VIGTIGE DATOER OP TIL GRAND CIRCLE 3-ÅRS CHAMPIONAT 2010 Grand Circle 3-års Championat for Hingste og Vallakker og ét Consolationsløb åbent for hingste, vallakker og hopper køres i Odense onsdag 17. november. Grand Circle 3-års Hoppechampionat køres i Billund onsdag 10. november. Vi henviser til Udvælgelse af heste til større Løb, TravKalender nr. 1/2010, side 22. Vi bringer her de datoer, der er aktuelle i forbindelse med anmeldelser og startmeldinger til løbene: Onsdag 27. oktober inden kl. 15.30: Tilmelding til samlet Pointberegning, som gælder for Grand Circle Championat for Hingste og Vallakker, Grand Circle Hoppechampionat og Consolationsløb. Torsdag 28. oktober kl. 12.00: Pointberegningen finder sted. Onsdag 3. november kl. 8.30-11.00: Startmelding til Championat for Hingste og Vallakker, Hoppechampionat og Consolationsløb. Alle tilmeldinger og øvrige henvendelser vedr. Grand Circle løbene skal ske til Travsekretariatet, tlf. 86 15 99 30, fax 86 15 03 20 eller e-mail: kp@travsek.dk Følgende heste opretholder engagement pr. 26. september: PABLO LA MARC PACE OF MUSIC PAGE ONE PALEMA ØSTERVANG PALERMO CÆSAR PALERMO ROLD PALERMO TÅRS PALOMA ØSTERVANG PAMELA PAN PANDORA PANIQUE DE VIE PAPA’S ROSE PAPAYA D PARIS DALIMO PARIS LASER PARTOUT SIMONI PASCAL LASER PASS ME NOT PASSE’ LOLLIPOP PASSION PASSION WAY PASSTHEMONEY PASSWORD PASTTHEGATE PATIENCE LA MARC PATRICK PAULA VANG PAVAROTTI PAVIE VANG PAW K PAY ATTENTION T M PEACHY DUST PEAK PEAK PERFORMANCE PEAK SHADOW PEARL FLAME PEARLY DUST PEDER STENAGER PEDRO PEGASUS LYKKEGÅRD PEGASUS N B PEGASUS SHADOW PELE DERM PEMA

PENNY COLLECTOR PENTAGON FLAMINGO PER MENTO PERCY ROLD PERFECT DESIGNA PERFECT GLOBE PERFECT GOAL PERFECT STRANGER PERFECT WEE PERFEKTION PERHAPS PETITE EPICE PETRI PHANTOM K D PHANTOM LANGBORG PHONE PIA PIAF LYNGHØJ PICA PICASSO JETSET PICASSO SISA PICASSO TRØJBORG PICTURE PERFECT PIF PILA LANE PILOT ESTEREL PINDUS PINETTE PINGUS VANG PINOCCHIO DAY PINOCCHIO H J PIPER C FLAMINGO PIPPI CREAM PIPPI SKOVSENDE PIPPIN PIRAT VIVA PITSTOP GLOSTRUP PIXI VANG PLATON PLAY GROUND PLAYER SIMONI PLEASE PERFECT PLEASEDON’THITME POETEN BLÅBJERG POINTING SHADOW

POKER AVALON POKER SIEM POMEROL POMONA SIEM PONDUS BORK POPE DALIMO PORSCHE TAMSEN POSCHELLO POSEIDON NEERGÅRD POWER V P PRADA CLOC PRADA DIRT PRADA SECRET PRADA VANG PRAKAS D K PRESIDENT GILBAK PRETTY COWBOYLAND PRETTY KANE PRETTY LINE PRETTY PERFECT PRETTY WOMAN PRIMA SMED PRIMULA SAFIR PRINCESS BEAT PRINCESS TULSBJERG PRINCESS V P PRINCETON PRINS TANDAL PRIVATE DANCER PRONTO PROUD BEE PUCCINI ØSTERVANG PUMPKIN STAR PUNKT 1 PURE GOLD L PURE VACATION PEPITA D PIKACHU C N POLITIKEN

Væddeløbsbladet 45


Travkalender Travkalender

Meddelelser fra DTC EJERSKIFTER:

Always On The Move (us) til Kenneth P. Hansen, Fjenneslev, 31/8 April Dalimo til Øhavets Efterskole, Rudkøbing, 25/8 Birthe U S Tax til Team Racer, 17/9 Ciwi Hastrup til Hanne & Sabrina Hansen, Støvring, 16/5 Condi Crown til Mikael & Camilla Majgaard, Hals, 25/4 Dakar Sign (s) til Henning Pedersen, Vestbjerg, 22/6 Denise Calmon (s) til Helena Hansen, Haderup, 6/8 Dilli The Great til Hans Kristian Bronze, Klovborg, 1/10 Dominica til Julie Nymark Hansen, svendborg, 10/1 Dominik Oh (d) til Gitte Madsen, Give, 31/8 Elegant Stendal til Jannie Lindberg Carlsen, Spøttrup, 14/1 French River (s) til Elsa Marie & Vinni Christiansen, Hanstholm, 17/7 Gesalo (d) til Lutfi Kolgjini AB, 1/8 Greta Roland Jack (i) til Mari Fredlund, Sverige, 8/4 Hamadryad til Lars Andersen, Nørre Nebel, 2/9 Hubert Jægersborg til Christina Friedrich, Slagelse, 24/7 Humleridderen til Carsten Bramming, Vordingborg, 15/7 I Pitstop til Team Juel, 1/8 Inside Story til Rita Egeskov, Odense, 17/5 Intruder Kronos (i) til Robert Bergh Travstall AB, 30/7 Isabella Svimmel til Steen Zing, Ørbæk, 1/6 Ja Post-Pub til Malene Handryziak, Stege, 1/1 Jasmin Starlite (s) til Jesper J.V. Madsen, Svaneke, 23/8 Jens til Jannie Olsen, Holsted, 1/7 Julia Simoni til Cecilia Bendix Petersen, Kongens Lyngby, 1/8 Julius Kildegård til Eva Marie Obbekjær, Nørre Nebel, 20/8 Julius Park til Linette Nielsen & Nicolaj Andersen, Kirke Såby, 1/9 Kasian Waltz til Inge Lundberg, Klemensker, 1/10 Kong Øland til Arne Norman, V. Aaen, H.A. Kjærning, Brovst, 1/9 Krista Flamingo til Leif Jokumsen, Stoholm, 9/9 Krumme Ringhøj til Susanne & Morten Jensen, Fakse, 26/6 Laburnum Dryad til Jannie Lindberg Carlsen, Spøttrup, 5/12 Lacolle Flamingo til Helle R. Jørgensen, Låsby, 1/2 Lady Hill til Intertex, 26/7 Laudrup til Stald Grand , 18/8 Lego Top til Karina Kongsted Rasmussen, Odense, 14/8 Lexus til Jan Kramer, Idestrup, 1/8 Lille Vang til Louise Christensen, Skive, 9/8 Little Sister E P til Bjarne Nielsen, Auning, 26/4 Lois Yankee til René K. Hansen, Skanderborg, 5/4 Lorenzo Baun til Tina Christensen & Søren Aaen, Hanstholm, 15/9 Macon Solo til Anette Weise Hansen, Rønne, 24/8 Magnifique Simoni til Intertex & Michael Harmann, 10/9 Manon Waltz til Maria B. Christensen, Assens, 10/8 Mark til Maja Zacho Kühmel, Farsø, 28/6 Midnight Star til Heidi Andersen, Roslev, 3/5 Mikado Mc Queen til Bitten Jensen, Hjortshøj, 11/8, Leje Morning Sunlight (s) til Annette Allerød Bekker, Bogense, 8/9 Mr Jingle (s) til De Bornholmske Bamser, 31/8 Mustang H G til Pernille Them Andersen, Jordrup, 20/11 Nadia Comaneci til Sandre Kristioffersen, Borup, 24/8 Natasja Toft til Oscar K. Jørgensen, Ansager, 12/9, Leje New Boom Bay til Stald Aatjærkalars, 19/8 Nicole Simoni til Annette & Martin S. Jensen, Rønne, 1/9, Leje Nikodemus Svimmel til Henning Sørensen & Sandra Jørgensen, Mørke, 31/12 Not Fragile til Stald Skomager, 1/9, Leje Nukan til Tina Nielsen, Hjallerup, 6/9 O’Bine Silk til Therese Mikkelsen, Svaneke, 29/8 O’Cita Pejse til Morten Melin, Hinnerup, 20/8, Leje O’Nikki til Jørgen B. Pedersen, Aalestrup, 15/9 O’Plet Hill til Anders F. Jensen, Vordingborg, 1/9 Ohio Speed til Bent Hansen, Rønne, 16/9 Okay Cloc til Gitte Naldal, Rask Mølle, 1/9, Leje Olfert The Great til Niels Ole Højer, Pandrup, 1/9 Oliver Tinghøj til Flemming & Ole Degn, Carl Erik Graunkær, 2/9, Leje On-Off til Jørgen Wie Andersen & Henrik Jacobsen, Storvorde, 15/9 One Way Laser til Easy KB, 1/9 Osiris Neergård til H.C. & Mads Hjortsballe, Give, 24/8 Osvald H til Ole Nielsen, Højbjerg, 2/8 Overtaker By Sib (i) til Ingrid Bergman & Bul Trading & Consult AB, 7/9 Paloma Østervang til Birthe L. Gaardahl, Nibe, 15/9 Paris til Kurt & Michael Jørgensen, Bjæverskov, 19/9 Peace On Earth til Team Park ApS, 1/7, Leje Penny Lane Dryad til PL Entreprise A/S, 4/9 Pershing Shadow til Stald Hokus Pokus, 31/8 Picasso Sisa til Stutteri Moesgaard, 25/8 Picasso Sisa til Niels Thomsen, Tyskland, 16/9 Pinocchio Day til Stald Vaskehusets Venner, 10/9 Piona Song til Tina Kortegård Hansen, Hurup Thy, 13/8 Raffaella til Hans Bach, Nørager, 1/8 46 Væddeløbsbladet

Rawel The Great til Per & Niels Ole Højer, Carsten Andersen, Pandrup, 1/9 Rebekka Sølvtop til Bjarne Beyer, Aakirkeby, 6/8 Rhea til Stald Rhea, 1/8, Leje Rotation Yankee til René K. Hansen, Skanderborg, 5/4 Ruby Star til Stald Vesterhede, 1/9 Rudolf Kragelund til Claus & Ritva Andersson, Aakirkeby, 10/9 Rydens Dreamstar (s) til Charlotte Lohmann & Kasper Foget, Højslev, 20/8 S P til Stald L.A.B. Race, 12/9 Safari K til Jan Friis Stable, 28/8 Sallie til Per & Bente Snoger, Støvring, 15/9 Sander Esterel til Christoffer Eriksson, Sverige, 28/8 Santana Bork til Gitte Kristensen, Stoholm, 1/8 Saroya til Stald Ellelund, 4/9 Saxo til Carsten Carstensen, Espergærde, 28/8 Saxo Holmsminde til Lutfi Kolgjini AB, 28/8 Scarface Lady til Bent Christensen, Frederiksberg, 1/8 Scott Laser til Morten Staal Jensen, København, 28/8 Sea The Peaks til John Ø. Jensen, Sverige, 27/8 See The Dust til Lutfi Kolgjini AB, 28/8 Selma Stensbæk til Morten Andersen, Ørsted, 28/8 Shanty Halbak til Michael Lønborg, Sverige, 28/8 Siam Holmgård til Jan Friis Stable, 4/9 Silhuet til Michael Nedergaard, Morud, 1/9 Silver Cæsar til Allan Bråtlund, Norge, 28/8 Simoni’s Revance til Allan Bråtlund, Norge, 28/8 Simoni’s Smasher til Stald Lundgreen AB, 28/8 Simoni’s Sunrise til Christoffer Eriksson, Sverige, 28/8 Sir Globe til Jan Friis Stable, 4/9 Sir Rose til Lutfi Kolgjini AB, 28/8 Skybird til Jan Kramer, Idestrup, 1/8 Slide So Easy til Morten Arp, Charlottenlund, 28/8 Smaragd til Stald Chili ApS, 28/8 Soffi Reerstrup til Thomas Uhrberg, Sverige, 28/8 Song Line til Lars Melin, Sverige, 28/8 Speedy Salløv til HG:s Hästsport HB, 28/8 Speedy Tiger til Hans-Olof Bodevind, Sverige, 28/8 Sputnik til Travtränare Bo Falsig AB, 28/8 Star Line til Michael Lønborg, Sverige, 28/8 Starlight D Finder til Stall Österbyn, 28/8 Stravinsky til Lutfi Kolgjini AB, 28/8 Styrax Holmgård til Lena D. Jensen, 4/9 Summer Flirt til Mitt I Byn Förvaltnings AB, 28/8 Sun Esterel til Tina Jensen & Stald Esterel, 1/8 Sunbeam til Jan Kramer, Idestrup, 1/8 Super Mario til Lyngby Stables, 12/9 Supreme Shadow til Lambert Asker, Sverige, 28/8 Sweet Shadow til Palle Günther, Sverige, 28/8 Touch The Diamond (d) til AB Paddan, 18/8 Vaxen W til Kate Matthiassen, Store Heddinge, 23/6 Zero (s) til Team Moving, 1/9, Leje

BETAL RETTIDIGT Såfremt det forfaldne indskud ikke er betalt ved betalingsfristens udløb (den 20. i måneden efter faktureringsdatoen), slettes hesten uden yderligere varsel, og det debiterede beløb tilbageføres. Vi opfordrer naturligvis til, at frameldingsblanketten fortsat fremsendes, inden indskuddet forfalder. Heste, der har startforbud på grund af gæld, bliver fremover ikke opkrævet indskud til de klassiske løb, og slettes af løbet.


Så er tiden kommet til DTC’s Grundkursus i Hestekundskab, der finder sted på Videncentret, Heste, Agro Food Park 15, 8200 Århus N.

Dominik Oh (d) ifølge Niels Thomsen, Tyskland Enjoy Kronos (i) ifølge Provåker Häst & Hund AB Fantan (us) ifølge Christian Påhlsson, Sverige I Pitstop ifølge Bettina Købke, Gentofte Kong Øland ifølge Jens Oluf Thomsen, Aabybro Krista Flamingo ifølge Dansk Travsports Centralforbund Milord De Melleray (f) ifølge Talli Hietsut Oy Mr Jingle (s) ifølge Bjarke Jensen, Hasle Peace On Earth ifølge Leif Albér, Søborg Pershing Shadow ifølge Dansk Travsports Centralforbund Politiken ifølge Team Joka Zorgwijk Kabota (us) ifølge TL Entreprenad & Konsult AB

Kurset, der afholdes i uge 45 (8. - 11. november), er primært for personer med jockeylicens, men andre interesserede, der ønsker at udvide deres viden på områder som eksempelvis anatomi, foder og træningsfysiologi er også velkomne, hvis der er ledige pladser.

Travkalender

GENPART AF REGISTRERINGSATTEST:

Travkalender

Grundkursus i Hestekundskab 2010 afholdes i uge 45

For jockeyer gælder, at DTC dækker omkostningerne til undervisning, forplejning og overnatning. Udgifter til transport er for egen regning. For øvrige deltagere gælder, at undervisning er gratis, mens betaling for ophold skal ske. Kurset er begrænset til 16 deltagere, og personer med jockeylicens har fortrin.

KASTRATIONER:

Elegant Stendal – Julius Kildegård – Mustang H G – Not Fragile – Onslow Salar – Opus Hill – Osiris Neergård – Pan – Poker Korsdal – Prestissimo – Prins Foldager – Rasser Vang – Rex O’malley – Rotation Yankee

DØDE:

Tilmelding skal ske senest den 13. oktober 2010.

Emerald Kemp (sf) – Golden West – Ifront Skalflex – Jet Queen – Joker E C – Lightfinder – Lill Cat – Look At Sam – Naughty Game G K – Niece Mystic – Night Rider –Oline Torsø – Olympia Langdel – Palermo Simoni – Patrick Cezz – Peter – Pia Stenager – Popstar Flamingo – Prince Bogø – Ramazotti Amaro – Rambo Mols – Run More Dalimo – San Siro Jet – Susanne Bøgeå – Tempo (s)

Tilmelding kan ske ved henvendelse til Tine Andreassen i Dansk Travsports Centralforbund på telefon 39 96 20 56 (mellem kl. 8.30 og 14.00) eller på mail tine.dtc@trav.dk.

Frameldingsblanket til De Klassiske Årgangsløb på Charlottenlund Travbane, Jydsk Væddeløbsbane og Grand Circle-banerne

Hestenes navne:

2

LUNDEN 3 4

Ejers navn:

2

ÅRHUS 3 4

GC-BANER 3 4

Tlf. nr.:

Adresse:

Postnr. og by:

Underskrift:

Kontonr. i Travdata:

Kuponen indsendes til Dansk Travsports Centralforbund, Hestesportens Hus, Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund, således at vi har modtaget den senest 25. oktober. Fax 39 96 20 44.

Væddeløbsbladet 47


- allround træningsvogn

Prisen er ekskl. moms

Ring tlf. 98 28 62 44 / 40 98 62 44

www.travdiscount.dk

Afsender: Væddeløbsbladet Traverbanevej 10 2920 Charlottenlund

s i r p s n o i t k u d o Intr , 0 0 5 kr. 9.

gbgrafisk.dk

Fås i farverne sort og blå

ID-nr. 42569

Magasinpost UMM

CUSTOM BOWTAIL

Vaeddelobsbladet  
Vaeddelobsbladet  

Magazine for people with interest in horse-sport

Advertisement