SN-25082010

Page 1

PSSST...... Vi kjører faste ruter til Stjørdal og Stugudal

Nr. 34 - Onsdag 25. august 2010 - 27. årgang

7580 Selbu - Tlf. 73 81 04 40

Meråker, Åsen og Frosta • Opplag: 19400 aviser

Regionavisa som når alle i Malvik, Selbu, Tydal, Stjørdal, Stjørdal - sentrum Leilighet i 3. etasje over to plan

Søndre gate 2 F P-Rom/BRA: 71/77 kvm Antall soverom: 1 Etasje: 3. Visning: 1.9 kl. 17.00-17.30

Faste sider

Folkefest på Prestmoen

Økonomi . . . . . . . . 22 Sport . . . . . . . . 35-37 Uteliv . . . . . . . . 42-43 Kunngjøringer . . 52-53 Bransjeguiden . . . . 55 Markedsplassen . . . 54 Slekt & venner . . . . 57

Side 42

Godt resultat i NM Side 36

Stjørdal - Dullum Enebolig med sokkelleilighet

VISNING I DAG

Uglevegen 39 P-Rom/BTA/BRA: 168/220/204 kvm Antall soverom: 4 Byggeår: 1977 Visning: 25.8 kl. 17.00-18.00

Stjørdal - Fosslia Spesiell og innholdsrik enebolig

Fosslivegen 17 P-Rom/BTA/BRA: 202/240/214 kvm Antall soverom: 4 Visning: Etter avtale med ansvarlig megler

Stjørdal - Lånke Småbruk/gårdstun

Draveng Nordre Antall soverom: 4 Byggeår: 1926 Tomt: Ca. 4413 kvm, eiet Visning: Kommer for salg!

Stjørdal på oljemessa Side 4

Tlf: 73 87 15 70 www.heimdaleiendom.no

Stjørdal kommune er til stede på oljemessa Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger med egen stand sammen med 32 andre midt norske bedrifter og offentlige myndigheter. Hensikten er å synliggjøre Stjørdal som vertskommune for olje- og gassindustrien. På Stjørdal kommune sin stand: Margit Elverum og Rune Saursaunet fra næringsavdelingen.

UKENS

fisketilbud ALLTID GODE TILBUD!

Stilling ledig/ kurs & skoler . . . . . . 50-51

Fotokonkurransen Side 48-49 Foto: Maiken Kristoffersen.

TV-programmet . . . . . 58-59

Nye tilbud hver mandag!

MANDAG - LØRDAG

All fersk fisk i fiskedisken

÷30% Med forbehold om trykkfeil. Tilbud gjelder t.o.m. 28/8 eller så lenge beholdningen rekker

EVJA • www.bunnpris.no

KIWI Mindes Hus 7-23 (også lørdager) KIWI Holmen 7-23 (9-21)

Ukens Go’helg-produkt fredag og lørdag fr

DOVRE 25 CBS

4490,4490

elg-pris

Fast Go’h

14 4

90

pr. pakke

FFersk ytrefilet av svin 160 g pr. kg 93,13

Gjelder så langt beholdningen rekker. Kun til private husholdninger.

Åpent: 7-18. 9-15


2

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Vår mening Redaktør Bjørn H. Larsen 915 23 032 bhl@s-n.no

Queen Mary II Stjørdal Havn N

ylig gjestet verdens tredje største cruiseskip Queen Mary Trondheim og Brattøra. Den 345 meter lange og 72 meter høye cruisebåten var dessverre ikke innom Stjørdal Havn. Den kunne ha vært det. Turistene ville satt pris på å se helleristninger i Stjørdal kommune. De kunne også fått en guidet tur landveien til Steinvikholm Slott og lært om Norgeshistorien. Byen med Nidarosdomen kan de senere årene vise til store endringer ut på sine havneområder. Fra piren og Brattøra samt Nyhavna kan Munkholmen fortsatt betraktes ute i fjorden, men på disse områdene skjer det endringer.

N

ye hoteller og kontorbygg spretter opp i et område tidligere disponert til godsformål og havnevirksomhet. Fortsatt er havneområdene i Trondheim sterkt preget av varetransport og omlasting av tyngre gods. Pirbadet med lekende små og store, samt nye Rockheim er på plass i samme havneområde med det gamle fortollingshuset i stein som nærmeste nabo.

H

andelsstanden i sentrum av Trondheim ser med interesse på havneområdene og nye fremtidige disposisjoner her. Det gjør handelsstanden fordi turistbåter og cruiseskip med anløp havna resulterer i økt handel hos byens mange butikker. En betydelig omsetning kan butikkene vise til med gjester fra Hurtigruta, cruiseskip og andre reisende sjøveien. Containere skal i årene som kommer ut fra havneområdet. Det skal lastes og losses gods på andre arenaer, men hvor? Byen som oppsto av handel sjøveien i regi av Olav Tryggvason, ser igjen med økt interesse på fjordens mange muligheter. Denne gang med nye moderne øyne.

L

angt mer øst i fjordarmen ligger Stjørdal. Her finnes i dag en slags havn. En havn sterkt preget av tilfeldighetenes utvikling, og med stort preg av planløshet. Stjørdal har et havneområde med gode muligheter for fremtidig tilrettelagte anløp for turistbåter. Fra havna i Stjørdal, som snarest bør tilbake på det kommunale eierkartet, kunne turister spasere eller skysses inn til sentrumskjernen på stjørdalssletta. Stjørdal Havn burde utformes som en ”myk og imøtekommende” havn med sjørestaurant, bobilcamp, et turistmotell, ny småbåthavn og transportsystem med hente-bringetjeneste til Stjørdal sentrum og lufthavna. Selvfølgelig skal lokalbefolkningen få promenere ut til havna langs et innbydende stisystem.

H

va ville skjedd i Trondheim om gasskula på Stjørdal Havn hadde blitt etablert på Brattøra med et såkalt hastevedtak? Byens innbyggere ville høyst sannsynlig protestert høylytt. Bystyret i Trondheim ville trolig ut fra et sikkehetssynspunkt heller ALDRI tillatt et slikt grep. Ville innbyggerne i Trondheim hatt aksept for et mobilt asfaltverk med kjemikalierøyk på Brattøra, eller ville de hatt brøyteploger og saltavrenning til sjøen i stort omfang på Brattørkaia?

R

epresentanter med havneverv bosatt i Nord-Trøndelags største kommune Stjørdal, bærer et stort ansvar på sine skuldre. De skal ivareta ikke bare næringsrelatert virksomhet på Stjørdal Havn. De må ha visjoner om en fremtidig havn som skaper aksept i lokalmiljøet. En havn som i langt større grad tilrettelegges for bruk i lokalmiljøet. Veien dit kan ikke vi se blir ivaretatt i dag. Stjørdal Næringsforums fremtidsplan mot 2040 bør tas frem og studeres nærmere. Her finner representantene med havneverv i det minste en plan.

I

ngen plan preger dagens havn i Stjørdal. For så vidt heller ingen lokal styring preger havna med gode vilkår for fremtidige utviklingsplaner. Noe vi sterkt beklager. Ikke minst sett i sammenheng med at Stjørdal kommune utvilsomt har Trøndelags fineste badeområder i friluft med Storvika, Molovika og Langøra i umiddelbar nærhet til havna.

15 år gamle Ida Vinterdal sammen med ponnien Månstorp Faks.

Trav i Lånke Sist lørdag ble den årlige lokalkjøringen arrangert på Lånke Travbane. Martin Gramnæs

Det er Lånke Travlag som står bak arrangementet, der både nyebegynnere og erfarne stilte til start. Med i alt 35 hester og 9 ponnier påmeldt, var leder i Lånke

Travlag, Marianne Hovden fornøyd. - Både nykommere og profesjonelle uttøvere er representert her i dag, forteller hun. Mange av de som er her kjører trav på Leeangen hver mandag, også speakeren har vi hentet inn fra Leangen.

kanger, som deltok i ponniløp. Den unge jenta har drevet med trav siden 2003, og har mange gode resultater å vise til. Hun er deriblandt nordisk mester fra i år. Denne dagen nådde hun ikke helt til topps, men endte på en respektabel fjerdeplass.

Ungt talent En av deltagerne var 15 år gamle Ida Vinterdal Fra Or-

men står selv for drift og vedlikehold av anlegget. - Vi har trening hver onsdag i sommerhalvåret, og vi driver på dugnad, noe som er veldig trivelig og sosialt forteller klubbleder Marianne Hovden.

Frivillig innsats Lånke Travlag leier grunn,

politinotiser Tatt med hasj STJØRDAL: Politiet stanset lørdag ettermiddag en bil med tre ungdommer for nærmere undersøkelse. Her ble det funnet noe som politiet mener kan være hasj på en av ungdommene. De unge ble tatt med til lensmannskontoret for nærmere avhør. Politiet har opprettet sak.

Aksjon skoleveg I FROSTA: Denne uke ble innedet med ”Aksjon skoleveg” på Frosta. Aksjonen foregikk i tidsrommet 08.00 – 10.30. Politiet fant ikke grunn til noen form for reaksjoner denne formiddagen. Med skolestart blir det en ny hverdag for

bilistene med et nytt trafikkbilde. Pass på!

Aksjon skoleveg II: Stjørdal: Politiet i Stjørdal markerte ”Aksjon skoleveg” i Ringvegen mandag morgen 08.00 – 09.15. Trafikken fløt fint. Det ble reagert med en muntlig advarsel for opptreden i trafikken, men ellers var det ingen reaksjoner. Trafikkanter i Ringvegen må som alltid være svært oppmerksomme i denne sterkt trafikkerte vegen.

Parkeringskaos STJØRDAL: Kl. 14.45 mandag ble politiet kontaktet på grunn av parkeringen på Stjørdal Jernba-

nestasjonen. En uheldig parkering skapte en kaotisk situasjon. Det førte til at en pendler fikk bot for feilparkering. Parkeringsforholdene ved jernbanestasjonen i Stjørdal er en gammel hodepine. Først på det utarbeides en reguleringsplan for Stjørdal Jernbanestasjon. Det må lages en plan for parkering vest for jernbanesporet. Forbindelsen mellom parkeringsplassen og jernbanestasjonen skal løses med en undergang. Her gjenstår fortsatt arbeid med finansieringen. Det er ventet at prosessen med reguleringsplanen for Stjørdal jernbanestasjon starter over nyttår.

Rv 705: Bekymret over trafikken SELBU: Politiet i Selbu har i tida rundt skolestart mottatt en rekke henvendelser fra folk som er opprørt over trafikken langs rv 705. Det gjelder lastebiler som kjører for fort og det gjelder ikke minst enkelt privatbiler som kjører vanvittig fort. Foreldre forteller at barna ikke tør å gå til skolebussen alene. Politiet tar disse meldingene alvorlig. Det er gjennomført aksjoner tidligere i sommer. Nå ber noen av trafikkantene langs rv 705 om nye tiltak.

telefon 74 83 46 00 • post@s-n.no Utgiver: Midt-Norsk Avisdrift AS Foretaksnr.: NO 967 490 849 MVA

Administrasjon: Paal Larsen

Adresse:

Søndregt. 6 A, 7500 Stjørdal

Trykk:

NR1 Adressa-trykk Orkanger AS

Annonsesalg: Sissel Fjerdingen annonsekonsulent 926 10 477 Distribusjon: Roar Børstad

daglig leder

952 57 667

915 52 554

Redaksjon: Bjørn H. Larsen Kjell Arnfinn Aune Svein Joar Wik Oddvar Auran Arne-Bjørn Fossen

ansvarlig redaktør journalist freelance freelance freelance

915 23 032 952 09 985 958 97 730 977 70 550 456 36 119

Grafisk avdeling: Dag Larsen Helge Gresseth Heidrun Klevan

produksjonsleder typograf grafisk designer

Abonnement:

400,-/pr. år

924 94 827 901 56 862 452 24 055


STJØRDALS-NYTT

3

Onsdag 25. august 2010

GRILLET KYLLING 800 g DEN STOLTE HANE Pr. kg. 37,38

90

29

PIZZA BIG ONE AMERICAN CLASSIC 580g STABBURET Pr. kg. 51,56

90

29

GO’ MORGEN 195 g, assortert TINE Pr. kg fra 33,51

3 FOR 2

E GRATIS!

FÅ DEN BILLIGST

FARRIS/ FARRIS BRIS Alle varianter 1,5 ltr. RINGNES Pr. ltr. 5,94

90

8

+PANT

STJØRDAL SENTRUM / EVJA BUNNPRIS & GOURMET, Husbyfaret 6 Tilbudene gjelder t.o.m. 4. september 2010 • www.bunnpris.no – mobil.bunnpris.no – facebook.com/bunnpris.no


4

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Åpnet tirsdag i Stavanger:

Oljemessa Offshore Northern Seas

Tore Rømo og Margit Elverum fra næringsavdelingen på Stjørdal kommune sin stand på ONS-messa. Bildet til høyre: To representanter fra Odfjell Drilling i samtale med Næringssjef Tore Rømo. Til venstre Area Manager ODT Stjørdal, Erlend A. Øyen.

Stjørdal kommune er til stede på ONS-messa i Stavanger med egen stand sammen med 32 andre midt norske bedrifter og offentlige myndigheter. Hensikten er å synliggjøre Stjørdal

som vertskommune for olje- og gassindustrien. Fokuset er rettet mot etablering og videreutvikling av et høyteknologisk oljeog gassmiljø i Stjørdal. Til messa er det utarbeidet ny stand, ny olje og gassbrosjyre. Arbeidet med olje og

gassatsingen i Stjørdal har fått navnet Petroport Stjørdal. Her er det samlet alle strategier, målsettinger, informasjon og brosjyremateriell knyttet til olje og gassområdet. Så langt har deltagende representanter fått bare gode tilbakemeldinger på utformingen og innholdet på standen. Pe-

troport er en forkortelse for Petroleum og Airport (eventuelt også Port i forbindelse med en fremtidig havneterminal i Stjørdal). Hvorfor velge Stjørdal som etableringssted for olje og gassindustrien? • Nærhet til store bedrifter som allerede er etablert i Stjørdal.

• Lett å rekruttere topp kvalifiserte medarbeidere – Norges største (og beste) utdanningsinstitusjon innenfor området (NTNU) ligger en halv time unna Stjørdal. • Kort vei ti høyteknologisk miljø og utviklende nettverk

• Stor kapasitet på hotellsiden – god arrangementskompetanse • Kommunikasjonsmessig knutepunkt som bare blir bedre og bedre • Et trivelig og godt bomiljø

Vær så god! Frokosten er servert. Håper det smaker. Lørdag 28. august fra kl. 9.00 byr vi på

gratis frokost hos KIWI Mindes Hus og hos KIWI Holmen

Vi kan ikke servere deg frokost på senga, men på lørdag håper vi den smaker like godt hos oss. Du er herved invitert til gratis frokost hos KIWI Mindes Hus oh KIWI Holmen fra kl. 9-13. Håper den faller i smak og gir deg en god start på dagen!

Butikksjef Sonja Helen Moen, KIWI Mindes Hus og butikksjef Elin Wiggen Dahl, KIWI Holmen

7-23 (også lørdager) 7-23 (9-21) KIWI Mindes Hus

KIWI Holmen


STJØRDALS-NYTT

5

Onsdag 25. august 2010

inviterer til

ÅPEN DAG lørdag 28. august kl. 09.00 - 16.00

Timeplan for lørdag 28. august:

Tid

Time sal

Time sykkel

SykkSykkel 45

09.30

Tors gule time Tor

10.45

Core Bar Renate/Erika

4x4 BLÅ Odd

12.45

Zumba Renate

4x4 GUL Audhild

14.00

Blå Spesial Jon Ragnar og Vibeke

ENDELIG HELG :)

Gry

• Kom og tren! • Ta med deg en venn og prøv høstens nyheter!

Charlotte

Nyhete høsten r 2010!

ZUMBA CoreBa og r!

Som medlem hos oss får du rabatt på over 50 butikker på Stjørdal • Spar penger når du handler! • Muligheter for å tjene inn hele medlemsavgiften!

KOSTURS HOLDSeK id med i samarb e. Grete Roed Kursstart er 1. septemb

s 2 eller flere år ap sk m le med

mskap

1-2 års medle

Tøff bag trenings får som du med på kjøpet!

Meld deg inn før 1. oktober og få: • GRATIS TØFF TRENINGSBAG • FRI INNMELDING • FORDELSKORT • Få skreddersydd TRENINGSPROGRAM helt gratis • OVER 50 gruppetimer • FRI barnepass • Benytte Stjørdals STØRSTE treningstilbud • Gjestetrene på ALLE SATS senter i Norge • Gjestetrene på ALLE SPENST senter i Norge • Gode parkeringsmuligheter

FRISKE ÅR BARN 4-6rt Kurssta ber 15. septem

0-1 års medlemskap

TEENAGE TRENING (13-16 år) Oppstart 24. august

Nye åpningstider: Mandag - onsdag - fredag kl. 06.30 Tirsdag - torsdag (sykkel 45) kl. 06.30 For mer informasjon, se vår hjemmeside www.spenst-stjordal.no

Tlf. 74 83 70 40 Torgkvartalet 3. etg. www.spenst.no


6

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Nytt varmebasseng ved Øverlands Minde? - Denne løsningen kan gi alt i ett nytt badebygg, i følge Ola Morten Teigen (Frp). • Mange flere får mulighet til svømmetrening i egen kommune. • Større muligheter for jevnlig gruppetrening. • Varmebasseng for spesielle behov. • Langsiktig kommunal pengesparing med en totalløsning. Marianne Flekstad Johnsen

Ola Morten Teigen fra Fremskrittspartiet (Frp) ser at et nytt varmebasseng i en ny svømmehall vil koste penger, men at det vil komme mange til nytte på lengre sikt. - I første omgang vil det dreie seg om planlegging av området i og rundt svømmehallen. Planleggingen av et totalanlegg for vannidrett svømming og rehabilitering vil dermed tidligst starte i tidsrommet 2011 til 2015, tror Teigen. Prislappen for det hele kommer til å bli på anslagsvis åtte til ti millioner kroner, sier han. Resultatet blir en svømmehall som er tigjengelig for alle i Stjørdal. Store garderober og basseng med varmt og kaldt vann, samt heis og annet utstyr kan bli en del av løsningene. Et varmebasseng for revmatikere og andre har lenge vært etterlyst. - Det er bare å se på innbyggertallet i Stjørdal for å se behovet, påstår Teigen. Han mener en ny eller en helrenovert svømmehall vil dekke behovene til både

enkeltpersoner og de som trener i grupper. Leder i Norsk Revmatikerforbund avd. NordTrøndelag fylkeslag, og Stjørdal Revmatikerforening, Grete Helene Aspaas, er talerør for mange revmatikere. Hun ser et varmebasseng velkommen og viser til langt flere eldre samt revmatikere i årene som kommer. Brukere av varmebassenget på Trondsletten i Trondheim, som artikkelforfatteren er en av, er en annen gruppe som også støtter dette forslaget. Rett til behandling i egen kommune Teigen understreker at alle har rett til behandling i egen kommune. Det er umulig for disse gruppene i dag, da det ikke er adgang for alle. Felles for begge gruppene er et behov for tøyning i varmt vann. Mange revmatikere er bevegelseshemmede og alle i Trondsletten-gruppen er avhengige av rullestol. Større plass både i garderobene og selve bassenget, samt annen tilrettelegging av hjelpemidler er en viktig faktor for å få nødvendig bassengtrening. Verken svømmehallen eller bassenget ved Halsen Sykeheim dekker alle disse behovene i dag: Dagens svømmehall mangler et stort basseng med varmt vann. Kaldt vann gir ikke rom for tøyning og bevegelighet for mennesker med funksjonsnedsettelse. Økt tøyning og bevegelighet er hovedmålet med treingen. Dermed blir svømmebassenget

T JØNNVOLLIA, ST UGUDAL

To omtev omtevisning lørdag 28/8 kl. 12-16

18 flotte hyttetomter

11

SOLGT

Kontaktperson: Fuglem, 911 49 397 39

Skilting fra Reitanveien like før Stugudal.

7580 Selbu - Tlf. 73 81 01 00

Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne (bildet) i Stjørdal vil nok følge opp saken som vår skribent Marianne Flekstad Johnsen her omtaler. Flekstad Johnsen er selv rullestolbruker, og er avhengig av trening i varmebasseng.

ubrukelig for de nevnte gruppene. Det mangler i tillegg ulike hjelpemidler for at treningen skal være gjennomførbar. Det varme barnebassenget i svømmehallen er ikke tilpasset voksne og varmebassenget på Halsen Sykehjem er bare tilrettelagt for enkelte brukere. Kun for gående Kommunal fysioterapeut, Ingrid Birkeland forklarer følgene av dette: -Bassenget ved Halsen Sykehjem blir mest brukt av personer som kan gå. Rullestolbrukere, samt mange bevegelseshemmede, kan ikke bruke det av forsjellige årsaker. Det har ingen rampe, og garderobene er for små til å få plass til rullestoler og andre nødvendige hjelpemidler. Størrelsen på bassenget har også sine ulemper. Den gjør svømming umulig, sier Birkeland og forteller at 110 personer i uken er maks kapasitet. Gruppetrening er et behov som både Trondsletten- og Revmatikergruppen trenger og bassenget rommer maks fem grupper. Dermed er det ikke alle som kan bruke bassenget på Halsen sykehjem. Revmatikerforeningen lokalt er blant dem som bruker bassenget en kveld i uka, mens Trond-

sletten-guppen er blant dem som faller utenfor. Grunnen er at alle i den sistnevnte gruppen må ha med seg assistenter som hjelper dem med praktiske gjøremål. Det blir flere personer enn grensen kan tåle. - Kort sagt, Jeg tror kommunen tjener på å ha et basseng til alle. Bassenget ved Halsen Sykehjem er et fint nyoppusset basseng som ikke alle innbyggere får dra nytte av, sier Birkeland. Varmebassenget i Trondheim er per i dag det nærmeste tilbudet foruten Sykehuset Levanger, og alle i gruppen er kjempefornøyde med effekten av treningen og tilretteleggingen der. Men fra høsten av er det ingen selvfølge at tilbudet står ved like til alle som trenger det.

være med fra høsten i år. Dette skjer gjennom vurdering fra fysioterapeut. Brukere av varmebassenget på Trondsletten ser derfor ikke dette som en varig løsning. - Det er lite trolig jeg får dette tilbudet når jeg slutter på skolen. Per i dag har jeg trening med basseng og fysioterapi fordelt på to dager i uka. Alternativet er å ha fysioterapi begge dagene. Problemet er at bassengtreningen har en effekt som langt overstiger fysiotreningen, og bør derfor være jevnlig. Med et varmebasseng i Stjørdal vil det bli både tid og ressurser til hyppig trening, sier en bruker som støtter Teigens påstand om at det kommer til nytte for flere.

Tilbudet er gjennom Ole Vig videregående skole Altså er det først og fremst elever fra skolen som får tilbudet. Hittil har andre brukere fått tilbudet fordi det er kapasitet nok. I følge Ann Kristin Hoås, blir ikke brukere som går fra videregående skole til jobb- eller dagtilbud fulgt opp fra høsten av Per i dag er det dessverre ikke klart hvem som får tilbudet. Det varierer fra person til person. Altså må andre brukere søke om å få

Til nytte for alle - Mange andre enn oss selv har nytte av denne planen på lang sikt hevder Aspaas i NRF, og forklarer hvordan dette kan bli en god sirkel. For å gi to eksempler: Variert og hyppig trening er nøkkelen til arbeidslivet og en hverdag uten smerter for både revmatikere og andre som er avhengige av trening. Det vil bety at flere kan gjøre en innsats i samfunnet som arbeidstakere. - Med flere arbeidstakere sparer NAV mange penger av to grunner: Færre blir

100 prosent uføretrygdet og behandlingsreisene til utlandet får lengre effekt, forklarer Aspaas. Helsereiser vil det da bli mindre av, håper hun. Per i dag betaler NAV behandlingsreisene, mens den enkelte bruker betaler helsereiser. Ny ordning fra departementet Samtidig er en ny ordning oppe til høring i Helse- og Omsorgsdepartementet. Den går ut på at brukeren også betaler behandlingsreisen selv. Ordningen vil eventuelt tre i kraft neste år. Verken Helse- eller Omsorgsdepartementet ønsker å gi en kommentar på dette før høringsfristen går ut 15. august i år. - Uansett utfall vil et varmebasseng nytte, konkluderer Aspaas. For det andre vil det gi mindre tidspress for Stjørdal taxi. Hver torsdag tar tre Maxitaxier med alle brukerne til Trondheim. De bruker i dag to timer til sammen på frem og tilbake-turer med Tronslettengruppen. Nytt varmebasseng vil gi mindre kjøretid og mer trening. Leder for Stjørdal Taxi, Kurt Bratseth, bekrefter dette mens Aspaas legger til Dette gjelder også for enkeltpersoner, enten de tar drosje eller egen bil. Stjørdals-Nytt skal følge saken videre.


STJØRDALS-NYTT

7

Onsdag 25. august 2010

t r a t s Høst 4999 Canon EOS 500D m/18-55mm IS

Kameraet vant EISA pris som beste speilrefleks 2009-2010. Ypperlig for amatøren og entusiasten, med god bildekvalitet og Full HD filmopptak • 15,1 megapiksler • 3,4 bilder i sekundet • inkludert 18-55mm objektiv med stabilisator

3999 3999

Fujifilm FinePix HS10

de r n Bedre Bil Inkl. boke ,-)! 99 (verdi kr 2

Prisvinnende kamera med hele 30x zoom, stor dreibar LCD skjerm og filmsekvenser i Full HD 1080i. • 24-720mm optisk zoom • film med 1000 bilder i sek. (redusert oppløsning) • RAW format

oom! Hele 10 x z

Nikon D3000 m/Nikkor 18-55mm II og ValuePack!

Les mer om ValuePack (verdi kr. 3.800) på www.nikon.no

Nå 1999 Før 2399 Fujifilm FinePix F80EXR

2999 Nå 3999 Før 4698

Med 10x zoom, dobbel bildestabilisering, følgefokus og ny ansiktsdetektering som også finner hund og katt, er det lett å få gode bilder. • 3”LCD skjerm • HD filmopptak • Auto rotering ved bildevisning

Speilreflekskamera for nybegynnere, 10,2 megapiksler, knivskarp 11-punkts autofokus og stor 3” LCD-skjerm. Guide-modus hjelper deg på en enkel måte til å ta gode bilder.

Canon LEGRIA HF R17 Full HD videokamera med bildestabilisator og ansiktsfokus. Kan filme i 25p Cinema som gir høykvalitetsfilm. • 20x zoom • 2,7” skjerm • 8GB internminne + kortplass

nn 0 DV D -bre 0 -1 W D n o inkl. Can

er!

Før 2999

2799

999

Canon IXUS 300 HS

Vakkert designkamera med rå kraft. Opp til 8,4 bilder i sekundet, HD filmopptak og high speed filmopptak med 240 bilder i sekundet. • 10 megapiksler You Tube opplasting • leveres i hvit utførelse – KUN hos Elite Foto

Casio EXILIM EX-Z350

Rimelig kamera med slankt design og 4x zoom. Casio EXILIM EX-Z350 har god vidvinkel som gir deg mulighet til vidstrakte landskapsbilder og selvportretter av deg og vennene dine. YouTube støtte. 27-108 mm vidvinkelobjektiv • 18,3mm tynt

1985

25 år har lært oss mye om foto!

2010

TORGKVARTALET

Tlf. 74 82 72 20 • www.elitefoto.no


8

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Stjørdal - Sentrum Kjeller - Garage - 2 terrasser - Gode solforhold

VISNING I DAG!

Gildevangen 20 Prisant: kr. 2.075.000,- Omkostn: ca. 55.437,- BRA/p-rom: 146/100 kvm. Inneholder: Entre, stue, kjøkken, 3 soverom, WC, bad, hobbyrom, vaskerom og boder. Visn: onsdag 25. august, kl 17:00 - 18:00. Oppdr.ansv: Thomas Johnsen, tlf 92 28 86 36 Megleren Din AS i samarbeid med Postbanken Eiendom AS

Stjørdal - Bjørnhaugen

Meråker - Lilletrøen

Halvpart med gode solforhold - Fin utsikt - Populært område - Garasje

Flott utsikt - Garasje - Nytt kjøkken - Arealeffektiv - Gode solforhold

Helleberget 18 Prisant: 2 150 000,- Inneholder: 1.etg: Kjellerstue/soverom og bod. 2. etg: Bad, vaskerom, gang og bod. 3. etg: 2 soverom, gang, entre og garderobe. 4. etg: Kjøkken og spisestue. 5. etg: Stue.Omkostn: ca. 68.683,- BRA/p-rom: 142/133 Visn: Etter avtale. Oppdr.ansv: Thomas Johnsen, tlf 92 28 86 36

Lilletrøen Prisant: Kr. 890 000 Omkostn: ca 2,7% BRA/p-rom: 82/82 kvm Innhold: Gang, 2 soverom, bad, vaskerom, stue, kjøkken. Visn: Etter avtale Oppdr.ansv: Kent Nergård, tlf 48 31 46 44 Megleren Din AS i samarbeid med Postbanken Eiendom AS

Stjørdal - Gevingfeltet

Sentrum - Sentrum

Romslig enebolig med dobbelgarasje - Ypperlig for barnefamillie

Selveierleilighet - 3 soverom - Høy standard - Sørvendt terrasse - Parkeringskjeller

Gevingberget 1 Prisant: 3 350 000 Omkostn: ca. 87.433,BRA/p-rom: 193/184 kvm. Inneholder: 1.etg:Vindfang, toalettrom, bad, stue, spisestue, 2 soverom, kjøkken og vaskerom.2.etg:Loftstue, 2 soverom og bad. Tomt: 739 kvm Oppf: 2003 Visn: Etter avtale. Oppdr.ansv: Thomas Johnsen, tlf 92 28 86 36

Innherredsvegen 55 b Leil. 21 Prisant: 2 690 000,- Inneholder: 1 etg: Entre, gjestetoalett, vaskerom, bod, kjøkken, stue, 3 soverom, bad og gang. Sportsbod ifm parkeringskjeller Omkostn: ca 2,5 % av kjøpesum BRA/p-rom: 80/73 kvm Fellesutg pr mnd: 1825,- Visn: Kontakt megler. Ansv: Alexander Bjerkås, tlf. 48 31 46 55


STJØRDALS-NYTT

9

Onsdag 25. august 2010

Stjørdal - Gevingfeltet

Stjørdal - Hegra

Romslig enebolig med dobbelgarasje - Ypperlig for barnefamillie

Moderne 3-roms med 2 soverom - Gode Solforhold - Carport

NYHET!

Gevingberget 1 Prisant: 3 350 000 Omkostn: ca. 87.433,BRA/p-rom: 193/184 kvm. Inneholder: 1.etg:Vindfang, toalettrom, bad, stue, spisestue, 2 soverom, kjøkken og vaskerom.2.etg:Loftstue, 2 soverom og bad. Tomt: 739 kvm Oppf: 2003 Visn: Etter avtale. Oppdr.ansv: Thomas Johnsen, tlf 92 28 86 36

Johan Myrvangsveg 3 c Prisant: Kr. 550 000 Fellesgjeld: Kr. 975 525 Totalt: 1 525 525 Omkostn: Kr. 1060 BRA/p-rom: 68/65 kvmFellesutg pr mnd: 6 670 Visn:Ons25.08.10 kl 17.00 - 18.00 Oppdr.ansv: Kent Nergård, tlf 48 31 46 44

Stjørdal - Meieritunet

Frosta - Småland

Stor eiet hjørneleilighet - Praktisk - Rolig område - Heis

Ny og pen hytte - God beliggenhet - Hems

NYHET!

Meierivegen 13 A Prisant: 2 750 000,- Inneholder: 2. etg: Entrè, gang, wc, bad, bod, 2 soverom m/ utg. balkong 1, stue m/ utg. balkong 2, kjøkken.. Omkostn: ca. 72.433,- Oppf: 2000 BRA/p-rom: 94/91 kvm Fellesutg pr mnd: 1 940,- Visn: tirs 31/8 kl. 1700 - 1800. Oppdr.ansv: Alexander Bjerkås, tlf 48 31 46 55

Småland Prisant: 1 490 000,- Inneholder: Gang, stue m/ utg. terrasse, kjøkken, bad/wc, 3 soverom, bod. Hems. Omkostn: ca. 40.933,- BRA/p-rom: 70/66 kvm Tomt: 1071 kvm Oppf: 2008 Visn: tors 2/9 kl. 1800 - 1900 Oppdr.ansv: Alexander Bjerkås, tlf 48 31 46 55

Stjørdal - Kvislabakken

Stjørdal - Dullum

Meget pen selveierleilighet - Totalrenovert 2007 - Flislagt bad

Utleie i sokkel - Flott utsikt - Gode solforhold - Garasje

VISNING I DAG!

Severin Broensgate 18 Prisant: 1 975 000,- Omkostn: ca. 56.808,- BRA/p-rom: 87/87 kvm. Inneholder: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken og bad. Flere boder i kjeller. Fellesutg pr mnd: 1 546,- Visning: Etter avtale. Oppdr.ansv: Thomas Johnsen, tlf 92 28 86 36

Tiurvegen 16 Prisant: 2 800 000,- Omkostn: ca. kr. 70.000,BRA/p-rom: 190/180 kvm. Tomt: 841 kvm Oppf: 1977 Visn: Onsdag 25. aug, kl 18:30 - 19:30. Oppdr.ansv: Thomas Johnsen, tlf 92 28 86 36


10

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Stjørdal - Stor sentrumsleilighet 4 soverom - God standard - Romslig stue - 2 bad - Heis

VISNING I DAG!

Stokmovegen 1 Prisant: 2 250 000,- Fellesgj: 1 656 192,- Totalt: 3 906 192,- Inneholder: 3. etg: Entrè, 2 boder, stue m/ utg til balkong, kjøkken/spisestue, 2 bad, 4 soverom. 2 boder i kjeller. Omkostn: kr. 1.060,- BRA/p-rom: 150/144 kvm Fellesutg pr mnd: 11 779,- Oppf: 2005 Visn: Ons 25/8 kl 17.30-18.30 Oppdr.ansv: Alexander Bjerkås, tlf 48 31 46 55


STJØRDALS-NYTT

11

Onsdag 25. august 2010

Stjørdal - Sona Særegen stor enebolig med romslig tomt - Høy standard - Totalrenovert 2005

VISNING I DAG!

Kiltun Prisant: 2 490 000,- Inneholder:1. etg: Hall, kjøkken, stue m/ utg. til terrasse, vaskerom, kjellernedgang. 2. etg: gang, 4 soverom, bad, walk-in-closet. 3. etg: Loftstue. Kjeller: Hobbyrom og uinnredet. Omkostn: ca. 65.933,- BRA/p-rom: 290/209 kvm Tomt: 2121 kvm Oppf: 1957 Visn: Ons 25/8 kl 19.00-20.00 Oppdr.ansv: Alexander Bjerkås, tlf 48314655

Vi gir deg en av Norges tøffeste salgsgarantier!

Alle som inngår salgsoppdrag med oss nå får full salgsgaranti. Dette betyr at om du ikke får solgt boligen til avtalt pris, dekker vi alle kostnader og utlegg i forbindelse med salgsprosessen, også tilstandsrapport og profesjonell fotograf. Ring oss på tlf 74 82 50 20 eller stikk innom oss i Kjøpmannsgata 13 for en uforpliktende og hyggelig boligprat.

Megleren Din AS i samarbeid med Postbanken Eiendom AS


Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Namdalsavisa

12

Om du har ti bær i spannet eller ti kilo spiller ingen rolle Nord-Trøndelag skal bli Norges sprekeste fylke! Det betyr at 80% av alle nordtrøndere over 6 år skal være i fysisk aktivitet minst en halvtime tre ganger i uka!

Bli med du også! Gå inn på www.norges-sprekeste.no i dag og registrer deg.


STJĂ˜RDALS-NYTT

13

Onsdag 25. august 2010

Krigsprodukter har positiv respons Onsdag 11. august 2010

STJĂ˜RDALS-NYTT

4

viser fram et skrin Magne Fasteraune pĂĽ Skatval hun bodde pĂĽ hjemsom hustruen Solveig fikk nĂĽr stedet i LĂĽnke.

Helle Vangen Stuedal og Kjell pĂĽ Erik Petterson venter spent bilder av krigsprodukter.

t Etterlyser produkter lage av krigsfanger Museum, Stjørdal VÌrnes ønsker ü komme i kontakt med folk i Stjørdal og Merüker som har gjenstander som er laget av krigsfanger. I Stjørdal og Merüker var det flere leire hvor krigsfanger var i forvaring. Helle Vangen Stuedal ved Stjørdal Museum VÌrnes ønsker ü kartlegge disse gjenstandene og ikke minst historien bak disse. Oddvar Auran

ktv.no 97770550 • oddvar.auran@

folkningen. Museet er interI Stjørdal og Merüker ble essert i ü fü vite hvilke henmange fanger holdt i fange- delser som gjorde at gjenleire av den tyske krigsmak- standene ble gitt. Det kan ten. Disse leirene er omtalt i vÌre enkle, men ogsü litt mange dokumentasjoner. sterke historier. omImidlertid er fangenes gang med lokalbefolkningUtstilling en lite kjent. Vi vet at mange Stjørdal Museum VÌrnes var utrolig flinke og fingervil kartlegge hver gjenstand, nemme fanger. Det ble laget sier Stuedal. Til de som sitgjenstander av meget god ter med krigsfangeprodukkvalitet nür en tar hensyn til vil vi anbefale at de ivater, tilvar som r de hjelpemidle retas i familien. Kanskje kan gjengelige. det bli spørsmül fra museet om ü fü lüne gjenstandene til Historien bør ivaretas GjenHittil har det vÌrt viet liten bruk ved en utstilling. bli selvsagt oppmerksomhet til de gjen- standene vil i laget tilbakelevert til eierne. Vi standene som ble til ü snakke fangeleirene i Stjørdalsdal- oppfordrer folk tingene, slik at føret. Helle Vangen Stuedal sammen om til videre er interessert i historien bak historiene føres er. Det er lurt gjenstandene som krigs- nye generasjon opplysninger, fangene overlot til lokalbe- ü skrive opp

nĂĽr historiene gĂĽr i glemmeboka mister gjenstandene mye av sin verdi for ettertida.

Ta kontakt Stjørdal Museum VÌrnes ønsker ü fü tilbakemelding fra publikum. Ta derfor kontakt enten pü telefon 74827021 eller pü email: stjordal.m useum@sn k.no. Du kan selvsagt ogsü besøke kontoret museet har like ved VÌrnes kirke. Send gjerne et bilde av gjenstanden.

Bilder av krigsfanger. Det er ikke kjent hvor bildet er tatt. Foto: Dagfinn Furunes

Denne fuglen fikk Leif Myhr da han fylte 1 ĂĽr.

Stjørdals-Nytt 11. august-2010.

Stjørdal Museum, VĂŚrnes, har hatt mange henvendelser etter at StjørdalsNytt videreformidlet en henvendelse til publikum. Til nĂĽ har det meldt seg 10 stykker med gjenstander som har sammenheng med russiske krigsfanger. Fortsatt er det ønskelig med flere henvendelser, sier museumsbestyrer Per Steinar Brevik og arkeolog Helle Vangen Stuedal. Oddvar Auran 977 70 550 • oddvar. auran@ktv.no

Etter kort tid har det meldt seg mange som har gjenstander som er mottatt fra

russiske krigsfanger. Som følge av dette er det servert mange historier knyttet til gjenstandene. Gjenstandene ble gitt som takk for noen poteter eller neper som ble kastet inn til fangene. Dette som takk for dette spesielle kosttilskuddet, som var veldig viktig for fangenes mulighet til ü holde seg i live. Gavene kunne skape problemer for giverne. De risikerte straff. Det fortelles ogsü at mange voktere snudde ryggen til, og marsjerte vekk fra fangene. Slike positive sider hos tyske soldater har vÌrt lite omtalt. Museet hüper ü fü inn ytterligere gjenstander til museet pü lün. For museet er historiene bak gjenstandene vel sü viktige. Ringer du til Stjørdal museum kan du fü fortelle historien til Brevik, Stuedal eller NysÌther Raaen.

Her viser arkeolog Helle Vangen Stuedal en sommerfugl laget av blikkbokser til museumsbestyrer Per Steinar Brevik. De synes det er spennende med historiene som følger gjenstandene.

Korrigering I referatet fra Stjørdalsløpet stür det at Nord-Trøndelag Turistforening stür som medarrangør av dette løpet. Nina Kolstad har varslet om at dette er feil. Dermed er dette korrigert.

(-#1$%(+$3 5 25(%$12* + *2$%(+$3

*)ˆ33#$(& 5 25(-

%GLCQR FCJ JMGL

,?RKCQRCPL E IE

/+4** ,(7 NNCJQGLCP N”PCP EP•LLC P•BC ME ESJC CNJCP

IE

QRI

&HCJBCP MLQB?E ?SESQR £ J•PB?E ?SESQR /PGQCLC EHCJBCP Qi J?LER @CFMJBLGLECL PCIICP *SL RGJ NPGT?RC FSQFMJBLGLECP %MP@CFMJB MK RPWIIDCGJ 5G R?P TCBCPJ?EQDPGRR GKMR I?QQCPRC $$ NPMBSIRCP RGJQT?PCLBC BCR QMK QCJECQ G @SRGIICL IMLR?IR @CRHCLGLECL

2RH•PB?J 3JD £

IE

%P? IH•RRBGQICL BVg^cZgi &'.!"$`\

IE


14

Onsdag 25. august 2010

Lokalkjente meglere

-

Salgsgaranti

-

Effektiv markedsføring

-

STJØRDALS-NYTT

www.heimdaleiendom.no

Stjørdal - sentrum Leilighet i 3. etasje over to plan.

SØNDRE GATE 2 F

Prisant.: 1 590 000,- + omk.

P-Rom/BRA: 71/77 kvm Soverom: 1 / Etasje: 3 Byggeår: 1987 Tomt: Ca. 3134 kvm, eiet Parkering: En plass i carport samt gjesteparkering.

Kjøpsomk.: Ca. 43 233,FINN-kode: 23883724 Felleskostnader: 1 051,- pr. mnd. Sentralt beliggende leilighet med kort gangavstand til butikker, jernbanestasjon og de fleste andre fasiliteter Stjørdal kan by på. Thea Brenne, 957 37 872

www.heimdaleiendom.no

Visning: Onsdag 01.09, kl.17.00 – 17.30

Stjørdal - Dullum Enebolig med sokkelleilighet

VISNING I DAG

UGLEVEGEN 39

Prisant.: 2 490 000,- + omk.

P-Rom/BTA/BRA: 168/220/204 kvm Soverom: 4 Byggeår: 1977 Tomt: Ca. 602 kvm, eiet Parkering: Garsje i felles garasjerekke samt oppstillingsplass.

Kjøpsomk.: Ca. 65 733,FINN-kode: 23839823 Eiendommen har usjenerende beliggenhet i øvre del av Dullumsfeltet med flott fjordutsikt. Gangavstand til mix-kiosk med post, barnehager, golfbane og kunstgressbane. Lars Valstad, 957 37 870

www.heimdaleiendom.no

Visning: Onsdag 25.08, kl.17.00 – 18.00

Stjørdal - Fosslia Spesiell og innholdsrik enebolig

FOSSLIVEGEN 17

Prisant.: 4 200 000,- + omk.

P-Rom/BTA/BRA: 202/240/214 kvm Soverom: 4 Byggeår: 1961 Tomt: Ca. 839 kvm, eiet Parkering: Frittstående garasje.

Kjøpsomk.: Ca. 108 483,FINN-kode: 21393603 Innholdsrik og spesiell enebolig med moderne og tiltalende standard. Beliggende i et av Stjørdals mest attraktive boligområder like ved Fosslia barneskole. Fjordutsikt. Lars Valstad, 957 37 870

www.heimdaleiendom.no

Visning: Etter avtale med ansvarlig megler


STJØRDALS-NYTT

15

Onsdag 25. august 2010

Stjørdal - Lånke Småbruk/gårdstun med flott beliggenhet

DRAVENG NORDRE

Prisant.: 2 500 000,- + omk.

Soverom: 4 Byggeår: 1926 Tomt: Ca. 4413 kvm, eiet Parkering: Stort uthus med 4 garasjeplasser. Stor gårdsplass.

Kjøpsomk.: Ca. 65 983,-

Nils Borgar Husby, 957 37 869 www.heimdaleiendom.no

Visning: Kommer for salg!

Stjørdal - Kvislabakken Innholdsrik kjedet enebolig

FREDLYGATA 2 A

Prisant.: 2 280 000,- + omk.

P-Rom/BTA/BRA: 138/212/191 kvm Soverom: 3 Byggeår: 1958 Tomt: Ca. 581 kvm, eiet Parkering: På tomten

Kjøpsomk.: Ca. 60 655,FINN-kode: 20239220 Koselig innredet bolig med nyere bad og kjøkken fra 2007. Stor skjermet hage med terrasse. Gode solforhold. Tøffelavstand til butikk. Kort avstand til barnehage og skole. Jan Morten Svendsen, 957 37 871

www.heimdaleiendom.no

Visning: Tirsdag 31.08, kl.17.00 – 18.00

Stjørdal - Stokkberga

Storlien

Innholdsrik leilighet med fantastisk utsikt

Hytte ved skitrekk med moderne komfort

HELLEBERGET 2

Prisant.: 2 640 000,- + omk.

LÖVHÖGSTJERN

Prisant.: 1 950 000,- + omk.

P-Rom/BRA: 87/87 kvm Soverom: 3 / Etasje: 3 Byggeår: 2001 Tomt: Ca. 6665 kvm, eiet Parkering: P-kjeller med heisadkomst.

Kjøpsomk.: Ca. 69 483,FINN-kode: 23035374 Felleskostnader: 1 460,- pr. mnd. Meget pen leilighet med fabelaktig utsikt. Inneholder: entré, gang, 2 soverom, kontor, 2 bad/wc, kjøkken og stue. 3 boder

P-Rom/BRA: 67/70 kvm Soverom: 3 Byggeår: 2003 Tomt: Ca. 586 kvm, eiet Parkering: Stor gårdsplass ved inngangsparti.

Kjøpsomk.: Ca. 30 000,FINN-kode: 22830762 Flott beliggende i et meget populært hytteområde med kort avstand til alpintanlegg, preparerte skiløyper og opplevelsesrike turstier.

Jan Morten Svendsen, 957 37 871 www.heimdaleiendom.no

Visning: Mandag 30.08, kl.17.00 – 18.00

Jan Morten Svendsen, 957 37 871 www.heimdaleiendom.no

Visning: Søndag 29.08, kl.13.00 – 14.00

Stjørdal - Sentrum

Meråker

Flott og sentral leilighet over 2 plan

Gårdstun med skjermet beliggenhet

WERGELANDSVEGEN 3 F

Prisant.: 2 850 000,- + omk.

FUNNESSET

Prisant.: 750 000,- + omk.

P-Rom/BTA/BRA: 97/110/101 kvm Soverom: 2 / Etasje: 2 Byggeår: 2000 Tomt: Ca. 905 kvm, eiet Parkering: I parkeringskjeller

Kjøpsomk.: Ca. 74 733,FINN-kode: 22513247 Felleskostnader: 1 373,- pr. mnd. Pen og moderne leilighet over 2 plan (2. og 3.etg) med veranda i begge etasjer. Leiligheten er sør/vest vendt.

P-Rom/BTA/BRA: 122/189/169 kvm Soverom: 3 Byggeår: 1939 Tomt: Ca. 7145 kvm, eiet Parkering: På gårdsplass.

Kjøpsomk.: Ca. 22 233,FINN-kode: 23844126 Idyllisk beliggende småbruk ved Funna med utsikt til Fonnfjellet.

Jan Morten Svendsen, 957 37 871 www.heimdaleiendom.no

Visning: Mandag 30.08, kl.18.30 – 19.30

Nils Borgar Husby, 957 37 869 www.heimdaleiendom.no

Visning: Torsdag 26.08, kl.17.00 – 18.00


16

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Profilen En honnør til portrettet…. Fotograf Eir- Jørgen Bue

”2 sek. kvalitetstid” Jakop & Filip.

I Stjørdals sentrumsgater har det gjennom tidene alltid vært etablerte portrettfotografer. Vi vil i tiden fremover i denne serien jevnlig presentere profiler fra vårt distrikt. Portrettbildene som presenteres skal betrakteren selv få gjøre sine tolkninger av. Det er Studio G-fotograf Eir-Jørgen Bue som har fanget de kunstneriske uttrykkene. Dersom det er noen spørsmål i forbindelse med fotograferingen, er det bare å ta kontakt med Eir på eir.bue@eirimages.com


STJØRDALS-NYTT

17

Onsdag 25. august 2010

GRENSEHANDEL GGREN RENNSEHANDEL SEHANDE PÅ P SSTORLIENS TOORLIEN RLIENS N

SSTØRSTE T ØR S T E SUPE SUPERMARKED RMARKKED K BILLIG, BBILL ILLLIG, IG BBRA R OOGG SSTORT TORT UUTVALG! TVVALG! ALG

RYGGKOTELE TT MED BEN

Kr

39,PR. KG.

ALLE PRISER ER OPPGITT I SVENSKE KRONER. DET TAES FORBEHOLD OM EVENTUELLE TRYKKFEIL.

Kr

Kr

49.90,-

79,-

Kr

59,-

89,-Kr

Kr

Kr

27,-

Kr

59,-

89.90,-

Kr

Kr

29.90,-

49,-

HVER HVER DAG DAG

GRATIS GRATIS BUSS! BUSS!

Kr

89,-

Kr

49,--

Kr

Kr

38,-

49.90,-

Kr

49,-

ÅPNINGSTIDER: Man - tors: 09-19 Fre: 09-20 Lør: 09-19 Søn 11-19

TTrondheim rondheim - SStjørdal tjørdal - storlien storlien ttur/retur ur/retur

www.nabobussen.no - tlf 73 60 48 10


18

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Maskon utvider på Tangen Maskon vil utvide sitt bygg på Tangen i Stjørdal. Dagens bygg med utvikling og produksjon av maskiner planlegges utvidet med 30 kontorarbeidsplasser. Kjell Arnfinn Aune

Det er leietaker Aibel som skal øke antallet ansatte fra 70 til 100. Et krav for å bygge ut er å inngå en utbyggingsavtale med kommunen. Formannskapet skal torsdag behandle avtaleforslaget. Foreliggende forslag sier at utbygger skal betale til sammen 1,49 millioner kroner som andel til fellesanlegg. 1,14

millioner skal utbygger bidra med i nye veisystemer på Tangen. Det settes av 200.000 til ny rundkjøring og 115.000 til opparbeidelse av parkanlegg. Maskon er en norsk spesialbedrift som prosjekterer, konstruerer og produserer løsninger innen spesialmaskiner, robotisering og automatisering for industrien. Materialhåndtering og visionbasert teknologi er blant deres kjerneområder. Løsningene som tilbys er ofte spesialutviklet for å løse konkrete behov hos kunden. Maskon (bildet) utvider mot vest på Tangen. Minst 30 kontorarbeidsplasser skal ferdigstilles og Aibel skal leie lokaler i bygget når tilbygget står ferdig oppført.

Prøven Bil vil kjøpe næringstomt Prøven Bil AS vil betale 7 millioner kroner for ny tomt på Sutterøy. Firmaet har en tid lett etter egnet tomteareal for bilsalg og verksted i Stjørdal.

Kjell Arnfinn Aune

Det er Stjørdal kommune som selger næringstomta, og det etter at andre har blitt tilbudt tomta på vilkår om oppstart av virksomhet her. Det åpne inngjerdede området har i mange år stått ubrukt. Den 5,4 mål

store tomta er en hjørnetomt i starten på det ytre industriområdet. - Vi har stort ønske om en etablering i Stjørdal. Først skal tomtespørsmålet avgjøres før detaljplanlegging starter, sier Knut Fordal i Prøven Bil. Om bilbedriften får kjøpe kommer

omkostninger til salget på 178.483 kroner i tillegg til de 7 millionene. Skal selge Peugeot på Sutterøy Prøven Bil har i dag en markedsandel på 10 prosent med Peugeot i Trøndelag. Med avdelinger i Verdal,

Orkanger, Oppdal og Fosen er en salgsavdeling i Stjørdal aktuelt for firmaet. Prøven Bil har også verksted i planene for den nye etableringen i Stjørdal. Torsdag skal formannskapet behandle saken om tomtekjøp. Prøven Bil har en tid vært på leting etter tomteareal i Stjør-

dal. Tidligere var Evja et aktuelt område men har ikke blitt realisert. - Den aktuelle tomta på Sutterøy har god beliggenhet for oss. Får vi ja til kjøp vil vi starte planlegging om ny virksomhet i Stjørdal raskt, avslutter Knut Fordal i Prøven Bil.

Proff på våtrom og bad Byggmakker Aasen & Five tilbyr sine kunder god ekspertise på bad og våtrom. Byggeforskriftenes bestemmelser på våtrom er skjerpet. Da er det tryggest med råd og hjelp fra erfarne Profffolk hos byggvarebedriften i Stjørdal sentrum. Kjell Arnfinn Aune

Våtrom som vaskerom og bad krever godt håndverk for å unngå lekkasjer. Byggmakker Aasen & Five har styrket sin rådgivende kompetanse på området våtrom. Knut Larsen gir gjerne Proff- kundene og selvbyggere nyttige råd og veiledning. - Våtrom er blant rommene i huset som brukes mest. Våtrom

utsettes naturlig nok for fukt og vann. Da er det greit å vite hva som må til av produkter for å sikre mot lekkasjer og angrep på husets trekonstruksjoner, sier Knut Larsen hos Byggmakker Aasen & Five. Han er utdannet maler med fagbrev. Arbeidet flere år hos Malermester Fossum. Erfaring fra salg av flis og har utført våtromsarbeid i et lokalt byggefirma. Sikre merkevalg på våtrom Proff- selger Knut Larsen kan tilby kundene anerkjente produkter til våtromsarbeid. Tidligere Maxit har nå blitt Weber, og i denne porteføljen finnes godt utviklede produkter til våtrom. - Hos oss kan selvbyggeren eller byggmesteren velge i testede produkter fra A til Å innen våtrom. Verktøy til arbeidet er en selvfølge. Vi har oppgradert ut-

valget også her, sier Larsen, og viser oss reoler med tilbehør for nettopp våtrom og bad. Gulvavretting, spesialprodukter i fuging, flislim, flis, glassbyggerstein, sluk, membran og mye annet knytta til våtrom. - Som ytre flater på bad og vaskerom varierer valgene fra flis til våtromsplater. Noen sverger fortsatt til gulvbelegg i stedet for flis på gulv. Det er kunden selv som tar disse valgene. Det som er viktig, og som byggeforskriftene vektlegger er at badet helst ikke skal ende opp som en erstatningssak. Også forsikringsselskapene skjerper inn på dette området nå, sier Proff-selger Knut Larsen hos Byggmakker Aasen & Five.

Produkter i Weber-serien, tidligere Maxit sikrer byggeren av våtrom skikkelige produkter for bad og vaskerom sier Proff-selger Knut Larsen.


STJØRDALS-NYTT

19

Onsdag 25. august 2010

Rundkjøringa é ferdig! Nå tømmes lageret av gressklippere!

Livet é herlig!!

Ryddesag

Gode priser!

m/sele Stort utvalg - Trimmetråd - Sagblad - Krattblad

Fra kr.

SERVICEVERKSTED

INNBYTTE

FINANSIERING

Hørselvern høytrykksspyler

m/radio

støvsuger

3.990,motorsag MS 171

30% lavere vibrasjoner 20% lavere drivstoff-forbruk 70% lavere utslipp

SE 61 1300 watt

RE 107 1300 watt 120 bar 440 l pr. t

Kun denne uke!

Begrenset antall!

Kr.

995,-

Surrebånd

Kr.

Veil. 3.861,-

4 tonn 50 mm/ 10 m

Kr.

110,-

2.490,-

Kr.

398,-

Kr.

1990,-

Europower dieselaggregat

MB 248 3,5 hk 45 l. oppsamler Skyveklipper

Yanmar dieselmotor 4 kw El. start

Kapp- og gjæringssag KGS 254 Med laser for presise snitt og innebygget lys Uttrekkbar , 800 w/230 volt HM-sagblad 254/30 mm Skjærebredde: 90˚: 305 med mer 45˚: 205 mm Arbeidsbord til kapp-/ gjæringssag KSU 400 Veil. 3.464,-

798,-

Et rolig og lett drag - og saga er i gang!

Pakkepris:

Ord. pris 21.990,-

2.490,-

3.990,-

Begrenset antall

Ordinært kr. 2.490,-

DENNE UKE:

Kr.

1.990,-

Super tilbud Begrenset antall

12.000,-

Finansiering

Åpningstider: Mandag - fredag 08-17 • Lørdag 09-14


20

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Mali Aadal t.h., Matea Almli og hadde litt av hvert å tilby under bygdadagen. Oda Beitland bidro med gitarspill.

Politisk rådgiver i olje – og energidepartementet, Ivar Vigdenes, har ikke mye tid hjemme i Forradal for tiden, men bygdadagen fikk han med seg. Her koser han seg i rollen som onkel, for lille Ellen Vigdenes.

Anita, Sverre og Lina Røvik fra Flora, med sin flotte hesteekvipasje, sørget for populær hesteskyss til og fra Galleri QA, ved Ådal østre.

Trivelig bygdadag Folk gikk mann av garde i Færbøgda på lørdag, da FIL (Færbøgda i lag) inviterte til bygdadag ved oppvekstsenteret i bygda. Arne-Bjørn Fossen 456 36 119

I tillegg var det også mange fra andre deler av dalføret som hadde tatt turen opp til Forradal, for å ta del i aktivitetene som foregikk. Dermed kunne en storfornøyd leder i FIL, Stian Flo-

bergseter, glede seg over et svært så vellykket arrangement. Lag og foreninger i bygda, hadde rigget seg opp på tradisjonelt vis, med stands og utstillinger av forskjellige slag, for å presentere sine aktiviteter. I tillegg var det salg av blant annet flatbrød, malerier, brukt og antikk, og ikke minst rømmegrøt og grillmat. Anita og Sverre Buan fra nabobygda Flora var sammen med datteren Lina, for anledningen innleid for å til-

by hesteskyss til gården Ådal østre, der ekteparet Alice og Bjørn Bratsberg for andre år på rad, har utstilling i galleri QA. Familien Røvik stilte med flotte hester og staselige vogner i en populær ekvipasje, for både store og små. Et av de store målene med årets bøgdadag, var i følge Flobergseter å presentere bygda som et aktuelt sted å slå seg ned, for unge etablerere. Derfor var det åpnet for muligheten til å komme med ønsker om tomtevalg

hos aktuelle tilbydere. – Vi har ikke registrert konkrete henvendelser i løpet av dagen, men opplevd at enkelte i alle fall er nysgjerrige og interessert, fortalte Laila Balstad, som var en av tilbyderne. Politisk redaktør i Trønder-Avisa, og selv utflytta Færbygg, tok forsamlingen med på et kåseri om bygda sett utenifra. Han mintes blant annet 1980-tallet, og den reelle trusselen om nedleggelse av skolen i bygda. – I dag har vi et nytt oppvekstsenter i bygda, og økende

elevtall gjennom flere år. Dette må ikke bli en sovepute. Hadde dere ikke greid å beholde skolen, så ville det heller ikke vært noen barnehage, og for eksempel ingen plass å arrangert en bygdadag som denne. Nærbutikken er også en viktig pulsåre i bygda. Litt dyrere enn butikkene i sentrum, ja vel. Men det er kanskje prisen man må være villig til å betale for å opprettholde et livskraftig bygdesamfunn. Videre poengterte Moen viktigheten av å ha dyktige lokalpolitikere som taler bygdas sak, men den viktig-

ste enkeltfaktoren, mente han kanskje allikevel var at dugnadskrefter i bygda hadde greid å få gjennomført bredbåndsprosjektet. Alt i alt koste både bygdefolk og tilreisende seg, med både gratis frokost, servert av Forradal S-Nærkjøp, ispedd fengslende og humoristiske fortellinger fra Hans Olav Løkken, og deretter med en sosial og trivelig dag. Ja enkelte kalte dagen til og med 17. mai nummer to.

Nye aktiviteter i bedriftsidretten Bedriftsidretten i Stjørdal starter opp med flere aktive tilbud. Trim, trening og trivsel er stikkord når nye turneringer og tilbud fra bedriftsidretten tilbys innbyggerne. Høst er tid for påmelding til vinterøvelsene. Kjell Arnfinn Aune

Bedriftsidretten og områdeleder Kari Søberg inviterer til tradisjonelle og nye tilbud. Det inviteres nå til Volleyball for mix lag damer og herrer med spillarena i Skatvalshallen. Fotball for femmerlag herrer blir det også denne høsten. Arrangørene leter fortsatt etter arena for femmerfotball, og idrettshallen på Værnes kan være aktuell. Her er det snakk om lag fra bedriftene og deres ansatte.

- Alle kan delta i bedriftsidrettens aktiviteter. Når det gjelder organisert ballidrett er det god mulighet for bedriften til å ta med andre for å utfylle laget, sier Kari Søberg. Målgruppa er bedrifter og ansatte der det sosiale og teambuilding er nøkkelord. Bedriftsfotball Det vil bli spilt femmerfotball med 4 utesspillere og en i mål. Dommere og bane blir organisert fra bedriftsidrettskretsen der kretsens regelverk er gjeldende. - Her er det bare å møte opp og spille. Vi oppfordrer bedrifter som ikke klarer stille eget lag å slå seg sammen med andre bedrifter, sier Kari Søberg. Deltakeravgift dekker bane, dommere, premier og administrering av tilbudene bedriftsidretten tilbyr. Terminlistene blir lagt ut på egen hjemmeside for lagene som stiller.

Påmelding til femmerfortball bør skje innen 1.september til NT-bedriftsidrettskrets, eller lokalt på Stjørdal. Tabellen finnes p å www.bedriftsidrett.no/nor dtrondelag. Her er også annen informasjon om skattefordeler for bedrifter med idrettslag og medlemsfordeler for den enkelte. Ved påmelding må lagets navn føres, lagleder med fødselsår, e-post og mobil nr. Mixvolleyball i Skatvalshallen Høstens og vinterens kamper blir spilt i Skatvalshallen. Start i høstens serie skal skje rundt midten av september. Avhengig av antallet påmeldte lag, vil serien bli inndelt i divisjoner basert på fjorårets resultater. Nye lag antas å starte i den nederste divisjonen. I utgangspunktet vil to lag rykke ned og to lag rykke opp

fra de ulike divisjonene. - I mix-serie spilles det slik at minimum to av hvert kjønn må være på banen hver gang. Totalt seks spillere maksimalt, sier Søberg og håper bedriftene og ansatte ser sin mulighet for påmelding. Frist for påmelding til mixvolleyball er 1.september. Både for bedriftsfortball og volleyball vil spill foregå frem til mars neste år. Innebandy: Bedriftsidretten ser nå på mulighetene for en serie med innebandy. Ta kontakt med bedriftsidretten om dette tilbudet frister! Svømmetilbud i nyrenovert svømmehall Svømmehallen i Sandskogen ved Øverlands Minde er renovert. Denne høsten starter Bedriftsidretten i Stjørdal opp med svømmetilbud. - Første torsdag i september er det svømmetilbud i regi av oss. Her kan

hvem som helst delta og man trenger ikke være tilsluttet noen bedrift heller, sier Kari Søberg. Det er aerobic-tilbud på Fosslia Skole. Sjekk nærmere med arrangøren om tid og påmelding. Det tilbys skyting i kjelleren på Ole Vig vg skole sammen med skytterlag hver torsdag kveld. Jogge og gå løp arrangeres i Remarka. - Dette er et topp tilbud der man trimmer i eget tempo inn mot Hessjøen fra Remyra. Tilbudet er lagt til hver tirsdag, og i vinterhalvåret legges dette til sentrumsområdet. Vi vil gjerne ha med flere mosjonister. Den siste aktiviteten trimutvalget har er lagt til Vigdvatna 12.september med en sosial ramme, sier Kari Søberg. Det er et ritt igjen for sykkeltrimmerne i høst. Det legges til Velodromen 31.august. - Det skulle være godt med aktiviteter å velge i

Kari Søberg (bildet) er områdeleder i Bedriftsidretten i Stjørdal. Hun oppfordrer bedrifter og enkeltpersoner til å finne sin favorittøvelse. Her bør man melde seg på i god tid. Et av mange tilbud er svømmetrening i den nyrenoverte svømmehallen ved Øverlands Minde.

hos oss. Meld deg på og bli med i flotte tilbud i regi av Bedriftsidretten i Stjørdal, sier Kari Søberg.


STJØRDALS-NYTT

21

Onsdag 25. august 2010

s o h d u b r Til e k k a

t s m u g g u a g . By 25 - 31 JØTUL FS 381

JØTUL FS 281

Stål.

BP SORT

Utstillingsovn

Utstillingsovn

Før 33290,-

Før 21290,-

19990,-

Tilbudspriser til skoleungdom på arbeidsklær, værneutstyr og verktøy.

12770,-

ALLE VINDUER FRA NATRE KOMPRESSOR Essve. ECU 2,0. Egnet for dykkert- eller klammerpistol, samt mellomstore spikerpistoler ved rolig arbeidstempo.

2490,-

ISOLA TAKSHINGEL

BETONGBLANDER

ELEKTRISK PEIS

Al-Ko, 600 W Trommelkapasitet ca. 132 l

ewt Seine. Tidløs design. Varmevifte med to trinn 1000/2000W.

3290,-

BROSTEIN GRÅMIX

1490,-

-40% Rabatt gjelder kun vinduer i tre (ikke balkongdører, heve- og skyvedører)

Isola Takshingel gir et sikkert og funksjonelt tak. Lett å frakte - lett å legge. Isola Takshingel - holder i 30 år minst! Pris sort skrå pr. m2

Med sine runde hjørner gir brostein et klassisk dekke. 17,2x11,5x4,6 cm. Pris pr. m2

INNERDØR

YTTERDØR

Cello 1 SP. Hvit. Modul 7, 8, 9 x 20, 21 og 10 x 21. Pris pr. dørblad eks. karm og vrider.

Cello 4 GL. Hvit. Modul 9 x 20,21 og 10 x 21. Pris inkl. karm. Eks. vrider.

89,-

119,-

1249,-

5990,-

Åpent:

7-18 • 9-15 ENKLERE Å FÅ DET GJORT Frakt kan tilkomme. Vi tar forbehold om trykkfeil.


22

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Ønsker færre bompengeselskaper

økonomi

Statens vegvesen og flere fylkeskommuner ønsker færre bompengeselskaper for at mer penger skal gå til veg og mindre til administrasjon. Vegdirektoratet ønsker sammen med fylkeskommunene Hordaland, Sør-Trøndelag og Buskerud

ønsker å redusere dagens 50 bompengeselskaper til færre enheter. En rapport er sendt Samferdselsdepartementet. Politikere, interesseorganisasjoner og fylkeskommuner står bak ønsket om en mer effektiv bompengeinnkreving.

Bli din egen lånesjef Mange banker tilbyr fleksible boliglån. Det innebærer ingen faste månedlige trekk av renter og avdrag, og full frihet til å øke eller nedbetale på lånet. Men det forutsetter at du er disiplinert.

Med et fleksilån, eller også kalt rammelån, får du en gitt låneramme ut fra verdien på boligen din som du fritt kan bruke. La oss si at du har en bolig som er verdt to millioner, og med et lån som er kommet ned i 500.000. Med et flexilån kan du da få full frihet innen eksempelvis 70 prosent av boligens verdi, i dette tilfellet 1,4 millioner. Det betyr at du har 900.000 kroner som du kan bruke til hva du vil. Fristende frihet

På den måten sparer man også gebyr ved refinansiering og slipper å kontakte banken. Du kan la lønnen din gå direkte til nedbetaling av lånet, i stedet for å samle opp penger på en regningskonto. Har du betalt ned mer enn du ønsker på kort tid, kan du låne pengene tilbake igjen. På

innkreving. Med bedre lånebetingelser for prosjektene kan vegprosjekt betales ned raskere og vi får mer penger til vegbygging, sier Bøe. I dag er det etablert et selskap per prosjekt; totalt 50. Det kan reduseres til 19.

lov § rett Avokat Thomas Lidal Jamne vil hver uke belyse et spørsmål forbundet med lov og rett som kan ha betydning for deg. Advokat Jamne er stjørdaling men til daglig ansatt i Pretor Advokat AS i Trondheim. Han underviser også i flere juridiske fag ved universitet og høgskole. Spalten vil ta opp tema innenfor ethvert rettsområde, bl.a. arbeidsrett, fast eiendom og forbrukerspørsmål. Advokat Thomas Lidal Jamne vil besvare spørsmål fra leserne, samt belyse rettsspørsmål som blir omdiskutert i media. Har du et tema du ønsker å få belyst, så ta kontakt med oss i redaksjonen eller send en e-post: thomas.jamne@pretor.no.

Skjevdeling

Lars Jørgen Svendsen, banksjef Sparebank 1 SMN

Dette frister mange lånekunder i dag, da det er et fleksibelt boliglånsalternativ til kunder som takler stor økonomisk frihet. Du velger selv når du vil betale renter og avdrag, og er ikke bundet til månedlige terminbeløp. Beløpet du har disponibelt i rammen kan styres fra nettbanken, hvor du har oversikt over alle ut- og innbetalinger. Renten er den samme som boliglånsrenten. Mange liker godt at ingen spør hva pengene skal brukes til, og at man slipper å kontakte banken dersom man skal pusse opp badet eller kjøpe båt.

- Færre selskaper gjør innkrevingen mer effektiv fordi vi samler de administrative oppgavene i større enheter, sier seniorrådgiver Robert Fjelltun Bøe i Vegdirektoratet. - Med flere bompengeprosjekter får selskapene økt kompetanse og erfaring med

- Flexilån frister mange lånekunder i dag, men det krever selvdisiplin, skriver banksjef Lars Jørgen Svendsen, Sparebank 1 SMN.

denne måten kan disiplinerte kunder holde lånesaldoen på et minimum. Produktet har blitt spesielt populært blant eldre med lav pensjon og stor formue i nedbetalte boliger. Arvingene overtar da ikke alltid en nedbetalt bolig, men de eldre har fått en rikere alderdom.

Selv om den nominelle renten er lav, kan renteutgiftene blir høye dersom du lar lånet skure og gå, uten å betale ned på renter og avdrag. Friheten koster også litt mer i form av høyere gebyrer enn ett vanlig boliglån, da bankene må reservere hele innvilget rammebeløp i tilfelle du skulle trenge dette.

Et godt råd er å bestemme seg for at nye låneopptak kun skal gå til noen utvalgte formål. Videre er det også greit å ha en egen grense på hvor høyt lånet bør være, samt at man hver måned betaler ned på lånet. Lykke til med flexilånet!

Ulemper med flexilån Flexilån er likevel ikke for alle. Du må selv passe på å nedbetale boliglånet ditt, så det innebærer at du må ha selvdisiplin og oversikt over økonomien din.

bli litt for impulsive i hverdagsinnkjøpene våre.

Nyvunnet økonomisk frihet kan også friste oss til å kjøpe en litt dyrere bil eller større båt enn vi nødvendigvis trenger. Vi kan bli sittende med lånet lenger enn planlagt, eller vi kan

Ekteskapslovens utgangspunkt er at alt partene eier på tidspunktet for samlivsbrudd (enten ved død eller skilsmisse) skal gå inn i ”felleseiet” og dermed utgjøre en del av delingsgrunnlaget mellom partene. Dette gjelder selv om det er gjenstander eller pengebeløp som er opptjent i løpet av ekteskapet. Ekteskapslovens § 59 fastslår imidlertid at det kan gjøres unntak fra dette ved såkalt ”skjevdeling”. Det innebærer at verdien av formue som klart kan føres tilbake til midler som ektefellen hadde da ekteskapet ble inngått, kan kreves holdt utenfor delingen. Det er m.a.o. ikke snakk om den faktiske gjenstanden, men verdien av denne, som må være i behold og for øvrig kunne føres tilbake til et aktivum man hadde da ekteskapet ble inngått. Har man for eksempel en heftelsesfri bil verdt en halv million kroner når man inngår ekteskap, kan man kreve å få skjevdelt den beholdne verdien av dette. Dersom man har kjøpt en hyttetomt for denne halve millionen i løpet av ekteskapet, så skal verdien av hyttetomta den dag i dag kunne holdes utenfor skjevdelingen. Dette gjelder også verdier som man senere har fått ved arv eller gave fra andre enn ektefellen. Dette innebærer at om du

mottar arv fra dine avdøde foreldre, så går dette i utgangspunktet ikke inn i felleseiet som skal deles etter et samlivsbrudd. Et samliv må avsluttes, på den ene av to måter; hhv. død og skilsmisse. I førstnevnte tilfelle skal det foretas et såkalt ”sammensatt skifte”, dvs. at man først må gjennomføre et skifte mellom hhv. avdøde og gjenlevende ektefelle for å avklare hva som går inn i den avdødes dødsbo. Her vil m.a.o. en eventuell tvist bestå mellom avdødes arvinger og den gjenlevende ektefellen. Loven har for øvrig flere unntak fra skjevdelingsreglene. § 59, andre ledd, fastslår at dersom retten til å ta ut midler iht. hovedregelen vil føre til et ”åpenbart urimelig resultat”, så kan retten bortfalle helt eller delvis. Det skal da særlig legges vekt på ekteskapets varighet og deres innsats for familien. Det går for langt å si så mye om enkelttilfeller i en slik sammenheng, men dette er naturligvis et av de punkter hvor partene ofte strides i skilsmisseoppgjør. I enkelte særlige tilfeller kan det også ende opp motsatt, nemlig at en ektefelle får rett til å holde utenfor noe som egentlig går inn i felleseiet

Vi sjekker inn på Trondheim lufthavn Værnes 1. februar 2010. Velkommen. www.dnbnor.no


STJĂ˜RDALS-NYTT

23

Onsdag 25. august 2010

Stadig flere velger kjøpesenteret med

...og som

UNIKE BUTIKKER og STORE KJEDEKONSEPTER

Ă˜KER og

Ă˜KER...

@k ]a^^W]e\a` XdS

&2/*" 83, /4&231024 *("/4 "4$) *$&-*" "2-&/& -;2 )&&#" !*99* 2&4&7 ,0%*--" 2<,&/ *// *44 104&,

Kom og la deg inspirere til ü kunne kle deg og dine rom i høstens nyheter!

0-. ",&2* " 0//" *--& <'' 0( *4&/ *7 *03,

CICELIA

BH finnes i B til G-cup, 6 forskjellige farger

SKOGSTAD

topp 199,cardigan 299,-

str 1 - 10 avtagbart fĂłr ord 799,-

499,R

&-- 2&/*/(3345%*0 &-- 0-345%*0

0-. "': &/4&2,0/402

449,249,149,-

parkdress

04"#&/& */(0 .'* &,&2

BH HIPSTER STRING

Kom og se HĂ˜STENS NYHETER fra blant andre ILSE JACOBSEN Nytt rimelig merke hos oss:

MARC LAUGE VELOUR JAKKE flere farger

499,-

ALLE TOPPER dame

AKTUELT:

á30%

"# $ $

SOMMERENS RESTER

49,- 79,- 199,-

! "

666 )&--,+01&3&/4&2 /0 4-'

HUSK

Koselig torv med fin kafeteria

TRĂ˜NDELAGS STĂ˜RSTE

MANGFOLD - SPENNING - VARIASJON OG TRIVSEL ...og STOR GRATIS PARKERINGSPLASS rett utenfor døra


24

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Hellkoppen inntar Stjørdal Gründer og kommunikasjonsutvikler Tommy Reinås forankrer Hellnavnet på egenutviklede krus. Hellkoppen, som er ny i år er utstyrt med design fra Hell Blues. Kjell Arnfinn Aune

Ideen dukket opp fra intet, men ønsket om å forankre Hell-navnet i noe dagligdags og nyttig resulterte i den nyutviklet Hellkopp. Det er Tommy Reinås fra Hell som forteller dette.

Reinås er leder i Hell Vel med et 80-talls medlemmer. Han vokste opp på Hell, og har inntatt barndomshjemmet. 200 eksemplar med årstall er laget. Vi snakker om et samleobjekt som trolig blir et årlig tiltak. - Er du en tøysekopp Reinås. Er dette en slags gimmick for å gi leserne informasjon om Hell Blues helga 3-5.september. - Nei dette er et seriøst påfunn. Koppen kan bli et samleobjekt og Hell-navnen er universelt og undervurdert i markedsføringssammenheng. Hellkoppen er i år litt maskulin. Neste år kan det være damenes tur med litt slankere linjer i utforming og med ny

design, sier Reinås og ler lurt. Han legger ikke skjul på et visst samarbeid med Hell Blues. Websiden til blues og Hell Vel er utviklet av Reinås. Han stiller som leder av velforeninga mannskap til å dirigere trafikken under Hell Blues- arrangementet første helg i neste måned. Norske søkermoduler på nett og utvikling av nye nettsteder får nå vente for Reinås i Hell Communication. Han var tidligere med i utviklingen av nettilbudene Viddi.no og Magenta News. Nå er det salg av Hellkoppen som gjelder. Hydro Hell er utsalgssted. Nevnte vi Hell igjen?

Tommy Reinås i Hell Communication har Hellkoppen klar for salg og distribusjon. Hell Vel og Hell Blues er delaktig i utgivelsen året 2010. Kanskje kan Hellkoppen bli et samleobjekt?

Satser sammen på Stasjonsboden

En liten detalj fra Stasjonsboden.

www.noanoa.com

Til høyre: MED PÅ LAGET: Mari Aursand og Ingrid Strøm Kleven.

”Second love” er designermerket som bidrar til et større vareutvalg i Stasjonsboden gjenbruk og redesign på Hell i Nord-Trøndelag. Produsentene Mari Aursand og Ingrid Strøm Kleven skal være med å drive boden. Marianne Flekstad Johnsen

Startskuddet for årets fantastiske høstkolleksjon har gått... Noa Noa Stjørdal s I gågata v/Torget s Åpningstider: Ma-fr 9-17 Lø 9-15

Siden åpning 10. april i år ved Hell stasjon, har søstrene Trine og Elisabeth Johnsen drevet Stasjonsboden alene. Nå får de selskap av Mari og Ingrid., og alle fire skal bytte på å stå bak disken på lørdager i det historiske bygget fra 1800-tallet på Hell. - Vi slo oss sammen fordi vi deler samme interesse og forskjellige ideer, sier søstrene og gleder seg til videre samarbeid med

Mari og Ingrid. Sammen har de hatt en vellykket nyåping av ”Stasjonsboden gjenbruk og redesign”, nå sist lørdag 14. august. Second love - Nyåpningen ble brukt til å vise kundene inspirasjonen som Mari og Ingrid har kommet med. Second love, deres designmerke, kommer kundene til å se mye av fremover. Merket er en oppfordring til å tenke nettopp på gjenbruk og redesign. Fyrstikkesker med print, nyoppussede lamper og stoler er noen eksempler på hva de lager. I tillegg har de gitt butikken en make over. - Kort sagt: Sammen med Mari og Ingrid har vi utviklet den opprinnelige ideen, sier Elisabeth og Trine Johnsen. Inspirert av hverandre Denne ideen var et ønske om å la gamle gjenstander gjøre sin nytte. Gjenbruk

er gjerne miljøtanke i praksis. Mye kommer til nytte hos nye eiere. - Vi har lenge drevet med oppussing interiør på hjemmebasis og merker at det kastes alt for mye som kunne blitt brukt om igjen. I januar dette året bestemte vi oss for å ta hobbyen et hakk videre og valgte å vekke stasjonsboden på Hell til live, utalte søstrene til avisa tidligere. Nå er målet å få inn flere varer. Dermed kom Mari og Ingrid inn i bildet. - De har tilført butikken mye på flere områder. Blant annet fordi de har drevet med samme hobby lengre enn oss, kan alle fire dele flere ideer og inspirasjoner. Kom gjerne innom for å kjøpe eller se vårt utvalg lørdager fra klokken 11.00 til 15.00 eller besøk oss på http://stasjonsboden.blogspot.com/. Besøk også vår facebook-gruppe med samme navn som butikken.


STJØRDALS-NYTT

25

Onsdag 25. august 2010

VI FORTSETTER UKEN MED FESTPRISER! VELKOMMEN TIL GAMLE OG NYE KUNDER!

Åpent: mandag-onsdag-torsdag kl 10 til 16 tirsdag kl 10 til 18 og fredag og lørdag 10 til 14


26

Onsdag 25. august 2010

SOM MEDLEM I COOP FÅR DU KJØPEUTBYTTE PÅ ALT DU HANDLER! VIL DU BLI MEDLEM? KONTAKT DIN NÆRMESTE COOP-BUTIKK ELLER SE WWW.TRONDOS.NO

PRISENE GJELDER T.O.M. 28. AUGUST. Forbehold om trykkfeil og utsolgt.

Terrassebord 21 x 95 kr 6,90 pr. m 28 x 120 kr 11,90 pr. m Klasse 1.

6

90

Semifix Flislim «Hey’di» 15 kg.

Pipeelement «Icopal» Ventilert 48x48x20 cm

169

189 Kompostkvern «Black & Decker» 2400 W.

2390 Kompositt bytteflaske «Yara»10 kg. (Pris gjelder ved innbytte.)

Isolasjon «Glava A37» str. 100 x 570 x 5800 mm. Pk á 6,61 m2

279

198

COOP BYGGEKONTO - EN ENKEL MÅTE Å HANDLE PÅ!

STJØRDALS-NYTT


STJØRDALS-NYTT

27

Onsdag 25. august 2010

BLI MEDLEM! Som medlem i Coop får du 3% kjøpeutbytte på alt du handler! Vil du bli medlem? Kontakt din nærmeste Coop-butikk eller se www.trondos.no

Veggmaling

Peisovn

«Infra 10» Alle farger. 3 ltr spann.

159

«Aasgård 2» 2 - 7 kW. Nominell effekt 5 kW. Røykrør 150 mm, topputtak. 58 kg.

3490

Peisovn «Dovre 510 CB» en rentbrennende peisovn med stlrent design og med godt innsyn til bålet. Røykuttaket kan settes både på høyre og venstre side, på toppen eller bak. Vedlengde: 40 cm. Effekt: 2,5-9kW. Mål: H-74,9 x B: 58,3 x D: 45,7 cm. Vekt: 122 kg

COOP BYGGEKONTO -EN ENKEL MÅTE Å BETALE PÅ - Inntil 200.000 kroner i kreditt. - Inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. - Månedlig faktura. - Ingen årsgebyr eller varekjøpsgebyr. Eff. rente iht kredittkjøpsloven: - kr 1.000 (22,42%) - kr 10.000 (33,16%) - kr 20.000 (28,16%) Årlig nominell rente 20,40%

5490

Administrasjonsgebyr kr 45 ved rentebærende saldo. Søknaden forutsetter en kredittvurdering.

Peisovn «Asgård 4» svanemerket konveksjonsovn. Bekledningsstein og effektiv forbrenning. Vedlengde: 37 cm. Effekt: 3-9 kW. Mål: H-98 x B: 48 x D: 37,7 cm. Vekt: 100 kg. Røykrør er ikke inkl. i prisen.

4790

Innerdørblad

Hos oss kan du levere kasserte elektriske og elektroniske apparater innen alle de varekategorier vi fører, helt vederlagsfritt.

En liten sak for deg - Et kjempeløft for miljøet!

«Diplomat Christer» Hvit. Uten karm.

649

TA ANSVAR FOR MILJØET

Vedovn «Dovre 40 CB» Rentbrennende ovn med Bukkene Brusedekor og glassdør. Vedlengde: 40 cm. Effekt: 2-7 kW. Mål: H 103,5-110,5 x B 35 x D 60 cm. Vekt: 95 kg

6190 KJØPEUTBYTTE PÅ ALT DU HANDLER!

STJØRDAL Wesselvei 5, Sjøsiden 7500 STJØRDAL Tlf. 74 82 99 67 Fax 74 82 99 88

Åpent: 7 - 19 (9 -16)


28

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Gevingåsen tunnel:

Det arbeides på ”spreng” Nå arbeides det bokstavelig på ”spreng” i Gevingåsen tunnel. Det lages rom for tekniske installasjoner. Rømningsveier ferdigstilles, og en stor pumpestasjon skal få sin plass inne i fjellet. Kjell Arnfinn Aune

Gjennomslag i tunnelen ble nylig markert gjennom en verdig seanse i regi av Jernbaneverket og entreprenøren Mika. Det skjedde på Hommelvik-siden av den nye jernbanetunnelen. - Arbeidet var langt fra ferdig da vi markerte gjennomslag for et par uker siden. Det gjenstår en del mindre sprengingsarbeid før vi kan starte installasjonene i tunnelen. Blant annet er vi i gang med å sprenge ut plass for en pumpestasjon på Hommelvik-sida av Gevingåsen tunnel, forteller byggeleder Torun Rise til StjørdalsNytt. Pumpestasjonen blir en viktig del av tunnelen. Stasjonen vil være stedet hvor overflatevann, eventuell innlekkasje osv skal fanges opp. Denne består av en såkalt pumpesump, et sandfang, oljeutskiller, oljeopsamler og et visst beredskapsvolum. - Det er slik at pumpestasjonen i tillegg til å fange opp overflatevann samt vann fra evt. renhold, også vil fungere som en sikkerhet hvis det skulle skje et havari med tog eller lignende i tunnelen. Da vil pumpestasjonen fange opp olje og andre væsker som eventuelt skulle lekke ut, forteller Torun Rise. Miljøkrav er dermed også fanget opp i en slik stasjon.

Nisjer I en togtunnel som i Gevingåsen kreves det også rom for tekniske skap og rom. Dette er nisjer som blir sprengt ut i tunnelveggen i disse dager. - Det er en del tilleggsarbeid knyttet til en tunnel som dette. Det som opptar oss nå, er at det skal ferdigstilles rom i tunnelen for alle signalbokser, elektriske koblingsskap og alt det andre vi må ha plass til, sier byggeleder Rise. En av rømningsveiene er heller ikke ferdig drevet eller sprengt ut. Dette vil bli ferdigstilt i løpet av de neste ukene. Klargjør tunnelen i bunnen Ut over høsten vil MIKA kjøre ut løsmassene som er brukt som vei inne i tunnelen i anleggsperioden. Deretter vil det bli kjørt inn ”ny” pukk som skal utgjøre sålen under togsporet. - Det stilles strenge krav til kvaliteten på pukk og løsmasser som skal utgjøre bunnen på et jernbanespor. Massene som entreprenøren har brukt under driving av tunnelen holder ikke disse målene. Derfor blir det nå byttet ut masser, forteller Torun Rise. Det er holdt tilbake en del masse fra sprengingen av tunnelen. Dette blir knust til ønsket størrelse/fraksjoner i Muruvik og på Hell, for så å bli kjørt inn som den nye sålen. August 2011, det første tog Entreprenøren MIKA vil i løpet av denne høsten også starte jobben med vann- frostsikring i tunnelen. Dette vil medføre en del boring, spesielt i endene av tunnelen. Det vil sikkert kunne høres av naboer, men neppe i en grad som tidligere. Det er altså

Persontog på vei mot sør fra Hell. Her arbeides det nå med ny sporlegging.

en del arbeid som gjenstår før installasjonene i Gevingåsen tunnel skal monteres. - Jeg forventer at det meste av sprengningsarbeidene vil avsluttes i løpet av september. De øvrige arbeidene vil pågå fram mot åpning neste år. I september/oktober begynner arbeidet med spor og signal. Det er det tyske firmaet Wiebe som har fått entreprisen på spor, mens Strukton as skal utføre signalarbeidet. Det første toget skal gå gjennom tunnelen 15. august neste år. Det er en dato vi ikke kommer bort fra, avslutter byggeleder Torun Rise i Jernbaneverket.

Gjennomslaget på Hommelvik-siden er et faktum. Legg merke til hvor små arbeiderne i Mika blir på dette stedet. Foto: Håkon Svinsås.

Kjører veteran fra krigsårene Nevn ordet militære kjøretøy og tanks til Bernt Egil Øren, og mannen går leksikon på området en høy gang. Interessen for militære ”doninger” har resultert i investering av en Dodge fra krigsåret 1944. Kjell Arnfinn Aune

Hjemme har Bernt Øren fra Stjørdal og Stokkhaugen i en årrekke bygd sine modeller av tanks og fly fra

krigsårene. Nå er det virkelige saker på fire hjul som gjelder. Langs veiene i Stjørdal kjører han rundt i sin Dodge kvarting fra 1944. Grove dekk og en motor som aldri sier stopp preger bilen i sine originale militærgrønne farger. - Bilen kom trolig med Marshall-hjelpa til Norge i fredsårene. Modellen er fra 1944, og Dodgen med sitteplatt og benker er selvfølgelig produsert i USA, sier Bernt Egil Øren. Bilen fungerte som radiobil for det norske forsvaret. Den har et 12 volts anlegg

og Øren har hatt bilen i 6 år. Bernt E. Øren er som mange andre krigsbilentusiaster medlem i HMK. Militære kjøretøy har også sin egen klubb på Stjørdal.

Bernt Egil Øren kjører rundt i sin Dodge veteran militærbil fra 1944. Kanskje blir den snart å se i et fremtidig nummer hos Stjørdal Teater i den nyrenoverte Lokstallen? Øren er med i teatergruppa og har tidligere deltatt i stykket ”Heimevernsøvelsa”.


STJØRDALS-NYTT

29

Onsdag 25. august 2010

Moholt, Melhus, Valentinlyst 9-22 (20) - Stjørdal 9-20 (20)

49

90

Skinkestek «Gilde» Av edelgris. Surret. Pr. kg

% -4ku0 pp! På pakket, ferskt pålegg fra Gilde

Karbonadedeig «Coop» 400 g. Pr. kg. 112,25

44

149

Biffstrimler «Gilde» Pr. kg

90

Strimlet svinekjøtt «Coop» Pr. kg

66

90

Medlemskuppet gjelder fra 23. august til 4. september.

Go’morgen Alle varianter. Pr. stk

Coop Juice

Medlemskupp

1,5 ltr. Frokost, eple, appelsin. Pr. stk Pr. ltr kr 6,60

4,90 Prisene varer t.o.m. 28. august - Forbehold om trykkfeil og utsolgt - 3 % kjøpeutbytte.

9

90


30

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

28. AUGUST 2010 PRESTMOEN PRESTMOEN KULTURPARK KULTURPARK

D.D.E. CHAND

VØMMØLGUTAN VØMMØLGUTAN FOUR JETS FOUR JETS FOLK FOLK PAA PAA TUR TUR m/AnnHelen m/AnnHelen og og Drengene Drengene

Kom på blue Etter å ha drevet Hell Artistbooking i 15 år, er Kjell Inge Brovoll blitt en heltids bluesmann med formål å fremme ”Blues in Hell”. Bjørn Helge Larsen

17.00 Chand 18.30 Vømmølgutan 20.00 Folk Paa Tur m/Ann Helen og drengene

21.30 D.D.E. 23.00 Four Jets

ETS FOURJ

CHAND

UR PAA T FOLnnKHelen og Drengene m/ A

AN ØLGUT VØMM

POSTENS BILLETTSERVICE

TLF. 815 33 133 WWW.BILLETTSERVICE.NO LOKALT BILLETTSALG:

MEKONOMEN Meråker, Hommelvik og Stjørdal Under 12 år, gratis. Ungdomsbillett (12-17), 250,-/400,- v.inng. - Voksen 380,-/500,- v.inng.

WWW.FOLKEROCK.NO STJØRDAL KOMMUNE

- Styret har spurt meg om å arbeide på heltid etter å ha skapt grunnlaget i en partnerskapsavtale med Stjørdal kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune. Og da snakker vi om mer enn å arrangere en festival første helga i september, sier Brovoll som siden 1. juni har konsentrert seg om arbeidet på full tid. - Mye arbeid er lagt ned på idealisme. Nå skal det bli moro å gjøre ”Blues in Hell” til en enda mer synlig kulturaktør i Stjørdal. Det er viktig å jobbe opp mot skolene og etter hvert kulturhuset. Vi kan se hva de har fått til i Namsos i forhold til musikk. Den svarte manns historie og røttene Men det handler ikke bare om blues. Det handler i stor grad om den svarte manns historie i USA der vi møter slaver og rasepolitikk. Blues ligger i botn av all musikk i dag. Derfor kan vi godt si at dagens musikk har en nær sammenheng med slaver og afroamerikanske rytmer. Uten disse innslagene ville musikken i dag ha vært en helt annen. Blues er røtter til all musikk. Det er viktig å ta vare på røttene, poengterer Brovoll som er opptatt av å få dagens ungdom til å forstå sammenhenger: - Her ligger det en utfordring! Det er et stort tema. Jeg kan nevne at store kulturland som Frankrike har fått blues inn som valgfag i

skolen. Kanskje det er noe å tenke på i vår tid også for Norge? ”Blues in Hell er” er kommet for å bli med knallhard økonomistyring. Vi er glad for en 3-årig støtte fra NordTrøndelag fylke. Det har vi fått til fordi fylkeskommunen har trua på festivalen og ser viktigheten av at den største kommunen i fylket har et fyrtårn som denne bluesfestivalen, sier Brovoll. Ei kjempehyggelig helg - Festivalen befester seg. Vi har offentlig og privat støtte som nærmer seg 1,3 mill. kr. Hotellet får tidligere bestillinger. Nå har vi det 3. året med ”Blues in Hell”. Vi oppfordrer folk i Stjørdal til å finne ut hva festivalen går ut på. Her kan de få ei kjempehyggelig helg. Siden første bluesfestival i 1992 er dette 19. festival i Stjørdal. Stjørdal har behov for de kulturarrangement de har. Her skal blues fortsatt ha en framskutt posisjon, sier Brovoll som presiserer: - For å skape en enda bedre ramme omkring festivalen trenger vi noen som kan jobbe på heltid. Derfor er vi veldig takknemlig for at Stjørdal kommune har skjønt dette og tenker langsiktig. Vi opplever også at næringslivet slutter opp om festivalen i større utstrekning. Nå har vi arrangert to festivaler og fått utrolig gode tilbakemeldinger. Det er fint å ha med i det videre arbeidet. Magic Mirror - Hva ønsker du skal kjennetegne ”Blues in Hell”? - Hovedartisten i år er som i fjor det flotte Magic Mirror-teltet. Vi er eneste arrangør i Norge med dette teltet. Det var et møysommelig arbeid å få i land leiekontrak-

ten. Vi brukte nesten halvannet år på å få i land avtalen om leie av teltet som er miljøfaktor nr. 1. Frivillige yter en verdifull innsats for å få opp teltet som er verd hver arbeidstime og hver eneste krone, sier blues-generalen entusiastsk og slår fast: - Jeg nøler ikke med å si at det er Norges mest spektakulære konsertscene under tak. Her er vi ute på en jernbanestasjon med et mobilt bygg. Du blir litt sakral i dette teltet. Ekstra hyggelig er det med positive tilbakemeldinger fra politiet. Teltet fremheves av skjenkekontrollen som et stjerneeksempel på ryddig servering. Det viser at vi har gjort noe rett for å skape gode rammer. Den totale opplevelsen Vi er opptatt av den totale opplevelsen for å skape den rette festivalstemningen. Vi har miljøet for å møte ulike værforhold. God mat er avgjørende. Maria Tuff stiller med sin egen ”Burning Hell” pølse. Du skal få vin uten å stå i kø. Og du skal heller ikke stå i kø for å bli kvitt vinen. Dette er viktig og betyr mye for publikum. ”Blues in Hell” gjør sitt ytterste for å levere varene. Nettopp slik får vi skapt den gode festivalstemningen. - Krevende å sette sammen program? - Først og fremst er det spennende! Når det gjelder sammensetningen, plukker vi fra øverste hylle over et bredt spekter fra den klassiske bluesmannen med kassegitar til røffere rock’n roll blues. Hell er et sterkt merkenavn. Vi ønsker å skape en atmosfære der artister gjerne vil opptre uten at det er de store honorarene som står i første rekke. De skal være stolte over å opptre i en festival på Hell!


STJØRDALS-NYTT

31

Onsdag 25. august 2010

”- Jeg nøler ikke med å si at det er Norges mest spektakulære konsertscene under tak. ”

- Vi oppfordrer folk i Stjørdal til å finne ut hva festivalen ”Blues in Hell” går ut på. Kom og bli med! Her kan de få ei kjempehyggelig helg, sier Kjell Inge Brovoll som i neste uke hilser teltet ”Magic Mirror” velkommen tilbake.

es-festival! Mer enn 1500 Jeg kan nevne at Eric Clapton sa nei til 500.000 euro for å spille i Montreux. Blues in Hell har gått i null i to år på rad. Det er en god start. Den klare målsettingen i år er å skape et overskudd. Vi bruker tre kriterier for å sette budsjettet: 1. Vi går i balanse med et publikum på 1500. Målet er et større publikum. Da kommer overskuddet. 2. Daglig leder tilsatt i full stilling. 3. Dekning av driftsunderskuddet fra i fjor. Folkefest - Hva er en passende størrelse for en bluesfestival? - Vi ønsker ingen stor festival. I utgangspunktet har Norge for mange festivaler. Derfor overlever bare de festivalene som tar vare på seg selv. Totalopplevelsen teller mer enn hvem som står på plakaten. Det er ikke som det var for 15 år siden. Da var det stort å få til konsert med Deep Purple i Norge. Men vi glemmer at ordet festival er latinsk og betyr folkefest. Noen artister - Årets artister? - La meg ta noen eksemper: Jeg er happy når vi får med Grammy-vinnere som John Hammond. Jimi Hendrix (1942-70) begynte å spille i bandet til John Hammond som kommer helt alene med to gitarer. Vi har satset på den akustiske scenen i teltet ved siden av. For ”Blues in Hell” fortsetter med to scener; den akustiske i tillegg til Magic Mirror-teltet. - Dana Gillespie er en fremtredende artist som fylte 60 år i fjor og har gitt ut 50 plater på 40 år. Dana kommer med sitt London Blues Band. - Sherman Robertson er født i New Orlenas og vokst

opp i Texas. Han fremfører interessant musikk med stor stemme og kommer med fullt band. - Roy Book Binder er en gitarist som spiller east-coast fingerpick. Det er en form for livat akustisk blues og Roy er en av de største eksponentene. Før har vi også jobbet for å få han på plakaten. I år lyktes vi heldigvis! - Chris Bergson kommer med band fra New York. Det viser at ”Blues in Hell” også er en arena for nye artister. Blues-festivalen på Hell blir hans aller første festival i Skandinavia. Chris har høy stigning i USA og lager utrolig gode låter. Han har med et vanvittig bra band. Det kan bli festivalens dark horse. Han gir et mektig inntrykk, under streker Brovoll. - Vince Weber er en godt voksen mann fra Tyskland; en dyktig boogie-woogiepianist. - Lousiana Red kommer tilbake. Han er full av lovord om den akustiske konserten han gjorde om ettermiddagen i fjor sammen med ”Regal Blues Band”. Vi ser fram til reprisen. - Ken ”Omar” Dykes er blitt et kjent navn i Norge som selve ”stemmen” fra Austin i Texas – en rå og gjennomtrengende vokal. I selskap med gitar tar han pusten fra de fleste. Det var et gjennombrudd for ”Blues in Hell” å få lokket ”Omar” og hans kjære band ”The Howlers” til Hell stasjon på åpningskvelden. Blant de andre artistene kan vi nevne Reidar Larsen & The Storytellers; alltid en publikumsfavoritt, sier Brovoll som er stolt over årets program for å si det beskje-

dent: - Derfor ønsker vi stjørdalingene og andre hjertelig velkommen ut for å ta del i den atmosfæren som alle disse fremragende musikerne vil skape, sier han. “Blues in Hell-award”. - Vi har nye kriterier for utdeling av “Blues in Hellaward”. Det er en ny ordning med enkle kriterier. Festivalen ønsker å gi oppmerksomhet til en bluesmusiker som har levd en stund. Artisten kan ha hatt betydning for et instrument eller for låtskriving uten å ha et B.B. King-apparat i ryggen. Få festivaler bruker slike standarder. Vi er de første i Skandinavia. Vi skal finne fram til en verdig prisvinner! Første år i 2008 ble prisen gitt til Eddie Bo. Han hadde stor betydning for New Orleans piano. Vi klarte å få Eddie Bo til Hell i 2008 og fikk gitt han prisen. Han døde dessverre året etter i 2009. Vi hørte om hvordan han kom hjem og hengte bildet over peisen. Han syntes det var en stor ære å bli satt pris på. I fjor var prisvinneren Lousiana Red som har holdt fast på Chicagoblues-tradisjonen. Han er en av de siste eksponenter som fortsatt lever. Han insisterte på å komme tilbake i år. Det er vi glade for, sier Brovoll. Plass for frivillige - Frivillige? - Festivalen nyter godt av veldig mange frivillige som stiller opp og gjør en kjempeinnsats. Vi har store ambisjoner om å gi publikum det beste. Det krever mange hender. Er det fortsatt noen som har lyst til å være med og å gjøre en innsats, er det bare å ta kontakt, oppfordrer Kjell Inge Brovoll

SPAR PRIS KJØP ER! Tunika Lilla, sort, grå, oransje, cerise. 100% bomull. Str XS-XXL

99,-

priskupp på høstens store utvalg til SparKjøps lave priser

Kjemptøffe støvler

129,

med tekstilfor og god såle. Rød, blå. Str 36-42

T-skjorte Marine, sort, grå. 100% bomull. Str S-XXL

Lue

Tunika

89,-

med hette, grå. 100% bomull. Str 4-10 år

99,- 219,VOKSDUKER TIL USLÅELIG PRIS! mange flotte farger og mønster å velge mellom

SPAR PRIS KJØP ER!

29

SVEBERG - HOMMELVIK man.-fre. 10.00 - 20.00 - lør. 10.00 - 16.00 Din butikk på nettet - www.sparkjop.no

50 pr. m.


32

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Livet i Guatemala Søppelhåndtering og kvinners politiske deltakelse er to viktige tema som norske kommuner har engasjert seg i når det gjelder samarbeidet med kommuner i Guatemala. Det er viktig å presentere nye løsninger, sier Norges Ambassadør i Guatemala; Lars Vaagen.

Lars Vaagen er K’axwach Tinamit for Norge i Guatemala. Bjørn Helge Larsen

På spansk er det ”embajador” – han er Norges ambassadør som er imponert over det folkelige engasjementet i Norge som kommer til utrykk gjennom samarbeidsprosjekter der mange norske kommuner engasjerer seg – blant dem Stjørdal. Ambassadøren har arbeidet målbevisst for å bli ”K’axwach Tinamit” som oppsida av visittkortet forteller mens den spanske tittel er forbeholdt baksiden. Det har en sammenheng med Mayaprosjektet eller respekten for urbefolkningen som utgjør flertallet av innbyggerne i Guatemala som har hatt et strevsomt møte med den hvite mann. Republikken Guatemala er et land i Mellom-Amerika som grenser til Belize, El Salvador og Honduras som Vaagen også har ansvaret for. I tillegg grenser landet mot Mexico. I vest ligger Stillehavet og i øst er det Karibien. På landområdet mellom disse to havene er det et variert landskap med plantasjer for de viktigste eksportproduktene kaffe-, sukker- og banan. Det er jungel i nordøst og høye fjell. Egil Olsen kan fortelle at det høyeste fjellet heter Tajamulco og ligger 4211 m over havet. Her kan det være snø. Viktige naturressurser er olje, nikkel, fisk og vannkraft. 15. september

1821 ble Guatemala uavhengig fra Spania. Mange står utenfor Guatemala har en utstrekning som utgjør 1/3 av Norges flateinnhold med 108.890 km2. Men det er tre ganger så mange innbyggere; om lag 14 millioner. Det betyr en innbyggertetthet som passerer 125 innbyggere for hver km2. - Og 8 av 14 millioner innbyggere snakker altså mayaenes språk. Her snakker vi om en urbefolkning som på mange måter ikke får ta del i vanlige samfunnsgoder. I oppslagsverk blir det anslått av 75 % av befolkningen – dvs. tre av fire personer – lever under FNs fattigdomsgrense. Guatemala sliter med vold og korrupsjon, men med vanlige forholdsregler er det tross alt rimelig trygt å reise i landet, sier Lars Vaagen. I deler av Guatemala bor det ikke mye folk, men i andre deler bor det svært mange som skal dele på de knappe ressursene. Det er en utfordring. Den priviligerte overklassen overser i stor grad den jevne befolkningens daglige behov. Guatemala ligger som nr. 118 på UNDPs indeks over levekår i ulike land. Det er her Norge har ligget på topp i de senere år. På Riddu Riddu med kunstnere En stolt ambassadør var til stede på urbefolkningsfestivalen Riddu Riddu i Kåfjord i Troms der en gruppe kunstnere fra Guatemala deltok

for første gang. Arrangørene ønsker å styrke den samiske identiteten. Fra Guatemala deltok musikk og dansegruppen Sotz’il, poeten Rosa Chávez som skriver på maya-kiche, keramikeren Carlos Chaclán og musikeren Ranferi Aguilar. Deltakerne fra Guatemala møtte urbefolkning fra andre land som Sverige, Finland, Russland, Brasil og Grønland. Den norske ambassaden engasjerer seg i dette arbeidet for å fremme Maya-kulturen gjennom Maya-programmet som er ambassadens hovedsatsningsområde. Det er viktig å styrke sin egen identitet og friheten til å uttrykke seg ved å berike den kulturelle utfoldelsen. Det var ekstra gjevt for kunstnerne at en internasjonalt profilert artist som Mari Boine også deltok på festivalen. Fra Afrika til Amerika Lars Ole Vaagen hadde lenge vært opptatt av Afrika og fulgte undervisningen til professor Jarle Simensen på NTNU. Men så traff han Julia fra Chile og det amerikanske kontinentet ble mer interessant med hovedinteressen rettet sørover. Han studerte sosialøkonomi og i 1987 var han ferdig cand. polit ved universitetet i Bergen og spurte seg selv: Hva gjør jeg nå? UD?Hvorfor ikke? Han sendte inn en søknad - og gikk gjennom nåløyet. Etter aspirantkurset gikk veien til Buenos Aires og Argentina som var hans første post fra 1989-92. Dette var en spennende tid i regionen


STJØRDALS-NYTT

33

Onsdag 25. august 2010

Tidligere prost Knut Skogrand sitter på et stort forråd av historier knyttet til Værnes kirke. Han ga ambassadør Vaagen et glimt inn i historien. Ambassadøren satte stor pris på omvisningen. MUNTER PASSIAR: Det blir gjerne muntert når tidligere prost Knut Skorgrand tar med gjester på omvisning i Værnes kirke. Han er på bølgelengde med Norges ambassadør i Guatemala; Lars Vaagen.

som markerte overgang fra militærdiktaturer til sivilt styre og demokrati, samtidig som utfordringene sto i kø og økonomisk kaos var en stående trussel. Og Maradona og Argentina var regjerende verdensmester i fotball men tapte så finalen i 1990. Så fulgte tre år som førstesekretær i Paris fram til 1995. Da ventet Norge og UD. Først var han i et år rådgiver for europeiske spørsmål fulgt av flere års arbeid med personalforvaltning og organisasjonsutvikling. Men i hele denne tiden var Vaagen opptatt av utviklingsspørsmål og spesielt med blikket rettet mot det amerikanske kontinentet. Fra 2000 til 2004 gjorde han tjeneste ved den norske delegasjonen i Genéve før han tilbake i departementet ble direktør i avdelingen som arbeider med WTO og OECD. Vennskapssamarbeidet Norge åpnet ambassade i Guatemala i 1997. Dette var kort tid etter undertegning av fredsavtalen som gjorde slutt på 36 års borgerkrig. Da krigen raste som verst rundt 1980 ble maya-landsbyer i mange deler av landet utsatt for de mest bestialske massakrer der også gamle, kvinner og barn ble meiet ned. Ca. 250.000 mennesker ble drept i denne krigen, de aller fleste mayaer. Norge spilte en viktig rolle i fredsforhandlingene, og flere delavtaler ble fremforhandlet og undertegnet i Norge. Det var derfor naturlig at Norge gikk inn med støtte for å gjennomføre fredsavtalen. Ambassaden fikk etter hvert en betydelig størrelse med medarbeidere både fra Norge og Guatemala som forvaltet et bredt spekter av prosjekter.

Vaagen tiltrådte ved ambassaden i Guatemala i mai 2008 samtidig med en sterk omlegging av det norske engasjementet i Guatemala. Bistanden ble redusert, men ble samtidig mer fokusert med bedring av maya-flertallets vanskelige situasjon som det sentrale tema. Ambassaden skulle bli mer ”politisk” basert på et nytt program for gjennomføring av urfolks rettigheter i Guatemala. Samtidig har det vært et mål for Vaagen og ambassaden at det brede norske engasjementet i Guatemala gjennom frivillige organisasjoner, kommuner over hele landet osv. skulle fortsette og samtidig bidra til å bygge opp under det norske hovedfokuset for å oppnå best mulige resultater av den samlede norske innsatsen. En lang rekke norske organisasjoner har aktiviteter i landet, og Stjørdal er langt fra den eneste kommunen med vennskapsforbindelse. Vennskapssamarbeidet er i tråd med utenriksminister Jonas Gahr Støres refleksprogram som går ut på å få hele Norge engasjert i utenrikspolitikken. Vennskapssamarbeidet viser at resultatet kan være vel så stort ved lokalt engasjement som når det sitter byråkrater i Oslo og holder på med det samme. Menneskelig kontakt gir det ekstra løft. Vennskapssamarbeidet kan være en god kanal for norsk utviklingsarbeid, mener Vaagen som har vært veldig opptatt av mayaenes situasjon i Guatemala siden han kom som ambassadør. Han husker hvordan det svarte flertallet fikk sine rettigheter i Sør-Afrika, etter å

ha vært engasjert i solidaritetsarbeidet for å bekjempe raseskillepolitikken der etter de svarte skoleungdommenes opprør i Soweto i 1976. Han mener situasjonen i Guatemala har mange felles trekk med situasjonen i Sør-Afrika Hvor mye av Sør-Afrikas erfaringer kan overføres til Guatemala? El Programa Maya Vaagen satte mayaenes situasjon på dagsordenen. Allerede tirsdag 20. januar i 2009 fikk han undertegnet ”El Programa Maya” – Maya-programmet. Det er et samarbeid mellom Norge og FN-organer i Guatemala; FNs utviklingsprogram UNDP, UNICEF og FNs høykommisær for menneskerettigheter UNHCHR. Norges ambassade i Guatemala tok initiativet for å utvikle og finansiere dette programmet. Maya-programmet representerer en fortsettelse av norske program for urbefolkningen i 25 år i perioden 1983-2008, den norske støtten til fredsavtalen i 1996 og samarbeidet for å iverksette fredsavtalene. Petter Skauen er et kjent navn pga. sitt uttrettelige arbeid i Guatemala, og han fortsetter sitt arbeid sammen med mange andre norske ildsjeler. Norge mener at ekskluderingen av mayabefolkningen som utgjør flertallet representerer den viktigste utfordringen for Guatemala. Hvordan skal mayabefolkningen få sin rettmessige plass i Guatemala? De utgjør jo flertallet. På den måten følges utviklingen i Bolivia nøye. Guatemala er sammen med Bolivia det landet i Amerika der urbefolkningen utgjør flertallet av landets samlede befolkning. I Boli-

via har de fått politisk makt. Det har ennå ikke skjedd i Guatemala. Få fulle rettigheter Gjennom Maya-programmet ønsker Norge å solidarisere seg med arbeidet som mayaene, samt de mindre xinca- og garífuna-folkene legger ned for å nå sine fulle rettigheter som urbefolkning. De ønsker å oppnå sosial og politisk deltakelse og representasjon. På den måten kan Guatemala oppnå et virkelig representativt demokrati. Det vil gi verdi til kulturen og til språkene for mayaene og andre urbefolkninger. Like viktig er det å kjempe mot fattigdommen og bedre levekårene. Samarbeidet med FN-organene sikrer et bidrag til gjennomføringen av programmet. - Det er en lang veg å gå, sier ambassadør Vaagen og forklarer: - Guatemala har et vanskelig utgangspunkt. Vi kan se på kommunenivå. Der er det valg hvert 4. år. Da blir ofte hele kommunestyret og hele administrasjonen skiftet ut. Det er vanskelig med fast utvikling og overføring av erfaring under slike forhold. Delegasjonen fra Stjørdal møtte lokale representanter under sitt besøk i Guatemala i vår. Det er skapt samarbeid og personlige relasjoner. Men dessverre må man være forberedt på at man etter neste valg i 20011 må forholde deg til helt nye folk. Det blir en ekstra utfordring, sier Vaagen. Men det prosjekt for kommunesamarbeid som Stjørdal nå har igangsatt sammen med fem andre norske kommuner gjennom Kommunenes Sentralforund (KS) har nettopp som mål å bidra til bedre styresett i kommu-

ner i land som Guatemala, og da må man være forberedt på og villig til å ta de mange utfordringer og problemer man møter. Dette prosjektet kalles Municipalities International Cooperation (MIC) og baserer seg på midler fra Norad. I tillegg til Stjørdal deltar Tromsø, Tinn, Ål, Odda og Stord i MICprosjektet i Guatemala. Prosjektet omfatter to aktivitetsområder: Søppelhåndtering og kvinners politiske deltakelse.

bidra til å skape likeverdig dialog mellom mennesker fra lokalsamfunn i Norge og lokalsamfunn i Sør. Allerede i Guatemala i vår ble Vaagen invitert til Stjørdal. Sist torsdag var dagen kommet. Da hadde han sammen med sønnene noen dager forut gått i Børgefjell på tur ned fra Riddu Riddu-festivalen. I Stjørdal ble han tatt imot av varaordfører Ole Myrbekk som sørget for at etatsjefer fikk en orientering om vennskapsarbeidet.

Kunnskap og engasjement Guatemala har et problem med mangelfull håndtering av søppel: - Gjennom norske vennskapskommuner har vi møtt ekspertise på søppelhåndtering. Vi håper å kunne sette i gang et arbeid med håndtering av søppel. Målet er at det arbeidet skal bli så viktig at det nærmest fortsetter som en selvfølge selv om aktørene skifter. Da klarer vi å bygge en kontinuitet.

Kirkas energi Ambassadøren ville besøke Værnes kirke. Her ble han tatt imot av tidligere prost Knut Skogrand som i sin omvisning i kirka konsentrerte seg om symbolikken. Hver lille figur fikk sin egen replikk. Skogrand satte et fantastisk liv i kirka og er et lysende eksempel på at virke i Værnes kirke må skape en utrolig energi. Men han synes fortsatt at Værnesstolen tar for stor plass. Men hvor skal den flyttes? Altertavla er Stjørdals største kunstverk (sitat Håkon Bleken).

Under slike forhold er det viktig at mennesker fra Guatemala får impulser fra andre kanter av verden. Nettopp her er det arbeidet som vennskapskommunene legger ned veldig viktig. Jeg er imponert over kunnskapen og engasjementet fra Norge. Det er en veldig stimulans i arbeidet for bærekraftig utvikling i Guatemala, som er dømt til å være langsiktig, men ikke mindre betydningsfullt av den grunn, sier Lars Vaagen. Invitert til Stjørdal Vennskap Nord/Sør er et nettverk for kommuner, organisasjoner, grupper, institusjoner og enkeltpersoner som driver med vennskapsarbeid mellom lokalsamfunn i Norge og Sør. Vi ønsker å

Senere var det tid for et hyggelig måltid hjemme hos Astrid Vikaune som er blitt engasjert i vennskapssamarbeidet med Guatemala og som er koordinator for MICprosjektet i Stjørdal kommune. Så gikk turen til Steinvikholmen og operaen Olav Engelbrektsson. Det var en forestilling som Vaagen satte stor pris på å overvære. K’axwach Tinamit Lars Vaagen fortsetter utrettelig sitt virke med et spesielt fokus rettet mot urbefolkningen i Guatemala.


34

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Soneterapi

helse

Soneterapi er en naturlig og medisinfri behandlingsmåte som styrker kroppen både fysisk og psykisk. Ved å stimulere soner på føttene og andre steder på kroppen, hjelper man kroppens evne til å helbrede seg

selv. Ved å stimulere det autonome nervesystemet, øker blodsirkulasjonen og avfallsstoffer skilles ut. Soneterapi er derfor en god behandlingsform som kan virke forebyggende mot mange ulike plager.

Behandlingen hjelper mennesker i alle aldre, og har vist seg å være en god hjelp. Alternativ behandlingsklinikk har 20 års erfaring med: • Luftveisplager • mage/ tarmproblemer,

• hormonell ubalanse • muskel/skjelettplager • immunsystemet • stressrelaterte plager • andre plager

Alternativ behandling Sune Gustavsson, Anne Marie Steinvik og Christel Gustavsson i Alternativ behandlingsklinikk AS setter kroppen i stand til selv å reparere skader og plager. Soneterapi og klassisk massasje tilbys i lokaler sentralt i Stjørdal sentrum. Kjell Arnfinn Aune

Eksemplene er mange på at punktbehandling av kroppen, eller soneterapi gir en langt bedre hverdag. Godt voksne personer med smerter i kroppen, eller spedbarn med kolikk hjelpes hver dag hos terapeutene i Innheredsveien. Nestor i faget soneterapi, Sune Gustavsson, startet sin praksis etter skolegang tilbake i 1991. Det hele startet med at lastebilmekanikeren Sune sin helse sviktet. Han fikk selv behandling med soneterapi og bestemte seg for at dette ville han selv arbeide med. Etter egen

praksis i et par klinikker i Stjørdal sentrum, har han gjennom årene opparbeidet en stor kompetanse på områder innenfor alternativ behandling. - Jeg hadde 600 behandlinger allerede første året. Det har blitt møter med mange mennesker og deres helseplager på et bredt felt gjennom årene, sier Sune Gustavsson, og utfører i dag behandling sammen med sine to terapeuter i egne lokaler i Innheredsveien. Et alternativ til kjemisk medisinering - Hos oss får du en helhetlig behandling uten å måtte oppsøke forskjellige terapeuter. Når du bestiller time hos oss får du en effektiv behandling for dine plager. Samtidig gir vi råd om urter, mineraler og vitaminer, samt kostholdsveiledning, sier Sune. Terapeut Anne Marie Steinvik er nyutdannet innen soneterapi med Gustavsson som læremester. - Jeg fikk selv behandling og prøvde ut dette på egne familiemedlemmer. Virkningene var klart merkbare. Når muligheten for

Aud s Hjemmetjeneste Har du behov for litt hjelp i heimen din? Eller kjenner du noen som gjør det? Alt fra vasking og støvsuging, til kjøring til butikk og lege utføres av meg med glede. Eller vil du kanskje bare ha selskap til formiddagskaffen din? For en rimelig penge kan du leie meg, og få hjelp til det du måtte ønske. Jeg stiller meg til disposisjon for deg. Ring meg, og vi kan slå av en prat. Aud Buan, Fuldsethbekken, 7520 Hegra, tlf. 922 92 014

Soneterapautene Sune Gustavsson og Anne Marie Steinvik på trappa foran lokalene til Alternativ behandlingsklinikk AS i Innherredsveien.

skolegang gjennom Den Norske Alternative Helseskole åpnet seg var jeg ikke i tvil om valget, sier Anne Marie. Hun startet i jobb innen soneterapifaget i september 2009. Med soneterapi startes en renseprosess i kroppen. Målet er at kroppens eget immunforsvar skal rette opp eller helst fjerne smertefulle områder i kroppen. - Ekseplene er mange på at vi lykkes i løpet av noen behandlinger. For de fleste er

det viktig med oppfølging etter en mer intensiv periode med soneterapi, sier Anne Marie Steinvik. De tre er opptatt av at hver enkelt kunde skal henvises til lege eller andre om plagene eller smertene har preg av alvorlig karakter. Sune Gustavsson henviser mange til andre innen helsevesen og alternative behandlingsmetoder. Den alltid snakkesalige og muntre terapeuten sier helse

handler mye om at kroppen og hodet sammen skal fungere godt. Han har selv opplevd å få en kreftdiagnose. Nå utdanner han 2 elever annethvert år innen faget soneterapi. Rektoren på Den Norske Alternative Helseskole med sin norsk-svenske aksent, vil gjerne ha motiverte elever. Det har han hatt i det siste med Anne Marie på skolebenken.

Nye varer! Bl.a. Yogu-te og Englekort m/norsk tekst Berit, mob: 928 30 567 Ann Kristin, mob: 995 15 027 Turid, mob: 413 31 544

Torgvn. 8A, Stjørdal Tlf. 74 80 31 00 www.friskusnatur.no

Tlf. 45 24 99 99 Kjøpmannsgt. 34, Stjørdal Vegg-i-vegg med Stj.tannhelsesenter

HÅR-

Kjøpmannsgata 17, Stjørdal www.aktivlivsstilsenter.no Ring 918 06 964 for avtale eller kom innom 11 - 13.

REVOLUSJON

GRATIS KROPPSCANNING OG SMAKSPRØVER NED I VEKT – BEDRE TRENINGSRESULTATER – MER OVERSKUDD -30 DAGERS PENGENE TILBAKE GARANTI

Vi har nettopp lansert en helt ny type hårerstatning. Hos oss finner du landets fremste spesialister.

• Ida Solem, tlf. 930 83 898 • Thomas Kristoffersen, tlf. 906 33 745 • Gerd Brandsegg, tlf. 74 82 43 04, • Torleif Frøstad, tlf. 977 07 939 • Eva Solbakken, tlf. 73 81 61 59 • Ane Teigen, tlf. 992 42 112 • Kjell Kristoffersen, tlf. 986 05 266, • Anne Kristoffersen, tlf. 911 84 023 • Per Olav Meråkerli, tlf. 906 29 354 • Nils Ole Viken, tlf. 918 06 964 • Sonja Kristensen, tlf. 915 90 911

NÅ I NORGE

Ring i dag og reserver tid for en gratis konsultasjon.

FØR

ETTER

Jan Schankes apollo-senter Kjøpmannsgata 61 • Telefon 73 53 27 76 ja-sch-a@online.no

Ledig kapasitet i Stjørdal Vi tar imot nye pasienter for tannregulering! Vi kan tilby: • kveldsåpent • ledige timer og behandlingsstart omgående Åpningstider Mandag 09-20. Tirsdag 08-19 Ons/tors 08-16. Fredag stengt

Tlf. 922 71 700

Vi tar imot nye pasienter tere for undersøkelse og all type behandling ndlininnngg

Akutthjelp på dagen enn Åpningstid:Åpningstider: 8-20 mandag-torsdag ag-g-tors ag-torsd -torsdaag Mandag-onsdag: 08-18 fredag 8-16 8-1 redag edag g Torsdag-fredag: 08-16


STJØRDALS-NYTT

35

Onsdag 25. august 2010

Neset banket Remyra Jenter med poeng Haagen Grøntvedt

sporten

Både Remyra og Neset ligger dårlig an med tanke på å berge plassen i 3. divisjon. Oppgjøret mellom dem torsdag var derfor en sekspoengskamp. Neset var best på gressbanen på Remyra, og vant til

slutt 3-0. Frostingene fortsetter dermed en fin trend, og har nå to strake seire. Remyra sliter med en tynn tropp og svake resultater. Men tross alt finnes det også lyspunkt for laget. 16-årige Sverre Myrvold Bjerve debuterte fra start mot Neset, og gjorde en god kamp.

J 14-lagene til Skjelstadmark og Fram/Lånke spiller begge i J 14 7’er. Søndag spilte Skjelstadmark borte mot KIL/Hemne. Det ble mange mål, Skjelstadmark vant 5-4 og reiste heim fornøyd. Det kunne også Fram/Lånke etter en

langtur til Budal. Der ble det ble seier 1-0 over Budal/Sokna. Og i J 14 2. div reiste Varden helt til Byafossen, scoret vinnermålet og reiste heim med seier 10. Og i J 16 2. div dro Tydal til Levanger og slo Sverre/Nessegutten 11-0.

Fortsatt i tabelledelse Det ble tre poeng på en mindre god dag for Stjørdals-Blink da de slo Namsos hjemme fredag. Jens Olav Rolstad, Kristian Holm Jensen og Marius Reitan Stenvik scoret målene i den viktige 3-2-seieren. Haagen Grøntvedt

Selv om kampen sett under ett ikke var storspill fra Blinks side, åpnet det på best mulig måte. Seks minutter var spilt da Arnt Kristian Skogan angrep fra høyre. Foran mål ventet Jens Olav Rolstad, som på vakkert vis kunne sette inn 1-0.

En meget god anledning for Rolstad, som sammen med midtbanespiller Vegard Hegsethrø kanskje spilte sin siste kamp for høstsesongen. Nå venter nemlig folkehøgskole for de to ungguttene, og begge spilte godt i oppgjøret mot Namsos.

at Namsos nå var bedre med i kampen. Men etter 63 minutter gikk Blink på ny opp i ledelsen. Laget fikk frispark på kanten, og etter mye klabb og babb kunne Kristian Holm Jensen banke inn 2-1 mellom beina på keeper Erlend Tønne.

Blink hadde god kontroll de neste 20 minuttene, og burde ved flere anledninger økt ledelsen. I stedet svarte Namsos minuttet før pause. Stian Olsson steg høyest på en corner og flikket ballen videre. Blinks keeper Rune Henden var lite heldig da han skulle få neven på ballen, og bokset inn 1-1 i eget mål. Utligningen kunne synes unødvendig, men den kom også som et resultat av

Kent Nergård er på utlån fra Kolstad til Blink i høst. Han bidrar med nyttig erfaring fra 2. divisjon, og fikk sin debut i 2. omgang. Marius Reitan Stenvik ble også byttet inn, og sammen skulle Nergård og Stenvik regissere 3-1 etter 72 minutter. Blink kontret, og Nergård fikk ballen på løp langs kanten. Foran mål hadde Stenvik løpt seg fint mellom Namsos’ midtstop-

pere. Nergård passet til lagkameraten, som trillet ballen i mål. Scoringen var avgjørende for utfallet, for selv om Håkon Borkmo rundet keeper og reduserte til 2-3 på overtid, var det ikke nok. Blink kunne juble for videre tabelltopp, og sørget samtidig for å legge press på sin for øyeblikket argeste motstander; studentene i NTNUI. Førstkommende fredag venter en tøff oppgave på bortebane mot Verdal for Blinks del. Tangmoen røk 0-3 samme sted 13. august, og Blink må sannsynligvis opp et par hakk spillemessig i forhold til Namsoskampen dersom det skal bli suksess mot verdalingene.

VERDIG PUNKTUM: På grunn av studier er det ikke sikkert Jens Olav Rolstad, her i aksjon mot Vuku tidligere i august, blir å se igjen i Blink-trøya senere i høst. Mot Namsos fredag scoret Jens Olav det første målet i 3-2-seieren.

EM i Boogie Woogie 2010 Tre dansepar fra Stjørdal Swingklubb med vinnerne av siste World Cup, Ole Andreas Moksnes og Annica Opheim i spissen, dro før helga nedover til Stuttgart i sør-Tyskland for å delta i Europamesterskapet i Boogie Woogie. Etter en helg med både gleder og skuffelser vendte de nesen hjemover på søndag ettermiddag. I voksen klasse var 5 norske par uttatt til å delta, deriblant Erling Andre Kyllo og Linda Brekke. Tilsammen deltok 29 par fra hele Europa i denne klassen. Stjørdalsparet lå etter en god innledende runde som nr 20. Håpet var i alle fall å beholde denne

plassen, men de falt ned til en 23. plass etter oppsamlingsrunden. Kampen om å komme til semifinalen (de 12 beste) og deretter finalen (de 7 beste) er stor fordi kvaliteten på danserne er så høy. Et par fra Frankrike ble ikke uventet Europamestre, mens det beste norske paret la beslag på andreplassen. Videre norske plasseringer var 8, 16, 19 og 23. I juniorklassen hadde klubben store forhåpninger om en finaleplass til Ole Andreas Moksnes og Annica Opheim. De vant nemlig den siste World Cupen i april og har danset meget godt i det siste. Etter en god innledende runde la de seg oppskriftsmessig på en 2. plass og gikk dermed lett videre til semifinale da de 7 beste går direkte videre. Jørgen Engum og Tuva Vik måtte danse en oppsamlingsrunde for å prøve å

2010

Uke 35

Står ute fra idag

Last ned kart og kontrollkort fra vår nettside: www.sb-o.no Premie trekkes hver 4. uke. Send inn koden alle 4 ukene, få 4 vinnersjanser Send SMS til 41103413 Ukens Post (ukenr), Navn, Adresse, Kode (…..) NB! Ukens Post gir ekstrapoeng til Tur-O Arr.: Stjørdals-Blink Orientering

sikre seg en av de 5 siste plassene blant semifinalens 12 deltagere. De danset en veldig god runde, men det holdt likevel ‘bare’ til 15. plass i det 22 par sterke feltet. Selv om det ikke ble semifinale så var de fornøyd med resultatet. Arrangøren plukker ut melodier fra en lang liste med forhåndsgodkjente låter og tildeler disse tilfeldig uten at danserne vet noe før de står på gulvet. I semifinalen var det Ole og Annica sin tur til å få en veldig vanskelig låt å danse til. Denne dansen plasserte dem på en 8. plass i semifinalen. Når bare de 7 beste går til finalen til levende musikk i den flotte Beethoven-salen i Stuttgart Liederhalle så var de selvsagt lei seg når de bare fikk stå og se på. De ville nok ha hevdet seg godt i denne finalen. Kanskje preget av stundens alvor, men få par

Fra venstre: Tuva Vik, Ole Andreas Moksnes, Linda Brekke, Erling Andre Kyllo, Annica Opheim og Jørgen Engum.

danset opp mot sitt aller beste. Norsk seier ble det likevel. Sondre Olsen Bye og Maria Øvstedal fra Dombås har danset stabilt godt i hele år og dro seieren i land. Til stor jubel fra den norske lei-

ren som under hele konkurransen støttet sine dansere meget godt. Øvrige norske plasseringer i junior var en 17. plass. I klasse senior ble det norsk andreplass.

Med 3 av 9 medaljer ble Norge dermed beste nasjon i mesterskapet. En stor heder til landslagsledelsen v/Aina Nygård.

fotballresultater 17. - 23. august 3. div. menn: Remyra – Neset Stjørdals-Blink – Namsos Selbu – Vuku Tangmoen – Steinkjer 2 4. div. menn: Hommelvik – Fram Tydal – Hommelvik Stjørdals-Blink 2 – Fram 5. div. menn: Hegra – Tangmoen 2 Varden – Stjørdals-Blink 3 Vikvarvet – Lånke Varden – Lånke G 19 2. div: Stjørdals-Blink – Nidelv Charlottenlund – Fram G 19 3. div: Byåsen 3 – Malvik 2 Selbu – Nationalk.

0–3 3–2 0–2 7–0 0–5 5–1 3–2 1–7 1–2 3–2 2–3 12 – 2 2–2 0–6 3–1

G 16 1. div: Sverresborg – Hommelvik G 16 2. div: Remyra – Inderøy Steinkjer 2 – Fram Vuku – Remyra Ork./Skaun – Malvik G 16 3. div: Malvik 2 – Tangmoen Neset – Egge 3 Lånke – Remyra 2 Varden – Selbu G 16 07: Nidelv 2 – Selbustrand G 14 2. div: Neset – Hommelvik G 14 3. div: Stjørdals-Blink – Fram Selbu – Lånke G 13 1. div: Vuku – Lånke

2–3 0–4 1–9 4–6 5–3 7–2 6–1 7–0 2–3 8–2 6–3 2–3 0–2 2–4

Lånke – Strindheim 2 G 13 2. div: Tangmoen 7’er – Selbu S-Blink – Skjelstadmark Ch.lund 2 – Remyra Utleira 2 – Malvik 2 Hommelvik 2 – Malvik Sv.borg – Hommelvik Hommelvik – Trond 2 G 13 7-er: Hegra – Nardo2/Kvik 2 Romolslia – S-Blink 2 Kvinner 3. div: Stadsbygd – Selbu Kvinner 7-er: Trygg/Lade – Tydal J 19 1. div: Stadsbygd – Tangm./Hvik Tangm/Hvik – Steinkjer J 16 2. div: Aasguten – Fram/Lånke

3–3 6–1 5–4 6–0 1 – 10 1–1 4 – 10 3–4 7–7 4–8 5–0 5–8 3–3 0–7 0–1

Tangmoen – Inderøy Sverre/Nessg – Tydal Malvik – Strindheim Aasguten – Sparbu J 16 7-er: Byåsen 4 – Selbu J 14 2. div: Tangmoen – Steinkjer 2 Markabygd – Hommelvik Byafossen – Varden Hommelvik – Vuku Varden – Selbu Steinkjer – Tangmoen J 14 7-er: Bangsund – Aasguten Bud./Sokna – Fram/Lånke KIL/Hemne 2 – Skj.mark J 13: Byåsen – Hommelvik Freidig – Malvik

2–2 0 – 11 7–1 4–3 11 – 1 2–5 3–2 0–1 0–8 4–1 4–0 1–2 0–1 4–5 5–1 4–4


36

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

sporten Sølv og Bronse til Mari Gilde Brubak -Det var 100 meter som skulle være min greie. Det var der jeg hadde håp om medalje, sa Mari Gilde Brubak fra Malvik på telefonen fra Sandnes.

Oddvar Auran

Gullet var det ingen ting å gjøre med, Erinne Okparaebo var suveren, men Siri Eiritsland og jeg hadde en hard fight om sølv og bronse. Siri var to hundredeler foran meg, men det ble

MEDALJETRIOEN. F. V. Mari Gilde Brubak, Bronse, Erzinne Okparaebo, Gull og Siri Eiritsland, Sølv.

bronse og dermed min første senior-NM medalje, sier Mari. - 200 meter var jeg mer usikker på da det lå an til å

bli en jevn finale. Jeg fikk bane 7 og løp en god sving. Det holdt også nedover mot mål og det ble sølv og personlig rekord på 24.65.

Nina Katrine Brandt fra Steinkjer ble for sterk og hun tok en fortjent gullmedalje. Jeg er kjempefornøyd med helgen og kan-

skje blir det landskamp også, sier en meget blid Mari Gilde Brubak.

Økende interesse for Stokkvola opp Duathlon I fjor fullførte 23 deltakere. I år var det 40 startende, og alle nådde toppen av Stokkvola. Leif Hovland

- Dette er en konkurranse som passer for de fleste som trimmer litt, sa løpsleder Kjell Stokkan etter løpet. - Og det artige er at det nå er flere fra hver familie som deltar. Dermed kan deltakelse i Stokkvola opp bli et mål å se fram mot for trimaktiviteten i familien. Konkurransen har både trimog konkurranseklasse, og i år samlet klassene omtrent like mange deltakere.

Martin Hammer fra Ekne holdt god fart både på den 8,2 km lange sykkeletappen og på den 2,1 km lange løpeturen opp til toppen av Stokkvola, satte ny løyperekord og var ca. 3 minutter foran nestemann. I dameklassen var Kjersti Husby eneste deltaker, og vant løpet for fjerde år på rad. Det var fine premier til alle, og heldigst var Jørgen Alstad, som vant uttrekkspremien blant alle deltakerne (unntatt vinnerne av konkurranseklassene), fondsandeler for 1000 kr gitt av Aasgutens medarrangør , Aasen Sparebank.

Familien Iversen fra Åsen, bestående av Idar, Gunbjørg og Katrine, var godt fornøyd med innsatsen etter innkomst.

Idrett uten grenser I Stjørdal er det behov for å utvide tilbudet til alle grupper barn som bor i kommunen. Nå blir det et tilbud til barn mellom 8-18 år som har ulike funkjsjonsnedsettelser. Tilbudet er åpent for alle i Stjørdal, men det er I.L.Fram som står bak tilbudet. Det er ikke noe krav at du er medlem i klubben.

har en funksjonsnedsettelse, har bruk for hjelpemiddel eller ledsager, skal dette være aktiviteter tilpasset hver enkelt.

97770550 • oddvar.auran@ktv.no

Øvelser Her er det stort sett fantasien som setter de største begrensninger. Det vil alltid være en eller annen aktivitet som det er mulig å gjennomføre. Spørsmålet kan være deltakelse i bowling, ridning, hip hop eller for eksempel klatring. Dette er bare noe av det som kan være aktuelt. De som styrer med denne aktiviteten mottar gjerne tips om andre øvelser. Dessuten er det sosiale samværet svært viktig.

Vi har sett at en del barn ikke kan delta i vanlig idrett. Nå tas det initiativ til å lage et tilbud til denne gruppen hvor alle i utgangspunktet kan delta. Hvis du

Klubbtilhørighet Ledelsen i I.L.Fram har gitt klarsignal om at klubbens navn kan brukes. De har også samtykket i at det ikke kreves med-

Oddvar Auran

lemskap for å delta. Klubben har sett det som viktig at tilbudet gjelder for alle i Stjørdal. Støttespillere For å lykkes med dette tiltaket er det en forutsetning at funksjonsfriske stiller som hjelpere. Dette er en klar utfordring til ungdom og eldre om å stille opp som hjelpere når aktiviteten starter. Vi er ganske sikre på at dette vil være givende kvelder for de som velger å ta et tak for de som ikke har de samme muligheter som funksjonsfriske. En del i målgruppen får i disse dager en invitasjon om å delta i idrett uten grenser. Medhjelpere som ønsker å gi litt av sin tid til denne aktiviteten kan sende melding til en av de tre som står som initiativtakere: Ingeborg Bremset mob. 450 37 762, ingeborg.bremset@netbb.no

Initiativtakere til ”idrett uten grenser”: F.v Ingeborg Bremset, Ann Magret Røsten Vedal og Sunniva Marie Leirfall. Foran Aksel Hedberg.

Sunniva Leirfall mob 908 94 233, sunniva.marie.leirfall@ktv.no Ann-Magret Røsten Vedal mob. 404 12 173, epost amv.mesterkjop.no


STJØRDALS-NYTT

37

Onsdag 25. august 2010

Solid kjøring av Nordgaard

Daniel B. Nordgård i full fart.

På Rudskogen kjørte Daniel B. Nordgård inn til 3. og 4. plass i finalene i asfaltracingklassen Seven Racing under NM-runden. Nordgaard er fortsatt på 2. plass sammenlagt. Oddvar Auran 977 70 550 • oddvar.auran@ktv.no

I Stekende sommervarme ble det kjørt kvalifisering på lørdag, mens søndagens løp var finaler. Under kvalifiseringen fikk Nordgaard

6. plass og alle de 10 startende var innenfor ett sekund i mål. Små marginer med andre ord… Finaler Etter sjetteplassen i kvalifiseringen, kjørte han riktig friskt i første finale og kom i mål på 3.plass. I den andre finalen hadde han startspor fem. Vi endret lufttrykket på dekkene, men dette slo ikke positivt ut i starten av runden. Etter hvert ble dekkene skikkelig varme, og vi endte til slutt på 4. plass forteller en ivrig Nordgård.

Små marginer Det som er krevende er ikke bare kjøringen, men det å holde en god teknisk standard. Marginene er veldig små. Erfaringene må en ta med seg til neste løp. 3.-5. september kjøres Jyllandsringen Grand Prix i Danmark. Da forventer Daniel B. Nordgård å gå til topps. Løpene kan ses på: www.motorsport-events.se/ racemonnm/racemon.html

Medaljedryss på Bislett Kristoffer Wråli fra Stjørdal må rydde plass til nye medaljer etter helgens Bislett Special Olympics.

Mønstring av idrettstalenter 28. og 29. august er det klart for NCC lekene i friidrett med deltakere fra Midt-Norge, Nordland,Troms og Finnmark. Deltakerne er gutter og jenter i alderen 13-14 år.

Rune Pedersen

OSLO: Den aktive 19åringen fra Stjørdal Helsesportslag tok gullmedaljer både på 100 meter, i kast med liten ball og i stafett (sammensatt lag). I tillegg ble det sølv i kuleringen. - Jeg er kjempefornøyd med helga. Dette var nesten litt i overkant av forventingene, sier Kristoffer. Dette er andre gangen han konkurrerer på Bislett. Også forrige gang sanket han mange medaljer. Det var kvalifisering på lørdag og finaler på søndag, og Kristoffer var den eneste lokale aktører i aksjon. - Jeg liker å trene, og er i aktivitet to, tre ganger i uka, sier gutten som også er en habil fotballspiller. Han var med på Vivil-lekene på Nadderud i mai, og gleder seg til Landsturneringen i Bergen senere i høst.

Idrettsungdom fra Stjørdal klare for NCC lekene. F.v. leder Idar Hansen, Maren Renate Hansen, Gina Elise Nilssen, Guro Waade, Elise Grong Ruud og leder Stig Waade.

Kristoffer sammen med trener og bror Aleksander.

- Vi har et godt lag og har som målsetting å komme lengst mulig, sier Kristoffer og svarer raskt når vi spør om hans favorittlag i fotball. - Det er Liverpool og min favorittspiller er Steven Gerrard! Han var også i World Special Olympics i USA i fjor og kom hjem med både gull og sølv i kofferten. Trener og bror Aleksander Wråli synes arrangementet på Bislett er bra. - Både sportslig og sosialt er det bra lagt opp. Banketten på kvelden er alltid et høydepunkt, og det fine med konkurransene er at utøverne får testet seg mot utøvere

på samme ferdighetsnivå. Tidene på lørdagens kvalik danner grunnlaget for heatene i finalene, sier Aleksander. Bislett Special Olympics ble for øvrig arrangert for 19.gang. President i Norges Fri-idrettsforbund, Svein Arne Hansen, synes Bislett Special Olympics er et positivt og viktig arrangement. - Friidrett skal være en attraktiv idrett for alle, og vi håper arrangementet også kan bidra til at utøverne er aktive når de kommer hjem. Vi gleder oss over det engasjementet og idrettsgleden som utøverne viser, sier Hansen.

Oddvar Auran 97770550 • oddvar.auran@ktv.no

Idrettsutøvere samles i Stjørdal i NCC-lekene som er en samling for framtidas friidrettstalenter. Stevnet skjer i et samarbeid med de forskjellige lagene i Stjørdal - Stjørdalsalliansen. Disse lekene er tidligere gjennomført i Stjørdal. Stor deltakelse Til sammen 219 deltakere er påmeldt fra de 6 kretsene. Bakgrunnen for uttakene er prestasjoner ungdommene har prestert i egen krets. Stevneleder Olaf Lydvo forteller at NCC-lekene legger vekt på å aktivisere ungdommer til å drive aktiviteter. På sikt er det et håp om at dette skal gi unge utøvere inspirasjon til videre satsing. Publikum For idrettsinteresserte vil dette være en mulighet til å se talentfulle utøvere utfolde seg på det flotte anlegget som er på Øverlands Minde. Det ville være ekstra hyggelig hvis det kom en del publikum til ØM disse dagene.

fotballkamper 25. - 31. august 3. div. menn: 27.08 Tangmoen – Remyra Verdal – Stjørdals-Blink 28.08 Namsos – Malvik Vuku – Neset 31.08 RBK 3 – Selbu 4. div. menn 26.08 Fram – Nidelv 28.08 Meldal – Tyda 31.08 Hommelvik – S-Blink 2 5. div. menn: 26.08 Varden – Remyra 2 30.08 Remyra 2 – S-Blink 3 31.08 Tydal 2 – Hegra Varden – Tangmoen 2 G 19 2. div: 25.08 Vuku – Stjørdals-Blink 31.08 Lånke – Levanger 2 G 19 3. div: 25.08 Remyra – Steinkjer Kolvereid – Tangmoen Grong – Neset Røros – Hommelvik 26.08 Malvik 2 – Kolstad 2 27.08 Nationalk. – Hommelvik Strindheim 3 – Selbu 31.08 Hommelvik – Str.heim 3 G 16 1. div: 30.08 Stjørdals-Blink – Ørland Hommelvik - Strindheim G 16 2. div: 29.08 Fram – Nessegutten 30.08 Malvik – Åfjord 31.08 Remyra – Steinkjer G 16 3. div: 25.08 Varden – Astor 28.08 Astor – Hegra Ch.lund 2 – Malvik 2 29.08 Tangmoen – Ranheim 2 30.08 Selbu – Lånke 31.08 Verdal 2 – Neset Remyra 2 – Tangmoen Malvik 2 – Astor G 16 07: 29.08 Oppdal 2 – Selbustrand 31.08 Nidelv 2 – Lånke 2 G 14 1. div: 25.08 Orkanger – Malvik G 14 2. div 25.08Remyra – Åfjord 26.08 Trond – Neset 29.08 Hommelvik – Trond Neset – Ørland G 14 3. div: 25.08 Byafossen – Selbu G 13 1. div: 29.08 Freidig 2 – Lånke G 13 2. div: 25.08 Selbu – Charlottenlund 2 Byåsen – Malvik 2 27.08 Malvik – Stjørdals-Blink Remyra – Fram 28.08 Hommelvik – Tiller 2 29.08 Fram – Neset 31.08 Malvik 2 – Strindheim 4 G 13 7-er 26.08 Remyra 2 – Hegra 31.08 Hegra – Nidelv 2 S-Blink 2 – Nardo 2/Kvik 2 Jonsvatnet – Remyra 2 Kvinner 3. div: 27.08 Leksvik – Malvik Selbu – Egge Kvinner 7-er 29.08 Tydal – Leksdal J 19 2. div 25.08 Kvik – Malvik Stjørdals-Blink – Inderøy 30.08 Malvik – Stjørdals-Blink J 16 2. div 29.08 Tydal – Inderøy 30.08 M.bygda – Fram/Lånke Orkdal – Malvik 31.08 Sparbu – Hommelvik Tangmoen – Aasguten J 16 7-er 26.08 Stjørdals-Bink – Fosen 28.08 Selbu – Hitra 31.08 Klæbu 3 – Selbu J 14 1. div: 25.08 Kolvereid – Malvik J 14 2. div: 26.08 Selbu – Steinkjer 2 28.08 Tangmoen – Hommelvik 31.08 Steinkjer – Selbu J 13 29.08 Trygg/Lade – Fram/Lånke 31.08 Hommelvik – Ch.lund Trygg/Lade – Malvik Byåsen – Fram/Lånke


38

Onsdag 25. august 2010

Verdifullt skinn

utmark

At våre forfedre jaktet bare for å skaffe mat i magen er ikke tilfellet. I flere av våre villreinområder foregikk en utbrett jakt kun for skinnets del. Reinsskinn, og da særlig hvite skinn, og ikke minst kalveskinn, var en ettertraktet salgsvare. Hvite reinskinn ble i 1282 verdsatt til 8 ørtuger stykket, det samme

som man fikk for hele 160 røyskattskinn (hermelin). Mange var veldig effektive jegere. I ”Kongspeilet”, som omtaler forholdene på 1200 tallet, står det blant annet: ”Det er mange menneske som er så dugande på ski at dei i eitt renn stikk ni reinar med spjutet sitt. De gode prisene på skinn førte

så til at det ble jaktet særlig på kalv, man flådde kalven og lot kjøttet ligge igjen. Dette førte til at myndighetene begynte å frykte for at villreinen ville utryddes. Så i 1579 kom et ”Forbydelsesbrev” fra Kongen i Danmark, hvor det ble forbudt å jakte på reinskalv. Det virker ikke som forbudet ble særlig respektert, for 10 år senere måtte

STJØRDALS-NYTT

et lignende skriv til på nytt. Heldigvis overlevde villreinen rovjakta.

I fossgubbens rike Ofte når man ferdes i skog og mark får man en anelse om at her må det ha vært bosetning og aktivitet en gang i tiden. Like ofte får man svar på sitt spørsmål, jo da i det minste finnes sagn om tidligere tiders kulturer.

velstanden var stor. Hvor stor gården egentlig var sier sagnet lite om. Og rikdommen kom fra en heller tvilsom fortjeneste som kongens hirdmann. Men det gikk med denne formuen som med mange andre formuer, når griskheten blir for stor forsvinner alt. Sagnet sier at skatten skal ligge senket på Borsethtjønna. Dette for at røvere ikke skulle få tak i herligheten.

Svartedauen forandret landets bosetning radikalt. Store gårder vokste igjen av skog, noen ble borte for alltid, mens andre gjenoppsto i en eller annen form.

I dag fremtrer Fossan og området rundt som et idyllisk utfartsterreng, hvor freden hviler over de gamle minner. Det er som før sagt, sagn har ofte en kime av sannhet i seg, men de er like ofte pyntet på både i høyde og bredde, så alt behøver man ikke å tro på.

Børdalen og Fossan i Selbu har et slikt sagn. Fossgubben regjerte på storgården Fossan. Han var utrolig rik, sølvbeslått seletøy på hesten, var et av signal på at

Området rundt Stråsjøen var sikkert en del av Fossgubbens rike, selv om dette neppe var det mest produktive. I dag er dette et yndet friluftsområde, hvor mange har sine feriesteder og et godt utgangspunkt for turer inn i Sylområdet.

Ukens post

Har du lyst til å bli bedre kjent i Stjørdal og ta Kjentmannsmerket? Oppsøke steder med spennende historier og særegen natur? Stjørdals-Nytt presenterer Kjentmannspostene og turene er knyttet opp mot Kjentmannsmerket.

Post 19:

Røssvollen

Postplassering: Grantre nord om skjøle (seterhuset) Utgangspunkt: Parkeringsplass sør for Vikvollen Lengde: 2,6 km t/r langs liten sti Vanskelighetsgrad: Blå (umerket)

På tur med Kjentmann

Denne Kjentmannsposten fører deg inn til en av de mer sjelfulle setervollene inne på Leksdal allmenning. Røssvollen/ Leirvollen var seter for Rødde, østre Leren, vestre Leren (Bortistun og Framigard). Setra var i bruk under siste krig. Turen til Røssvollen er enda umerket, men det er lett å finne frem til vollen, finn først brua som går over Nevra. Derfra går et lite stifar over ei stor myr mot vollen. Opp ei skogkledd li, før du passerer ei stor myr til og du ser den store setervollen som ligger i sørhellingen med godt utsikt mot Vennafjellet/Strandfjellet.

Her låg kanskje storgården. I dag er den omringet av storskog, men det til tross aner vi at området rundt på nesten alle kanter er god jord. Her regjerte Olav Havleson, som var det riktige navnet på gubben. Sagnet om Fossan og Olav Havleson skriver seg fra tiden før svartedauen. Likheten til mange andre sagn fra samme tidsrom er slående, men likevel kan vel noe ha sin rot i virkeligheten.

Kjentmann.no Har du problemer å finne frem til utgangspunktet for Kjentmannspostene? På Kjentmann.no /under Kjentmannsmerket for du tilgang til kjørerute fra ditt eget hjem til utgangspunktet, og få skrevet ut ekstra klippekort.

Propan til lavpris!

Godt tur!

• Vi fyller/bytter alle typer flasker • Vi fyller også biler

Kjentmann Stjørdal får du kjøpt hos: • Stjørdals-Nytt • Statoil Hegra • Stjørdal Turistkontor Turistforeningen Stjørdal • Ark Bokhandel Torgkvartalet • Storm Torgkvartalet

• Stjørdal Bokhandel • Stjørdal Folkebibliotek • Mix Handleriet Dullum • Mix kiosken Hell-Kjøpesenter • Sakshaug Sport A/S • Intersport, Hellsenteret

Nede i Børdalen ligger restene etter Børdalskirka. Sagnet forteller at kirkeklokkene i Børdalskirka ikke ringte før Fossgubben viste seg fremme på Halsteinsåsen, og de skulle ringe helt til hesten hans var bundet. Og det skulle være helt stille til Olav Havleson hadde tatt plass i kirken.

Leif Hastadklev A/S Tlf. 74 83 97 02 Åpent: Man-fre 08-20, Lørdag 09-18


STJØRDALS-NYTT

39

Onsdag 25. august 2010

Golfturnering Fredag 3. september 2010

Postbanken Eiendom Open På vegne av oss og våre samarbeidspartnere, Stjørdals-Nytt og Stjørdal Golfklubb, har vi den glede å innvitere til årets golfturnering.

Startavgiften dekker følgende: • Rangeballer • Golfpro på rangen • Servering under turneringen • Middag etter turneringen • Flotte premier Hovedpremie: Reisegavekort på kr. 5000,• To herreklasser og en dameklasse De tre beste premieres i hver klasse • Oppmøte kl. 12.00 - Shotgun kl. 13.00 • Enkel servering ved ankomst For påmelding til turnering: golfbox Øvrig informasjon: Thomas Johnsen på tlf. 922 88 636 Påmelding til turnering kr 300,Arrangementet er et samarbeid mellom:

- så når du flest!


40

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Reise & Ferie

Den Blå Lagune, internasjonalt kjent for sitt helsebringende, varme og mineralrike vann.

NEW YORK I BOSTON I ORLANDO MINNEAPOLIS / ST. PAUL I HALIFAX I TORONTO SEATTLE I REYKJAVIK

Icelandair – det riktige valg til Island Reykjavik fra kr. 2.170,Inkl. skatter og avgifter + 2 ukentlige avganger fra Trondheim

i perioden frem til 8. oktober .

WWW.ICELANDAIR.NO

Island – Vilt Island er en vulkansk øy som er kjent for sine varme kilder og dramatiske natur.

bringende, varme og mineralrike vann. Lagunen er omgitt av lava og barsk natur. Temperaturen i vannet holder mellom 36 og 39ºC.

En tiendedel av Island er dekket av isbreer. I tillegg har landet hundrevis av varme kilder og geysirer. Midt i landet ligger fjell og isbreer, mens kysten er flatere og har flere og dype fjorder. De har svale somre og milde vintre og de fleste havnene er isfrie. Jeg var med på første direktefly mellom Værnes og Reykjavik 10. juni, og det var en flott opplevelse, sier Linda Krogstadnes på VIA Tours Tvete på Torgkvartalet. Det var en helt fantastisk innflyvning med utsikt over Europas største isbre Vatnajøkul (8000km2).

Vi ble hentet på hotellet dag 2 og kjørt omkring på Island. Her fikk vi sett masse flott natur og fikk samlet med oss lavasteiner, sier Linda Krogstadnes. Turen gikk også innom varme kilder. Geologisk aktivitet på Island gir varme kilder som islendingene utnytter til oppvarming, kraftproduksjon og i turistnæringen. Island har en aktiv «bassengkultur» i de mange svømmebassengene også utendørs, som er varmet fra varme kilder.

Blå lagune Første stopp ved ankomst Island var Den Blå Lagune. Her var det helt fantastisk å slappe av med et bad etter reisen, sier Linda Krogstadnes. Den Blå Lagune er internasjonalt kjent for sitt helse-

Shopping Island er et motemekka og her får man kjøpt det meste, sier Linda Krogstadnes.Enten man tar turen til et av kjøpesentrene eller tar en tur i hovedgata Laugavegur i Reykjavik. Kringlan: Et av de første kjøpesentrene vi besøkte på Island

var Kringlan. Senteret ble bygget i 1987. Dette er det største senteret Island har å by på, over 170 butikker, restauranter, bibliotek og kino i området. Smaralind: Det nest største kjøpesenteret på Island er Smaralind som ble åpnet i 2001. Med sitt moderne preg har dette senteret mer enn 80 butikker over 3 etasjer. Her finner du også restauranter og kafeer. Smaralind ligger et lite stykke sør for Reykjavik i byen Kópavogur med sine 30,000 innbyggere, men som tilhører det store området, Reykjavik. Jeg ble hentet på hotellet tidlig den tredje dagen for utflukt ”Golden Sircle”, sier Linda Krogstadnes. Vi var innom geysirer og fikk fotografert den største og mest kjente ”Strokkur”. Helt fantastisk opplevelse! Videre var vi innom Gullfoss før turen gikk ut til Langjøkul for scooterkjøring. Langjøkul er Island`s og Europas nest største isbre.

På turen ut til isbreen kjørte vi til tider gjennom et landskap som lignet et månelandskap. Veldig fasinerende natur og landskap. Vel framme ved isbreen fikk vi utlevert klær og utstyr for scooterturen. Alle kjørte hver sin scooter og det var en helt rå opplevelse, sier Linda Krogstadnes. Hoteller i Reykjavik Jeg bodde på Hotell Saga (Radisson SAS). Et helt greit hotell få minutter fra sentrum. I sentrum finner du mange hoteller, men det mest sentrale er Hotell Plaza. Hotell Plaza er et intimt og koselig hotell midt i ”smørøyet” i sentrum av Reykjavik. Her er det kort avstand (gangavstand) til alt! Stikk gjerne innom for en Island`s-prat og bestilling, sier Linda Krogstadnes hos VIA Tours Tvete på Torgkvartalet.


STJĂ˜RDALS-NYTT

41

Onsdag 25. august 2010

Fakta Island Hovedstad: Reykjavik Etniske grupper: Nordisk-keltiske og andre folkegrupper Sprük: Islandsk, engelsk, andre nordiske sprük, tysk Religion: Kristne 94%, andre/ingen/uspesifisert 6% Flytid fra VÌrnes: 2,5 t. Valuta: Islandske kroner Vaksine: Nordmenn trenger ingen vaksiner. Varme geysir �pottur� er populÌre turistmül.

Tidsforskjell: Islandsk tid følger GMT, dvs. 2 timer etter norsk tid om sommeren, 1 time om vinteren, da Island ikke stiller klokken vür og høst. Snus: Det er ikke tillatt ü ta med snus inn i landet og blir sett pü som smugling av narkotika!

Bli med Amerikabussen pĂĽ en spennende reise i USA i 2010! .\VW WLO N\VW L 86$ YLD 1RUVN +ÂĄVWIHVW L 0LQRW Pris fra kr 28 500

VHSWHPEHU WLO RNWREHU

Ett terrengkjøretøy i fjellrekken over Tingvallavattn.

)n PHG GHJ VWRUE\HQH 1HZ <RUN &KLFDJR 6DOW /DNH &LW\ RJ 6DQ )UDQFLVFR 6H GH NMHQWH SUHVLGHQWHQH KXJJHW XW L IMHOOHW Sn 0W 5XVKPRUH RSSOHY NDVLQRE\HQ 5HQR RJ LNNH PLQVW GHQ XQLNH VNDQGLQDYLVNH IHVWLYDOHQ 1RUVN +ÂĄVWIHVW L 1RUG 'DNRWD Sn GHQQH WXUHQ IUD $WODQWHUKDYHW WLO 6WLOOHKDYHW

5RXWH IUD &KLFDJR WLO /RV $QJHOHV VHSWHPEHU WLO VHSWHPEHU

og vakkert!

Pris fra kr 28 900

8QQ GHJ n RSSOHYH GHQQH OHJHQGDULVNH YHLVWUHNQLQJHQ *MHQQRP HW YDULHUW ODQGVNDS EHVÂĄNHU YL 5RXWH PXVHHU RJ QRVWDOJLVNH UHVWDXUDQWHU 0HUDPHF JUXYHQ GHQ IRUVWHLQHGH VNRJHQ 3HWULĂ€HG )RUHVW E\HQH &KLFDJR 6W /RXLV 2NODKRPD &LW\ +ROO\ZRRG RJ RSSOHYHU VWRUVODJQH *UDQG &DQ\RQ RJ RJ NDVLQRE\HQ /DV 9HJDV $OOH SULVHU LQNOXGHUHU Ă \ W U 1RUJH 86$ RYHUQDWWLQJ Sn KRWHOO PHG IURNRVW DOO EXVVWUDQVSRUW QRUVN UHLVHOHGHU LQQJDQJ WLO QDVMRQDOSDUNHU 0XOLJKHW IRU n IRUOHQJH IHULHQ L IRUNDQW HOOHU HWWHUNDQW )RUEHKROG RP HQGULQJHU

Cruise i Karibien med Liberty of the Seas

Nye üpningstider! Lørdager 10 - 14 Torsdager üpent til 18 Andre dager üpent til 16

AMERIKA BUSSEN

u lyst ü reise til Tyrkia? n neste reise til Tyrkia hos meg! r meg pü telefon: 73 80 77 00 VIA To ours Stjørdal Telef e Anne fo on 72 82 29 83 hilsen h Marie

3. oktober til 13. oktober 2008 Vi drar fra Miami, innom Labadee, Haiti, Montego, Jamiaca, George Town, Grand Cayman og Cozumel, Mexico og sĂĽ tilbake til Miami. 7 netter pĂĽ cruise og 2 netter i Miami. Norsk guide og reiseleder. Fra kr 15 800.

Mail: stjordal@viatours.no

Der fe eriedrømmer eriedrømm blir virkelighet! OVERSEAS TRAVEL

Tips oss pĂĽ post@s-n.no

www.overseastravel.no tel: 988 33 720 - e-post: post@overseastravel.no overseastravel.no - amerikabussen.no


42

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Folkerock i Prestmoen kulturpark lørdag:

uteliv

KOMMER: Folk paa Tur

KOMMER: Chand

Lørdag skjer det i Stjørdal når en hær med musikere anført av D.D.E. inntar Prestmoen kulturpark til glede for både gammel og ung.

Familiefest

Bjørn Helge Larsen

- Det er kjempeartig å spille sammen med ”Ann Helen og drengene”, sier Hallvard Andresen i ”Folk Paa Tur”. Samarbeidet gir oss alle stor trivsel. Vi hadde en ny gjennomgang med øvelse sist søndag med høy stemning. Det er

stor lyst og iver over musikkutøvelsen. Hallbjørn Stenhaug sin idé om å føre oss sammen setter vi veldig stor pris på. Idéen er særdeles vellykket. Allerede nå kan vi si at det kommer til å bli flere felles opptredener. Dette samarbeidet har stimulert alle involverte.

Urpremiere? For oss i ”Folk Paa Tur” er det artig å få med trommer. Det gir et nytt lydbilde og ny energi, sier Hallvard Andresen som i år har opplevd rekordmange oppdrag: - Vi har åpenbart truffet en nerve som folk liker med vår musikk. Vi spiller akustisk og det gir

et utested

Fredag 27. august:

DJ Fortun

Lørdag 28. august:

Back to School Party + lansering av Redbull energidrikke •Premiering av BESTE antrekk • Stort DJ show med laser, lys, røyk og strobes

Åpent 23:00-02:30

et utested

www.diggbar.no

Tips oss på post@s-n.no

et enkelt lydbilde. Det er mye humør og stor iver i våre framføringer. Lørdag skal vi sammen med ”Ann Helene og drengene” gjøre vårt aller beste for at folk skal trives i kulturparken på Prestmoen. Og kanskje blir det urfremføring av en helt ny egen låt, sier Hallvard som ellers jobber målbevisst fram mot siste uke i november. Innspilling - Da går vi i platestudio. Jo bedre forberedt vi er, jo mindre tid trenger vi i studio. Derfor skal vi forberede oss godt og setter av tid til det i høst. Siste uka i november går vi i studio full av konsentrasjon. Vi har trua på at vår musikk vil være til glede både i de tusen hjem og blant bilfolket, sier han. - Vi ses på lørdag! Men nå er det opptreden i Prestmoen kulturpark som teller. Vi gleder oss til å presentere Ann Helen og drengene. Det gnistrer av samarbeidet. Og det skal publikum få merke. Vi er veldig glade for å få denne anledningen til å presentere oss for et stort antall med stjørdalinger i fellesskap og andre, sier Hallvard Andresen som har en slutthilsen: - Vi ses på lørdag! Gratis og billigere Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug: - Dette er et arrangement med appell til alle aldersgrupper. Vi er veldig opptatt av å gi familiene en opplevelse sammen. Ofte kan penger sette en stopper for det. Det skal ikke skje på lørdag. Derfor er det gratis inngang for alle barn under 12 år og en egen ungdomsbillett for aldersgruppen 12-17 år. Jeg minner om at det er betydelig lavere pris på billet-

tene ved nettkjøp på forhånd, men det er selvfølgelig mulig å få billetter ved inngang. Midt i programmet - Av hensyn til familiene starter konsertene allerede 17.00. Det er Chand som innleder og han følges opp av Vømmølgutan. Midt i programmet kommer ”Folk Paa Tur” med Ann Helen og drengene før D.D.E. entrer scenen når det begynner å bli litt skumt. Men da er fortsatt ikke klokka mer enn 21.30. Derfor ligger alt til rette for en felles familieutflukt, sier Hallbjørn Stenhaug og nevner at Four Jets avslutter dette første folkerockarrangementet på Prestmoen Kulturpark: Stort potensiale - Dette er et område med stort potensiale og har trigget min interesse, sier Stenhaug som legger all sin vidstrakte festivalerfaring inn i å gjøre arrangementet på Prestmoen lørdag så hyggelig som mulig. Bosatt i Hong Kong vet han mye om hva som kreves for å få store folkemengder på liten plass til å virke sammen: - Vi er opptatt av et arrangement med kvalitet enten det dreier seg om mat og drikke (øl, vin og vann) og ikke minst ordnede toalettforhold. Lokale lag og foreninger er engasjert for å bidra. Nina Leirfall og mannskap tar seg av serveringen der ikke minst det møre Værnes-kjøttet er representert. Velkommen til Prestmoen kulturpark. Sammen skal vi lage en flott aften, sier Hallbjørn Stenhaug.


STJØRDALS-NYTT

43

Onsdag 25. august 2010

Trivsel på Barofestivalen Det var en god blanding av humor og gammeldans som ble servert da Barofestivalen gikk av stabelen for tredje gang nå i helga.

PRESTMOEN PRESTMOEN KULTURPARK KULTURPARK

D.D.E.

Martin Gramnæs

På tross av ustabilt vær var det rundt 450 publikumere på festivalen da S-N tok turen til Flora i Selbu lørdag ettermiddag. Egen nisje Barofestivalen ble startet opp av Selbyggen Baro Lilleevjen, som i første omgang arrangerte det hele i sin egen hage. Baro, som er godt kjent i det lokale gammeldansmiljøet er meget fornøyd med hvordan festivalen har utviklet seg. Festivalen har funnet sin nisje, og er den eneste gammeldansfestivalen i dalføret, etter at Selbufestivalen tok en pause, og Tydalsfestivalen gikk over til en mer allmenn profil. Flott åpningsnummer Åpningen av festivalen

28. AUGUST 2010

CHAND

GT-Sara sang duett med sangeren og festivalgrunnlegger Baro Lilleevjen.

stod i humorens tegn da selveste GT-Sara, eller Gerd Thoreid entret scenen. Den 85 år gamle damen, som trolig er Norges eldste standup-artist, fortalte vitser og historier som fikk publikum til å hikste av latter. Noen kjente viser ble det også plass til mellom latterkulene, før åpningsnummeret kulminerte med en duett mellom GT-Sara og Baro Lilleevjen.

og Selbu toradergruppe.

Resten av festivalen hadde som seg hør og bør, fokuset på gammeldans, med opptreden av Tømmerdalens, Selbu Trekkspillklubb, Bjerkens orkester, Småviltlaget, Granlis orkester, Strøms orkester

Det var et godt voksent publikum på festivalen fra starten av, men etter det S-N har fått opplyst tok også en del yngre folk turen til Flora, da det ble spilt opp til dans ut på kvelden lørdag.

Langveis fra: Ragnhild Røsset og Berit Fuglerud hadde reist fra henoldsvis Hamar og Lillehammer for å delta på Barofestivalen. Dette er kjempeartig! sa de.

God beliggenhet Festivalen arrangeres ved Vertshuset Caroline i Selbu, som stiller sitt utendørsområde til disposisjon. - Vi har fått til et fint samarbeid med dem, forteller Gunnar Bjerken. De har alle rettigheter for salg av øl og vin, samt matservering, så det er kjempefint å ha det her.

VØMMØLGUTAN VØMMØLGUTAN FOUR JETS FOUR JETS FOLK FOLK PAA PAA TUR TUR m/AnnHelen m/AnnHelen og og Drengene Drengene

17.00 Chand 18.30 Vømmølgutan 20.00 Folk Paa Tur m/Ann Helen og drengene

Folk koste seg til tross for ustabilt vær.

21.30 D.D.E. 23.00 Four Jets

MEDLEMSFEST på Vårtun, Skjelstadmark lørdag 28. august. kl. 20.30

FULL RULLE

gammeldansen.no NB! Be gjerne med et par på dansen

Musikk ved: 18-års aldersgrense. Leg.plikt.

ETS FOURJ

CHAND

KVISS finale starter kl 19.00

KONSERT MED

HERBORG KRÅKEVIK 29. august kl. 18.00 Tevla pumpekraftverk

UR PAA T FOLnnKHelen og Drengene m/ A

AN ØLGUT VØMM

POSTENS BILLETTSERVICE

TLF. 815 33 133 WWW.BILLETTSERVICE.NO LOKALT BILLETTSALG:

MEKONOMEN Meråker, Hommelvik og Stjørdal

Pris: 300,-

Under 12 år, gratis. Ungdomsbillett (12-17), 250,-/400,- v.inng. - Voksen 380,-/500,- v.inng.

Billetter selges ved Infotorget, Meråker rådhus eller via telefon 917 26 723.

WWW.FOLKEROCK.NO

INFOTORGET, MERÅKER KOMMUNE. Bussen starter nedkjøringen kl 17.00 STJØRDAL KOMMUNE


44

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

Åpner nytt regnskapskontor i Kjøpmannsgata Geir Ove Nesshaug fra Frosta satser på regnskapsføring og økonomisk rådgivning i Stjørdal. Han starter sitt regnskapskontor i Kjøpmannsgata. Oddvar Auran 97770550 • oddvar.auran@ktv.no

Nesshaug Regnskap og Rådgivning er det siste tilskudd i regnskapsbransjen. Geir Ove Nesshaug er innehaver, og vil betjene næringsdrivende innenfor de fleste bransjer, samt borettslag og boligsameier. Han har allerede noen år bak seg som regnskapsfører i Stjørdal, og finner tiden inne for å drive på egen hånd.

Solid bakgrunn Den teoretiske utdannelse har han fra HINT på Steinkjer, ett tre-årig løp med Bachelorgrad innen økonomi og administrasjon, valgretning regnskap. Han er autorisert av Finanstilsynet (Kredittilsynet), noe som kreves for å drive selvstendig. Gjennom autorisasjonsordningen ligger det en forpliktelse til å gjennomgå oppdateringskurs på 75 timer i løpet av 3 siste år. Nesshaug mener dette er nødvendig for å holde seg orientert om alle regelendringer og krav som stilles til en regnskapsfører. Kunder For regnskapsføreren er det viktig å ha en god kontakt med sine kunder. Hvis

regnskapet ønskes ført i kundens lokaler, er dette en ordning som er mulig. Det gjelder å være fleksibel. Han kan også foreta beregning av lønninger, og dessuten sørge for betalingstjenester. Geir Ove Nesshaug mener det er viktig at det oppstår et tillitsforhold mellom kunden og regnskapsfører. Han ønsker også at kundene stiller strenge krav til punktlighet hos den som har ansvaret for regnskapet. Vi ønsker Nesshaug lykke til med nyetableringen.

Geir Ove Nesshaug er klar for å yte regnskapsføring og rådgivning for kunder i hele Værnesregionen.

SIE GUBBA fredag og familiedag lørdag

Ordet fritt innleggene må signeres med fullt navn. Anonyme innlegg vil bli vurdert av redaksjonen. Avisen tar ikke innlegg som inneholder angrep på navngitte personer. Avisen forbeholder dessuten seg retten til å redigere/forkorte manuskriptene. Manuskriptene blir ikke returnert. Innlegg i ordet fritt må være oss i hende innen mandager kl. 12.00. Innleggene mottas fortrinnsvis på e-post: post@s-n.no

ordet fritt

Navnekonsulenter Undertegnede har fulgt debatten som har rast det siste året i deler av Midt-Norge. Jeg reagerer såpass kraftig at et innlegg nå med de følelser jeg sitter med, blir usaklig – og det er ment å være det. Jeg er klar over at overordnede myndigheter har vedtatt denne ordningen; det betyr at de samme organene har myndighet til å tilbakekalle og gjøre endringer. Aksjonskomitéen er klar for innsats. Foran fra venstre: Jørgen Alstad, Astrid Olaussen og Jarle Selven. Bak f.v.: Hermann Moe, Ragnhild Wahl og Morten Haabeth.

10. og 11. september blir det stor aktivitet i og rundt Åsen samfunnshus. Leif Hovland

- Fredag kveld blir det teltfest og konsert med SIE GUBBA, og lørdag blir det familiedag fullspekka med aktiviteter og fest om kvelden, forteller Astrid Olaussen, leder i aksjonskomitéen for samfunnshuset. Lignende aksjonsdager har vært arrangert med 3-4 års mellomrom siden 90-tallet,og har gitt kjærkomne midler til drift av samfunnshuset. Nytt av året er at arrangementet vil gå over to dager - Leieinntektene dekker de årlige driftsutgiftene, men til større investeringer trengs det ekstra midler, forklarer leder for Åsen samfunnshus, Ragnhild Wahl. –Kjøkken og festsal er i hver sin etasje, og det er svært tungvint med hensyn til servering. Enten må vi få installert en matheis, eller så må vi vurdere å flytte kjøkkenet ned. Begge alternativene krever store midler. I tillegg

”halter” oljefyren litt, så vi må også være forberedt på nyinvesteringer når det gjelder oppvarming. På familiedagen lørdag vil det bli mye sang og musikk. Åsen Hornmusikklag og Reithaug Skolemusikkorps vil delta, og det samme vil Åsen Songlag og Åsen Ungdomskor. - Men gir dette penger i kassa? - Nei, dette er det vi gir til de besøkende. Men mellom innslagene blir det rikelig anledning til støtte samfunnshuset økonomisk, sier aksjonsleder Olaussen. – Det vil bli salgsboder, tombola, lotteri, grilling og salg av rømmegrøt, og ikke minst en spennende auksjon, hvor dagens auksjonarius, Joar Skansen, har litt av hvert å tilby. Utflytta åsbygg, Andreas Lunnan, har lovt oss et kåseri på lørdagen, og det blir spennende å høre hva han vil bidra med denne dagen. Så avsluttes det hele med fest i samfunnshuset lørdag kveld, der Terje Stamnes setter stemningen og ”Highlights” fra Steinkjer spiller opp til dans, avslutter Astrid Olaussen.

Ut fra info i avisene skal navnekonsulentene nå gjennomgå 900.000 stedsnavn, har behandlet 100.000 navn og behandler ca 6000 navn i året. Så får hver enkelt ta kalkulatoren og finne ut hvor mange år dette spetakkelet skal pågå. Hvorfor settes denne prosessen i gang? Hva er hensikten? Hva skal vi med dette ut over å irritere flest mulig? Ville det ikke være tilfredsstillende at hver enkelt kommune evt gjorde henvendelser til navnekonsulentene i de tilfeller de mener å ha behov for bistand? Her sitter altså en gjeng sentralt plasserte personer som skal komme med navneforslag og endringer. De gjør vel ikke jobben sin hvis de ikke kommer med endringsforslag? Navnene skal bygge på historisk riktig forklaring og bakgrunn. Ja hva er det? Dette har vel endret seg opp gjennom tidene både 100 og 1000 år tilbake i tid, der en har hatt ulike skrivemåter. Navnet skal være begrunnet i en logisk forklaring. Hva skal vi, hver enkelt innbygger, med denne forklaringen? Huske den? Bruke den? Forslagene skaper lokalt engasjement, sinne og kraftige reaksjo-

ner. Godt innarbeidede navn skal med et pennestrøk forsvinne fordi noen der borte et sted har funnet ut at navnet er feil. Når disse personene skal begrunne sine forslag og motstanden mot dette, opplever en til dels arrogante byråkratiske personers opptreden på en måte som spisser konfliktene ytterligere. Det grunnleggende må være et kurs for disse hvordan de skal opptre, den respekt de må vise for å få gjennomslag for sine standpunkter. Det er en selvforsterkende meningsløshet i systemet: Desto mer disse folkene hoster opp av nye forslag, desto mer bråk kan en forvente med tilsvarende merarbeid og kostnader, og desto bedre er arbeidsplassene sikret og muligheter for utvidelser og avansement. Nå skal de etter hvert i årene framover irritere stadig flere innbyggere. All irritasjonen betales til sist av oss som rammes av den samme virksomheten. Navnekonsulentene er blant dem som bidrar til at verdiskapingen framstår som større i byene enn på landsbygda. Et lite påaktet potensiale for navnekonsulentene ville være at de fikk rådgivningsstatus for menneskenavn. Ja tenk hvilke muligheter som ligger her. Nye og for mange av oss merkelige navn kan da umulig aksepteres og må da i så fall kunne begrunnes! Det må være utrolig store økonomiske ressurser som settes inn både sentralt og på det lokale plan; penger som kunne godt til mange samfunnsnyttige formål innen helse, eldreomsorg og skole. Vi har her nok av dramatiske livsskildringer der økonomi er

flaskehalsen for forbedringer og standardhevinger. I en rekke næringer og bransjer mangler vi arbeidskraft på sårt tiltrengte områder. Samtidig sitter altså mange i våre største byer og duller bort tida på stedsnavn ! Storparten av navnekonsulentene må det være rom for å fjerne. Hvis omskolering ikke er mulig, bør vi opprette et arbeid-for-trygd opplegg som i hvert fall innebærer at det blir noen færre og vi slipper at disse bortimot kan ødelegge både bolyst og livstrivsel for folk rundt omkring - folk flest er stolte av sine bosted og stedsnavn. Dette behøver ingen å tukle med. Jeg ser nå at min nabo ikke lenger har stedsnavn Aune men Aunet. Jeg kan aldri verken fra nåværende generasjon, forrige generasjon eller den foran huske at noen har benyttet det nye navnet. Det må settes en stopper for dette uvesenet. Jeg berømmer både enkeltpersoner og sentrale politikere som nå ser ut til ha registrert og tatt galskapen på alvor og som tar dette videre til besluttende myndigheter. Legg ned hele virksomheten, si opp folkene, start med blanke ark, finn ny organisering og ikke minst: fastsett lover, rammer og formål for virksomheten som har en mening innbyggerne kan se nytten av. Hele ansvaret bør selvsagt ivaretas på kommunalt nivå. Hegra, den 17.08.10 Oddvar Vigdenes


STJØRDALS-NYTT

45

Onsdag 25. august 2010

Ikke bytt gulv - Vi renoverer det! Ångtvättbilen tilbyr profesjonelt vedlikehold, renovering og pleie av dine gulv. Med miljøtilpassede metoder utfører vi vedlikehold av ALLE typer gulv.

Eksempel:

Rens av tepper og møbler

Oljing av tregulv

Støvfri tresliping

Slip og vedlikehold av sten og betonggulv

For gratis rådgiving og befaring: Tlf: 91 91 60 60 - geir.kirkbak@angtvattbilen.no


46

Onsdag 25. august 2010

Alternativer

ungdom

Hvis man ikke har så mye å gjøre om dagene kan man alltids melde seg i kulturskolen. Kanskje det å spille et instrument er noe for deg? Det fins massevis av ting som de kan tilby deg, enten du liker gitar, piano eller trompet.

STJØRDALS-NYTT

5

Ellers så er aktiviteter som fotball og handball, vil være aktuelt for personer som ikke vil sitte i ro.

på sia Hva synes du om de som henger på Torgkvartalet?

Ida Marie Vitsø (18) - Synes at det er dumt å henge på et kjøpesenter uten å gjøre noe.

Ida Therese Lunde Einvik (19) - Syns at de er dritlam, skaff dåkker et liv!

Alena Grek (18) Her henger da altså ungdommen hver eneste dag etter skoletid til stengetid.

(Bilde: google)

Ungdom uten liv Stjørdal har faktisk bystatus, men likevel er det for lite aktiviteter for ungdom. Det som skjer er at man da ser mange ungdommer henger på kjøpesenteret og i gatene uten å gjøre noe som helst, bortsett fra å plage eldre menn og damer som fortviler fordi alle sitteplassene er opptatte av friske ungdommer. Alena Grek

Ingen dømmer ungdommene. Det er faktisk lite aktiviteter å gjøre her på Stjørdal hvis man ikke dri-

ver med idrett, og kino i lengden blir alt for dyrt for lommeboken. Men det bør vel allikevel være bedre ting å gjøre enn å vandre hele dagen på et kjøpesenter? Jeg vet ikke, kanskje ta en tur innom kulturskolen? Musikk har ikke skadet noen, så kanskje dette kan være verd et forsøk. Men hvis ikke det er noe av interesse så er det rett og slett lite å finne på. Man burde gi ungdommen noe som slår tiden i hjel, slik at de ikke bare venter på neste helg for da blir det fest i nabohuset. Jeg mener at for lite fritidsaktiviteter kan få ungdom i trøbbel, derfor er det veldig viktig at alle har noe å de liker å gjøre på fritiden, ja, de som henger på Torgkvartalet også. Ungdom må ta på seg den oppgaven å finne seg

noe å gjøre, og nei, vandring i gatene eller kjøpesenteret er forresten ikke fritidsaktiviteter. Stjørdal er stadig under utvikling. Det å finne fritidsaktiviteter for alle ungdommer er vanskelig, men slettes ikke umulig. Kanskje noen burde ta på seg å spørre ungdommen hva de savner her på Stjørdal, og hvilke aktiviteter de vil ha? Ok, la oss være realistiske her, Stjørdal er ikke så stor by, det vil si at ikke alt er oppnåelig, enda. Kanskje når dagens ungdom blir pensjonert vil det være flere og større muligheter, men ikke helt riktig enda. For dere som henger på Torgkvartalet fra morgen til kveld, bør dere seriøst finne noe annet å gjøre. Nå

som det er sommer bør folk være ute og nyte friskluft og ikke henge inne på et kjøpesenter dagen lang. Så nå vet dere det, kom dere ut! Mange tror at det er kult å henge på Torgkvartalet med colaflaska i baklomma, men dessverre så er det ikke det. Det at Torgkvartalet har blitt et slags møtested for ungdommer er bare usaklig. Grunnen til at møtestedet er et kjøpesenter er på grunn av sin beliggenhet, det ligger sentralt og er et perfekt sted å møte sine venner på. Det at det samles så mange ungdommer på kjøpesenteret har sine konsekvenser. Kjøpesentre er først og fremst et sted man kan handle på, og når mange ungdommer ikke gjør det kan de bli i veien

- De burde finne på noe morsomt ute istedenfor, litt frisk luft skader jo ikke.

for de som faktisk bruker kjøpesenteret til det skal brukes til. Ungdommen bryter også regler når de er på Torgkvartalet. Det er faktisk ikke lov til å røyke ved inngangspartiet til kjøpesenteret. Det er til og med festet et skilt som informerer at man skal holde røykingen lengre nede og ikke ved inngangen. Dessverre så bryr de seg ikke, og røyker der de ikke skal. Hvor vanskelig er det å finne seg et annet sted å røyke? De aller fleste av de som røyker der er sikkert ikke fylt 14 engang, hvor er foreldrene? Forhåpentligvis kommer noen av de til fornuft og forstår at det de driver på med ikke er kult men patetisk. La oss alle komme oss ut og nyte sommeren fullt ut!

Oksana Balsvik (22) - Teit og unødvendig!

Daniel Lorentzen Løwe (18) - Tafatte.


STJØRDALS-NYTT

47

Onsdag 25. august 2010

Vi tar ansvar!

Kjøremaskin eller en praktisk bil? Du trenger ikke velge enten eller.

Vi hater alle å måtte kompromisse. Derfor er Ford Galaxy både familievennlig og luksuriøs, mens S-MAX er praktisk og sporty.

NyeFordS-MAX NyeFordGalaxy

Feel the difference

S-MAX: Pris fra kr 379 500,-. Galaxy: Fra kr. kr 446 000,- inkludert frakt- og leveringsomkostninger, levert Trondheim. Årsavgift kommer i tillegg. CO2 utslipp ved kombinert kjøring 152 -189 g/km (2.0 TDCi 115 hk - 2.0 SCTi 203 hk). Drivstofforbruk ved kombinert kjøring 0,57-0,81 l/mil (2.0 TDCi 115 hk - 2.0 SCTi 203 hk). Avbildet modell kan avvike fra annonsert tilbud.

Bomveien 7, Steinkjer Tore: 907 77 210

Stjørdalsveien 10, Trondheim (Lade) Jørgen: 907 29 607 Christer: 481 43 593 Kjetil: 473 84 787

www.kvernelandbil.no


48

Onsdag 25. august 2010

STJØRDALS-NYTT

fk@s-n.no August nærmer seg slutten, og julivinnerne er kåret. Om en uke så setter juryen seg sammen igjen, så du har enda god tid på å sende inn ditt (dine) bidrag til vurdering. Høsten nærmer seg med stormskritt, og vi går forhåpentligvis en vakker tid i møte. Husk fotoapparatet og god fot(o)tur!

Øyenstikkerkos. Foto: Roy Inge Løvås, Hommelvik.

Premiering: MÅNEDENS BILDE i august premieres med et gavekort pålydende kr. 1.000,- fra: Jonathan er en ivrig bærplukker.

Foto: Maiken Kristoffersen.

2. og 3. plass premieres med gavekort pålydende henholdsvis kr. 500,- og kr. 250,- fra samme forretning. ÅRETS BILDE 2010 premieres med et gavekort pålydende kr. 5.000,- fra:

TORGKVARTALET Tlf. 74 82 72 20 • www.elitefoto.no

2. og 3. plass premieres med gavekort pålydende henholdsvis kr. 2.500,- og kr. 1.000,-.

Blomst i foss

Blåbærpiken.

Foto: Torleif Stephansen, Hundhamar.

fk@s-n.no

Arrangører:

Innsender av bilde til fotokonkurransen aksepterer automatisk følgende punkt om rettigheter: Deltaker i konkurransen fraskriver seg automatisk alle rettigheter i forhold til innsendte bilde. Med dette forståes at bildet fritt kan benyttes av Kjentmann og Stjørdals-Nytt for egen markedsføring - dersom fotografens navn nevnes med navn. Arrangøren har dessuten anledning til å benytte bildet i forbindelse med markedsføring, presentasjon og etterarbeid av fotokonkurransen og til neste års friluftskalender for Stjørdal. Stjørdals-Nytt forbeholder seg også retten til å benytte innsendte bilder i annonseproduksjon for avisens kunder - dersom fotografens navn nevnes med navn. Fotografen kan dog fritt selge bildet til andre formål. Men dette får ingen innvirkning på konkurransens betingelser. Arrangøren fraskriver seg alt ansvar for eventuelt bortkomne eller ødelagte bilder.

Foto: Odd-Rune Wang, Hommelvik.

På vei inn i sommernatta - trolsk stemning i Forra, juli 2010. Solnedgang ved Østrungen. Foto: Åge André Klefsåsvold.

Foto: Anne Slind, Selbu.

Neste innleveringsfrist er Mandag 30. august kl. 08.00 Innlevering pr. e-post: fk@s-n.no Tema: Friluftsliv Vi ser gjerne at dere opplyser hvor bildet er tatt og at dere eventuelt gir bildet en tittel selv. Bildet må være tatt i Stjørdals-Nytts utgivelsesområde, det vil si i kommunene Stjørdal, Malvik, Selbu, Tydal, Meråker, Frosta eller Levanger.

Premiering Premiering Hver måned kårer en jury månedens vinnerbilde. Det vil livsbilde og blir presentert i Stjørdals-Nytt i desember 2010. også bli en 2. og en 3. premie. Disse tilstreber vi å presen- Juryen består av Per Gotaas fra ELITEFOTO Torgkvartalet, tere i avisens første nummer i påfølgende måned. Det vil naturfotografen Svein Wik, Kjentmann Roar Valstad og daglig hver uke bli presentert et knippe av de innsendte bildene. leder Paal Tore Larsen fra Stjørdals-Nytt. Det beste bildet gjennom hele året blir kåret til årets frilufts-

Innlevering Vi tar imot inntil tre bilder fra hver deltager pr. uke, bildene må leveres digitalt. Bildene bør være tatt med kamera med minimum 3 megapixels på høyeste oppløsning.


STJØRDALS-NYTT

49

Onsdag 25. august 2010

fk@s-n.no Utrolig mange flotte bilder i juli! Bra! Tydelig at det er mange i Stjørdal og nabokommunene som liker å ferdes ute i naturen. Juryen var overbegeistret over alle de flotte bildene og det er tydelig at flere og flere har dette som en liten hobby etterhvert. Kreativiteten har også blitt bedre og komposisjonen i mange av bildene er veldig bra! Som vinner i juli endte vi opp med Fugl Fønix, fotograf Knut Monsen. Et flott bilde som krever gode fotokunnskaper (eller veldig flaks) for å få til! Vi gratulerer!! 2. premie går til Torleif Stephansen for sitt sjeldne bilde av "Gjøk i Tydal"! Det er i seg selv vanskelig nok å få øye på en gjøk. Å høre den er mange forunt utover våren, sommeren, men å klare å ta bilde er en stor utfordring. I tillegg er bildet som Stephansen har tatt av svært god kvalitet og viser denne "mystiske" fuglen i en spesiell flyve-positur! Juryen mistenker at det ligger mye tid bak et slikt bilde! Vi gratulerer med andreplassen. 3. premie er et godt bilde av Odd-Rune Wang og viser Storfossen i Homlavassdraget. Lang lukkertid gir som kjent rennende

1. premie juli 2010: Fugl Fønix. Foto: Knut Monsen.

vann et "slør-lignende" utseende som er vakkert å hvile øynene på. Lukketiden gjør også at grønnfargen i trærne blir "friskere"

og gir fossen en flott innramming. Gratulerer med tredjeplassen.

Juli vinnerne

2. premie juli 2010: Gjøk i Tydal. Foto: Torleif Stephansen, Hundhamar

Premiering: MÅNEDENS BILDE i juli premieres med et gavekort pålydende kr. 1.000,- fra: 2. og 3. plass premieres med gavekort pålydende henholdsvis kr. 500,- og kr. 250,- fra samme giver. Vinnerne får utlevert sine gavekort hos Storm i 2 etg på Torgkvartalet.

ÅRETS BILDE 2010 premieres med et gavekort pålydende kr. 5.000,- fra: 2. og 3. plass premieres med gavekort pålydende henholdsvis kr. 2.500,og kr. 1.000,-.

3. premie juli 2010: Storfossen i Hommlavassdraget. Foto: Odd-Rune Wang, Hommelvik.

TORGKVARTALET Tlf. 74 82 72 20 • www.elitefoto.no


50

Onsdag 25. august 2010

KURS, SKOLER & UTDANNING

Det gir mange muligheter for spennende og utfordrende jobber. Vi har egne kurs for de som vil ta hele utdanningen i bedrift. s "ILMEKANIKER LETTE kjøretøy/ tunge kjøretøy s "ILSKADEREPARAT R s "ILLAKKERER s -OTORMEKANIKER

s 2ESEVEDELSFAGET for kjøretøy s -OTORSYKKEL reparatør s (JULUTRUSTNINGS reparatør

Har du Vg1 Elektro eller Vg1 TIP kan du søke Vg2 innen bilfag Ta kontakt med oss for nærmere info, eller på www.bilfag-trondheim.no/www.bilfag.no

Tlf. 73 96 95 50 post@bilfag-trondheim.no

KURS VED SKJETLEIN VG 3 LANDBRUK, med mulighet for agronomkompetanse VG 2 BLOMSTERDEKORATØR FOR VOKSNE 250 t praktisk og yrkesrettet kveldskurs for alle som ønsker å bli kjent med Blomsterdek.faget, eller vil ha en yrkeskarriere i bl.butikk eller gartneri. VIDEREG KURS BLOMSTERDEK. Eks. forberedende før fagprøven 250 timers kurs for å perfeksjonere teknikker. ANLEGGSMASKINFØRERKURS kveldskurs 13 – 17/9 MOTORSAG, dokumentert sikkerhetsopplæring 12t PLANTEVERN dagkurs og kveldskurs PLANTEVERN FORNYELSE TREDREIING helgekurs, EIERSKIFTEKURS, EL.SVEISING. For info eller påmelding ring 72 59 47 80 / 909 15 345 eller mail til Ressurssenter.skjetlein@stfk.no eller se på www.skjetlein.vgs.no

Holde kurs, skole, konferanse? - da bør du bestile en god annonseplass her du også! Send annonse eller bestill på:

annonse@s-n.no

Kursstart r 6. septembe

STJØRDALS-NYTT


STJĂ˜RDALS-NYTT

51

Onsdag 25. august 2010

LEDIGE STILLINGER I MIDT-NORGE

Hammerøyveien 14, 7630 Ă…sen Søker

Snekker/Tømrer som kan jobbe selvstendig, hovedsaklig innenfor rehabilitering av boliger. Ogsü interessant med takstmann/tømrer. Fagbrev er ønskelig.

Klipperiet tar mül av seg for ü vÌre en ledende frisørbedrift i Midt-Norge og har med sine 13 frisørsalonger og 75 medarbeidere et nÌrt og godt samarbeid med sine leverandører. Klipperiet har kvalitetssikret alle ledd for ü møte framtidens utfordringer og ønsker ü utvikle sine salonger i takt med tiden. Alle ansatte har 6 uker betalt ferie.

Lørdagshjelp kasse

Klipperiet üpner ny avdeling pü Malvik Senter høsten 2010 og søker

NĂŚrmere opplysninger om stillingen ved henvendelse til Inger Lise Wemundstad, tlf. 74 83 33 32

FRISĂ˜R/DAGLIG LEDER For nĂŚrmere informasjon ta kontakt med Olav pĂĽ telefon 922 84 266.

Søknad sendes innen 01.09.10 til: Byggmester/takstmann Roger Bremseth, p.b. 413, 7501 Stjørdal. Info: Roger Bremseth, tlf. 415 66 404

NORGES STĂ˜RSTE BILSELSKAP SĂ˜KER DAGLIG LEDER Møller Bil søker ny leder for sin virksomhet i Trondheim

s FORHANDLERANLEGG FOR 6OLKSWAGEN !UDI OG 3KODA s DYKTIGE OG MOTIVERTE ANSATTE s CA -./+ OMSETNING

&OR MER INFORMASJON SE FULL STILLINGSANNONSE P´ www.moller.no

Vi søker etter dyktig medarbeider til betjening av vür kasse og sentralbord pü lørdager.

Skriftlig søknad med kopi av attester, vitnemĂĽl og referanser sendes snarest til: Aasen & Five AS, Boks 31, 7501 STJĂ˜RDAL e-post: firmapost@aasenogfive.no

Klipperiet AS Perslia 30 7088 HEIMDAL E-post: olav@klipperiet.com

Storkjøkken Service AS er en velrenommert bedrift innen salg og service av storkjøkken utstyr i Midt-Norge med en omsetning pü ca. 16,5 mill (2009). Firmaet ble startet i 1978. Storkjøkken Service AS tar hünd om hele prosessen fra prosjektering til levering og vedlikehold. Vi er i dag 9 ansatte fordelt pü kontorer i Steinkjer og Stjørdal. Storkjøkken Service AS er en av tre forhandlere i Norge av Electrolux Professional AS som er en av verdens største produsenter av storkjøkken utstyr med hovedkontor i Pordenone i Italia, og Electrolux Laundry Systems med vaskerimaskiner.

Grunnet økt oppdragsmengde og at vür servicesjef har valgt ü slutte ønsker vi ü styrke vür stab med:

1 Servicesjef avdeling Midt-Norge med kontor Steinkjer Vi søker en strukturert medarbeider helst med erfaring innen service / vedlikehold av storkjøkken utstyr og industri vaskerimaskiner. Arbeidsomrüde blir i Midt-Norge med base pü Steinkjer. Betjene eksisterende og nye kunder.

mollerbil.no

+6 E\JJ $6 HU HW YHOHWDEOHUW E\JJPHVWHUILUPD RJ WRWDOHQWUHSUHQÂĄU VRP XWIÂĄUHU VPn RJ VWRUH RSSGUDJ IRU SULYDWH QÂ ULQJVOLYHW RJ GHW RIIHQWOLJH 9L KDU VDPDUEHLGVSDUWQHUH LQQHQ DOOH IDJJUXSSHU VOLN DW YL NDQ ELGUD PHG n OÂĄVH GLQ E\JJHVDN XDQVHWW KYLONH EHKRY GX KDU +6 E\JJ DV HU HQ JRGNMHQW OÂ UHEHGULIW RJ KDU DQVDWWH VRP VWDUWHW VRP OÂ UOLQJ RJ HU L GDJ WÂĄPUHUPHVWHU +6 E\JJ DV KDU NRQWRUHU L /HYDQJHU VHQWUXP

7ÂĄPUHU 7ÂĄPUHUH PUHUH *UXQQHW VWRU RUGUHWLOJDQJ VÂĄNHU YL HWWHU IDJXWGDQQHW WÂĄPUHUH PHG IDJEUHY VYHQQHEUHY IRU IDVW DQVHWWHOVH 'HW VÂĄNHV HWWHU WÂĄPUHUH PHG UHOHYDQW HUIDULQJ IUD WUDGLVMRQHOO EROLJE\JJLQJ

‘QVNHGH NYDOLILNDVMRQHU Ɣ 'X KDU IDJEUHY VRP W¥PUHU ODQJ HUIDULQJ NDQ NRPSHQVHUH IRU IDJEUHY Ɣ 'X Pn NXQQH NRPPXQLVHUH JRGW Sn QRUVN EnGH VNULIWOLJ RJ PXQWOLJ Ɣ 'X Pn Y UH VHOYJnHQGH W¥PUHU

3HUVRQOLJH HJHQVNDSHU 9L VÂĄNHU SHUVRQHU VRP HU RPJMHQJHOLJH KDU \UNHVVWROWKHW HU IOHNVLEOH KDU HYQHQ WLO n MREEH EnGH VHOYVWHQGLJ RJ L WHDP HU SXQNWOLJH SRVLWLYH RJ KDU O\VW WLO n WD L HW WDN

9L WLOE\U Ć” *RGH ÂĄNRQRPLVNH EHWLQJHOVHU Ć” 6ROLG HLHUVNDS Ć” *RGW DUEHLGVPLOMÂĄ Ć” 2UGQHGH IRUKROG

6ÂĄNQDGVIULVW )RU PHU LQIRUPDVMRQ WD NRQWDNW PHG 'DJO OHGHU $QGHUV 2 6NMHUYH WOI &9 PHG NRSL DY DWWHVWHU VHQGHV WLO +6 E\JJ .LUNHJDWD F /HYDQJHU

2 Serviceteknikkere avdelig Stjørdal og Steinkjer Vi søker en strukturert medarbeider helst med erfaring innen service / vedlikehold av storkjøkken utstyr og industri vaskerimaskiner. Arbeidsomrüde blir i hovedsak søndre del av Midt-Norge med base pü Stjørdal, og Steinkjer. Betjene eksisterende og nye kunder. NÌrmere opplysninger om stillingene füs ved henvendelse til daglig leder Kjell B Wennevik pü telefon 982 47 270. Søknad med CV sendes til Storkjøkken Service AS, JÌktskippergata 8, 7725 Steinkjer, eller til: kjell@storkjokken-service.no Tilsendte papirer returneres ikke. Søknadsfrist 31.08.2010

Se fullstendig utlysning pĂĽ ďŹ nn.no


52

Onsdag 25. august 2010

KUNNGJØRINGER

ÅRETS SISTE JAKTFELTKARUSELL

Stjørdal seniorbridgeklubb! Starter igjen torsdag 26. august kl. 18.00 på Stjørdal Aktivitetssenter. Gamle og nye medlemmer velkommen!

Går lørdag 28. august på Selbuskogen skisenter. Påmelding kl. 10.00 til 12.00. Lånke SKL

Trimdans på samfunnshuset Starter sesongen fredag 27. august kl.1300. Stedet er Stjørdal Samfunnshus som vanlig. Leif gleder seg til å spille - gamle og nye dansere er velkommen til ei sosial stund med prat, dans eller om du bare vil lytte til fin musikk.Vi har også lagt inn en kaffepause. Stjørdal pensjonistforening, komitéen for trimdans

Loppemarked! Lørdag 4/9 kl. 10.00 - 18.00 Søndag 5/9 kl. 12.00 - 16.00

Øvelser: Tors. kl. 19, Skatval skole

- En hææærli gjeng musikanter som bare mangler DEG!

AUKSJON!

Trudvang forsamlingshus, Hell. (Skiltes fra Selbuvegen). Lørdag 28. august kl.11:30 Visning fra kl.10:30 Mye antikk: bord, fallbord, stoler, amerikansk gyngestol, gyngestol , budal- stoler/gyngestoler, skuvsenger, skap, kommode , bedningskorg, oljelamper, måneskinnslampe, speil, skrin, traug, rokker, hespetre 1600t, kobberkjeler, langjern, strykejern, vekter, kaffekverner, jernseng,vegg klokker, bismår, utskåret bogtre 1800t, daller, krukker, Junger kniv/gaffel 1806 og mye mer. Spesielle store bordlamper, trekkspill, luftgevær, trimsykler, Flymo plenklipper m.m. Mange spennende samlegjenstander og snurrepiperier: Bl. a.: 78/LP plater, sveivegrammafon, veggtelefon, jernbanelykt, emaljerte reklameskilt, Norges bebyggelse, Stjørdalsbøker, bokser, kaffeboks, esker, garnkuler og mye mer. Våpen: Kongsberg M1867 Remington , helt original og meget fin. Mye fint porselen, servicer, glass, krystall, keramikk, prismekrone, malerier, Trondheimsbilder. NB! Ikke betalingsterminal

Kaffesalg. Alle velkommen!

Bjørn Viem`s Auksjonsforretning

KVINNERS ARENA 2010 Fredag 24. september Rica Hell Hotel Stjørdal

GALSKAP – KJÆRLIGHET LEDERSKAP – LØNNSOMHET ÆRLIGHET Mona Juul Fra Steinkjer til New York - Utfordringer i storpolitikken - Kvinne og leder i en av verdens største og viktigste organisasjoner - Verden i morgen

Foto: Rune Petter Næss, Adresseavisen

Foto: Signe Dons/Scanpix

Foto: David Davies, PA/Scanpix

Arne Gundersen taler Guds ord på Menighetshuset fre. og lø. kl. 19 og søndag 29. aug. kl. 11 og 15. Alle velkommen! Bibelmisjonen

NY SESONG!

Velkommen til

Arena

Selbustevnet

SKATVAL HORNMUSIKKLAG ØNSKER ALLE HJERTELIG VELKOMMEN TIL

Stjørdal - Tlf. 913 09 533 Auksjonsoppdrag mottas!

Åpningsmarkering av Ligaardkrysset Det inviteres til en enkel åpningsmarkering for Ligaardkrysset fredag 27. august kl. 1300. Det blir taler ved avdelingsdirektør i Statens vegvesen Olav Kåre Fuglem, fylkesråd for samferdsel Tor Erik Jensen og ordfører i Stjørdal kommune Johan Arnt Elverum. Kunstnerisk innslag fra Stjørdal kulturskole. Enkel servering. Velkommen!

STORLIEN Moderne fullt utstyrte fritids-leiligheter m/flatskjerm ++, til leie på Storlien!

Helg og uke. Selvhushold. Åremålsleie aktuelt. Salg av maksimalt 2 av 5 leiligheter vurderes. Spiss Invest AS, Tlf. 934 01 234

IL FRAM, fridrett

Kvinners

Selger alt fra scootere til ørepropper. Eks.vis klær, lamper, kommoder, trimsykler, trimutstyr.. Myrveien 12, like ved Ole Vig vgs. Ta med små og store penger og godt humør! Kun kontant. Vi serverer kaffe m/noko attåt. Tlf: 988 47 487

Jippi! Nå er vi i gang..

Forbordsfjellet rundt går søndag 19. september. Registrering: kl. 10.00-11.00 i Kleiva. Startkontingent: 50 kr. pr. pers/100 kr. pr. familie. Merket løype, ca 11 km som går i variert myr- og fjellterreng. ✓ Uttrekkspremier. ✓ Forfriskninger underveis. ✓ Svartkamhytta er åpen for servering. IL FRAM, Trim/fridrett

Er du mellom 8-18 vil det bli mulighet til idrettsaktiviteter for de med funksjonsnedsettelse. Vi ønsker kontakt med foreldre dersom dette er noe du har lyst til å prøve. For å lykkes med å komme i gang er vi avhengig av gode hjelpere og støttespillere. Kontaktpersoner: Ingeborg Bremset, tlf. 450 37 762, e-post: ingeboerg.bremset@nteebb Sunniva Marie Leirfall, tlf. 908 94 233, e-post: sunniva.marie.leirfall@ktv.no Ann-Margret Røsten Vedal, tlf. 404 12 173, e-post: amv@mesterkjop.no

GARASJESALG!

Stjørdal håndballklubb

FORBORDSFJELLET RUNDT 19.09

IDRETT UTEN GRENSER

STJØRDALS-NYTT

Mar it M o um A une Om verdien av å gå på trynet… - Om applaus og ansvar - Om å sitte alene på kantina - Om faren ved å gå på lederkurs

Praktisk

informasjon

Påmelding: www.kvinnersarena.no

E r ik Hamré n Hamréns Hus – mer enn et fotballens hus?

Pris: Konferansepris kr 2295,- + mva, kr 1995,- + mva for SNF-medlemmer. Prisen inkluderer lunsj, dessert, drikke, kaffe, pausemat og en liten konferansegave.

- Attityd, tjejer! - Hvordan inspirere og motivere - Om krav og kreativitet

Rabatt: Hver 7. deltaker fra samme bedrift deltar gratis. Rabatt forutsetter samlet påmelding og fakturering. Påmeldingsfrist: Meld deg på innen 1.september. NB! Det er et begrenset antall plasser.

Flere foredragsholdere finner du på www.kvinnersarena.no

HJERTELIG VELKOMMEN!


STJØRDALS-NYTT

53

Onsdag 25. august 2010

STJØRDAL KOMMUNE

FLYTTESALG Stokkan Ungdomsskole I anledning flytting til ny skole arrangeres flyttesalg: Torsdag 26.08.10 kl 17.00-21.00 (I gamle gymnastikksal) Vi selger bl.a: • Ulike typer skap og hyller i tre/stål • Bord/stoler/skrivebord/ulike møbler/ribbevegger/vasker • Div hvitevarer (vask, oppvask,tørketr, komf) • Tv, stereo Alt ”selges slik det er” Ta turen innom! - Kanskje har vi noe du trenger.

SKILT

BINGOARRANGEMENT

TAKSTMANN

SKILT

STOR BILBINGO - TØMRA, SELBU!

TAKST

• Roll-up • Banner • Print, private bilder på lerret • Håndfreste treskilt

Bilbingo på Tømra stadion, Selbu JACKPOT 1: 2000 kr (50 trekk) JACKPOT 2: 8000 kr (50 trekk)

• Verdi - lånetakst Bolig og næringsbygg • Bolig salg/tilstandsrapport • Byggeledelse/Prosjektering • Skadetakst

Gratis servering!

INGENIØRFIRMAE T

FREDAG 27. AUGUST KL. 18.00 (NB!!) Større premier enn tidligere, og mange premiesjanser!

Tlf. 74 82 18 33

www.easy-skilt.no

ISOLERGLASS

VARMEPUMPER

BINGO

Skifte av isolerglass!

Kirkev. 4, Stjørdal OBS!

Ring Rune i dag for et godt pristilbud.

PER ØYAN GLASS AS

Spenning • Trivsel • Sosialt

Tlf. 74 82 82 35 eller 93 00 17 56

Man.-lør.: 10.30-15.00 Man.-fre.: 18.00-21.00 Søndag: 17.00-21.00

VARMEPUMPER

Søndregt. 2C, Stjørdal Lokalene åpner 1/2 time før spillestart!

VARMEPUMPER Tilbud:

Nå er det klart for ny sesong med bedriftsidrett! Aktivitet Fotball 5ʼer

Frist påmelding Oppstart 1. september Sept.

Innendørs, evt. Tangmoen Volleyball mix-lag Skatvalshallen 1. september Sept. Skatvalshallen Innebandy

Det planlegges oppstart av innebandy (prøveserie). Meld interesse innen 1. Sept. Mer info. om tilbudene på www.bedriftsidrett.no/nordtrondelag Påmelding/spørsmål rettes kretskontoret: 74 10 01 00, evt. Kari Søberg, tlf. 970 91 228. E-post: nt@bedriftsidrett.no

TESTVINNER Mitsubishi Kirgamine 6,3 kW kr. 18.900,Mitsubishi Kirgamine 6,6 kW kr. 20.900,Panasonic fra kr. 13.500,ferdig montert inkl. mva.

Stjørdal: 900 29 599 Trondheim: 930 69 078 Autorisert forhandler

www.bazar.no

Ned 1 kilo i uken? Det er lettere sammen.

Nå starter nye Roede-kurs!

Gunn Helen (Hegra) minus 38 kilo

Malvik: Rita (Standard) 92 48 98 97 Stjørdal: Gunhild (Standard) 48 24 81 88 Rita (Standard) 92 48 98 97, Erika (Aktiv Spinning) 95 26 23 36 Ranheim: Gunhild (Mann/Standard) 48 24 81 88 www.greteroede.no

Regionskontor 75 52 74 50

UT Å SPISE?

Onsdag: Saltkjøtt m/kålstappe Torsdag: Kjøttkaker (MK) m/hj.laget erterstuing

Hver tirsdag serveres fisk!

3. ETASJE

• Middag • Lunch • Kaker • a`la carte

Vi kan levere luft/luft Panasonic varmepumpe fra kr. 14500,- inkl. mva og montering! Ring 93477726/96507500 for en trivelig varmepumpeprat og/eller avtale et uforpliktende heimebesøk! • Vi fører LG, Panasonic og Toshiba • Utfører service

ADVOKAT

Advokatene Hegsethtrø § Grøtte mna

Ring for gratis befaring! Gunstig finansiering!

s ALMINNELIG PRAKSIS

Standard trelast Villmarkspanel Kledning malmfuru-osp Hagemøbler Spesialdimensjoner Paneler – listverk Mobil: 99 41 75 00 E-post: post@varnestre.no

Varnestre For mer info besøk: www.varnestre.no

STILLASER

Stillasutleie Rimelig utleie av fasadestilasjer! Henv.: Jon Anders Kvaal, tlf. 920 68 550

OSS 4 Kafé/kantine i Havnegata 20A

Vi serverer frokost, lunch og middag! Mandag-fredag 09.00-18.00 Vi lager gjerne snitter og annen mat på bestilling, som du kan innta her i vårt møterom/selskapslokaler eller ta med deg hjem. Vi har matpakker av hjemmebakt brød! Vi tar også på oss selskaper utenom åpningstid.

Kom innom og prøv oss da vel!

s FAST EIENDOM JORDSKIFTE

s FAMILIERETT ARV SKIFTE

s BARNEVERN TRYGDESAKER

ADVOKAT IDAR HEGSETHTRØ Tlf. 416 11 841 ADVOKAT LIV GRØTTE Tlf. 995 15 118

Tlf. 48 12 02 67

MONUMENTER

Naturstein Vi leverer alt i:

Plastringsstein, bruddheller, skifer, marmor, granitt og gravmonument • SALG • UTSTILLING

SORTE, 7517 HELL Tlf. 74 80 61 36 www.sorteskiferbrudd.no

BRUKTBIL KUPP 07 Isuzu D-Max 3,0 TD LS vare, autom., 4x4, h-f, a/c, sølv met, 41.000 km .. 259 000 07 Peugeot 307 SW1,6 Hdi. a/c, sentrallås, aluf / s.v.hj, rød met. 86.400 km ...189 000 07 Suzuki Grand Vitara 1,9 DDiS LTD Klima,h.feste,aluf. grå met.,44600 km. . .309 000

RØRLEGGER

07 Suzuki Gr. Vitara Tdi, XL-7, vare, klima,el.v., s.lås, sølv m. 38` km . 209 000

- Servicebiler -

07 Suzuki Swift 1,3 4x4, a/c, alu, s.v.hj., el.speil, el.v., sort 29.700 km . 165 000

STJØRDAL RØRLEGGERSERVICE

Suzuki Grand Vitara 1,9 DDiS LTD Klima,h.feste,aluf. Beige met.,79700 km. 295 000 06 Suzuki Gr. Vitara Tdi, XL-7, vare, klima,krok,s.lås, sølv m. 56` km . 199 000 06 Volvo XC 70 D5 AWD, aut., klima, skinn, cruise ++ sølv, 83.700 km . 409 000 05 Toyota Corolla 1.6 st.v aut., a/c, vinterhj. h.f., sølv m., 124500 km . .169 000 05 VW Passat 1,9 Tdi st.v Klima, r/cd, s/v hjul, sølv met., 102.000 km . . . . .199 000 05 Ford Focus 1,6 klima, r/cd, alu, s.v.hj.,, krok, sølv met. 65.800 km . 160 000 04 Skoda Octavia 1,9 TDi 4x4 st.v., klima, alu/s.v.hj., ++ 148.000km . 150 000 04 Opel Astra 1,6 aut,, a/c,h/f, aluf. Selges for kunde, søllv 14.900 km . 149 000 03 Suzuki Gr.Vitara XL-7, 2,0 Tdi, 7-s, klima, el..v, s.lås sølv m. km 149.900. . 209 000 03 Suzuki Ignis SUV 4x4 A/C Alufelg., h.feste, grå met, 68700 km. . . . . . . . . . 149 000 03 Volvo V70 st.vogn 2,4 D diesel, grønn met., 214.000 km . . . . . . . . . . . . 159 000 02 Suzuki Liana 4X4 A/C Radio/cd, Sølv met., 101 500 km . . . . . . . . . . . . . . . . 129 000 01 Suzuki Ignis 4x4 A/C, aluf., Radio/cd rød met, 113 000 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 99 000 00 Suzuki Ignis 4x4 A/C, aluf., radio/cd, gul, 132000 km. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .99 000 00 Mercedes Benz E200 CDI s/v hjul, grønn met, 338.500 km . . . . . . 79 000 99 Toyota Yaris Verso 1,3 5-seter Grønn met, 180.600 km . . . . . . . . 69 000 06

Reg. omkostninger og årsavgiften kommer i tillegg.

Havnegata 20A • 7500 Stjørdal

Tlf. 905 88 146 • STJØRDAL www.sagentakst.no

s FRI RETTSHJELP

s PERSONSKADE ERSTATNING

Torgkvartalet, 3.etasje,Stjørdal

TREPRODUKTER

HELSE & VELVÆRE

A S

Arr. IL Vardefjell/UL Fram

Martin Moes gt. 10, 7500 Stjørdal Tlf. 74 82 24 22 - Fax 74 82 24 23 Mob. 917 88 066 - Priv. 74 80 61 53

RØRLEGGER

• Reperasjoner • Rehabilitering • Nybygg

Bang - Tlf. 74 80 11 50 920 82 075 Øyvind/928 82 091 Olav/928 82 092 Geir

RØRLEGGER STJØRDAL - MERÅKER - STORLIEN

• Rehabilitering av våtrom • Enebolig/leilighet • Servicebiler • Lang erfaring, be om pris

Tlf. 950 79 845 Kringen Rør AS 7525 Flornes firma@kringenror.no

RØRLEGGERSERVICE STJØRDAL: • 97053703/97053706 SKATVAL: • 970 53 704 MALVIK: • 970 53 709


54

Onsdag 25. august 2010

markedsplassen

rubrikk@s-n.no TIL SALGS

VED

EIENDOM

ARBEID UTFØRES

BIL/UTSTYR

MARKISER, DUKSKIFT REPARASJONER Kontakt Midt-Norsk Markise AS Tlf. 74 80 12 80/91 76 44 95

BJØRK OG BLANDINGSVED stablet i storsekk. Bjørk kr: 900,- Furu kr: 750,- gran kr: 600,Tlf: 992 29 001 Lillemo

HUS I KOPPERÅ til salgs. Byggeår 1953. Bruksareal 174 kvm, 3 soverom. Prisant. 590.000,- +omk. Tlf: 906 07 576 e.kl. 16.30

SANDRA'S RENHOLDSSERVICE Rundvask/flyttevask ønsker oppdrag, store eller små. Lang erfaring med gode referanser. Tlf. 938 57 143

BLANDINGSVED AV GRAN OG BJØRK selges. Tlf: 922 26 455

ØNSKES LEID

RØRLEGGER, ELEKTRIKER, FLISLEGGER Ledig for oppdrag. Kan levere alt av sanitærutstyr. Ring rørlegger Per! Rørlegger Per VVS Tlf. 464 45 949

01 MERCEDES 220 CDI ELEGANCE Sølvgrå. Km stand;190000. 8 dekk på alufelg. Radio/cd, topp stand. Selges BILLIG ved rask avgjørelse. Leveringsklar. Tlf: 901 91 170

Alt innen Solskjerming s -ARKISER

s 0LISSEGARDINER

s 0ERSIENNER UTVENDIG

s ,EVEGGER

7JOEVTTQSPTTFS s 0ERSIENNER INNVENDIG s 6EDLIKEHOLDSFRIE

s ,AMELLGARDINER

VINDISSPROSSER t 4DSFFOT

Gratis befaring. Gratisogoguforpliktende uforpliktende befaring. knutmorten@fasadeprodukter.no knutmorten@fasadeprodukter.no Tlf. 97542 42405 405//800 8008080488. 488 Tlf: 975 www.fasadeprodukter.no www.fasadeprodukter.no

MATERIALER AV TETTVOKST GRAN Uhøvlet. Mange dimensjoner. Tlt 907 09 830 Hegra. FINN-søkekode: 23492796. SELVPLUKK Av bringebær, solbær og rips! Ferdigplukket bringebær kan leveres! Myraunet, Frosta Tlf: 415 17 863 / 913 62 414 VEIGRUS OG SAMFENGT GRUS leveres rimelig tilkjørt Tlf: 988 16 337 FURUBENKER til salgs. Tlf: 901 85 558 LITE BRUKT PC-MATERIELL selges. 3 tastaturer, Acer pc med skjerm og tastatur. 3 offroadsykler selges rimelig. Tlf: 74 80 27 49

BJØRK, GRAN OG FURUVED stablet i 1500 l sekk selges. Mulighet for transport. Tlf: 479 03 671 BJØRK kr: 900,- pr sekk, blandingsved kr: 650,- pr sekk. Tlf: 920 45 767 TØRR VED i sekker selges. (og bringes) Tlf.: 73 81 87 48 / 411 00 373 REIN BLANDINGSVED sortert over rist, or, hegg, gran, stablet i Euro sekk. Til salgs kr 500,- pr sekk. Bjørk kr 750,- pr sekk. Anders og Erik Rye 909 58 102

ØNSKES KJØPT RIM PLASTBÅT 10-16'' ønskes kjøpt. Tlf: 926 46 735 MAZDA PICKUP DIESEL 4X4 ønskes kjøpt. Alt av interesse. Tlf: 915 29 100

2 OVNER 1. Trolla 850 m/kopper hette. 1. Dovre CB 500 til salgs Tlf.: 74 80 01 91

TAKSTEIN/SKIFER 15,5” (39,5) ønskes kjøpt Tlf: 928 03 111

BOK-KUPP! Pent brukte bøker bl.a. selvbiografier fra kjente politikere mm. Stor samling bøker fra krigstiden i Norge. Unik sjanse for samlere av krigslitteratur. Tlf.: 924 94 821

TAPT/FUNNET

GAMMEL SKUVSENG L 190 - var. bredde. Stompa køyseng, standard takstige, PC bord 120 X 60 m/stol, IKEA Trofast bokhylle/oppbevaring 175 X 44. Tlf: 913 71 791 KOMFYR Gorenje 50 cm, 4 plater, grill. Lite brukt på hytta. Tlf: 952 54 712/ 73 81 55 28

DYR/HUSDYR BLANDINGSHUNDER Mor Leonberger og far Irsk Setter. Nydelige jenter/gutter f. 19/6. Vant til masse kos, barn og katter. Kr: 5000,- vaksinert og ormkur-behandlet. Lev. Til skolestart. Tlf: 480 49 199 Lånke

LAGERHALL, PLASTHALL ca 40m2, 9,7m x 4,3m x 3,7m sleges kr: 9000,Tlf: 950 82 432

KENNEL TIB-KIS har Tibetanske Spaniel-hvalper til salgs, etter høyt premierte foreldre. Lev.klare. Er i Trøndelag fra 22/8-26/8. Tlf: 480 34 354

VED

4 SØTE KATTUNGER gies bort. Husrein og snill. Tlf: 74 82 48 04/957 03 579

BLANDINGSVED i storsekk til salgs. Tlf: 911 64 941

HYBEL søkes av Frostagutt på 18år. Tlf: 986 01 088/452 74 771

HUSROM TIL LEIE SOKKELLEILIGHET ledig på Skatval. Tlf: 74 80 32 83 / 976 12 984 3-ROMS LEILIGHET 80 m2 i sentrum på Stjørdal, usjenert terrasse på 36 m2. Garsje og bod i park.kjeller. Ikke røyk eller dyr. Leie kr: 9000,pr mnd. 2 mnd dep. Tlf: 909 62 780 LEILIGHET LEDIG i Prestmoen. Ca 56m2, 1 sov, Kr 6000,- ink strøm, kabel-tv og internett. Tlf: 920 25 846 UTSIKTSLEILIGHET i Solveien 1, m/møbler, 2 soverom. God kvalitet m/lite strømforbruk. Ledig fra 01.09.10. 7000 +depositum. Ikke røyk. Tlf: 412 83 470

BARNEHAGE EVENTYRSKOGEN fam.bhg i Dullum har ledig plass for barn 0-6 år. Tlf: 928 43 409

ARBEID UTFØRES

KLASSISK SVART DBS Herresykkel m/faste skjermer og brett. Tlf: 982 43 300

Effektiv annonsering!

STJØRDALS-NYTT

ESTLANDSKE BYGGARBEIDERE ledig. Nybygg, restaurering, bad (godkjent), taktekking, maling. Lang erfaring i Norge. Tlf: 926 60 626 SNEKKERING, MALING, TAKTEKKING, REHABILITERING Vi har gode referanser, så hvis du vil vite mer ring meg. Andrew, tlf. 479 01 106 PC HJELP!! Ta kontakt med Programvareservice for hjelp med dataproblemer. Jeg tilbyr rask og rimelig service. Tlf 454 78 625 www.programvareservice.no FLYTTEVASK utføres. Tlf: 980 16 252 FJØSRYDDING/ SKOGRYDDING samt bortkjøring av skrot utføres til markedets beste priser. Selger også blandingsved. Tlf: 916 56 263

UNDERHOLDNING ERFAREN DANSEDUO tar gjerne spillejobben til bursdager, bryllup og fest. Tlf: 900 67 767/73 97 03 66 www.godebusser.no

BIL/UTSTYR HIACE/DYNA/ TIPPBILER ø. kj. annen vare,- eller lastebil kan være av interesse. Ta kontakt med Erik Wasshaug. Tlf: 450 08 427 / 974 30 985 97 RØD FORD ESCORT STV 1,6 GHIA Lav km, noe småfiks før EU. S+V. Ring for info: 932 95 322 Anders

08 NISSAN X-TRAIL Km 176140. Selges 265.000,+ reg. Tlf: 480 74 007 00 AUDI A3 1.8 T QUATTRO ABT km.st. 52600 km, 193 hk, 5V, god stand, lettm.f, s/v hj. ryggesensor, bl.a. selges h.b.o kr. 210000,-. Tlf: 915 65 081 MERCEDES-BENZ E220CDI 211K STV. Km 270400. Selges 260.000,+ reg. Tlf: 480 74 007 81 VW CAMPINGBIL

BILDELER STJØRDAL Kjøpmannsgt. 49 «øverst i gata»

ALLTID NETTOPRIS PÅ BOSAL EKSOSANLEGG

Man. - fred.: 10.00 - 18.00 Lør.: 10.00 - 15.00 Tlf. 74 82 81 46

6I TAR

3%26)#%

PÍ ALLE BILER

Sutterø Industriområde, 7500 Stjørdal - Tlf. 74 82 10 90

m/hevetak, kokeapp, kjøleskap. Overhalt motor. EUgodkj. Selges kr: 15000,-. Tlf: 452 29 056

rubrikk@s-n.no

rubrikk@s-n.no

markedsplassen

Med et ukentlig opplag på hele

19400

er sjansene store for at nettopp DIN annonse når minst en interessert kunde!

rubrikk@s-n.no Vi har totaldekning i Malvik, Selbu, Tydal, Meråker, Åsen, Frosta og Stjørdal

Annonsefrist: Mandager kl. 14.00

Ved å annonsere her når du alle husstander i Malvik, Selbu, Tydal, Meråker, Åsen, Frosta og Stjørdal.

Kun kr. 50,- pr. 4 linjer (ved kontant betaling) - Gjeninnrykk uten forandring kr. 30,-. Ved fakturering tilkommer kr. 20,- i fakturagebyr. Prisene gjelder kun for privatpersoner. Innleveringsfrist:

Mandag kl. 14.00

• Telefon 74 83 46 00 • E-post:

rubrikk@s-n.no


STJØRDALS-NYTT

55

Onsdag 25. august 2010

Bransjeguiden for Stjørdal og omegn ADVOKAT

ANTIRUST

Alminnelig praksis Eiendomsomsetning Familierett Odelsrett Skjønn

Antirust

WELDE

STJØRDAL BEGRAVELSESBYRÅ Avd. Midt-Norge

Ring 74 82 23 43

E-post: tore@welde.net Medlem av den norske advokatforening

CONTAINERUTLEIE

EL-MATERIELL

EL-MATERIELL AS

- fagkunnskap gir trygghet

VARMEPUMPER

Tenk nytt før du handler brukt

EL-MATERIELL OG VARMEPUMPER AS

Wergelandsvn. 23E • 40 40 43 67

Havnegata 41 - Stjørdal Tlf. 74 82 80 70

LÅS & SIKRING

MALERMESTER

• Nøkler • Lås og beslag • Innbruddssikring • Brannsikring • Dørautomatikk

Full distribusjon i: Stjørdal, Malvik, Selbu, Tydal, Meråker, Frosta og Åsen

Sutterøygt. 17, Stjørdal

Tlf. 74 80 53 66

OPTIKER

RENSERI

REGNSKAP

Vi gir deg bedre tid!

• Regnskap • Fakturering • Lønn • Rådgivning • Regnskap for boligsameie/-borettslag • Eiendomsoverdragelser landbruk

Velkommen! Kjøpsmannsgt. 32, Stjørdal, www.interoptik.no

Neaporten Selbu Tlf. 73 81 19 00 Kirkeveien 21B, Stjørdal Tlf. 926 38 673

SNEKKER

SKADESERVICE

TRAFIKKSKOLE

TRELAST

RØRLEGGER’N

• Ingen overraskelser • Ingen forsinkelser • Ingen overskridelser • Bare solid håndverk

• Slam- og vannsuging • Lukt og kloakkskader • Asbest/eternitt håndtering m.m. 24 timers vakttelefon:

Trafikalt grunnkurs

✔ Totalleverandør av trelast ✔ Dører/vinduer ✔ Ovner/peiser m.m. ✔ Kjøkkeninnredning ✔ Gulv/parkett

marthes.no

95 94 66 30

PROFF PÅ Rehabilitering av: Hus, leiligheter, kontor Tapetsering

Benny, Robin og Kent Siw Marit Larsen • 97 05 79 27 www.koseligehjem.no

RØRLEGGER

Søndregt. 12, Stjørdal

Frosta, tlf. 469 30 161

Nybygg: Alt av inn- og utvendig maling

Telefon 74 82 48 42

Tlf. 74 84 02 85

Elektronikk Nord AS

MALERMESTER

Vi tilbyr også båtprodukter!

Rens og reis

• Felles-anlegg • Kabel-TV m/bredbånd • RiksTV • Hytte-TV • Institusjons-TV

INTERIØRDESIGN

www.malermesterfossum.no

REHABILITERING

ANTENNE-ANLEGG

allpost@s-n.no

Tlf. 400 01 924/907 60 147

gjør hele jobben til avtalt tid og pris!

Alt innen bilvask og bilpleie

v/Sverre Bjerkås 930 83 333 www.elno.no

74 83 46 00

• Møblering/styling før salg • Belysning • Farge- og materialvalg • Innkjøp av møbler og interiør

Wergelandsvn. 23E • 40 40 43 67

Forhandler av SCHÄFFER leddstyrte mini og teleskoplastere

Overlegen på trange plasser! Eiksenteret Stjørdal Wergelandsv. 23B 7500 Stjørdal

DISTRIBUSJON

DEKK

Ta kontakt på tlf.:

971 60 210

MINILASTERE

Bilpleie Ring 74 82 23 43

på oljeskift inkl.- filter. De fleste bilmerker!

Telefon

Tlf. 74 80 42 30 • Fax 74 80 42 31 www.nordbohus.no

Bilglass

BILPLEIE

Ring 74 82 23 43

GARANTERT BILLIGST

Alt i:

NORDBOHUS SYSTEMBYGG

BILGLASS

Stjørdal - Meråker - Malvik

Tømring, Snekkering, Rehabilitering Nybygg osv.

FERDIGHUS

Karin og Oddmund Hyldmo Tlf. 74 80 11 90 Mobil 911 66 902 Døgnvakt

Telefon: 74 84 08 80

BYGGMESTER

BEGRAVELSESBYRÅ

Tlf: 74 82 14 88

Advokatfirmaet

Vi bruker antirustbeskyttelse fra Dinitrol - verdens største antirustkjede

AVFALLSHÅNDTERING

1. september kl. 16.00

3 proffer som gir 3 års garanti og som har over 30 års erfaring

REVISJON

Stokmovn. 2 • Stjørdal revisor@kleth.no

TAKSTMANN

www.hoypuls.no Stjørdal - Tlf. 74 80 63 13/404 00 695

AUTORISERT BILVERKSTED

Den enkleste måten å nå nye kunder!

AUTORISERT BILVERKSTED – ALLE MERKER – Tlf. 73 97 43 00 • www.autosenteret.com

• Hvor lokalfolket finner fagfolk •


56

THE MISSING LINK

Onsdag 25. august 2010

&

tipp vinn

SUDOKU 8 5 4

6 3 7 7 8 6

1 8

2 4 9 7 2 8

3 9

5 3 2

8 4

6 4

9 1 2 7 5 6 8 3 4

4 8 7 9 2 3 1 6 5

5 3 6 1 8 4 7 2 9

7 2 1 6 4 5 3 9 8

3 5 8 2 9 1 6 4 7

6 9 4 3 7 8 2 5 1

8 7 9 4 6 2 5 1 3

1 9 3 1 6 5 8 3 9 4 7 2

2 4 3 5 1 7 9 8 6

Fyll ut de tomme rutene med tall fra 1 til 9, både vannrett, loddrett og i kvadratene.

1X2 Nr. 34

Finne et bindeord, som sammen med «stikkordene» danner 2 nye ord med mening! Eksempel: TANN .............. STED. Løsningen blir: VERK. De 2 nye ordene blir altså TANNVERK og VERKSTED. Med minst 10 oppgaver riktig løst, kan du sende inn/levere løsningen til: Stjørdals-Nytt, Søndre gt. 6A, 7500 Stjørdal innen mandag kl. 12.00. Merk konvolutten «Linken». 2 vinnere mottar 3 Flaxlodd hver, som igjen kan gi selve drømmepremien! PS! Alternative meningsfylte løsninger godtas også. Vinnere: Aud Johanne Overvik, Klæbu og Vidar Foss, Stjørdal. Løsninger sist: JERN, RING, MYR, SPRING, BAKKE, SPOR, FALL, SKY, SLAG, UNDER, KASSE, BOKS

1. PENGE

LEGGE

2. KULL

LISTE

3. VALSE

STOKK

4. TAPP

VILJE

5. KREM

KINN

6. SANG

PLIKT

7. PRØVE

MALER

8. PERLE

KLOKKE

9. GASS

HALS

10. VIND

PENN

11. RUND

MASKIN

12. TRE

LEDER

NAVN:

450

ADR.:

© L.D.H.

KRYSS OG TVERS

FORRÅD

TILBAKE

AVTREDE

NEDERLAG

FISKER

KAN

FISK

BESETNINGEN

SKÅL

DRIKK

ØYNER

ÅREN

IT. BY

SNÅL

ENDELØS

BAKDEL

©

L.D.H.

RÅKJØRERE

NÅ KAN DU VINNE OM DU KAN FINNE!

1

2

2

X

1

KNEP

KLISTER

MIDT-NORGE

BIL LAKKE

HERREDØMMER

STORE

1000

TÅR

2

2

MELK

X

NORDENFOR

STINKADOR

TRIO POTE

SØKE

STUND

RU. LEDER

UTHUS

MELDING

BITTER

GRIPE

BØNN

GASS

X

SPILLER

ATLAS

DANNET OFRET TALL

1

LYD

2

SPEKEMAT

GLEDET

ENER

MADAM

BULE

HASTER

MOT

KV. NAVN

BIL ORG.

MIDT I GATA

FIRMA DRAKT

X

2

SØNNENFOR

MASKIN

FINS

1/2 GEIT

1

SENTENS

TID

BRYGG

X

X

B E G E R

HVAL

BESKYTTET

1

1X2

1

SPORT FYRSTEDØMME HJULDELER

1

SVAR-KUPONG

NETT EN HOPE LABBE

JAP. BY

RUKE

20

KONS.

X

2 OVERUMPLES

1 X 2 NAVN: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ADR.: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kryssordet løses på vanlig måte. En del ruter er merket med henh. vis 1, X og 2. Noter bokstavene og stokk dem sammen til tre ord som passer til oppgitte emner. Skriv ordene i svarkupongen og send til: Stjørdals-Nytt, Søndregt. 6A, 7500 Stjørdal, innen mandag kl. 12.00. Premien er 3 Flax lodd til to vinnere. Tvi! Tvi!

Løsning uke 33

6 2 7

Levert av Pressetjenester ans

7 1

STJØRDALS-NYTT

......................................................

Løsning Kryss og Tvers nr. 33: 1: RISSA X: ANDENES 2: STOKKE Vinnere: Sarah Laugtug, Stjørdal og Ragnar Endresen, Selbustrand.


STJØRDALS-NYTT

57

Onsdag 25. august 2010 jubilant@s-n.no

jubilant@s-n.no

jubilanter

nyfødt Hipp hurra! Vår spreke oldefar Alf Heggeseth fyllte 85 år den 24.08.2010. Takk for ei trivelig feiring. Bursdags klemmer fra Konstantin, Dominic & Emmanuel.Trond, Clement og Ida hilser også.

God gutten Simen Lufall Aune fyller 5 år 28 august...Vi e kjæmpegla i dæ.... Klem fra bestemor og Torgeir på Frosta..

Miss Moon A Stoum and Mr Kaj M Hansen gratulerer hjerteligst med dagene i august! Lots of love Ping

Hiv og hoi! En av Kaptein Sabeltanns menn, Stian Rønning, fyller hele 4 år søndag 29. august. Håper du får en super dag! Vi er så glad i deg, vennen! Stor sjørøverklem fra Sander, mamma og pappa.

Hei hvor tiden flyr. Nu har du blitt bestefar og fyller 45 år den 27/8. Svenn Oskar Vanderås. Hilsen morsan

Vi vil gratulere Damian Hyldmo med 10 års dagen i dag. Takk for trivelige daga vi hadde sammen i Bulgaria i sommer. Håper du får en fin dag. Grethe og Ove

Sigrid Therese Brødreskift fylte 2 år 21.august. Stor klem til veslejenta vår fra mimmi og bestefar

Mannokeng Svenn Oskar Vanderås fyller 45 år 27/8 Hilsen nr 39

Hipp hurra for "bråkebøtta vår" Mille Fredrikke Brunton Mofjell, som er 2 år i dag, lørdag 28.august. Du er verdens skjønneste lille gull, full av alle små rare påfunn! Som Fredrik sin lille skygge er du alltid hakk-i-hæl og elsker å være der det skjer! Du lærer stadig nye ting og er allerede blitt en bestemt liten frøken som vet å snurre resten av familien rundt lillefingeren. Vi er så glade i deg, skatten!! Ønsker deg en gøyal dag sammen med små og store venner. Mange nusser og klemmer fra Pappa, Mamma, Andrea og Fredrik

En forsinket sølvbryllypshilsen til min sønn og svigerdatter. Liv Berit og Bjørn Erik Skjerve på Jessheim. De feiret dette i nov-09 med en 3 ukerstur til USA. Grattis som farmor og farfar til Liam og Neo. Klem fra Svigermor/ mamma Skjerve

Thea Hoseth Raaen fyller 7 år i dag 25.august. Gratuleres av mamma, pappa og Arthur, alle på Baar og bestemor og bestefar på Hosethbakkan

Litjguten vår Jo kom til verden 12.august ved St. Olavs Hospital, 47cm lang og 3070g. En varm takk til personalet på fødeavd. ved Tynset sykehus for fint opphold! Solte og takknemlige foreldre er Anne Guri og Odd Arild Haugvold, Røros. Foto: Fødestua

Martin ble født på sykehuset Levanger 11.august kl.20.00. Han var 3960 gr. og 54 cm lang. Stolt storebror er Ole på 2 år. Foreldre er Merethe og Morten Hedstein fra Skatval.

jubilant@s-n.no

nygift

Musikken under gudstjenesten stod Arnstein Hegge for.

Familiedag

jubilant@s-n.no En bildehilsen på slekt & vennersiden i Stjørdalsnytt er selvfølgelig

Gratis! 31 juli-10 giftet Stein Erik Skjerve seg med sin kjære Bettina Lunderby. Vielsen i Mangen kapell og bryllupsfesten i Herresdhuset på Jessheim. Så nu, nu er de "herr og fru Skjerve". Klem fra Arna/Farmor Skjerve på Stjørdal

Søndag 22. kl. 13.00 arrangerte Lånke Menighet familiedag ved dammen på Fjellset, hos Grethe og Ole Rønning. Sokneprest Kristine Setran holdt gudstjeneste med musikk av Arnstein Hegge og bjellesauene som beitet ved dammen holdt bjellekonsert.

Det var også uhøytidlig fiskekonkuranse og det nappet godt uten at det vart tatt så mange fisker. Det ble ikke gjort noe forsøk på å mette menigheten med to fisker og fem brød, så Elvran 4-H stilte opp med kaffe og pletter og de hadde med seg klubbgrillen for grilling av pølser og de sprell ferske fiskene. De 55 oppmøtte trivdes og koste seg til godt ut på ettermiddagen. Været var helt ypperlig, det regnet litt, og det var bra for fiskingen og for brønnen på Fjellset.


58

Onsdag 25. august 2010

20.05: Monsterfisken i Kongo NRK1 søndag 29. august

20.00: Norges sterkeste mann TV 2 onsdag 25. august

21.00: Ingen grunn til ... NRK2 torsdag 26. august

21.30: Flightplan TVNorge lørdag 28. august

STJØRDALS-NYTT

19.30: Sykehuset TV3 tirsdag 31. august

ONSDAG 25. AUGUST 08.00 Pakket og klart (r) 08.30 Frilandshagen (r) 09.00 Camilla Plum: Den sorte gryte 09.30 Urter (r) 09.50 Aktuelt (r) 10.20 Par i hjerter (r) 11.10 Skoleskipet Georg Stage (r) 11.40 Rock til fjells (r) 12.10 Dynastiet (r) 13.00 Dynastiet (r) 13.50 Førkveld 14.30 Toppform 15.00 Filmavisen 1959 (r) 15.10 Millionær i forkledning (r) 16.00 Derrick 17.00 Filmavisen 1960 (r) 17.10 Tingenes tilstand (r) 17.40 Oddasat – nyheter på samisk 17.55 Nyheter på tegnspråk

18.00 Førkveld 18.40 Distriktsnyheter 19.00 Dagsrevyen 19.45 FBI 20.15 Munter mat 20.45 Vikinglotto 20.55 Distriktsnyheter 21.00 Dagsrevyen 21 21.35 Klippen 22.30 Migrapolis: Med hjerte for hjemlandet 23.00 Kveldsnytt 23.15 Hva skjedde med Sebastian Cole? 24.00 Höök (r) 01.00 Höök (r) 02.00 Svisj gull 03.00-06.30 Dansefot jukeboks u/chat

06.30 TV 2 Junior 06.31 Noddy 06.42 Hello Kitty 06.55 God morgen Norge 10.00 QuizShow 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Judging Amy (r) 13.05 Kamp i kulissene (r) 13.35 Den syvende himmel (r) 14.30 Home and Away (r) 15.00 Malcolm i midten (r) 15.30 3rd Rock from the Sun (r) 16.00 Home and Away 16.30 Venner for livet (r)

17.05 17.30 18.00 18.30 18.50 19.00 19.30 20.00 21.00 21.20 21.25 21.40 22.35

Dharma & Greg (r) That '70s Show (r) Hotel Cæsar (r) Nyhetene og Sporten Været Vil du bli millionær? – Hot Seat (r) Hotel Cæsar Norges sterkeste mann 2010 Nyhetene Været Sportsnyhetene Brutte løfter Brothers & Sisters

23.30 60 Minutes 00.20 Svindlertriks (r) 00.55 Penn og Teller 01.30 Grey's Anatomy (r) 02.20 Melrose Place (r) 03.10 Sportsnyhetene (r) 03.25 Været (r) 03.35-06.25 Sonen

09.55 13.30 14.25 14.55

Distriktsnyheter Forbannede gener (r) Aktuelt (r) Nødlanding (r)

Norsk krigsdrama fra 1952.

16.30 Solens mat (r) 17.00 Krisa i svensk bilindustri 18.03 Dagsnytt atten 19.00 Trav V65.

19.45 Historiske hagar 20.15 Aktuelt 20.45 Stjernesmell 21.30 FBI ekstra: Bolig i utlandet 22.00 NRK nyheter 22.10 Keno 22.15 På innsiden av en orkan 23.50 Paul Merton i Europa (r) 00.35 FBI (r)

01.05 Oddasat – nyheter på samisk (r) 01.20-04.45 Distriktsnyheter

06.00 Playbox 07.05 Planet's Funniest Animals (r) 07.30 Planet's Funniest Animals (r) 07.55 Familietrøbbel (r) 08.20 Gossip Girl (r) 09.10 One Tree Hill (r) 10.00 Megaquiz 11.15 Airline (r) 11.45 Glamour 12.15 Slankekrigen (r) 13.45 Date My Mom (r) 14.15 Veronica Mars (r) 15.10 One Tree Hill (r) 16.05 Gossip Girl (r) 17.00 Familietrøbbel (r) 17.30 Will & Grace (r)

18.00 18.30 19.00 19.30 20.00 20.30 21.30 22.30

Grensevakten (r) Airline (r) The Big Bang Theory (r) Lykkelig skilt (r) Cougar Town (r) Färjan CSI Special Victims Unit

23.30 Grensevakten (r) 24.00 Cougar Town (r) 00.30 Lykkelig skilt (r) 01.00 The Big Bang Theory (r) 01.25 CSI (r) 02.20 CSI: Miami (r) 03.10 City Homicide (r) 04.00-06.00 Playbox

06.00 Caroline in the City (r) 06.30 According to Jim (r) 07.00 Tvins 2010 08.30 Dr. Phil (r) 09.25 I gode og onde dager (r) 10.15 Oprah (r) 11.10 Dr. Phil (r) 12.05 I gode og onde dager 13.00 Oprah (r) 14.00 How I Met Your Mother (r) 14.30 Top Model USA (r) 15.30 Two and a Half Men (r) 16.00 Top Chef (r) 17.00 According to Jim (r) 17.30 Alle elsker Raymond (r) 18.00 Two and a Half Men (r) 18.30 Ekstrem oppussing USA (r) 19.30 Two and a Half Men (r) 20.00 Kongen av Queens (r) 20.30 Ekstreme samlere 21.30 Miami Medical

22.30 Paradise Hotel Danmark 23.20 Two and a Half Men (r) 23.50 Kongen av Queens (r) 00.20 NCIS (r) 01.20 Mot maktens høyder Am. actiondrama fra 1991. 03.05 Robin Hood på nye eventyr (r) 03.50 Tidsmaskinen Am. familiefilm fra 1998. 05.25 Caroline in the City (r) 05.5006.00 Viasats verden

TORSDAG 26. AUGUST 08.00 Pakket og klart (r) 08.30 Frilandshagen (r) 09.00 Camilla Plum: Den sorte gryte 09.30 Urter (r) 09.50 Aktuelt (r) 10.20 Par i hjerter (r) 11.10 Skoleskipet Georg Stage (r) 11.40 FBI (r) 12.10 Dynastiet (r) 13.00 Dynastiet (r) 13.50 Førkveld 14.30 Toppform 15.00 Filmavisen 1959 (r) 15.10 Millionær i forkledning (r) 16.00 Derrick 17.00 Norge rundt (r) 17.25 Árdna – Samisk kulturmagasin

06.30 TV 2 Junior 06.31 Noddy 06.42 Hello Kitty 06.55 God morgen Norge 10.00 QuizShow 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Judging Amy (r) 13.05 Kamp i kulissene (r) 13.35 Den syvende himmel (r) 14.30 Home and Away (r) 15.00 Malcolm i midten (r) 15.30 3rd Rock from the Sun (r) 16.00 Home and Away 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg (r) 17.30 That '70s Show (r)

17.40 17.55 18.00 18.40 19.00 19.45 20.15 20.55 21.00 21.30 22.20 23.05 23.20

18.00 18.30 18.50 19.00 19.30 20.00 21.00 21.20 21.25 21.40 22.35

Oddasat – nyheter på samisk Nyheter på tegnspråk Førkveld Distriktsnyheter Dagsrevyen Schrödingers katt Det brente skipet Distriktsnyheter Dagsrevyen 21 Debatten Hansenhjørna (r) Kveldsnytt Vår aktive hjerne (r)

23.50 Klippen (r) 00.45 Munter mat (r) 01.15 Korte grøss 01.40 Blues jukeboks 03.00-06.30 Sport jukeboks Sportshøydepunkter og chat.

Hotel Cæsar (r) Nyhetene og Sporten Været Vil du bli millionær? – Hot Seat (r) Hotel Cæsar På hjul med Dag Otto (r) Nyhetene Været Sportsnyhetene Criminal Minds Criminal Minds

23.30 Dollhouse 00.25 Criminal Minds (r) 01.15 Judging Amy (r) 02.05 Judging Amy (r) 02.55 3rd Rock from the Sun (r) 03.25 3rd Rock from the Sun (r) 03.55 Sportsnyhetene (r) 04.10 Været (r) 04.20-06.25 Sonen

09.55 Distriktsnyheter 13.30 Lunsjtrav 14.30 Aktuelt (r) 15.00 Lån meg din kone Norsk komedie fra 1958. 16.20 FBI ekstra (r) 16.50 Stjernesmell (r)

17.35 Solens mat (r) 18.03 Dagsnytt atten 19.00 Historiske hagar (r) 19.30 Ut i nærturen (r) 19.45 Niklas' mat 20.15 Europa – en reise gjennom det 20. århundret 20.50 Filmavisen 1960 21.00 Ingen grunn til begeistring 21.30 Landeplage (r) 22.00 NRK nyheter 22.10 Keno 22.15 Jean Michel Jarre med lav oksygen (r) 23.05 Veien til Guantánamo (r) 00.40 Schrödingers katt (r) 01.10 Oddasat – nyheter på samisk (r) 01.25-04.50 Distriktsnyheter

06.00 Playbox 07.05 Planet's Funniest Animals (r) 07.30 Planet's Funniest Animals (r) 07.55 Familietrøbbel (r) 08.20 Gossip Girl (r) 09.10 One Tree Hill (r) 10.00 Megaquiz 11.15 Airline (r) 11.45 Glamour 12.15 Slankekrigen (r) 13.45 Date My Mom (r) 14.15 Veronica Mars (r) 15.10 One Tree Hill (r) 16.05 Gossip Girl (r) 17.00 Familietrøbbel (r) 17.30 Will & Grace (r) 18.00 Grensevakten (r) 18.30 Airline (r)

19.00 The Big Bang Theory (r) 19.30 Lykkelig skilt (r) 20.00 Cougar Town (r) 20.30 Byggebransjens cowboyer 21.30 The Apprentice 22.30 48 timer (r) 23.30 Grensevakten (r) 24.00 Cougar Town (r) 00.30 Lykkelig skilt (r) 01.00 The Big Bang Theory (r) 01.25 CSI (r) 02.20 CSI: Miami (r) 03.10 City Homicide (r) 04.00-06.00 Playbox

06.00 Caroline in the City (r) 06.30 According to Jim (r) 07.00 Tvins 2010 08.30 Dr. Phil (r) 09.25 I gode og onde dager (r) 10.15 Oprah (r) 11.10 Dr. Phil (r) 12.05 I gode og onde dager 13.00 Oprah (r) 14.00 How I Met Your Mother (r) 14.30 Top Model USA (r) 15.30 Two and a Half Men (r) 16.00 Top Chef (r) 17.00 According to Jim (r) 17.30 Alle elsker Raymond (r) 18.00 Two and a Half Men (r) 18.30 Ekstrem oppussing USA (r) 19.30 Two and a Half Men (r) 20.00 Kongen av Queens (r) 20.30 Supersize vs. Superskinny 21.30 Bones (r) 22.30 Paradise Hotel Danmark 23.20 Two and a Half Men (r) 23.50 Kongen av Queens (r) 00.20 NCIS (r) 01.20 The Tenth Circle Kan. thriller fra 2008. 02.55 Saving Grace 03.40 Still Crazy Br. komedie fra 1998. 05.15 I Pity the Fool (r) 05.4006.00 Viasats verden

FREDAG 27. AUGUST

17.55 18.00 18.40 19.00 19.40 19.55

Nyheter på tegnspråk Førkveld Distriktsnyheter Dagsrevyen Norge rundt Diamond Leaguefinale fra Brussel

Kommentatorer: Karen-Marie Ellefsen og Lars Lystad. Programleder: Line Andersen.

22.00 Tause vitner 23.00 Kveldsnytt 23.15 Tause vitner 24.00 Hotell Babylon 00.50 Pop-revy fra 60-tallet 01.20 Little Britain USA (r) 01.45 Country jukeboks m/chat 04.00-06.30 Dansefot jukeboks u/chat

06.30 TV 2 Junior 06.31 Noddy 06.42 Hello Kitty 06.55 God morgen Norge 10.00 QuizShow 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Judging Amy (r) 13.05 Kamp i kulissene (r) 13.35 Den syvende himmel (r) 14.30 Home and Away (r) 15.00 Malcolm i midten (r) 15.30 3rd Rock from the Sun (r) 16.00 Home and Away 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg (r) 17.30 That '70s Show (r)

18.00 18.30 18.50 18.55 19.30 20.00 21.00 21.20 21.25 21.40 22.35

Frasier (r) Nyhetene og Sporten Været Fredag Lurt av Karlsen (r) Høydepunkter fra Senkveld (r) Nyhetene Været Sportsnyhetene Mord og mysterier Mord og mysterier

23.30 The Truth About Love Br. romantisk komedie fra 2004. 01.45 Harper's Island (r) 02.35 Familien Addams – og synet på livet Am. familiekomedie fra 1993. 04.15 Sportsnyhetene (r) 04.30 Været (r) 04.40-06.25 Sonen

10.00 Distriktsnyheter 13.35 Humor – Nord-Koreas svakeste punkt (r) 15.05 Døden er et kjærtegn Norsk drama fra 1949.

16.35 Den natta vi var på månen (r) 17.30 Solens mat (r) 18.03 Dagsnytt atten 19.00 Jean Michel Jarre med lav oksygen (r) 19.55 Fredag i hagen 20.25 Ingen grunn til begeistring (r) 20.55 Keno 21.00 NRK nyheter 21.10 Europa – en reise gjennom det 20. århundret (r) 21.45 Kongebryllup – i gode og onde dager 22.15 Skyggespill 23.05 Krigen (r) 24.00 Takk for sist (r) 00.40 Oddasat – nyheter på samisk (r) 00.55 Distriktsnyheter

06.00 Playbox 07.05 Planet's Funniest Animals (r) 07.30 Planet's Funniest Animals (r) 07.55 Familietrøbbel (r) 08.20 Gossip Girl (r) 09.10 One Tree Hill (r) 10.00 Megaquiz 11.15 Airline (r) 11.45 Glamour 12.15 Slankekrigen (r) 13.45 Date My Mom (r) 14.15 Veronica Mars (r) 15.10 One Tree Hill (r) 16.05 Gossip Girl (r) 17.00 Familietrøbbel (r)

17.30 Will & Grace (r) 18.00 Grensevakten (r) 18.30 Airline (r) 19.00 America's Funniest Home Videos (r) 19.30 So You Think You Can Dance 21.30 CSI: Miami (r) 22.25 CSI: NY (r) 23.20 CSI (r) 00.20 Grensevakten (r) 00.50 Grudge 2 Am. skrekkfilm fra 2006. 02.55 CSI: Miami (r) 03.45-06.00 Playbox

06.00 Caroline in the City (r) 06.30 According to Jim (r) 07.00 Tvins 2010 08.30 Dr. Phil (r) 09.25 I gode og onde dager (r) 10.15 Oprah (r) 11.10 Dr. Phil (r) 12.05 I gode og onde dager 13.00 Oprah (r) 14.00 How I Met Your Mother (r) 14.30 Top Model USA (r) 15.30 Two and a Half Men (r) 16.00 Top Chef (r) 17.00 According to Jim (r) 17.30 Alle elsker Raymond (r) 18.00 Two and a Half Men (r) 18.30 Ekstrem oppussing USA (r) 19.30 Two and a Half Men (r) 20.00 Kongen av Queens (r) 20.30 Charterfeber – tur-retur Tenerife (r) 21.30 Fantastic Four Am./ty. actioneventyr fra 2005.

23.25 Hart's War Am. krigsdrama fra 2002. 01.55 Bionic Woman (r) 02.40 Hannibal Br./am. skrekkfilm fra 2001. 04.45 It's Always Sunny in Philadelphia (r) 05.10-06.00 The Shield (r)

(fiberfotballfantastisk) i Stjørdal Se alle Barclays Premier League-kampene i HD Har du fiber fra NTE og bestiller Fotballpakken, får du alle kampene fra norsk og engelsk toppfotball direkte inn i stua di. Bestill i dag på telefon 07400 eller se våre nettsider for informasjon om NTE har bygd, eller planlegger utbygging av fiber i ditt nabolag. Tlf. 07400 www.nte.no

©Universum

08.00 Pakket og klart (r) 08.30 Frilandshagen (r) 09.00 Camilla Plum: Den sorte gryte 09.30 Urter (r) 09.50 Med spriten som følgesvenn 10.20 Par i hjerter (r) 11.10 Skoleskipet Georg Stage (r) 11.40 Schrödingers katt (r) 12.10 Dynastiet (r) 13.00 Dynastiet (r) 13.50 Førkveld 14.30 Toppform 15.00 Filmavisen 1959 (r) 15.10 Millionær i forkledning (r) 16.00 Derrick 17.00 Filmavisen 1960 (r) 17.10 Tingenes tilstand (r) 17.40 Oddasat – nyheter på samisk


STJØRDALS-NYTT

59

Onsdag 25. august 2010

LØRDAG 28. AUGUST 07.10 Disneytimen 08.10 Schrödingers katt (r)

08.40 09.30 10.00 12.10 12.50 13.30 14.00

Debatten (r) Puls (r) Friidrett: Diamond League (r) Førkveld Takk for sist (r) Norsk attraksjon (r) Birkebeinerrittet

Liv og røre fra folkefesten under det tradisjonelle Birkebeinerrittet på sykkel fra Rena til Lillehammer. Programleder: Pål Gordon Nilsen. Intervjuer: Olav Viksmo Slettan. Forts NRK2.

16.45 19.00 19.45 19.55 20.25 21.45 22.30 23.20

Tippekampen Lørdagsrevyen Lotto-trekning Hvilket liv! Komiprisen 2010 Sjukehuset i Aidensfield Verdt å vite om vin Kveldsnytt

23.35 Tears Of The Sun Am. action fra 2003. 01.30 Dansefot jukeboks m/chat 04.00-06.35 Country jukeboks u/chat

06.25 Sonen 07.00 TV 2 Junior 07.01 Lunar Jim 07.11 Bamse Bjørn og vennene hans 07.17 Nouky og venner 07.22 Bakgårdsgjengen 07.46 Milo 07.51 Lille Brunbjørn 07.55 Pim og Pam 08.00 Hanas hjelpetelefon 08.11 Trillingsøstrene 08.18 Manon 08.26 Rosas verden 08.36 Familien Stor 08.48 Bibi Bloksberg 09.14 Horseland 09.36 Loulou fra Montmartre 10.00 Ocean Girl (r) 10.30 Bonanza (r) 11.30 Melrose Place 12.25 Party of Five (r) 13.20 Party of Five (r) 14.10 Barack Obama: Veien til Det hvite hus 15.00 Sport og spill Vi gir deg de heteste spilltipsene foran helgens serierunde. 15.30 Bare for moro skyld 15.40 MacGyver: Dommedagstrusselen Am. actioneventyr fra 1994. 17.30 Reisemål (r) 18.00 Jenter på hjul (r) 18.30 Nyhetene 18.50 LørdagsMagasinet 19.10 Sportsnyhetene 19.20 Været 19.30 Svein og Rotta Norsk familiekomedie fra 2006. 21.00 Nyhetene 21.15 Været

21.20 Sportsnyhetene 21.40 Momarkedet 23.15 Samantha (r) 23.40 Fluene på veggen Da. thriller fra 2005. 01.35 Sammensvergelsen (r) 02.30 Sportsnyhetene (r) 02.45 Været (r) 02.55-06.25 Sonen

09.25 Distriktsnyheter 13.00 Jazz jukeboks 14.50 Vår aktive hjerne (r) 15.20 Kunnskapskanalen 15.25 Forsker-standup (r) 15.45 Esset – guragefolkets sjel 16.15 Vitenskapshvelvet (r) 16.45 Birkebeinerrittet Liv og røre fra folkefesten under det tradisjonelle Birkebeinerrittet på sykkel fra Rena til Lillehammer. Programleder: Pål Gordon Nilsen. Intervjuer: Olav Viksmo Slettan. Forts fra NRK1. 18.00 Eksistens 18.30 Rundt neste sving (r) 19.00 Trav

19.45 Glimt av Norge: Lofotfiske på Røst (r) 19.55 Før det er for sent (r) 20.55 Keno 21.00 NRK nyheter 21.10 Paul Merton i India 21.55 Pop-revy fra 60-tallet (r) 22.25 Fem dager (r) 23.20 Fem dager (r) 00.20-01.15 Kjærlighetens sommer (r)

06.00 Playbox 07.30 Eve (r) 07.50 Clueless (r) 08.15 Sister, Sister (r) 08.40 Under samme tak (r) 09.05 Girlfriends 09.30 Girlfriends 10.00 Megaquiz 11.15 Ekstrem rengjøring (r) 11.40 Ekstrem rengjøring (r) 12.15 Nigel Marvens dyreverden (r) 13.15 Smallville (r) 14.10 Friday Night Lights (r) 15.10 The Apprentice (r)

16.10 Mitt hemmelige tenåringsliv 17.05 Kvinner som svetter (r) 18.05 Surviving Suburbia 18.30 Lykkelig skilt (r) 19.00 America's Funniest Home Videos (r) 19.30 So You Think You Can Dance 21.30 Flightplan Am. thriller fra 2005.

23.25 48 timer 00.25 American History X Am. drama fra 1998. 02.45 C.S.I. (r) 03.40-06.00 Playbox

06.00 Caroline in the City (r) 06.30 Nanny (r) 07.00 Tvins 2010 08.30 Lassie (r) 09.05 Er du smartere enn en tiåring? (r)

10.00 Dr. Phil (r) 10.55 Slipp Willy fri Am./fr. familieeventyr fra 1993.

13.05 14.00 14.55 16.00 17.05 18.10

Studio 60 (r) Chuck (r) Masterchef Australia Masterchef Australia Masterchef Australia Foreldre på livstid

Am. dramakomedie fra 1989.

20.30 Anna Anka søker assistent (r) 21.30 American Pie 2 Am. komedie fra 2001.

23.25 Ordre fra høyeste hold Am. actionthriller fra 1996. 02.05 Nådeløse menn Am. western fra 1992. 04.30 Akutten (r) 05.15-06.00 Dr. Phil (r)

SØNDAG 29. AUGUST 07.00 Handy Manny 07.25 Dyreklinikken 07.55 Folk (r) 08.25 Rock til fjells (r) 08.55 Krøniken (r) 09.50 FBI (r) 10.20 Norge rundt (r) 10.35 Migrapolis 11.05 Munter mat (r) 11.35 Manon og kilden Fr. drama fra 1987. 13.25 Komiprisen 2010 (r) 14.50 Fredag i hagen (r) 15.20 4-4-2: 1. div. Sogndal – Moss. Direkte fra Sogndal stadion.

17.30 18.00 18.30 19.00 19.45 20.05 20.55

Åpen himmel Dyreklinikken (r) Newton Søndagsrevyen Sportsrevyen Monsterfisken i Kongo Birkebeinerrittet: Folkefest på to hjul

Reportasje fra det tradisjonsrike terrengsykkelrittet mellom Rena og Lillehammer. Ved Dag Erik Pedersen.

21.25 22.15 23.05 23.25

Millionær i forkledning (r) Poirot Kveldsnytt Generasjon Jihad (r)

00.15 Babas bilar Sv. actionkomedie fra 2006. 01.40 Blues jukeboks 03.00-06.30 Norsk på norsk jukeboks

06.25 Sonen 07.00 TV 2 Junior 07.01 Bakgårdsgjengen 07.25 Thomas Toget og vennene hans 07.35 Gjett hva 07.43 Hello Kitty 07.56 Toppen sykehus 08.06 Jeg er Eloise 08.31 Vennebyen 08.42 Toot og Puddle 08.54 Sonic X 09.14 Pokemon 09.36 Bakugan 10.00 Ocean Girl (r) 10.30 Bonanza (r) 11.30 Melrose Place 12.25 Party of Five (r) 13.20 Bare for moro skyld 13.35 Jungelboken 2 Am. animasjon fra 2003. 15.00 Norges sterkeste mann 2010 (r) 16.00 Broom Live (r) 17.00 Momarkedet (r) 18.30 Nyhetene og Sporten 18.50 Været 19.00 FotballXtra 19.30 FotballXtra med hovedkampen 19.55 Hovedkampen: Start – Rosenborg 1. omgang, direkte fra Sør Arena. Innspurten i 22. serierunde. 20.50 Hovedkampen: I pausen Høydepunkter fra første omgang, kommentarer og analyser. 21.00 Hovedkampen: Start – Rosenborg 2. omgang, direkte. 22.00 Nyhetene og Været 22.15 FotballXtra: Magasinet Vi gir deg alle målene fra 22. serierunde i Tippeligaen. Reportasjer, analyser og kommentarer fra kveldens runde. Programleder: Carsten Skjelbreid. 23.45 Hack (r) 00.40 Bror mot bror (r) 01.40 Svindlere (r) 02.40 60 Minutes (r) 03.30 Været (r) 03.40-06.25 Sonen

13.25 Doktoren på hjørnet (r) 13.45 Paul Merton i India 14.40 Opp, opp, Harold Am. komedie fra 1925.

15.55 16.50 17.30 18.00 18.35 19.35 20.05 20.55 21.00

Albino United Det brente skipet Karanba! Norge rundt og rundt En dag på El Bulli (r) Tiltale som fortent? Mesteren og Margarita Keno NRK nyheter

Siste nytt fra nyhetsredaksjonen.

21.10 Hovedscenen Jorda rundt på 80 dager, del 2.

22.40 Me and You and Everyone We Know Me and You and Everyone We Know. Am. drama fra 2005.

00.10-01.07 Kjærlighetens sommer (r)

06.00 Playbox 06.50 Planet's Funniest Animals (r) 07.20 Twins (r) 07.40 Timon og Pumbaa 08.05 Timon og Pumbaa 08.30 Sonnys sjanse 08.50 Magikerne på Waverly Place 09.10 Girlfriends 09.40 Girlfriends 10.05 Megaquiz 11.20 Bolle i ovnen 11.50 Verdens strengeste foreldre (r) 12.55 So You Think You Can Dance (r) 14.50 So You Think You Can Dance (r)

16.55 Superhemmelige kjendisbryllup (r) 17.55 Amish (r) 19.00 Den menneskelige apen (r) 20.00 America's Funniest Home Videos 20.30 Sporløst forsvunnet 21.30 48 timer (r) 22.30 CSI: NY (r)

06.00 Caroline in the City (r) 06.30 Nanny (r) 07.00 Tvins 2010 08.30 Lassie (r) 09.05 Oprah (r) 10.00 Help Me Help You (r) 10.30 Ramsay's Boiling Point (r) 11.00 Robinsonekspedisjonen 2009 (r) 12.40 Du er hva du spiser UK (r) 13.15 Homsepatruljen USA (r) 14.15 Masterchef Australia 15.20 Masterchef Australia

17.00 Masterchef Australia 18.00 Gordon Ramsay rydder opp (r) 19.00 Bygg & bedrag (r) 20.00 Ekstrem oppussing USA 21.00 Og så kom Polly Am. romantisk komedie fra 2004.

22.40 Community 23.10 Burn Notice

23.30 Ylvis møter veggen (r) 00.30 Pursued Am./kan. thrillerdrama fra 2004. 02.25 C.S.I. (r) 03.15-06.00 Playbox

00.05 Crusoe 01.00 Glory Daze Am. dramakomedie fra 1996. 02.50 Standoff (r) 03.35 Sea of Love Am. thriller fra 1989. 05.3006.00 Entourage (r)

06.00 Playbox 07.05 Planet's Funniest Animals (r) 07.30 America's Funniest Home Videos (r) 07.55 Familietrøbbel (r) 08.20 Gossip Girl (r) 09.10 One Tree Hill (r) 10.00 Megaquiz 11.15 Airline (r) 11.45 Glamour 12.15 Slankekrigen (r) 13.15 Date My Mom (r) 13.45 Date My Mom (r) 14.15 Veronica Mars (r) 15.10 One Tree Hill (r) 16.05 Gossip Girl (r) 17.00 Familietrøbbel (r) 17.30 Will & Grace (r) 18.00 Grensevakten (r) 18.30 Airline (r) 19.00 The Big Bang Theory (r) 19.30 Lykkelig skilt (r) 20.00 Cougar Town (r)

06.00 Caroline in the City (r) 06.30 According to Jim (r) 07.00 Tvins 2010 08.30 Dr. Phil (r) 09.25 I gode og onde dager (r) 10.15 Oprah (r) 11.10 Dr. Phil (r) 12.05 I gode og onde dager 13.00 Oprah (r) 14.00 How I Met Your Mother (r) 14.30 Top Model USA (r) 15.30 How I Met Your Mother (r) 16.00 Top Chef 17.00 According to Jim (r) 17.30 Alle elsker Raymond (r) 18.00 Two and a Half Men (r) 18.30 Ekstrem oppussing USA (r) 19.30 Sykehuset 20.30 Norges rike – pengene og livet 21.30 Parenthood

20.30 22.00 22.30 23.00

22.30 Paradise Hotel Danmark 23.20 Sex og singelliv (r)

MANDAG 30. AUGUST 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Norge rundt (r) 10.20 Ut i nærturen (r) 10.35 Takk for sist (r) 11.15 Ekstremfiske (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Dynastiet (r) 13.00 Dynastiet (r) 13.50 Mot alle odds – norske misjonærer i Hongkong (r) 14.30 Toppform 15.00 NRK nyheter 15.10 Millionær i forkledning (r) 16.00 Derrick 17.00 NRK nyheter 17.10 Bondeknølen

17.40 17.55 18.00 18.40 19.00 19.45 20.15 20.55 21.00 21.30 22.30 23.00 23.15

Oddasat – nyheter på samisk Nyheter på tegnspråk Førkveld Distriktsnyheter Dagsrevyen Puls Takk for sist Distriktsnyheter Dagsrevyen 21 Garrows lov Med spriten som følgesvenn Kveldsnytt Krøniken (r)

00.15 Tre menn i en båt (r) 01.10 Pakket og klart 01.40 Sport jukeboks Sportshøydepunkter og chat. 03.00-06.30 Country jukeboks u/chat

06.30 TV 2 Junior 06.55 God morgen Norge 10.00 QuizShow 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Judging Amy (r) 13.05 Kamp i kulissene (r) 13.35 Den syvende himmel (r) 14.30 Home and Away (r) 15.00 Malcolm i midten (r) 15.30 3rd Rock from the Sun (r) 16.00 Home and Away 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg (r) 17.30 That '70s Show (r) 18.00 Hotel Cæsar (r)

18.30 Nyhetene og Sporten 18.50 Været 19.00 Vil du bli millionær? – Hot Seat (r) 19.30 Hotel Cæsar 20.00 Thune files 21.00 Nyhetene 21.20 Været 21.25 Sportsnyhetene 21.40 Arn 22.35 Dokument 2: Mirakelet i Markebygda (r) 23.35 Boston Legal 00.30 Kontoret (r) 00.55 Kontoret (r) 01.20 Numbers (r) 02.05 Twin Peaks (r) 03.00 3rd Rock from the Sun (r) 03.30 Sportsnyhetene (r) 03.45 Været (r) 03.55-06.30 Sonen

06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Moderne måltider (r) 11.00 NRK nyheter 11.05 På loffen i India (r) 11.30 Åpen himmel (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Monsterfisken i Kongo (r) 13.00 NRK nyheter 13.05 Mesteren og Margarita (r) 14.00 NRK nyheter 14.05 En kongelig familie (r) 15.00 NRK nyheter 15.10 Sportsrevyen (r) 15.30 Eksistens (r) 16.00 NRK nyheter 16.30 NRK nyheter 17.00 NRK nyheter 17.10 Tragedien Rigel (r) 18.00 NRK nyheter 18.03 Dagsnytt atten 19.00 Ein dag i Sverige (r) 19.15 Testen: Den forsømte skolen (r) 19.45 Berulfsens konspirasjoner (r) 20.15 Aktuelt 20.45 Islamske perler (r) 21.25 Landeplage (r) 21.55 Keno 22.00 NRK nyheter 22.10 Generasjon Jihad

23.05 Glenn Fi./sv. drama fra 2008. 00.05 Puls (r) 00.35 Oddasat – nyheter på samisk (r) 00.5006.30 Distriktsnyheter

71° nord (p) The Big Bang Theory Lykkelig skilt Hotell i særklasse (r)

23.40 Grensevakten (r) 00.10 Cougar Town (r) 00.35 Lykkelig skilt (r) 01.05 The Big Bang Theory (r) 01.30 CSI (r) 02.25 CSI: Miami (r) 03.15 City Homicide (r) 04.05-06.00 Playbox

23.55 Sex og singelliv (r) 00.35 Real Housewives of New York City 01.35 NCIS (r) 02.25 Lov og orden 03.10 25 Celebrity Near Death Experiences (r) 04.00 Forsmådde ekskoner (r) 04.45 Las Vegas (r) 05.30 Caroline in the City (r) 05.55-06.00 Viasats verden

TIRSDAG 31. AUGUST 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Aktuelt 10.35 Puls (r) 11.05 Camilla Plum: Den sorte gryte 11.35 Ut i nærturen (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Dynastiet (r) 13.00 Dynastiet (r) 13.50 Førkveld (r) 14.30 Toppform 15.00 NRK nyheter 15.10 Millionær i forkledning (r) 16.00 Derrick 17.00 NRK nyheter

17.10 17.40 17.55 18.00 18.40 19.00 19.45 20.15 20.45 20.55 21.00 21.30 23.00 23.15

Bondeknølen Oddasat – nyheter på samisk Nyheter på tegnspråk Førkveld Distriktsnyheter Dagsrevyen Rock til fjells Karanba! Extra-trekning Distriktsnyheter Dagsrevyen 21 Detektiv Jack Frost (r) Kveldsnytt Hva skjedde med Vicky? (r)

24.00 Garrows lov (r) 01.00 Takk for sist (r) 01.40 Svisj gull 03.00-06.30 Norsk på norsk jukeboks

06.30 TV 2 Junior 06.55 God morgen Norge 10.00 QuizShow 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Judging Amy (r) 13.05 Kamp i kulissene (r) 13.35 Den syvende himmel (r) 14.30 Home and Away (r) 15.00 Malcolm i midten (r) 15.30 3rd Rock from the Sun (r) 16.00 Home and Away 16.30 Venner for livet (r) 17.05 Dharma & Greg (r)

17.30 18.00 18.30 18.50 19.00 19.30 20.00 21.00 21.20 21.25 21.40 22.35

That '70s Show (r) Hotel Cæsar (r) Nyhetene og Sporten Været Vil du bli millionær? – Hot Seat (r) Hotel Cæsar Broom Live Nyhetene Været Sportsnyhetene Grey's Anatomy Privat praksis

23.30 Three Rivers 00.25 Mang slags kjærlighet (r) 00.50 Medium (r) 01.45 What About Brian (r) 02.35 Frustrerte fruer (r) 03.25 Sportsnyhetene (r) 03.40 Været (r) 03.5006.30 Sonen

06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Distriktsnyheter 11.00 NRK nyheter 11.05 Distriktsnyheter 12.00 NRK nyheter 12.10 Distriktsnyheter 13.00 NRK nyheter 13.05 Distriktsnyheter 13.30 Lunsjtrav 14.00 NRK nyheter 14.05 Lunsjtrav forts 14.30 Aktuelt (r) 15.00 NRK nyheter 15.10 Hannas hjarte (r) 16.00 NRK nyheter 16.30 NRK nyheter 17.00 NRK nyheter 17.10 Kjernekraft – mulighet med risiko (r) 18.00 NRK nyheter 18.03 Dagsnytt atten 19.05 1800-tallet under lupen (r) 19.45 Bakrommet Fotballmagasin. 20.15 Aktuelt

20.45 21.30 21.55 22.00 22.10

Paul Merton i India Landeplage (r) Keno NRK nyheter Oljens virkelige pris

23.55 Generasjon Jihad (r) 00.45 Rock til fjells (r) 01.15 Oddasat – nyheter på samisk (r) 01.3006.30 Distriktsnyheter

06.00 Playbox 07.05 Planet's Funniest Animals (r) 07.30 Planet's Funniest Animals (r) 07.55 Familietrøbbel (r) 08.20 Gossip Girl (r) 09.10 One Tree Hill (r) 10.00 Megaquiz 11.15 Airline (r) 11.45 Glamour 12.15 Slankekrigen (r) 13.45 Date My Mom (r) 14.15 Veronica Mars (r) 15.10 One Tree Hill (r) 16.05 Gossip Girl (r) 17.00 Familietrøbbel (r) 17.30 Will & Grace (r)

18.00 18.30 19.00 19.30 20.00 20.30 21.30 22.30

Grensevakten (r) Airline (r) The Big Bang Theory (r) Lykkelig skilt (r) Cougar Town (r) Sinnasnekker'n CSI: Miami CSI: Miami (r)

23.30 Grensevakten (r) 24.00 Cougar Town (r) 00.30 Lykkelig skilt (r) 01.00 The Big Bang Theory (r) 01.25 CSI (r) 02.20 CSI: Miami (r) 03.10 City Homicide (r) 04.00-06.00 Playbox

06.00 Caroline in the City (r) 06.30 According to Jim (r) 07.00 Tvins 2010 08.30 Dr. Phil (r) 09.25 I gode og onde dager (r) 10.15 Oprah (r) 11.10 Dr. Phil (r) 12.05 I gode og onde dager 13.00 Oprah (r) 14.00 How I Met Your Mother (r) 14.30 Top Model USA (r) 15.30 How I Met Your Mother 16.00 Top Chef 17.00 According to Jim (r) 17.30 Alle elsker Raymond (r) 18.00 Two and a Half Men (r) 18.30 Ekstrem oppussing USA (r)

19.30 20.30 21.30 22.30 23.20

Sykehuset Hell's Kitchen USA NCIS (r) Paradise Hotel Danmark Two and a Half Men (r)

23.50 Kongen av Queens (r) 00.20 NCIS (r) 01.20 Down in the Delta Am. drama fra 1998. 03.20 Shark (r) 04.05 Wake of Death Am./ty. action fra 2004. 05.35-06.00 Caroline in the City (r)


60

Onsdag 25. august 2010

Lokalkjente meglere

-

Salgsgaranti

-

Effektiv markedsføring

-

www.heimdaleiendom.no

Selge bolig?

Lars Valstad Eiendomsmegler MNEF/Faglig leder Tlf: 957 37 870

Jan Morten Svendsen Megler Tlf: 957 37 871

Thea Brenne Eiendomsmeglerfullmektig Tlf: 957 37 872

Nils Borgar Husby Jurist/Daglig leder Tlf. 957 37 869

Guro B. Selven Saksbehandler/Megler Tlf. 957 37 873

Vi holder til i Kjøpmannsgata 13, Stjørdal. Tlf. 73 87 15 70

VI TILBYR SALGSGARANTI: Dersom du ikke får solgt din bolig til en pris du aksepterer, dekker vi meglerjobben, all annonsering, trykk av salgsoppgaver, utlegg og alle visninger.

STJØRDALS-NYTT