DESPERAT GENERATION

Page 1

I

. .

.

DESPERAT GENERA TION et digt af

TOMMY FLUGT fire tegninger af .

JØRGEN C. RASMUSSENDESPERAT GENERATION

et digt af TOMMY FLUGT

Fire tegninger af JØRGEN C. RASMUSSEN


DESPERAT GENERATION

Fra den aske og røgfyldte kælderbeværtning vælter vi skrig råb og drukken latter i synet på jer. "Hej, Mattæus, gamle blasfemiker, hvis du er guds søn så sig, at de tomme flasker dér skal blive fulde. Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til øldrikkere, Hej Mattæus, en meter øl til bordet, og sørg for den blir skrevet".


Fra den aske og røgfyldte kælderbeværtning vælter vi ud i synet på jer. "Se der, lysavisen flimrer frem en revy: DEN KOLDE KRIG FORTSÆTTER

Nå, hva faen mand så længe Øllerne holdes i den temperatur ingen nød". "Videre, videre venner af sted her kommer vi Anno 20 e.H. godt skide gynge fulde. Videre". ''Hold kæft, flab, øllerne er stadig kolde". Fra kulissen, den grå og triste facade kaldet by, vender vi os bort drukner os i jazzhuset for øjnene af jer. "Nu kommer han, mand, for helvede, nu skal han svinge, prikke og sitre i mit blod, min krop og nerver som en rus. Hør ham, hør ham, han græder ikke du, han skriger vildt og inderligt, skrig mand skrig. Gør det så trommehinderne sprænger. Stærkt mand. Stærkt".


Fra vore pladser vælter vi ud skrigende af fremskreden brunst køllesvingende nedlægger vi kvinderne for øjnene af jer. ''Hej, pretty baby, lad os stønne sammen. Kom vi elsker jer i nat til døde, har vi tid, skal i få en pæn henfart, i morgen kommer vi næppe igen. Kom - ingen tid at spilde, går det galt, kender vore venner en stangsikker adresse - kom. Skat, vi går, sig pænt farvel til manden".


Fra vor ritual fire dance vælter kvinderne os ud som nybagte kirurger venter vi ydmygt anerkendelse af jer. Vi bumler åndeløse fra vort sold med ryggen mod solopgangen ud i dagningens skrøbelighed forsvirede forhorede forhadte forladte sprænges flokken som en granat og stumperne hakker gennem døre venter at blive modtaget som slagne fortabte genfundne fostre af jer.
,-

¡

produktion: jan rode tryk: rahbeks forlag [1969]

'-