Page 1

TOMITY BOGLÁRKA PORTFÓLIÓ


Tomity Boglárka Design Szolfézs portfólió Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2019


Személyes adatok

Tomity Boglárka Marcali, 1997.12.28 tomitybogi@icloud.com

Tanulmányok

2019- Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, designkultúra szak 2016-2019 BGE-PSZK, gazdálkodási és menedzsment szak 2012-2016 Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium, magyar szak

Munkatapasztalatok

2018-2019 UNICEF Magyar Bizottság, rendszeres adományozói kapcsolattartó 2017-2018 Robert Bosch Kft., logisztikai gyakornok 2016-2017 Művészetek Palotája, hostess

Nyelvismeret

angol nyelv középfokú ismerete

Számítógépes ismeretek Microsoft Office Adobe InDesign


A Design Szolfézs a Design és Elméleti Intézet elsős hallgatóinak alapozó programja. Az ábrázolási, plasztikai és tervezési feladatokat a hallgatók csapatokban végzik több hetes blokkokra bontva. Célja az egymástól tanulás, és hogy a félév végére egy összeszokott közösség alakuljon ki.


ÁBRÁZOLÁS 2D - VIZUÁLIS STÚDIUMOK A feladatunk egy tetszőleges helyszín választása volt az új Campus területén. Mi a MOME UP-ban az 5. emeleti konyhát választottuk, a benne található létra miatt. Sketchek készítése után kiválasztottuk a végleges nézőpontot, majd következett a tér vizuális átalakítása. A térátalakításunk több projektorral készült, és így egy medencét hoztunk létre. A helyszínen mindenki egy tetszőleges részletet lefestett, amit később visszaillesztettük a térbe.

Konzulensek: Benczúr Emese Józsa Pál Csapattagok: Bató Dorottya Viktória László Fanni Vass Gergely Zsurbej Jázmin


WORKSHOP Ebben a blokkban egy környezetbarát alternatív karácsonyfa elkészítése volt a feladat. Egy karácsonyfa formájú vázat terveztünk, amelynek a törzse fenyő faanyagból készült, a ”faágak” pedig félbe metszett lyukasztott fém csövek, amelyekben búzát csíráztattunk. A váz összecsukható, ennek köszönhetően a karácsonyi időszak után könnyen lehet tárolni a lakásban. A búzacsíra 4 hét alatt növekszik meg arra a hosszúságra, ami életűen imitálja a tűleveleket. A 4 hetes növekedés nem igényel különösebb odafigyelést, és pont egybeesik az adventi időszakkal, biztosítva a lelki felkészülést, hangolódást, és a Lucabúza régi hagyományát is felidézi. Mindenképp fenyőillatú fát szerettünk volna létrehozni, amit a díszítéssel oldunk meg. A hagyományos égősor hőjével produkálunk illatot gyantabúrákból.

Konzulensek: Pais Panni Orlai Balázs Csapattagok: Galavits Mátyás Varga Ildikó


DESIGN ALAPOK Egy perszónának kellett fiktív utazást terveznünk, és a felmerülő problémákra megoldást találni. Perszónánk, a 22 éves Csongrádi Csongor agrármérnök hallgatóként a nigériai Kano-ba utazik egy kutatócsoporttal fellendíteni az öntözéses mezőgazdaságot. Megterveztük az egész kutatótábort, és mivel az egyik legnagyobb probléma a kiszámíthatatlan esőzés, ezért a vízellátást vettük fő problémának. A tábor kútjából a mellé épített malom segítségével felszivattyúzzuk a vizet egy magasan elhelyezett tartályba. Innen az agyaggal kitapasztott mesterséges patakmederbe vezetjük, ahol a gravitációs erő hatására végigfolyik egy tóba. A tó legalább 50 köbméteres, így megindulnak maguktól az öntisztuló folyamatok, de a patakba és a tóba is vízinövényeket ültetünk, amik kiszűrik a rajtuk keresztülfolyó vízből a káros anyagokat. Ez a víz már alkalmas a mosakodásra, mosogatásra. A három réteg aktív szenet tartalmazó vízszűrőnk pedig a maradék szervezetre káros baktériumot is elpusztítja a vízből, és így biztonságosan fogyasztható.

Konzulens: Juhász István Csapattagok: Buda Noémi Klein Vanda Molnár Csaba


Profile for Tomity Bogi

MOME Design Szolfézs portfólió 2019 - Tomity Boglárka  

MOME Design Szolfézs portfólió 2019 - Tomity Boglárka  

Advertisement