Page 1

το μελλον του

ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ημ ρτητη Δ οτική Κίνη εξά ση Αν

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΟΥΠ. ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣΛΟΓΟΘΕΤΗΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ


το μελλον του

ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ ημ ρτητη Δ οτική Κίνη εξά ση Αν

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

Φίλες και φίλοι Το πρόγραμμα αυτό περιέχει τις θέσεις του συνδυασμού μας “Το Μέλλον του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη”, μετά από ιδιαίτερη μελέτη και με σεβασμό απέναντι στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη και τους κατοίκους της. Έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν με το “πρόγραμμα Καλλικράτης’’ και με υπευθυνότητα απέναντι στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις του Μνημονίου στην τοπική κοινωνία. Είναι οι ρεαλιστικές προτάσεις μας που προέρχονται από την γνώση ότι η γειτονική σχέση του πρώην Δήμου Αγ. Ι. Ρέντη με τον πρώην Δήμο Νικαίας έχει άρρηκτους Ιστορικούς, Κοινωνικούς και Πολιτιστικούς δεσμούς. Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν ισότιμα συμπολίτες μας από τον ενιαίο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη με θητεία σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς και τους κοινωνικούς χώρους. • Με κοινό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας και την καλυτέρευση της ζωής μας, πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές παρεμβάσεις • Με ιδιαίτερη φροντίδα για όλες τις οικιστικές μονάδες και τα συγκροτήματα πολυκατοικιών του Αγ. Ι. Ρέντη • Με επικεφαλής μας τον Στέλιο Λογοθέτη που γνωρίζει από πολύχρονη εμπειρία τα προβλήματα της περιοχής, αφού από τις θέσεις που κατείχε κατά καιρούς, είχε συμβάλει καθοριστικά για την λύση τους Δεσμευόμαστε υπεύθυνα απέναντί σας: Η κοινή μας πορεία στο μέλλον θα μας βρει αλληλέγγυους στα κοινά μας προβλήματα και την ανάπτυξη του τόπου μας. Οι οικονομικοί πόροι που προέρχονται από την περιοχή σας δεν θα τονώνουν με ρευστά τα ταμεία των τραπεζών που τα χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος,ούτε θα πάνε σε άλλες περιοχές, αλλά θα επενδύονται σε έργα ανάπτυξης και κοινωνικής πρόνοιας που θα δώσουν νέα πνοή στην ζωή των κατοίκων της περιοχής αποκλειστικά του Αγ. Ι. Ρέντη.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Δήμου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Καλλικράτη, χωρίς απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις. Αναβάθμιση και ενίσχυση με επιστημονικό προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου. Ίδρυση γραφείου πολεοδομίας στον Αγ. Ι. Ρέντη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Πλήρης ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας με δωρεάν παροχή ασύρματης σύνδεσης με το διαδίκτυο. Επικοινωνία με τον δημότη όλο το εικοσιτετράωρο με την δημιουργία σύγχρονου δικτυακού τόπου για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την λειτουργία του Δήμου. Τέλος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλαιπωρούν τον δημότη, με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτημάτων του. Οικονομική διαφάνεια με δημοσίευση στο διαδίκτυο κάθε οικονομικής συναλλαγής και οποιασδήποτε οικονομικής συμφωνίας του Δήμου. Εγκατάσταση δικτύου Οπτικών Ινών σε όλη την περιοχή.

ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ Υλοποίηση και συνέχιση όλων των προγραμματισμένων έργων Παρεμβάσεις με μικρά έργα και υπηρεσίες για την επίλυση των χρόνιων αιτημάτων των δημοτών (πεζοδρόμια, φρεάτια, φωτισμός, ελλιπή καθαριότητα, προβλήματα στην οδοποιία κ.λ.π.) Δημιουργία νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Θεσμοθέτηση Συμβουλίου των Νέων και εποπτεία ττης καλής λειτουργίας του.


το μελλον του

ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑΞΗ Ενίσχυση της Δημοτικής αστυνομίας με προσωπικό (σήμερα στον Αγ. Ι. Ρέντη υπάρχουν μόνο 4 δημοτικοί αστυφύλακες) η οποία με σεβασμό στον πολίτη, θα ασχολείται με την εφαρμογή των διατάξεων που θα θεσπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα βοηθά στον εντοπισμό των καθημερινών προβλημάτων και την άμεση επίλυσή τους και θα συμβάλλει σημαντικά στην φύλαξη και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλούν οι αγέλες σκύλων με εμβολιασμό και στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προστασία των ζώων. Ίδρυση πρότυπου δημοτικού κυνοκομείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύρυνση των δρομολογίων που θα εκτελούνται συνεχώς και πυκνά. Η δημοτική συγκοινωνία θα συνδέει τις γειτονιές του Αγ. Ι. Ρέντη με τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, με τους γύρω Δήμους, με τους πλησιέστερους σταθμούς του Μετρό, του προαστιακού σιδηροδρόμου και με το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, στο Υποθηκοφυλακείο κλπ, ενώ θα εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς το νεκροταφείο και το Β.Ι.Π.Α. Σχιστού και την Πανεπιστημιούπολη.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Αναβάθμιση του επιπέδου καθαριότητας για όλο τον Αγ. Ι. Ρέντη: Με πλήρη αεριοκίνηση των οχημάτων και δημιουργία σταθμού τροφοδοσίας τους με φυσικό αέριο. Με τακτικό καθαρισμό, απόφραξη, συντήρηση φρεατίων, απολύμανση και μυοκτονία. Συστηματικό καθαρισμό όλων των κενών οικοπέδων και των εγκαταλελειμμένων κτηρίων.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Έμπρακτη υποστήριξη της ανακύκλωσης σε όλες τις βαθμίδες σε συνεργασία με τα Συλλογικά Συστήματα Ανακύκλωσης. Με την καθημερινή συλλογή των φυτικών απορριμμάτων ιδιαίτερα μπορούμε να παράγουμε μέσω κομποστοποίησης, υλικά αρίστης ποιότητας για την συντήρηση των χώρων πρασίνου. Έτσι με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον μπορούμε να συμβάλλουμε και στην μείωση των εξόδων του Δήμου.

Με ειδικά προγράμματα και δραστηριότητες σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οικολογίας, με συμμετοχή των μαθητών των σχολείων αλλά και όλων των δημοτών, ευαισθητοποιούμαστε και μπορούμε να έχουμε μία ενεργητική στάση απέναντι στον στόχο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΠΡΑΣΙΝΟ Αύξηση του πράσινου με διαμόρφωση σε πρότυπο χώρο πρασίνου όλων των χώρων που έχουν χαρακτηρισθεί ως χώροι πρασίνου και δεν έχουν αποχαρακτηριστεί, όλων των χώρων που έχουν αγορασθεί γι αυτόν τον σκοπό από τον Δήμο αλλά και νέων χώρων που θα εξασφαλιστούν από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως. Κατάρτιση χάρτη πρασίνου και φύτευσης σε όλους τους δρόμους της πόλης, τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους, μετά από μελέτη των διαφορετικών περιοχών. Επαναφύτευση και συστηματική συντήρηση όλων των χώρων πρασίνου. Δημιουργία μεγάλου φυτωρίου στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Στόχος μας είναι το πράσινο να φθάσει την αναλογία στον Δήμο μας τα 8 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ Θα διαμορφωθεί ειδικό πρόγραμμα για τα ανταποδοτικά τέλη για τους χαμηλόμισθους, άνεργους, πολύτεκνους, απόρους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να μην επιβαρύνονται με αυτά και θα κρατήσουμε σταθερά τα τέλη για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, καταστηματάρχες και τις βιοτεχνίες. Επίσης θα βάλουμε σε νέα βάση τα τέλη που καταβάλλουν οι έμποροι της λαχαναγοράς διότι σήμερα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνσή τους.

ΑΝΕΡΓΙΑ Δημιουργία γραφείου ευρέσεως εργασίας για τους δημότες μας. Διαφάνεια στις προσλήψεις με προτεραιότητα στους δημότες που είναι πολύτεκνοι, στις γυναίκες με πολυτεκνία και μονογονικές οικογένειες. Δημιουργία ενημερωμένου διαδικτυακού τόπου απ όπου οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα μπορούν να πληροφορούνται για τις κενές θέσεις εργασίας, την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τα εργασιακά δικαιώματα, τους διαγωνισμούς και τις προκηρύξεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και να λαμβάνουν newsletter ώστε να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα και να καταθέτουν βιογραφικό για όποιον ενδιαφέρεται να προσλάβει προσωπικό.


το μελλον του

ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάπτυξη με υποχρεωτική χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου για μείωση των αερίων ρύπων. Εκτεταμένη εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας με χρήση αερίου για μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Δημιουργία βάσεως δεδομένων για την σύνταξη διαχρονικής μελέτης των εξελικτικών τάσεων και μεταβολών. Προστασία των οικιστικών συγκροτημάτων από τη βαριά κυκλοφορία.

Δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Οργανόγραμμα του Δήμου, που θα υποστηρίζει τα προγράμματα κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα στελεχώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και θα περιλαμβάνει. Κοινωνικό παντοπωλείο για τους απόρους, τους ανέργους και τους απολυμένους. Πρόνοια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) για την παροχή προγραμμάτων κοινωνικής συμμετοχής και ενσωμάτωσης. Λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας για ΑμΕΑ, θεσμοθέτηση κατ οίκον γιατρού, προγράμματα ψυχολογικής στήριξης και βοήθεια στο σπίτι, ελάφρυνση από τα Δημοτικά τέλη. Πρόνοια για τούς μετανάστες με προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και συμμετοχής και δημιουργία γραφείου μεταναστευτικής πολιτικής. Νέα κτίρια βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την έκταση του Δήμου και ειδικά στον Άνω Ρέντη, βελτίωση αυτών που ήδη υπάρχουν με δυνατότητα πρόσβασης σε όλους ατόμων με κινητικά προβλήματα και ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες και εξασφάλιση θέσεων για όλα τα βρέφη και νήπια χωρίς διακρίσεις. Επέκταση της λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η. το Σάββατο και την Κυριακή.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Δημιουργία Δημοτικών ιατρείων πλαισιωμένη από Ειδικές Ομάδες Επιστημόνων σε μόνιμη και εθελοντική βάση, που θα προσφέρουν Ιατρικές και Οδοντιατρικές Υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ στους δημότες που δεν έχουν δυνατότητα οικονομική και ασφαλιστική. Δημιουργία υποδομής για την ανάπτυξη της Πρόληψης και της Προαγωγής της Υγείας. Ενημέρωση-εκπαίδευση, ιατρικές κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα απευθύνονται με ενημερώσεις και προληπτικό ιατρικό έλεγχο, σε παιδιά σχολικής ηλικίας, στη Γυναίκα-Μητρότητα, σε Δημότες με ειδικές ανάγκες, στην τρίτη ηλικία, στους εργαζόμενους. Δημιουργία Δημοτικών ιατρείων εναλλακτικής ιατρικής.

ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Έλεγχος και καταγραφή των πηγών των ρύπων. 24ωρη μέτρηση ρύπων. Εφαρμογή των περιβαλλοντικών εγκεκριμένων ορίων. Άμεση παρέμβαση στις όποιες πηγές ρύπων βρεθούν. Λήψη εκτάκτων μέτρων όταν οι τιμές υπερβαίνουν τα όρια. Έλεγχοι οχημάτων, κυκλοφοριακή μελέτη και ρύθμιση της κυκλοφορίας. Καθαρισμός και περίφραξη των εγκαταλελειμμένων κτηρίων και οικοπέδων ασφαλτόστρωση και αναμόρφωση των χώρων.

Δημιουργία έργων υποδομής για: Αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας και της τόνωσης της εμπορικής κίνησης. Προσέλκυση επενδύσεων σε δραστηριότητες που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Τόνωση της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με την αξιοποίηση των χώρων πρασίνου. Οπτικές ίνες στα πλαίσια επιχειρηματικής αξιοποίησης με έσοδα για τον Δήμο. Διάδοση και αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου σε όλη την πόλη. Εγκατάσταση φωτοβολταικών στοιχείων στα πάρκα. Ανάδειξη πάρκου ανανεώσιμων πηγών. Συμπαραγωγή θέρμανσης και ηλεκτρισμού σε .όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια. Εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με στόχο την δημιουργία σταθερών εσόδων. Ο εκσυγχρονισμός της Διοίκησης του Δήμου χωρίς απολύσεις εργαζομένων και υποχρεωτικές μετατάξεις, με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους. Η προώθηση έργων με αυτοχρηματοδότηση. Η διαφήμιση που δεν καταστρέφει το περιβάλλον και την αισθητική της πόλης. Η διεκδίκηση των οφειλόμενων από το κράτος πόρων. Τα κοινοτικά προγράμματα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των νέων τεχνολογιών. Η αξιοποίηση της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας. Οι επιχορηγήσεις των καινοτομιών. Ο αναπτυξιακός νόμος. Η κλιμάκωση των ανταποδοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις.


το μελλον του

ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δεν θα υπάρχουν τέτοιες εικόνες στο Πάρκο Ειρήνης και στην οδό Καζαντζάκη.

Δημιουργία χώρων στάθμευσης σε πλατείες, σε χώρους κοντά στους εμπορικούς δρόμους και αρτηρίες καθώς και στην περιοχή του σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου. Δημιουργία σταθμού τροφοδοσίας οχημάτων με φυσικό αέριο. Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού δικτύου για να μην μετατρέπονται σε λίμνες οι δρόμοι της πόλης. Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ώστε να μην υπάρχει οδός και συνοικία χωρίς αποχέτευση. Υλοποίηση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης με διανοίξεις δρόμων και εξασφάλιση των ελεύθερων χώρων. Ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης και υπολοίπων 200 στρεμμάτων του Ελαιώνα που δεν έχουν σχέδιο. Ειδική ρύθμιση στην οδό Σαρανταπόρου και Μπότσαρη. Εξασφάλιση λειτουργικότητας και πρόσβασης σε όλους τους ελεύθερους χώρους που προβλέπονται. Διάνοιξη όλων των οδών που εκκρεμούν, με παράλληλη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου τους. Ασφαλτόστρωση όλων των οδών και ειδική σήμανση προς αποφυγή των δυστυχημάτων (Μακρυγιάννη) Επιτάχυνση της υλοποίησης της χάραξης των ρυμοτομικών γραμμών. Κατεδαφίσεις ρυμοτομούμενων και καθαρισμός οικοπέδων. Επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης των οικοπέδων από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ουσιαστικός ηλεκτροφωτισμός ολόκληρου του Αγ. Ι. Ρέντη ώστε να μην υπάρχει καμία σκοτεινή και επικίνδυνη περιοχή. Eφαρμογή τηλεματικής στον έλεγχο της κυκλοφορίας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Στην περιοχή κατά μήκος του Κηφισού (άμεση αξιοποίηση της χωρητικότητας του). Θα κατασκευασθούν όλοι οι δευτερεύοντες αγωγοί όμβριων ώστε να υπάρξει οριστική προστασία από πλημμύρες. Στον οικισμό της Αγ. Άννας ανάπλαση και αύξηση πρασίνου στα παρτέρια των εσωτερικών χώρων και διαρκής συντήρησή τους. Διανοίξεις οδών χωρίς να θιγεί ο ιστός της πόλης, στην περιοχή του Άνω Ρέντη-Ελαιώνα, στην Αγ. Άννας, του Απόλλωνα, της οδού Θεσσαλονίκης και των πολυκατοικιών επί της οδού Θηβών, στη Λεγάκη, στην συνοικία του Ολυμπιακού, με διευθέτηση του ρέματος του Προφήτη Δανιήλ ώστε να μην προκαλεί επικίνδυνα πλυμμηρικά φαινόμενα και ύπαρξη βάλτου μέσα σε μια πόλη όπως συμβαίνει.

Αναβάθμιση και ριζική ανάπλαση με επαναφύτευση, φωτισμό και νέα καθιστικά, με καθημερινή συντήρηση και φύλαξή του εγκαταλελειμμένου πάρκου της Ειρήνης, πίσω από τις πολυκατοικίες της Αγίας Άννας. Καθαρισμός του γειτονικού οικοπέδου μεταξύ των οδών Αγ. Άννας, Σαμαράκη, Καζαντζάκη και Βρεττάκου και αξιοποίηση του σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο με σχολικά κτίρια και χώρους για τον αθλητισμό. Ανακατασκευή του πεζόδρομου Θεοτόκη. Ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του συγκροτήματος Μπολτζή και βοήθεια στους ενοίκους του για επιδιορθώσεις. Εξασφάλιση λειτουργικότητας και πρόσβασης σε όλους τους ελεύθερους χώρους που προβλέπονται διανοίξεις όλων των οδών που εκκρεμούν και παράλληλη αναβάθμιση όλων των περιοχών του Ελαιώνα με κατεδαφίσεις ρυμοτομούμενων, καθαρισμό οικοπέδων και αύξηση του πρασίνου, ώστε να πάψει η περιοχή να παρουσιάζει την εικόνα εγκατάλειψης και προπολεμικής συνοικίας. Επαναφύτευση, τοποθέτηση φωτισμού και διαμόρφωση χώρων ξεκούρασης (κιόσκια, παγκάκια κλπ) στο πάρκο Ειρήνης-Αγ. Άννας έπειτα από αρχιτεκτονική μελέτη. Αξιοποίηση του ακινήτου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και διαμόρφωσή του σε πολιτιστικό κέντρο το οποίο θα συνδέεται συγκοινωνιακά με το Κατράκειο θέατρο στη Νίκαια, τον πολιτιστικό πολυχώρο ”Μάνος Λοΐζος (πρώην Μηχανική Καλλιέργεια) στην οδό Θηβών, το κτίριο της άρσης Βαρών και το άλσος Νυμφών-Αγ. Φίλιππα ώστε να αποτελέσουν ενιαίο πολιτιστικό δίκτυο.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναβάθμιση και στελέχωση του Δημοτικού Γραφείου παιδείας. Λειτουργία σχολής γονέων. Άμεση παρέμβαση στα θέματα συντήρησης σχολικών κτιρίων. Υλική και οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Φύλαξη των σχολικών κτιρίων επί 24ώρου βάσεως Υγειονομικός και αγορανομικός έλεγχος των κυλικείων. Εμπλουτισμός της δανειστικής δημοτικής βιβλιοθήκης και οργανική σύνδεσή της με τις βιβλιοθήκες των σχολείων. Ενημέρωση και επαφή των νέων με τις νέες τεχνολογίες Διεξαγωγή πολιτιστικών προγραμμάτων στα σχολεία (ζωγραφική, μουσική, θεατρικό παιχνίδι κ.α.) σε ετήσια βάση και ειδικά πολιτιστικά προγράμματα για το χρονικό διάστημα που δεν γίνονται μαθήματα. Θέσπιση φεστιβάλ μαθητικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αναβάθμιση και ενίσχυση των σχολικών πρωταθλημάτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στίβο.


το μελλον του

ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... Εκσυγχρονισμός της κτιριακής υποδομής των σχολείων της περιοχής και δημιουργία νέων σχολείων ή σχολικών αιθουσών όπου χρειάζεται. Συγκεκριμένα: Νέο κτήριο στο 1ο και στο 3ο δημοτικό σχολείο, στο ενιαίο λύκειο, στο ΤΕΕ και στο 5 ο Νηπιαγωγείο. Προσθήκη νέας αίθουσας και γραφείων στο 4ο Νηπιαγωγείο. Αντικατάσταση και τοποθέτηση προκάτ αιθουσών υψηλού επιπέδου κατασκευής και με υλικά φιλικά προς τα παιδιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συντήρηση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων. Δημιουργία νέας αθλητικής υποδομής με τη δημιουργία γηπέδων 8x8, στίβου, κολυμβητηρίου, κλειστών γυμναστηρίων. Εξασφάλιση νέων προπονητικών χώρων. Ενίσχυση των αθλητικών σωματείων σε τακτική βάση. Αξιοποίηση των αυλείων χώρων των σχολείων με ειδικά δημοτικά προγράμματα. Ετήσια βράβευση των καλύτερων αθλητών και ομάδων της πόλης. Κατασκευή κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων στον Αγ. Ι. Ρέντη. Ανάπτυξη του λαϊκού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες στον ενιαίο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών μαζικού αθλητισμού για την κάλυψη αναγκών άθλησης σε κάθε γειτονιά. Μελέτη και κατασκευή γηπέδων καλαθοσφαίρισης και 5x5 σε κάθε γειτονιά που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Αναβάθμιση των γηπέδων που ήδη υπάρχουν στο Δήμο. Δημιουργία ειδικού τεχνικού συνεργείου που θα έχει στην ευθύνη του την επίβλεψη, την καταγραφή, την επισκευή και συντήρηση όλων των αθλητικών και αθλοπαιδιών εγκαταστάσεων. Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα τροφοδοτούνται ενεργειακά με φυσικό αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Φωτοβολταϊκά στοιχεία) για μείωση των λειτουργικών εξόδων. Θα επιδιώξουμε την προσέλκυση σημαντικών αθλητικών γεγονότων και αθλητικής συνεδριακής δραστηριότητας διεκδικώντας τη χρήση της Άρσης Βαρών, του κτηρίου Κεράνη επί της Θηβών και απαλλοτριώνοντας το κτήριο Δηλαβέρη και αξιοποιώντας με αθλητικές εγκαταστάσεις τους χώρους που προβλέπεται από την εφαρμογή του Πολεοδομικού σχεδίου στον Ελαιώνα και στον οικιστικό ιστό του Αγ. Ι. Ρέντη.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άμεση και διαρκή συνεργασία με τα προσφυγικά σωματεία και με συλλόγους ομογενών. Στέγαση σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους και ενίσχυση όλων των τμημάτων και σχολών του Δήμου. Ίδρυση Μουσικού Κέντρου διεθνούς κύρους. Ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού δυναμικού που πέρασε από την πόλη μας και αξιοποίηση των σημερινών πολιτιστικών πυρήνων και των σύγχρονων καλλιτεχνών μας. Διατήρηση και ενίσχυση όλων των θεσμών και δημιουργία νέων θεσμών όπως το Φεστιβάλ Γειτονιάς, με τη συνεργασία καλλιτεχνών, δημοτών και επαγγελματιών σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Δημιουργία καφενείων γυναικών σε κάθε γειτονιά με διαλέξεις συμβουλευτικού χαρακτήρα και σεμινάρια παραδοσιακής τέχνης, μαγειρικής, αισθητικής κ.α. Αναβάθμιση του Καρναβαλιού με τη συμμετοχή και παραδοσιακών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα και επέκτασή του στη Νίκαια.


ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Ο Στέλιος Λογοθέτης γεννήθηκε το 1951 και μεγάλωσε στην Νίκαια. Αποφοίτησε το 1975 από την Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει επίσης εργοληπτικό πτυχίο Γ’ τάξεως για την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, ενω παρακολούθησε και μεταπτυχιακές σπουδές. Απασχολήθηκε στο τομέα χημικών κλωστοϋφαντουργίας και στην κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας βαρέων βιομηχανικών αποβλήτων, ενώ από το 1998 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως χημικός μηχανικός στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αξιοποίησης και ανακύκλωσης των απορριμάτων και του ενεργειακού σχεδιασμού στους Ο.Τ.Α. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου,δράση για την οποία διώχθηκε. Από το 1978 έως το 1990 εκλέγεται Δήμαρχος Νικαίας και από το1990 έως το 1998 Δήμαρχος Πειραιά. Ως Δήμαρχος και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Πειραιά και Αθήνας πρωτοστάτησε σε σημαντικά έργα που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της περιοχής της Νίκαιας, του Αγ. Ι. Ρέντη και του ευρύτερου Πειραιά: Αποχετευτικό δίκτυο, Αντιπλημμυρικά έργα, Βιολογικός καθαρισμός στη Ψυτάλλεια, Ανακύκλωση, πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των νεκροταφείων Ανάληψης και Ανάστασης και στη μεταφορά τους στο Σχιστό, στο κλείσιμο των χαβουζών και των ΧΥΤΑ, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δημιουργία μεγάλου αριθμού χώρων πρασίνου και χώρων στάθμευσης οχημάτων, στη δημιουργία πολιτιστικής υποδομής (Κατράκειο Θέατρο, Δημοτικά Ωδεία, Μουσικό κέντρο Πειραιά, Δημοτικές βιβλιοθήκες, Δημοτικές Πινακοθήκες, Δημοτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια). Δημιούργησε μεγάλη δημοτική περιούσια με ακίνητα, Νεοκλασσικά κτίρια, ελεύθερους χώρους τόσο στη Νίκαια όσο και στον Πειραιά, εντάξεις στο σχέδιο περιοχών Νεάπολης και Χαλκηδώνας, δημιουργία των πολυκατοικιών και της πλατείας μπροστά στο Γεν. Κρατ. Νοσ. Νίκαιας, ανάπλαση 175 προσφυγικού τετραγώνου. Το 1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και το 2006 ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ‘’Το Μέλλον της Νίκαιας’’ συγκέντρωσε το 22,4% του εκλογικού σώματος της Νίκαιας. Από τις θέσεις που κατείχε κατά καιρούς αγωνίστηκε με συνέπεια για την ανάπτυξη του τόπου και τα δικαιώματα των πολιτών. Παρά τη λασπολογία συγκεκριμένων κύκλων και παρά τις κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, αθωώθηκε περίτρανα με ομόφωνη αμετάκλητη απόφαση του πενταμελούς εφετείου Πειραιά. Η συμμετοχή του στην αυτοδιοικητική εκλογή του 2010 σαν υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης “Το Μέλλον του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη’’, τον φέρνει ασυμβίβαστα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα συμφέροντα του νέου μεγάλου Δήμου. Στόχος του είναι η διαρκής αειφόρος ανάπτυξη και με αυτό τον τρόπο η καταπολέμηση της ανεργίας.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

12selido-renti _PROGRAMMA-LOW  

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΤΟ ΜΕΛΛΟ...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you