Page 1

το μελλον της Νικαιας ημ ρτητη Δ οτική Κίνη εξά ση Αν

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ


το μελλον της Νικαιας

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

Φίλες και φίλοι

ημ ρτητη Δ οτική Κίνη εξά ση Αν

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

Το πρόγραμμα αυτό περιέχει τις θέσεις του συνδυασμού μας “ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΊΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΈΝΤΗ”. Είναι το πρόγραμμα μας όπως το γνωρίζετε από το 2006. Είναι οι θέσεις και ιδέες μας που υπερασπιστήκαμε με συνεπή αγώνα την τελευταία τετραετία της θητείας μας στο Δημοτικό συμβούλιο της Νίκαιας, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν. Είναι οι νέες ρεαλιστικές προτάσεις μας που μπορούν να βγάλουν την πόλη μας από την μιζέρια και την παρακμή που την οδήγησε η απερχόμενη Δημοτική αρχή. Ο συνδυασμός μας, ενώνει μέσα σε μια ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση συμπολίτες μας από όλους τους επαγγελματικούς τομείς και τους κοινωνικούς χώρους, που με σεβασμό και δημιουργικές πρωτοβουλίες, θα μπορέσουν να εγγυηθούν μια αρτιότερη Δημοτική αρχή ανεξάρτητη από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές παρεμβάσεις, που θα μπορεί άμεσα να πραγματοποιεί έργα πνοής για την πόλη μας. Με επικεφαλής μας τον Στέλιο Λογοθέτη ο οποίος στη θητεία του σαν Δήμαρχος Νίκαιας είχε πραγματοποιήσει τα σημαντικότερα έργα στην Νίκαια, έργα που συμβάλουν μέχρι σήμερα θετικά στη ζωή των δημοτών, έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμά μας εφοδιασμένο σήμερα με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν με το “πρόγραμμα Καλλικράτης” και με υπευθυνότητα απέναντι στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις του Μνημονίου στην τοπική κοινωνία της Νίκαιας και του Αγ. Ι. Ρέντη. Η Νίκαια μια ιστορική προσφυγούπολη, με την διαδρομή που χάραξαν οι προοδευτικοί της κάτοικοι, με υψηλό πολιτιστικό επίπεδο και αναπτυξιακή πορεία, τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στο τέλμα της αδράνειας και της στασιμότητας, ενώ τα έργα εκσυγχρονισμού και προόδου είναι ανύπαρκτα. Η πόλη μας ωστόσο, με την ιστορική κληρονομιά μπορεί να βρει και σήμερα τον τρόπο να στηριχθεί στις δυνάμεις της, αν ακολουθήσουμε ένα ρωμαλέο πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης το οποίο θα στηριχθεί στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που διαθέτει (2000 στρέμματα πολεοδομημένης γης), με δράσεις που θα φέρουν έσοδα στο Δήμο και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Με την σωστή διαχείριση, την είσπραξη των εσόδων πάσης φύσεως παρελθόντων ετών και την αξιοποίηση των θεσμοθετημένων πηγών εσόδων χωρίς επιβάρυνση των χαμηλόμισθων και των μικρομεσαίων. Βασικό ρόλο στην εξυγίανση της πόλης έχει και η αποτελεσματική λειτουργία της δημοτικής μηχανής με απαραίτητες προϋποθέσεις:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν είναι αντίπαλοι των πολιτών. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι καθημερινά διαθέσιμες για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Αυτό για μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι υπάλληλοι του Δήμου όπως η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος, είναι στην υπηρεσία των δημοτών και οφείλουν με ευγένεια και υπομονή όπου χρειάζεται να δίνουν λύσεις και απαντήσεις. Γι αυτό θα προβούμε άμεσα σε εκσυγχρονισμό και εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Δήμου χωρίς απολύσεις εργαζομένων και με εξασφάλιση των μισθών τους, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των δημοτών της Νίκαιας και την μείωση του λειτουργικού κόστους με: Αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) σε τοπικά διοικητικά κέντρα. Την δημιουργία και άλλων δύο Κ.Ε.Π. στις περιοχές Άσπρων Χωμάτων και Νεάπολης. Την δημιουργία Δημοτικής αστυνομίας η οποία με σεβασμό στον πολίτη, θα ασχολείται με την εφαρμογή των διατάξεων που θα θεσπίζει το Δημοτικό συμβούλιο, θα βοηθά στον εντοπισμό των καθημερινών προβλημάτων για την άμεση επίλυσή τους και θα συμβάλει σημαντικά στην φύλαξη και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Την πλήρη ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας, που θα υποστηρίζει και την οικονομική διαφάνεια με δημοσίευση στο διαδίκτυο κάθε οικονομικής συναλλαγής και οποιασδήποτε οικονομικής συμφωνίας του Δήμου, με δυνατότητα εικοσιτετράωρης επικοινωνίας με τον πολίτη και παροχή δωρεάν ασύρματης σύνδεσης του με το διαδίκτυο. Την δημιουργία σύγχρονου δικτυακού τόπου για την καταγραφή από κάθε ενδιαφερόμενο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την λειτουργία του Δήμου, καθώς και την ηλεκτρονική υποβολή των αιτημάτων του, αποφεύγοντας έτσι τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Την δημιουργία αναπτυξιακού φορέα και την σύνταξη τετραετούς επιχειρησιακού προγράμματος.

Την καθημερινή επαφή του δημάρχου και της δημοτικής αρχής με τους πολίτες

Την δημιουργία Συμβουλίου Νέων και την εποπτεία της καλής λειτουργίας του.

Την λαϊκή συμμετοχή

Τις παρεμβάσεις με μικρά έργα και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση χρόνιων αιτημάτων των δημοτών που εκκρεμούν (επισκευές σε πεζοδρόμια, φωτισμός, καθαριότητα κ.λ.π.).

Τον λαϊκό έλεγχο και Την καλή συνεργασία εργαζομένων-Δημοτικής αρχής


το μελλον της Νικαιας

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλούν οι αγέλες σκύλων με εμβολιασμό και στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προστασία των ζώων. Ίδρυση πρότυπου δημοτικού κυνοκομείου.

Διάδοση και αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου σε όλη την πόλη.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Συμπαραγωγή θέρμανσης και ηλεκτρισμού σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Αναβάθμιση του τομέα της καθαριότητας με:

Εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων και πλύσιμο των κάδων. Λειτουργία στόλου απορριμματοφόρων με αεριοκίνηση και διαχείρισή του με τηλεματική.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων στα πάρκα και στις στέγες. Δημιουργία πάρκου ανανεώσιμων πηγών.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Συστηματικό καθαρισμό όλων των κενών οικοπέδων και των εγκαταλελειμμένων κτηρίων.

Αύξηση του πράσινου με διαμόρφωση σε πρότυπο χώρο πρασίνου όλων των χώρων που έχουν χαρακτηρισθεί ως χώροι πρασίνου και δεν έχουν αποχαρακτηριστεί, όλων των χώρων που έχουν αγορασθεί γι' αυτόν τον σκοπό από τον Δήμο αλλά και νέων χώρων που θα εξασφαλιστούν από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Κατάρτιση χάρτη πρασίνου και φύτευσης σε όλους τους δρόμους της πόλης, τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους, μετά από μελέτη των διαφορετικών περιοχών.

Καθαρισμό των δρόμων με οδοσάρωση σε καθημερινή βάση. Τακτικό καθαρισμό, απόφραξη, συντήρηση φρεατίων, απολύμανση και μυοκτονία.

Έμπρακτη υποστήριξη της ανακύκλωσης για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά σε συνεργασία με τα Συλλογικά Συστήματα Ανακύκλωσης.

Επαναφύτευση και συστηματική συντήρηση όλων των χώρων πρασίνου.

Με την καθημερινή συλλογή ιδιαίτερα των φυτικών απορριμάτων μπορούμε να πετύχουμε μείωση των παραγομένων απορριμάτων από το σπίτι και να παράγουμε μέσω κομποστοποίησης, υλικά αρίστης ποιότητας για την συντήρηση των χώρων πρασίνου. Έτσι με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον μπορούμε να συμβάλλουμε και στην μείωση των εξόδων του Δήμου.

Στόχος μας είναι το πράσινο να φθάσει την αναλογία στον Δήμο μας τα 8 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο, αντί του 0,5 που είναι σήμερα.

Με ειδικά προγράμματα και δραστηριότητες σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οικολογίας και με την συμμετοχή των μαθητών των σχολείων αλλά και όλων των δημοτών, ευαισθητοποιούμαστε και μπορούμε να έχουμε μία ενεργητική στάση απέναντι στον στόχο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δημιουργία μεγάλου φυτωρίου στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Αξιοποίηση των χώρων πρασίνου σε όλες τις περιοχές της Νίκαιας, συμπεριλαμβανομένων και όσων θεσπίστηκαν με την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην Άνω Νεάπολη.


το μελλον της Νικαιας

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... ΑΝΕΡΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Δημιουργία γραφείου ευρέσεως εργασίας για τους δημότες μας. Διαφάνεια στις προσλήψεις με προτεραιότητα στους δημότες που είναι πολύτεκνοι, στις γυναίκες με πολυτεκνία και μονογονεϊκές οικογένειες. Δημιουργία ενημερωμένου διαδικτυακού τόπου, απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα μπορούν να πληροφορούνται για τις κενές θέσεις εργασίας, την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τα εργασιακά δικαιώματα, τους διαγωνισμούς και τις προκηρύξεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και να λαμβάνουν πληροφοριακό δελτίο, ώστε να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα και να καταθέτουν βιογραφικό για όποιον ενδιαφέρεται να προσλάβει προσωπικό. Δημιουργία θέσεων εργασίας από τις αναπτυξιακές δράσεις μας.

Δημιουργία Δημοτικών ιατρείων πλαισιωμένη από Ειδικές Ομάδες Επιστημόνων σε μόνιμη και εθελοντική βάση, που θα προσφέρουν Ιατρικές και Οδοντιατρικές Υπηρεσίες δωρεάν στους δημότες που δεν έχουν δυνατότητα οικονομική και ασφαλιστική.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία και λειτουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Οργανόγραμμα του Δήμου, που θα υποστηρίζει τα προγράμματα κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα στελεχώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και θα περιλαμβάνει: Κοινωνικό παντοπωλείο για τους απόρους, τους ανέργους και τους απολυμένους. Πρόνοια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) για την παροχή προγραμμάτων κοινωνικής συμμετοχής και ενσωμάτωσης. Λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας για ΑμΕΑ, θεσμοθέτηση κατ' οίκον γιατρού, προγράμματα ψυχολογικής στήριξης και βοήθεια στο σπίτι, ελάφρυνση από τα Δημοτικά τέλη. Πρόνοια για τούς μετανάστες με προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και συμμετοχής και δημιουργία γραφείου μεταναστευτικής πολιτικής. Νέα κτίρια βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την έκταση του Δήμου. Με παράταση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ και το Σαββατοκύριακο. Δημοτική συγκοινωνία με σύνδεση της κάθε γειτονιάς με το κέντρο της Νίκαιας, με το σταθμό του προαστιακού Αγ. Ι. Ρέντη και τους πλησιέστερους σταθμούς Μετρό.

Δημιουργία υποδομής για την ανάπτυξη της Πρόληψης και της Προαγωγής της Υγείας. Ενημέρωση - εκπαίδευση, ιατρικές κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα απευθύνονται με ενημερώσεις και προληπτικό ιατρικό έλεγχο, σε παιδιά σχολικής ηλικίας, στη Γυναίκα - Μητρότητα, σε Δημότες με ειδικές ανάγκες, στην τρίτη ηλικία, στους εργαζόμενους. Δημιουργία Δημοτικών ιατρείων εναλλακτικής ιατρικής.

ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ Η οικονομική εξυγίανση της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί με πρόγραμμά που θα περιλαμβάνει: Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με στόχο τη δημιουργία σταθερών εσόδων. Αξιοποίηση των 1.200 αζήτητων ακινήτων του κτηματολογίου. Εκσυγχρονισμό της Διοίκησης του Δήμου χωρίς απολύσεις και μετατάξεις εργαζομένων με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους. Ενεργειακή εξοικονόμηση και μείωση των παραγομένων απορριμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης ώστε να μειωθούν οι αντίστοιχες δαπάνες. Προώθηση έργων με αυτοχρηματοδότηση. Διαφήμιση που δεν καταστρέφει το περιβάλλον και την αισθητική της πόλης. Διεκδίκηση των οφειλόμενων από το κράτος πόρων. Κοινοτικά προγράμματα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των νέων τεχνολογιών. Αξιοποίηση της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας. Επιχορηγήσεις των καινοτομιών. Αναπτυξιακός νόμος. Κλιμάκωση των ανταποδοτικών τελών με ελάφρυνση των πληττομένων από το Μνημόνιο σε συνεννόηση με τον εμπορικό Σύλλογο και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης. Στόχευση όλων των μέτρων θα είναι η τόνωση της αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης και της εμπορικής κίνησης.


το μελλον της Νικαιας

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Δημιουργία έργων υποδομής για: Αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας και της τόνωσης της εμπορικής κίνησης. Προσέλκυση επενδύσεων σε δραστηριότητες που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Τόνωση της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με την αξιοποίηση των χώρων πρασίνου. Οπτικές ίνες στα πλαίσια επιχειρηματικής αξιοποίησης με έσοδα για τον Δήμο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Παλιό νεκροταφείο της Ανάληψης Ο πολύτιμος αυτός χώρος για την Νίκαια που με αγώνες δόθηκε για χώρος αναψυχής όλων των δημοτών, είναι σήμερα υποβαθμισμένος σε βαθμό να έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδια χωματερή, ενώ η είσοδός του έχει αποκλεισθεί από την ανέγερση ενός σχολείου, σε ένα χώρο εντελώς ακατάλληλο ιδιαίτερα για παιδιά. Προτεραιότητα έχει η εξυγίανση του χώρου. Τα μέτρα που θα πάρουμε είναι η εκσκαφή σε μεγάλο βάθος και η αντικατάσταση του μολυσμένου χώματος με νέο υγιές χώμα. Οι αγώνες μας πολλών ετών θα δικαιωθούν όταν παραδώσουμε στους δημότες έναν πνεύμονα πρασίνου με Θεματικό Πάρκο Ανανεώσιμων πηγών, χώρους περιπάτου, αναψυχής και αθλητισμού με γήπεδα 8χ8, λυόμενο αναψυκτήριο και χώρους πολιτισμού. Οι σημερινές συνθήκες μας επιβάλουν να εξασφαλίσουμε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την πλατεία, διαμορφώνοντας την παράλληλα σε νέα πρότυπη πλατεία με ειδικά διαμορφωμένους χώρους πρασίνου και ξεκούρασης, ενώ την λανθασμένη χωροθέτηση του σχολείου θα την αντιμετωπίσουμε με την δημιουργία σχολικού προαυλίου, πεζόδρομου μπροστά από το σχολείο και νέες εισόδους για το πάρκο.

Δηλαβέρη Η υποχρέωση μας απέναντι στην ιστορία του τόπου μας υπαγορεύει την άμεση λήψη μέτρων για την διάσωση του ιστορικού κτιρίου του Δηλαβέρη, με τον καθαρισμό και την ενίσχυσή του με περίφραξη, φωτισμό και φύλαξη όλου του κτήματος. Στους στόχους μας είναι να απαλλοτριώσουμε το κτήμα και να δημιουργήσουμε ένα υπερτοπικό συνεδριακό πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο. Προσφυγικά Ανάπλαση των παλαιών προσφυγικών τετραγώνων με νέες κατοικίες και χώρους πρασίνου. Δημιουργία “Μουσείου για τις Αλησμόνητες Πατρίδες”. Επαναφορά των ιατρείων του ΙΚΑ σε αναπλασμένο χώρο των προσφυγικών. Πάρκινγκ Κατασκευή 5 δημοτικών υπόγειων πάρκινγκ στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, στην Πλατεία Κρίνης, στη Πλατεία Δαβάκη, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας και μπροστά από το Γ’ Νεκροταφείο, δημιουργώντας 2000 θέσεις συνολικά.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Τα αντιπλημμυρικά έργα που απάλλαξαν την πόλη μας από τις συνέπειες μιας καταρρακτώδους βροχής, πρέπει να συντηρούνται αλλά και να επεκτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης. Με συνέπεια απέναντι στους δημότες θα φροντίσουμε να συμπληρωθούν τα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα με 2η χοάνη στην Άνω Νεάπολη, με την παράλληλη επέκταση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ και να δημιουργηθούν δευτερεύοντα δίκτυα πάνω από την Π. Ράλλη, την Γ. Λαμπράκη, την Ν. Μπελογιάννη, την Τζαβέλλα και την Ατταλείας.

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ Οι πλατείες μπορούν να τονώσουν την κίνηση των εμπορικών δρόμων που καταλήγουν σ’ αυτές και να διευρύνουν τις λειτουργίες τους, με πολιτιστικά δρώμενα και με αισθητικές παρεμβάσεις στα κτίρια που τις περιβάλλουν. Η δυνατότητά τους αυτή μας υπαγορεύει την συνεχή αναβάθμιση και συντήρησή τους, αλλά και την δημιουργία ειδικών κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων σε χώρους συνάντησης και ψυχαγωγίας. Ιδιαίτερη αντιμετώπιση σε έργα ανάπλασης απαιτεί η πλατεία Αγ. Νικολάου εν όψει της λειτουργίας του Μετρό.


το μελλον της Νικαιας

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Για την προώθηση των θεμάτων παιδείας της πόλης μας, βασικές μας υποχρεώσεις είναι να αναβαθμίσουμε και να στελεχώσουμε το Δημοτικό γραφείο παιδείας, να παρεμβαίνουμε άμεσα στα θέματα συντήρησης των σχολικών κτιρίων, να ενισχύουμε υλικά και οικονομικά τις σχολικές επιτροπές και να καθιερώσουμε την φύλαξη των σχολικών κτιρίων επί 24ώρου βάσεως. Προτεραιότητά μας είναι η ίδρυση και η καλή λειτουργία Ειδικού Σχολείου όπου εκτός από τις βασικές σχολικές γνώσεις θα μπορούν τα παιδιά να συμπληρώνουν τις ώρες απασχόλησης με δημιουργικές δραστηριότητες. Στόχος μας ακόμα είναι η προώθηση των ολοήμερων σχολείων σε όλες τις γειτονιές η λειτουργία Σχολείου Γονέων και η επανίδρυση και αναβάθμιση των Σχολών "Ηράκλειτος" με νέα τμήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Φυσικού αερίου.

Ο πολιτισμός είναι μέρος της ζωής όλων μας. Για εμάς η συνεργασία με τα προσφυγικά σωματεία, τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της πόλης μας είναι σημαντική. Η συμβολή μας για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου θα είναι αμέριστη και στοχεύει σε: Ανάδειξη του Μνημείου της Μάντρας και του Μουσείου εθνικής Αντίστασης, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες δίοδοι επικοινωνίας με τους νεώτερους αλλά και να προβληθεί η ιστορία της πόλης μας σε διεθνές επίπεδο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Δημιουργία Πρότυπου Μικρασιατικού Κέντρου και Μουσείου που θα είναι ένας ζωντανός θεσμός καθημερινής λειτουργίας, συγκέντρωσης και έμπνευσης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και πάνω απ’ όλα προσέλκυσης της νεολαίας μας στις μουσικές μικρασιατικές μας παραδόσεις και δημιουργίες αλλά και σε όλες τις πολιτιστικές μας παραδόσεις.

Η δημιουργία ρωμαλέου μαζικού αθλητικού κινήματος θα αναδείξει ένα νέο έμψυχο δυναμικό και θα ενισχύσει με νέο αίμα τούς αθλητικούς συλλόγους ώστε ενωμένοι και ισχυροί να δουλέψουμε από κοινού για:

Αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού δυναμικού που πέρασε από την πόλη μας αλλά και ανάδειξη των σύγχρονων καλλιτεχνών μας.

Συντήρηση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν.

Στέγαση σε κατάλληλα διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους όλων των καλλιτεχνικών σχολών και τμημάτων του Δήμου.

Αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου του πολυχώρου ’’Μάνος Λοΐζος’’. Δημιουργία νέας αθλητικής υποδομής με κατασκευή γηπέδων 8χ8, στίβου, κολυμβητηρίων και κλειστών γυμναστηρίων και εξασφάλιση νέων προπονητικών χώρων. Αξιοποίηση των αύλειων χώρων των σχολείων με ειδικά δημοτικά προγράμματα. Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα τροφοδοτούνται ενεργειακά με φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά στοιχεία) για την μείωση των λειτουργικών εξόδων ενώ η ενίσχυση των σωματείων θα γίνεται σε τακτική βάση. Θα επιδιώξουμε την προσέλκυση σημαντικών αθλητικών γεγονότων και αθλητικής συνεδριακής δραστηριότητας, διεκδικώντας την χρήση της Άρσης Βαρών ενώ θα θεσπίσουμε την ετήσια βράβευση των καλύτερων αθλητών και ομάδων της πόλης.

Επέκταση των Κέντρων απασχόλησης και καλλιτεχνικής δημιουργίας ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση κάτοικοι από όλες τις περιοχές του Δήμου και ενίσχυση της ερασιτεχνικής δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα. Δημιουργία πολύκεντρου γυναικών με διαλέξεις συμβουλευτικού χαρακτήρα και σεμινάρια παραδοσιακής τέχνης, μαγειρικής, αισθητικής κ.α. Αναβίωση του καρναβαλιού με την συμμετοχή των μαζικών φορέων και των σχολείων με την προοπτική δημιουργίας κοινού καρναβαλιού με την περιοχή του Αγ. I. Ρέντη.


ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Ο Στέλιος Λογοθέτης γεννήθηκε το 1951 και μεγάλωσε στην Νίκαια. Αποφοίτησε το 1975 από την Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει επίσης εργοληπτικό πτυχίο Γ’ τάξεως για την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, ενω παρακολούθησε και μεταπτυχιακές σπουδές. Απασχολήθηκε στο τομέα χημικών κλωστοϋφαντουργίας και στην κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας βαρέων βιομηχανικών αποβλήτων, ενώ από το 1998 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως χημικός μηχανικός στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αξιοποίησης και ανακύκλωσης των απορριμάτων και του ενεργειακού σχεδιασμού στους Ο.Τ.Α. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου,δράση για την οποία διώχθηκε. Από το 1978 έως το 1990 εκλέγεται Δήμαρχος Νικαίας και από το1990 έως το 1998 Δήμαρχος Πειραιά. Ως Δήμαρχος και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Πειραιά και Αθήνας πρωτοστάτησε σε σημαντικά έργα που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της περιοχής της Νίκαιας, του Αγ. Ι. Ρέντη και του ευρύτερου Πειραιά: Αποχετευτικό δίκτυο, Αντιπλημμυρικά έργα, Βιολογικός καθαρισμός στη Ψυτάλλεια, Ανακύκλωση, πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των νεκροταφείων Ανάληψης και Ανάστασης και στη μεταφορά τους στο Σχιστό, στο κλείσιμο των χαβουζών και των ΧΥΤΑ, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δημιουργία μεγάλου αριθμού χώρων πρασίνου και χώρων στάθμευσης οχημάτων, στη δημιουργία πολιτιστικής υποδομής (Κατράκειο Θέατρο, Δημοτικά Ωδεία, Μουσικό κέντρο Πειραιά, Δημοτικές βιβλιοθήκες, Δημοτικές Πινακοθήκες, Δημοτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια). Δημιούργησε μεγάλη δημοτική περιούσια με ακίνητα, Νεοκλασσικά κτίρια, ελεύθερους χώρους τόσο στη Νίκαια όσο και στον Πειραιά, εντάξεις στο σχέδιο περιοχών Νεάπολης και Χαλκηδώνας, δημιουργία των πολυκατοικιών και της πλατείας μπροστά στο Γεν. Κρατ. Νοσ. Νίκαιας, ανάπλαση 175 προσφυγικού τετραγώνου. Το 1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και το 2006 ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ‘’Το Μέλλον της Νίκαιας’’ συγκέντρωσε το 22,4% του εκλογικού σώματος της Νίκαιας. Από τις θέσεις που κατείχε κατά καιρούς αγωνίστηκε με συνέπεια για την ανάπτυξη του τόπου και τα δικαιώματα των πολιτών. Παρά τη λασπολογία συγκεκριμένων κύκλων και παρά τις κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος του, αθωώθηκε περίτρανα με ομόφωνη αμετάκλητη απόφαση του πενταμελούς εφετείου Πειραιά. Η συμμετοχή του στην αυτοδιοικητική εκλογή του 2010 σαν υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης “ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΝΊΚΑΙΑΣ - ΑΓ. Ι. ΡΈΝΤΗ’’, τον φέρνει ασυμβίβαστα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα συμφέροντα του νέου μεγάλου Δήμου.

designed by redsponsible

Στόχος του είναι η διαρκής αειφόρος ανάπτυξη και με αυτό τον τρόπο η καταπολέμηση της ανεργίας.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας για την Νίκαια  

12σέλιδο πρόγραμμα που αναφέρει ενδεικτικά κάποια από τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει ο συνδυασμός μας στην πόλη μας.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you