Page 1

Alfas del Pi Costa Blanca Spanien


Spanien i sommar

Riskera inte att bli utan sol i sommar. Ta det säkra före det osäkra och boka en biljett till soliga Spanien redan nu. Kom och njut av havet, stränderna, maten och ett rikt utbud nöjen och aktiviteter som passar alla åldrar. Vi hyr ut veckovis eller byter veckor mot skidort under vinterhalvåret - du får semester i Spanien i sommar och vi får liknande på skidort under vintern.

Alfas del Pi/Albir/Altea/Benidorm

Vi bor ca 40 minuter norr om Alicante, och ca 1,5 timme söder om Valencia i en ort som heter Alfas del Pi. Här ligger byarna tätt och kanske har du hört talas om Benidorm, Altea eller Albir. Alfas har höga berg i ryggen och ett öppet medelhav framför sig. Här kan man om man har tur se delfiner och havssköldpaddor. Längs strandpromenaden finns resturanger, pubar och trevliga fik.

s a p Ta

Dessa små traditionella spanska rätterna består av allt från fisk, kött och grönskaker i oändlig variation. Tapa betyder lock, och en gång i tiden förbjöds alkohol att serveras utan att gästen först åt mat. Detta förlorade givetvis värdshusen på då alkohol var kassakon, men de löste problemet genom att bjuda på en liten rätt som serverades på en liten tallrik som placerades på glaset som ett lock - ät först drick sen.

I en änden av stranden ligger Altea, en vit spansk by som klättar uppför en höjd. Bland de trånga pittoreska gränderna shoppar du i trevliga hantverksbutiker och äter på restauranger av hög kvalitét. Se till att få ett bord med obegränsad vy över havet. Efter maten kan du fortsätta till någon av de trevliga och trendiga barerna på plazan och avsluta natten/gryningen med en superb mojito.

Att göra

Om man tröttnar på stranden och vill göra något annat så finns massor av aktiviteter i området. Den stora nöjesparken Terra Mitica, Aqualandia, djurparken Terra Natura med dess djur och vattenland. Mundomar bjuder på delfinshow och fantastisk utsikt. I Fuentes de Algar badar du i iskalla källor med vattefall i trevlig miljö. Lite högre upp i bergen, i Guadalest, finns ett gammalt kloster som klättrar på bergskammen. För den golfintresserade är det bara att ta bagen och välja bland flera närliggande banor.


2

1

3

4

1 1. Altea 2. Albir 3. Villaitana Wellness Golf 4. Benidorm 5. Terra Mitica 6. Terra Natura 7. Aqualandia 8. Mundomar

2

5

6

3

4 5

6

7 8 7

8


HUSET

Fristående villa med insynsskyddad tomt. Egen pool. 3 sovrum, 2 toaletter med dusch, stort vardagsrum, kök med separat matplats. Air Conditioning, tvättmaskin, micro och diskmaskin. Boyta ca: 110 kvm. Tomt: 600 kvm.

Bäddar

Sovrum 1: Dubbelsäng och badrum. Sovrum 2: Väggfast enkelsäng för vuxen Sovrum 3: Inbyggd barnsäng för barn upp till 5 år.

Att tillgå finns dessutom två extramadrasser för vuxna, en spjälsäng samt resesäng för små barn.

Utomhus

Trädgården är plattlagd, många krukor med växter samt några rabatter med palmer, rosor och sukulenter. Här finns två matplatser varav den ena är skuggad. Stor utomhusgrill. Takterrass med soffor, bord och milsvid utsikt över berg och hav.

Poolen

Inhängnad (barnskyddad) 4x8 meter med djup från ca: 1 meter till 2 meter.


SOVRUM

Sovrum med dubbelsäng. 180 x 200 cm

Barnrum med inbyggd säng ovanför byråerna. 70 cm bred 160 cm lång

Sovrum med väggfast säng. 100 x 200 cm


VARDAGSRUM


UTOMHUS


KÖK - MATPLATS

BADRUM

Två badrum, varav det ena med tvättmaskin.


PRISET 5000 kr per vecka. Priset inkluderar: Huset, förbrukning av el och vatten, poolskötare samt slutstädning. För att ni som gäster ska känna er privata be vi er ta hand om vattning av trädgård. Det handlar om lite krukor samt någon meter rabatt. Låter detta intressant så hör av er till oss.

Välkommen!

Tomas Vagner 0046 (0)700 78 49 50 tomas@vagner.se

Ann-Christin Vagner 0046 (0)70 7583777 anki@vagner.se

Casa Vagner  

Holiday house for rent or swap.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you