Page 1

ICT vereniging

voor

landbouw, voeding en groene ruimte

Welkom bij VIAS, de vereniging van ICT’ers die zich inzetten voor de toepassing van ICT voor landbouw, voeding en groene ruimte. VIAS is een vereniging voor en door leden. Een actieve club dus en dat merk je aan alles. Ervaringen delen, elkaar informeren en stimuleren, vakgenoten ontmoeten zijn essentiÍle zaken. Maar VIAS kent ook een drukke activiteitenagenda met ruimte voor o.a. lectures, bedrijfsbezoeken, symposia, het kwartaalblad AgroInformatica en het organiseren van Special Interests Groups. VIAS heeft ruim 400 leden. Ben jij eigenlijk al lid?

Het lidmaatschap van VIAS brengt je verder in je vak!


landbouw, voeding en groene ruimte VIAS zag het levenslicht in 1986. De bindende factor? ICT’ers met meer dan gemiddelde interesse in de agrarische sector. In de loop der jaren heeft de informatica zich sterk ontwikkeld en gediversificeerd. En dat geldt ook voor de toepassingen en de reikwijdte ervan, waardoor de term “agrarische sector” de lading niet meer dekt. VIAS heeft zich in het nieuwe millennium dan ook als doel gesteld een informatiebron en ontmoetingsplatform te zijn voor ICT’ers en managers, werkzaam in en voor de landbouw, voeding en groene ruimte.

De vereniging streeft naar een mix van geïnteresseerden uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderzoek en het onderwijs en heeft contacten met verenigingen in binnen- en buitenland. VIAS is een studievereniging van de Koninklijke Landbouwkundige Vereniging, gevestigd in Wageningen. VIAS richt zich met diverse activiteiten op haar doelgroep:

Bedrijfsbezoek We gaan regelmatig met elkaar op bedrijfsbezoek: kijken hoe een ander het doet is altijd leerzaam! Behalve informatieoverdracht is ook hier de netwerkfunctie belangrijk.

Symposia Elke twee jaar wordt een symposium georganiseerd, waar sprekers uit binnen- en buitenland hun kennis ventileren over de nieuwste ontwikkelingen op ICTgebied, variërend van informatiesystemen tot technische architecturen voor het agrarisch internet. Naast lezingen zijn er ook demonstraties en een bedrijvenmarkt. Tevens ontvangt iedere bezoeker aan het symposium de “Symposium bundel”, een handig naslagwerk met een verzameling van alle bijdrages.


SIG’s

SIG’s

Naast diverse bijeenkomsten organiseren de leden zelf een aantal activiteiten in het kader van de Special Interest Groups, (SIG’s). Hoewel de invulling en samenstelling van de SIG’s iedere keer weer zeer uiteenlopend is, heeft ze altijd een gedeeld interesse als startpunt.

Lectures en Themadagen VIAS organiseert met regelmaat lectures en themadagen. Spraakmakende lezingen voor leden - en veelal verzorgd door leden - zijn onder meer geweest: de veranderingen in de agrarische sectoren en de rol van ICT daarin, en de ICT in mega-ondernemingen. Vaak organiseert VIAS de bijeenkomsten zelf; soms met andere organisaties om gezamenlijk de ICT-bedrijvigheid te promoten met lezingencycli en kennismarkten.


agro-informatica & www.vias.nl VIAS heeft ook haar eigen media. Als lid ontvang je vier keer per jaar het tijdschrift AgroInformatica (AI). Dit blad brengt actuele artikelen over toepassingen van ICT in het vakdomein van landbouw, voeding en groene ruimte. Denk aan boeiende beschrijvingen over technieken, methodieken, theorieën en praktische toepassingen. Maar ook aan artikelen uit “de oude doos”: hoe is het eigenlijk verlopen met concepten en toepassingen uit het verleden? Een interessante terugblik! Je kunt ook zelf een bijdrage aan dit blad leveren. Niet alleen via het gedrukte medium, maar natuurlijk ook via het internet kun je de activiteiten volgen. Surf naar www.vias.nl en je krijgt on-line informatie over reguliere bijeenkomsten en het symposium, het laatste nieuws over de vereniging en binnen de sector. Plús specifieke informatie, die exclusief toegankelijk is voor de leden. Bovendien kun je je - als lid - via de website aanmelden voor activiteiten en evenementen.

het lidmaatschap, ook iets voor jou? Het lidmaatschap staat open voor alle personen, die beroepsmatig betrokken zijn bij (onderzoek naar) de toepassingen van ICT voor landbouw, voeding en groene ruimte. Voel je je aangesproken? En wil je met professionele gelijkgestemden kennis en ervaring uitwisselen? Profiteer dan door jouw vakkennis te onderhouden en te verbreden en word lid! Je ontvangt dan gratis het kwartaalblad AgroInformatica en je krijgt tevens kortingen op ICT-events.

Postadres: VIAS Ledenadministratie, Postbus 434, 6700 AK Wageningen, Internet: www.vias.nl


vias antwoordkaart Geef op deze kaart je voorkeuren aan en stuur deze naar de VIAS Ledenadministratie, of mail je gegevens naar vias@vias.nl. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.vias.nl

Hieronder geef ik mijn voorkeuren aan:

Ik wil meer informatie, mail/bel mij over Ik wil lid worden Zet mij op de mailing-list Ik ben verhuisd Ik heb een agenda/nieuws item Ik wil graag een artikel voor AI insturen

Mijn adresgegevens zijn:

Voorvoegsel:

Naam:

Bedrijf of Instelling: Adres: Postcode: Telefoon: Mobiel: E-mail:

Plaats:


frankeren als briefkaart

VIAS Ledenadministratie Postbus 434 6700 AK Wageningen

Het lidmaatschap van VIAS brengt je verder in je vak!

VIAS brochure  

VIAS brochure

Advertisement