Page 2

2

Aktuális

LAPSZEMLE A jelenleg 540 főt foglalkoztató FASTRON Hungaria Kft. tolnai munkavégzésre új munkavállalót keres

GÉPBEÁLLÍTÓ

Az Iszlám Állam is elismerte „Dzsihád John” halálát

munkakörbe. Feladatok: • Vezeték gyártó automata gépek beállítása, szerszámozása, javítása,karbantartása • Speciális alkatrészgyártó berendezések, automaták (zömítő, ponthegesztő állomások) beállítása, javítása, karbantartása • Automata,és félautomata krimpelő berendezések beállítása, javítása, karbantartása • Napi karbantartások, javítások elvégzése az általa működtetett gépen • A gépek karbantartásáról, javításáról a karbantartási füzet és gépnapló vezetése Elvárások: • Elektronikai vagy gépész végzettség előnyt jelent • Műszaki beállítottság Egyéb elvárások: • Több műszakos munkarend vállalása

Érdeklődni a 74/540-313-as telefonszámon lehet. Önéletrajzokat személyesen a cég telephelyén, vagy a v.domotorne@fastron.co.hu e-mail címre várjuk.

Az Iszlám Állam is megerősítette, hogy meghalt „Dzsihád John”, a terrorszervezet hírhedt hóhéra. Még tavaly novemberben végzett vele egy amerikai dróncsapás. „Végre mártírhalált halt Allah ügyéért, amit oly régóta áhított” – írták a dzsihádisták hivatalosnak mondható lapjukban, a Dabiqban. Kitértek arra is, hogy Rakkában érte támadás az autót, amiben „Dzsihád (24.hu) John” ült, és azonnal meghalt.

Így harcolnak az Uber ellen a Sao Pauló-i taxisok Sao Paulo brazil metropolisz vezetése megtiltotta, hogy a taxisofőrök rövidnadrágot hordjanak és a fociról

KERESKEDELMI VEZETŐT, ÜZLETKÖTŐT

Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ, Szent István tér 10.

keresünk szekszárdi élelmiszeripari gyártó cégünkhöz. Kiemelt munkafeltételek biztosítottak. Üzletkötői tapasztalat és Szekszárdi vagy Szekszárd közeli lakhely előnyt jelent. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a következő e-mail címen lehet: info@orangekft.hu

Reggel 7 órától eszközvásár! Az előadások kezdete 9 óra 30 perc.

GÉPKEZELŐ

XII. Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap – Szakmai Konferencia 2016. február 6.

ELŐADÓINK:  Bálint János, főállású méhész Így méhészkedem 700 Farrar (3/4 Langstroth) méhcsaláddal a Bánságban  Fórián Zoltán vezető agrárszakértő, Takarék Agrár Központ Merre tovább cukorárak?

munkatársat keresünk szekszárdi élelmiszeripari gyártó cégünkhöz. Előny a szakmai tapasztalat. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a következő e-mail címre: info@orangekft.hu

beszéljenek, hétfőtől büntetik az új öltözködési és viselkedési kódex (travelo.hu) megszegőit.

Mi svábok, jó magyarok voltunk A Magyarország többpárti egyetértéssel, a sajtóban folytatott hecckampány fanfárjaitól kísérve, nagyrészt saját elhatározásból űzte el negyedmillió saját polgárát hetven évvel ezelőtt. Vagyonrablás, Kelet-Európa újraszabása és a mostaninál tízszer súlyosabb menekültválság: 1946. január 19-én indult el az első svábvonat. A német közösség felét, 220230 ezer embert telepítettek ki 1946 és 1948 között akarata és tiltakozása ellenére Magyarországról arra hivatkozva, hogy a német kisebbség felelős a nemzeti szocializmusért. A vád szerint a háborús években a svábok voltak Hitler előretolt éke, „fasiszta maradványról” van szó, akik nem ér(index.hu) demelnek kíméletet.

Évente több mint 10 millió tonna műanyag hulladék landol az óceánokban, ennek 60 százaléka öt ázsiai országból kerül a vizekbe. (origo.hu)

A Mézet Dévának mézadomány-gyűjtő akció folytatódik!

A méhésznap alatt méhészeti eszközök kiállítása és vására is lesz. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kellemes időtöltést, szakmailag hasznos napot kívánunk! TOLNA MEGYEI MÉHÉSZ EGYESÜLET VEZETŐSÉGE SZEKSZÁRD

Nem a menekültkérdés dönti el a következő választást Bár a hivatalos kommunikáció dolgozik azon, hogy minden a menekültkérdésről szóljon, a következő két és fél év legfontosabb kérdése – és a 2018as választás tétje – sokkal inkább a megélhetés és a szegénység körül (magyarnarancs.hu) forog majd.

hető a 10+10 milliós CSOK, azonban ez bizony csak új lakóegység létrehozásával lehetséges. Mit jelent ez a (penzcentrum.hu) gyakorlatban?

Öreg, nehéz és magas a magyar futballválogatott A svájci Futballkutató Intézet (CIES) havi jelentésében a válogatottak profiljait vizsgálta. A 2015-ös meccsek alapján a vizsgált csapatok játékosai közül Király Gábor a legidősebb, de a legöregebbek között van másik top 10-es magyar is. A kilókban is jól áll Magyarország, az ötven csapat között a harmadik legne(index.hu) hezebb a 80,0 átlagkilóval.

Férfi takarítót keresünk! Jelentkezni: PROVIVAX KFT. 7100 Szekszárd, Mátyás király u. 62.  Ipari autamatizálás  Villampos technológia  Tervezés, kivitelezés, távfelügyelet

 Dr. Hegedűs Dénes, állatorvos, méhész A méhcsaládok tavaszi felfejlesztése

Eszközforgalmazók jelentkezését a (+36) 20/914-9933-as számon vagy a elekesmez@gmail.com e-mail címen regisztráljuk.

Magánszemély legfeljebb 300 hektár földet vehet, de Mészáros Lőrinc valamiért mégis 400-at tudhat magáénak. Hogy ez hogyan lehetséges? A Földművelésügyi Minisztériumnak van magyarázata a dologra. (hvg.hu)

Így építsd be a tetőtered: milliókat spórolhatsz vele Öt ázsiai ország termeli az fantáziáját megmozgatta, óceáni hulladék nagyját Sokak hogy a tetőtér beépítéshez is felve-

 Csonka Imre, a Kaposvári Egyetem oktatója, méhész Az ásványi anyagok szerepe a méhek táplálékában

 Bross Péter, OMME elnök 2004-2012 között Hogyan tovább magyar méhészek? 2. rész (a 2015-as ugyanitt elhangzott előadás folytatása)

A minisztérium megoldást talált a Mészáros Lőrinc-talányra

Az ipari automatizálás szakértője A Zsók és Zsók Kft. szekszárdi székhellyel működő, húsz éves múltra visszatekintő vállalkozás. A cég fő tevékenységét az ipari automatizálás jelenti.  Tervezés, kivitelezés, üzemeltetés. Épületfelügyeleti rendszerek, fűtési rendszerek korszerűsítése, automatizálása, épületfelügyeleti rendszerek üzemeltetése, fűtés, klíma, szellőzés, ívóvízellátás tisztítás, szennyvízátemelők, lakótelepülések területén, valamint településeken kívül, ezek vezérlése, távfelügyelete.  Az ipari automatizálás területén a leggazdaságosabb kommunikáció az ipari GSM kommunikáció. Az SMS kommunikáció számtalan előnnyel rendelkezik, a hagyományos kommunikációs rendszerekkel szemben. A kiépítése alacsony költségigényű, nem igényel speciális hátteret, üzemeltetése nem költséges, kommunikációs teljesítménye nagy, közvetlen karbantartói üzenetküldésre is képes. Megfelelő kivitelű GSM modem segítségével ezeket az SMS akár egy ipari folyamatirányító készülék (SAIA PCD) is képes összeállítani és az előre kiválasztott ellenállomás(oknak), elküldeni.

Ez az állomás kézi telefon is lehet, (pl. karbantartóé), ahová ilyenkor szöveges üzenetet kell küldeni, vagy egy másik GSM modemmel ellátott ipari folyamatirányító (SAIA PCD) fogadhatja és dekódolva azt vezérlési információként kezelheti azt. E rendszer segítségével bármilyen technológiai egység (pl. tisztított ívóvízkutak, szennyvízátemelők településeken belül, településeken kívül, lakatlan területeken összekapcsolva, felügyelet nélkül biztosítva a működést, üzemeltetést, hőközpontok, villamos kapcsoló berendezések, ipari termelés által kialakított hő újrahasznosítása, visszaforgatása), ezek információja átvihető. Minimális kiépítési időt igényel, hiszen a rendszert működtető SMS hálózat mindenhol rendelkezésre áll.  Hőközpontok tervezése, kivitelezése, üzemeltetése.  Épületek, ipari létesítmények, fűtés, hűtés, klíma tervezése, kivitelezése, üzemeltetése.  Portalanítás, szennyvíztisztítás, ívóvizkutak tisztításának ipari folyamatirányítása SAIA PCD folyamatirányító berendezések segítségével, stb.

Zsók és Zsók Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 7100 Szekszárd, Fagyöngy u. 1. Tel.: 74/413-873 Mobil: 06 30/9599169, 06 20/310-2259, 06 30/214-7923

Profile for Tolna Megyei Krónika

Tm Krónika 2016/2  

Tm Krónika 2016/2  

Advertisement