__MAIN_TEXT__

Page 1

VOORJAAR & ZOMER 2020 ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 19 JAAR

Start online inschrijvingen Tofsport- en jeugdkampen zondag 19 januari 2020 om 10 uur


VOORJAAR & ZOMER 2020

Voor jou ligt een brochure boordevol activiteiten. In de paas- en zomervakantie kan je deelnemen aan maar liefst 128 Tofsportkampen: van klimmen tot duiken, en van ijshockey tot schermen. In de krokus-, paas- en zomervakantie kan je deelnemen aan twee jeugdkampen, eentje voor de creatievelingen en eentje voor de durvers. In de paas- en zomervakantie kan je naar de Leuvense speelpleinen. En ook tussendoor staan er heel wat fijne activiteiten op het programma: van theater, circus en verhalen, tot verkeerslessen en parcours in het museum. Alle activiteiten van de Leuvense stadsdiensten vind je in deze brochure. Bij elke activiteit kom je te weten wie kan deelnemen, waar ze plaatsvindt en waar je kan inschrijven of tickets kan kopen. Natuurlijk organiseren ook heel wat verenigingen en organisaties allerlei activiteiten. Die staan niet in deze brochure, maar ontdek je op www.uitinleuven.be of www.tofsport.be. Veel sport- en spelplezier! Dirk Vansina SCHEPEN VAN JEUGD

Denise Vandevoort SCHEPEN VAN CULTUUR EN EVENEMENTEN

Johan Geleyns SCHEPEN VAN SPORT

2


Voorjaar & zomer 2020 Activiteiten voor kinderen van 0 tot 19 jaar Tofsportkampen

4

Edward Twee

47

Jeugdkampen

32

Mia Kermis

48

Speelpleinen

38

Drie sterke vrouwen

48

Gezinsparcours in M

44

Laguna Beach

48

Alfapret

44

Gratis chips!

49

Concertantes

44

Meneertje Rood Geel Blauw

49

Ja of nee

45

Cirque Composé

49

Spinnenmetenknippen

45

Verkeerslesjes ‘Paashaas’

49

Zoon

45

Raspoetin

50

The Wetsuitman

46

Buitenspeeldag

50

Lampje

46

BOKS

50

Plastiek Bertrand

46

Boekstartdag

51

TRIBUNAL

46

Baba-Lala

51

Dounia B.

47

Doe je voordeel met de UiTPAS

VERANTWOORDELIJK UITGEVER: burgemeester Mohamed Ridouani • FOTOGRAFIE: Tim Buelens, Diego Franssens, Laure Anne Iserief, Jacowbski, Koralique, Kerlijn Van der Cruyssen • VORMGEVING: Designskills • DRUK: Artoos • CONTACT: communicatie@leuven.be

51

Deze brochure is gedrukt met milieuvriendelijke inkt op papier uit duurzaam beheerde bossen.

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 19 JAAR

3


VOORJAAR & ZOMER 2020

TOFSPORT KAMPEN Start online inschrijvingen zondag 19 januari 2020 om 10 uur

4


TOFSPORTKAMPEN

5


VOORJAAR & ZOMER 2020

Wat? Dit jaar organiseert Tofsport in samenwerking met tientallen Leuvense sportclubs en -verenigingen maar liefst 128 Tofsportkampen in de paas- en zomervakantie: van klimmen tot duiken, van ijshockey tot schermen.

Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 3 tot 19 jaar (geboortejaren 2001 tot 2017).

Waar? Op 29 locaties in en rond Leuven. De locatie staat bij elk Tofsportkamp vermeld.

Wanneer? Paasvakantie Pasen 1: 06/04 – 10/04 Pasen 2a: 13/04 – 17/04 Pasen 2b: 14/04 – 17/04 Zomervakantie Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer

1: 01/07 – 2: 06/07 – 3: 13/07 – 4: 20/07 – 5: 27/07 – 6: 03/08 – 7: 10/08 – 8: 17/08 – 9: 24/08 –

03/07 10/07 17/07 24/07 31/07 07/08 14/08 21/08 28/08

Prijs? De prijzen van de Tofsportkampen variëren tussen 42 en 225 euro. De prijs staat bij elk Tofsportkamp vermeld. Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, betaalt 20 % van de kampprijs (één kamp per kind per jaar). Inschrijven met een kansentarief kan enkel aan het Tofsportloket en op vertoon van je UiTPAS (zie verder).

6


Kampuren en opvang voormiddag: van 9 tot 12 uur (opvang vanaf 8 en tot 13 uur*) namiddag: van 13 tot 16 uur (opvang vanaf 12 en tot 17 uur*) hele dag: van 9 tot 16 uur (opvang vanaf 8 en tot 17 uur*) * Niet elk sportkamp organiseert opvang. Doe navraag of kijk in de brochure of op de website. Tijdens de opvang vinden geen activiteiten plaats. Als een deelnemer niet wordt opgehaald binnen de opgegeven opvanguren, dan mag de club onmiddellijk 10 euro per begonnen halfuur aanrekenen.

Annuleren Annuleren met medisch attest kan uitsluitend voor of tijdens het kamp en voor minimum twee dagen. Annuleren doe je door het medisch attest te mailen naar tofsport@ leuven.be. Vermeld de naam van je kind, je rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder. Je betaalt 5 euro annuleringskosten. Hoeveel je krijgt terugbetaald, hangt af van het aantal dagen dat je annuleert. Annuleren zonder medisch attest kan tot ĂŠĂŠn maand voor de start van het kamp. Annuleren doe je door een mail te sturen naar tofsport@leuven.be. Vermeld de naam van je kind, je rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder. Je betaalt 25 euro annuleringskosten, de rest krijg je terugbetaald.

TOFSPORTKAMPEN

7


VOORJAAR & ZOMER 2020

Handig om te weten • De inschrijver verklaart dat de deelnemer over een normale gezondheid beschikt en weet dat de aansprakelijkheid van de organisatoren (vzw Tofsport en clubs) begint en eindigt op de tijdstippen vermeld in het programma. De organisatoren zijn in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade veroorzaakt buiten de opgegeven tijdstippen.

• Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor sportkampen. Daarvoor heb je een attest nodig. Dat komt een week na het kamp op je online Tofsportprofiel terecht. Heb je geen computer? Dan kan je het attest afhalen aan het Tofsportloket.

• Een sportkamp wisselen met een andere week = annuleren zonder medisch attest.

• Elke deelnemer krijgt een origineel T-shirt.

• Enkele dagen vóór de start van het kamp, krijg je een mail met allerhande praktische informatie: kampuren, opvangmogelijkheden, locatie, wat moet je meenemen, wat moet je aandoen … • De organiserende club bepaalt de samenstelling van de groepen. • Neem zelf drank mee op kamp. Kom je een hele dag sporten? Vergeet dan ook je lunchpakket niet. • Denk aan zonnecrème, een pet of zonnehoedje. • Elke deelnemer heeft via Tofsport een verzekering lichamelijke ongevallen. • Heb je een ongeval op sportkamp? Vraag de kampleider dan naar een ongevallenformulier. De kampleider vult de gegevens over het ongeval en de aansprakelijkheid in en ondertekent het formulier. De inschrijver/deelnemer vult de gegevens over het ‘slachtoffer’ aan. Een arts vult de achterzijde van het formulier in en bezorgt het zo snel mogelijk aan tofsport@leuven.be of aan de kampleider. De inschrijver/deelnemer betaalt alle kosten en vraagt een attest voor het remgeld aan zijn ziekenfonds en een onkostennota aan zijn apotheker. Per schadegeval geldt een franchise van ongeveer 30 euro ten laste van de deelnemer.

8

• Per sportkamp spaar je vijf UiTPAS-punten.

• Ondanks correctierondes is het mogelijk dat deze brochure niet geheel foutloos van de drukpers komt. • Tofsport heeft het recht om bij te weinig inschrijvingen het sportkamp te annuleren. De ingeschreven deelnemers krijgen in dit geval het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald. • Overeenkomstig art. VI.47 van het Wetboek Economisch recht heeft de consument bij aankoop op afstand door onderneming, zoals dus een verkoop via internet, een herroepingsrecht van 14 dagen.


Hoe schrijf je in voor een Tofsportkamp? Eerst registreren …

Inschrijven met vriendjes

Schrijf je voor de eerste keer in voor een Tofsportkamp? Dan moet je je als ouder eerst registreren. Dat kan online (en doe je best vóór de inschrijvingen van start gaan) of aan het Tofsportloket.

Je kan samen met enkele vriendjes (max. 3) inschrijven voor een Tofsportkamp. Dat doe je door één van de ouders toestemming te geven om de vriendjes samen in te schrijven. Geef die toestemming vóór de inschrijvingen van start gaan, dat spaart tijd en kopzorgen. En vooraleer je de toestemming kan regelen, moeten alle ouders en kinderen ook geregistreerd zijn.

Om online te registreren, surf je naar www.leuven.be/tofsportkampen. Na je registratie krijg je een bevestigingsmail. Klik op de link in de mail om je registratie te vervolledigen. Vanaf nu kan je voor elk kind een fiche maken. Problemen bij het registreren? Kom tot en met 16 januari langs bij het Tofsportloket of neem contact op via tofsport@leuven.be of 016 27 22 20.

… dan inschrijven Als jij en je kind(eren) geregistreerd zijn, kan je vanaf zondag 19 januari om 10 uur online inschrijven voor de Tofsportkampen. Vanaf woensdag 22 januari kan je inschrijven aan het Tofsportloket. Inschrijven kan tot de woensdag (18 uur) vóór de start van het kamp of tot het kamp volzet is. Om online in te schrijven, surf je naar www.leuven.be/tofsportkampen. De betaling gebeurt onmiddellijk via online bankieren, achteraf betalen is niet mogelijk. Is het kamp volzet? Dan kan je je inschrijven op de wachtlijst. Problemen bij het online inschrijven? Bel dan op zondag 19 januari tussen 10 en 12 uur naar 016 27 22 20 of neem vanaf maandag 20 januari contact op met het Tofsportloket via tofsport@leuven.be of 016 27 22 20.

www.leuven.be/tofsportkampen

• Wat doet diegene die toestemming geeft? Surf naar www.leuven.be/tofsportkampen. Klik op ‘Schrijf in’ en log in met je e-mail­adres en wachtwoord. Klik op ‘Inschrijven via vriendjes’ en geef het e-mailadres op van de ouder die jouw kind(eren) mag inschrijven. • Wat doet diegene die toestemming krijgt? Als een ouder je toestemming heeft gegeven, dan krijg je een e-mail. Klik op de link in de mail om (per kind) de toestemming goed te keuren. Als je nu op ‘Inschrijven via vriendjes’ klikt, krijg je de vriendjes te zien die MEER INFO jij kan inschrijven. Om Tofsportloket in te schrijven, klik je op Naamsestraat 3 het kamp van je keuze 3000 Leuven en selecteer je alle 016 27 22 20 kinderen en vriendjes tofsport@leuven.be die je wil inschrijven. Openingsuren Tofsportloket Opgelet, de betaling woensdag: 10 - 11.30 uur moet onmiddellijk       en 12 - 17 uur via online bankieren donderdag: 12 - 17.30 uur gebeuren. Elke ouder        en 18 - 20 uur krijgt een bevestigingsIn juli en augustus is het Tofsportmail en een fiscaal loket op woensdag open van 12 attest voor zijn of haar tot 16.30 uur en op donderdag gesloten. eigen kind(eren).

TOFSPORTKAMPEN

9


VOORJAAR & ZOMER 2020

Overzicht Meer informatie over de kampen vind je vanaf blz. 18.

PASEN 1: van 6 tot 10 april (ten laatste inschrijven op 1 april) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Atletiek

20SKP101

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Brazilian Jiu Jitsu / vechtsport / zelfverdediging / anti-pesten 20SKP102

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Capoeira

20SKP103

2010 - 2014

Hele dag

x

x

Gymnastiek

20SKP104

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Handbal en ander sportplezier

20SKP105

2006 - 2011

Hele dag

x

x

IJshockey (initiatie)

20SKP106

2005 - 2013

Voormiddag

x

x

Klimmen

20SKP107

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Minibasket

20SKP108

2008 - 2012

Hele dag

x

x

Mountainbike / omnisport

20SKP109

2004 - 2011

Hele dag

x

x

Onderwater-avonturenkamp

20SKP110

2004 - 2009

Voormiddag

x

Recreatieturnen

20SKP111

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Schaatsen (initiatie)

20SKP112

2007 - 2015

Voormiddag

x

x

Schermen (beginners)

20SKP113

2005 - 2009

Voormiddag

x

Voetbal

20SKP114

2007 - 2014

Hele dag

x

x

Zwemmen (beginners) / zaalsporten

20SKP115

2010 - 2016

Voormiddag

x

x

OPVANG VOOR

OPVANG NA

PASEN 2a: van 13 tot 17 april (ten laatste inschrijven op 8 april) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

Badminton / omnisport

20SKP201

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Hengelen (initiatie)

20SKP202

2005 - 2013

Hele dag

x

x

IJshockey (initiatie)

20SKP203

2005 - 2013

Voormiddag

x

x

Kleutergym

20SKP204

2014 - 2017

Voormiddag

x

x

Klimmen

20SKP205

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Schaatsen (initiatie)

20SKP206

2007 - 2015

Voormiddag

x

x

Squash / omnisport

20SKP207

2009 - 2012

Hele dag

x

x

Zwemmen (beginners) / zaalsporten

20SKP208

2010 - 2016

Voormiddag

x

x

Zwemmen (gevorderden)

20SKP209

2005 - 2012

Voormiddag

x

x

PASEN 2b: van 14 tot 17 april (ten laatste inschrijven op 8 april)

10

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Omni-vechtsportkamp

20SKP210

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Wielrennen (weg) / omnisport

20SKP211

2005 - 2012

Hele dag

x

x


LOCATIE

PRIJS

CLUB

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272, Kessel-Lo

¤ 72

Daring Club Leuven Atletiek

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 68

ABADÁ-Capoeira Leuven

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

Sporthal De Wijnpers, Mechelsevest 72, Leuven

¤ 74

Handbalclub Leuven 2019

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 87

Leuven Bears

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 85

LeuvenFietst

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 118

Duikcentrum Dolphin Buddys vzw

Turnzaal Pro Patria, Pastoor Bellonstraat 25, Wijgmaal

¤ 71

Koninklijke Turnkring Pro Patria Wijgmaal

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw i.s.m. Kunstschaatsclub Pirouette

Sporthal UC Leuven, Kerspelstraat 70, Heverlee

¤ 56

Schermclub Parcival Leuven

Voetbalterreinen Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 67

KOSC Wijgmaal

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 63

Leuven Aquatics

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 71

De Dijlevallei BC

Armand Meyswijk, Wilsele

¤ 84

Vissersclub ‘t Fort Wilsele

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw

Turnzaal Pro Patria, Pastoor Bellonstraat 25, Wijgmaal

¤ 51

Koninklijke Turnkring Pro Patria Wijgmaal

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw i.s.m. Kunstschaatsclub Pirouette

Sport- & Squashclub De Vaart, Kolonel Begaultlaan 15, Wilsele

¤ 118

Squash Club De Vaart vzw

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 63

Leuven Aquatics

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 58

Leuven Aquatics

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 61

Alex’ WuShu Selfdefense Club Leuven

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 73

Wielerschool Leuven

TOFSPORTKAMPEN

11


VOORJAAR & ZOMER 2020

ZOMER 1: van 1 tot 3 juli (ten laatste inschrijven op 24 juni) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

IJshockey (initiatie)

20SKZ101

2005 - 2013

Omni-vechtsportkamp

20SKZ102

2005 - 2011

Voormiddag

x

x

Hele dag

x

Schaatsen (initiatie)

20SKZ103

x

2007 - 2015

Voormiddag

x

Zwemmen / omnisport

20SKZ104

x

2008 - 2014

Hele dag

x

x

ZOMER 2: van 6 tot 10 juli (ten laatste inschrijven op 1 juli) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Airtrack en trampoline

20SKZ201

2004 - 2013

Hele dag

x

x

Atletiek

20SKZ202

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Brazilian Jiu Jitsu / vechtsport / zelfverdediging / anti-pesten

20SKZ203

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Dans en spel

20SKZ204

2015 - 2017

Hele dag

x

x

Dans en spel

20SKZ205

2010 - 2014

Hele dag

x

x

Dans: hiphop, modern en showdance

20SKZ206

2006 - 2011

Hele dag

x

x

Handbal en ander sportplezier

20SKZ207

2006 - 2011

Hele dag

x

x

IJshockey (initiatie)

20SKZ208

2005 - 2013

Voormiddag

x

x

Kidstennis

20SKZ209

2009 - 2012

Hele dag

x

x

Klimmen

20SKZ210

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Mountainbike / omnisport

20SKZ211

2004 - 2011

Hele dag

x

x

Schaatsen (initiatie)

20SKZ212

2007 - 2015

Voormiddag

x

x

Schermen (beginners)

20SKZ213

2005 - 2009

Voormiddag

x

Skeeleren / inline-skaten

20SKZ214

2006 - 2015

Voormiddag

x

x

Skeeleren / inline-skaten

20SKZ215

2006 - 2015

Namiddag

x

x

Snorkelen / duiken

20SKZ216

2001 - 2010

Voormiddag

x

Squash / omnisport

20SKZ217

2009 - 2012

Hele dag

x

x

Tennis (midi) / bal- en racketsporten

20SKZ218

2010 - 2011

Hele dag

x

x

Tennis (mini) / bal- en racketsporten

20SKZ219

2012 - 2014

Hele dag

x

x

Turnen / mini-trampoline / airtrack

20SKZ220

2002 - 2013

Hele dag

x

x

Ultimate frisbee

20SKZ221

2003 - 2007

Hele dag

Volleybal (initiatie)

20SKZ222

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Zwemmen (beginners) / zaalsporten

20SKZ223

2010 - 2016

Voormiddag

x

x

OPVANG VOOR

OPVANG NA

ZOMER 3: van 13 tot 17 juli (ten laatste inschrijven op 8 juli)

12

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

Brazilian Jiu Jitsu / vechtsport / zelfverdediging / anti-pesten

20SKZ301

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Capoeira

20SKZ302

2010 - 2014

Hele dag

x

x

Dans: jazz

20SKZ303

2003 - 2013

Hele dag

x

x

Dans: modern en showdance

20SKZ304

2007 - 2011

Hele dag

x

x

Gymnastiek

20SKZ305

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Klimmen

20SKZ306

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Squash / omnisport

20SKZ307

2005 - 2008

Hele dag

x

x

Wielrennen (weg) / omnisport

20SKZ308

2005 - 2012

Hele dag

x

x

Zelfverdediging / kick- & thaiboksen / boksen / omnisport

20SKZ309

2010 - 2014

Hele dag

x

x


LOCATIE

PRIJS

CLUB

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 56

Icehockey Club Leuven vzw

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 47

Alex’ WuShu Selfdefense Club Leuven

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 56

Icehockey Club Leuven vzw i.s.m. Kunstschaatsclub Pirouette

Sportoase Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 2, Wilsele

¤ 49

New Tipo

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272, Kessel-Lo

¤ 72

Daring Club Leuven Atletiek

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy

Studio Zuid, Frederik Lintsstraat 45, Leuven

¤ 102

Studio Zuid

Studio Zuid, Frederik Lintsstraat 45, Leuven

¤ 102

Studio Zuid

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

Pump’n Dance Wilsele

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 74

Handbalclub Leuven 2019

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw

TC Lovanium, Galgebergstraat 41, Leuven

¤ 118

TC Lovanium

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 85

LeuvenFietst

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw i.s.m. Kunstschaatsclub Pirouette

Sporthal UC Leuven, Kerspelstraat 70, Heverlee

¤ 56

Schermclub Parcival Leuven

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 42

RSC Heverlee vzw

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 42

RSC Heverlee vzw

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 112

Flippers Leuven

Sport- & Squashclub De Vaart, Kolonel Begaultlaan 15, Wilsele

¤ 118

Squash Club De Vaart vzw

Koninklijke Stade Leuven TC, K. Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Koninklijke Stade Leuven TC, K. Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 68

Gymgroep Wijgmaal - WB vzw

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld, Domeinstraat 61, Kessel-Lo

¤ 73

Jetset Ultimate Frisbee vzw

Sporthal Korbeek-Lo, Pellenbergstraat 193, Kessel-Lo

¤ 81

Lizards Lubbeek-Leuven

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 63

Leuven Aquatics

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, 3001 Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 68

ABADÁ-Capoeira Leuven

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 56

Gymgroep Wijgmaal - WB vzw

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

Pump’n Dance Wilsele

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Sport- & Squashclub De Vaart, Kolonel Begaultlaan 15, Wilsele

¤ 118

Squash Club De Vaart vzw

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 87

Wielerschool Leuven

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven TOFSPORTKAMPEN

13


VOORJAAR & ZOMER 2020

ZOMER 4: van 20 tot 24 juli (ten laatste inschrijven op 15 juli) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Airtrack en trampoline

20SKZ401

2004 - 2013

Hele dag

x

x

Badminton

20SKZ402

2002 - 2010

Hele dag

x

x

IJshockey (initiatie)

20SKZ403

2005 - 2013

Voormiddag

x

x

Klimmen

20SKZ404

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Lifesaving (zwemmen)

20SKZ405

2004 - 2010

Hele dag

x

x

Multimove / dans

20SKZ406

2013 - 2016

Hele dag

x

x

Schaatsen (initiatie)

20SKZ407

2007 - 2015

Voormiddag

x

x

Synchroonzwemmen

20SKZ408

2010 - 2014

Hele dag

x

x

Zelfverdediging / kick- & thaiboksen / boksen / omnisport

20SKZ409

2006 - 2010

Hele dag

x

x

ZOMER 5: van 27 tot 31 juli (ten laatste inschrijven op 22 juli) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Capoeira

20SKZ501

2010 - 2014

Hele dag

x

x

Dans: hiphop

20SKZ502

2008 - 2012

Hele dag

x

x

Kleuterturnen

20SKZ503

2015 - 2017

Hele dag

x

x

Klimmen

20SKZ504

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Onderwater-avonturenkamp

20SKZ505

2004 - 2009

Voormiddag

x

Paardrijden

20SKZ506

2006 - 2014

Hele dag

x

x

Schaatsen (initiatie)

20SKZ507

2007 - 2015

Namiddag

x

x

Survivalzwemmen / zwemmen / omnisport

20SKZ508

2004 - 2012

Hele dag

x

x

Tennis

20SKZ509

2008 - 2015

Voormiddag

x

Trampoline / toestelturnen

20SKZ510

2004 - 2008

Hele dag

x

x

Voetbal

20SKZ511

2007 - 2014

Hele dag

x

x

Zelfverdediging / kick- & thaiboksen / boksen / omnisport

20SKZ512

2010 - 2014

Hele dag

x

x

ZOMER 6: van 3 tot 7 augustus (ten laatste inschrijven op 29 juli)

14

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Acrogym

20SKZ601

2010 - 2013

Hele dag

x

x

Acrogym

20SKZ602

2001 - 2008

Hele dag

x

x

Atletiek

20SKZ603

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Badminton / omnisport

20SKZ604

2005 - 2012

Hele dag

x

x

Capoeira

20SKZ605

2010 - 2014

Hele dag

x

x

Klimmen

20SKZ606

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Paardrijden (beginners, nooit gereden)

20SKZ607

2008 - 2012

Hele dag

x

x

Rugby / omnisport

20SKZ608

2007 - 2014

Hele dag

x

x

Skeeleren / inline-skaten

20SKZ609

2006 - 2015

Voormiddag

x

x

Survivalzwemmen / zwemmen / omnisport

20SKZ610

2004 - 2012

Hele dag

x

x

Tennis (midi) / bal- en racketsporten

20SKZ611

2010 - 2011

Hele dag

x

x

Tennis (mini) / bal- en racketsporten

20SKZ612

2012 - 2014

Hele dag

x

x

Zelfverdediging / kick- & thaiboksen / boksen / omnisport

20SKZ613

2006 - 2010

Hele dag

x

x


LOCATIE

PRIJS

CLUB

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 87

W&L bv

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Sportoase Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 2, Wilsele

¤ 60

LERC

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 82

Pump’n Dance Wilsele

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw i.s.m. Kunstschaatsclub Pirouette

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 87

Leuven Aquatics

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 68

ABADÁ-Capoeira Leuven

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

Pump’n Dance Wilsele

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 92

L.B. Dynamic Gym

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 118

Duikcentrum Dolphin Buddys vzw

Wimpelhof, Toverbergstraat 8, Veltem-Beisem

¤ 206

Wimpelhof Veltem-Beisem

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw i.s.m. Kunstschaatsclub Pirouette

Sportoase Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 2, Wilsele

¤ 80

New Tipo

TC Iris, Diestsesteenweg 300, Kessel-Lo

¤ 67

TC Iris

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 73

L.B. Dynamic Gym

Voetbalterreinen Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 67

KOSC Wijgmaal

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 85

Blauwput Omnisport vzw

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 85

Blauwput Omnisport vzw

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272, Kessel-Lo

¤ 72

Daring Club Leuven Atletiek

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 71

De Dijlevallei BC

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 68

ABADÁ-Capoeira Leuven

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Meerdaalhof, Meerdaalweg 2, Oud-Heverlee

¤ 225

Meerdaalhof

Rugbyclub Leuven, Koetsweg 204A, Kessel-Lo

¤ 90

Rugby Club Leuven

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 42

RSC Heverlee vzw

Sportoase Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 2, Wilsele

¤ 80

New Tipo

Koninklijke Stade Leuven TC, K. Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Koninklijke Stade Leuven TC, K. Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

TOFSPORTKAMPEN

15


VOORJAAR & ZOMER 2020

ZOMER 7: van 10 tot 14 augustus (ten laatste inschrijven op 5 augustus) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Capoeira

20SKZ701

2001 - 2014

Hele dag

x

x

Kidstennis

20SKZ702

2009 - 2012

Hele dag

x

x

Klimmen

20SKZ703

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Korfbal / bewegingsschool

20SKZ704

2013 - 2016

Hele dag

x

x

Tennis (mini + midi) / bal- en racketsporten

20SKZ705

2010 - 2014

Hele dag

x

x

Omni-vechtsportkamp

20SKZ706

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Tafeltennis (initiatie) / omnisport

20SKZ707

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Zelfverdediging / kick- & thaiboksen / boksen / omnisport

20SKZ708

2010 - 2014

Hele dag

x

x

ZOMER 8: van 17 tot 21 augustus (ten laatste inschrijven op 12 augustus) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

OPVANG VOOR

OPVANG NA

Brazilian Jiu Jitsu / vechtsport / zelfverdediging / anti-pesten

20SKZ801

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Dans: jazz

20SKZ802

2003 - 2013

Hele dag

x

x

G-dans / G-sport

20SKZ803

2010 - 2013

Hele dag

x

x

Gymnastiek

20SKZ804

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Klimmen

20SKZ805

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Minibasket

20SKZ806

2009 - 2013

Hele dag

x

x

Tafeltennis (initiatie) / omnisport

20SKZ807

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Wielrennen (weg) / omnisport

20SKZ808

2005- 2012

Hele dag

x

x

OPVANG VOOR

OPVANG NA

ZOMER 9: van 24 tot 28 augustus (ten laatste inschrijven op 19 augustus)

16

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

Atletiek

20SKZ901

2008 - 2013

Hele dag

x

x

Brazilian Jiu Jitsu / vechtsport / zelfverdediging / anti-pesten

20SKZ902

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Handbal en ander sportplezier

20SKZ903

2006 - 2011

Hele dag

x

x

Hengelen (initiatie)

20SKZ904

2004 - 2013

Hele dag

x

x

IJshockey (initiatie)

20SKZ905

2005 - 2013

Voormiddag

x

x

Kidstennis

20SKZ906

2010 - 2013

Hele dag

x

x

Kleuterdans en kleutermotoriek

20SKZ907

2014 - 2017

Hele dag

x

x

Kleutergym

20SKZ908

2014 - 2017

Voormiddag

x

x

Klimmen

20SKZ909

2005 - 2011

Hele dag

x

x

Mountainbike / omnisport

20SKZ910

2004 - 2011

Hele dag

x

x

Onderwater-avonturenkamp

20SKZ911

2004 - 2009

Voormiddag

x

Rugby / omnisport

20SKZ912

2007 - 2014

Hele dag

x

x

Schaatsen (initiatie)

20SKZ913

2007 - 2015

Voormiddag

x

x

Start to Volley

20SKZ914

2007 - 2011

Hele dag

x

x

Tafeltennis (initiatie) / omnisport

20SKZ915

2008 - 2014

Hele dag

x

x

Voetbal

20SKZ916

2009 - 2014

Hele dag

x

x


LOCATIE

PRIJS

CLUB

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 65

Vlaamse Capoeira Federatie vzw

TC Lovanium, Galgebergstraat 41, Leuven

¤ 118

TC Lovanium

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Van Hovestadion, Albert Dejonghestraat 2, Kessel-Lo

¤ 86

Korfbalclub Leuven

Koninklijke Stade Leuven TC, K. Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 76

Alex’ WuShu Selfdefense Club Leuven

Sporthal V.T.I., Brabançonnestraat 22, Leuven

¤ 95

TTC Meerdaal Leuven vzw

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 56

Gymgroep Wijgmaal - WB vzw

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 82

Pump’n Dance Wilsele

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Sporthal Redingenhof, Remi Vandervaerenslaan 16, Leuven

¤ 87

Leuven Bears

Sporthal V.T.I., Brabançonnestraat 22, Leuven

¤ 95

TTC Meerdaal Leuven vzw

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 87

Wielerschool Leuven

LOCATIE

PRIJS

CLUB

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 72

Daring Club Leuven Atletiek

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 74

Handbalclub Leuven 2019

Armand Meyswijk, Wilsele

¤ 84

Vissersclub ‘t Fort Wilsele

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee,

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw

TC Lovanium, Galgebergstraat 41, Leuven

¤ 118

TC Lovanium

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

Pump’n Dance Wilsele

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 48

Gymgroep Wijgmaal - WB vzw

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 85

LeuvenFietst

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 118

Duikcentrum Dolphin Buddys vzw

Rugbyclub Leuven, Koetsweg 204A, Kessel-Lo

¤ 90

Rugby Club Leuven

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 89

Icehockey Club Leuven vzw i.s.m. Kunstschaatsclub Pirouette

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 71

BDO Haasrode Leuven

Sporthal V.T.I., Brabançonnestraat 22, Leuven

¤ 95

TTC Meerdaal Leuven vzw

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld, Domeinstraat 61, Kessel-Lo

¤ 66

Oud-Heverlee Leuven

TOFSPORTKAMPEN

17


VOORJAAR & ZOMER 2020

Acrogym Blauwput Omnisport

Acrobatische gymnastiek is een van de jongste en populairste onderdelen van gymnastiek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vijfdelige piramide? Woensdag staat een namiddagje waterpret op het programma. Periode Zomer 6

Geboortejaar 2001 - 2013

Hele/halve dag Hele dag

Badminton / omnisport De Dijlevallei BC

Speel je graag badminton maar heb je ook interesse in andere sporten? Dan is dit kamp zeker iets voor jou. Je verbetert je badminton-skills tijdens verschillende oefeningen en wedstrijden én je proeft van enkele andere sporten. Breng je eigen racket mee. Periode Pasen 2a Zomer 6

Airtrack en trampoline

Geboortejaar 2008 – 2014 2005 – 2012

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Blauwput Omnisport

Maak een week lang hoge sprongen, spectaculaire radslagen en verbluffende salto’s. Tussendoor ga je een keer zwemmen. Periode Zomer 2 Zomer 4

Geboortejaar 2004 - 2013 2004 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Badminton W&L bv

Kom je badmintontalent ontdekken! Je leert de basisslagen aan, optimaliseert ze en gebruikt ze tijdens wedstrijdjes. Er staat ook een zwembeurt op het programma. Periode Zomer 4

Geboortejaar 2002 - 2010

Hele/halve dag Hele dag

Atletiek Daring Club Leuven Atletiek

Van verspringen tot discuswerpen en van hoogspringen tot hordelopen: maak spelenderwijs kennis met atletiek in al haar vormen. Hoe snel ben je? Hoe hoog of hoe ver kan je springen? We testen het allemaal! Periode Pasen 1 Zomer 2 Zomer 6 Zomer 9

18

Geboortejaar 2008 - 2013 2008 - 2013 2008 - 2013 2008 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag


Capoeira (1) ABADA-Capoeira Leuven

Capoeira, wat is da? Deze Braziliaanse sport is een combinatie van vechttechnieken, muziek en acrobatie. Beweeg je graag op muziek en heb je tegelijkertijd interesse in vechtkunsten? Dan is dit kamp op jouw lijf geschreven!

Brazilian Jiu Jitsu / vechtsport / zelfverdediging / anti-pesten Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy

Pesten is niet oké! Maar hoe ga je om met pesters als ze je fysiek aanvallen? Leer jezelf verdedigen op een beheerste manier en geef je zelfvertrouwen een boost. Ontdek hoe je je tegenstander onder controle houdt met verschillende grepen en klemmen, hoe je hem kan kalmeren of hoe je schade aan jezelf of je tegenstander kan vermijden. Periode Pasen 1 Zomer 2 Zomer 3 Zomer 8 Zomer 9

Geboortejaar 2008 - 2014 2008 - 2014 2008 - 2014 2008 - 2014 2008 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Periode Pasen 1 Zomer 3 Zomer 5 Zomer 6

Geboortejaar 2010 - 2014 2010 - 2014 2010 - 2014 2010 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Capoeira (2) Vlaamse Capoeira Federatie vzw

Capoeira, wat is da? Deze Braziliaanse sport is een combinatie van vechttechnieken, muziek en acrobatie. Beweeg je graag op muziek en heb je tegelijkertijd interesse in vechtkunsten? Dan is dit kamp op jouw lijf geschreven! Periode Zomer 7

Geboortejaar 2001 - 2014

Hele/halve dag Hele dag

Dans: hiphop, modern en showdance

Dans: hiphop

Pump’n Dance Wilsele

Pump’n Dance Wilsele

Kom erbij … en dans! Maar liefst drie verschillende stijlen komen aan bod tijdens dit danskamp: hiphop, moderne dans en showdance.

Kan je niet stil blijven zitten als je muziek hoort? Perfect! Gooi al je energie eruit en leer de coolste hiphop dance moves.

Periode Zomer 2

Periode Zomer 5

Geboortejaar 2006 - 2011

Hele/halve dag Hele dag

Geboortejaar 2008 - 2012

Hele/halve dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

19


VOORJAAR & ZOMER 2020

G-dans en G-sport Pump’n Dance Wilsele

Dit kamp is voor speciaal kinderen met een lichte verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of een lichte visuele beperking. De focus ligt op dans, maar je gaat ook bewegen.

Dans: jazz Gymgroep Wijgmaal – WB vzw

Wil je je jazz moves verbeteren? Tijdens dit kamp leer je danstechnieken en enkele choreografieën. Op vrijdag toon je wat je hebt geleerd aan familie en vrienden tijdens een dansvoorstelling. Periode Zomer 3 Zomer 8

Geboortejaar 2003 - 2013 2003 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Periode Zomer 8

Geboortejaar 2010 - 2013

Hele/halve dag Hele dag

Gymnastiek Blauwput Omnisport

Dans: modern en showdance Pump’n Dance Wilsele

Schud je benen los voor een week vol dansplezier. Je ontdekt nieuwe dansbewegingen, oefent nieuwe choreografieën in en beleeft de sportiefste week van je vakantie. Periode Zomer 3

Geboortejaar 2007 - 2011

Hele/halve dag Hele dag

Een week vol dansen, spelen, knutselen en ontdekken! Je maakt kennis met verschillende dansstijlen, aangevuld met toffe spelmomenten en creatieve knutselmomenten. En ooooo ja, en we bakken samen de lekkerste cake van het land!

20

Geboortejaar 2008 - 2013 2008 - 2013 2008 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Vissersclub ‘t Fort Wilsele

Studio Zuid

Geboortejaar 2010 – 2017

Periode Pasen 1 Zomer 3 Zomer 8

Hengelen (initiatie)

Dans en spel

Periode Zomer 2

Dit is een kamp vol verrassingen. Gymnastiek omvat verschillende sporten die een vorm van acrobatie in zich hebben en dus vlieg je van het ene toestel naar het andere. Trampolinespringen, acrobatische gymnastiek, dans … je verveelt je geen seconde!

Hele/halve dag Hele dag

Tijdens dit kamp word je ondergedompeld in de hengelsport en leer je vissen met een vaste hengel, hengellijnen maken, haken zetten … Beloofd: deze sport ontdekken wordt superleuk! Je hoeft niets mee te nemen, de club zorgt voor het materiaal. Periode Pasen 2a Zomer 9

Geboortejaar 2005 - 2013 2004 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag


Handbal en ander sportplezier

IJshockey (initiatie)

Handbalclub Leuven 2019

Icehockey Club Leuven vzw

Vorig jaar werd een nieuwe Leuvense handbalclub opgericht, en jij kan die meteen leren kennen. Heb je de sport al eens eerder beoefend of wil je testen of het iets voor jou is? Twijfel niet en schrijf je meteen in. Er komen ook andere (bal)spelen aan bod, en je gaat een keer zwemmen.

Met een stick in je handen en schaatsen aan je voeten zet je je eerste stappen op het ijs als ijshockeyspeler. Kan je al schaatsen? Da’s mooi meegenomen, maar het hoeft niet. De club zorgt voor schaatsen en kledij.

Periode Pasen 1 Zomer 2 Zomer 9

Geboortejaar 2006 - 2011 2006 - 2011 2006 - 2011

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Periode Pasen 1 Pasen 2a Zomer 1 Zomer 2 Zomer 4 Zomer 9

Geboortejaar 2005 - 2013 2005 - 2013 2005 - 2013 2005 - 2013 2005 - 2013 2005 - 2013

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag

Kidstennis TC Lovanium

Maak spelenderwijs kennis met tennis: afhankelijk van je niveau speel je op een kleiner terrein en met een aangepaste bal. Naast tennis komen ook andere sport- en spelvormen aan bod. Periode Zomer 2 Zomer 7 Zomer 9

Geboortejaar 2009 - 2012 2009 - 2012 2010 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Kleutergym (1) Gymgroep Wijgmaal – WB vzw

Voor kleuters is het belangrijk om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Op gevarieerde parcours oefenen we daarop. Turnen en spelen staan centraal. Op vrijdag geven de kinderen een korte voorstelling. Periode Zomer 9

Geboortejaar 2014 - 2017

Hele/halve dag Voormiddag

Kleuterdans en kleutermotoriek Pump’n Dance Wilsele

Voor de allerkleinsten is het belangrijk om de algemene bewegingsvaardigheden aan te leren. Met leuke muziek en nog leukere oefeningen wordt hun motoriek verbeterd. Periode Zomer 9

Geboortejaar 2014 - 2017

Hele/halve dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

21


VOORJAAR & ZOMER 2020

Kleuterturnen L.B. Dynamic Gym

Dit is een sportkamp op maat van kleuters die graag bewegen. Aan de hand van leuke spelletjes, oefeningen en dansjes maak je kennis met allerlei vormen van bewegen, waarbij je bovendien je eerste ‘turnkunstjes’ leert. Er staat ook een zwembeurt op het programma.

Kleutergym (2) Koninklijke Turnkring Pro Patria Wijgmaal

Spelen en bewegen zijn heel belangrijk voor kleuters: klimmen, springen, rollen, balanceren … het kan in verschillende vormen. Na een week boordevol megaleuke oefeningen hoor je hen ongetwijfeld zeggen: ‘Kijk eens wat ik allemaal kan!’. Periode Pasen 2a

Geboortejaar 2014 - 2017

Hele/halve dag Voormiddag

Klimzaal De Stordeur

De Stordeur heeft drie verschillende zalen waarin kleine klimmers zich helemaal kunnen uitleven: de boulder, de funhall en de lengtezaal waar ze tot 15m hoog kunnen klauteren.

22

Geboortejaar 2015 – 2017

Hele/halve dag Hele dag

Korfbal / bewegingsschool Korfbalclub Leuven

Korfbal is één van de weinige balsporten die gemengd wordt gespeeld: jongens en meisjes werken samen om zoveel mogelijk punten te scoren. Afgewisseld met andere sportieve oefeningen.

Klimmen

Periode Pasen 1 Pasen 2a Zomer 2 Zomer 3 Zomer 4 Zomer 5 Zomer 6 Zomer 7 Zomer 8 Zomer 9

Periode Zomer 5

Geboortejaar 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Periode Zomer 7

Geboortejaar 2013 – 2016*

Hele/halve dag Hele dag

* 4 jaar zijn bij de start van het kamp

Lifesaving (zwemmen) LERC

Ben je een waterrat, sportief en begaan met je eigen veiligheid en die van anderen in en op het water? En kan je minstens 200m aan een stuk zwemmen? Tijdens dit kamp leer je jezelf en anderen redden op een hele leuke manier. Periode Zomer 4

Geboortejaar 2004 - 2010

Hele/halve dag Hele dag


Minibasket

Omni-vechtsportkamp

Leuven Bears

Alex’ Wushu Selfdefense Club Leuven

Dribbelen maar! Tijdens dit kamp leer je de basistechnieken van basketbal. Je oefent je balvaardigheid en bewegingen op het terrein, en je speelt kleine wedstrijdjes. Op woensdag ga je zwemmen.

Leer voor jezelf opkomen en jezelf te verdedigen tijdens dit gevarieerde vechtsportkamp. Je doet verschillende bodyweight-oefeningen, je leert bewegingen uit verschillende vechtsporten en je probeert game moves uit in het echte leven. Je duikt ook twee keer het zwembad in.

Periode Pasen 1 Zomer 8

Geboortejaar 2008 - 2012 2009 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Periode Pasen 2b Zomer 1 Zomer 7

Geboortejaar 2005 - 2011 2005 - 2011 2005 - 2011

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Mountainbike / omnisport Leuven Fietst

Lekker crossen in de bossen! Je legt dagelijks 25 tot 45km af op de mountainbike en beoefent gedurende twee uur een andere sport, pingpong, voetbal of petanque. Neem je je eigen mountainbike mee? Zorg dan dat hij tiptop in orde is! Je kan er ook een huren (35-50 euro/week). Periode Pasen 1 Zomer 2 Zomer 9

Geboortejaar 2004 - 2011 2004 - 2011 2004 - 2011

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Onderwater-avonturenkamp Duikcentrum Dolphin Buddy’s

Duik mee in de wondere onderwaterwereld, met een snorkel en zelfs een heuse persluchtfles op je rug. Onder begeleiding van professionele duikinstructeurs maak je op een veilige manier kennis met de basistechnieken van het duiken. Je traint ook op je watervaardigheid en snorkeltechnieken. Goed kunnen zwemmen is een vereiste. Voor de start van het kamp krijg je een medisch attest toegestuurd. Dat moet je invullen. Je mag je eigen zwemvliezen, snorkel en duikbril meebrengen, maar dat hoeft niet. Periode Pasen 1 Zomer 5 Zomer 9

Multimove / dans Pump’n Dance Wilsele

Geboortejaar 2004 - 2009 2004 - 2009 2004 - 2009

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag

Ben jij een manusje-van-alles of kan je niet kiezen welk sportkamp je het liefst wil doen? Tijdens dit kamp komen elke dag meerdere sporten aan bod, en één sessie dans. Periode Zomer 4

Geboortejaar 2013 - 2016

Hele/halve dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

23


VOORJAAR & ZOMER 2020

Paardrijden Wimpelhof Veltem-Beisem

Heb je nog nooit op een paard gezeten of ben je al een gevorderde ruiter? Iedereen is welkom op dit kamp. De ponylessen worden afgewisseld met creatieve en theoretische activiteiten met paarden, zoals op- en afzadelen en verzorging. De week wordt afgesloten met een show waarin jij je talent kan tonen. Breng zelf rijlaarzen of rubberlaarzen, sportschoenen, een rijbroek of lange stretchbroek mee. Een tok, zweepje en vestje kan je lenen. Periode Zomer 5

Geboortejaar 2006 – 2014

Hele/halve dag Hele dag

Paardrijden (beginners, nooit gereden) Meerdaalhof

Dit is een kamp voor wie van paarden houdt, maar er nog nooit op heeft gereden. Het gaat stap voor stap: je begint met het leren omgaan met pony’s en eindigt in draf op een paard. Periode Zomer 6

Geboortejaar 2008 – 2012

Hele/halve dag Hele dag

Recreatieturnen Koninklijke Turnkring Pro Patria Wijgmaal

Leer de basisbeginselen van turnen via loopoefeningen, tikspelletjes en toesteloefeningen. Je lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen gaan er deze week keihard op vooruit. Periode Pasen 1

24

Geboortejaar 2008 - 2013

Hele/halve dag Hele dag


Schermen (beginners) Schermclub Parcival Leuven

Tijdens dit gloednieuwe Tofsportkamp maak je kennis met de drie wapens en de schermtechniek, daarna volgen de tactiek en de duels. Alles wordt stap voor stap opgebouwd en afgewisseld met schermen in spelvorm, bijvoorbeeld met ballonnen. Periode Pasen 1 Zomer 2

Rugby / omnisport

Geboortejaar 2005 – 2009 2005 – 2009

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag

Rugby Club Leuven

Rugby wordt steeds populairder, dus waarom zou jij het niet eens proberen? Je leert de basisregels, passen geven en kicken. Trainingen en wedstrijdjes worden afgewisseld met andere sporten en een zwembeurt. Periode Zomer 6 Zomer 9

Geboortejaar 2007 – 2014 2007 – 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Schaatsen (initiatie) Icehockey Club Leuven in samenwerking met Kunstschaatsclub Pirouette

Heb je nog nooit eerder geschaatst of vind je het gewoon leuk om te doen? Tal van leuke oefeningen laten je wennen aan het ijs, zodat je op het einde van de week vlotte schaatsbewegingen maakt. De club zorgt voor de schaatsen. Periode Pasen 1 Pasen 2a Zomer 1 Zomer 2 Zomer 4 Zomer 5 Zomer 9

Geboortejaar 2007 - 2015 2007 - 2015 2007 - 2015 2007 - 2015 2007 - 2015 2007 - 2015 2007 - 2015

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Namiddag Voormiddag

Skeeleren / inline-skaten RSC Heverlee vzw

Alles loopt op wieltjes tijdens dit kamp! Je leert inline-skaten zodat je na het kamp veilig op de openbare weg kan gaan cruisen. Wie weet krijg je de smaak helemaal te pakken en volg je binnenkort skeelerkampioen Bart Swings op? Breng je eigen skates en (fiets)helm mee. Periode Geboortejaar Hele/halve dag Zomer 2 2006 - 2015 Voormiddag OF namiddag Zomer 6 2006 - 2015 Voormiddag

Snorkelen / duiken Flippers Leuven

Ben je een echte waterrat en kan je minstens 100m zwemmen? De Flippers nemen je graag mee op reis onder water en leren je op een veilige en speelse manier snorkelen. Je krijgt ook een initiatie flesduiken. Periode Zomer 2

Geboortejaar 2001 - 2010

Hele/halve dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

25


VOORJAAR & ZOMER 2020

Squash / omnisport Squash Club De Vaart vzw

Techniek en tactiek: wie over beide beschikt, kan heel wat punten scoren tijdens het squashen. Deze uitdagende racketsport is zeer intensief maar ook zeer plezierig om te doen. Tijdens de week komen nog andere sporten aan bod, zoals badminton en hockey. Periode Pasen 2a Zomer 2 Zomer 3

Geboortejaar 2009 - 2012 2009 - 2012 2005 - 2008

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Start to volley BDO Haasrode Leuven

Opslaan, toetsen en smashen ‌ in verschillende spelvormen krijg je de basistechnieken van volleybal onder de knie. Deze week staat er ook een zwembeurt op het programma. Periode Zomer 9

Survivalzwemmen / zwemmen / omnisport New Tipo

Bij survivalzwemmen draait het niet om baantjes trekken, maar om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Je leert bijvoorbeeld zwemmen met kledij en bevrijdingstechnieken. Tussendoor proef je van andere sporten. Let op, om aan dit kamp te mogen deelnemen, moet je een zwembrevet van 50m kunnen voorleggen. Periode Zomer 5 Zomer 6

26

Geboortejaar 2004 - 2012 2004 - 2012

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Geboortejaar 2007 - 2011

Hele/halve dag Hele dag


Synchroonzwemmen Leuven Aquatics

Synchroonzwemmen is een spectaculair onderdeel van de zwemsport, waarbij je met meerdere zwemmers trucjes doet of bepaalde patronen vormt in het water. Naast het aanleren van de bewegingen wordt in de namiddag ook turnen, dans en spel aangeboden. Wie aan dit kamp wil deelnemen, moet minstens 25m kunnen zwemmen. Periode Zomer 4

Geboortejaar 2010 – 2014

Hele/halve dag Hele dag

Tennis (mini) / bal- en racketsporten Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Tafeltennis (initiatie) / omnisport TTC Meerdal Leuven vzw

Tafeltennis of pingpong is een sport voor wie houdt van focus en techniek. In de voormiddag leren de lesgevers je de verschillende slagen aan, in de namiddag speel je andere sporten. Periode Zomer 7 Zomer 8 Zomer 9

Geboortejaar 2008 - 2014 2008 - 2014 2008 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Dit kamp draait helemaal rond balplezier: je zet niet alleen je eerste stappen op het tennisveld – dat we voor de gelegenheid wat kleiner maken. Tussendoor speel je ook andere balsporten, zoals hockey en baseball. Periode Zomer 2 Zomer 6 Zomer 7

Geboortejaar 2012 – 2014 2012 – 2014 2012 – 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Tennis (midi) / bal- en racketsporten Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Tennis TC Iris

Game, set, match! Trek het tennisterrein op en haal uit met mooie slagen, harde smashes en subtiele dropshots. Ervaring of niet, iedereen kan meedoen aan dit kamp. Je brengt best je eigen racket mee. Periode Zomer 5

Geboortejaar 2008 – 2015

Hele/halve dag Voormiddag

Forehand, backhand, volley, smash … misschien zeggen deze termen je nog niet veel, maar na een weekje tennis zijn ze basiskennis voor jou. Op een speelse manier krijg je de belangrijkste technieken onder de knie, zodat je kan schitteren tijdens het tornooi op vrijdag. Tussendoor komen andere bal- en racketsporten aan bod. Periode Zomer 2 Zomer 6 Zomer 7

Geboortejaar 2010 – 2011 2010 – 2011 2010 – 2011

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

27


VOORJAAR & ZOMER 2020

Ultimate frisbee Jetset Ultimate Frisbee vzw

Misschien deed je het al eens met vrienden in het park of op school. Maar speelde je al eens frisbee in ploegverband? Dat gaat er nog nét iets anders aan toe. Tijdens dit kamp leer je de sport en de basisworpen, speel je verschillende frisbeevarianten en ga je een keer zwemmen. Periode Zomer 2

Hele/halve dag Hele dag

Trampoline / toestelturnen

Voetbal (1)

L.B. Dynamic Gym

OHL

Vliegen kunnen we niet, maar waarom niet eens testen hoe hoog we kunnen springen? Je leeft je een hele week uit op grote en kleine trampolines en oefent spectaculaire oefeningen op de toestellen. Tussendoor blaas je uit in het zwembad.

Wil jij in de voetsporen van Dries Mertens of Lionel Messi treden? Of vind je voetbal gewoon een leuke sport om met vrienden te spelen? Dan is dit kamp echt iets voor jou. Tactiek, techniek en vooral spelplezier: daar draait het om!

Periode Zomer 5

Geboortejaar 2004 - 2008

Hele/halve dag Hele dag

Periode Zomer 9

Geboortejaar 2009 - 2014

Hele/halve dag Hele dag

Turnen / mini-trampoline / airtrack

Voetbal (2)

Gymgroep Wijgmaal – WB vzw

Dribbel, schiet, scoor! Wie graag voetbalt en zijn of haar talenten nog wat aanscherpt, kan terecht in Wijgmaal. Een hele week lang ligt de focus op de bal: leuke trainingen, spannende tornooitjes en tonnen spelplezier!

Ben jij een echte spring-in’t-veld? Dan ben je hier op je plaats! Je springt van de ene oefening naar de andere op de airtrack, de trampoline en aan de toestellen. Beginneling of gevorderde: iedereen is welkom! Periode Zomer 2

28

Geboortejaar 2003 - 2007

Geboortejaar 2002 - 2013

Hele/halve dag Hele dag

KOSC Wijgmaal

Periode Pasen 1 Zomer 5

Geboortejaar 2007 - 2014 2007 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag


Volleybal (initiatie) Lizards Lubbeek-Leuven

Vind je volleybal een leuke sport en wil je het graag wat beter kunnen? Een hele week lang dompelen we je erin onder. We gaan ook een dag beachvolleyballen en een keer zwemmen. Periode Zomer 2

Geboortejaar 2008 - 2013

Hele/halve dag Hele dag

Wielrennen (weg) / omnisport

Zwemmen (gevorderden) Leuven Aquatics

Wie al kan zwemmen – minstens 50m crawl, school- en rugslag – maar zijn of haar zwemtechnieken graag wil verbeteren, kan een hele week het water induiken tijdens dit spetterend zwemkamp. Periode Pasen 2a

Geboortejaar 2005 - 2012

Hele/halve dag Voormiddag

Wielerschool Leuven

Smeer je benen in voor een pittige fietsweek waarin je heel wat kilometers aflegt. Je gaat ook BMX’en en zwemmen. Dit is een kamp voor zeer geoefende fietsers, échte wielrenners in spe. Neem je eigen koersfiets mee, en een reservebinnenband. Periode Pasen 2b Zomer 3 Zomer 8

Geboortejaar 2005 – 2012 2005 – 2012 2005 – 2012

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Zwemmen (beginners) / zaalsporten Leuven Aquatics

Zit je graag in het water of wil je (beter) leren zwemmen? Tijdens de watergewenning zorgen de lesgevers ervoor dat kinderen zich goed voelen in het water. Wie al wat verder gevorderd is, krijgt de basistechnieken van crawl en rugslag aangeleerd. Halverwege de voormiddag ruil je het zwembad in voor de sportzaal. Periode Pasen 1 Pasen 2a Zomer 2

Geboortejaar 2010 - 2016 2010 - 2016 2010 - 2016

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag

Zwemmen / omnisport New Tipo

In de voormiddag duik je het zwembad in. Je leert verschillende zwemstijlen en voert leuke opdrachten uit. In de namiddag proef je van andere sporten: badminton, kubb, hockey … Periode Zomer 1

Geboortejaar 2008 – 2014

Hele/halve dag Hele dag

Zelfverdediging / kick- & thaiboksen / boksen / omnisport DAWSU Martial-Arts Academy Leuven

Deze week doe je aan zelfverdediging en vechtsport. Je wisselt onder andere thai- en kickboksen af met verschillende omnisportactiviteiten en op vrijdag ga je zwemmen.. Periode Zomer 3 Zomer 4 Zomer 5 Zomer 6 Zomer 7

Geboortejaar 2010 - 2014 2006 - 2010 2010 - 2014 2006 - 2010 2010 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

29


Sportkampen paas- en zomervakantie 2020 Tijdens alle schoolvakanties bieden Sporty en Tofsport Leuven samen een tal van sportkampen aan voor kinderen van 3 t.e.m. 16 jaar in de sporthal van Kessel-Lo en in de sporthal van Heverlee. De begeleiding van onze kampen gebeurt steeds door pedagogisch en didactisch geschoolde lesgevers.

Bekijk het volledige overizcht en meer informatie van onze kampen:

Pasen 1 = 6/4 - 10/4

Zomer 4 = 22/7 - 24/7

www.sportyvzw.be

Pasen 2 = 14/4 - 17/4

Zomer 5 = 27/7 - 31/7

Inschrijven voor de kampen tijdens de paas- en zomervakantie kan vanaf 12 januari 2020, vanaf 10u via wwww.sportyvzw.be

Zomer 6 = 3/8 - 7/8 Zomer 2 = 6/7 - 10/7

Zomer 7 = 10/8 - 14/8

Zomer 3 = 13/7 - 17/7

Zomer 8 = 17/8 - 21/8 Zomer 9 = 24/8 - 28/8

SPORTHAL HEVERLEE KAMPEN KLEUTERS 2017*-2014

PERIODE

KAMPEN 6-10 JAAR 2013-2010

PERIODE

Balanceren op ĂŠĂŠn been

Pasen 1

Ervaringssportkamp met balsport**

Pasen 1

Minisportkamp met balsport

Pasen 2

Sportkamp met beachvolleybal, badminton, new games en handbal**

Pasen 1

Holderdebolder

Zomer 8

Breakdance

Pasen 1

Minisportkamp met gym

Zomer 8

Ervaringssportkamp met schaatsen**

* OPGELET: effectief 3 jaar zijn bij aanvang van het kamp!

KAMPEN TIENERS 2009-2008

PERIODE

Sportkamp met beachvolleybal, badminton, new games en handbal**

Pasen 1

Breakdance

Pasen 1

Pasen 2

Sportkamp met schaatsen, hockey en gym**

Pasen 2

Sportkamp met schaatsen, hockey en gym**

Pasen 2

Rope skipping

Pasen 2

Rope skipping

Pasen 2

Jump around

Zomer 8

Jump around

Zomer 8

Inline hockey

Zomer 8

Inline hockey

Zomer 8

Sporty danst!

Zomer 8

Sporty danst!

Zomer 8

** OPGELET: ervaringssportkampen voor 2013-2012; sportkampen voor 2011-2008; Bekijk alle leeftijdsuitzonderingen op de website www.sportyvzw.be


SPORTHAL KESSEL-LO KAMPEN KLEUTERS 2017*-2014

PERIODE

KAMPEN 6-10 JAAR 2013-2010

PERIODE

KAMPEN TIENERS 2009 - 2004

PERIODE

Minisportkamp met zwemmen

Pasen 1, 2 Zomer 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

Ervaringssportkamp met zwemmen**

Pasen 1, 2 Zomer 2, 3, 5, 6, 7 8, 9

Sportkamp (4 sporten)**

Pasen 1, 2 Zomer 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

Blokkenbouwdoos

Pasen 1

Pasen 1

Pasen 1

Pasen 1, 2 Zomer 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

Mindful run 4 kids

De bouwfabriek

Sportkampen (4 sporten)**

Ultimate frisbee

Pasen 1

Sporty danst!

Pasen 2

Mindful run for kids

Pasen 1

Reddend zwemmen

Pasen 1

Holderdebolder

Pasen 2 Zomer 2

Ultimate frisbee

Pasen 1

Circus Deluxe

Circus Krokofant

Zomer 2

Circus Deluxe

Pasen 2 Zomer 5

Pasen 2 Zomer 5

Waterworld

Pasen 2

FC Sporty

Zomer 3, 8

Sportymix XL

Zomer 2

Sportymix XL

Zomer 2

Minidisco

Zomer 3, 7

Breakdance, rap en beatbox

Zomer 2, 9

Sportykickx

Zomer 2

Mini splash

Zomer 4

FC Sporty

Zomer 3, 9

Breakdance, rap en beatbox

Zomer 2, 9

Grote bengels: waterpret en bellen**

Zomer 5, 8

Voetbalacademie

Zomer 3, 9

Weg zijn wij

Zomer 3

Zomer 3

Zomer 3, 9

Zomer 6

Sporty danst!

Voetbalacademie

Beestige yoga

Zomer 4

Zomer 3

Zomer 7

Splash

Sporty danst!

Balanceren op ĂŠĂŠn been

Zomer 4, 6

Zomer 4

Zomer 8

Van Wimbledon tot Roland Garros

Splash XL

Muziyoga Grote bengels: Sporty mengelmoes**

Jump around

Zomer 5

Zomer 4, 6

Zomer 9

Cheerleading

Zomer 6

Van Wimbledon tot Roland Garros

Zomer 7

Zomer 5

Zomer 9

Showtime

Jump around

Jumpen

Videoclip maken

Zomer 7

Circusacrobaten gezocht

Zomer 5

Rope skipping

Zomer 7

Cheerleading

Zomer 6

Streetsoccer

Zomer 8

Videoclip maken

Zomer 7

Showkoor

Zomer 8

Rope skipping

Zomer 7

Bike extreme

Zomer 7

Streetsoccer

Zomer 8

Showkoor

Zomer 8

Skate en step on tour

Zomer 9

* OPGELET: effectief 3 jaar zijn bij aanvang van het kamp!

** OPGELET: grote bengels-kampen enkel voor 2014 ervaringssportkampen voor 2013-2012; sportkampen voor 2011-2008; Bekijk alle leeftijdsuitzonderingen op de website www.sportyvzw.be


VOORJAAR & ZOMER 2020

JEUGDKAMPEN Start online inschrijvingen zondag 19 januari 2020 om 10 uur

32


JEUGDKAMPEN

33


VOORJAAR & ZOMER 2020

ReTTeKKePReT Wat?

Prijs?

Tijdens de krokusvakantie organiseert de jeugddienst ReTTeKePReT, een kamp met een pak fijne workshops, ontdekkingstochten, spelletjes en knutselactiviteiten.

Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 4 tot 13 jaar (geboortejaren 2007 tot 2016).

Waar? Sint-Jansschool (lagere school), Mechelsevest 2, 3000 Leuven

Van maandag 24 tot vrijdag 28 februari. Je kiest zelf of je één of meerdere dagen, of een hele week komt meespelen. aanmelden en vooropvang activiteiten en workshops lunch activiteiten en workshops uitschrijven en na-opvang

Inschrijven Kijk op blz. 37.

34

6 euro

Leuvenaars met drie of meer kinderen op hetzelfde adres gedomicilieerd als de aanvragende ouder(s)

5 euro

Leuvenaars met een UiTPAS met kansentarief

1,2 euro

Niet-Leuvenaars

7,5 euro

Betalen doe je achteraf. Je ontvangt je factuur na de krokusvakantie per post of mail. Opgelet, heb je nog een factuur van de jeugddienst die je nog niet hebt betaald? Regel dat dan snel, want zolang de factuur niet betaald is, kan je kind niet deelnemen aan ReTTeKKePReT.

Handig om te weten

Wanneer?

8 - 9 uur ​9 - 12 uur 12 - 13 uur 13 - 16 uur 16 - 17.30 uur

Per kind (hele dag) Leuvenaars

MEER INFO

www.leuven.be/rettekepret

• Neem zelf een stuk fruit of koek en een lunchpakket mee. De jeugddienst zorgt voor een vieruurtje. • Elke deelnemer heeft via de jeugddienst een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. • De kampen zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je ontvangt het fiscale attest van 2020 in april 2021. • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor sportkampen. Daarvoor heb je een getuigschrift nodig. Vraag het formulier aan je werkgever of ziekenfonds, en laat het invullen bij de jeugddienst of via jeugddienst@leuven.be. • Vergeet je UiTPAS niet: als je deelneemt aan het kamp, spaar je punten.


Skate- en bladekamp Wat? leer je de basisvaardigheden en moeilijkere tricks. Of je nu veel, een beetje of helemaal geen ervaring op wielen hebt: iedereen is welkom! Jonge skaters en bladers geven tips en helpen je om je techniek te verbeteren. De skatekampen worden georganiseerd in samenwerking met VZWEETJE, de bladekampen worden georganiseerd in samenwerking met Kapot.

Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 7 tot 15 jaar (geboortejaren 2013 tot 2005).

Waar? Skatepark Philipssite, Geldenaaksebaan z/n, 3001 Leuven

JEUGDKAMPEN

35


VOORJAAR & ZOMER 2020

Wanneer?

Handig om te weten

Paasvakantie: • van maandag 6 tot vrijdag 10 april • van dinsdag 14 tot vrijdag 17 april

• Neem je eigen skateboard en blades mee. Vergeet je helm en elleboog-, knie- en polsbeschermers niet.

Zomervakantie: • van maandag 6 tot vrijdag 10 juli • van maandag 13 tot vrijdag 17 juli • van maandag 3 tot vrijdag 7 augustus • van maandag 10 tot vrijdag 14 augustus

• Neem zelf drank mee naar het kamp. Ga je in de namiddag ook naar het speelplein? Vergeet dan ook je lunchpakket niet.

• Neem bij kans op regen ook je zwemgerief mee.

De skate- en bladekampen vinden plaats in de voormiddag, van 9 tot 12 uur. Voor- en na-opvang is mogelijk op het speelplein van Heverlee (kijk op blz. 40). Neem daarvoor contact op met de jeugddienst.

Prijs? week van 5 dagen

week van 4 dagen

Leuvenaars

30 euro

24 euro

Leuvenaars met drie of meer kinderen op hetzelfde adres gedomicilieerd als de aanvragende ouder(s)

25 euro

20 euro

Leuvenaars met een UiTPAS met kansentarief

15 euro

12 euro

Niet-Leuvenaars

37,50 euro

30 euro

Inschrijven Kijk op blz. 37.

36

• Elke deelnemer heeft via de jeugddienst een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. • De kampen zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je ontvangt het fiscale attest van 2020 in april 2021. • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor sportkampen. Daarvoor heb je een getuigschrift nodig. Vraag het formulier aan je werkgever of ziekenfonds, en laat het invullen aan het onthaal van de jeugddienst of via jeugddienst@leuven.be. • Vergeet je UiTPAS niet: als je deelneemt aan het kamp, spaar je punten.

MEER INFO

www.leuven.be/skatekampen


Hoe schrijf je in voor een jeugdkamp? Eerst registreren …

… dan inschrijven

Schrijf je voor de eerste keer in voor een kamp van de jeugddienst? Dan moet je je als ouder eerst registreren. Na je registratie krijg je een bevestigingsmail. Klik op de link in de mail om je registratie te vervolledigen. Vanaf nu kan je voor elk kind een fiche maken. Hebben jij en je kind(eren) al een fiche, dan kan je deze stap overslaan.

Als jij en je kind(eren) geregistreerd én lid zijn, kan je ze inschrijven.

Heb je hulp nodig bij het registreren? Neem dan contact op met de jeugddienst of ga er eens langs.

… en lid worden … Vooraleer je je kind kan inschrijven voor een activiteit, moet je kind ook lid zijn van de jeugddienst. Regel het lidmaatschap vooraf bij de jeugddienst of op www.leuven.be/lidgeldjeugddienst. Lid worden kost 5 euro per persoon (meteen online te betalen). Je lidmaatschap is geldig tot 31 december 2020.

Je kan online inschrijven vanaf zondag 19 januari om 10 uur. De betaling gebeurt onmiddellijk via online bankieren, achteraf betalen is niet mogelijk. Heb je hulp nodig bij het inschrijven? Neem dan contact op met de jeugddienst of ga er eens langs. Dat kan vanaf maandag 20 januari tijdens de openingsuren.

MEER INFO

Jeugddienst Brusselsestraat 61a 3000 Leuven 016 27 27 50 jeugddienst@leuven.be Openingsuren jeugddienst maandag en vrijdag: 9 - 16.30 uur dinsdag: 12 - 16.30 uur woensdag: 9 - 16.30 uur donderdag: 12 - 19 uur

www.leuven.be/rettekepret www.leuven.be/skatekampen

JEUGDKAMPEN

37


VOORJAAR & ZOMER 2020

SPEEL PLEINEN

38


SPEELPLEINEN

39


VOORJAAR & ZOMER 2020

Wat? De Leuvense speelpleinen, dat is een paas- en zomervakantie lang plezier maken: een stadsspel spelen, tochten maken, knutselen, samen koken, kampen bouwen, verhalen luisteren, strips lezen … het kan er allemaal! De animatoren bedenken, organiseren en begeleiden elke dag activiteiten. Elke maandagochtend zetten ze het programma voor de komende week op www.leuven.be/ speelpleinen en op de Facebookpagina’s van de speelpleinen

Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar (geboortejaren 2005 tot 2017) die zindelijk en schoolgaand zijn.

Waar? Paasvakantie • Heverlee: SKLO, Erasme Ruelensvest 127 Zomervakantie • Heverlee: SKLO, Erasme Ruelensvest 127 • Kessel-Lo: Vrije Basisschool en lokalen SGV Boven-Lo, Heidebergstraat 275 • Wilsele: Basisschool Hertog Karel, Hoogveldweg 5

Wanneer? Paasvakantie • van maandag 6 tot vrijdag 10 april • van dinsdag 14 tot vrijdag 17 april Zomervakantie • van donderdag 2 tot vrijdag 3 juli • van maandag 6 tot vrijdag 10 juli • van maandag 13 tot vrijdag 17 juli • van maandag 20 tot vrijdag 24 juli (opgelet, niet op dinsdag 21 juli) • van maandag 27 tot vrijdag 31 juli • van maandag 3 tot vrijdag 7 augustus • van maandag 10 tot vrijdag 14 augustus • van maandag 17 tot vrijdag 21 augustus 7.30 - 9 uur aanmelden en vooropvang 9 - 12 uur activiteiten 12 - 13.30 uur middagopvang 13.30 - 16.30 uur activiteiten 16.30 - 18 uur afmelden en na-opvang Meld je kinderen zeker vóór 9 uur aan. Zo kunnen de animatoren op tijd starten met de activiteiten. De aanmeldingen sluiten stipt om 9 uur.

40


Handig om te weten • Neem zelf drank mee naar het speelplein. Kom je een hele dag naar het speelplein? Vergeet dan ook je lunchpakket niet. • Elke deelnemer heeft via de jeugddienst een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Prijs? Per kind (hele dag)

Per kind (halve dag)

Leuvenaars

6 euro

3 euro

Leuvenaars met drie of meer kinderen op hetzelfde adres gedomicilieerd als de aanvragende ouder(s)

5 euro

2,5 euro

Leuvenaars met een UiTPAS met kansentarief

1,2 euro

0,6 euro

Niet-Leuvenaars

7,5 euro

3,75 euro

• De speelpleinen zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je ontvangt het fiscale attest van 2020 in april 2021. • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor de speelpleinwerking. Daarvoor heb je een getuigschrift nodig. Vraag het formulier aan je werkgever of ziekenfonds, en laat het invullen aan het onthaal van de jeugddienst of via jeugddienst@leuven.be. • Vergeet je UiTPAS niet: als je deelneemt aan de speelpleinwerking, spaar je punten.

Betalen doe je achteraf. Je ontvangt je factuur na de paasen de zomervakantie per post of mail. Opgelet, heb je nog een factuur van de jeugddienst die je nog niet betaald hebt? Doe dat dan snel, want zolang de factuur niet betaald is kan je kind niet deelnemen aan de speelpleinwerking.

Inschrijven Je hoeft je kind NIET vooraf in te schrijven voor de speelpleinen. Je meldt het de dag zelf aan tussen 7.30 en 9 uur. Je kind moet WEL lid zijn van de jeugddienst. Regel het lidmaatschap vooraf bij de jeugddienst of op https://leuven.kwandoo.com (klik op ‘Ons aanbod’, ‘Lidmaatschap Jeugdcentrum Vleugel F’ en ‘Aankopen’). Lid worden kost 5 euro per persoon (meteen online te betalen). Je lidmaatschap is geldig tot 31 december 2020.

MEER INFO

Jeugddienst Brusselsestraat 61a 3000 Leuven 016 27 27 50 jeugddienst@leuven.be www.leuven.be/speelpleinen Openingsuren jeugddienst maandag en vrijdag: 9 - 16.30 uur dinsdag: 12 - 16.30 uur woensdag: 9 - 16.30 uur donderdag: 12 - 19 uur

SPEELPLEINEN

41


VOORJAAR & ZOMER 2020

ACTIVITEITEN

42


ACTIVITEITEN

43


VOORJAAR & ZOMER 2020

SMAKEN, HELDEN EN LEVENDE KUNSTSCHATTEN

Gezinsparcours in M Dit voorjaar kunnen kinderen met hun (groot)ouders deelnemen aan drie gezinsparcours in M Leuven.

Vlieg  tot 20/03 • 5 – 12 jaar

Steek je handen uit de mouwen tijdens een zoektocht doorheen het museum en ga op zoek naar de verborgen schat. Het thema van dit parcours is ‘smaak’: je ontdekt de smakelijkste kunstwerken en gaat met je tong op zoek naar de krokantste kleuren en sappigste vormen. Deelnemen aan het gezinsparcours is gratis. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum, volwassenen betalen een inkomticket.

ALFAPRET

Verhalen luisteren in de bib  04/01 – 16/05 • 3 – 6 jaar

Het ganse voorjaar organiseren de Bib Leuven in Tweebronnen en de bibfilialen op verschillende woensdagnamiddagen en zaterdagen voorleesuurtjes. Oma’s en opa’s kiezen de mooiste verhalen uit voor kinderen van drie tot zes jaar en hun ouders. Soms wordt nadien geknutseld. De voorleesuurtjes en knutselactiviteiten zijn gratis en je hoeft niet in te schrijven. MEER INFO

Helden van M  tot 19/04 • 4 – 6 jaar

Cape aan en masker op! Gebruik je superkrachten en ga op zoek naar heldendaden in M. Zitten er superhelden verstopt in het museum? Of beelden met superkrachten? Of misschien moet er wel een kunstwerk heldhaftig gered worden? Deelnemen aan het gezinsparcours is gratis. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum, volwassenen betalen een inkomticket.

Kunstschatten in de Sint-Pieterskerk  vanaf 06/03 • 4 – 10 jaar

Op 6 maart opent een gloednieuwe expo in de gerestaureerde Sint-Pieterskerk: ‘Tussen Hemel en Aarde. Beleef Het Laatste Avondmaal van Bouts’. Die brengt twaalf topstukken in de kerk tot leven. Hoe? Door een virtueel laagje te leggen bovenop wat je echt ziet. Bij de expo horen twee gezinsparcours, eentje voor kinderen van 4 tot 6 jaar, en eentje voor kinderen van 7 tot 10 jaar. De toegang tot de Sint-Pieterskerk is gratis. Om het gezinsparcours af te leggen, heb je een boekje nodig. Dat kost 5 euro. MEER INFO

M Leuven • 016 27 29 29 • www.mleuven.be

44

04/01 – 16/05 • De Bib Leuven in Tweebronnen, Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele • gratis • http://leuven.bibliotheek.be/kinderen

MUZIEKTHEATER

Concertantes  12/01 • 6 – 11 jaar

Ans en Wilma houden van een uitdaging. Ze plannen een concert. Heel professioneel, denken ze. Maar op het podium gaat alles mis. Door Ans, zegt Wilma. Door Wilma, zegt Ans. Het leven in de showbusiness is niet zo gemakkelijk als het lijkt! ‘Concertantes’ van Ans en Wilma is een grappige en ontroerende muziekvoorstelling voor het hele gezin. MEER INFO

zo 12/01 • 15 uur • 30CC/Schouwburg • info & tickets: www.30CC.be


TRY-OUT - MUZIEK

Ja of nee  22/01 • 4 – 8 jaar

Pieter is directeur van de dierentuin. Amanda is zijn beste vriendin. Samen vieren ze een feest voor de vriendschap. Er is vriendschap voor elkaar, voor de allergische zeeleeuw Bavo, voor toevallige passanten … En dan is er die ene, heel speciale vriendschap. Of is het verliefdheid? In deze energieke en ontwapenende voorstelling brengen Reginald en de BosBeesten opnieuw een resem oorwurmen vermomd als popsongs voor kinderen. Stilzitten is geen optie. De liedjes nadien uit je hoofd zetten evenmin. MEER INFO

wo 22/01 • 14 uur • 30CC/Wagehuys • info & tickets: www.30CC.be

THEATER OP DE BEGRAAFPLAATS

Spinnenmetenknippen  26/01 • vanaf 7 jaar

Lily en haar papa wonen op het kerkhof. Ze verzorgen er de graven, papa probeert er rustig zijn nieuwe liedjes uit, Lily rijdt er op haar BMX en wordt verliefd op Kasper. Maar dan komen twee schikgodinnen een bezoekje brengen … VAN RAF WALSCHAERTS

Zoon  31/01 • vanaf 9 jaar

Een kleiner hartje hadden ze in zo’n groot lijf niet kunnen steken. Sterk als een paard, koppig als een ezel, maar zo kwetsbaar als een pasgeboren vogeltje. Jonge, jonge, het is genoeg dat er toevallig een kleine eens lief naar hem lacht, of hij wordt helemaal week. En als hij week wordt, is dat schonkige, hoekige lichaam nog minder in toom te houden dan anders: schokken van het lachen, duizend woorden om alle hoeken en gaten te dichten, watervallen vol verhalen, en allemaal echt gebeurd!

Spinnenmetenknippen’ is een muzikale wandelvoorstelling van Max Last op de Leuvense Stadsbegraafplaats. Het stuk gaat over rouw en verdriet, maar is zeker geen zware kost - verwacht eerder een gevoelig verhaal met veel humor. De voorstelling duurt een uur en vindt plaats in openlucht, dus je draagt best ge-schik-te kledij. MEER INFO

zo 26/01 • 10 en 14 uur • Stadsbegraafplaats, Nieuwe Kerkhofdreef, Leuven • info & tickets (€ 8): www.huisvanhetkindleuven.be/inschrijven

MEER INFO

vr 31/01 • 19 uur • 30CC/Minnepoort • info & tickets: www.30CC.be

ACTIVITEITEN

45


VOORJAAR & ZOMER 2020

3 ACTEURS, 28 PERSONAGES, 1 WAARGEBEURD VERHAAL

THEATER (MET VEEL PRUL EN ‘STOMME’ DINGEN)

The Wetsuitman

Plastiek Bertrand

 04/02 • vanaf 14 jaar

 15/02 • 4 – 6 jaar

In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit.

Bertrand is van plastiek. Maar Bertrand wil alles zijn, behalve plastiek. Samen met zijn legertje afgewezen voorwerpen gaat hij op zoek naar de schoonheid in dit ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak, zelfs mama’s oude tandenborstel … alles wat aan de kant werd geschoven, mag weer mee doen.

Deze voorstelling van Het Kwartier / Freek Mariën & Villanella begint als een detective, maar mondt ergens heel anders uit.

In deze woordeloze voorstelling van KOPERGIETERY, DE MAAN & KGbe veranderen ogenschijnlijke prullen en ‘stomme’ dingen in geheime vermommingen en dubbele levens.

MEER INFO

di 04/02 • 20 uur • 30CC/Minnepoort • info & tickets: www.30CC.be

MEER INFO

za 15/02 • 15 uur • 30CC/Wagehuys • info & tickets: www.30CC.be

MUZIEKTHEATER

MUZIEKTHEATER

Lampje

TRIBUNAL

 09/02 • vanaf 8 jaar

 28/02 • vanaf 6 jaar

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Bizarre wetten en regels, vreemde personages met een eigen taal en looppas, formulieren, stempels en klassementen ... Welkom in TRIBUNAL, een vochtig ondergronds universum waar men orde en overzicht wil bewaren. Neem plaats, stem, zing, protesteer, roep, zwijg, spreek met je tong achterstevoren, bevries en val vooral niet te hard op. Of net wel …

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van ‘Lampje’, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap. Maas theater en dans speelt dit woeste, ontroerende en muzikale avontuur. MEER INFO

zo 09/02 • 15 uur • 30CC/Schouwburg • info & tickets: www.30CC.be

Ballet Dommage maakte deze voorstelling voor jong publiek onder de vleugels van BRONKS. MEER INFO

vr 28/02 • 15 en 18 uur • 30CC/Schouwburg • info & tickets: www.30CC.be

46


THEATER

Dounia B.  04/03 • 9 – 12 jaar

Dounia woont met haar papa en broers in een hoge toren aan de rand van de stad. Ze heeft cool voor twee en plannen voor drie. En vandaag spreekt ze jullie toe. Want ze heeft iets belangrijks te vertellen. ‘Dounia B.’ van hetpaleis & MartHa!tentatief is een spannend duel tussen een actrice en een animatiefilm, een monoloog in een taal die niet ‘af’ is, en vooral: een meeslepend verhaal van een straffe heldin. MEER INFO

wo 04/03 • 19 uur • 30CC/Schouwburg • info & tickets: www.30CC.be

THEATER

Edward Twee  04/03 – 07/03 en 11/03 • vanaf 14 jaar

Edward voelt meer voor zijn beste vriend Gaveston dan voor zijn vrouw. Wanneer Edward koning wordt, geeft hij Gaveston buitensporig veel invloed en macht. Ondertussen verwaarloost hij zijn koningin en groeit de onrust in het land.… ‘Edward Twee’ is geschreven door Christopher Marlowe, een tijdgenoot van Shakespeare en wordt gespeeld door fABULEUS. MEER INFO

wo 04/03, do 05/03, vr 06/03, za 07/03 en wo 11/03 • 20 uur • OPEK • info & tickets: www.30CC.be

ACTIVITEITEN

47


VOORJAAR & ZOMER 2020

MINIATUURTHEATER

Mia Kermis  07/03 en 08/03 • vanaf 10 jaar

Vlakbij het huis van Stefanie Claes – de maker van deze woordeloze miniatuurvoorstelling – is een vondelingenschuif. Het is een plek die haar mateloos fascineert en die ze probeert te begrijpen. Ze gaat op zoek in oude stadsarchieven en leest: een vondeling heeft strikt genomen geen verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? ‘Mia Kermis’ wordt gespeeld door Lucinda Ra en is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd, aan de verbeelding en aan de nieuwsgierigheid. MEER INFO

za 07/03 en zo 08/03 • verschillende tijdstippen • 30CC/Wagehuys • info & tickets: www.30CC.be

MUZIEKTHEATERVERTELLING

Drie sterke vrouwen  08/03 • 8 – 10 jaar

Spierballen en een dikke nek: dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Berg. Als hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een wedstrijd in het koninklijk paleis, is hij er zeker van dat hij zal winnen. Tot hij op zijn weg drie vrouwen ontmoet en de moed hem in de schoenen zakt … Deze muziektheatervertelling van WALPURGIS is gebaseerd op een oeroud Japans sprookje waarin genderclichés op speelse wijze en met humor doorprikt worden. MEER INFO

zo 08/03 • 15 uur • 30CC/Minnepoort • info & tickets: www.30CC.be

THEATER, LIVEMUZIEK EN MACHINES

Laguna Beach  11/03 • vanaf 12 jaar

In dit theaterstuk brengt Frankie beeld en geluid samen in installaties, ergens tussen performance en concert in. Het universum van Frankie is fragmentarisch en imperfect, maar ook filmisch, grappig en ontroerend. In deze voorstelling van Frankie & CAMPO zorgt de wisselwerking tussen de livemuziek en de machinaal aangedreven installaties voor een in omvang toenemend tableau, waarin gitaren, ruis, kraak, fascinerende poppen, visdraad en hout de hoofdrol spelen. MEER INFO

wo 11/03 • 20 uur • 30CC/Wagehuys • info & tickets: www.30CC.be

48


THEATER OVER GENDERSTEREOTYPEN

Gratis chips!  18/03 • 5 – 8 jaar

Is het een jongen of een meisje? Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe. We stoppen iedereen in een hokje. Jongen. Meisje. Blauw. Roze. Lekker. Helder. Dat er verschillen zijn, dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten, dat staat ook vast. Tijd om daar aan te beginnen wrikken! Deze voorstelling van compagnie barbarie gaat over feminisme, over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen. In ‘Gratis chips!’ wordt stevig gerammeld met genderstereotypen. Want, al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok.

CIRCUS EN JAZZ

Cirque Composé  27/03 • vanaf 10 jaar

‘Cirque Composé’ werkt voor zijn zevende editie een programma uit in samenwerking met het festival ‘Leuven Jazz’. Naast straffe circusartiesten uit binnen- en buitenland komt muzikant Tuur Florizoone aandraven met een horde straffe jazzmuzikanten die op de piste verbroederen met hun halsbrekende collega’s. ‘Cirque Composé’ is een woordeloze productie van 30CC, Cirkus in Beweging en Tuur Florizoone. MEER INFO

vr 27/03 • 19 uur • 30CC/Schouwburg • info & tickets: www.30CC.be

MEER INFO

wo 18/03 • 17 uur • 30CC/Minnepoort • info & tickets: www.30CC.be WORD EEN KRAK IN HET VERKEER

Verkeerslesjes ‘Paashaas’ FIGURENTHEATER

Meneertje Rood Geel Blauw  25/03 • 2,5 – 6 jaar

Tijdens ‘Leuven Jazz’ (van 19 tot 23 maart) verwennen PIEP en figurentheater Ennadien jonge kinderen met de jazzy grooves van ‘Meneertje Rood Geel Blauw’. Het is een beeldende voorstelling over Piet Mondriaan, de wereldberoemde kunstschilder die kleuren liet dansen op doek. Meneertje Rood Geel Blauw wil Meneertje Wit ervan overtuigen dat kleur belangrijk is. Maar, Meneertje Wit wil alleen maar wit! En toch: stukje bij beetje sluipt er kleur in hun spel.. MEER INFO

wo 25/03 • 14 en 16 uur • 45’ • 30CC/Wagehuys • info & tickets: www.leuvenjazz.be

 06/04 – 10/04 • 5 – 7 jaar

De Leuvense politie organiseert tijdens de eerste week van de paasvakantie gratis verkeerslesjes voor kinderen die hun eerste stapjes in het verkeer zetten. Ze leren over verkeersborden en verkeersregels voor voetgangers en fietsers. Nadien wordt er geoefend in het verkeerspark. Vergeet je fiets niet mee te nemen. De lessenreeks duurt vijf dagen. Je neemt deel in de voormiddag (10 – 11.30 uur) of in de namiddag (13.30 – 15 uur). Er is geen opvang voor of na de lessen. Schrijf je tussen 11 en 29 maart in op 016 25 38 86 of pz.leuven. verkeerspark@police.belgium.eu. MEER INFO

06/04 – 10/04 • Verkeerspark provinciedomein Kessel-Lo • gratis • www.politieleuven.be

ACTIVITEITEN

49


VOORJAAR & ZOMER 2020

THEATER

Raspoetin  08/04 • 8 – 12 jaar

‘Raspoetin’ is een historisch en hilarisch stuk over een ‘bezeten monnik’ aan het hof van de laatste Rusissche tsaar Nicolaas II. Door sommigen aanbeden, door velen gehaat, maar vooral: door iedereen gevreesd! Honderd jaar na zijn dood, en in een wolk van wierook en kruitdamp, ontrafelt Theater Tieret de waarheid achter de mythe van Raspoetin. MEER INFO

zo 05/04 • 15 uur • 30CC/Minnepoort • info & tickets: www.30CC.be

DANSTHEATER

BOKS  25/04 • 1,5 – 5 jaar

Twee personen zitten vast in een kleine ruimte – een box. Ze geraken niet meer van elkaar af. Eerst is er verwarring, angst en onwennigheid, maar stilaan groeien ze naar elkaar toe.. ‘BOKS’ gaat over een zoektocht naar de ander en samenzijn, op een origineel en live klankenspel. Het is een voorstelling van Theater De Spiegel en wordt (mede) georganiseerd door PIEP. MEER INFO

KINDEREN BUITEN!

Buitenspeeldag  22/04 • 3 – 15 jaar

Op woensdag 22 april is het buitenspeeldag. Laat die dag de televisie, tablet of gameconsole dus maar voor wat ze zijn, en neem deel aan een van de vele openluchtactiviteiten. Ze vinden plaats in Terbank, aan de Spaanse Kroon, in Vlierbeekveld, in Hoogveld , aan sporthal Ymeria en op De Bruul. In Abdij van Vlierbeek kan je naar de culturele familienamiddag ‘Côté Jardin’, met workshops, theater en iets lekkers om te eten en te drinken MEER INFO

www.leuven.be/buitenspeeldag (vanaf 1 april) en www.30CC.be (vanaf februari)

50

za 25/04 • 11 en 15 uur • 40’ • labozaal STUK • info & tickets: www.stuk.be


BOEKENFEEST VOOR DE ALLERKLEINSTEN

Boekstartdag  16/05 • 0 – 2,5 jaar

Op zaterdag 16 mei viert Leuven de tweede Boekstartdag, een spetterend boekenfeest in de (nieuwe!) bib voor baby’s, peuters en hun grote vrienden. Op het programma staan theatervoorstellingen, vertellingen en workshops. Er is ook een babycafé, en in enkele gezellige voorleestipi’s ontdek je het baby- en peuteraanbod van de bib. Tussen 12 en 14 uur is er pauze voor de middagdutjes. De meeste activiteiten zijn gratis. MEER INFO

za 16/05 • 10 – 12 uur en 14 – 16.30 uur • de Bib Leuven • info: http://leuven.bibliotheek.be • tickets: www.30CC.be (vanaf 15/04)

AAN DE SLAG MET KINDERLIEDJES

Baba-Lala  17/06 • 6 maand – 3 jaar

Tijdens Baba-Lala van Piejanoo gaan (groot)ouders, baby’s en peuters samen aan de slag met kinderliedjes. Niet enkel klassiekers passeren de revue, je ontdekt ook enkele onbekende pareltjes. Je zingt en speelt met kleur, beweging en kleine muziekinstrumenten. En je doet dat op een wondermooie locatie: de oranjerie van de Kruidtuin. Per kind kan één volwassen begeleider deelnemen, per sessie kunnen maximum tien duo’s deelnemen..

Doe je voordeel met de UiTPAS De UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor je vrije tijd in Leuven. De pas is er voor iedereen, jong en oud, van Leuven of van elders. Een dag speelplein, een frisse duik in het zwembad, een grappige theatervoorstelling, een spannende film of een leuke workshop … als je deelneemt aan een activiteit bij een UiTPASpartner kan je punten sparen. Die kan je daarna omruilen voor een korting, cadeautje of inkomticket. Zo kan je voordelig naar een concert, genieten van een extraatje bij het toneel of een gratis zwembeurt, korting krijgen op een workshop … Hoe meer je doet, hoe groter je voordeel. En voor de prijs hoef je het niet te laten, want de UiTPAS kost: • 5 euro • 2 euro voor wie jonger is dan 27 • helemaal gratis voor wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming (UiTPAS met kansentarief: boven op het sparen en ruilen krijg je automatisch 80% korting op de toegangsprijs) De UiTPAS is op verschillende plekken te koop: Ticketbalie 30CC, stadskantoor, jeugddienst, dienst diversiteit en gelijke kansen, M Leuven, de Leuvense buurtcentra en lokale dienstencentra. De Ruimtevaart en mobiele info- en verkooppunten op evenementen in de stad Activiteiten waarmee je via de UiTPAS punten kan sparen of kan genieten van een kansentarief, herken je in deze brochure aan het -logo.

MEER INFO

wo 17/06 • 14, 15 en 16 uur • oranjerie Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30, Leuven • info & tickets (vanaf 03/04): www.30CC.be

MEER INFO

www.leuven.be/uitpas

ACTIVITEITEN

51


Profile for Tofsport Leuven

Kinderactiviteiten voorjaar en zomer 2020 - stad Leuven  

In deze brochure vind je het stedelijk activiteitenaanbod voor kinderen van 0 tot 19 jaar in Leuven, voor het voorjaar en de zomer van 2020....

Kinderactiviteiten voorjaar en zomer 2020 - stad Leuven  

In deze brochure vind je het stedelijk activiteitenaanbod voor kinderen van 0 tot 19 jaar in Leuven, voor het voorjaar en de zomer van 2020....

Advertisement