Kinderactiviteiten voorjaar en zomer 2021 - stad Leuven

Page 1

VOORJAAR & ZOMER 2021 ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 19 JAAR

Start online inschrijvingen Tofsportkampen, jeugdkampen en speelpleinen zondag 24 januari 2021 om 10 uur


VOORJAAR & ZOMER 2021

Voorjaar & zomer 2021

exclamation-circle Covid-19 & Veiligheid De activiteiten die in deze brochure vermeld staan, worden 100% coronaveilig georganiseerd. Ze vinden daarom plaats onder voorbehoud van wijzigende maatregelen. Raadpleeg vóór deelname aan een activiteit de website van de organisator. Wijzigingen en/ of annulaties zijn mogelijk.

Activiteiten voor kinderen van 0 tot 19 jaar Tofsportkampen Speelpleinen en jeugdkampen

4 30

Activiteiten 40 Doen

In Leuven is er – ook in deze ongewone tijden – altijd wat te doen voor kinderen en jongeren. In deze brochure vind je een overzicht van de activiteiten die de stadsdiensten voor hen organiseren in het voorjaar en de zomer. Er zijn – hoe kan het anders in de Europese Sportstad van het jaar – een berg sportieve activiteiten. Maar liefst 122 Tofsportkampen laten je deze zomer proeven van duiken, tennis, vechtsport en dans. Of kijk je al reikhalzend uit naar het WK wielrennen dat in september in onze stad neerstrijkt? Dan is een fietskamp vast en zeker iets voor jou.

2

In de krokus-, paas- en zomervakantie zijn er de jeugdkampen en de speelpleinen. En tussendoor kan je genieten van theater, circus, boeken, workshops en film. Natuurlijk organiseren ook heel wat andere Leuvense verenigingen en organisaties allerlei activiteiten. Die staan niet in deze brochure, maar ontdek je op www.uitinleuven.be of www.tofsport.be. Veel sport- en spelplezier!

Denise Vandevoort

Johan Geleyns

SCHEPEN VAN JEUGD

SCHEPEN VAN CULTUUR EN EVENEMENTEN

SCHEPEN VAN SPORT

46

Maité, het Meisje en de Vogel

47

Tiny Echoes

47

Zeep

48

Circus

Gezinsparcours in M

42

Speelplekken in de stad

43

Concerto pour deux clowns

48

Alfapret in de bib

43

Surface

49

Krokuskriebels in M

43

Sono Io?

49

Op knuffeltocht!

44

Buitenspeeldag

44

Cinema Poussette

49

Verkeerslesjes ‘Paashaas’

44

De FilmClub

50

Babybabbels

45

Boekstart-dag

45

Film

Workshops 50

Familieyoga Dans

Theater

Dirk Vansina

Het lam van Jan

Connie & Zorba

46

Nautilus

46

51

De Vuurvogel Doe je voordeel met de UiTPAS

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 19 JAAR

51

3


VOORJAAR & ZOMER 2021

TOFSPORT KAMPEN Start online inschrijvingen zondag 24 januari 2021 om 10 uur

4

TOFSPORTKAMPEN

5


VOORJAAR & ZOMER 2021

Wat?

Prijs?

Handig om te weten

Dit jaar organiseert Tofsport in samenwerking met tientallen Leuvense sportclubs en -verenigingen maar liefst 122 Tofsportkampen in de paas- en de zomervakantie: van wielrennen tot vechtsport, van squash tot dans en gymnastiek.

De prijzen van de Tofsportkampen variëren tussen 45 en 206 euro. De prijs staat bij elk Tofsportkamp vermeld. Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, betaalt slechts 20% van de kampprijs*.

• Alle Tofsportkampen worden coronaveilig georganiseerd. Alle deelnemers krijgen enkele dagen voor de start van het kamp een mail met een overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen.

Voor wie?

* Inschrijven met een kansentarief kan voortaan ook online (zie blz. 8 en 9) én voor een onbeperkt aantal kampen per kind.

Voor kinderen en jongeren van 3 tot 19 jaar (geboortejaren 2002 tot 2018).

Waar? Op 30 locaties in en rond Leuven. De locatie staat bij elk Tofsportkamp vermeld.

Wanneer? Paasvakantie Pasen 1a: 05/04 – 09/04 Pasen 1b: 06/04 - 9/04 (4 dagen!) Pasen 2: 12/04 - 16/04 Zomervakantie Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer Zomer

6

1: 05/07 – 09/07 2: 12/07 – 16/07 3: 19/07 – 23/07 4: 26/07 – 30/07 5: 02/08 – 06/08 6: 09/08 – 13/08 7: 16/08 – 20/08 8: 23/08 – 27/08

Kampuren en opvang

• De inschrijver verklaart dat de deelnemer over een normale gezondheid beschikt en weet dat de aansprakelijkheid van de organisatoren (vzw Tofsport en clubs) begint en eindigt op de tijdstippen vermeld in het programma. De organisatoren zijn in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade veroorzaakt buiten de opgegeven tijdstippen. • Een sportkamp wisselen met een andere week = annuleren zonder medisch attest (zie blz. 9).

voormiddag: van 9 tot 12 uur (opvang vanaf 8 en tot 13 uur*) namiddag: van 13 tot 16 uur (opvang vanaf 12 en tot 17 uur*) hele dag: van 9 tot 16 uur (opvang vanaf 8 en tot 17 uur*)

• Enkele dagen voor de start van het kamp, krijg je een mail met allerhande praktische informatie: kampuren, opvangmogelijkheden, locatie, wat moet je meenemen, wat moet je aandoen …

* Niet elk sportkamp organiseert opvang. Doe navraag of kijk in de brochure of op de website. Tijdens de opvang vinden geen activiteiten plaats. Als een deelnemer niet wordt opgehaald binnen de opgegeven opvanguren, dan mag de club onmiddellijk 10 euro per begonnen halfuur aanrekenen.

• Neem zelf drank mee op kamp. Kom je een hele dag sporten? Vergeet dan ook je lunchpakket niet.

Inschrijven en annuleren Kijk op blz. 8 en 9.

• De organiserende club bepaalt de samenstelling van de groepen.

• Denk aan zonnecrème, een pet of een zonnehoedje. • Elke deelnemer heeft via Tofsport een verzekering lichamelijke ongevallen. • Heb je een ongeval op sportkamp? Vraag de kampleider dan om een ongevallenformulier. De kampleider vult de gegevens over het ongeval en de aansprakelijkheid in, en ondertekent het formulier.

De inschrijver/deelnemer vult de gegevens over het ‘slachtoffer’ aan. Een arts vult de achterzijde van het formulier in en bezorgt het zo snel mogelijk aan tofsport@leuven.be of aan de kampleider. De inschrijver/deelnemer betaalt alle kosten en vraagt een attest voor het remgeld aan zijn ziekenfonds en een onkostennota aan zijn apotheker. Per schadegeval geldt een franchise van ongeveer 30 euro ten laste van de deelnemer. • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor sportkampen. Daarvoor heb je een attest nodig. Dat komt een week na het kamp op je online Tofsportprofiel terecht. Heb je geen computer? Neem dan contact op met het Tofsportloket. • Wie dat wil, krijgt een origineel T-shirt. Geef bij je inschrijving aan of je het T-shirt wil ontvangen. • Tofsport heeft het recht om bij te weinig inschrijvingen het sportkamp te annuleren. De ingeschreven deelnemers krijgen in dat geval het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald. • Overeenkomstig art. VI.47 van het Wetboek Economisch recht heeft de consument bij aankoop op afstand door onderneming, zoals dus een verkoop via internet, een herroepingsrecht van 14 dagen. • Ondanks correctierondes is het mogelijk dat deze brochure niet geheel foutloos van de drukpers rolt.

TOFSPORTKAMPEN

7


VOORJAAR & ZOMER 2021

Hoe schrijf je in voor een Tofsportkamp? Eerst registreren … Schrijf je voor de eerste keer in voor een Tofsportkamp? Dan moet je je als ouder eerst registreren. Dat kan online of aan het Tofsportloket, en je doet het best vóór de inschrijvingen van start gaan. Om online te registreren, surf je naar www.leuven.be/tofsportkampen. Na je registratie krijg je een bevestigingsmail. Klik op de link in de mail om je registratie te vervolledigen. Vanaf nu kan je voor elk kind een fiche maken. TIP: Vermeld je UiTPAS-nummer bij je registratie. Op basis van dat nummer krijg je een kansentarief en/of spaar je UiTPASpunten. En opgelet, wie een UiTPAS met kansentarief heeft, moet vooraf een geldig attest van verhoogde tegemoetkoming bezorgen. Dat attest vraag je op bij je ziekenfonds en bezorg je aan het Tofsportloket (kom langs of mail). Problemen bij het registreren? Maak tot en met 20 januari een afspraak of neem contact op met het Tofsportloket via tofsport@leuven.be, 016 27 22 20 of www.leuven.be/tofsportkampen

… dan inschrijven Als jij en je kind(eren) geregistreerd zijn, kan je vanaf zondag 24 januari om 10 uur online inschrijven voor de Tofsportkampen. Vanaf woensdag 27 januari kan je inschrijven aan het Tofsportloket. Inschrijven kan tot de maandag (9 uur) vóór de start van het kamp of tot het kamp volzet is. Om online in te schrijven, surf je naar www.leuven.be/tofsportkampen. De betaling gebeurt onmiddellijk via online bankieren, achteraf betalen is niet mogelijk. Is het kamp volzet? Dan kan je je inschrijven op de wachtlijst.

8

Problemen bij het online inschrijven? Bel dan op zondag 24 januari tussen 10 en 12 uur naar 016 27 22 20 of neem vanaf maandag 25 januari contact op met Tofsport via tofsport@leuven.be of 016 27 22 20.

Inschrijven met vriendjes Je kan samen met enkele vriendjes (max. 3) inschrijven voor een Tofsportkamp. Dat doe je door een van de ouders toestemming te geven om de vriendjes samen in te schrijven. Geef die toestemming voor de inschrijvingen van start gaan, dat spaart tijd en kopzorgen. En vooraleer je de toestemming kan regelen, moeten alle ouders en kinderen ook geregistreerd zijn. • Wat doet diegene die toestemming geeft? Surf naar www.leuven.be/tofsportkampen. Log in, klik op ‘Inschrijven via vriendjes’ en geef het e-mailadres op van de ouder die jouw kind(eren) mag inschrijven. Vergeet ook niet om de 'Vragenlijst Tofsport' voor je kind(eren) in te vullen. Je vindt die in de rubriek 'Vragenlijsten' van je account. • Wat doet diegene die toestemming krijgt? Als een ouder je toestemming heeft gegeven, dan krijg je een e-mail. Klik op de link in de mail om (per kind) de toestemming goed te keuren. Als je nu op ‘Inschrijven via vriendjes’ klikt, krijg je de vriendjes te zien die jij kan inschrijven. Om in te schrijven, klik je op het kamp van je keuze en selecteer je alle kinderen en vriendjes die je wil inschrijven. Opgelet, de betaling moet onmiddellijk via online bankieren gebeuren. Elke ouder krijgt een bevestigingsmail en een fiscaal attest voor zijn of haar eigen kind(eren).

www.leuven.be/tofsportkampen

Annuleren Annuleren met medisch attest kan uitsluitend voor of tijdens het kamp en voor minimum twee dagen. Annuleren doe je door het medisch attest te mailen naar tofsport@leuven.be. Vermeld de naam van je kind, je rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder. Je betaalt 5 euro annuleringskosten. Hoeveel je krijgt terugbetaald, hangt af van het aantal dagen dat je annuleert. Annuleren zonder medisch attest kan tot één maand voor de start van het kamp. Annuleren doe je door een mail te sturen naar tofsport@leuven.be. Vermeld de naam van je kind, je rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder. Je betaalt 25 euro annuleringskosten, de rest krijg je terugbetaald. Kan het kamp niet plaatsvinden omwille van de coronamaatregelen, dan brengt Tofsport alle deelnemers via mail op de hoogte en krijgen alle deelnemers het inschrijvingsgeld terugbetaald.

MEER INFO

Tofsportloket NIEUW Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 20 tofsport@leuven.be Openingsuren Tofsportloket NIEUW Het Tofsportloket werkt voortaan op afspraak. Maak je afspraak op www.leuven.be/tofsportkampen (voorkeur) of via 016 27 22 20.

TOFSPORTKAMPEN

9


VOORJAAR & ZOMER 2021

Overzicht Meer informatie over de kampen vind je vanaf blz. 18. PASEN 1a: van 5 tot 9 april (ten laatste inschrijven op 29 maart om 9 uur) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

IJshockey (initiatie)

21SKP101

2007 - 2015

Voormiddag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven VZW

Klimmen

21SKP102

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Recreatieturnen

21SKP103

2009 - 2014

Hele dag

check

check

Turnzaal Pro Patria, Pastoor Bellonstraat 25, Wijgmaal

¤ 71

Kon. Turnkring Pro Patria Wijgmaal

Schaatsen (initiatie)

21SKP104

2008 - 2016

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw en Pirouette Leuven vzw

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 65

Blauwput Omnisport vzw

Sporthal UC Leuven, Kerspelstraat 70, Heverlee

¤ 52

Schermclub Parcival

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 56

Leuven Aquatics

PASEN 1b: van 6 tot 9 april = 4 dagen! (ten laatste inschrijven op 29 maart om 9 uur) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

Gymnastiek

21SKP105

2009 - 2014

Hele dag

OPVANG VOOR check

Schermen (beginners)

21SKP106

2006 - 2010

Voormiddag

check

Zwemmen (beginners) + zaalsporten

21SKP107

2011 - 2017

Voormiddag

check

OPVANG NA check

check

PASEN 2: van 12 tot 16 april (ten laatste inschrijven op 5 april om 9 uur)

10

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Atletiek

21SKP201

2009 - 2014

Hele dag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272, Kessel-Lo

¤ 71

Daring Club Leuven Atletiek

Badminton / omnisport

21SKP202

2006 - 2013

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 76

De Dijlevallei BC

Brazilian Jiu Jitsu: vechtsport, zelfverdediging en anti-pesten

21SKP203

2011 - 2016

Hele dag

check

check

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium - Brazilian Jiu Jitsu Academy

Capoeira

21SKP204

2002 - 2014

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 76

Grupo Internacional Mundo Capoeira

Dans 4 kids

21SKP205

2011 - 2014

Hele dag

check

check

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

vzw Pump

Handbal en ander sportplezier

21SKP206

2007 - 2012

Hele dag

check

check

Sporthal De Wijnpers, Mechelsevest 72, Leuven

¤ 79

Handbal Leuven 2019

Hengelinitiatie

21SKP207

2005 - 2013

Hele dag

check

check

Armand Meyswijk, Wilsele

¤ 84

Vissersclub ‘t Fort Wilsele VZW

IJshockey (initiatie) / bosspel & sport

21SKP208

2007 - 2015

Hele dag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 132

Icehockey Club Leuven vzw

Kleutergym

21SKP209

2015 - 2018

Voormiddag

check

check

Turnzaal Pro Patria, Pastoor Bellonstraat 25, Wijgmaal

¤ 51

Kon. Turnkring Pro Patria Wijgmaal

Klimmen

21SKP210

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Minibasket

21SKP211

2009 - 2013

Hele dag

check

check

Sporthal Redingenhof, Remi Vandervaerenlaan 16, Leuven

¤ 89

Leuven Bears

Mountainbike / omnisport

21SKP212

2005 - 2012

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 91

LeuvenFietst vzw

Onderwater-avonturenkamp

21SKP213

2005 - 2010

Voormiddag

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 118

Duikcentrum Dolphin Buddys vzw

Schaatsen (initiatie)

21SKP214

2008 - 2016

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw en Pirouette Leuven vzw

Voetbal

21SKP215

2008 - 2014

Hele dag

check

check

Voetbalterreinen Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 67

KOSC Wijgmaal

Wielrennen (weg) / omnisport

21SKP216

2004 - 2013

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 87

Wielerschool Leuven

Zwemmen (beginners) + zaalsporten

21SKP217

2011 - 2017

Voormiddag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 63

Leuven Aquatics

Zwemmen (gevorderden)

21SKP218

2006 - 2013

Voormiddag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 58

Leuven Aquatics

TOFSPORTKAMPEN

11


VOORJAAR & ZOMER 2020

ZOMER 1: van 5 tot 9 juli (ten laatste inschrijven op 28 juni om 9 uur) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Atletiek

21SKZ101

2009 - 2014

Hele dag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272, Kessel-Lo

¤ 71

Daring Club Leuven Atletiek

Brazilian Jiu Jitsu: vechtsport, zelfverdediging en anti-pesten

21SKZ102

2011 - 2016

Hele dag

check

check

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium - Brazilian Jiu Jitsu Academy

Capoeira

21SKZ103

2002 - 2015

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 76

Grupo internacional Mundo Capoeira

Dans en gymnastiek

21SKZ104

2009 - 2013

Hele dag

check

check

De Mozaïek, Patroonschapstraat 5, Kessel-Lo (zaal 1)

¤ 87

Blauwput Omnisport vzw

Dans en spel

21SKZ105

2016 - 2018

Hele dag

check

check

Studio Zuid, Frederik Lintsstraat 45, Leuven

¤ 102

Studio Zuid vzw

Dans en spel

21SKZ106

2011 - 2015

Hele dag

check

check

Studio Zuid, Frederik Lintsstraat 45, Leuven

¤ 102

Studio Zuid vzw

Dans: modern, showdance, streetdance

21SKZ107

2007 - 2011

Hele dag

check

check

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

vzw Pump

Handbal en ander sportplezier

21SKZ108

2007 - 2012

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 79

Handbal Leuven 2019

IJshockey (initiatie) / bosspel & sport

21SKZ109

2007 - 2015

Hele dag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 132

Icehockey Club Leuven vzw

Initiatie toestelturnen, mini - trampoline en airtack

21SKZ110

2003 - 2014

Hele dag

check

check

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 68

Gymgroep Wijgmaal vzw

Klimmen

21SKZ111

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Mountainbike / omnisport

21SKZ112

2005 - 2012

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 91

LeuvenFietst vzw

Schaatsen (initiatie)

21SKZ113

2008 - 2016

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw en Pirouette Leuven vzw

Schermen (beginners)

21SKZ114

2006 - 2010

Voormiddag

check

Sporthal UC Leuven, Kerspelstraat 70, Heverlee

¤ 58

Schermclub Parcival

Skaten / skeeleren

21SKZ115

2009 - 2015

Voormiddag

check

check

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 45

RSC Heverlee vzw

Skaten / skeeleren

21SKZ116

2009 - 2015

Namiddag

check

check

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 45

RSC Heverlee vzw

Snorkelen / duiken / vrijduiken

21SKZ117

2002 - 2009

Voormiddag

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 105

Flippers Leuven

Squash / omnisport

21SKZ118

2005 - 2010

Hele dag

check

check

Sport & Squash Club De Vaart, Kolonel Begaultlaan 15, Wilsele

¤ 115

Squash Club De Vaart vzw

Survivalzwemmen / zwemmen / omnisport

21SKZ119

2005 - 2013

Hele dag

check

check

Sportoase Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 2, Wilsele

¤ 80

New Tipo

Tennis (midi) / bal- en racketsporten

21SKZ120

2011 - 2012

Hele dag

check

check

Koninklijke Stade Leuven TC, Kardinaal Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Tennis (mini) / bal- en racketsporten

21SKZ121

2013 - 2015

Hele dag

check

check

Koninklijke Stade Leuven TC, Kardinaal Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Ultimate Frisbee

21SKZ122

2004 - 2010

Hele dag

check

check

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld, Domeinstraat 61, Kessel-Lo

¤ 77

Jetset Ultimate Frisbee vzw

Volleybal (initiatie)

21SKZ123

2009 - 2014

Hele dag

check

check

Sporthal Korbeek-Lo, Pellenbergstraat 193, Kessel-Lo

¤ 81

Lizards Lubbeek-Leuven

Wielrennen (weg) / omnisport

21SKZ124

2004 - 2013

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 87

Wielerschool Leuven

Zwemmen (beginners) + zaalsporten

21SKZ125

2011 - 2017

Voormiddag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 63

Leuven Aquatics

ZOMER 2: van 12 tot 16 juli (ten laatste inschrijven op 5 juli om 9 uur)

12

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Airtrack en trampoline

21SKZ201

2005 - 2014

Hele dag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

Brazilian Jiu Jitsu: vechtsport, zelfverdediging en anti-pesten

21SKZ202

2011 - 2016

Hele dag

check

check

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium - Brazilian Jiu Jitsu Academy

Capoeira

21SKZ203

2002 - 2015

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 76

Grupo Internacional Mundo Capoeira

Dans en motoriek 4 kids

21SKZ204

2014 - 2017

Hele dag

check

check

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

vzw Pump

Danskamp

21SKZ205

2004 - 2014

Hele dag

check

check

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 56

Gymgroep Wijgmaal vzw

Kidstennis / sport en spel

21SKZ206

2010 - 2013

Hele dag

check

check

TC Lovanium, Galgebergstraat 41, Leuven

¤ 118

TC Lovanium

Klimmen

21SKZ207

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Mountainbike / omnisport

21SKZ208

2005 - 2012

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 91

LeuvenFietst vzw

Squash / omnisport

21SKZ209

2005 - 2010

Hele dag

check

check

Sport & Squash Club De Vaart, Kolonel Begaultlaan 15, Wilsele

¤ 115

Squash Club De Vaart vzw

Survivalzwemmen / zwemmen / omnisport

21SKZ210

2005 - 2013

Hele dag

check

check

Sportoase Wilsele-Putkapel, Pastoor Eralystraat 2, Wilsele

¤ 80

New Tipo

Zelfverdediging / kick- & Thai-boksen / boksen / omnisport

21SKZ211

2011 - 2015

Hele dag

check

check

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

TOFSPORTKAMPEN

13


VOORJAAR & ZOMER 2020

ZOMER 3: van 19 tot 23 juli (ten laatste inschrijven op 12 juli om 9 uur) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Dans: modern, showdance, streetdance

21SKZ301

2009 - 2013

Hele dag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

vzw Pump

Gymnastiek

21SKZ302

2009 - 2014

Hele dag

check

check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

IJshockey (initiatie)

21SKZ303

2007 - 2015

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw

Klimmen

21SKZ304

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Schaatsen (initiatie)

21SKZ305

2008 - 2016

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw en Pirouette Leuven vzw

Synchroonzwemmen

21SKZ306

2011 - 2015

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 89

Leuven Aquatics

Tennis

21SKZ307

2009 - 2016

Voormiddag

check

TC Iris Kessel-Lo, Diestsesteenweg 300, Kessel-Lo

¤ 67

Iris Kessel-Lo TC

Zelfverdediging / kick- & Thai-boksen / boksen / omnisport

21SKZ308

2007 - 2011

Hele dag

check

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

LOCATIE

PRIJS

CLUB

¤ 92

L.B.Dynamic Gym

check

ZOMER 4: van 26 tot 30 juli (ten laatste inschrijven op 19 juli om 9 uur) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

Kleuterturnen

21SKZ401

2016 - 2018

Hele dag

OPVANG VOOR

OPVANG NA

check

check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

Klimmen

21SKZ402

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Onderwater-avonturenkamp

21SKZ403

2005 - 2010

Voormiddag

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 118

Duikcentrum Dolphin Buddys vzw

Paardrijden

21SKZ404

2007 - 2015

Hele dag

check

check

Wimpelhof, Toverbergstraat 8, Veltem-Beisem

¤ 206

Wimpelhof Veltem-Beisem

Schaatsen (initiatie)

21SKZ405

2008 - 2016

Namiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw en Pirouette Leuven vzw

Trampoline / toestelturnen

21SKZ406

2005 - 2009

Hele dag

check

check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 73

L.B.Dynamic Gym

Voetbal

21SKZ407

2008 - 2014

Hele dag

check

check

voetbalterreinen Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 67

KOSC Wijgmaal

Zelfverdediging / kick- & Thai-boksen / boksen / omnisport

21SKZ408

2011 - 2015

Hele dag

check

check

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

OPVANG VOOR

OPVANG NA

ZOMER 5: van 2 tot 6 augustus (ten laatste inschrijven op 26 juli om 9 uur)

14

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Acrogym

21SKZ501

2011 - 2014

Hele dag

check

check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 79

Blauwput Omnisport vzw

Acrogym

21SKZ502

2002 - 2009

Hele dag

check

check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 79

Blauwput Omnisport vzw

Badminton / omnisport

21SKZ503

2006 - 2013

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 76

De Dijlevallei BC

Capoeira

21SKZ504

2002 - 2014

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 76

Grupo Internacional Mundo Capoeira

Dans 4 kids

21SKZ505

2011 - 2014

Hele dag

check

check

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 71

vzw Pump

Klimmen

21SKZ506

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Rugby / omnisport

21SKZ507

2008 - 2015

Hele dag

check

check

Rugbycomplex, Koetsweg 204A, Kessel-Lo

¤ 90

Rugby Club Leuven

Skaten / skeeleren

21SKZ508

2009 - 2015

Voormiddag

check

check

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 45

RSC Heverlee vzw

Skaten / skeeleren

21SKZ509

2009 - 2015

Namiddag

check

check

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 45

RSC Heverlee vzw

Tennis (midi) / bal- en racketsporten

21SKZ510

2011 - 2012

Hele dag

check

check

Koninklijke Stade Leuven TC, Kardinaal Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Tennis (mini) / bal- en racketsporten

21SKZ511

2013 - 2015

Hele dag

check

check

Koninklijke Stade Leuven TC, Kardinaal Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Zelfverdediging / kick- & Thai-boksen / boksen / omnisport

21SKZ512

2007 - 2011

Hele dag

check

check

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

TOFSPORTKAMPEN

15


VOORJAAR & ZOMER 2020

ZOMER 6: van 9 tot 13 augustus (ten laatste inschrijven op 2 augustus om 9 uur) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Gymnastiek

21SKZ601

2009 - 2014

Hele dag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

IJshockey (initiatie)

21SKZ602

2007 - 2015

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw

Kleuterdans en dansmotoriek

21SKZ603

2016 - 2018

Hele dag

check

check

Sporthal Wilsele-centrum, Aarschotsesteenweg 163, Wilsele

¤ 82

vzw Pump

Klimmen

21SKZ604

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Korfbal / bewegingsschool

21SKZ605

2014 - 2017

Hele dag

check

check

Van Hovestadion, Albert Dejonghestraat 2, Kessel-Lo

¤ 99

Korfbalclub Leuven

Schaatsen (initiatie)

21SKZ606

2008 - 2016

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw en Pirouette Leuven vzw

Tafeltennis (pre)initiatie / omnisport

21SKZ607

2009 - 2015

Hele dag

check

check

Sporthal V.T.I, Brabançonnestraat 22, Leuven

¤ 96

TTC Meerdaal Leuven vzw

Tennis (mini + midi) / bal- en racketsporten

21SKZ608

2011 - 2015

Hele dag

check

check

Koninklijke Stade Leuven TC, Kardinaal Mercierlaan 58, Heverlee

¤ 99

Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Zelfverdediging / kick- & Thai-boksen / boksen / omnisport

21SKZ609

2011 - 2015

Hele dag

check

check

Dans- en Ringsportzaal ‘t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

¤ 75

DAWSU Martial-Arts-Academy Leuven

ZOMER 7: van 16 tot 20 augustus (ten laatste inschrijven op 9 augustus om 9 uur) TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Airtrack en trampoline

21SKZ701

2005 - 2014

Hele dag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

Turn- en Sporthal Boudewijnstadion, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 74

Blauwput Omnisport vzw

Atletiek

21SKZ702

2009 - 2014

Hele dag

check

check

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272, Kessel-Lo

¤ 71

Daring Club Leuven Atletiek

Brazilian Jiu Jitsu: vechtsport, zelfverdediging en anti-pesten

21SKZ703

2011 - 2016

Hele dag

check

check

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium - Brazilian Jiu Jitsu Academy

Danskamp

21SKZ704

2004 - 2014

Hele dag

check

check

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 56

Gymgroep Wijgmaal vzw

Klimmen

21SKZ705

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Minibasket

21SKZ706

2010 - 2014

Hele dag

check

check

Sporthal Redingenhof, Remi Vandervaerenlaan 16, Leuven

¤ 89

Leuven Bears

Mountainbike / omnisport

21SKZ707

2005 - 2012

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 91

LeuvenFietst vzw

Tafeltennis (pre)initiatie / omnisport

21SKZ708

2009 - 2015

Hele dag

check

check

Sporthal V.T.I., Brabançonnestraat 22, Leuven

¤ 96

TTC Meerdaal Leuven vzw

Wielrennen (weg) / omnisport

21SKZ709

2004 - 2013

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 87

Wielerschool Leuven

ZOMER 8: van 23 tot 27 augustus (ten laatste inschrijven op 16 augustus om 9 uur)

16

TOFSPORTKAMP

CODE

GEBOORTEJAAR

HELE OF HALVE DAG

LOCATIE

PRIJS

CLUB

Atletiek

21SKZ801

2009 - 2014

Hele dag

OPVANG VOOR check

OPVANG NA check

AtletiekArena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo

¤ 71

Daring Club Leuven Atletiek

Brazilian Jiu Jitsu / vechtsport / zelfverdediging / anti-pesten

21SKZ802

2011 - 2016

Hele dag

check

check

Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy, Groenstraat 129, Heverlee

¤ 89

Brasa Belgium - Brazilian Jiu Jitsu Academy

Handbal en ander sportplezier

21SKZ803

2007 - 2012

Hele dag

check

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 79

Handbalclub Leuven 2019

Hengelinitiatie

21SKZ804

2005 - 2013

Hele dag

check

check

Armand Meyswijk, Wilsele

¤ 84

Vissersclub ‘t Fort Wilsele vzw

IJshockey (initiatie)

21SKZ805

2007 - 2015

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee,

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw

Kidstennis / sport en spel

21SKZ806

2010 - 2013

Hele dag

check

check

TC Lovanium, Galgebergstraat 41, Leuven

¤ 118

TC Lovanium

Kleutergym

21SKZ807

2015 - 2018

Voormiddag

check

check

Sporthal Ymeria, Pastoor Bellonstraat 29, Wijgmaal

¤ 51

Gymgroep Wijgmaal vzw

Klimmen

21SKZ808

2007 - 2013

Hele dag

check

check

Klimzaal De Stordeur, Aarschotsesteenweg 112, Wilsele

¤ 126

Klimzaal De Stordeur

Mountainbike / omnisport

21SKZ809

2005 - 2012

Hele dag

check

check

Stade Chomé, Hertogstraat 203, Heverlee

¤ 91

LeuvenFietst vzw

Onderwater-avonturenkamp

21SKZ810

2005 - 2010

Voormiddag

check

Sportoase Philipssite, Philipssite 6, Heverlee

¤ 118

Duikcentrum Dolphin Buddys vzw

Rugby / omnisport

21SKZ811

2008 - 2015

Hele dag

check

check

Rugbycomplex, Koetsweg 204A, Kessel-Lo

¤ 90

Rugby Club Leuven

Schaatsen (initiatie)

21SKZ812

2008 - 2016

Voormiddag

check

check

IJsbaan Leuven, Ondernemingenweg 1, Heverlee

¤ 91

Icehockey Club Leuven vzw en Pirouette Leuven vzw

Start to Volley

21SKZ813

2008 - 2012

Hele dag

check

check

Sporthal Heverlee, Hertogstraat 180, Heverlee

¤ 73

Volley Haasrode Leuven

Tafeltennis (pre)initiatie / omnisport

21SKZ814

2009 - 2015

Hele dag

check

check

Sporthal V.T.I., Brabançonnestraat 22, Leuven

¤ 96

TTC Meerdaal Leuven vzw

Voetbal

21SKZ815

2009 - 2015

Hele dag

check

check

Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld, Domeinstraat 61, Kessel-Lo

¤ 69

Oud-Heverlee Leuven

TOFSPORTKAMPEN

17


VOORJAAR & ZOMER 2021

Acrogym Blauwput Omnisport

Acrobatische gymnastiek is een van de jongste en populairste onderdelen van gymnastiek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vijfdelige piramide? Woensdag staat een namiddagje waterpret op het programma. Periode Zomer 5 Zomer 5

Geboortejaar 2011 - 2014 2002 - 2009

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Capoeira Grupo Internacional Mundo Capoeira

Capoeira, wat is da? Deze Braziliaanse sport is een combinatie van vechttechnieken, muziek en acrobatie. Beweeg je graag op muziek en heb je tegelijkertijd interesse in vechtkunsten? Dan is dit kamp op jouw lijf geschreven!

Badminton / omnisport De Dijlevallei BC

Tijdens dit kamp verbeter je je badmintonvaardigheden. Je oefent en speelt wedstrijden. Tussendoor proef je van enkele andere sporten. Breng je eigen racket mee.

Airtrack en trampoline Blauwput Omnisport

Maak een week lang hoge sprongen, spectaculaire radslagen en verbluffende salto’s op allerlei soorten trampolines en matten. Tussendoor ga je een keer zwemmen. Periode Zomer 2 Zomer 7

Geboortejaar 2005 - 2014 2005 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Daring Club Leuven Atletiek

Van verspringen tot discuswerpen en van hoogspringen tot hordelopen: maak spelenderwijs kennis met atletiek in al haar vormen. Hoe snel ben je? Hoe hoog of hoe ver kan je springen? We testen het allemaal!

18

Geboortejaar 2006 – 2013 2006 – 2013

Geboortejaar 2009 - 2014 2009 - 2014 2009 - 2014 2009 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Geboortejaar 2002 - 2014 2002 - 2015 2002 - 2015 2002 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Dans en gymnastiek Blauwput Omnisport

Kan je niet kiezen tussen een dans- en een gymnastiekkamp? Dan is dit kamp iets voor jou, want beide sporten komen aan bod. Op woensdag neem je een frisse duik in het zwembad. Periode Zomer 1

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Geboortejaar 2009 - 2013

Hele/halve dag Hele dag

Danskamp Gymgroep Wijgmaal

Brazilian Jiu Jitsu: vechtsport, zelfverdediging en anti-pesten Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy

Atletiek

Periode Pasen 2 Zomer 1 Zomer 7 Zomer 8

Periode Pasen 2 Zomer 5

Periode Pasen 2 Zomer 1 Zomer 2 Zomer 5

Pesten is niet oké! Maar hoe ga je om met pesters als ze je fysiek aanvallen? Leer jezelf verdedigen op een beheerste manier en geef je zelfvertrouwen een boost. Ontdek hoe je je tegenstander onder controle houdt met verschillende grepen en klemmen, hoe je hem/haar kan kalmeren en hoe je schade aan jezelf en aan je tegenstander kan vermijden. Tijdens het kamp wissel je zelfverdediging af met technieken en oefeningen waarbij je je op een speelse manier en volgens je eigen kunnen met leeftijdsgenoten kan meten. Periode Pasen 2 Zomer 1 Zomer 2 Zomer 7 Zomer 8

Geboortejaar 2011 - 2016 2011 - 2016 2011 - 2016 2011 - 2016 2011 - 2016

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Wil je enkele nieuwe dansstijlen aanleren of wil je je dance moves verbeteren? Tijdens dit kamp kan je je eerste danspasjes zetten of kan je als gevorderde danser nieuwe bewegingen leren. Deelnemers worden opgedeeld volgens leeftijd en danservaring. Periode Zomer 2 Zomer 7

Geboortejaar 2004 - 2014 2004 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Dans en motoriek 4 kids Vzw Pump

Als je graag danst en veel moves wil bijleren, is dit een kamp voor jou! Periode Zomer 2

Geboortejaar 2014 - 2017

Hele/halve dag Hele dag

Dans en spel Studio Zuid

Dans 4 kids Als je graag danst en veel moves wil bijleren, is dit een kamp voor jou!

Een week vol dansen, spelen, knutselen en ontdekken! Je maakt kennis met verschillende dansstijlen, aangevuld met leuke spelmomenten en creatieve knutselactiviteiten. En ooooo ja … en we bakken samen de lekkerste cake van het land!

Periode Pasen 2 Zomer 5

Periode Zomer 1 Zomer 1

Vzw Pump

Geboortejaar 2011 - 2014 2011 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Geboortejaar 2016 – 2018 2011 – 2015

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

19


VOORJAAR & ZOMER 2021

Handbal en ander sportplezier Handbalclub Leuven 2019

Dans: modern, showdance, streetdance Pump’n Dance

Kom erbij … en dans! Maar liefst drie verschillende stijlen komen aan bod tijdens dit danskamp: moderne dans, showdance en streetdance. Periode Zomer 1 Zomer 3

Geboortejaar 2007 - 2011 2009 - 2013

Maak kennis met een van de oudste sporten ter wereld: handbal. Tussendoor komen andere sporten en spelen aan bod, en we spelen zoveel mogelijk in de gezonde buitenlucht. Periode Pasen 2 Zomer 1 Zomer 8

Geboortejaar 2007 - 2012 2007 - 2012 2007 - 2012

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Hengelen (initiatie) Vissersclub ‘t Fort Wilsele

Gymnastiek Blauwput Omnisport

Dit is een kamp vol verrassingen. Je vliegt van het ene toestel naar het andere, en van trampolinespringen naar acrobatische gymnastiek en dans. Je verveelt je geen seconde! Op woensdag ga je zwemmen. Periode Pasen 1b Zomer 3 Zomer 6

Geboortejaar 2009 - 2014 2009 - 2014 2009 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

IJshockey (initiatie) / bosspel en sport Icehockey Club Leuven

Met een stick in je handen en schaatsen aan je voeten zet je je eerste stappen op het ijs als ijshockeyspeler. Kan je al schaatsen? Dat is mooi meegenomen, maar het hoeft niet. De club zorgt voor schaatsen en kledij. In de namiddag staan telkens een boswandeling en bosspel op het programma (bij regenweer vervangen door indoor sport en spel).

Kleutergym (1)

Periode Pasen 2 Zomer 1

Periode Zomer 8

Geboortejaar 2007 - 2015 2007 - 2015

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Tijdens dit kamp word je ondergedompeld in de hengelsport. Je leert onder andere vissen met een vaste hengel, hengellijnen maken en haken zetten. Deze sport ontdekken wordt heel leuk, beloofd! Je hoeft niets mee te nemen, de club zorgt voor het materiaal.

Kidstennis / sport en spel

Periode Pasen 2 Zomer 8

Maak spelenderwijs kennis met tennis: afhankelijk van je niveau speel je op een kleiner terrein en met een aangepaste bal. Naast tennis komen ook andere sport- en spelvormen aan bod.

Geboortejaar 2005 - 2013 2005 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

TC Lovanium

Periode Zomer 2 Zomer 8

IJshockey (initiatie)

Geboortejaar 2010 - 2013 2010 - 2013

20

Geboortejaar 2015 - 2018

Hele/halve dag Voormiddag

Kleutergym (2) Koninklijke Turnkring Pro Patria Wijgmaal

Klimmen, springen, rollen en balanceren: tijdens dit kamp doe je het op allerlei manieren. Na een week boordevol leuke oefeningen sta je ongetwijfeld versteld van wat je allemaal kan! Periode Pasen 2

Geboortejaar 2015 - 2018

Hele/halve dag Voormiddag

Kleuterturnen

Met een stick in je handen en schaatsen aan je voeten zet je je eerste stappen op het ijs als ijshockeyspeler. Kan je al schaatsen? Dat is mooi meegenomen, maar het hoeft niet. De club zorgt voor schaatsen en kledij. Geboortejaar 2007 - 2015 2007 - 2015 2007 - 2015 2007 - 2015

Op gevarieerde parcours oefenen kleuters hun motorische vaardigheden. Turnen en spelen staan centraal. Op vrijdag geven de kinderen een korte voorstelling.

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Icehockey Club Leuven

Periode Pasen 1a Zomer 3 Zomer 6 Zomer 8

Gymgroep Wijgmaal

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag

L.B. Dynamic Gym

Kleuterdans en dansmotoriek Voor de allerkleinsten is het belangrijk om de algemene bewegingsvaardigheden aan te leren. Met leuke muziek en nog leukere oefeningen wordt hun motoriek verbeterd.

Dit is een sportkamp op maat van kleuters die graag bewegen. Aan de hand van leuke spelletjes, oefeningen en dansjes maak je kennis met allerlei vormen van bewegen, en je leert je eerste ‘turnkunstjes’. Er staat ook een zwembeurt op het programma, en bij mooi weer trek je naar het park voor waterspelletjes.

Periode Zomer 6

Periode Zomer 4

Pump’n Dance

Geboortejaar 2016 - 2018

Hele/halve dag Hele dag

Geboortejaar 2016 – 2018

Hele/halve dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

21


VOORJAAR & ZOMER 2021

Onderwater-avonturenkamp Duikcentrum Dolphin Buddy’s

Duik mee in de wondere onderwaterwereld, met een snorkel en zelfs een heuse persluchtfles op je rug. Onder begeleiding van professionele duikinstructeurs maak je op een veilige manier kennis met de basistechnieken van het duiken. Je traint ook op je watervaardigheid en snorkeltechnieken. Goed kunnen zwemmen is een vereiste. Voor de start van het kamp krijg je een mail met een medische vragenlijst die je moet invullen. Periode Pasen 2 Zomer 4 Zomer 8

Klimmen Klimzaal De Stordeur

Tijdens dit kamp leer je zelfstandig klimmen op een veilige manier. Je leert zekeren en klimmen en krijgt allerlei tips om de sport goed te beoefenen. Alles wordt aangeleerd in de vorm van spelletjes en oefeningen, zowel op de gewone als op de speelse klimmuren. Periode Pasen 1a Pasen 2 Zomer 1 Zomer 2 Zomer 3 Zomer 4 Zomer 5 Zomer 6 Zomer 7 Zomer 8

Geboortejaar 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013 2007 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Korfbal / bewegingsschool Korfbalclub Leuven

Korfbal is één van de weinige balsporten die gemengd wordt gespeeld: jongens en meisjes werken samen om zoveel mogelijk punten te scoren. Korfbal wordt afgewisseld met andere sportieve oefeningen. Periode Zomer 6

22

Geboortejaar 2014 – 2017

Hele/halve dag Hele dag

Geboortejaar 2005 - 2010 2005 - 2010 2005 - 2010

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag

Minibasket

Periode Pasen 2 Zomer 7

Geboortejaar 2009 - 2013 2010 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Mountainbike / omnisport Leuven Fietst

Lekker crossen in de bossen! Je legt dagelijks 25 tot 45 km af op de mountainbike en beoefent gedurende twee uur een andere sport (pingpong, voetbal of petanque). Neem je je eigen mountainbike mee? Zorg dan dat hij tiptop in orde is! Je kan ook een fiets huren (35-50 euro/week). Periode Pasen 2 Zomer 1 Zomer 2 Zomer 7 Zomer 8

Geboortejaar 2005 - 2012 2005 - 2012 2005 - 2012 2005 - 2012 2005 - 2012

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Paardrijden Wimpelhof Veltem-Beisem

Heb je nog nooit op een paard gezeten of ben je al een gevorderde ruiter? Iedereen is welkom op dit kamp. De ponylessen worden afgewisseld met creatieve en theoretische activiteiten met paarden, zoals op- en afzadelen en de paarden verzorgen. De week wordt afgesloten met een show waarin jij je talent kan tonen. Breng zelf rijlaarzen of rubberlaarzen, sportschoenen en een rijbroek of lange stretchbroek mee. Een tok, zweep en vest kan je lenen. Periode Zomer 4

Geboortejaar 2007 - 2015

Hele/halve dag Hele dag

Recreatieturnen Koninklijke Turnkring Pro Patria Wijgmaal

Leer de basisbeginselen van turnen via loopoefeningen, tikspelletjes en toesteloefeningen. Je lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen gaan er deze week keihard op vooruit. Periode Pasen 1a

Rugby Club Leuven

Rugby wordt steeds populairder, dus waarom zou jij het niet eens proberen? Je leert de basisregels, passen geven en kicken. Trainingen en wedstrijdjes worden afgewisseld met andere sporten en een zwembeurt.

Leuven Bears

Dribbelen maar! Tijdens dit kamp leer je de basistechnieken van basketbal. Je oefent je balvaardigheid en je bewegingen op het terrein, en je speelt kleine wedstrijdjes. Je gaat ook een keer zwemmen.

Rugby / omnisport

Geboortejaar 2009 - 2014

Hele/halve dag Hele dag

Periode Zomer 5 Zomer 8

Geboortejaar 2008 – 2015 2008 – 2015

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Schaatsen (initiatie) Icehockey Club Leuven in samenwerking met Kunstschaatsclub Pirouette Leuven

Heb je nog nooit eerder geschaatst of vind je het gewoon leuk om te doen? Dan is dit kamp iets voor jou. Tal van leuke oefeningen laten je wennen aan het ijs, zodat je op het einde van de week vlotte schaatsbewegingen maakt. De club zorgt voor de schaatsen. Periode Pasen 1a Pasen 2 Zomer 1 Zomer 3 Zomer 4 Zomer 6 Zomer 8

Geboortejaar 2008 - 2016 2008 - 2016 2008 - 2016 2008 - 2016 2008 - 2016 2008 - 2016 2008 - 2016

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag Voormiddag

TOFSPORTKAMPEN

23


VOORJAAR & ZOMER 2021

Schermen (beginners)

Squash / omnisport

Schermclub Parcival

Tijdens dit kamp maak je kennis met de wapens en de schermtechniek. Daarna volgen de tactiek en de duels. Alles wordt stap voor stap opgebouwd en afgewisseld met schermen in spelvorm, bijvoorbeeld met ballonnen. Periode Pasen 1b Zomer 1

Geboortejaar 2006 – 2010 2006 – 2010

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag

Skaten / skeeleren

Synchroonzwemmen

Squash Club De Vaart vzw

Leuven Aquatics

Techniek en tactiek: wie over beide beschikt, kan heel wat punten scoren tijdens het squashen. Deze uitdagende racketsport is heel intensief én plezierig. Er komen ook andere sporten aan bod, zoals badminton en hockey. Periode Zomer 1 Zomer 2

Geboortejaar 2005 – 2010 2005 – 2010

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Synchroonzwemmen is een spectaculair onderdeel van de zwemsport, waarbij je met meerdere zwemmers trucjes doet of bepaalde patronen vormt in het water. Je leert de bewegingen aan, en in de namiddag staat turnen, dans of spel op het programma. Wie aan dit kamp wil deelnemen, moet minstens 25 m kunnen zwemmen. Periode Zomer 3

Geboortejaar 2011 - 2015

Hele/halve dag Hele dag

Start to Volley

RSC Heverlee vzw

Alles loopt op wieltjes tijdens dit kamp. Je leert inlineskaten zodat je na het kamp veilig op de openbare weg kan gaan cruisen. Wie weet krijg je de smaak helemaal te pakken en volg je binnenkort skeelerkampioen Bart Swings op? Breng je eigen skates en (fiets)helm mee. Periode Geboortejaar Hele/halve dag Zomer 1 2009 - 2015 Voormiddag OF namiddag Zomer 5 2009 - 2015 Voormiddag OF namiddag

Volley Haasrode Leuven

Tafeltennis (initiatie) / omnisport

Opslaan, toetsen en smashen: in verschillende spelvormen krijg je de basistechnieken van volleybal onder de knie. Er staat ook een zwembeurt op het programma.

TTC Meerdal Leuven vzw

Periode Zomer 8

Geboortejaar 2008 – 2012

Hele/halve dag Hele dag

Survivalzwemmen / zwemmen / omnisport

Tafeltennis of pingpong is een sport voor wie houdt van focus en techniek. In de voormiddag leer je de verschillende slagen aan, in de namiddag speel je andere sporten. Periode Zomer 6 Zomer 7 Zomer 8

Geboortejaar 2009 - 2015 2009 - 2015 2009 - 2015

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag

Tennis (midi) / bal- en racketsporten Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Forehand, backhand, volley, smash … misschien zeggen deze termen je nog niet veel, maar na een weekje tennis zijn ze basiskennis voor jou. Op een speelse manier krijg je de belangrijkste technieken onder de knie, zodat je kan schitteren tijdens het tornooi op vrijdag. Tussendoor komen andere bal- en racketsporten aan bod. Periode Zomer 1 Zomer 5

Geboortejaar 2011 – 2012 2011 – 2012

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

New Tipo

Snorkelen / duiken / vrijduiken Flippers Leuven

Ben je een echte waterrat en kan je minstens 100 m zwemmen? De Flippers nemen je graag mee op reis onder water en leren je op een veilige en speelse manier snorkelen, duiken en vrijduiken. Periode Zomer 1

24

Geboortejaar 2002 - 2009

Hele/halve dag Voormiddag

Bij survivalzwemmen draait het niet om baantjes trekken, maar om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Je leert bijvoorbeeld zwemmen met kledij en bevrijdingstechnieken. Tussendoor proef je van andere sporten. Let op, om aan dit kamp te mogen deelnemen, moet je een zwembrevet van 50 m kunnen voorleggen. Periode Zomer 1 Zomer 2

Geboortejaar 2005 - 2013 2005 - 2013

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Tennis TC Iris

Game, set, match! Trek het tennisterrein op en haal uit met mooie slagen, harde smashes en subtiele dropshots. Ervaring of niet: iedereen kan meedoen aan dit kamp. Wie geen eigen racket heeft, kan er een lenen. Periode Zomer 3

Geboortejaar 2009 – 2016

Hele/halve dag Voormiddag

Tennis (mini + midi) / bal- en racketsporten Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Tijdens dit kamp speel je mini- en miditennis en andere bal- en racketsporten. Vergeet je sportkledij en tennisschoenen niet. Periode Zomer 6

Geboortejaar 2011 – 2015

Hele/halve dag Hele dag

TOFSPORTKAMPEN

25


VOORJAAR & ZOMER 2021

Volleybal (initiatie)

Ultimate frisbee

Lizards Lubbeek-Leuven

Jetset Ultimate

Tennis (mini) / bal- en racketsporten Koninklijke Stade Leuven Tennis Club

Dit kamp draait helemaal rond balplezier. Je zet je eerste stappen op het tennisveld – dat we voor de gelegenheid wat kleiner maken. Tussendoor speel je andere balsporten, zoals hockey en baseball. Periode Zomer 1 Zomer 5

Geboortejaar 2013 – 2015 2013 – 2015

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Trampoline / toestelturnen

Misschien deed je het al eens met vrienden in het park of op school. Maar heb je al eens frisbee in ploegverband gespeeld? Dat gaat er nog nét iets anders aan toe. Tijdens dit kamp leer je de sport en de basisworpen, speel je verschillende frisbeevarianten en ga je een keer zwemmen. Periode Zomer 1

Geboortejaar 2004 - 2010

Periode Zomer 4

Geboortejaar 2005 – 2009

Hele/halve dag Hele dag

Gymgroep Wijgmaal

Ben jij een echte spring-in’t-veld? Dan ben je hier op je plaats! Je springt van de ene oefening naar de andere op de airtrack, de (mini-)trampoline en aan de turntoestellen. Beginneling of gevorderde: iedereen is welkom en leert op zijn/haar niveau nieuwe vaardigheden! Periode Zomer 1

26

Geboortejaar 2003 - 2014

Hele/halve dag Hele dag

Geboortejaar 2009 - 2014

Hele/halve dag Hele dag

Wielrennen (weg) / omnisport Wielerschool Leuven

Voetbal (1) Koninklijke Olympia SC Wijgmaal

Wie graag voetbalt en zijn of haar talenten nog wat aanscherpt, kan terecht in Wijgmaal. Een hele week lang ligt de focus op de bal: leuke trainingen, spannende tornooitjes en tonnen spelplezier. Dribbel, schiet, scoor! Periode Pasen 2 Zomer 4

Geboortejaar 2008 - 2014 2008 - 2014

Hele/halve dag Hele dag Hele dag

Kijk jij ook al uit naar het WK wielrennen dat in september in Leuven neerstrijkt, en wil je eens voelen hoe de profrenners afzien op de fiets? Smeer je benen dan maar in voor een pittige fietsweek waarin je heel wat kilometers aflegt. Je gaat ook BMX-en en zwemmen. Dit is een kamp voor zeer geoefende fietsers. Neem je eigen koersfiets en een reservebinnenband mee. Periode

Geboortejaar

Hele/halve dag

Pasen 2 Zomer 1 Zomer 7

2004 – 2013 2004 – 2013 2004 – 2013

Hele dag Hele dag Hele dag

Voetbal (2) Oud-Heverlee Leuven

Turnen / toestelturnen / trampoline / airtrack (initiatie)

Periode Zomer 1

Hele/halve dag Hele dag

LB Dynamic Gym

Je leeft je een hele week uit op grote en kleine trampolines en oefent spectaculaire oefeningen op de toestellen. Tussendoor blaas je uit in het zwembad.

Vind je volleybal een leuke sport en wil je het graag wat beter kunnen? Een hele week lang dompelen we je erin onder. We gaan ook een dag beachvolleyballen en een keer zwemmen.

Wil jij in de voetsporen van Dries Mertens of Lionel Messi treden? Of vind je voetbal gewoon een leuke sport om met vrienden te spelen? Dan is dit kamp echt iets voor jou. Tactiek, techniek en spelplezier: daar draait het om! Periode Zomer 8

Geboortejaar 2009 - 2015

Hele/halve dag Hele dag

Zelfverdediging / kick- & thaiboksen / boksen / omnisport DAWSU Martial-Arts Academy Leuven

Deze week doe je aan zelfverdediging en vechtsport. Je wisselt onder andere thai- en kickboksen af met verschillende omnisportactiviteiten. Op vrijdag ga je zwemmen. Periode Zomer 2 Zomer 3 Zomer 4 Zomer 5 Zomer 6

Geboortejaar 2011 - 2015 2007 - 2011 2011 - 2015 2007 - 2011 2011 - 2015

Hele/halve dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag Hele dag

Zwemmen (beginners) + zaalsporten Leuven Aquatics

Zit je graag in het water of wil je (beter) leren zwemmen? Tijdens de watergewenning zorgen de lesgevers ervoor dat kinderen zich goed voelen in het water. Wie al wat verder gevorderd is, krijgt de basistechnieken van crawl en rugslag aangeleerd. Halverwege de voormiddag ruil je het zwembad in voor de sportzaal. Periode Pasen 1b Pasen 2 Zomer 1

Geboortejaar 2011 - 2017 2011 - 2017 2011 - 2017

Hele/halve dag Voormiddag Voormiddag Voormiddag

Zwemmen (gevorderden) Leuven Aquatics

Wie al kan zwemmen – minstens 50 m crawl, school- en rugslag – maar zijn of haar zwemtechnieken graag wil verbeteren, kan een hele week het water induiken tijdens dit spetterend zwemkamp. Je krijgt ook initiatielessen van andere watersporten, zoals waterpolo en reddend zwemmen. Periode Pasen 2

Geboortejaar 2006 – 2013

Hele/halve dag Voormiddag

TOFSPORTKAMPEN

27


Sportkampen paas- en zomervakantie 2021

SPORTHAL KESSEL-LO

Tijdens alle schoolvakanties bieden Sporty en Tofsport Leuven samen tal van sportkampen aan voor kinderen van 3 t.e.m. 16 jaar in de sporthal van Kessel-Lo, sporthal van Heverlee en UCLL Heverlee. De begeleiding van onze kampen gebeurt steeds door pedagogisch en didactisch geschoolde lesgevers. Bekijk het volledige overzicht en meer informatie van onze kampen:

www.sportyvzw.be Inschrijven voor de kampen tijdens de paas- en zomervakantie kan vanaf 10 januari 2021, vanaf 10u via wwww.sportyvzw.be

Pasen 1 = 6/4 - 9/4 (4 dagen!) Pasen 2 = 12/4 - 16/4

Zomer 4a = 19/7 - 20/7 Zomer 4b = 22/7 - 23/7 Zomer 6 = 2/8 - 6/8

Zomer 2 = 5/7 - 9/7

Zomer 7 = 9/8 - 13/8

Zomer 3 = 12/7 - 16/7

Zomer 8 = 16/8 - 20/8

SPORTHAL HEVERLEE / UCLL HEVERLEE Balanceren op ĂŠĂŠn been Op yoga-avontuur in het magische bos...

PERIODE Pasen 1 Pasen 2

KAMPEN 6-10 JAAR 2014-2011 Klimland

PERIODE Pasen 1

Ervaringssportkamp met gym**

Pasen 1 Pasen 1 Pasen 2

Multiballs

Zomer 8

Sportkamp met gym, basketbal, new games en baseball**

Mini olympische spelen

Zomer 8

Circus Deluxe Ervaringssportkamp met schaatsen**

Pasen 2

Sportkamp met schaatsen, beachvolley en handbal*

Pasen 2

Showtime

Zomer 8

Fun on ice

Zomer 8

Cheerleading *effectief 3 jaar zijn bij aanvang van het kamp! ** OPGELET: ervaringssportkampen voor 2014-2013; sportkampen voor 2012-2009; Bekijk alle leeftijdsuitzonderingen op de website www.sportyvzw.be

Zomer 8

PERIODE

KAMPEN 6-10 JAAR 2014-2011

PERIODE

KAMPEN TIENERS 2010- 2005

PERIODE

Minisportkamp met zwemmen

Pasen 1, 2, Zomer 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

Ervaringssportkamp met zwemmen**

Pasen 1, 2 Zomer 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

Sportkamp (4 sporten)**

Pasen 1, 2 Zomer 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

Multiballs

Pasen 1, Zomer 6

Sportkampen (4 sporten)**

Pasen 1, 2 Zomer 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9

Sporty danst!

Pasen 1, Zomer 3, 8

FC Sporty

Pasen 2

Ultimate frisbee en MTB stage

Pasen 1

Minidisco

Pasen 2

Sporty danst!

Pasen 1, Zomer 3, 8

Breakdance en graffiti

Pasen 1

Muziyoga

Zomer 2

Synchoonzwemmen

Synchroonzwemmen

EK voetbal

Zomer 2

Pasen 2, Zomer 2

Pasen 2, Zomer 2

Als atleet over de meet

Zomer 3, 7

Mindful run 4 kids

Pasen 2

Waterworld

Schattenjacht

Zomer 3

EK voetbal

Zomer 2

Pasen 2, Zomer 2, 7 Pasen 2

Zomer 4a

Zomer 3, 9

Mindful run 4 kids

Jumpen part 1

Jump around

Zomer 2

Zomer 4a

Zomer 4a

EK voetbal

Mini Splash part 1

Bubble & balls part 1

Zomer 3

Zomer 4b

Zomer 4a

Sportykickx

Jumpen part 2

Splash part 1

Zomer 3, 9

Zomer 4b

Zomer 4b

Jump around

Mini Splash part 2

Bubble & balls part 2

Zomer 4b

Splash part 1

Zomer 4a

Grote bengels: Van Wimbledon tot Roland Garros**

Splash part 2

Zomer 5

Van Wimbledon tot Roland Garros

Zomer 5, 7

Spikeball- en MTBstage

Zomer 4a

Olympische spelen

Zomer 5

Splash part 2

Zomer 4b

Streetsoccer

Zomer 5, 8

Klim- en waterpolo

Zomer 4b

FC Sporty

Zomer 6

Olympische spelen

Zomer 5

Streetsoccer

Zomer 5, 8

Voetbalacademie

Zomer 6

Cheerleading

Zomer 6

Van wimbledon tot Roland Garros

Zomer 5, 7

Rope skipping

Zomer 7

Voetbalacademie

Zomer 6

WK wielrennen

Zomer 9

Cheerleading

Zomer 6

Rope skipping

Zomer 7

WK wielrennen

Zomer 9

Zomer 5 = 26/7 - 30/7

Zomer 9 = 23/8 - 27/8

KAMPEN KLEUTERS 2018*-2015

KAMPEN KLEUTERS 2018*-2015

KAMPEN TIENERS 2010-2009 Klimland

PERIODE Pasen 1

Sportkamp met gym, basketbal, new games en baseball**

Pasen 1

Circus Deluxe

Pasen 2

Sportkamp met schaatsen, beachvolley en handbal**

Pasen 2

Fun on ice

Zomer 8

Mini olympische spelen

Zomer 5

Cheerleading**

Zomer 8

Als atleet over de meet

Zomer 7

Mini Play Factory

Zomer 7

Holderdebolder

Zomer 8

Circus Krokofant

Zomer 8

WK op wieltjes

Zomer 9

*effectief 3 jaar zijn bij aanvang van het kamp. ** OPGELET: grote bengels-kampen enkel voor 2015 ervaringssportkampen voor 2014-2013; sportkampen voor 2012-2009;


VOORJAAR & ZOMER 2021

SPEELPLEINEN EN JEUGDKAMPEN

Start online inschrijvingen zondag 24 januari 2021 om 10 uur

30

SPEELPLEINEN EN JEUGDKAMPEN

31


VOORJAAR & ZOMER 2021

Speelpleinen Wat?

Wanneer?

De Leuvense speelpleinen, dat is een paas- en zomervakantie lang plezier maken: een stadsspel spelen, tochten maken, knutselen, koken, kampen bouwen, verhalen luisteren, strips lezen … het kan er allemaal!

Paasvakantie • van dinsdag 6 tot vrijdag 9 april (4 dagen!) • van maandag 12 tot vrijdag 16 april

De animatoren bedenken, organiseren en begeleiden elke dag activiteiten. Elke maandagochtend zetten ze het programma voor de komende week op www.leuven.be/speelpleinen en op de Facebookpagina’s van de speelpleinen

Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar (geboortejaren 2006 tot 2018) die zindelijk en schoolgaand zijn.

Waar? Paasvakantie • Heverlee: Broosgebouw, Erasme Ruelensvest 127 en ingang Paul Van Ostaijenpark Zomervakantie • Heverlee: SKLO, Leo Dartelaan 11 en ingang Paul Van Ostaijenpark • Kessel-Lo: Vrije Basisschool en lokalen SGV Boven-Lo, Heidebergstraat 275 • Wilsele: Basisschool Hertog Karel, Hoogveldweg 5

32

Zomervakantie • van maandag • van maandag • van maandag • van maandag • van maandag • van maandag • van maandag 7.30 - 9 uur 9 - 12 uur 12 - 13.30 uur 13.30 - 16.30 uur 16.30 - 18 uur

Prijs?

5 tot vrijdag 9 juli 12 tot vrijdag 16 juli 19 tot vrijdag 23 juli (niet op woensdag 21 juli) 26 tot vrijdag 30 juli 2 tot vrijdag 6 augustus 9 tot vrijdag 13 augustus 16 tot vrijdag 20 augustus aanmelden en vooropvang activiteiten middagopvang activiteiten afmelden en na-opvang

Meld je kind(eren) voor 9 uur aan. Zo kunnen de animatoren op tijd starten met de activiteiten. De deuren sluiten stipt om 9 uur.

MEER INFO

www.leuven.be/speelpleinen

Inschrijven week van 5 dagen

week van 4 dagen

Leuvenaars

30 euro

24 euro

Leuvenaars met drie of meer kinderen op hetzelfde adres gedomicilieerd als de aanvragende ouder(s)*

25 euro

20 euro

Leuvenaars met een UiTPAS met kansentarief**

6 euro

4,80 euro

Niet-Leuvenaars

37,50 euro

30 euro

* Maak bij je inschrijving een fiche voor alle kinderen van je gezin, ook voor de kinderen die niet deelnemen aan een speelplein. De korting voor grote gezinnen wordt toegekend vanaf drie kinderen. Meer info op blz. 38. ** Vermeld bij je inschrijving je UiTPAS-nummer. Meer info op blz. 38.

Inschrijven voor de speelpleinen doe je voortaan op voorhand en (liefst) online. Je kan enkel inschrijven en betalen voor een hele week. De online inschrijvingen voor de speelpleinen in de paasvakantie starten op zondag 24 januari. Inschrijven voor de speelpleinen in de zomervakantie kan pas vanaf 25 april. Hoe je inschrijft, lees je op blz. 38.

Handig om te weten • Alle speelpleinen worden coronaveilig georganiseerd. Alle deelnemers krijgen enkele dagen voor de start van het speelplein een mail met een overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen. • Neem zelf drank en een lunchpakket mee. • Elke deelnemer heeft via de jeugddienst een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. • De speelpleinen zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je ontvangt het fiscale attest van 2021 in april 2022. • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor de speelpleinwerking. Daarvoor heb je een getuigschrift nodig. Vraag het aan je werkgever of ziekenfonds, en laat het invullen aan het onthaal van de jeugddienst of via jeugddienst@leuven.be.

SPEELPLEINEN EN JEUGDKAMPEN

33


VOORJAAR & ZOMER 2021

Skate- en bladekamp In de paas- en zomervakantie organiseert de jeugddienst skate- en bladekampen. Tijdens de kampen leer je de basisvaardigheden en moeilijkere tricks. Of je nu veel, een beetje of helemaal geen ervaring op wielen hebt: iedereen is welkom! Jonge skaters en bladers geven tips en helpen je om je techniek te verbeteren.

Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 7 tot 15 jaar (geboortejaren 2014 tot 2006).

34

week van 5 dagen

week van 4 dagen

Leuvenaars

30 euro

24 euro

Leuvenaars met drie of meer kinderen op hetzelfde adres gedomicilieerd als de aanvragende ouder(s)*

25 euro

20 euro

Leuvenaars met een UiTPAS met kansentarief**

15 euro

12 euro

Niet-Leuvenaars

37,50 euro

30 euro

Je kan enkel inschrijven (en betalen) voor een hele week. Hoe je inschrijft, lees je op blz. 38.

Handig om te weten

* Maak bij je inschrijving een fiche voor alle kinderen van je gezin, ook voor de kinderen die niet deelnemen aan een speelplein. De korting voor grote gezinnen wordt toegekend vanaf drie kinderen. Meer info op blz. 38.

Wat?

De skatekampen worden georganiseerd in samenwerking met VZWEETJE, de bladekampen worden georganiseerd in samenwerking met Kapot.

Inschrijven

Prijs?

** Vermeld bij je inschrijving je UiTPAS-nummer. Meer info op blz. 38.

• Alle kampen worden coronaveilig georganiseerd. Alle deelnemers krijgen enkele dagen voor de start van het kamp een mail met een overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen. • Neem je eigen skateboard en blades mee. Vergeet ook je helm en elleboog-, knie- en polsbeschermers niet. • Neem zelf drank mee naar het kamp. • Elke deelnemer heeft via de jeugddienst een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. • De kampen zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je ontvangt het fiscale attest van 2021 in april 2022. • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor sportkampen. Daarvoor heb je een getuigschrift nodig. Vraag het aan je werkgever of ziekenfonds, en laat het invullen aan het onthaal van de jeugddienst of via jeugddienst@leuven.be.

Wanneer? Paasvakantie: • van dinsdag 6 tot vrijdag 9 april (4 dagen!) • van maandag 12 tot vrijdag 16 april

Waar?

Zomervakantie: • van maandag 5 tot vrijdag 9 juli • van maandag 12 tot vrijdag 16 juli • van maandag 2 tot vrijdag 6 augustus • van maandag 9 tot vrijdag 13 augustus

Skatepark Philipssite, Geldenaaksebaan z/n, Heverlee

De skate- en bladekampen vinden plaats in de voormiddag, van 9 tot 12 uur.

MEER INFO

www.leuven.be/skatekampen

SPEELPLEINEN EN JEUGDKAMPEN

35


VOORJAAR & ZOMER 2021

ReTTeKKe PReT

Prijs?

Inschrijven week van 5 dagen

Leuvenaars

30 euro

Leuvenaars met drie of meer kinderen op hetzelfde adres gedomicilieerd als de aanvragende ouder(s)*

25 euro

Leuvenaars met een UiTPAS met kansentarief**

6 euro

Niet-Leuvenaars

37,50 euro

Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 4 tot 12 jaar (geboortejaren 2009 tot 2017).

Hoe je inschrijft, lees je op blz. 38.

Handig om te weten

Wat? Tijdens de krokusvakantie organiseert de jeugddienst ReTTeKePReT, een kamp met een pak fijne workshops, ontdekkingstochten, spelletjes en knutselactiviteiten.

Je kan enkel inschrijven (en betalen) voor een hele week.

* Maak bij je inschrijving een fiche voor alle kinderen van je gezin, óók voor de kinderen die niet deelnemen aan een speelplein. De korting voor grote gezinnen wordt toegekend vanaf drie kinderen. Meer info op blz. 38. ** Vermeld bij je inschrijving je UiTPAS-nummer. Meer info op blz. 38.

• ReTTeKePReT wordt coronaveilig georganiseerd. Alle deelnemers krijgen enkele dagen voor de start van het kamp een mail met een overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen. • Neem zelf een stuk fruit of koek en een lunchpakket mee. De jeugddienst zorgt voor een vieruurtje. • Elke deelnemer heeft via de jeugddienst een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. • De kampen zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je ontvangt het fiscale attest van 2021 in april 2022. • Heel wat ziekenfondsen en werkgevers geven een tegemoetkoming voor jeugdkampen. Daarvoor heb je een getuigschrift nodig. Vraag het aan je werkgever of ziekenfonds, en laat het invullen bij de jeugddienst of via jeugddienst@ leuven.be.

Waar? Sint-Jansschool, Mechelsevest 2, Leuven

Wanneer?

MEER INFO

www.leuven.be/rettekepret

Van maandag 15 tot vrijdag 19 februari. 8 - 9 uur      aanmelden en vooropvang 9 - 12 uur      activiteiten en workshops 12 - 13 uur     lunch 13 - 16 uur      activiteiten en workshops 16 - 17.30 uur   uitschrijven en na-opvang

36

SPEELPLEINEN EN JEUGDKAMPEN

37


VOORJAAR & ZOMER 2021

Hoe schrijf je in voor een speelplein of een jeugdkamp? Eerst registreren …

Annuleren

Schrijf online in. Is het je eerste inschrijving, dan moet je je als ouder eerst registreren. Zo ga je te werk:

Je kan een activiteit enkel annuleren en een terugbetaling aanvragen via mail of telefoon. Vermeld daarbij het rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder, de naam van het ingeschreven kind en de kampcode (zie Kwandoo).

1.

Registreer je op http://leuven.kwandoo.com. Je krijgt meteen een bevestigingsmail. TIP: Vermeld je UiTPAS-nummer bij je registratie. Op basis van dat nummer krijg je een kansentarief en/of spaar je UiTPAS-punten.

2.

Klik op de link in de mail om je registratie te vervolledigen.

3.

Maak per kind een fiche aan, of kijk de fiches van vorig jaar na en pas aan indien nodig. TIP: Maak een fiche voor alle kinderen van je gezin, ook voor de kinderen die niet deelnemen aan een activiteit. De korting voor grote gezinnen wordt toegekend vanaf drie kinderen.

4.

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Bezorg dan vóór je inschrijving een geldig attest van je ziekenfonds. Je kan het attest uploaden in je profiel of aan de jeugddienst bezorgen. TIP: Vraag het attest op via de website van je ziekenfonds of ga langs bij je ziekenfonds om het af te halen.

MEER INFO

Jeugddienst Brusselsestraat 61a 3000 Leuven 016 27 27 50 jeugddienst@leuven.be Openingsuren jeugddienst dinsdag: 12 - 16.30 uur donderdag: 12 - 19 uur Telefonisch bereikbaar

Je krijgt een volledige terugbetaling met een geldige reden, zoals ziekte of een sterfgeval. Bezorg een bewijs en vraag de terugbetaling ten laatste vijf dagen voor de start van de activiteit aan.

Je krijgt de helft van je inschrijvingsgeld terugbetaald als je zonder geldige reden ten minste vijf dagen op voorhand annuleert.

Annuleer je minder dan vijf dagen voor de start van de activiteit (met of zonder geldige reden), dan krijg je het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.

Kan de activiteit niet plaatsvinden omwille van de coronamaatregelen, dan brengt de jeugddienst alle deelnemers op de hoogte en krijgen alle deelnemers het inschrijvingsgeld terugbetaald.

dinsdag:

12 - 16.30 uur

woensdag: 9 - 16.30 uur donderdag: 12 - 19 uur vrijdag:

9 - 16.30 uur

Heb je hulp nodig bij het online registreren? Neem dan contact op met de jeugddienst of ga er langs.

… dan inschrijven Als jij en je kind(eren) geregistreerd zijn, kan je ze inschrijven. Je kan online inschrijven vanaf zondag 24 januari om 10 uur*. De betaling gebeurt onmiddellijk via online bankieren, achteraf betalen is niet mogelijk.

www.leuven.be/speelpleinen

www.leuven.be/rettekepret

Heb je hulp nodig bij het online inschrijven? Neem dan contact op met de jeugddienst of ga er langs. Dat kan vanaf dinsdag 26 januari tijdens de openingsuren. * Inschrijven voor de speelpleinen in de zomervakantie kan pas vanaf 25 april.

38

www.leuven.be/skatekampen

SPEELPLEINEN EN JEUGDKAMPEN

39


VOORJAAR & ZOMER 2021

ACTIVITEITEN

40

ACTIVITEITEN

41


VOORJAAR & ZOMER 2021

LEVENSGROTE MAQUETTES, HOORSPELEN EN LEVENDE KUNSTSCHATTEN

Gezinsparcours in M

B(R)ABBELEN EN SPELEN

Speelplekken in de stad

Dit voorjaar kunnen kinderen met hun (groot)ouders deelnemen aan drie gezinsparcours in M Leuven.

 permanent aanbod • voor baby’s, peuters en kleuters

Bouwen met papier en karton

Kunstschatten in de Sint-Pieterskerk

 tot 18/04 • 8 – 12 jaar

 tot 17/03 • 4 – 6 jaar | vanaf 7 jaar

Hou je van bijzondere kunstwerken en verhalen? En ben je een geboren detective? Dan is het familieparcours door de tentoonstelling van hedendaags kunstenaar Thomas Demand iets voor jou!

De expo ‘Tussen Hemel en Aarde. Beleef Het Laatste Avondmaal van Bouts’ brengt twaalf topstukken in de gerestaureerde Sint-Pieterskerk tot leven.

Aan de hand van verschillende opdrachten kom je meer te weten over deze eigenzinnige kunstenaar. Architectuur, levensgrote maquettes, mysteries en unieke verhalen staan centraal. Deelnemen aan het gezinsparcours is gratis. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum, volwassenen betalen een inkomticket. Inschrijven is niet verplicht, je moet wel een tijdslot te reserveren.

Vlieg: beleef het museum met je oren

Bij de expo horen twee gezinsparcours, eentje voor kinderen van 4 tot 6 jaar, en eentje voor kinderen vanaf 7 jaar. Aan de hand van een doe-boekje vol sappige verhalen, weetjes en opdrachten ontdekken ze op hun eigen tempo enkele topstukken in de kerk. De toegang tot de Sint-Pieterskerk is gratis. Het doe-boekje kost 5 euro.

Deelnemen aan het gezinsparcours is gratis. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum, volwassenen betalen een inkomticket. Inschrijven is niet verplicht, je moet wel een tijdslot te reserveren.

Er zijn acht speelplekken in Leuven en de deelgemeenten. Je vindt de locaties en de openingsuren op www.huisvanhetkindleuven.be/speelplekken. Komen spelen is gratis, er is telkens een gastvrouw of -heer aanwezig. MEER INFO

www.huisvanhetkindleuven.be/speelplekken

MEER INFO

M Leuven • 016 27 29 29 • www.mleuven.be

Krokuskriebels  13/02 – 21/02 • 0 - 6 jaar

Klankennest VERHALEN LUISTEREN IN DE BIB

Alfapret

Klankennest neemt baby’s, peuters of kleuters (0 – 4 jaar) samen met hun (groot)ouders op sleeptouw door de collectie van M en de tentoonstellingen 'Neem je Tijd,' 'Bewogen' en 'Alles voor de Vorm.' Verwacht je aan een zintuiglijke beleving in klank en beeld.

 06/02 – 22/05 • 3 - 6 jaar Goed nieuws: dit voorjaar is er opnieuw Alfapret in de bib! We starten voorzichtig: tweewekelijks, enkel in de hoofdbib, en zonder knutselactiviteiten. Wat blijft, is dat kleuters een uur lang kunnen komen luisteren naar de mooiste verhalen, uitgepikt en voorgelezen door oma’s en opa’s. Alfapret is gratis en je hoeft niet in te schrijven. Alle info en voorleesdata vind je op de website. MEER INFO

za 06/02, 20/02, 06/03, 20/03, 03/04, 17/04, 08/05 en 22/05 | 11 – 12 uur | de Bib Leuven, Rijschoolstraat 4, Leuven | gratis https://leuven.bibliotheek.be/alfapret_voorlezen

42

IN DE VAKANTIE NAAR HET MUSEUM

Tijdens de krokusvakantie lokken de Gezinsbond en M je naar het museum met twee fijne activiteiten.

CORONA

Is het omwille van het coronavirus en de veiligheidsmaatregelen niet mogelijk om de musea te bezoeken? Ontdek M en de Sint-Pieterskerk dan digitaal op www.mleuven.be/beleefMdigitaal.

 tot 26/02 • 5 – 12 jaar

Steek je handen uit de mouwen tijdens een zoektocht doorheen het museum. Het thema van dit parcours is ‘klank en horen’. Aan de hand van een hoorspel, opdrachten en tips ontdek je de verhalen achter verschillende kunstwerken. Aan het einde van de zoektocht vind je de schat – mét beloning!

In de Leuvense speelplekken kan je als (groot)ouder samen met je baby, peuter of kleuter komen spelen. Je kind kan er lekker spelen en b(r)abbelen met nieuwe speelkameraadjes. Ouders kunnen ervaringen delen met andere ouders of even tot rust komen.

MEER INFO

za 13/02 | 15.30 - 16 uur en 16.30 - 17 uur | je kan deelnemen in duo’s of maximaal 2 ouders en 1 kind | 12 euro (volwassenen) - 6 euro (leden van de Gezinsbond) - gratis (kinderen) | www.mleuven.be

Museumdetectives Peuters en kleuters (2 – 6 jaar) kunnen samen met hun (groot)ouders op speurtocht door de collectie van M. Ze doen dat aan de hand van een kaart, geheimzinnige detailfoto’s en stickers. MEER INFO

za 13/02 - zo 21/02 | reserveer je tijdsslot | 12 euro (volwassenen) 6 euro (leden van de Gezinsbond) - gratis (kinderen) www.mleuven.be

ACTIVITEITEN

43


VOORJAAR & ZOMER 2021

BOEKENFEEST IN DE BIB WORD EEN KRAK IN HET VERKEER

Boekstart-dag

Verkeerslesjes ‘Paashaas’

 22/05 • 0 - 2,5 jaar (oudere broers en zussen ook welkom) Op Boekstart-dag leggen de bib en PIEP de allerjongste lezertjes in de watten. Op het programma staan dromerige acts en voorstellingen, muzikale workshops en voorleesmomenten. De foodtrucks op het binnenplein serveren tussendoor heel wat lekkers.

 12/04 – 16/04 • 5 - 7 jaar

WANDELEN | PIEP

Op knuffeltocht!  vanaf 03/04 • 0 - 10 jaar Vanaf de lente kan je ‘Op Knuffeltocht door Leuven’. PIEP Cultuurprikkels en Visit Leuven stippelden samen twee stadswandelingen uit voor het piepjonge publiek. Een speels doe-boekje, gebaseerd op Leuvens eerste stadskinderboek ‘Knuffel gezocht’, voert jonge gezinnen langs Leuvens leukste (speel)plekjes. Je kan het doe-boekje voor 2 euro kopen aan de balie van Visit Leuven (Naamsestraat 3) of gratis downloaden op www.visitleuven.be. De komst van de twee nieuwe wandelingen wordt feestelijk gevierd op zaterdag 3 april van 11 tot 14 uur. Het feestprogramma vind je binnenkort op www.piep.leuven.be MEER INFO

www.piep.leuven.be

KINDEREN BUITEN!

Buitenspeeldag

De Leuvense politie organiseert tijdens de tweede week van de paasvakantie gratis verkeerslesjes voor kinderen die hun eerste stapjes in het verkeer zetten. Ze leren over verkeersborden en verkeersregels voor voetgangers en fietsers. Nadien wordt er geoefend in het verkeerspark. Vergeet je fiets en helm niet mee te nemen!

Alle activiteiten zijn gratis, maar voor sommige moet je inschrijven. Dat kan de dag zelf aan de jeugdbalie in de bib. Kom op tijd als je zeker wil zijn van een plekje.

De lessenreeks duurt vijf dagen. Je neemt deel in de voormiddag (10 – 11.30 uur) of in de namiddag (13.30 – 15 uur). Er is geen opvang voor of na de lessen.

Je vindt het programma van de Boekstart-dag vanaf 1 april op de website van de bib.

Schrijf je tussen 15 en 31 maart in op 016 25 38 86 of pz.leuven. verkeerspark@police.belgium.eu.

MEER INFO

za 22/05 | 10 – 16.30 uur | de Bib Leuven, Rijschoolstraat 4, Leuven | gratis | https://leuven.bibliotheek.be (vanaf 1 april)

MEER INFO

ma 12/04 – vr 16/04 | Verkeerspark provinciedomein Kessel-Lo gratis | www.politieleuven.be ONTMOETINGSMOMENTEN VOOR PRILLE OUDERS

Babybabbels  25/04 en 16/06 • 0 - 6 maanden Tijdens een Babybabbel kunnen Leuvense ouders met hun pasgeboren kindjes ervaringen delen en kennis maken met het Leuvense aanbod voor gezinnen en met de diensten van het Huis van het Kind. Tussendoor zorgt PIEP voor een cultuurprikkel op maat van de kindjes. De Babybabbels zijn gratis. Schrijf je in via het formulier op www.huisvanhetkindleuven.be of via de uitnodiging die je werd toegestuurd.

 21/04 • 3 - 15 jaar Laat vandaag je televisie, tablet en smartphone maar voor wat ze zijn, en doe mee met de vele gratis openluchtactiviteiten in de stad en in de deelgemeenten. MEER INFO

MEER INFO

zo 25/04 | 9.30 – 12 uur Kapel, E. Ruelensvest 127, Heverlee wo 16/06 | 14 – 17 uur Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30, Leuven

www.leuven.be/buitenspeeldag (vanaf 1 april) en www.30CC.be (vanaf februari)

44

ACTIVITEITEN

45


VOORJAAR & ZOMER 2021

FIGURENTHEATER | PIEP

Het lam van Jan  03/03 • vanaf 3 jaar

THEATER

Connie & Zorba  do 11, vr 12 en za 13/02 • vanaf 8 jaar

Sommige mensen hebben honderd miljoen vrienden op het internet. Sommige mensen hebben één visvriend, met wie ze samen naar een dobber staren. Voor sommigen is vriendschap een kwestie van leven of dood. 'Connie & Zorba' is een theaterstuk voor kinderen, vol fantasie en absurde humor. Over de guillotine, de Taj Mahal en het geheugen van goudvissen. Over tweelingen en blinde zieners. Maar vooral over een vriendschap die zo groot is dat je af en toe naar adem moet happen.

MUZIEK EN FIGURENTHEATER

Maité, het Meisje en de Vogel

Zo, het schilderij is klaar. Jan heeft lang gewerkt. Dagen. Weken. Maanden. Jaren. Jan heeft hard gewerkt. Tot in de kleinste details. Intens zoekend naar de juiste kleur. Punctueel, minutieus, precies en geconcentreerd. En vandaag is zijn schilderij eindelijk klaar. Klaar om te onthullen aan vele toeschouwers. Maar aangekomen in de expositiezaal ... WEG SCHILDERIJ. VERDWENEN!

 14/03 • 8 – 12 jaar In den beginne was er niets. Donker. En aan de horizon kwam een klein lichtje. En de dingen werden duidelijker. En de bomen groeiden. En de dieren kregen lange sierlijke schaduwen in het warme licht van de zon. En Maité (het meisje) stond op en ontdekte de palmbomen op Hawaii en de muziek van Martin Denny.

'Het Lam van Jan' is een mix van visueel en objectentheater in een intieme setting. Een poëziebubbel waarin niets is wat het lijkt en omgekeerd. Waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd om het onbekende te ontdekken. Een ‘Van Eyck’ voor kleuters, maar ook veel meer dan dat. Onderdeel van het Boze Wolf Festival.

Een absurd, darwinistisch scheppingsverhaal zonder woorden en met livemuziek. De levenswandel van Maité met rollen voor: Godzilla, de giftige appel van Sneeuwwitje, de eerste man op de maan en een gebraden kip! Onderdeel van het Boze Wolf Festival en Leuven Jazz.

MEER INFO

do 11, vr 12 en za 13/02 | uren nog niet bekend | OPEK Grote Zaal | info & tickets: www.30CC.be

MEER INFO MEER INFO

wo 03/03 | 14 en 16 uur | Stroom | info & tickets: www.30CC.be

zo 14/03 | 15 uur | 30CC/Wagehuys | info & tickets: www.30CC.be

FIGURENTHEATER

Tiny Echoes MUZIEKTHEATER

 28/03 • vanaf 7 jaar

Nautilus 20.000 mijl onder de zeespiegel, in het uitgestrekte reservoir van de natuur, verscholen in de eeuwige stilte, vaart ze: De Nautilus. Dit is een verhaal over een duikboot, haar kapitein en hun missie!

Adalberto en Sophia zijn gelukkig. Samen kijken ze naar de sterren. De toekomst lacht hen toe. Tot het noodlot toeslaat. Na het plotse en tragische verlies van Sophia onderneemt Adalberto een reis naar de kosmos waar hij probeert zijn enige ware liefde levendig te houden.

Gebaseerd op de klassieker '20.000 mijlen onder zee' van Jules Verne gebruikt Theater Speelman dit bijna honderdvijftig jaar oude meesterwerk om brandend actuele onderwerpen aan te snijden. In een wervelende muziektheatermonoloog brengen ze een eigen muzikale versie van de feiten. De epische duikboot Nautilus wordt leven in geblazen door haar om te bouwen tot een ware klank- en video-installatie. Een verhaal over octopussen, wetenschap, natuur, onderwaterwandelingen, verdwenen continenten … en Kapitein Nemo!

Make Mend and Do etaleert opnieuw zijn unieke mix van poppentheater, animatiefilm en muziek. Het wordt een betoverende voorstelling over liefde, verlies en het universum die zowel kinderen als volwassenen zal bekoren. Onderdeel van het Boze Wolf Festival.

 21/02 • vanaf 8 jaar

MEER INFO

zo 21/02 | 15 uur | 30CC/Schouwburg | info & tickets: www.30CC.be

46

MEER INFO

zo 28/03 | 15 uur | 30CC/Wagehuys | info & tickets: www.30CC.be

ACTIVITEITEN

47


VOORJAAR & ZOMER 2021

CIRCUS

CIRCUS

Surface

Sono Io?

 26/03 • vanaf 8 jaar

 15/04 - 17/04 • vanaf 10 jaar

Familiar Faces gaat op verkenning naar de grenzen van het onbedwingbare. Soms voorzichtig, dan weer roekeloos springen ze om met langzaam sijpelend water. Het water past zich altijd aan en verplicht de groep zijn normale manier van bewegen aan te passen. Hun houvast verdwijnt. Al doende zoeken ze naar de balans tussen controle en overgave. Het belooft een zoektocht naar alternatieven te worden, in een steeds veranderend landschap.

Ze stappen samen de scene op. Vader en zoon Ronaldo. Twee clowns op zoek naar hun gelijkenis. Op zoek naar ieders eigenheid. Wat hen scheidt en wat verbindt. Het wordt een intense zoektocht naar een zuivere weerspiegeling. Want beiden dragen ze hun eigen masker. Het masker van een vader dat alle twijfels, verdriet en zelfs de kleinste zwakheid verbergt. Het masker van een zoon dat nog heel kneedbaar is, maar toch al elke kwetsbaarheid van een kind verbergt. Het wordt een grappige herkenbare zoektocht. Maar ook meeslepend en ontroerend. Want het staat geschreven in de geschiedenis van de mensheid.

MEER INFO

vr 26/03 | 19 uur | 30CC/Schouwburg | info & tickets: www.30CC.be THEATER | PIEP

Zeep  09/05 • 2 - 5 jaar

MEER INFO CIRCUS

Concerto pour deux clowns

Soms wil ik gewoon verdwalen, de weg kwijt zijn in ‘t grote bad. Dan zou ik stiekem onderduiken, stil verdwijnen langs dat gat. In dat gaatje loopt een glijbaan, met bestemming blauwe zee. Heerlijk roetsjen, lekker gillen. Heb jij ook zin? Kom maar mee! Weet jij welke kant we moeten? Links of rechts, da’s moeilijk, zeg. Zullen we ‘t vragen aan de vissen, die weten vast de juiste weg.

 11/03 • vanaf 8 jaar

Het WOLK maakt een zeepzoete en betoverende voorstelling voor de allerkleinsten. Ze dompelen de zaal onder in een waterwereld waar alles mogelijk is. Meezwemmen met de vissen, racen op zeepaardjes, dansen tussen de kwallen. Hopelijk kunnen jullie lang genoeg jullie adem inhouden?

In 2013 wonnen Les Rois Vagabonds de publieksprijs op het theaterfestival van Avignon en ze toeren sindsdien de wereld rond. Een topvoorstelling met mime, acrobatie, bijzondere effecten en klassieke muziek. Onderdeel van het Boze Wolf Festival.

MEER INFO

zo 09/05 | 14 en 16 uur | Wagehuys | van 2 tot 5 jaar info & tickets: www.30CC.be

Laat je niet in het ootje nemen: deze clowns met rode neus, witte schmink en extravagante kostuums zijn niet van gisteren. Het zijn top mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze het publiek van het ene lachsalvo naar de volgende lachkick.

MEER INFO

do 11/03 | 19.00 uur | 30CC/Schouwburg info & tickets: www.30CC.be

do 15/04 en vr 16/04 om 19 uur | za 17/04 om 15 uur | Circustent Paul Van Ostaijenpark | info & tickets: www.30CC.be

MET JE BABY NAAR DE FILM

Cinema Poussette  16/02, 23/03 en 20/04 • voor ouder en baby Eén dinsdagvoormiddag per maand verandert Cinema ZED in Cinema Poussette - de perfecte filmervaring voor ouder én baby. Het geluid gaat wat stiller, de lampen worden gedimd en er is een bewaakte buggyparking. Een heerlijke koffie maakt de korte nachten goed, en de verzorgingskussens liggen binnen handbereik. MEER INFO

di 16/02, 23/03 en 20/04 | 10.30 uur Cinema ZED Vesalius | i.s.m. Huis van het Kind Leuven info & tickets: www.cinemazed.be/cinema-zed-poussette

48

ACTIVITEITEN

49


VOORJAAR & ZOMER 2021

GOEIE FILMS VOOR JONGE FILMFANS

TIJD MAKEN VOOR ELKAAR

De FilmClub

Familieyoga

 03/03 – 26/05 • 12 - 15 jaar

 lessenreeks start op 03/02 • alle leeftijden

Elke woensdag een film kijken? Dat kan vanaf maart in de FilmClub in de Bib Leuven Tweebronnen!

Familieyoga is een combinatie van yogaspelletjes, rijmpjes, muziek, verhalen, lichaamshoudingen en allerlei speelse vormen van ontspanning. Leen Demeulenaere – auteur van Nelsons Yogaboek – geeft de lessen. Ze omschrijft familieyoga als ‘een vakantie voor je lijf én voor je hoofd, met het hele gezin. Niets moet, alles mag. Maar … met respect. Alles proberen en niks forceren.’

Wie lid is van de FilmClub geniet elke woensdagnamiddag van een kwaliteitsfilm – van klassieker tot kortfilm, van documentaire tot animatiefilm. Na de film is er ruimte voor reflectie over de film, over het filmthema, over film als kunstvorm en over jezelf. Je krijgt ook een persoonlijk filmdagboek. Wil je lid worden? Schrijf je dan in op https://leuven.bibliotheek.be/filmclub. Het lidmaatschap kost 10 euro, of 2 euro via de UiTPAS met kansentarief. MEER INFO

wo 03/03, 10/03, 17/03, 24/03, 31/03, 01/04, 12/05, 19/05 en 26/05 | 13 – 15.30 uur | de Bib Leuven (auditorium) , Rijschoolstraat 4, Leuven 10 (of 2) euro | info & inschrijven: https://leuven.bibliotheek.be/filmclub

Doe je voordeel met de UiTPAS! De UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor je vrije tijd in Leuven. De pas is er voor iedereen, jong en oud, van Leuven of van elders. Een dag speelplein, een frisse duik in het zwembad, een grappige theatervoorstelling, een spannende film of een leuke workshop … als je deelneemt aan een activiteit bij een UiTPASpartner kan je punten sparen. Die kan je omruilen voor een korting, cadeautje of inkomticket. Zo kan je extra voordelig genieten van je vrije tijd in Leuven … Hoe meer je doet, hoe groter je voordeel.

De deelnemende kinderen en ouders kunnen de thema’s van de lessen vrij invullen. Zo kan Leen inspelen op wat je gezin nodig heeft.

Hoeveel kost de UiTPAS? • 5 euro • 2 euro voor wie jonger is dan 26 • UiTPAS is gratis als je gedomicilieerd bent in Leuven en in aanmerking komt voor verhoogde tegemoetkoming of leeft in schuldbemiddeling of budgetbeheer. Dat is de UiTPAS met kansentarief. Boven op het sparen en ruilen krijg je 80% korting op de toegangsprijs of inschrijvingsgeld.

De lessen familieyoga worden georganiseerd door het Huis van het Kind Leuven en vzw Kreakatau. Schrijf je in op www.huisvanhetkindleuven.be/ familieyoga of 016 27 24 90. Je kan enkel inschrijven voor de hele lessenreeks. MEER INFO

wo 03/02, 17/02, 07/04, 14/04 en 21/04 | 13.30 - 15 uur Romaanse poort, Brusselsestraat 63, Leuven | 50 euro per persoon www.huisvanhetkindleuven.be/familieyoga

MUZIEK EN DANS | PIEP

De Vuurvogel  24/03 • 2,5 - 5 jaar In een magische tovertuin leeft een vogel met de mooiste veren die je ooit hebt gezien. Met zijn schoonheid kan hij de wereld betoveren. Hoe graag je de vogel ook bij je wil houden, toch moet je hem loslaten. Ook Vuurvogels moeten vrij kunnen vliegen om hun krachten te ontdekken en de wereld te laten zien hoe bijzonder ze zijn. Een beeldende dansvoorstelling voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders. Laat je meevoeren door de zachte, dansende objecten van kunstenares Thera Hillenaar, de choreografie van Stefan Ernst en de betoverende muziek gebaseerd op Stravinsky’s origineel. MEER INFO

wo 24/03 | 15 uur | OPEK | info & tickets: www.30CC.be

Waar koop je de UiTPAS? De UiTPAS is op verschillende plekken te koop: Ticketbalie 30CC, stadskantoor, jeugddienst, dienst diversiteit en gelijke kansen, M Leuven, de Leuvense buurtcentra en lokale dienstencentra, buurthuizen De Ruimtevaart en 't Lampeke en het mobiele info- en verkooppunt op evene­menten in de stad. De UiTPAS met kansentarief kan je ook online aanvragen. Activiteiten waarmee je via de UiTPAS punten kan sparen of kan genieten van een kansentarief, herken je in deze brochure aan het UiTPAS-logo.

MEER INFO

www.uitinleuven.be/uitpas

VERANTWOORDELIJK UITGEVER: burgemeester Mohamed Ridouani FOTOGRAFIE: Tim Buelens, Tim De Backer, Kristel Dierckx, Clara Hermans, Tycho Merijn, Miguel Robeina en Milan Szypura • VORMGEVING: Designskills • DRUK: Artoos • CONTACT: communicatie@leuven.be Deze brochure is gedrukt met milieuvriendelijke inkt op papier uit duurzaam beheerde bossen.

50

ACTIVITEITEN

51Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.