Page 1

Interview

Fashionista Olcay Gulsen

‘Ik wil de wereld veroveren met SuperTrash’ Het welbekende übervrouwelijke label SuperTrash komt dit najaar wederom met een kledinglijn die menig modehart sneller doet kloppen. Ook bij Rinsma Fashion Plaza is een groot deel van deze collectie verkrijgbaar. Olcay Gulsen is de succesvolle onderneemster achter dit merk. Wij spraken met haar over Griekse amazones, inspiratie en dromen.

Máxima Leuk weetje: Olcay Gulsen is ontzettend trots op het feit dat ze leden van het Koninklijk Huis mag kleden. Zo droeg de kleine prinses Ariane tijdens het jaarlijkse fotomoment een schattig jurkje van ST. Girls, Olcay’s meisjeslijn. Maar ook Koningin Máxima is al eens gespot in een SuperTrash outfit.

Stijlvol, vrouwelijk en onderscheidend: zo zouden wij de nieuwe SuperTrash herfst/winter collectie omschrijven. Kun je er zelf iets over vertellen? Olcay: ‘Voor deze collectie hebben we ons laten inspireren door Griekse amazones: sterke, stoere vrouwen die een heel leger vormden. Zo hebben we veel gebruik gemaakt van leer, lange jurken en stoere stoffen.’ Welke trends vallen deze winter op en welke is jouw favoriet? ‘Ik ben dol op leer. Gelukkig zie je dat deze winter niet alleen veel in onze eigen collectie, maar ook in die van andere modelabels terug.’

Wat vind je zo bijzonder aan leer? ‘Je kunt het op veel verschillende manieren dragen: heel vrouwelijk als jurkje of kokerrok. Óf juist heel stoer, zoals de leren broek met kniestukken.’ Welk accessoire mag deze winter volgens jou niet ontbreken in de garderobe? ‘Ik houd ontzettend van statement pieces. Of dat nu een knal ketting is, een mooie armband of met stenen versierde oorbellen zijn; soms heb je weinig nodig om je look helemaal af te maken.’ Hoe raak jij steeds weer geïnspireerd voor nieuwe collecties?

‘Het klinkt misschien cliché, maar ik ben zoveel onderweg en kom in zoveel verschillende wereldsteden… daar kun je gewoon niet ongeïnspireerd van terug komen. Soms is dat iets heel groots – denk aan moderne wolkenkrabbers in Tokyo. Maar af en toe zit het ‘m ook in hele kleine dingen en krijg ik in een tweedehands boekenwinkel inspiratie voor onze nieuwe prints. Hoe omschrijf je de ultieme SuperTrash vrouw? ‘Zij is kosmopolitisch, sterk en sexy. Ze is vrouwelijk, reist veel en echt een vrouw van de wereld. Ze is sterk en onafhankelijk en totaal niet bang om eigen keuzes te maken.’ Wat is het meest bijzondere dat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt met SuperTrash? ‘Oh jeetje, dat zijn zoveel momenten.’ Je mag meerdere momenten noemen hoor. ‘Op ieder nieuw project dat we aanpakken of lanceren, ben ik trots. Winkels in het buitenland, de eerste Kids show tijdens Amsterdam Fashion Week en de redesigns van onze winkels die binnenkort open gaan.’ Wat is jouw ultieme droom? ‘De wereld veroveren met SuperTrash en ervoor zorgen dat het niet alleen een modemerk is, maar echt een complete lifestyle.’

>>


Olcay’s

Favorites Designer: Ik heb niet één favoriet! Chanel voor de klassiekers, Charlotte Olympia voor de originele designs en Celine en D&G voor de jurkjes en shirts. Kleur: Zwart, vooral gecombineerd met wit. Stof/materiaal: Leer en zijde, ook mooi samen.

Auto: Ik rijd nu in een Range Rover. Kledingstuk: Schoenen maken of breken je look. Parfum: Phenomenal van SuperTrash. Ik heb mijn eigen lievelingsgeur gecreëerd en kan niet meer zonder.

Winkelstad: New York en London.

Olcay Gulsen - SuperTrash  

Fashion First by Rinsma Magazine - Fall 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you