Page 1

AALST

TOERISME 047128 aalst toerisme.indd 1

2/07/13 15:14


De Spotnaam Ajuinen De alom bekende spotnaam ‘ajuinen’ of op zijn Aalsters ‘ajoinen’ vindt zijn oorsprong in de 19de eeuw toen in Aalst en omstreken de uienteelt enorm floreerde dankzij de vruchtbare rivierpolders langs de Dender. Toevallig klinkt het bevestigend antwoord “ha, ja hij”, in het Aalsters dialect als ‘a’ joi’n’ (uitgesproken als ajoin). ‘Ajoin’ is voor de echte Aalstenaar een ware erenaam, want door zijn pittige humor en zelfspot klinkt deze spotnaam hem als muziek in de oren.

2 047128 aalst toerisme.indd 2

2/07/13 15:14


Levendige stad Aalst, gezellige winkelstad Wie houdt van een dagje winkelen, is in Aalst ongetwijfeld aan het juiste adres. Je verlaat de winkelwandelstad nooit met lege handen. Het is de ideale bestemming voor liefhebbers van autovrije winkelstraten, snuffelaars in exclusieve boetieks en trendspotters. Aalst heeft een unieke openluchtwinkelstructuur: vijf winkelstraten die uitgeven op de Grote Markt vormen samen het economische hart van de stad. Naast de grote ketens kan je er eveneens flaneren langsheen de vele hippe boetiekjes. De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur. Op zon- en feestdagen blijven de deuren gesloten, met uitzondering van de koopzondagen tijdens bijzondere shoppingweekends. Enkele hoogtepunten zijn: • de Topdag (eerste zaterdag van mei); • Zomerbraderie (laatste weekend voor de zomersolden); • Herfstshopping (eerste weekend van oktober); • eindejaarswinkelen met een bruisend kerstdorp en ijspiste op de Grote Markt.

Zaterdagmarkt Zaterdag is traditioneel marktdag in Aalst. In het centrum kan je de geuren opsnuiven van een fris boeket op de bloemenmarkt, lekkere gebraden kippen, een warm gebakken ontbijtkoek en nog zo veel meer. Je kunt de standwerkers hun waren van ver horen aanprijzen en je keuze maken uit het verse fruit- en groentenaanbod, overheerlijke vleeswaren, kleurrijke textielproducten, enz.

Plaats: Grote Markt, Nieuwstraat, Korte Nieuwstraat, Hopmarkt, Vredeplein, Vlaanderenstraat en Keizersplein. Van 8 tot 13 uur.

Honger en dorst stillen Alle lekkerbekken komen in Aalst ruimschoots aan hun trekken. De Aalsterse horeca vormt met haar centrale ligging op en om de Grote Markt het kloppend hart van de stad. Ook toeristische horeca-ambassadeurs staan klaar om je informatie en folders te verstrekken over niet te missen toeristische plekjes in onze stad. Je herkent deze zaken aan het ‘Info, I can help’-logo.

3 047128 aalst toerisme.indd 3

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 4

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 5

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 6

2/07/13 15:14


Momenten bij straffe venten Adolf Daens (Aalst 1839 – Aalst 1907) ‘Slaaf noch bedelaar mag de arbeider zijn. Hij moet een vrij en welvarend man wezen.’ sprak priester Adolf Daens, op zijn preekstoel in de Sint-Martinuskerk van Aalst. Dit staat ook te lezen op het standbeeld op het Werfplein waar de priester is omringd door een arbeidersgezin.. Langs de oevers van de nabijgelegen Dender wandelde hij vaak en zag hij de sociale wantoestanden. Hij ijverde voor politieke en sociale hervormingen en zette zich in voor de belangen van arbeiders, boeren en kleine middenstanders. Als boegbeeld van de christelijke volkspartij en volksvertegenwoordiger voor Aalst kwam hij meermaals in aanvaring met de behoudende katholieke partij, de conservatieven, hoge geestelijkheid en achter de schermen ook met koning Leopold II. Zijn geboortehuis, of beter gezegd de plaats waar dit huis ooit heeft gestaan, vind je in de Kerkstraat nummer 11. Stijn Coninx verfilmde in 1992 het boek Pieter Daens van Louis Paul Boon en in 2008 volgden een reeks van musicalvoorstellingen door Studio 100.

Plaats: Werfplein

Valerius De Saedeleer (Aalst 1867 – Leupegem 1941) De Aalsterse kunstenaar, Valerius De Saedeleer kreeg zijn eerste artistieke vorming aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten en schilderde voornamelijk de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. Hij is een van de voornaamste vertegenwoordigers uit de eerste periode van de Latemse school. Na zijn overlijden werd hij, als ereburger van de stad, bijgezet in een monumentaal graf op de stedelijke begraafplaats van Aalst. Enkele van zijn meesterwerken worden tentoongesteld in het ’t Gasthuys Stedelijk Museum Aalst. Tussen zijn meesterwerken kan je, via een glimp door het venster, het standbeeld van de kunstenaar aanschouwen.

Plaats: Oude Vismarkt

Louis Paul Boon (Aalst 1912 – Erembodegem 1979) Louis Paul Boon legt hij zich toe op het beschrijven van de bewogen sociale geschiedenis van Aalst en omgeving. Zijn geboortestad en haar geschiedenis vormen zijn voornaamste inspiratiebron. Zijn romans ‘De Kapellekesbaan’ en ‘Menuet’ werden zijn meest vertaalde werken en hiermee werd hij voorgedragen als kandidaat Nobelprijswinnaar. Andere literaire werken van Boon zijn: Zomer te Ter Muren, Mieke Maaike, De bende van Jan de Lichte en Daens. Als ode aan Boon richt Aalst een standbeeld op: ‘De Verteller’. Het siert de voortuin van het ’t Gasthuys - Stedelijk Museum.

Plaats: Oude Vismarkt voortuin ‘t Gasthuys - Stedelijk Museum

Neem gerust plaats op het bankje tegenover zijn standbeeld en vertel hem jouw verhaal ‘oog in oog’. In zijn werken de ‘Kapellekensbaan’ en ‘Zomer te Ter Muren’ beschrijft Louis Paul Boon het leven van Ondineke, een sluw arbeidersmeisje dat alles in het werk stelde om hoger op de sociale ladder te geraken. Haar standbeeldje staat in ’t Gasthuys -,Stedelijk Museum Aalst. Een exacte kopie vind je op de binnenkoer van het stadhuis. 7 047128 aalst toerisme.indd 7

2/07/13 15:14


’t Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst Het stedelijk museum bevindt zich in de oudste kern van de stad en kreeg zijn naam door het oude hospitaal dat hier vroeger was. In de Aalsterse volksmond werd een hospitaal (ziekenhuis) ook wel ‘een gasthuys’ genoemd. Het verhaal van de stad en regio wordt belicht met aandacht voor de verschillende aspecten die het karakter en eigenheid van Aalst uitmaken. Archeologische vondsten uit Aalst worden tentoongesteld en diverse tentoonstellingen vinden hier een tijdelijk onderkomen. In de centrale ontmoetingsruimte wordt kort de geschiedenis van Aalst weergegeven en aan de gastentafel kan je informatiebrochures en boeken raadplegen.

Aalst Carnaval In het carnavalsmuseum (op de zolderverdieping) kom je meer te weten over de geschiedenis en de typische kenmerken en elementen van Aalst Carnaval. Je kunt er de sfeer van dit driedaagse volksfeest opsnuiven. UNESCO erkent in 2010 Carnaval als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Vier bekende Aalstenaars In de vroegere ziekenzalen kom je meer te weten over het leven en het ‘levenswerk’ van de 4 ‘grote’ Aalstenaars: Dirk Martens, Valerius De Saedeleer, Adolf Daens en Louis Paul Boon. Plaats: Oude Vismarkt 13, 9300 Aalst, tel. 053 73 23 45, museum@aalst.be, www.aalst.be/museum Openingsuren: dinsdag tot vrijdag van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. gesloten op maandag en feestdagen.

Cultuurcentrum De Werf Het cultuurcentrum ‘De Werf’ is een ontmoetingsplek voor podiumkunsten, klassieke muziek, theater en comedy. Je kunt er onder één dak vele dingen meemaken. Het open glazen gebouw heeft de symbolische betekenis om cultuur tot op de straat aan de voorbijganger te brengen. Hier beleef je cultuur op en top! Plaats: Molenstraat 51, 9300 Aalst. tel. 053 73 28 12, fax 053 73 28 49, ccdewerf@aalst.be, www.ccdewerf.be

Netwerk – centrum voor hedendaagse kunst Netwerk biedt een stevig uitgebouwd programma met exposities, lezingen, workshops, screenings en concerten voor hedendaagse kunst. Plaats Houtkaai, 9300 Aalst. tel. 053 70 97 73, www.netwerk-art.be

8 047128 aalst toerisme.indd 8

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 9

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 10

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 11

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 12

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 13

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 14

2/07/13 15:14


047128 aalst toerisme.indd 15

2/07/13 15:14


Delen met deelgemeenten Baardegem Baardegem ligt op de grens van Oost-Vlaanderen met VlaamsBrabant en is wellicht de meest landelijke deelgemeente van Aalst. De prachtige Sint-Margarethakerk (deels laatromaans, deels vroeggotisch) met kleine barokkapel nodigt uit tot een bezoekje. In de schaduw van deze kerk staat het standbeeldje van Jan Frans Vonck als schooljongen. Hij was één van de leiders van de Brabantse omwenteling, politicoloog en advocaat. Jaarlijks op de laatste dinsdag van augustus, tijdens de Faubourgkermis trekt hier een folkloristische stoet door de straten, wat gepaard gaat met het nodige volkse vertier in plaatselijke cafeetjes.

Erembodegem Erembodegem is de grootste deelgemeente van Aalst. De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Termuren maakte oorspronkelijk deel uit van het Hof ten Hale. In hét literaire werk bij uitstek van Louis Paul Boon ‘De Kapellekesbaan’ werd deze kapel vereeuwigd. De Sint-Amanduskapel, een bedevaartsoord, geniet al van in de 14e eeuw heilzame krachten door de aanwezigheid van water uit de naburige bron. Een wandeling door 2 pareltjes van natuurgebieden zoals de Gerstjens en de Welle- en Kapellemeersen zijn zeker en vast een aanrader. Jaarlijks organiseert de levendige en creatieve handelsdekenij in het centrum een drukbezochte topdag. Zij hebben hun eigen bier, Berghop, met Aalsterse hop gebrouwen.

Gijzegem In Gijzegem is de Sint-Martinuskerk zeker een bezoekje waard en op het dorpsplein staat nog een authentieke schandpaal. Bekend is het Sint-Vincentiusinstituut van de Zusters a Paolo, deze congregatie is in 1818 gesticht door de Gijzegemse barones Elisabeth de Robiano. De oude refter van de school vormt een prachtig voorbeeld van art-deco (niet toegankelijk voor publiek).

Herdersem De O.L.V. Ten Beeldeken kapel, de gerestaureerde Van Peteghem- en Vereeckenorgels in de O.L.V. Hemelvaartkerk, een borstbeeld van Alfons De Cock (de grondlegger van de wetenschappelijk folklore of volkskunde in Vlaanderen), de mooie beemdlandschappen aan de Dender en het pittoreske Denderland met de vele kapelletjes zijn enkele bezienswaardigheden in het landelijke Herdersem.

16 047128 aalst toerisme.indd 16

2/07/13 15:15


047128 aalst toerisme.indd 17

2/07/13 15:15


047128 aalst toerisme.indd 18

2/07/13 15:15

Toerisme_


Het park is opgevat als een ruim recreatieoord met wandelpaden en speelterreinen rond twee visvijvers: de ballonvijver en de spiegelvijver en omvat meer dan 100 diverse boomsoorten. Wandel door een prachtige ‘bomenshow’ en ontdek talloze vogelsoorten in dit uniek groenpark. Kinderen ravotten op de diverse speeltuigen, sporters halen op de sportterreinen hun hartje op en de hengelaars genieten van de rust aan de hengelvijver. De oorspronkelijke constructies in het park (een melkhuisje, een kaarthuisje, een tuinhuisje en een brug) ademen nog steeds de typische sfeer van weleer uit. Het melkhuisje dankt zijn naam aan de verplichte en onbeperkte verkoop van melkproducten vanaf 1916. Vandaag nodigt het melkhuisje,met het gezellige terras, je uit voor een drankje en een hapje en het biedt je een mooi uitzicht over het park.

Plaats: het stadspark wordt begrensd door de Parklaan, de Désiré De Wolfstraat en Erembodegemstraat

Het stadspark werd in 1915 aangelegd onder impuls van toenmalig schepen Désiré De Wolf. De schepen wilde werk verschaffen aan de Aalsterse mannen tijdens de Eerste Wereldoorlog om ze te vrijwaren van de Duitse opeising.

Parkconcerten Parkies Je kent het concept wel: een zalige zomerse cocktail van muziek en sfeer, op smaak gebracht door een reeks uitmuntende artiesten. De concerten gaan door in hartje stadspark op maandagavond in juli en augustus. www.parkies.net Toegang gratis

19 047128 aalst toerisme.indd 19 Toerisme_aalst.indd 19

2/07/13 09:11 15:15 17/04/12


Fietsen De vele goede fietspaden die door en rond de stad kronkelen staan garant voor een veilige en leuke fietstocht. Huur een fiets Geen zin om je eigen fiets mee te sleuren, maar wel om in Aalst en haar landelijke deelgemeenten een fietstocht te maken? Geen nood! Toerisme Aalst stelt huurfietsen ter beschikking het jaar rond in samenwerking met de Fietserij. Wil je met een groep fietsen huren? Geen probleem, wij zorgen dat het gevraagde aantal ter beschikking staat. Op voorafgaande aanvraag kunnen ook BMX, tandem en elektrische fietsen gehuurd worden. Prijs

½ dag (max. 4 uur): 6,- EUR; 1 dag (max. 8 uur): 9,- EUR; 2 dagen: 15,- EUR. Waarborg per fiets: 25,- EUR (beperkt tot maximaal 150,- EUR ongeacht het aantal gehuurde fietsen)

Fietsroutes De mooiste plekjes van Aalst en haar omgeving ontdekken? Deze fietsroutes (te koop bij de dienst Toerisme) nemen je mee op een heuse ontdekkingstocht: „ Fietsknooppuntennetwerk Scheldeland prijs : 6,- EUR „ Hoppetocht prijs : 2,- EUR lus 1 : afstand : 36,6 km — startplaats : Meldert Dorp lus 2 : afstand : 34 km — startplaats : Abdij Affligem „ Denderende Stedentocht prijs : 2,- EUR lus 1 : afstand : 45 km — lus 2 : afstand : 39 km — lus 3 : afstand : 42 km — lus 4 : afstand : 46 km —

startplaats : centrum Dendermonde startplaats : stadspark Aalst startplaats : stadspark Ninove startplaats : centrum Geraardsbergen kruising Denderbrug - Sasweg

Fietsen door de historische romans van Boon prijs : 2,- EUR lus 1 : afstand 45 km — startplaats : Frans Blanckaertdreef lus 2 : afstand 47 km — startplaats : Frans Blanckaertdreef

Sanistation voor motorhomes Bezoekers met motorhomes kunnen terecht in het Zwembadpark. Het sanistation maakt het mogelijk om de vaste of draagbare afvaltank of toilet te ledigen en ook om zuiver water te tanken. Het kan enkel in werking worden gesteld door aankoop van een jeton voor 5,- EUR aan de onthaalbalie van het stedelijk zwembad of op dienst Toerisme. Dit sanistation bevindt zich naast het zwembad. Bovendien ben je op 15 minuten wandelafstand van de Grote Markt, het economisch hart van de stad.

Plaats: Zwembadlaan 2, 9300 Aalst Coördinaten: N50°93.825 E004°05.829 20 047128 aalst toerisme.indd 20 Toerisme_aalst.indd 20

2/07/13 15:15 17/04/12 09:12


4/12 09:12

Wandelen Van het statige belfort en een uniek bezoek aan het ’t Gasthuys Stedelijk Museum tot rustig genieten in groen. In Aalst is zoveel te zien, zoveel te beleven, zoveel te genieten… Je kunt op je eentje Carnaval beleven tijdens een digitale wandeltocht en ook veel opsteken van een wandeling met een gids. De gidsen zijn bovendien gediplomeerd en leiden je rond in de stad. Een aparte brochure met alle keuzemogelijkheden in verband met dagtrips voor groepen, kan je aanvragen bij de dienst Toerisme.

Wandelroutes Trek je goede stapschoenen aan en trek op pad door het stadscentrum, wij bieden je volgende wandelingen aan: „ Tussen de rokken van de ajuinenstad prijs : 3,- EUR afstand : 4 km startplaats : Grote Markt

„ In de voetsporen van Boon wandellussen prijs: 2,- EUR afstand : lus 1 : 4,5 km - lus 2 : 5,5 km startplaats : Grote Markt

„ Priester Daenswandeling prijs: 1,- EUR afstand : 4 km startplaats : Grote Markt

„ Faluintjesstreek wandellussen prijs : 2,- EUR - Sint-Antoniuswandeling: afstand : 8 km – startplaats : kerk Herdersem - Sint-Martinuswandeling afstand : 12 km – startplaats : Moorsel Dorp - Sint-Margaretawandeling afstand : 12,5 km – startplaats : Baardegem Dorp - Sint-Walburgawandeling afstand : 13 km – startplaats : Meldert Dorp

„ Welle- en Kapellemeersen prijs : 2,- EUR afstand : 11 km startplaats : ’t Kasteeltje, Stationsstraat, Denderleeuw „ Van Chipka naar Sarajevo prijs: 1,- EUR afstand : 6 km startplaats : ‘t Gasthuys Stedelijk Museum - Aalst

Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Voor meer tips ga langs of contacteer de dienst Toerisme.

‘Van ier no doar’ kinderwandelzoektochten met Rik de spotvogel „ Zoektocht in de voetsporen van schrijver Louis Paul Boon „ Zoektocht in de voetsporen van drukker Dirk Martens en schilder Valerius De Saedeleer. prijs : 3,- EUR afstand : 4 km

City Golf in de stad Verken Aalst op een originele manier met City golf, de ludieke variant op klassieke golf. Probeer je swing uit in het unieke historische parcours door de stad. Sla golfballetjes naar verschillende targets, zoals paaltjes, zitbanken, bomen en standbeelden. De speler met het minst aantal slagen is de winnaar! Info + reserveringen www.city-golf.be info@city-golf.be tel. +32 498 39 56 94

21 047128 aalst toerisme.indd 21

2/07/13 15:15


Sport en spel Voor de sportieve passant heeft Aalst heel wat in petto. Voor een uurtje ontspanning kan de sportieve toerist terecht in een van de vele fitnesscentra of in het stedelijk zwembad, het enige 50 meterbad uit de streek. In sportcentrum Osbroek kan je dagelijks sport snuiven. Een van de blikvangers is het verlichte looppad van 2,5 kilometer. Gecombineerd met de wandelpaden van het stadspark en het natuurreservaat kom je aan een ‘rondje’ van 9 kilometer in de groene long van Aalst.

Mountainbikeroute Uitdagend en verrassend is zeker ook de Aalsterse mountainbikeroute. Ontdek de natuur in en rond Aalst op de fiets. Drie bewegwijzerde routes van 15, 20 en 28 kilometer liggen op je te wachten. De geoefende fietser kan de lussen combineren. Prijs : 2,- EUR.

Bikepark Denderdal Een heuse blikvanger is het bikepark, gelegen naast sporthal Denderdal in Erembodegem. Dit is het grootste funpark in Vlaanderen voor mountainbikers, BMX-ers en fietsers. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de vereiste behendigheid zijn er meerdere gekleurde omlopen.

Plaats: Kortestraat • 9320 Erembodegem

Golfclub De Kluizen De Kluizen, gelegen aan de rand van Aalst, is de laatste jaren van golfschool uitgegroeid tot een volwaardig golf- en business center met 9 holes. Deze 9 holes van 1.904 m, een Par 31, bezit alle spelsubtiliteiten. U pakt dus maar best uit met een goede balcontrole. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over het hele terrein. Laat je ook culinair verwennen in de brasserie-restaurant.

Plaats: Zandberg 6 • tel. 053 41 08 47 • www.dekluizen.be

Concrete Park Osbroek Aalst In domein Osbroek kunnen ‘boarders’, ‘bladers’ en ‘bikers’ het beste van zichzelf op een nieuw skatepark.

Plaats: Osbroek • www.jeugdaalst.be 22 047128 aalst toerisme.indd 22

2/07/13 15:15


Overnachten in Aalst Aalst heeft heel wat te bieden, je kan hier gerust een paar dagen verblijven. Laat je in de watten leggen in een stijlvol hotel of in een gezellige bed & breakfast.

Hostellerie De Biek Moorseldorp 3, 9310 Moorsel tel. 053 60 76 40 - fax 053 60 76 41 www.hostelleriedebiek.be e-mail : info@hostelleriedebiek.be kamers : 2 basiskamers (aparte bedden), 9 x 2 pers.

HOTELS New Hotel de la Gare ** Stationsplein 11, 9300 Aalst tel. 053 77 58 43 - fax 053 77 12 89 kamers : 5 x 1 pers., 15 x 2 pers., 2 x 3 pers.

Aparthotel Malpertuus

Ibis **

Kattestraat 77, 9300 Aalst tel. 0473 92 85 14 - fax 053 78 62 00 e-mail: aparthotel_malpertuus@telenet.be

Villalaan 20, 9300 Aalst tel. 053 71 18 19 - fax 053 71 07 11 www.ibishophonecom - e-mail: info@ibisaalst.be kamers : 3 x 1 pers., 66 x 2 pers., 6 x 4 pers., 1 x gehand.

Station Hotel ***

BED AND BREAKFAST B&B ‘t Slaapmutske Zijpstraat 97, 9308 Hofstade-Aalst tel. 0472 53 00 70 www.tslaapmutske.be e-mail: info@tslaapmutske.be

Hof Selmussen Blektestraat 140, 9308 Hofstade-Aalst tel. 053 21 50 53 - gsm 0477 61 18 71 www.hofselmussen.be e-mail: info@hofselmussen.be

La Vie en Roses

A. LiĂŠnartstraat 14, 9300 Aalst tel. 053 77 58 20 - fax 053 78 14 69 www.stationhotel-aalst.com e-mail: info@stationhotel-aalst.com kamers : 6 x 1 pers., 9 x 2 pers., 2 x 3 pers.

Hotel Royal Astrid *** Keizersplein 27, 9300 Aalst tel. 053 70 65 00 - fax. 053 75 08 75 www.royal-astrid.be - e-mail: info@royal-astrid.be kamers : 7 x 2 pers., 5 x 1 pers., 1 x 3 pers.

Best Western Premier Keizershof Hotel **** Korte Nieuwstraat 15, 9300 Aalst tel. 053 77 44 11 - fax 053 78 00 97 www.keizershof-hotel.com e-mail: info@keizershof-hotel.com kamers: 71 x 2 pers.

Tinnenhoekstraat 61, 9310 Moorsel-Aalst tel. 053 78 80 34 - gsm 0472 76 86 05 www.la-vie-en-roses.be e-mail: info@lavieenroses.be

De Zwarte Maan Dirk Martensstraat 11, 9300 Aalst tel. 053 78 37 29 - gsm 0478 59 94 81 e-mail: info@dezwartemaan.be www.dezwartemaan.be

VAKANTIEWONING / KORTVERBLIJF Het Gedicht (sleeping accommodation for max. 4 persons) Denderstraat 15, 9300 Aalst mobile phone 0486 78 33 59 - e-mail: het.gedicht@hotmail.com

Hof Ter Dromen Holiday cottage (sleeping accommodation for max. 4 persons) Van Lierde - Dooms Jeaninne Grote Baan 13, 9310 Herdersem-Aalst phone 053 21 48 10 - mobile phone 0476 60 37 10 of 0475 29 76 69

www.hofterdromen.be - e-mail: hof.ter.dromen@skynet.be

23 047128 aalst toerisme.indd 23

2/07/13 15:15


Praktische info •

Stad Aalst: Grote Markt 3, tel. 053 73 21 11

Sanistation zwerfwagens: Zwembadlaan 2, GPS: n50,93825° o4,05829°

Bewaakte fietstalling: binnenkoer stadhuis, Grote Markt 3

Bibliotheek hoofdfiliaal: Molenstraat 51, tel. 053 73 28 65

Stadsarchief: Oude Vismarkt 1, tel. 053 73 23 10

Noodnummer: 112

Parkeren: parking ‘Keizershallen’ (Beekveldstraat), De Ridderstraat, Esplandeplein, Kroonparking (Zonnestraat), Houtmarkt, Hoveniersplein, Zwembadlaan, Burcht (Burchtstraat), Hopmarkt, Postsite (Vaartstraat)

Huisartsenwachtpost: tel. 0900 69018

Apotheker van wacht: tel. 0900 10500

Politie: Beekveldstraat 29, tel. 053 73 27 27

Postkantoor: Vaartstraat, Binnenstraat

Treinstation: Stationsplein, tel. 02 528 28 28

Busstation De Lijn: Dr. André Sierensstraat, tel. 070 220 200

Taxi: Stationsplein

Filmzalen:

Zwembad: Zwembadlaan 2, tel. 053 73 22 75

Ziekenhuizen: Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis, Moorselbaan 164, tel. 053 72 41 11 Aalsters Stedelijk Ziekenhuis, Merestraat 80, tel. 053 76 41 11

Feestpaleis, Vlaanderenstraat 24, tel. 053 21 40 48 Palace, Bert Van Hoorickstraat 4, tel. 053 71 01 06

Voor al je vragen of meer informatie, kan je steeds terecht bij

dienst Toerisme Molenstraat 45, 9300 Aalst tel. 053 73 22 70 toerisme@aalst.be www.aalst.be/toerisme Volg ons op facebook: www.facebook.com/aalsttoerisme openingsuren : werkdagen van 9.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 16.45 uur vanaf het paasverlof tot eind september ook open op zater-, zon-, en feestdagen : van 10 tot 11.45 uur en van 14 tot 16.45 uur

v.u. Christophe D’Haese, burgemeester, p.a. Grote Markt 3, 9300 Aalst foto’s: © Stijn Bollaert, © Carol Verstraete, © Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval © DAK vzw, dienst Toerisme Aalst

047128 aalst toerisme.indd 24

2/07/13 15:15

Informatiebrochure Toerisme Aalst.  

Een informatieve brochure van de carnavalsstad die alle toeristische troeven van Aalst overzichtelijk weergeeft.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you