__MAIN_TEXT__

Page 1


2


3


4

Kom in i värmen Tänk dig en stadsdel som vibrerar av liv och rörelse. Ett ombonat torg med uteservering mot Ekensbergsvägen i kombination med uteplatser mot Vintergatans lugn. En urban puls möter småstadskänslan som karaktäriserar Sundbybergs äldre kvarter. Välkommen till RIO Sundbyberg.


5


6

Jami Ghofranifar - Projektchef Tobin Properties, Louise Saxholm - Marknadschef Tobin Properties, Adelina Mehra - Projektutvecklingschef Tobin Properties

Tobin Properties Vi som står bakom RIO Sundbyberg heter Tobin Properties och vi presenterar nu stolt vårt tredje bostadsprojekt i samma kvarter. RIO Sundbyberg är framtaget i nära samarbete med ett starkt team som har skapat många inspirerande miljöer i Stockholms restaurang-, butiks- och bostadsvärld. Vi har tillsammans med den nytänkande, prisbelönta arkitektfirman DinellJohansson, den omtalade landskapsarkitekten Johan Paju och konstnären Michel Bussien skapat RIO Sundbyberg med tanken om att det ska komplettera våra tidigare projekt i kvarteret - Vintergatan och Arkaden - samtidigt som RIO Sundbyberg ska blicka framåt och stå på egna ben.


7


8

”Med RIO Sundbyberg vill vi tillföra färg, glädje och sociala möten till området”

Vision Visionen för RIO Sundbyberg formulerades med inspiration av sydliga breddgrader och med en blinkning till de internationella influenser som växte sig starka i 50-talets Sverige. Lägenheterna är kompakta men smarta och med en genomtänkt design. Här finns utrymme för social samvaro även utanför lägenhetens fyra väggar. Husets hjärta är den verksamhet som fyller bottenplan och flyter ut på det levande torget. Alla bostäder får balkong, vilka fungerar som små urbana oaser där du kan njuta av en vidsträckt utsikt över hustak och stadslandskap.


9


10


11

Livet i Rio Sundbyberg RIO Sundbyberg är ett bostadshus som är byggt för att skapa den perfekta balansen mellan sociala möten och den privata bostadens lugn. I bottenplan finns en övernattningslägenhet för tillresta gäster, som även kan användas till kalaset, bokcirkeln eller yogan. Det finns cykelförråd med verkstadsdel där du kan mecka med cykeln eller kanske måla om en stol. Högst upp på huset ligger en gemensam grönskande takterrass med grill och orangeri där du kan koppla av i kvällssolen. Ta med en tidning och slå dig ner i restaurangen i entréplan, eller ta dig till takterrassen för en stilla kopp kaffe. Kontrasten mellan det brusande stadslivet och stillheten uppe på taket är påtaglig. I RIO Sundbyberg finns ett rum för varje sinnesstämning.


12

Arkitekter DinellJohansson: Franc Pallares, Rosa Hereu, Rebecca Zelwak

Husarkitekt DinellJohansson Hur skulle ni beskriva RIO Sundbyberg? I RIO Sundbyberg finns möjligheten att fyllas med energi när man kommer hem. På det lilla torget intill huset kan man träffa grannar och bekanta. För att sedan komma till lägenheten tar man sin hiss via restaurangen, en förlängning av vardagsrummet. Kanske hämtar man mat eller stannar för att äta där? Väl uppe i den ljusa lägenheten ska vardagen förenklas med smarta och vackra inredningslösningar samt generösa balkonger och uteplatser. Berätta om form- och materialvalen. Vår ambition har varit att skapa en väldesignad grund med färgstarka detaljer både in- och utvändigt. Vi har därför valt tåliga och hållbara material som kommer att kännas tidsenliga många år framöver. Genom att leka med mönster och subtila detaljer kommer RIO Sundbyberg kännas nyskapande. Hur skiljer sig RIO från andra hus för de som kommer att bo där? Man får det bästa av två världar i RIO Sundbyberg. Lugnt och mysigt uppe i lägenheten och mycket liv och citypuls i bottenvåningen.


13


14


15

”RIO Sundbyberg är en kombination av öppna offentliga platser och fridfulla privata urbana oaser”

Franc Pallares - Arkitekt


16


17


18


19


20

Landskapsarkitekt Johan Paju Hur skulle du beskriva RIO Sundbyberg och idén bakom huset? Sundbyberg lever och frodas. Den tidigare arbetarstaden växer och fortsätter att ha nära till utbud och upplevelser. Något man slås av när man rör sig på Sturegatan i ”downtown Sumpan” är alla små fina platser och stadsrum som öppnar sig mot gatan. Olika delar av gatan har kommit till under olika tider. De snirkliga, slingriga neonskyltarna med spännande namn lockar, liksom småbutiker som ställer ut varor. Informella sittplatser gör att man kan slå sig ner och snacka en stund. Det är det vi vill fånga med Lilla Torg och gatan som en fortsättning på Sturegatan och Sumpans själ vidare in i framtiden. Var har du hämtat inspirationen till designen av ytorna tillhörande och runtom huset? Vi har letat i närheten och hittat de fina stadsrummen som redan finns i Sundbyberg. Berätta om form- och materialvalen. Vi jobbar med få och massiva material som trä, sten och grus. Smidesräcken och krukor är skräddarsydda för detta projekt, unika prylar som ger hemkänsla. Vad är unikt? Vi fokuserar på att skapa platser där man träffas och kan stanna till vid entréer och portar. När man stannar till kan man se varandra och prata. Det ska vara lätt att sätta sig en stund i vårsolen eller söka svalka mitt i sommaren. Vad är din vision för RIO Sundbybergs framtid som bostad och mötesplats? Vi vill genom Lilla Torg lägga ännu ett fint stadsrum till pärlbandet av gårdar, platser och torg i Sundbyberg. Under trädet som lutar sig ut mot gatan blir det nog fint att sitta med en kaffekopp och en bok…


V

V

IN

IN

TE

TE

RG

RG

AT

AT

A

A

N

N

21

V I N T E R G ATA N

ARKADEN LILL A TORG

EKENBERGSVÄGEN

Utemiljöerna I RIO Sundbyberg möts du av genomgående, generösa och väl omhändertagna utemiljöer. Mellan RIO och grannhuset Arkaden skapar vi Lilla Torg, en oas i direkt söderläge där du kan förlänga sommaren mot en varm fasad. Högst upp i huset hittar du den gemensamma takterrassen med utsikt över takåsarna. Grill, långbord och orangeri skapar ytor väl lämpade för odling, lek och fest. Entrégårdarna som vänder sig mot Vintergatan blir som konstverk från ovan med plantering, cykelparkering och lövkronor från skuggande träd. Även de privata balkongerna och terrasserna är väl tilltagna och skapar ett extra rum till din lägenhet.


22


23

Konstnär Michel Bussien Till arbetet med RIO Sundbyberg bjöd vi in designern och konstnären Michel Bussien för att skapa en unik konstnärlig gestaltning. Bussien är utbildad vid Konstfack och har tilldelats ett flertal priser, både i Sverige och internationellt. ”Det har varit otroligt roligt att vara delaktig i projektet RIO Sundbyberg. Jag tycker mycket om hur huset är uppbyggt med sina färgval, variationer i fasaden och härliga balkonger och uterum. Det känns som att RIO Sundbyberg kommer bli ett levande hus att bo i, och att det alltid kommer att hända mycket runtomkring. Tillsammans med DinellJohansson har jag ritat lamporna till huset. De är en serie rörformade lampor vilka kan bilda mönster i de olika rummen och utrymmena, men de skall också kunna vara bärare av allt från konst till juldekorationer. Min förhoppning är att jag har satt grundförutsättningarna, en slags stam, som livet sedan kan växa vidare på.”


24

Inredningen Lägenheterna i RIO Sundbyberg är designade för att göra din vardag enkel och lustfylld. Huset är byggt med hållbarhet och långsiktighet i åtanke, därför är alla material av hög kvalitet vilket skapar en miljö du ska kunna leva i under en lång tid framöver. I arbetet med att utforma lägenheterna har alla delar blivit väl omhändertagna och smarta lösningar skapar en bostad som inspirerar. Genomgående golvvärme ger behaglig komfort och utan väggelement blir din bostad lättmöblerad. Fönster ända ner till golv mot Ekensbergsvägen skapar frihetskänsla och utsikt.


25

Ett genomgående tema i RIO Sundbyberg är de färgglada inredningsdetaljerna i stål som som likt en röd tråd följer dig genom huset. I entréerna finner du konstnären Michel Bussiens vackra lamparmaturer som löper sicksack genom entrékorridorerna. Inne i lägenheten möts du av en smart kapphylla med spegel, krok för nycklar och andra funktioner som optimerar din hall. Helheten kompletteras med en badrumshylla med integrerad sminkspegel, en kroklist i köket och ett balkongräcke med sidobord samt plats för plantering. Allt formgett exklusivt för RIO Sundbyberg.


26

Material i huset


27


28


29


30

Material i badrummet


31


32

”Alla material är av hög kvalitet vilket skapar en miljö du ska kunna leva i under en lång tid framöver”

Rosa Hereu - Arkitekt


33


34

Sundbyberg Sundbyberg är småstaden i staden som just nu genomgår en spännande förändring. Här finns levande affärsstråk med passionerade småentreprenörer, klassiska konditorier, en uppmärksammad konsthall och loppisar där man kan fynda. Den charmiga småstadskänslan kompletteras med en urban puls genom nybyggnationer och etableringar av restauranger, caféer, butiker och andra spännande koncept. RIO Sundbyberg ligger mitt emellan Sturegatans puls och Sundbybergs grönområden. Därför är du aldrig långt ifrån en naturupplevelse, vare sig det är en joggingtur runt Råstasjön eller en promenad längs med Bällstaån ner till Pampas Marina. Dessutom är det bara några minuters promenad till att kliva på tunnelbanan, pendeltåget eller tvärbanan.

Restaurang Matilde


35

Thelins Konditori

Story Hotel


36

Restaurang Matilde


37


38

Mitt i Sundbybergs nya citypuls

TU

LE

G

AT

AN

D E L I B R U K E T F L AT B R E A D VE

K GA

TA

N

ES

PL

AN

AD

EN

M A R A B O U PA R K E N

GA

S U N D BY B E R G C E N T R U M T- B A N A LÖ

S AT S

FS T

S I G N A L FA B R I K E N

RN

T G

R

IS

Ö

G

M

AT

S

AN

A

LILL A PA R K E N

LL É

ST

R E STAU R A N G M AT I L D E L

A

B A G E R I PA S S I O N

N

UR

E

S U N D BY B E R G D

SV

Ä

G

E

N

E

PUL S & TRÄNING


AV

Ä

G

EN

39

TU

SU

N

D

K Ä K S U N D BY B E R G

LE

G

S AT S

RG

AT

Ö

TG

AT

AN

AN

AN

TE

AT G

AT

IA

G

AR

LL

R Å S U N DA I D R O T T S P L AT S

EN

DS

G

M

TA

Ä

GA

TA

N

AN

Ä N A

P O N T U S I N T H E PA R K

SG TA N

G LU N

G

D A V

SOLNA CENTRUM

Ä G EN E

EN

SOLNAHALLEN

ESPRESSO HOUSE

V

S K Y T T E H O L S F Ä LT E T

N

R

Ä

G

DE

SA

E

LE

T

N

DA

E

N

SV

SU

IC A MA XI

ID

Ä

Ö

SM

SV

FR

SV

EN

R

G

G

G

R BE

Ä

EN

EN

ÅR

RV

AT

TG

Å

ÄS

SP

PR

EG

EK

G N

AN

AN

VI

AT

FR AM N ÄS BA CK EN


40 Story Hotel

Marabouparken


41

Restaurang KĂ„K

SATS RĂĽsunda idrottsplats


42

Järnvägsviadukten i Sundbyberg omkring 1930. I bakgrunden ligger RIO Sundbyberg.


43

Historien om Sundbyberg I mer än 300 år var Sundbyberg främst ett område där välbeställda Stockholmare hade sina sommarnöjen, men i slutet av 1800-talet ömsade samhället skinn till industristad, när en rad verkstads- och metallindustrier etablerade sig i Sundbyberg. Lilla Sundbyberg, som kvarteren kring Wintergatan kom att kallas, präglades från första början av en blandning mellan bostäder och kommers. Ett stort antal tomter bebyggdes tidigt, den första redan 1878, och utvecklingen av Lilla Sundbyberg gick hand i hand med omvandlingen till industristad.


44

Sundbybergs järnvägsstation 1905.

I närheten av platsen där RIO Sundbyberg kommer att byggas låg tidigare kvarteret Mangeln. Namnet fick kvarteret efter den mangelstuga som byggdes där på 1880-talet för att betjäna de omkringliggande hushållen. En stor mekanisk mangel var flitigt använd av husmödrarna i kvarteret. 1907 slog Spisbrödsfabriken Kronan upp portarna, bara ett stenkast från platsen där RIO Sundbyberg snart börjar uppföras. Många äldre Sundbybergsbor minns än idag att de i sin barndom kunde få den medhavda säcken fylld med brödbitar för en krona. En av fabrikens gamla stallbyggnader byggdes senare om till lokaler åt Svenska Pianofabriken, som låg där fram tills mitten av 60-talet, då även den gamla mangelboden slutligen revs.


45

Brรถdbudet sent 1930-tal.

Fabriksarbete vid lรถdlampefabriken 1928.

Vintergatan 1961.


46


47

Om Tobin Properties VÅR VISION är att skapa bostäder som engagerar och berör. Vi vill göra något annat än att massproducera standardiserade koncept. Våra bostäder ska ha karaktär, förmedla omtanke och förankring i hur livet ser ut för de människor vi bygger för. ALLA VÅRA BOSTADSPROJEKT har sin egen identitet, men gemensamt är att vi alltid försöker skapa tillåtande miljöer där människor kan ta plats, och där interiören är till för att ge en nytta utöver den visuella upplevelsen. Det är lätt att rita bostäder som ser bra ut i inredningsreportage eller när man städat i flera timmar innan man får gäster. Men riktigt duktiga arkitekter och inredare kan skapa bostäder som är sköna att vara i medan livet pågår. PRECIS SOM MED EN NYINKÖPT BIL som man bara sätter nyckeln i och kör iväg med, vill vi skapa samma känsla med våra bostäder. De ska vara skräddarsydda för dig redan från början. Med RIO Sundbyberg hoppas vi att vi har lyckats skapa just ett sådant ställe som bidrar till att både förenkla och förhöja vardagen och som ger utrymme att leva istället för att underhålla. VI HOPPAS innerligt att ni som väljer att bo i RIO Sundbyberg ska känna samma stolthet över det här huset som vi gör.

Varma hälsningar, Erik Karlin VD, Tobin Properties


48

Marcus Olson Ehn Reg. Fastighetsmäklare Notar Nyproduktion Mobil: 0730-30 90 30 rio@notar.se

Michelle Colegate Reg. Fastighetsmäklare Notar Sundbyberg Mobil: 0708-99 79 01 michelle.colegate@notar.se

riosundbyberg.se

tobinproperties.se

Alla bilderna på bostäderna på Rio Sundbyberg har renderats i dator. Avvikelser kan förekomma.

Profile for Tobin Properties

RIO prospekt  

RIO prospekt  

Advertisement