Page 1

Tobias Rosenqvist Uddannelse:

sicamedia.dk/svendeprove mail@sicamedia.dk +45 21 40 40 43

Københavns Tekniske Skole, Julius Thomsensgade. Mediegrafiker 2010 - 2014.

SVendeprøve:

16 & 18 december 2013

EKSAMINATOR:

Mikkel Frank

KUNDE:

Ejendomsmægler

København, Danmark.

Ivan Eltoft Nielsen.

Typografi & ombrydning

+

Grafisk produktion & workflow


Hej Typografi er et kunsthåndværk og et speciale inden for design, hvis formål er at behandle tekst ud fra æstetiske og funktionelle overvejelser. Typografiske virkemidler er blandt andet: • • • •

Skrifttype Skriftstørrelse (punktstørrelse) Linjeafstand (skydning) Linjelængde

Typografi har desuden at gøre med tekstens position og anvendelse af spalter og margener. I avistypografi bruges ofte ”blokombrydning” for at præsentere forskellige historier på samme papirflade. Anvendelse af spalteskrift og typografisk layout gør det muligt, i en vis udstrækning, at ”styre” læserens øje. [kilde:wikipedia]

Mit navn er Tobias Rosenqvist, dette er mit portfolio.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

2


tobias rosenqvist svendeprøve 2013

3


Ivan Eltoft Nielsen Superior Typografi & ombrydning Det bedste eller ingenting. Jeg har valgt at sammensætte min Typografi og ombrydnings del, med min grafisk produktion og workflow, da dette magasin er den største opgave, jeg har været med på. Jeg har været med fra start til slut, så jeg synes det giver rigtig god mening at sammensætte disse to. Jeg har fået indblik i alle aspekter at den grafiske produktion, samtidig med at jeg har skulle lave et stort magasin med en masse typografi. Ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen udgiver, 2 gange om året, det eksklusive magasin Superior. Superior er et magasin, der viser omkring 100 eksklusive ejendomme, som er til salg både i DK og i udlandet. På den kulturelle front, byder de på artikler om bl.a. Bruun Rasmussen og Axel Saltos’ speciele univers. Superior har flere forskellige temaer om ting inden for boligverdenen. Jeg har været med på udgave 5, 6 og senest 7. Mine opgaver omkring 5 og 6 var, at opsætte hele skabelonen fra bunden, da den skulle redesignes. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at finde noget fra de ældre versioner. I det følgende vil jeg kort vil vise, hvordan skabelonen er sat sammen. Jeg vil vise, hvordan udgave nr. 7, er sat op og designet, ombrudt etc., da det var her jeg fik et væsenligt større ansvar og indflydelse på bladets udformning. Så vil jeg komme ind på, hvordan bladet udvikles fra start i designet, med korrekturer og rettelser, til bladet bliver sendt til tryk i 31.000 eksemplarer.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

4


Logo for magasiet og for Ivan Eltoft Nielsen

IVAN ELTOFT NIELSEN

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

5


Ivan Eltoft Nielsen Superior Skabelon

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

6


tobias rosenqvist svendeprøve 2013

7


Ivan Eltoft Nielsen Superior Typografi & ombrydning

Superior udgave 7 BRUGTE PROGRAMMER: Adobe Photoshop CS6 Adobe Dreamvweaver CS6 Format: 22,3 x 29,7 cm Højformat. 3 mm bleed. OMFANG OG FARVER: Magasinet har sjældent samme antal sider, da det er afhængigt af, hvor mange boliger der skal udbydes i magasinet. Jeg tager, som tidligere nævnt, udgangspunkt i udgave 7, så det er denne jeg vil informere om. Indhold: 64 sider, der trykkes i 4+4 farver. Omslag: 4 sider, der trykkes i 4+4 farver, med blank UV lak udvendigt. Papirkvalitet: Indhold: 150 gr. Dobbelt. Bestrøget silk. Omslag: 300 gr. Dobbelt. Bestrøget silk. A-MASTER: Pagina og website info. Denne bliver brug på alle sider, undtagen annoncesider. B-MASTER: Annonce sider, hvor der ikke skal være pagina på. FARVER:

CMYK 71 14 0 0

CMYK 13 62 99 56

CMYK 52 61 49 61

CMYK 0 0 0 100

HEX # 24abe0

HEX # 743e0e

HEX # 443439

HEX #000000

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

8


TYPOGRAFI: Der er anvendt mange fonte i Superior. De to, der bliver brugt mest, kan ses herunder; udover dem bliver Helvetica CE 35 Thin, Helvetica Neue LT Pro 95 Black og Helvetica Neue Light brugt.

Chronicle Display

Vitesse

abcdefghijklmnopq rstuvxyzæøå abcdefghijklmnopq rstuvxyzæøå

abcdefghijklmnopq rstuvxyzæøå abcdefghijklmnopq rstuvxyzæøå

Bliver anvendt på brødtekst, mellemrubrikker, indledning, overskrifter og uncialer.

Bliver anvendt som boligfakta i toppen af siderne med boliger og som velkomsttekst og diverse tal

Aa

Aa

Der bliver brugt: Chronicle Display - Roman Chronicle Display - Ekstra light + italic Chronicle Display - Italic Chronicle Display - Semibold Chronicle Display - Bold

Der bliver brugt: Vitesse - Book Vitesse - Bold Vitesse - Black

BRØDTEKST: Chronicle Display Roman, 8pkt/11pkt. BRØDTEKST med indryk: Chronicle Display Roman, 8pkt/11pkt. First line indent 2,822 mm (1 geviert). ”livlige ræveunger i krattet. Diskret trukket tilbage fra vejen og i læ fra naboers indsyn er det lykkedes at opføre en bolig.”

PAGINA: Helvetica CE 35 Thin Regular, 7,5pkt/9pkt. Uncial: Chronicle Display Ekstra Light, 60pkt. Grundlinjeforskydning -2pkt. Justering er centreret. Figursats på 2mm, alle steder med udtagelse af bunden.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

H 9


Ivan Eltoft Nielsen Superior LAYOUT: 3 spalter, bredde på 60,844 mm. Spaltemellerum på 4 mm.

GRUNDLINJENET: Brødtekstskydning 11pkt. Flugter med bundmargin. Grundlinienettet skal sørge for at al tekst i dokumentet holder register hele vejen igennem og derfor er det vigtigt jeg får indstillet det korrekt fra start. Startpositionen er Y-værdien fra første grundllinie. Min brødtekst har str. 8/11 pkt. og skriver derfor 11 pkt.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

10


LILLE I: Før - Stardard: Min: 80% - Foretrukket: 100% - Maks: 133%

Sørensen, og den parklignende grund tilbyder et Sørensen,iogideniparklignendeigrunditilbyderiet Efter

Sørensen, og den parklignende grund tilbyder et Sørensen,iogideniparklignendeigrunditilbyderiet

Orddeling: Hvor mange bogstaver der skal være før mit dokument må dele ord til ny linje.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

11


Ivan Eltoft Nielsen Superior Typografi & ombrydning Visning af opsætning Holte

De ConinCks Vej 21

Arkitektonisk stringens Af Adam Schnack

M

ed bedste beliggenhed i det mondæne og naturskønne område mellem Geelsskov og Furesøen finder vi denne enestående palæejendom. Fra den højt liggende kupperede grund på 3.835 m2 med direkte adgang til Vejlesø har man en spektakulær udsigt mod søbredden, vandet og de bagvedliggende skovområder mod sydøst. intet her forstyrrer privatlivets fred. intet her kan med rimelighed ønskes på en anden måde. ejendommen er oprindeligt opført i 1900 efter datidens klassiske arkitektoniske formsprog. en stolt tid, som denne ejendom til fulde gør ære. Diskret trukket tilbage fra den afsides De Conincks Vej bydes man velkommen til et enestående smukt ankomstparti, der på elegant vis åbner ejendommen op. Præsentabelt og formelt uden at være distancerende – tværtimod! Det er nærmest majestætisk, dog hersker her en umiddelbar imødekommenhed, som er helt særlig for dette sted. intet er tilfældigt. intet er gjort, fordi det var nemmest, og intet er overladt til tilfældigheden. en kompromisløshed og en konsekvens, der har skabt et usædvanligt stilsikkert palæ, som i enhver detalje manifesterer herskabelighed, udtrækning og arkitektonisk forståelse.

ejendommen blev gennemgribende renoveret i 2009, hvor den nuværende ejer satte sig den svære opgave for at transformere boligens originalitet og særlige historiske ånd ind i moderne tid. ledsaget af ypperlig faglig kompetence og en utrættelig vilje til at investere ressourcer i projektet er det til fulde lykkedes at skabe en sublim ejendom, der fra ankomstparti til søbred – fra entré til soveværelse, er et nummer ud over det sædvanelige. Alt er perfektioneret ind i et korresponderende udtryk, hvor hvert enkelt rum i huset refererer til hinanden. Det er som om, at der hersker en helt speciel minimalisme – en klassicistisk minimalisme. Vi skaber vores egne begreber – som ejendommen hér skaber sin egen magi. Huset er klassisk opbygget med de repræsentative rum og køkken i stueetagen og en mere privat aflukket 1. sal med soveværelser og tilhørende badeværelser. Fra entré med gæstetoilet og garderobe er der adgang til eksklusivt indrettet køkken alrum med et imponerende AGA-komfur, pejs og skøn spiseplads i midten. Funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed, og det er lykkedes at skabe et rum i huset, hvor man altid vil kunne være sammen – et fællesrum af stemning og liv. Fra køkkenet er der adgang til de tre herskabelige stuer en suite, alle med frit udsyn over grunden, der smukt bugter sig ned mod søbreden, Vejlesø og

det smukke lys fra sydøst. Alle stuerne fyldes med sollys fra morgen til sen eftermiddag, og fra den ene stue er der udgang til stor ny anlagt terrasse mod vandet, og fra en anden er der udgang til terrasse mod sydvest. også stort biblioteksværelse er der gjort plads til, hvilket ganske naturligt kan inddrages som fjerde stue eller virke som herreværelse/ kontor. Ad det smukke trappeløb kommer man op til første salens fire værelser, badeværelse og toiletrum. til den ene side har man et godt regulært værelse, der i dag anvendes som walk in garderobe med udgang til skøn terrasse mod øst, stort luksuriøst indrettet badeværelse med enestående marmorgulv, kar og brus. til den anden side er der adgang til tre store værelser, det ene med adgang til mindre mellemstue til sydøstvendt terrasse. Den højloftede underetage er indrettet med lækkert badeværelse, stort bryggers/vaskerum, depotrum og stort disponibelt rum – i det hele taget en oplagt au pair afdeling, gæsteværelse eller teenageafdeling. Denne ejendom placerer sig i topligaen. klassisk arkitektur med en ypperlig beliggenhed og moderne boligkomfort af højeste standard. en ideel bolig til den pladskrævende familie, der også værdsætter at være vært for repræsentative begivenheder.

6 / www.eltoftnielsen.dk

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

12


Chronicle Display Roman - 8pkt/9,6pkt Vitesse Black - 13pkt/15,6pkt

04

Velkommen til 7. udgave af Superior

06

37

Indhold

Chronicle Display ekstra light - 80,66pkt

Nr. 07

4 6 8 12 16 18 20 22 24 30 32

Vipperød - Eriksholm Slot Holte - arkitektonisk stringens Cirkelfirkanten - potræt af Ib Geertsen Rungsted - et pragtfuldt levested Frederiksberg - arkitekttegnet halvt dobbelthus Charlottenlund - eksklusiv ejendom i Ermelunden Tapet - potræt af Helene Blanche Byggegrunde - nord for København Frederiksberg - funktionalismens fine formsprog Frankrig - Palais des Eveques Frederiksberg - arkitektonisk mesterværk i verdensklasse

34 35 36 37 38 39

40 41 43

2013

Frederiksberg Allé - klassicistisk palæejendom Frederiksberg C - fornemmelse af luft og plads Østerbro - herskablig lejlighed på Østerbrogade Østerbro - penthouse i Stockholmsgade Christianshavn - til den sande æstetiker København K - Christian IVs tidligere toldbod København K - en majestætisk gade Shamballa Jewels - ikonisk smykkebrand Portfolio - 27 eksklusive ejendomme til salg

Det er dejligt at kunne fortælle om et marked, som er i fortsat fremgang. Efter et forrygende første halvår er vi nu godt i gang med efterårssalget, og igen kan vi præsentere et stort udvalg af eksklusive boliger i både København, Frederiksberg samt nord for København. I disse dage er det 5 år siden, vi åbnede vores butik i Klampenborg, og det fejrer vi med åbning af endnu en butik på Frederiksberg Allé. Her er det vores ambition også at blive markedsledende inden for den eksklusive del af boligmarkedet. Vores 3 butikker er alle beliggende i spændende områder, som supplerer hinanden rigtig godt. I bestræbelserne på at kunne servicere vores kunder bedst muligt, når det drejer sig om feriebolig i udlandet, har vi også indledt samarbejde med mæglere i hhv. Sydfrankrig og på Mallorca. Fælles for dem begge er, at det er danske mæglere bosat i lokalområdet, og at de beskæftiger sig med de bedste ejendomme, der findes i de respektive områder. Læs mere herom inde i magasinet. Vi håber, at der i magasinet er noget, som vækker Deres interesse. Husk, vi er altid klar til en snak om Deres boligdrømme, hvad enten det er i København, Frederiksberg eller Nordsjælland. Med venlig hilsen

Ivan Eltoft Nielsen

Superior by Ivan Eltoft Nielsen Produktion: cece&co ApS Redaktionschef: Gitte Ottendahl Art Director: Allan Ramzi Repro: Tobias Rosenqvist Bidragsydere: Adam Schnack, Gitte Ottendahl og Ivan Eltoft Nielsen Foto: Nicolas Tobias Følsgaard, Suste Bonnen, Esoft, Din Boligfotograf Annoncesalg: Gitte Ottendahl ivan@eltoftnielsen.dk Tlf. 70702005

Helvetica Neue LT Pro 95 Black - 8pkt/11,3pkt Helvetica Neue Light - 8pkt/11,3pkt Chronicle Display Semibold - 8pkt/11,3pkt

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

www.eltoftnielsen.dk / 3

13


Ivan Eltoft Nielsen Superior Grafisk produktion og workflow Det bedste eller ingenting. Magasinet Superior, udgave 7, blev trykt i 31.000 eksemplarer. Jeg var en stor del af produktionen af magasinet og fik, sammen med min kollega Allan Ramzi til opgave at skulle opsætte denne udgave. Superior blev i denne udgave lavet med 2 forskellige forsider, 1 version til København og 1 til Nordsjælland, bedre betegnet Klampenborg. 14.021 ex. til København. 16.979 ex. til Klampenborg. Magasinet var igennem 5 korrekturer for at sikre at alt var perfekt. Der blev tjekket tekst, billeder, annonceopsætning, farver og selvfølgelig selve opsætning og design af magasinet. Rækkefølgen på diverse annoncer og artikler var givet på forhånd, men opsætningen var helt op til os. I andre tryksager har vi haft datoer på, hvornår korrekturen skulle afleveres, men på dette magasin, var det mere løst, så vi kunne finde tiden til at være kreative og finde de rigtige løsninger. Selve opsætning osv. har jeg allerede fremvist i min typografiske del, tidligere i dokumentet, så det vil jeg ikke komme yderligere ind på. Processen: cece&co

B Brief

med løbende kundekontakt

L

K

Layout

G

Korrekturer

U

B

Godkendelse

Billedbehandling

Upload af trykklar pdf

5 korrekturer med kunden

Trykkeriet / Scanprint

P Pdf modtages

P Preflight

U Udskydning

B ”Blåkopi” sendes til cece&co

G Godkendelse fra cece&co

P Plader

T Tryk

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

F False

L Limes og skæres

L Levering til kunder

14


Sidedisposition ANNONCE

INDHOLD

ARTIKLEL

LEDER

ARTIKEL

ARTIKEL

ERIKSHOLMS SLOT

ARTIKEL

ARTIKEL

DE CONINCKS VEJ

ARTIKEL

ARTIKEL

IB GEERTSEN

ARTIKEL

IB GEERTSEN

ARTIKEL

ARTIKEL

BEL COLLES ALLE

TEKST 2

3

4

ANNONCE ANNONCE

ARTIKEL

BRUUN RASMUSSEN

5

ARTIKEL

6

ARTIKEL

TESDORFSVEJ

7

8

ARTIKEL

9

FÆLLES OPSLAG GRUNDE

ARTIKEL

SKOVVEJ 99

10

HELENE BLANCHE

11

12

ANNONCE ARTIKEL

ARTIKEL

VAGTEL

VAGTEL

VEJ 54 14

15

16

17

18

19

20

21

13

22

23

VEJ 54 24

25

BRUUN RASMUSSEN KENSING-

MALLORCA

FRANKRIG

ARTIKEL

TON REAL ESTATE

ARTIKEL

ARTIKEL

TOULOUSE TOULOUSE

ANNONCE

FREDERIKS

FREDERIK

ARTIKEL

BERG ALLE KOCHSVEJ

ARTIKEL

26

27

28

ARTIKEL ARTIKEL

ARTIKEL

STRAND-

TOLDBOD

GADE

GADE

29

30

31

GADE 32

ANNONCE

ANNONCE

DR. TVÆR

IEN

PORT-

GADE

PROFIL

FOLIO

33

34

ARTIKEL

ØSTERBRO STOCK

VI'S ALLE 35

HOLMSG. 36

37

SOLGTE EMNER

DIREKTE TIL HAMBROS

KASTANIE

MOSE-

ØRESUND

ALLE

VEJ

HØJVEJ

46

47

48

TEKST

38

39

40

41

42

43

44

45

SHIMMEL

JOHANNE

ORDRUP

MIKKEL-

GAMMEL

BALLERUP KONG

STENLØSE ANNONCE

MANNS-

VEJ

HAVE

BORG

HØVELTE

VEJ

VEJ

VEJ

VEJ

HARALDS VEJ

50

51

52

GASSEHA-

NELLERØD

VEN 104

VEJ

53

54

55

BLOKS

HELLERUP

BJERGET

LUND ALLE

56

57

FUGLE ANNONCE

LYSAGER

49 RUNGSTED

VANGSVEJ VEJ PINIEHØJ

VEJ

BOLBRO VILLAVEJ

58

59

60

61

EHLERSVEJ ESPERGÆRDE AUREHØJOLEVEJ 3D SKOVVEJ

VEJ

STRVEJ

62

64

65

63

ANNONCE

ANNONCE

BAGSIDE

66

67

68

NORDRE

ANNONCE

Produktionsplan

SUPERIOR NR. 7

August

To

1

Fr

2

Ma 2

3

Ti

Sø 4 Ma 5 Ti

6

Sø 1

32

September

1

On 2

2

To

3

Sø 3

On 4

Fr

4

Ma 4

To

5

5

Ti

36

1

Fr

6

Sø 6

On 7

7

Ma 7

To

8

Sø 8

Fr

9

Ma 9

Lø 10

Ti 10

Sø 11 Ma 12 Ti 13

33

Oktober

Fr

3

Ti

37

41

7 8

On 9

9

To 10

Sø 10

Fr 11

To 12

Lø 12

Ma 11

Fr 13

Sø 13

Lø 14

Ma 14

To 15

Sø 15

Ti 15 LEVERING HOS TRYKKER

Fr 16

Ma 16

Lø 17

Ti 17

Sø 18 Ti 20

34

Sø 17

Fr 18

Ma 18

To 19

Lø 19

Ti 19

Ma 21

To 22

Sø 22

Ti 22 LEVERING HOS POST DK

Fr 23

Ma 23

Lø 24

Ti 24

Sø 25 Ti 27

39

To 21 Fr 22 Lø 23 Sø 24

On 25

Fr 25

Ma 25

To 26

Lø 26

Ti 26

Sø 27

Lø 28

Ma 28

To 29

Sø 29

Ti 29 DISTRIBUTION MED POST DK

Fr 30

Ma 30

40 21 arbejdsdage ekskl. 4 lørdage

44

On 30 To 31

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

47

On 20

To 24

Fr 27

22 arbejdsdage ekskl. 5 lørdage

43

On 23

On 28

Lø 31

Fr 15

On 18

Sø 20

46

To 14 Lø 16

Lø 21

45

On 13

To 17

Fr 20

35

42

On 16

On 21

Ma 26

Ti 12

EFTERÅRSFERIE - UGE 42

November

On 6 Fr

8

On 11

38

5

To

Ti

On 14

Ma 19

2013

48

On 27 To 28 Fr 29 Lø 30

23 arbejdsdage ekskl. 4 lørdage

21 arbejdsdage ekskl. 5 lørdage

15


Ivan Eltoft Nielsen Superior Grafisk produktion og workflow Eksempel på faktura fra trykkeriet

cece&co ApS Holte Midtpunkt 23., 3. sal 2840 Holte Att.:Morten Poulsen

Faktura

Dato Forfaldsdato Kunde nummer Side Vort nr.: 169697

196126 31. oktober 2013 30. november 2013 10050 1

Ref.: Beløb

Vedr.: Magasin SUPERIOR 31.000 stk. magasiner, 22,3X29,7 cm Højformat Indhold: 64 sider, trykt i 4+4 farver, på 150 gr. silk Omslag: 4 sider, trykt i 4+4 farver, på 300 gr silk med blank UV lak udvendigt Fordelt på 2 versioner København: 14.021 ex Klampenborg: 16.979 ex Flexbundet med 4 buk og sidelim Pris ifølge tilbud: Tillæg for 4 farveskift på forside af omslag Kunderettelser 3,8,17,19,25,31,32 Bundtning til Post DK, samt pakning i Kartoner samt levering til til Ivan Eltoft Nielse Miljøgebyr 1,5%

xxx.xxx,xx x.xxx,xx xxx,xx x.xxx,xx x.xxx,xx I alt Moms 25%

xxx.xxx,xxx xx.xxx,xx

I alt inkl. moms

xxx.xxx,xx

Betalingsbetingelse: 30 dage netto Venligst benyt nedenstående FIK indbetalingskode for hurtig og sikker registrering af deres indbetaling +71<000000019612605+89934583< Scanprint a|s · Jens Juuls Vej 2 · DK-8260 Viby J · Tel. +45 87 33 66 99 · Fax +45 87 33 66 96 · www.scanprint.dk CVR|VAT no: DK 42675512 · Bank: 3201-3630 147336 · IBAN DK46 3000 3630 147336 · SWIFT-BIC: DABADKKK

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

16


Eksempel på faktura til kunden

TILBUD Eltoft Nielsen Klampenborgvej 2930 Klampenborg

Holte den 5. september 2013

Magasin SUPERIOR No. 7- Tilbud nr.: 19973 Idet vi takker for din venlige forespørgsel, har vi hermed fornøjelsen at fremsende vort tilbud på fremstilling af ovennævnte. Oplag:

30.000 stk.

Format:

22,3 x 29,7 cm Højformat.

Omfang/Farver:

Indhold: 64 sider, der trykkes i 4+4 farver. Omslag: 4 sider, der trykkes i 4+4 farver med blank UV lak udvendigt.

Papirkvalitet:

Indhold: 150 gr. Dobbelt. Bestrøget silk. Omslag: 300 gr. Dobbelt. Bestrøget silk. Prisen er baseret på papirfabrikation. Leveringstiden fra bestillingspunktet er ca. 3 uger

Færdiggørelse:

Flexbind med 4 buk & sidelim. Pakkes I kasser á passende antal - Der tages forbehold for ekstra kravsspecifikationer fra PostDanmark

Levering:

Frit leveret til to adresser i København Danmark 64+4 sider omslag

Pris 30.000 stk. Følgende 1.000 stk.

xxx.xxx,xx x.xxx,xx

Med venlig hilsen Morten Poulsen

dette dokument er ikke underskrevet, da det er sendt pr. email

Priserne er excl. moms og excl. 1,5% miljøbidrag

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

17

Typografi og ombrydning + Grafisk produktion og workflow  

Typografi og ombrydning + Grafisk produktion og workflow

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you