Page 1

Tobias Rosenqvist Uddannelse:

Københavns Tekniske Skole, Julius Thomsensgade. Mediegrafiker 2010 - 2014.

SVendeprøve:

16 & 18 december 2013

EKSAMINATOR:

Mikkel Frank

KUNDE:

Ivan Eltoft Nielsen

sicamedia.dk/svendeprove mail@sicamedia.dk +45 21 40 40 43

København, Danmark.

Accuracy Gaming Aldi Danmark

Grafik og billedbehandling


Hej Billedbehandling er betegnelsen for at ændre og justere et billede ved hjælp af en computer. Dette gøres f.eks. ved hjælp af særligt software, der giver mulighed for at justere kontrast, lys, farvetone m.m. Man har desuden mulighed for at retouchere billeder samt klippe billeder sammen til helt nye billeder. Grafik er dannet af det græske ord grafein, der betyder at skrive eller at tegne. I sin oprindelse betegner det altså tegninger, men det bruges i dag om tryk, i særdeleshed om billedkunst, der er trykt. Grafik er en billedkunstnerisk form, der muliggør fremstillingen af mange originale eksemplarer af samme værk. Målet for de forskellige grafiske teknikker har altid været den mest muligt ensartede og uforvanskede mangfoldiggørelse. Grafik af mange forskellige arter anvendes indenfor reklame og kommunikation, da grafik muliggør en ensartet, troværdig massekommunikation og dermed er velegnet til at mangfoldiggøre billeder og budskaber. [kilde:wikipedia]

Mit navn er Tobias Rosenqvist, dette er mit portfolio.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

2


tobias rosenqvist svendeprøve 2013

3


Billedbehandling Superior

Det bedste eller ingenting. Ejendomsmægleren Ivan Eltoft Nielsen udgiver 3 gange om året det eksklusive magasin Superior. Superior er et magasin, der viser omkring 100 eksklusive ejendomme, som er til salg, både i DK og i udlandet. På den kulturelle front, byder de på artikler om bl.a. Bruun Rasmussen og Axel Saltos’ speciele univers. Superior har mange forskellige temaer indenfor boligområdet, hvor det visuele udtryk fylder en del. Billedbehandling på magasinet Superior har primært haft to foci. Det ene har været, at skulle lysregulere mange billeder, og det andet har været smårettelser på rigtig mange billeder, som f.eks. støv, som skulle fjernes; en sten, som lå forkert; farven på græset, som skulle ændres etc. Dette har givet mig fin træning i detaljefocusering. Enkelte billeder har haft lidt større kompleksitet f.eks. det billede, som jeg vil vise i det følgende. I første omgang skulle jeg bare lave en enkelt rettelse i lampen, hvor skærmen var bøjet og lave en smule rettelse på billedet, så det ikke var så gult og mørkt. Det var nemt overstået med kloningsværktøjet, levels og kurver; Men det skærebræt, der ligger midt i en spejling fra dør og vandhane skulle også væk. Det betød, at jeg skulle skabe en kunstig spejling for dør og vandhane, plus jeg skulle lave en kunstig kant på vasken, som jo ikke var der i forvejen. De brugte værktøjer:

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

4


Stempelkloningsværktøj + Healing og plaster. Først klonede jeg brættet væk, imens jeg gjorde mit bedste for at holde linjerne i lys og skygger. Jeg ville kun fjerne brættet, og var opmærksom på ikke at miste for meget struktur rundt omkring det. For at lave en udglatning af min kloning brugte jeg healing brush.

Fritlægning - Pentool. Jeg fritlagde vandhanen, da dens spejling selvfølgelig ville gå ned i den blanke bordplade, nu når der intet bræt var. Dette gjorde jeg med pentool og min fritlægning endte i kurver, som jeg gjorde aktiv og kopierede, så den lagde sig i mine lag.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

5


Billedbehandling Superior Free transform - Lassotool Jeg brugte min vandhane, som jeg havde kopieret. Jeg vendte den lodret, satte bunden samme sted, som skyggen burde starte og for at få det til at ligne en spejling, satte jeg denne del ned på 50% opacity. Vaskens kant kopierede jeg med lassotool, som jeg placerede på stedet, hvor denne normalt ville være.

Levels/Niveauer - Curves/Kurver - Lagpallette Jeg brugte levels til at nedtone den gule farve, ved at gå ind i den gule og hive i de lyse toner; det gav et flot klart lys. Hev også i de lyse toner for alle farverne. I curves puttede jeg en smule mere blå og magenta i. Så stillede jeg højlys til 95% og skygge til 5% og fandt det mørkeste og lyseste punkt i billedet.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

6


Før

Efter

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

7


Billedbehandling Aldi tilbudsavis Sammenkopiering Zum kaufen, bitte Vi producerede hver uge tilbudsavisen for Aldi Danmark og i en af ugerne skulle opslaget på bagsiden, som altid er ”fast sortiment”, være ”Mælkebøtte Minimælk”. Efter 2 korrekturer fra Aldi, skiftede de mening fra de første udkast og ville i stedet gerne have et barn med på bagsiden. Jeg downloadede derfor et passende billede af en skandinavisklignede pige fra www.shutterstock.com - Billedet kan ses på følgende sider. Jeg fritlagde pigen og vendte hende vandret, så det passede med teksten på mælken. Jeg fritlagde deres egen mælk, som jeg lagde mellem hænderne på pigen, ved hjælp af pentool og flytteværktøj. Jeg fritlagde herefter fingre og skabte selv skygger med brushtool for at skabe et realistisk billede af pigen. De brugte værktøjer:

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

8


Original billedet

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

9


Billedbehandling Aldi tilbudsavis Sammenkopiering Fritlægning af mælk - Pentool

Min lagpalette

Fritlægning af pigen - Pentool

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

10


Det endelige resultat

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

11


Grafik Accuracy Gaming

Gaming website Accuracy Gaming er et site, som skulle have nyt logo og en masse nye figuerer til deres website. Opgaven lød på, at tage noget, som oftest bliver tillagt at have en uskyldighed over sig, f.eks. et barn, en kanin, en fugl etc., og ændre det visuelle udtryk så opfattelsen tillægges ondskab eller noget farligt. Jeg valgte, mellem mange, kaninen, som jeg selv tillægger noget uskyldigt og naivt. Jeg fandt min inspiration omkring ishockey logoer. De har ofte et aggresivt udtryk, hvor dyr kommer til at se mere rå og voldsomme ud end det oprindelige og det var dette udtryk jeg bestræbte mig på at ramme.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

12


Inspiration

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

13


Grafik Accuracy Gaming

Processen del 1 Det startede med en masse tegninger og skitser, som jeg har undladt at tage med, da det hurtigt kan blive for meget. Men her er skitsen som startede mit slutprodukt. Jeg er ikke verdens bedste til fritegning, sĂĽ jeg fik hjĂŚlp af min lillebror, som har en smule bedre streg end jeg.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

14


Processen del 2 Jeg tegnede og fortalte min bror om min idé. Udfra mine idéer og min egen skitse tegnede min lillebror en mere brugbar tegning, som jeg herefter scannede ind. Jeg arbejdede herfra i Adobe Illustrator CS6, for at tegne tegningen i vector, så den var scalerbar og kunne bruges på diverse designs.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

15


Grafik Accuracy Gaming

Tegningen Har tegnet det hele med pentool, hvilket giver en masse muligheder, for at lave diverse vinkler osv. Min grafik er delt op i 6 lag, som I kan se i bunden. Men herunder er der selvfølgelig en pokkers masse lag under büde kaninen, baggrunden, teksten osv. De fleste skygger og indre kanter er tegnet med brushtool.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

16


Det endelig produkt Kaninen blev rigtig god og kom til at se lige præcis så ond ud som ønsket. Hverken illustration eller tekst anvendes endnu, da siden slet ikke har fået nok illustrationer og det vælter ikke ind, da Accuracy Gaming ikke ligefrem betaler folk kassen for deres store arbejde.

tobias rosenqvist svendeprøve 2013

17

Grafik og billedbehandling  

Grafik og billedebehandling

Advertisement