Page 1

ΑΝ Ε Ρ ΔΩ

Το Σκιαθίτ΄κο

www.aggelies-skiathos.com

Ενημερωτικό φυλλάδιο του νησιού Έκδοση 5/2010

15ήμερο ενημερωτικό φυλλάδιο

Σε φούρνους, Supermarket και περίπτερα

Επόμενη έκδοση: 24.11.2010

ΕΠΙΚΑΙΡOTHTA ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ Σε µια οικοδοµή του νησιού έπιασε η Αστυνοµική Αρχή Σκιάθου τρείς αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια διαµονής ή εργασίας στην Ελλάδα). Οι τρεις συνελλήφθησαν και αν αποδειχτεί η ενοχή τους θα απελαθούν στην Αλβανία.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο «ΛΑΖΑΡΟΣ» Ο Λάζαρος, ένα ορφανό φωκάκι βρέθηκε αδύναµο και χαµένο στην περιοχή Πήλι της Εύβοιας. Μετ αφέρθ ηκε στ ο Κέ ντρ ο Π ε ρ ί θ α λ ψ η ς Μ ε σο γ ε ια κ ή ς Φώκιας Mom στην Αλόννησο. Παρά τις µεγάλες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου η κατάσταση του Λάζαρου δεν βελτιώθηκε και το απόγευµα στις 25. Οκτωβρίου τελικά απεβίωσε. Εάν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς στην προστασία της µεσογειακής φώκιας, µπορείτε π.χ. να υιοθετήσετε µια φώκια (για σχολεία, επιχειρήσεις και ιδιώτες). Περισσότερες πληροφορίες και για το πώς µπορείτε να βοηθήσετε θα βρείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Mom (www.mom.gr).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ KΟΥΡΚΟΥΜΠΑ ΔΕΛΑΚΟΥΒΙΑ: Η ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ Το βιβλίο της κυρίας Κουρκούµπα (Σκιαθίτισσα φιλόλογος και διευθύντρια του Γυµνασίου της Σκιάθου) που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αναφέρεται στη γερµανική κατοχή στη Σκιάθο και στις Βόρειες Σποράδες. Βασισµένο σε ηχογραφηµένες συνεντεύξεις, βιβλία και ηµερολόγια αφηγείται µε µεγάλη ακρίβεια και ζωντάνια την συµµετοχή της Σκιάθου και των Σκιαθιτών στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των κατακτητών. Στο βιβλίο θα βρείτε επίσης πάνω από 70 φωτογραφίες, απεικονίσεις και ντοκουµέντα.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήµιο δίνει την δυνατότητα σε όσους δεν έχουν περάσει τις Πανελλήνιες εξετάσεις να σπουδάσουν. Όσοι ενδιαφέρονται µπορούν να υποβάλουν αίτηση µέχρι τις 10 ∆εκεµβρίου. Οι 7.700 θέσεις κληρώνονται στο σύνολο των υποψηφίων και αφορούν συνολικά 32 προπτυχιακά και µεταπτυχιακά προγράµµατα. Όσοι, πάντως, θέλουν να σπουδάσουν στο ΕΑΠ οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι σπουδές δεν είναι εύκολες. Mέσα σε µια πενταετία εγκατέλειψαν τις σπουδές τους 11.876 φοιτητές. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά (www.eap.gr).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Επικαιρότητα

Η «ΦΟΝΙΣΣΑ» ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Το ισπανικό περιοδικό «el Periódico Extremadura» (H Extremadura είναι µια αυτόνοµη περιοχή στην Νοτιοδυτική Ισπανία στα σύνορα µε την Πορτογαλία) επέλεξε ως βιβλίο της εβδοµάδας την «Φόνισσα» του Α. Παπαδιαµάντη. Πέρα από µια περίληψη του «κλασικού» βιβλίου της ελληνικής λογοτεχνίας, το άρθρο αναφέρει επίσης την τίµηση του Α. Παπαδιαµάντη από τον φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» τον Μάρτιο του 1908 καθώς και την Σκίαθο ως πατρίδα του διάσηµου συγγραφέα.

1

Δημοτικές Εκλογές 2010: Αποτελέσματα 1ος γύρος

2

Special Olympics 2011

2

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού 3 Μικρές Αγγελίες

3

Αθλητικά

3

Γιάννης Δαλιανίδης

4

Ημερολόγιο

4

For English readers: readers Please visit our website for a summary of the information and announcements of Skiathos as well as selected classifieds in English. Für deutsche Leser: Leser Bitte besuchen Sie unsere Webseite für eine Zusammenfassung der Informationen und Ankündigungen von Skiathos und ausgewählter Kleinanzeigen in deutscher Sprache.


ΔΗΜOΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 Φωτογραφ. v. Sandels, Skiathosbooks

Με μεγάλη συμμετοχή πάνω από 71% διεξήχθη ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Από την άλλη υπήρξαν και 81 άκυρα ψηφοδέλτια εν μέρει με διάφορα συνθήματα και παρατηρήσεις. Με βάση τα αποτελέσματα δεν αναδείχθηκε ξεκάθαρος νικητής, κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 50%. Έτσι θα πρέπει να γίνει και δεύτερος εκλογικός γύρος την επόμενη Κυριακή (14. Νοεμβρίου). Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί ανάμεσα στους συνδυασμούς «Σκιάθος -ΈργαΑνάπτυξη- Εμπιστοσύνη» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Νικόλαο Πλωμαρίτη και «Σκιάθος- Ώρα ευθύνης» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Σκιάθου, Δημήτρη Πρεβεζάνο. Καλή επιτυχία και στους δύο.

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ 1OΣ ΓΥΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1OΣ ΓΥΡΟΣ

60%

Γραµµένοι: 4.865 Ψήφισαν: 3.476 Συµµετοχή: 71,45 % Έγκυρα: 3.378 / 97,18 % Λευκά: 17 / 0,49 % Άκυρα: 81 / 2,33 %

50% 1.375 ψήφοι

40% 30%

40,70 % 4 έδρες

1.309 ψήφοι 38,75 % 4 έδρες

20%

542 ψήφοι

10%

16,04 % 2 έδρες

0% Σκιάθος - Ώρα Ευθύνης (Πρεβεζάνος ∆ηµήτριος του Νικολάου)

Σκιάθος - Έργα, Ανάπτυξη, Εµπιστοσύνη (Πλωµαρίτης Νικόλαος του Κυριάκου)

Ποσοστό

Ψήφοι

Έδρες

Συµµαχία υπέρ των Πολίτων / Αγοραστός Κωσταντίνος του Αναστάσιου

38,59%

170.323

10

Θεσσαλών ∆ύναµη / Παπατόλιας Απόστολος του Ιωάννη

34,85%

153.821

9

Λαϊκη Συσπείρωση Θεσσαλίας / Μπούτας Ευάγγελος του Θωµά

13,10%

57.831

3

Ελεύθεροι Θεσσαλοί / Ροντούλης Αστέριος του Γεωργίου

4,44%

19.592

1

3,08%

13.571

1

2,72%

12.015

1

Αριστερή Παρέµβαση στη Θεσσαλία / Γενηκοµσίου Θεοφάνης του Αποστόλου

1,69%

7.444

1

Κοινόν των Θεσσαλών / Ζαχαρόπουλος Αθανάσιος του Γεωργίου

1,52%

6.720

152 ψήφοι 4,50 % 1 έδρα Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της

Ανεξάρτητη Κίνηση Λαϊκη Συσπείρωση Πολιτών Σκιάθου Σκιάθου (Φιλαρέτου (Καραστατήρας Αναστασία του Γεώργιος του Φιλαρέτου) Αναστάσιου)

Προς εκλογήν στον 2ο εκλογικό γύρο που θα διεξαχθεί την επόµενη Κυριακή 14. Νοεµβρίου.

Συνδυασµός

Οικολογίας / Πουλάκης ΚωσταντίνοςΝικόλαος του Οµήρου Μένουµε Θεσσαλία, Οικο-ΛΟΓΙΚΑ / Κουρέτας ∆ηµήτριος του ∆ιονυσίου

SPECIAL OLYMPICS 2011 ΣΚΙΑΘΟΣ, HOST-TOWN ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS H χώρα µας διεκδίκησε µε επιτυχία και ανέλαβε, µε τη στήριξη της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας, τη διοργάνωση και φιλοξενία των Παγκοσµίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγµατοποιηθούν από 25 Ιουνίου 2011 έως και 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα. Στους Αγώνες αυτούς θα συµµετάσχουν 7.500 αθλητές µε διανοητική αναπηρία από 185 χώρες, 2.500 προπονητές, 3.000 τεχνικοί επίσηµοι και 25.000 εθελοντές, ενώ υπολογίζεται ότι 40.000 µέλη των οικογενειών των αθλητών θα έλθουν στην Ελλάδα, από κάθε γωνιά του πλανήτη και 3.000 εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης απ’ όλο τον κόσµο θα έρθουν για ν’ απαθανατίσουν τις στιγµές του θριάµβου µετά την προσπάθεια και να προβάλλουν τις δεξιότητες αυτών των ξεχωριστών αθλητών. Παράλληλα µε τους Αγώνες, ειδικά προγράµµατα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας µας σε θέµατα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθηµερινές δραστηριότητες της κοινωνίας µας, θα υλοποιηθούν µε τη συµβολή προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσµο, ενώ 13 Πρέσβεις Καλής Θελήσεως από το

Σελίδα 2

χώρο της Επικοινωνίας και 22 Κήρυκες Εθελοντισµού από τον Αθλητισµό, τον Καλλιτεχνικό και τον Πολιτιστικό χώρο έχουν ήδη αναλάβει τη διάδοση του µηνύµατος, µε εκστρατεία που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Ένα από τα πιο σηµαντικά ειδικά προγράµµατα των δικών µας Αγώνων είναι το πρόγραµµα «Πόλις Αµφιτρύων» (HOST TOWN). Το πρόγραµµα αυτό έχει σκοπό να προσφέρει µια µοναδική ευκαιρία στις ∆ιεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν µεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2011, σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας πριν την επίσηµη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα. Μέσα από αυτή τη φιλοξενία οι αθλητές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να µάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισµό και να προσαρµοστούν σ’ ένα καινούριο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολίτες θα ενηµερωθούν περισσότερο για τα Άτοµα µε ∆ιανοητική Αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους, µε απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας. Στη Σκιάθο θα έρθει η αποστολή από το Ηνωµένο Βασίλειο, που αποτελείται από 230 αθλητές µε τους συνοδούςπροπονητές τους και θα φιλοξενηθεί δωρεάν στο ξενοδοχείο

«Skiathos Princess- του Οµίλου Santikos Hotels & Resorts», που έχει ανακηρυχθεί Μέγας Αµφιτρύων από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκοσµίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Ο ∆ήµος Σκιάθου θα συµβάλλει ενεργά στην άρτια διοργάνωση της όλης φιλοξενίας και έχει εντάξει όλο το πρόγραµµα και τις δράσεις ευαισθητοποίησης για το 2010 και 2011 υπό την αιγίδα του. Αξιοσηµείωτο είναι ότι στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για το πρόγραµµα «ΠΟΛΙΣΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» -ΣΚΙΑΘΟΣ συµβάλλουν εθελοντικά όλοι οι φορείς του νησιού (σύλλογοι, ενώσεις κ.ά.) ενωµένοι µε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Η όλη διοργάνωση για τα έτη 2010 και 2011 στηρίζεται σε εθελοντική βάση και οι εκδηλώσεις έχουν χορηγούς και υποστηρικτές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. «Είµαι µέσα!» είναι το slogan (µήνυµα) του προγράµµατος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των Παγκοσµίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 σ’ όλη την Ελλάδα. «Μπροστά για ένα καλύτερο µέλλον!» είναι το slogan της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσµίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011στη Σκιάθο.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ Α‘ δηµοτικού συγκεντρώνονται Παρασκευή 17:00 – 18:30. Τα ΠΟΥΛΙΑ παιδιά Β΄δηµοτικού – Ε΄δηµοτικού συγκεντρώνονται Σάββατο 11:00 – 13:00 Οι ΝΑΥΤΟ∆ΗΓΟΙ παιδιά ΣΤ΄δηµοτικού – Β΄ γυµνασίου συγκεντρώνονται Σάββατο 16:00 – 18:00 Αν πάλι είσαι πάνω από 18 ετών, αγαπάς τα παιδιά, πιστεύεις στην εθελοντική δράση και στην προσφορά στον τόπο σου, µπορείς να γίνεις στέλεχος στο αρχηγείο κάποιας από τις οµάδες µας. Σας περιµένουµε όλους! Τα µέλη του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού, Τοπικό Τµήµα Σκιάθου.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2010 - 2011 Το Σάββατο 23 Οκτώβρη όλα τα µέλη της οδηγικής µας παρέας συγκεντρωθήκαµε στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας για τον ετήσιο αγιασµό. Ακολούθησε τρελό παιχνίδι στην υπέροχη φύση γύρω από το Μοναστήρι που µας θύµισε τις αξέχαστες στιγµές που ζήσαµε το καλοκαίρι στην κατασκήνωση. Αν θέλεις και εσύ να µπεις στην Οδηγική µας παρέα, έλα στην Εστία µας (Τέρµα Παπαδιαµάντη) από την Παρασκευή 29/10/2010 και κάθε Παρασκευοσάββατο. Τα ΑΣΤΕΡIA παιδιά νηπίων και

ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΚΙΑΘΟΣ - ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ (ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ) - ΑΘΗΝΑ ∆ροµολόγια Αναχώρηση Ψαροπούλι | 08:00, καθηµερινά Αναχώρηση Σκιάθο | 14:00, καθηµερινά Κόστος Εισιτήριο πλοίου | 13 € Εισιτήριο πούλµαν για Αθήνα | 22 € ∆ιάρκεια Ταξιδιού Σκιάθος - Ψαροπούλι (Πλοίο) | 50‘ Ψαροπούλι - Αθήνα (πούλµαν) | 3 ώρες 30‘ Γραφεία Ψαροπούλι | 22260 43341 Ωραίοι | 22260 72900 Σκιάθου, Travel in Time | 24270 21052 Πρακτορείο Βασίλη Νικολάου | 24270 22209

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακίνητα/Ενοικιαζόμενα

Διάφορα

Υπηρεσίες

Ενοικιάζεται µακροχρόνια 3όροφο σπίτι στο χωριό της Σκιάθου. 165 τµ, 3 υπνοδωµάτια/µπάνια, σαλόνι, κουζίνα, ΑC, ηµιεπιπλωµένο, µεγάλη τα ράτσα, ηλιακ ό θερµοσίφωνα, Τηλ. 24270 21370

Πωλούνται 2 ηχεία Sony (100W), 1 µείκτης Numark, 2 κονσόλες Stanton, 1 ραδιοενισχυτής. 600€ τηλ. 6981981708

Κυρία ράβει και επιδιορθώνει ρούχα, µαξιλάρια, κουρτίνες και τσάντες. κιν 6943872901

Οικόπεδο 8 στρέµµ. στην περιοχή Φουρνάκια (προς Κάστρο µετά προφ. Ηλία). Τηλ. 6945807087 Οικόπεδο 18 στρέµµ στην περιοχή Βασιλιάς, κοντά στην θάλασσα, αµφιθεατρικό. Τηλ. 6944284007

Αυτο Μοτο

Κυρία προσφέρει επαγγελµατική ενεργειακή θεραπεία ρεφλεξολογίας (κάτοχος διπλώµατος ∆ανέζικου Συνδέσµου Ρεφλεξολογίας FDZ). Τηλ. 6940888006

Τροχόσπιτο, µε αγγλικό τιµόνι δεξιά, χώρος διανυκτέρευσης για 4 άτοµα, µικρή κουζίνα, Τιµή 5.000 €. Τηλ. 6940571410

Έµπ ειρος επ αγγ ελµ ατ ία ς προσφέρει υπηρεσίες βαφής, διακόσµησης και ταπετσάρισµα, Τηλ. 6940571410

Πωλούνται χειροποίητες ξύλινες ξαπλώστρες. 60 € το κοµµάτι. Τηλ. 6940571410

ΜΠΑΣΚΕΤ - A2‘ ΕΣΚΑΘ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ Σε έναν δραµατικό αγώνα της 1ης αγωνιστικής ο Γ.Σ. Σκιάθου νίκησε την οµάδα των Σουφλαριών στην Λάρισα. Στην εκπνοή της παράτασης (49-49 κ.α.) κατάφερε η Σκιάθος να βάλει τρίποντο και να νικήσει µε 55-56. Ο επόµενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 13. Νοεµβρίου (12:00 µµ) στο γήπεδο της Σκιάθου µε αντίπαλο την οµάδα της Ζαγοράς.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - A‘ ΤΟΠΙΚΟ: ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

tel/fax: +30 24270 24 433 www.enploskiathos.com

Η νίκη επί της οµάδας του Κενταύρου στην 8η αγωνιστική έφερε τον Α.Ο. Σκιάθου πάλι στο κέντρο της βαθµολογίας του Α’ τοπικού. Όπως έδειξε και ο αγώνας της 7ης αγωνιστικής µε την ισοπαλία ενάντια της Α.Ε. 2002 οι ρυθµοί της οµάδας συνεχώς αυξάνονται. Στις 14. του µηνός αντιµετωπίζει τον Αγροτικό στο γήπεδο Σαρρή.

Α.Ο. Σκιάθου 2010

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α‘ ΤΟΠΙΚΟ, 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Anim l Planet pet shop Discount 5% σε αναγνώστες / for readers

Τέρµα Ευαγγελιστρίας Σκιάθου Τηλ. 6948 748614, 24270 23536

Οµάδα Εθνικός Θησέας Αγ. Παρασκευή ΑΕ ∆ιµηνίου Απόλλων Καναλίων Αλµυρός Μαγνησιακός Πρωτεσίλαος Αίας Σούρπης Χλόη A.E. 2002 Σαρακηνός Α.Ο. Σκιάθου Κένταυρος Ακρόπολη ΑΕ Λεχωνίων Αγροτικός Ιάσων Αλ.Μεριάς

Β 22 22 18 18 16 16 15 15 12 10 10 8 8 6 5 5 1 0

ΑΓ 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8

Ν 7 7 6 5 5 5 5 5 4 3 3 2 2 2 1 1 0 0

Ι 1 1 0 3 1 1 0 0 0 1 1 2 2 0 2 2 1 0

Η 0 0 2 0 2 2 3 3 4 4 4 4 4 6 5 5 7 8

ΕΠ 24 28 24 19 17 24 12 12 20 13 13 7 14 14 7 10 6 3

ΑΜ 5 8 7 4 11 8 10 12 16 16 15 19 15 18 14 21 39 28

Σελίδα 3


«Έφυγε;» Είπαν πως έφυγε ο Γιάννης ∆αλιανίδης, κλείνοντας πίσω του την αυλαία, αφήνοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 60 ταινίες που σηµάδεψαν τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηµατογράφου αλλά και τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Αξέχαστες θα µείνουν οι παραγωγές «Ζητείται Ψεύτης», «Μερικοί το Προτιµούν Κρύο», «Κορίτσια για Φίληµα», «Τέντι µπόι Αγάπη µου», «Ραντεβού στον Αέρα», «Γοργόνες και Μάγκες», «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», «Μαριχουάνα Στοπ» και πολλές άλλες. Αλησµόνητες σειρές στην τηλεόραση όπως «το Λούνα Πάρκ» µε την Ουρανία και τον µπάρµπα Γιώργη, µε τους Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, Νίκο ∆αδινόπουλο κι άλλους γνωστούς ηθοποιούς, «Τα Λιονταράκια» µε τον Κωνσταντίνου, άφησαν εποχή.

Ημερολόγιο (10. Νοεμβρίου έως 24. Νοεμβρίου) 10.Νοεµβ. Τετάρτη

07:00 µµ Εκδήλωση του συλλόγου ∆ύο Αλέξανδροι (Γυµνάσιο-Λύκειο Σκιάθου)

11.Νοεµβ. Πέµπτη 12.Νοεµβ. Παρασκευή 13.Νοεµβ. Σάββατο

14.Νοεµβ. Κυριακή

11:00 πµ Οµάδα Πεζοπόρων, στάση λεωφ. 2, βρύση Σταµέλου-Αγ. Χαράλαµπος-Αγ. Απόστολος-Κρύο Πηγάδι-στάση λεωφ. 2, 9,5 χλµ. και διάρκεια 3,5 ώρες (στάση λεωφ. 2) 12:00 µµ Γ.Σ. Σκιάθου - Ζαγορά (Γηπ Σκιάθου)

Γενιές ολόκληρες µεγάλωσαν µε το χαµόγελο στα χείλη που ακόµα παραµένει ζωγραφισµένο στα πρόσωπα πολλών, ένα χαµόγελο που το χρωστάµε σε σένα Γιάννη ∆αλιανίδη! Και σου µιλώ ακόµη, γιατί για µένα, όπως και για τους περισσότερους της δικής µου γενιάς, είσαι ακόµα εδώ, σε βλέπω στα µάτια ενός µικρού παιδιού που τρέχει στις αλάνες ξέγνοιαστο µέρες καλοκαιριού. Παύλος Παπαδόπουλος (ποιητής, ζωγράφος) www.phaiaxartart.wordpress.com

∆ηµοτικές/Περιφερειακές Εκλογές 2ος γύρος 1:15 µµ ΑΟ Σκιάθου - Aγροτικός (Γηπ. Σαρρή)

Εµπόριο ηλεκτρικών ειδών:

 Ψυγεία

15.Νοεµβ. ∆ευτέρα 16.Νοεµβ. Τρίτη

Κτηνίατρος της Cat Charity (6981228 445)

 Κουζίνες

17.Νοεµβ. Τετάρτη

Κτηνίατρος της Cat Charity (6981228 445)

 Πλυντήρια

18.Νοεµβ. Πέµπτη

Κτηνίατρος της Cat Charity (6981228 445)

 Τηλεοράσεις Ακρόπολη, Σκιάθος Τηλ.: 24270-22310, Φαξ: 24270-22310

19.Νοεµβ. Παρασκευή Κτηνίατρος της Cat Charity (6981228 445) 20.Νοεµβ. Σάββατο

21.Νοεµβ. Κυριακή

Φιλικός αγώνας: Μαντουλίδης - Γ.Σ. Σκιάθου τµήµα παµπαίδων (Θεσσαλονίκη) Κτηνίατρος Γιώργος Μιχαήλ (6981228445) Oλονυχτία στο Μοναστηράκι της Εικονιστρίας Αγρυπνία στην Παναγία τη Λιµνιά 11:00 πµ Κατηχητικό (Πνευµατικό κέντρο) 11:30 πµ Παιδική χορωδία 11:30 πµ Θησέας - A.Ο. Σκιάθου (Γηπ. Αγριάς) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (Ναός των Τριών Ιεραρχών) 6:00 µµ Εορταστική εκδήλωση προς τιµή της Παναγίας της Εικονίστριας (Πνευµατικό Κέντρο)

ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ •

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «∆ύο Αλέξανδροι» ενηµερώνει ότι την Τετάρτη 10. Νοεµβρίου στις 07 µµ θα γίνει η εκδήλωση «Το ΟΧΙ του Λαού» µε αφιέρωµα στον Α. Τάσου και πρώτη πανελλήνια προβολή ντοκιµαντέρ του Ν. Πιλάβιου «Εξέγερση των Ελλήνων στο Άουσβιτς»

Πρόγραµµα Ακολουθιών της Ιεράς Μονής Ευαγγελισµού Σκιάθου: καθηµερινά 7:30 π.µ.- 9:30 πµ. Θεία Λειτουργία, 4:30 µµ.- 5:15 µµ Εσπερινός, Τετάρτη και Παρασκευή µετά τον Εσπερινό Παράκληση εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον.

∆ωρεάν παροχή χώρου συνεδριάσεων από το κτηµατοµεσιτικό γραφείο Averto. Ο χώρος βρίσκεται στο Τέρµα της Οδού Παπαδιαµάντη, έχει χωρητικότητα 40 θέσεων και είναι εξοπλισµένος µε οπτικοακουστικά µέσα. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6976799742

Η Cat Charity, µια µη κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία γάτων στη Σκιάθο, ενηµερώνει ότι από τις 16. έως 19. Νοεµβρίου θα είναι ένας Άγγλος κτηνίατρος διαθέσιµος. Τα έσοδα θα χρησιµοποιηθούν για διάφορες ενέργειες προστασίας (αποστείρωση). Τηλ. 6981 228 445

22.Νοεµβ. ∆ευτέρα 23.Νοεµβ. Τρίτη 24.Νοεµβ. Τετάρτη

8:00 µµ Ολονυχτία στο Εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης

Η ιστοσελίδα µας (www.aggeliesskiathos.com) είναι online! Στην καινούργια µας ιστοσελίδα θα βρείτε την έντυπη έκδοση του φυλλαδίου όπως και την µετάφραση των σηµαντικότερων περιεχοµένων στην αγγλική και γερµανική γλώσσα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα καταχώρισης διαφήµισης στην ιστοσελίδα µας η οποία θα είναι συνδεδεµένη µε το facebook-group “Skiathos“ µε σχεδόν 37.000 µέλη και µε τις δηµοφιλείς ιστοσελίδες skiathosinfo.com, skiathosbooks.com και paintingskiathos.com. Με τον καιρό το περιεχόµενο και οι λειτουργίες της σελίδας θα εµπλουτιστούν.

Έκδοση - Σηµεία διανοµής: Το φυλλάδιο θα εκδίδεται κάθε δύο εβδοµάδες. Θα διανέµεται δωρεάν σε Supermarket, περίπτερα και άλλα κεντρικά σηµεία του νησιού.

Επικoινωνία: Επικοινωνήστε άµεσα µαζί µας µέσω E-Mail (info@aggelies-skiathos.com) ή τηλεφωνικώς στο 698 423 5774.

Εκδοτική οµάδα και εθελοντές: Γ. Καπούνης (εκδότης), Θ. Τζούµας (Σύνταξη), Λ. Τζαβαλιάς (Επιµέλεια), Ν. Στεργίου (Μετάφραση), Π. Καπούνης (Μετάφραση), V. Sandels (Φωτογραφία), Γ. Καραφέλας (Μικρές Αγγελίες), Π. Μίχος (∆ιανοµή).

No.5, To Skiathitko  
No.5, To Skiathitko  

Το Σκιαθίτ΄κο: 15ήμερο ενημερωτικό δωρεάν φυλλάδιο για το νησί της Σκιάθου. To Skiathitko: Two-weekly informative free leaflet for the isla...

Advertisement