Page 1

2018

#77

TOBIAS MUNTHE-KAAS


★ Utøveren ★   Teamet ★   Klassen F2 ★   Terminliste ★   Project-X


#77 TOBIAS MUNTHE-KAAS Tobias Munthe-Kaas ble født i Oslo i 1984, og bor på Nesodden. Han er utdannet maskiningeniør og jobber til daglig med konstruksjon av maskiner og utstyr til industri i Norge og utlandet. Med en aktiv karriere som racerbåtfører siden år 2000 har han 175 race bak seg i ulike klasser innen båtsport.  Han kjører for Outboardklubben i Bærum, og er en del av teamet til Marit Strømøy, Formel 1føreren fra Sandefjord. Tobias jobber iherdig med mental- og fysisk styrke for å hevde seg internasjonalt. I tillegg går det mye tid til å utvikle båt og utstyr videre for å skaffe konkurransefortrinn.   Med lang fartstid i båtsporten og inngående kunnskap om det tekniske utstyret i båten, har Tobias god kontroll på hva som skal til for å lykkes. En av styrkene hans som motorsportutøver er hans gode humør og et stort nettverk både i- og utenfor båtmiljøet. Tobias er fokusert og med ett mål: Han skal bli verdensmester i F2.

MERITTER: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

2005 Nordisk mester i offshore V50 2006 Norsk fartsrekord i offshore 3B 2007 Norgesmester i rundbane T400 2010 Norgesmester i offshore 3B Verdensrekord i rundbane F4s Pallplass i samtlige race i F4s Eurofin Cup 2012 Bestetid på samtlige VM-race i 2017


TEAMET Som en del av Strømøy Racing har Tobias mange dedikerte mennesker rundt seg. Styrken i å være en del av et stort team gjør at vi kan tilpasse oss eventer og andre hendelser. Med et stort team kommer også et stort nettverk og mange mennesker med ulik kompetanse. Blant støttespillerne rundt Tobias finnes mennesker med mekanisk kunnskap, markedsutdannelse og lang erfaring innen båtrace. I tillegg er det en rekke engasjerte mennesker som stiller opp for å gjennomføre eventer og lignende for teamet.

Som med all motorsport er det kostnader forbundet med å konkurrere på et internasjonalt nivå. Det er behov for utstyr, materialer og reisepenger for utstyr og team. Teamet er avhengig av sponsorer for å satse internasjonalt, og for at Tobias skal nå målet om tittelen som verdensmester. Det er mange måter å bidra på, og vi håper dere vil være med på veien! Som team er vi opptatt av å formidle opplevelser. Vi vil dele gleden av det å være del av en seier og oppleve race sammen med andre som deler vår lidenskap. Vi skiller oss fra andre utøvere ved at vi som team vil øke forståelsen for sporten for alle som er nysgjerrige. Slik kan vi bidra til at flest mulig kan være en del av all action og glede, og bli kjent med alle de fantastiske menneskene som finnes i teamet og i miljøet. Vi ønsker å inngå avtaler med kontinuitet slik at vi kan sikre samarbeid og gode kontakter. Vi har satt sammen forslag til sponsorpakker, men tar mer enn gjerne mot kreative forslag for hvordan vi sammen kan få til gode løsninger!


KLASSEN F2 I F2 (Formel 2) konkurrerer man utelukkende med katamaraner. Båtene er 17 fot lange og bygget i karbonfiber. Med fører skal båten veie minimum 550 kilo, og den gjør opptil 200 km/t med en Mercury 200XS motor. Med 180 graders vendinger på banen opplever man 4-5G i svingene. Tobias kjører en båt bygget i Italia av Baba Racing. Båtene er designet for krappe svinger, og hurtig akselerasjon. Cockpiten er omgitt av en krasj-boks og føreren er stroppet fast med tilgang til surstoff. Av personlig sikkerhetsutstyr benyttes det blant annet flytevest med kevlar og hjelm. En sesong i F2 varer fra mai til september. Det arrangeres Norsk-, Nordisk-, og Europeisk mesterskap, i tillegg til flere VM-runder i løpet av sesongen. Verdensmester-tittelen er basert på resultater sammenlagt over fem arrangementer verden over med rundt 25 deltagende båter i serien. Banene varierer både i lengde og layout, men skal være mellom 1600-2000 meter. Hele banen er synlig for publikum, og dermed underholdende fra start til slutt.


WC 1: KAUNAS, LITAUEN

WC 3: TØNSBERG, NORGE

WC 4: RIBADOURO, PORTUGAL

WC 5: COLOMBO, SRI LANKA

16.-17. JUNI

4.-5. AUGUST

22.-23. SEPTEMBER

10.-11. NOVEMBER

10.-12. AUGUST

NM: SANDEFJORD

18.-19. AUGUST

NM: DRAMMEN

24.-26. AUGUST

EM/NM 2018

EM: ZARASAI, LITAUEN

VM-RUNDER 2018

WC 2: ÅLBORG, DANMARK

26.-27. MAI


PROJECT-X Siden barndommen har Tobias vært interessert i båter, rekorder og konkurranser. Siden han startet med racing i år 2000, har Tobias flere ganger satt norgesrekord, nordisk rekord og verdensrekord i ulike klasser og grener. Dersom vi får på plass det økonomiske, vil teamet forsøke å sette en ny hastighetsrekord i F2 i år. Dagens verdensrekord i hastighet for klassen er på 212,11 km/t, satt av den tidligere toppføreren Keith Whittle fra England. Normalt kjører vi en Baba i VM-serien, men til verdensrekordforsøket har vi fått tak i en spesialbygget italiensk Clerici. Denne blir rigget med en standard Mercury Optimax 200XS SST som skal hjelpe oss på veien til å sette rekorden november 2018. Hastighetsrekorder i båt kjøres på en rett strekning på én kilomenter to ganger. Den ene gangen en vei, den andre gangen andre veien. Av disse to tidene regnes et gjennomsnitt som da blir resultatet. Vi kjører rekordforsøket som et eget opplegg vi søker sponsorer til. I tillegg til å få kjøre for å få rekorden hos de internasjonale båtsportforbundet UIM, er vi i dialog med Guinness rekordregister i England for å kunne sette verdensrekord i hastighet med masseprodusert utenbordsmotor som igjen gir bred oppmerksomhet.

ALTERNATIV 1: CONINSTON WATER

ALTERNATIV 2: EIKELANDSFJORDEN

Coniston sjøen I Cumbria er den tredje største sjøen i Englands Lake District. Sjøen er 5 km lang og ca 800 meter bred med en dybde på ca 56 meter. Siden 1930-tallet har Coniston sjøen vært kjent for optimale forhold for å sette hastighetsrekorder.

Eikelandsfjorden er den eneste godkjente banen i Norge for rekordforsøk. Siden midten på 1960-tallet har det blitt satt utallige rekorder her av både utenlandske og norske førere. Tobias har satt flere rekorder her.

Det har blitt satt utallige rekorder her, den mest kjente er nok Donald Campbell med sin Bluebird skulle slå rekorden på vann som den gang var på 300 miles (483 kmt). Han smadret rekorden og da han nådde 515 kmt , allerede i 1967.

Området rundt Eikelandsfjorden har siden 1930-tallet vært norges hjerte innen båtracing, og er godt kjent for sine store intenasjonale race i Arendal, Flosta og Tvedestrand.


Lyst til å være med? Det er mange måter å bidra på, og vi håper dere vil være med på veien! Som team er vi opptatt av å formidle opplevelser. Vi vil dele gleden av det å være del av en seier og oppleve race sammen med andre som deler vår lidenskap. Vi tar gjerne i mot kreative forslag på samarbeid, her er ellers litt vi kan bidra med:

Markedsføring: ★ på båt ★ på team t-skjorte ★ på trekk- og privatbil ★ på kjøredress ★ i sosiale og tradisjonell media ★ banner på www.tmk-racing.com ★ reklame på pressemeldinger o.l. ★ beachflagg på båtrace ★ eksponering på messer e.l.

Opplevelser: ★ sponsortreff og foredrag ★ eventkjøring med F1 to-seter ★ deltakelse på messer e.l. ★ gjeste-opptreden i teamet  Øvrig: ★ en positiv og engasjert ambassadør ★ oppdateringer gjennom sesongen ★ båt og team tilgjengelig på messer eller lignende.. 

Alle avtaler skreddersys basert på størrelse og egne ønsker!


Tobias Munthe-Kaas       +4798619596          tmk@tmk-racing.com          /f2tobias           /tobiasmunthekaas

TMK-Racing AS Kapellveien 91f 1450 Nesoddtangen Org. nr. 999 656 269


Tobias Munthe-Kaas       +4798619596          tmk@tmk-racing.com          /f2tobias           /tobiasmunthekaas

TMK-Racing AS Kapellveien 91f 1450 Nesoddtangen Org. nr. 999 656 269

Tmk racing2018  
Tmk racing2018  
Advertisement