Page 1

a n a i L . T

n a s e r u M


Architecture Design Development:

Belgrade Center for Promotion of Science

Architecture Thesis: Hydrolandscape

Design Competition: Diffuse Penetration

Professional Experience: Interior Materials


Lighting

Master’s Project:

Belgrade Center for Promotion of Science

Fixture Design Competition: Ilumi


Design Development: Belgrade Center for Promotion of Science

The center is divided into eight “boxes� that house seven different sicentific fields. Each box contains laboratories, exhibition spaces, classrooms, and offices. There are also public spaces, such as a planetarium, a restaurant, and a conference hall. The building is an all glass building whose structure is made up of interconnected steel columns and beams. The glass is double pane Low-E glass on the north-east and north-west sides, and photovoltaic glass on the south-east and southwest sides. The exterior is covered with a pulled-apart aluminium mesh acting as a screen to block out some solar gain.


C

1

2

1

2

2

o

A

A

A

B

B

B

1 1

Pulled Apart Aluminum

1

2 2

1 1

2 2

A A

A A

B B

B B

Fastner

Steel Beam

Steel Truss Double Pane Low-E Glass Steel Mullions Pulled Apart Aluminum Concrete

1 1

2 2

Plywood Granite Tiles

A A

B B

An


1

2

3 1 2

3

Master’s Project:

Belgrade Center for Promotion of Science LEED Development The former design development project is further developed to include the Box 4 Section lighting for the laboratory and exhibition spaces. The glass facade is turned into an energy producing photovoltaic glass to take advantage of the amount of Box 4 Plan 1 sunlight in Belgrade, Serbia. The project is based on LEED standards.

Legend 1

4’ T5 Fiato LED Track Head Pavegen Tracks at 15’ above floor plane


2

L 1

P3 P2 1

4 3

4

4

1

P1

3

Legend 1

Vaya Cove LP Fiato LED Track Head Pavegen Tracks 4’ T5


Architectural Thesis: Hydrolandscape

The thesis is based on a landscape integrated building that harnesses the power of water in order to create micro-climates on the interior. Water is collected from naturally occurring streams on the site as well as the large amount of precipitation that falls on the area, and redistributed throughout the building to act as insulation, reflectors for light, and a nutrient system for plants. The water is collected through 4 large wells as well as channels between panes of glass that also act as light wells. The building is intersected by embedded greenhouse spaces that house an interior sugar cane farm. The sugar cane that is grown within the created micro-climates is processed into ethanol that can then act as an alternative fuel for the surrounding communities. The extra water that gets collected gets filtered and redirected through channels in the floors towards pools, allowing the building to have a secondary function as a spa retreat.


Design Competition: Diffuse Penetration

The project is based in the East Barre Quarry in Vermont. It is meant as a museum that records the history of the site as a former quarry where several men lost their lives. The museum is divided into several educational pavilions, artist studios, residences for artists and caretakers, and a memorial. All of these elements are embedded within the walls of the quarry, allowing the visitors an opportunity to experience the quarry from a level that the workers of the past experienced it. They are connected by a perimeter path that faces the chasm left by the granite extraction process. The various interior spaces have skylight structures to bring light deeper into the spaces and act as visual markers telling the visitors where the next point of interest is. The memorial is a void inside of the tallest area of the quarry. Visitors can enter the granite and walk around a seemingly bottomless pit.


Surface Mount to Ceiling Woven Fiberglass Panel LED Driver and Power Supply

5 mm LED Strips (white and color) Connecting Wires

Stainless Steel Hollow Rectangular Structure Tube

Stainless Steel Secondary Structural Tubes

Stainless Steel Logo Panel

Fixture Design Competition: Ilumi

The Ilumi is a fixture designed to be an elegant representation for an innovative company in the Sillicon Valley. The fixture is customizable in both size and shape, and has the option of integrating the company’s logo and color scheme. It is of considerable size in order to have a strong visual impact inside a lobby and be easily seen from outside the building.

ASHRAE 90.1 Power Codes recommends a maxium Lighting Power Density of 1.3 W/Sq.Ft. and an Illuminance of 10-50 fc for general lobbies. A total of 140 individual LEDs running on 3 Watts each will give off approximately 12,600 lumens per fixture bringing the total Illuminance to 15 fc and total Lighting Power Density for an 800 Sq.Ft. room to 0.453 W/Sq.Ft. which is about two and a half times less energy usage than the recommended maxium for the space.


Woven Fiberglass Panel

5 mm LED Strips (white and color)

Stainless Steel Hollow Rectangular Structure Tube Connecting Wires

Stainless Steel Secondary Structural Tubes


1

1 1

4

42 3

2

4

3

2 3

Professional Experience: Interior Materials

This project involved researching various types of surface materials for a residential project to be completed in early 2014. It included the creation of several types of tile patterns for bathrooms for both the walls and the floors. Material samples were chosen to represent the designs for the client, as were permanent fixtures, such 1 as sinks, toilets, lighting fixtures, and other wall-mounted accessories. 4 Backsplash patterns were designed 3 for the kitchens, and flooring materials as well as cabinetry woods were chosen.

2

4

1 42

3

2

2

2

2

2

2

2

2

1

1

2 3

1

2

2

Three each of the bathroom and kitchen patterns are shown out of several more options created.

4

1

1

3

3

1

1

1

1 42

1

4

2 3

1

1

1

T Liana Muresan Portfolio