Page 9

18 11:32

Alle kinderen ter wereld hebben recht op onderwijs Mohamad Al Jounde, de Internationale Kindervredesprijswinnaar van 2017, zet zich in voor het recht op onderwijs voor kindvluchtelingen. Hij groeide zelf op in Syrië, maar vluchtte naar Libanon toen het in zijn thuisland te gevaarlijk werd. Net als duizenden andere gevluchte kinderen kon hij daar niet naar school en besloot om hier iets aan te doen. Mohamad bouwde samen met zijn familie een school in een vluchtelingenkamp, waar 200 kinderen nu onderwijs krijgen. De inmiddels 17-jarige Mohamad gaf daar zelf op zijn twaalfde wiskunde- en fotografieles. Hij helpt nog steeds kinderen om trauma’s te verwerken, te leren en om plezier te hebben door middel van spel en fotografie. Mohamad is een echte verteller en hij brengt met zijn verhalen de problematiek waar gevluchte kinderen mee te maken krijgen aan het licht voor een breed publiek.

Leer kinderen over hun eigen rechten! Naast Mohamad zijn er nog 12 andere Internationale Kindervredesprijswinnaars die op een unieke wijze zijn opgekomen voor hun eigen rechten. In het Kinderrechtenlespakket van KidsRights worden de leerlingen meegenomen in de verhalen van deze bijzondere en dappere kinderen. Zo komen onder meer thema’s als kindslavernij, kindvluchtelingen, het recht op onderwijs en duurzaamheid aan bod. Doet jouw school ook mee? Met behulp van het Kinderrechtenlespakket voor groep 7, 8 en de brugklas leren kinderen dat zij zelf de wereld in beweging kunnen brengen.

Kosteloos te bestellen Een introductiepakket is te bestellen op kidsrights.nl/ scholen. Hier is ook de digitale lesomgeving inclusief handleiding te vinden. Het is ook mogelijk om via KidsRights gastdocenten aan te vragen om het lesmateriaal met de klas te behandelen. Laten we samen zoveel mogelijk kinderen informeren over kinderrechten en hen inspireren en mobiliseren om net als hun leeftijdsgenootjes wereldwijd in actie te komen om hun rechten te verbeteren en onder de aandacht te brengen!

Het Kinderrechtenlespakket is… • • • •

volledig online beschikbaar; makkelijk werkbaar op een digibord; in verschillende delen te behandelen; overzichtelijk door de digitale handleiding die je door de lesomgeving leidt; • een interactieve lesmethode met groepsdiscussies, quizjes en oefeningen; • een les die dichtbij de belevingswereld van de leerlingen staat.

Vind het gratis Kinderrechtenlespakket op kidsrights.nl/scholen

EDG_NOV_008-009_KidsRights_v03.indd 9

22-10-18

15:58

PrimaOnderwijs november/december 2018  

PrimaOnderwijs is hét magazine voor onderwijsprofessionals en wordt in oplage van 160.000 exemplaren gratis geleverd aan het basis en voortg...

PrimaOnderwijs november/december 2018  

PrimaOnderwijs is hét magazine voor onderwijsprofessionals en wordt in oplage van 160.000 exemplaren gratis geleverd aan het basis en voortg...

Advertisement