Page 26

Schoolleider worden? Maak het verschil! MijnID.nu gelooft in authentieke schoolleiders die zichzelf kennen en laten kennen. Schoolleiders met een herkenbare, geloofwaardige identiteit. Wij helpen scholen en onderwijsprofessionals om deze eigen identiteit scherp te krijgen. En om vanuit deze identiteit van betekenis te zijn. Voor de leerlingen, voor collega’s, voor de directe omgeving. En uiteindelijk voor de maatschappij waar zij deel van uitmaken.

Authentieke schoolleiders noemen wij een schoolleider 3.0. Een schoolleider 3.0 is geen doorsnee directeur. Wij zijn ervan overtuigd dat een schoolleider 3.0 ervoor zorgt dat ook zijn of haar school een herkenbare en onderscheidende identiteit heeft, die je op een congruente manier in alle facetten van de organisatie terugvindt. Om schoolleider 3.0 te worden, biedt MijnID.nu het traject Schoolleiders van Betekenis. Met dit traject ben je zowel basisals vakbekwaam opgeleid.

Ontwikkel jouw leiderschapsidentiteit Tijdens de opleiding ontwikkel je jouw eigen leiderschapsidentiteit. Jouw specifieke leiderschapskwaliteiten waarmee je het onderwijs verrijkt. Gedurende de opleiding word je begeleid door professionals uit het werkveld. Je wisselt lesdagen af met werkplekopdrachten en leert samen met anderen het vak van schoolleider.

Een gepersonaliseerd programma Het programma van de opleiding is sterk gepersonaliseerd en gericht op jouw ontwikkeling. Bij aanvang maak je een nulmeting ten opzichte van de beroepsstandaard. Vervolgens stel je je gewenste eindbeoordeling op. Op basis van deze twee referentiepunten werk je samen met je portfoliodocent aan een studieplan. Daarbij maak je gebruik van de geboden colleges, de opdrachten, jouw leerwerkplek en je medestudenten. De opleiding duurt in totaal 2 tot 3 jaar.

Benieuwd? Op www.mijnID.nu lees je alles over de opleiding en de mogelijkheid tot aanmelden. 26

Profile for EDG Media

PrimaOnderwijs mei/juni 2019  

PrimaOnderwijs mei/juni 2019  

Profile for tkmst
Advertisement