Page 9

In de startblokken voor de nationale finale De afgelopen maanden zijn tijdens de provinciale kampioenschappen van Skills Talents - de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers - in het hele land de beste vakteams in tien vakrichtingen geselecteerd. De winnaars veroverden hiermee een plek in het provincieteam. Uit een selectie van ruim 100 scholen heeft uiteindelijk een groep van 276 leerlingen zich weten te plaatsen voor de felbegeerde landelijke Skills Talents finale. Tijdens een teambuildingsbijeenkomst die in elke provincie werd georganiseerd, hebben de vakteams elkaar beter leren kennen en werden ze klaargestoomd voor de finale. Geen overbodige luxe want tijdens de finale moesten de diverse vakteams samen aan een wedstrijdopdracht werken. De finale vond op donderdag 12 maart plaats op het Deltion College in Zwolle. Alle teams arriveerden al een dag eerder en overnachtten op Summercamp Heino, vlakbij Zwolle. Ter gelegenheid van de tiende editie van Skills Talents werd voor de finalisten op woensdagavond 11 maart een openingsceremonie georganiseerd, compleet met vlaggenparade, sprekers, een talkshow en entertainment. Aan het einde van de dag zijn de winnende vakteams bekend gemaakt en de medailles uitgereikt tijdens een spannende prijsuitreiking.

Het winnende provincieteam kreeg bovendien de beker overhandigd. Alle deelnemers hebben een certificaat van deelname ontvangen. Daarnaast zijn er speciale certificaten uitgereikt voor excellent vakmanschap, indien een deelnemer heeft uitgeblonken in zijn of haar vak. Kijk op www.skillstalents.nl wie er gewonnen heeft!

Doet jouw school nog niet mee aan Skills Talents? Of wil je volgende keer meedoen in meerdere vakrichtingen? Geef jouw leerlingen ook een uitdaging, een goede voorbereiding op hun examen en een onvergetelijke ervaring. Meld je vanaf september 2015 weer kosteloos aan www.skillstalents.nl.

PrimaOnderwijs 9

09_EDG_PO_april15_Skills.indd 9

12-03-15 09:55

PrimaOnderwijs april 2015  

Deze aprileditie van PrimaOnderwijs staat (bijna helemaal) in het teken van de Lerarenbeurs 2015. Laat je inspireren door de vele interviews...

PrimaOnderwijs april 2015  

Deze aprileditie van PrimaOnderwijs staat (bijna helemaal) in het teken van de Lerarenbeurs 2015. Laat je inspireren door de vele interviews...

Advertisement