Page 1

Priloge 24.4.2014 DE125 stran 66 /

/levicnikve 10:24:23

Dnevnikova triatlonska ekipa

Duatlon Ribnica – uspešna preizkušnja tudi za DtE V Ribnici je v organizaciji Triatlon kluba Inles Riko Ribnica potekalo otvoritveno tekmovanje slovenskega triatlonskega pokala, ki je štelo tudi za državno prvenstvo v duatlonu. Tekma je bila izvedena že sedemnajstič in tokrat – kar je za Ribnico malce nenavadno – celo v lepem vremenu.

Barve Dnevnikove triatlonske ekipe so več kot odlično zastopali Igor Krajnc, Alen Osterman in Matej Rožanc, v podporo pa sta jim bila oba trenerja Martin in Lana, ki sta bdela tudi nad podmladkom ekipe Triatlon kluba Ljubljana – Trikliji, kot jim ljubkovalno in ponosno reče Lana. Tako Igor kot tudi Matej sta zadovoljno pritrdila, da je rezultat tekme dovolj zgovoren pokazatelj, da Dnevnikova triatlonska ekipa resno trenira. »Boljši rezultat je opazen predvsem pri teku. Vidi se, da ga od novembra pridno treniramo, opazil pa sem, da bo treba več pozornosti nameniti kolesarskemu treningu. Doslej smo opravili le en trening, z dodatnim treningom pa bomo lahko pridobili še kakšno minuto,« nam je zaupal Rožanc. Dnevnikova triatlonska ekipa – še vedno se ji lahko tudi pridružite – bo koncept svojega treninga ohranila tudi v prihodnje in zdaj vse moči usmerila na prihajajoči triatlon, ki ga bo večina članov prvič odtekla 21. junija 2014 v Marini Portorož. (vl) Matej Rožanc: »Nad tekmo sem zelo navdušen, organizacija je bila fenomenalna. Poskrbljeno je bilo tako za varnost kot tudi za usmerjanje tekmovalcev. Morda sem bil malo razočaran le, ker se je na startu sprinta pojavilo samo 78 tekmovalcev. Težav v menjalnem prostoru pa nisem imel, saj nam je dal trener Martin Krašek pred tekmo kar nekaj uporabnih nasvetov, izkušnje pa imam tudi že z lanskega triatlona.«

66 |

24. aprila 2014

Rezultati duatlona Ribnica 2014 Absolutno zmago sta slavila Avstrijka Sara Vilic (WFV Finkenstein am Faaker See) in Hrvat Dejan Patrčević (TK Inles Riko Ribnica). Naslova državnih prvakov na razdalji sprint sta osvojila Eva Troha (TK Inles Riko Ribnica) in Matic Modic (KK Encijan), na razdalji supersprint pa sta slavila Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik) in Danijel Bartol (TK Inles Riko Ribnica).

24 april 2014 - DenarIN in naš prvi duatlon v Ribnici  
24 april 2014 - DenarIN in naš prvi duatlon v Ribnici  

Dnevnikova triatlonska ekipa je nadaljevala z novimi izzivi. Sedaj kar na DP v duatlonu v Ribnici.

Advertisement