Page 1

Priloge 28.11.2013 DE117 stran 28 /

/levicnikve 13:42:06

Dnevnikova triatlonska ekipa

Disko zabava na stacionarnih kolesih Člani Dnevnikove triatlonske ekipe, ki trenirajo že slab mesec, kljub občasnim bolečinam v mišicah postajajo vse močnejši. Urniku treningov se je ekipa že dobro privadila in lahko rečemo, da triatlon počasi postaja njihov način življenja.

28 |

28. novembra 2013

Skupinske vadbe navadno skušajo od vsakega posameznika potegniti največ, zato so tako tekaški treningi v športnem parku Kodeljevo kot tudi nedeljski v ljubljanski Športni hiši Ilirija, kjer ekipa trenira v bazenu in dvorani za kolesarjenje, še vedno prilagojeni kondicijski pripravljenosti posameznika.

Za ekipo prvi kolesarski trening

Dnevnikova triatlonska ekipa je po trenerskim vodstvom Nine Mori opravila uvodno uro kolesarjenja. ŠUS ima namreč odlično dvorano za kolesarjenje, opremljeno z vsem potrebnim za trening in dobro počutje. »Dvorana je dobro ozvočena, zato lahko sočasno poskrbimo za tempo kolesarjenja, usklajen z ritmom glasbe, in tudi dajanje navodil po mikrofonu, hkrati pa dober ambient ustvarja odlična

osvetljava. V dvorani je tudi dovolj prostora za raztezne vaje po kolesarjenju. Mislim, da bomo lahko opravili odlične skupinske treninge, ki bodo osnova in podlaga za skupna kolesarjenja v začetku pomladi,« je povedala Nina Mori. Uvodna ura kolesarjenja je bila namenjena predvsem nastavitvi pravilne višine sedeža in krmila ter učenju pravilnega položaja na kolesu in osnov obračanja pedal. »Poskrbeli smo tudi, da nam na kolesu postalo malo vroče in opozorili na najbolj pogoste napake, ki jih začetniki delajo na stacionarnih kolesih,« je dodala Nina Mori. Še vedno pa je moč opaziti različno pripravljenost članov Dnevnikove triatlonske ekipe, kar je trenerska ekipa ugotovila tudi pri teku in plavanju. »Vsekakor pa to ni težava, saj bomo poskrbeli, da bo vsak opravil


/levicnikve 13:42:06

trening, ki bo prilagojen njegovim sposobnostim in predhodni pripravljenosti. To je na stacionarnem kolesu dokaj preprosto, saj si obremenitev določi vsak posebej, ob tem pa bodo članom svetovali trenerji, ki vedo, kaj se s treningom želi doseči. Skratka, ekipa je heterogena, a skupinski duh in sproščenost sta se že zelo dobro pritihotapila med naše varovance. Prepričana sem, da bomo iz kolesarskih treningov lahko naredili disko zabavo na stacionarnih kolesih z veliko potu,« je povedala Nina Mori. Kolesarski treningi na stacionarnih kolesih bodo v zimskih mesecih redno na sporedu, za bolj ambiciozne pa bo na koledarju še dodaten trening na

trenažerju (op. p. ergometer – naprava, v katero vpneš svoje lastno kolo). Kolesarjenje v ŠUS bo potekalo v ritmih glasbe in trenerji bodo poskrbeli, da bo ta ritem ustrezal ritmu poganjanja pedal, tempo pa med treningom seveda ustrezno spreminjali. Vse skupaj bo priprava in osnova za kolesarjenje na prostem, ki bo na vrsti v bolj toplih mesecih. »To je tudi odlična priložnost, da se v kontroliranem okolju pogovorimo o pravilih kolesarjenja, o posebnostih vožnje v skupini, o tehniki vrtenja pedal, prehrani in pijači med treningom in po njem ter še veliko drugih stvareh,« je še povedala Nina Mori. (vl)

Telekom Slovenije, d. d., 1546 Ljubljana

Priloge 28.11.2013 DE117 stran 29 /

ENOSTAVNO S SIM 2

IMAM 2 SIM-KARTICI …

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Z isto telefonsko številko imam 2 SIM-kartici, eno za moj mobitel, drugo za tablični računalnik. SIM 2 mi omogoča uporabo zakupljenih enot storitev iz mojega osnovnega naročniškega razmerja na obeh SIM-karticah v nosilnem omrežju. Ob nakupu podatkovne naprave in podaljšanju naročniškega razmerja sem izkoristil 50 % popusta na mesečno naročnino SIM 2! Všeč mi je, da storitev SIM 2 vključuje kar 1 GB prenosa podatkov, ki jih lahko porabim na obeh SIM-karticah. Več na www.telekom.si

PRIHRANIM TUDI V TUJINI

Preden grem v tujino, si v Telekomovem centru običajno priskrbim Komunikator, ki mi omogoča, da iz tujine komuniciram po enakih cenah kot doma in tudi klice sprejemam brezplačno. Poiščem brezžično omrežje WLAN ter pogovore in SMS-e opravim s prenosnikom in slušalkami prek interneta. Na ta način se izognem visokim stroškom v tujini.

Najbolj vztrajni še vedno tečejo in kolesarijo na prostem, vse več pa je takih, ki svoje treninge izvajajo v dvoranah. Kot nam je povedal direktor Športne hiše Ilirija Gregor Pečovnik (na sliki), je ravno njihov športni center primer novega koncepta, v katerem lahko člani neomejeno in kadarkoli uporabljajo vse. Torej 350 ur vodenih vadb mesečno, dve dvorani za fitnes, večnamensko dvorano za športne igre, bazen, turško savno in jakuzzi. »Naša ponudba je zelo primerna tudi za triatlonce, saj jim omogočamo vodene plavalne treninge, notranje kolesarjenje ter tekaške treninge in druge vadbe v dvorani in na prostem,« pravi Pečovnik. ŠUS Eurofitness je športni center, v katerem so vsi ti elementi časovno in prostorsko dostopni, kar je za vadbo triatlona velika prednost. Čeprav je center namenjen predvsem individualnim uporabnikom, pa v njem ponujajo možnost vadbe tudi organiziranim skupinam, podjetjem ter klubom. Tako že vrsto let uspešno sodelujejo s Triatlonskim klubom Ljubljana, od novembra pa ob nedeljah v ŠUS Eurofitnessu trenira tudi Dnevnikova triatlonska ekipa.

TRI ŠTEVILKE KLIČEM 20 % CENEJE

Doma imamo številko Mobi, prijatelj je pri drugem slovenskem mobilnem ponudniku, tretja številka pa je od staršev, ki jih kličem na stacionarno številko. Na 1918 sem poslal SMS z njihovimi številkami, npr.: TRI 041700700 040700700 014722220 in si aktiviral Moje tri številke za cenejše pogovore. Za več informacij o storitvah Mobitel obiščite Telekomov center, www.telekom.si ali pokličite brezplačni številki 041 700 700 (za uporabnike storitev Mobitel) ali 080 8000.

28. novembra 2013

| 29

Disko zabava na stacionarnih kolesih  

V ŠUS Eurofitnessu smo začeli tudi z vadno na stacionarnih kolesih ... indoor cycling :-)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you