Page 1

special Verkeersbureaus

Verkeersbureaus zetten bestemming op de kaart Verkeersbureaus doen er alles aan om ‘hun’ land op de kaart te zetten en het inkomend toerisme te stimuleren. Ze hebben daar de hulp van reisagenten en ZRA’s voor nodig om de laatste toeristische ontwikkelingen en usp’s bij de klant te krijgen. TravelPro verzamelende een aantal nieuwtjes:

TMC gaat voor Japan Nederland is een groeiende buitenlandse markt voor Japan. In 2012 ontving Japan al meer dan 30.000 Nederlanders. Met eigen kantoren in Londen en Parijs heeft de Japan National Tourism Organization besloten om in Nederland te kiezen voor Tourism Marketing Concepts (TMC) als partner. Susan van Egmond, directeur van TMC, vindt het een grote eer om voor Japan te mogen werken: “Japan is een land van eeuwenoude tradities met een rijke geschiedenis, maar ook van moderne en vooruitstrevende technologie.” Werkzaamheden bestaan in het eerste jaar vooral uit destination marketing en research.

Curaçao gastland Vakantiebeurs 2015

van de ‘Culinaire Route’ van de Vakantiebeurs. Gecombineerd met live entertainment, mooie Vakantiebeurs-aanbiedingen en authentieke Curaçao-sfeer, kunnen bezoekers kennis maken met het Caribische eiland.

AVIAREPS promoot Zimbabwe

vliegt is ongekend, zeker in een relatief moeilijke toeristische markt. We zien het aantal bezoekers naar Curaçao groeien en daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. CTBE wil de populariteit van de bestemming en de extra vluchtcapaciteit, door onder meer KLM en de Dreamliner van Arkefly, goed benutten en tonen als gastland op de Vakantiebeurs”. CTBE laat jaarlijks het zonnige Curaçao, samen met zijn partners, van zijn beste kant zien op de Vakantiebeurs. Tijdens de komende editie pakt CTBE extra groots uit als gastland om ook minder bekende aspecten van het eiland te laten zien. Onder meer op het culinaire vlak; er worden kookworkshops in de Curaçao-stand gehouden en de bestemming maakt deel uit

Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE) maakte onlangs bekend dat Curaçao gastland is van de Vakantiebeurs 2015. Met deze extra aandacht voor Curaçao op en rond de beurs wil CTBE laten zien waarom de bestemming zo geliefd is onder vakantiegangers en dat het eiland naast zon, zee en strand veel heeft te bieden. In de kleurrijke stand van CTBE in de ‘Caribbean Village’ wordt een ware Curaçaobelevenis gecreëerd, waar bezoekers het onverwachte Curaçao wordt getoond. Edward Suares, Director Europe bij CTBE: “We zetten in het nieuwe jaar meteen flink in op de promotie van Curaçao, startende met de Vakantiebeurs van 14 tot en met 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. We weten dat aan het begin van het jaar doorgaans veel boekingen naar het eiland worden gemaakt. Het toenemende aantal Europeanen en daarmee ook Nederlanders dat naar Curaçao

www.travelpro.nl

AVIAREPS Tourism en Zimbabwe Tourism Authority (ZTA) zijn onlangs een drie-jarig contract overeengekomen in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. AVIAREPS gaat er de komende jaren voor zorgen dat de Afrikaanse bestemming positief in de schijnwerpers komt te staan bij zowel de consument als binnen de reisbranche. De ondertekening was volgens de aanwezigen een ‘once in a lifetime experience’. Mincke Pijpers (General Manager Tourism Benelux AVIAREPS Tourism): “Wij zijn natuurlijk erg blij met het contract en gaan er alles aan doen om de Nederlander een goede indruk te geven van Zimbabwe. Iedereen reageerde erg enthousiast op de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Waarschijnlijk zal Zimbabwe ook aanwezig zijn op de Vakantiebeurs begin volgend jaar, zodat iedereen zich kan laten informeren over de bestemming”.

Mincke Pijpers (General Manager Tourism Benelux AVIAREPS Tourism) en Karikoga Kaseke (Chief Executive Zimbabwe Tourism Authority)

19


20

special Verkeersbureaus

VisitBritain VisitBritain, het Brits verkeersbureau promoot Groot-BrittanniĂŤ en staat klaar voor iedereen in de reisbranche.

We houden je graag op de hoogte via onze e-nieuwsbrief maar we adviseren je ook een kijkje nemen op onze trade website. Deze trade website is onlangs gelanceerd en staat boordevol handige en nuttige informatie. Je vind er een lijst van de UK suppliers met wie je direct zaken kunt doen, praktische informatie, suggesties voor routes, een evenementen kalender, nieuws over en uit de verschillende bestemmingen & attracties: trade.visitbritain.com.

www.visitbritainshop.nl Deze online shop mag je niet missen. Zorg dat je klant goed voorbereid op reis gaat en bestel

online kaarten voor het OV, tickets voor attracties, luchthaventransfers, plattegronden, excursies etc. Je klant gaat relaxt en stressvrij op reis en hoeft ter plaatse niet meer in de rij te staan. Veel producten zijn e-vouchers en sommige producten, zoals de OV, passen voor Londen zijn fysieke kaarten die per post verzonden worden. Groot voordeel voor jou is dat je een compleet pakket kan aanbieden aan je klant ĂŠn dat je er commissie mee kan verdienen. Je krijgt 5% korting op je bestelling. Hiervoor heb je een kortingscode nodig, mail marieke.vandijl@ visitbritain.org om deze te ontvangen.

Links Margot Eggink en rechtrs Marieke van Dijl

Maar ook als je vragen hebt over de bestemmingen, beeldmateriaal zoekt, op zoek bent naar praktische informatie of een vraag van een klant hebt; we helpen je graag. Je kunt ons bereiken op 020-607 7704.


21

Het ‘One Happy Island’ door de ogen van Humberto Tan Humberto Tan is een veelzijdig man. Naast radio- en televisiepresentator, schrijver en kledingontwerper heeft hij ook een passie voor fotografie en trekt hij er in zijn vrije tijd graag met zijn camera op uit. Dit was voor het Arubaans Verkeersbureau een reden om Humberto Tan uit te dagen het veelzijdige vakantie-eiland door zijn ogen vast te leggen.

“Aruba heeft veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Vandaar dat wij gevraagd hebben de veelzijdigheid van het eiland in beeld te brengen. Verder hebben wij hem helemaal vrijgelaten”, aldus Tirso Tromp, area director Europa van het Arubaans Verkeersbureau. Humberto gaat de uitdaging aan. Zijn ontdekkingsreis is kleurrijk en dynamisch, gaat langs

natuur en cultuur en levert een prachtige mix van detailfoto’s tot vergezichten. “Het was heel makkelijk om de andere kant van Aruba te vinden. Het beeld dat vooral bestaat van Aruba is zon, zee en strand. Die andere kant is alles wat niet zon, zee en strand is. Ik heb deze werkvakantie als erg positief ervaren. Aruba is een mooi eiland, lekker weer, alles was goed geregeld, wat wil je nog meer? Ze zien me

www.travelpro.nl

absoluut nog eens terug. Ik stel voor: over twee jaar weer nieuwe foto’s”, aldus Humberto Tan. De foto’s van het eiland zijn eerst tentoongesteld bij Libertine Gallery in Amsterdam. Humberto Tan was daar zelf aanwezig om de fototentoonstelling ‘Humberto Tan ontdekt Aruba’ officieel te openen. De bijzondere serie foto’s hangt momenteel in het Arubahuis. Daarnaast worden de foto’s gebruikt voor de wereldwijde promotie van het veelzijdige eiland Aruba. Het mag duidelijk zijn dat Aruba meer te bieden heeft dan zon, zee en strand. Kijk voor meer informatie over het veelzijdige eiland op www. aruba.com. De tentoonstelling is te zien in het Arubahuis, de openingstijden zijn te vinden op www.arubahuis.nl.


Profile for TravelPro

Travelpro nr24 verkeersbureaus  

Travelpro nr24 verkeersbureaus