Page 6

Reisburo Actueel Amerika is de ‘achtertuin’ van Carnival en met name in de Caribbean wordt een enorm scala aan routes en reislengten aangeboden, veelal vanuit Florida. Diverse routes worden door Zeetours Cruises aangeboden in combinatie met een uniek verlengingsarrangement, zoals een ‘Art Deco’ pakket in Miami, een ‘Disney’ pakket in Orlando, of een ‘Strand’ pakket op Puerto Rico. Het prijsniveau is zeer scherp, zeker wanneer je je realiseert dat de fooien reeds bij de prijs zijn inbegrepen. Costa Cruises Als het aan Costa ligt, blijft het zomer. Costa is dan ook deze winter zeer goed vertegenwoordigd in Zuid-Amerika. Maar liefst vier schepen van de vloot, te weten de Costa Favolosa, Fascinosa, Serena en Costa Fortuna zijn er gestationeerd waardoor we dus een zeer uitgebreid aanbod hebben, zowel qua hoeveelheid schepen als vaarroutes. Vertrekhavens zijn Rio de Janeiro, Santos en Buenos Aires. De langste cruises zijn de 9-daagse vanuit Rio de Janeiro die naast Brazilië ook Uruguay en Argentinië aandoen. Er zijn ook 8 en 7-daagse cruises die eveneens vanuit Rio naar Buenos Aires varen, met uiteraard iets minder stops en er is ook de mogelijkheid in Buenos Aires in te schepen. Naast deze brede keus aan drie landen cruises zijn er ook nog diverse Brazilië cruises. Het is een ideale en relaxte manier om dit werelddeel te verkennen. Naast de bekende Braziliaanse steden Rio, Salvador of Fortaleza doet Costa bijvoorbeeld ook het nog zeer ongerepte en onbekende Macero aan. Een cruise is ook een geweldige gelegenheid de bruisende Uruguayaanse hoofdstad Montevideo te ontdekken. De Zuid-Amerika cruises worden zowel met vlucht als cruise only aangeboden en kunnen ook mooi gecombineerd worden met een verlenging in bijvoorbeeld Rio de Janeiro. Een unieke ervaring voor de echte zee- en cruiseliefhebbers is een trans-Atlantische cruise. Dit najaar varen de schepen via Spanje, Marokko en Kaapverdië of bijvoorbeeld Frankrijk, Madeira en de Canarische Eilanden naar Brazilië. Dit is alleen weggelegd voor de mensen met wat meer tijd, dit soort reizen duren zeker tweeëneenhalve week. Het is belangrijk je klant goed te informeren over het karakter van een ZuidAmerikaanse cruise. Cruisen is zeer populair in Zuid-Amerika en net als in Zuid-Europese landen óók bij een jonger publiek. Het leven aan boord weerspiegelt dan ook het Zuid-Amerikaanse karakter met veel muziek, dans en drukte. In Noord-Amerika is Miami de gehele winter de thuishaven van de Costa Mediterranea. Deze doet 10-daagse cruises vanuit Florida naar de Bahama’s, Jamaica, Kaaimaneilanden, Honduras en Mexico.

de Mallorca naar het bloemeneiland Madeira en de Canarische Eilanden om daarna bij de Kaapverdische Eilanden aan te meren. Vanaf het paradijselijke strand Fortaleza gaat de AIDAvita naar de Amazone Delta en dan stroomopwaarts langs de dichte begroeide jungle naar Santarem. Het eindpunt van deze fascinerende reis is de metropool Manaus. Aan het einde van het seizoen reist de AIDAvita in tegengestelde route terug naar Palma de Mallorca. Van oktober tot december gaat de AIDAcara daarnaast op drie verschillende Zuid-Amerikaanse routes varen. De route gaat van Gran Canaria naar. Na een aantal ontspannen dagen op zee bereikt de AIDAcara de Braziliaanse kust. Er wordt een bezoekje gebracht aan diverse prachtige stranden en spectaculaire steden als Recife, Salvador, Ilheus, en Rio de Janeiro. Aan boord van alle schepen kunnen gasten gebruik maken van moderne hutten van AIDA Cruises, en kunnen zij genieten van restaurants en professioneel entertainment. Met de vele excursies aan wal en aantrekkelijke sport-en wellness-faciliteiten, kunnen reizigers de stress van alledag ver achter zich laten. Ook kunnen AIDA vakantiegangers een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding verwachten, want de overnachting en vol pension, diner drankjes bij de maaltijden in het buffetrestaurant, kinderopvang in de kids club, gebruik van de sauna wereld, en het bezoek van de shows zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.

AIDA Cruises Voor diegene die niet alleen willen wegdromen bij de muziek, maar ook zelf de VS willen ontdekken, heeft AIDA Cruises deze herfst een interessant aanbod. Vanuit New York zet de AIDAluna op zestien en dertig september en op veertien oktober koers naar de zuidelijke staten. De route gaat via Baltimore en Charleston naar Miami, de heuse hoofdstad van ‘sunshine state’ Florida. Daarna vaart het cruiseschip naar de Bahama’s en Bermuda om ten slotte na de veertiendaagse rondreis weer aan Pier 90 midden in Manhattan aanlegt. Ook kunnen cruisegangers de veelbezongen kleuren van het Indian Summer Festival met eigen ogen gaan bekijken met de AIDAaura. Die vertrekt op negen en negenentwintig september wederom vanuit New York voor een tiendaagse tocht via Boston, Bar Harbor, Halifax en Quebec naar Montreal. Op negentien september en negen oktober vertrekt vanuit Montreal dezelfde reis in omgekeerde volgorde richting the Big Apple. Tropische flora en fauna, zwoele dansstijlen en zonnige stranden. Ook ZuidAmerika is dit najaar weer goed vertegenwoordigd binnen het AIDA aanbod. Zo vaart de AIDAvita van november tot maart in het Amazone en transAmazone gebied. De drie weken durende Trans-Amazone reis leidt van Palma

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr17_cruiseclass  
Reisburo_actueel_nr17_cruiseclass